Tenis 105

Sreda, 27.12.2023.

13:02

Serena Vilijams "sveukupni" GOAT? "Na vrhu je liste"

Bivša američka teniserka Džil Krejbas smatra da je njena sunarodnica, Serena Vilijams, najveća svih vremena u "belom sportu".

Serena Vilijams "sveukupni" GOAT? "Na vrhu je liste" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Veliki brat

pre 9 meseci

Da nije bilo onog poremecenog Svabe ne bi se postavljalo potanje ko je sveukupni GOAT,niko nikad nije tako dominirao sa toliko malo godina kao Monika Seles... ali ko se seca kako je mala Mo igrala,jasno je da se niko ko je ikad uzeo reket u ruke ne moze sa njom porediti.
(labud, 27. decembar 2023 19:31)

To smo mi Moniku Seleš zvali "Mala Mo", ali zbog asocijacije na američku teniserku Maureen Connolly, koja je prva osvojila sve veće turnire u istoj kalendarskoj godini.

Sudbina je htela da i naša "Mala Mo" praktično završi tenisku karijeru sa 19. godina, kao i američka "Mala Mo" zbog povrede.

Međutim, kad pričamo o Selešovoj, pitanje je šta bi bilo da nije bilo... Ona se 2 godine nakon povrede vratila profesionalnom tenisu i uspela da osvoji 1996. godine Australian Open, što znači da se fizički oporavila, ali psihički nijem ogla da se stabilizuje u igri, verovatno zbog straha da se ne ponovi sličan napad, ali ko zna da li je tu bilo još nečeg. I da nije bilo povrede, možda bi 1-2 godine kasnije završila slično kao Jelena Dokić, a možda bi osvojila 40 GS-ova, ko će znati.

U ženskom tenisu je mnogo teže biti konzistentan duži niz godina, da ne ulazimo ovde u psihologiju i probleme koje žene generalno imaju u izrazito patrijarhalnom društvu.


Ali, ako pričamo o tome ko je bolji, a da se ne uzimaju u obzir godine (kao npr. Alkaraz vs. Đoković), onda treba imati na umu da je Monika pobedila Navratilovu u 3 egzibiciona meča 2007. godine :)

stef

pre 9 meseci

inace ona je poznata i van sportskih terena jer je pretila ubistvom sudijama, psovala ih i generalno bila nekulturna pa su sve novine o njoj pisale. A ne zbog titula u dublu.

slavisa

pre 9 meseci

Kakav Dubl veze s vezom nema stvarno pokusavaju da izvucu neka smesna usporedjivana koja nemaju veze s vezom Novak smeta jos malo pa ce pronaci nekog koji je predobar u badbintonu.

Slobo

pre 9 meseci

Kad bude igrala u 5 setova, mogla bi da se ukljuci u debatu. Ovako, ne bi bila ni top 50 u muskoj kategoriji
(Severus Snejp, 27. decembar 2023 13:29) # Link komentara

Kojih top 50. Kad su igrali Konors i Navratilova, Konors je napadao normalno singl polje a branio singl i dubl polje, plus Konors je imao samo drugi servis. I na takva pravila dobio je Konors.Razlika izmedju zenskog i muskog servisa je enormna.

Partibrejkers ❤️

pre 9 meseci

Nisu najbolji Ronaldo ni Mesi, ni Pele ni Ronaldinjo nego kako se beše zove ona žena što je oženila drugu iz neke druge reprezentacije? E TA.

Mito

pre 9 meseci

Poredite ženski i muški tenis. Nabildovana Serena koja godinama nije imala konkurenciju,jer su Nemci radi Štefi Graf i psihički i fizički uništili zabivši joj nož u leđa takoreći na staru karijere. Pitam se da se Monika nije brutalno ranjena, gde bi stigla Serena. Drugo Serena je imala sestru za saveznika koja je bila egal sa njom, a onda je mlađa Serena dobila ogromnu pomoć cele porodice koja je preko seste mogla da joj olakša put do titula, a kroz dubl ostali nisu imali šanse. Bravo majstori, ali najveći je Nole i puknite od muke....

Zoran

pre 9 meseci

Ne mesaj covece babe i zabe. Singl je singl, a dubl je dubl. Saberi onda i nedelje Serena u dublu i u singlu. Ispada da je zivela dvostruki zivot i da iam 567 nedelja na vrhu. Idi begaj, bre.

Petar

pre 9 meseci

Margaret KOrt, jel to ta sto je igrala sa drvenim reketima i osvajala amaterske turnire. Nema polemike, Novak je GOAT i tacka. Zivela Srbija!

Pirotehnicar

pre 9 meseci

Ako ceno realno Borg i Seles su najveca pitanja sta bi bilo kad bi bilo .Borg do 26 godine 12 slemova bez da je ikad Australiju igrao.Monika Seles 9 slemova do 19 godine , nesto sto tesko da ce neko uraditi ikad . I naravno taj nesrecni napaad .Ako gledamk sta bi bilo da je igrala do 30 godine , stigla bi i prestigla i Stefi Grafa i Serenu i Margatet Kort
(DANILO, 27. decembar 2023 20:04)

BB je osvojio 11 GS.

RM

pre 9 meseci

Steta, zbog Monike i Martine Hingis. Obe su prosle kroz pakao, Monika zbog atentata, Hingis (koja je, verovatno, bila najtalentovanija igracica modernog tenisa) zbog povreda, ali i, jos vise, licnih demona.
Uz Stefi Graf, Serenu, Navratilovu, Enan, Klajsters, najvece teniserke moderne ere.

Statistikom protivu mitova

pre 9 meseci

A kako god da gledamo, statisticki, a znamo cifre ne lazu, Serene ne moze biti GOAT. Saberimo GS titule, i dubl i mix, Novak je treci sa 4 titule zaostatka za Emersonom i 2 sa Newcombom u konkurenciji gospode. A dubla igrao nije. Serena opet u damskoj konkurencccij zaostaje 25 za Courtovom,a 20 za Navratilovom, a igrala je dubla mnogo. I ima isti broj GS kao i BJ King. Kada se gleda po disciplinama, nema najvise ni u singlu ni u dublu ni u mixu. Sto se tice prvog mesta, opet treca u zenskoj komkurenciji, a Novak prvi i kada se saberu obe I sada kako je ona statisticki GOAT, neka ova gospodicna objasni....

teniser amater

pre 9 meseci

Ja delim isto misljenje kao Dzil. I to zato sto niko od tenisera ili teniseri nikada nije nije igrajuci u dublu ( sa sestrom Venus na Vimbldonu 2014.) bio onoliko odvaljen. Nije bila u stanju da tapka lopticu pred servis a ni da dobaci lopticu preko mreze. Uglavnom je loptica zavrsavala u servis polju ali sa njene strane mreze. Posle su rekli da je kao bila bolesna, nekakav grip ili slicno. Mislim da je bio bele boje, cak se i sestra Venus smejala.

pera

pre 9 meseci

Ženski tenis je na nivou badmintona i sl..razne gluposti svakodnevno bombarduju naše mozgove.
(wtf, 27. decembar 2023 13:46)

tenis I jeste zenski sport kao I odbojka, zna se sta igraju decaci a sta devojcice

DANILO

pre 9 meseci

Ako ceno realno Borg i Seles su najveca pitanja sta bi bilo kad bi bilo .Borg do 26 godine 12 slemova bez da je ikad Australiju igrao.Monika Seles 9 slemova do 19 godine , nesto sto tesko da ce neko uraditi ikad . I naravno taj nesrecni napaad .Ako gledamk sta bi bilo da je igrala do 30 godine , stigla bi i prestigla i Stefi Grafa i Serenu i Margatet Kort

labud

pre 9 meseci

Da nije bilo onog poremecenog Svabe ne bi se postavljalo potanje ko je sveukupni GOAT,niko nikad nije tako dominirao sa toliko malo godina kao Monika Seles,poredjenje-sa 19 godina imala 8 osvojenih GS,recimo Nole u tim godinama imao polufinale mastersa,a svoj osmi Slem osvojio sa 28,e sad sve je to pomalo i u domenu SBBKBB,ali ko se seca kako je mala Mo igrala,jasno je da se niko ko je ikad uzeo reket u ruke ne moze sa njom porediti.

pirni opet nolu

pre 9 meseci

Nije tacno, Serena je treca (i to je na deobi trece i cetvrte pozicije sa Bili Dzin King), a i Navratilova (18+31+10) ima osvojena sva 4 GS u sve tri pomenute konkurencije.
(Pirotehnicar, 27. decembar 2023 19:10)

Samo tehnicki Zex.

Pirotehnicar

pre 9 meseci

Serena je druga i u ženskom tenisu.
Osvojila je ukupno 39 G.S.
A Velika Margaret Kort ima ukupno 64 G. S. u singlu 24 a u dublu ukupno 40.
Jedina u istoriji ima osvojena sva četri G. S. u singlu, dublu i miks dublu. Nemoguće je stići niko nikada.
(čivijaš, 27. decembar 2023 18:35)

Nije tacno, Serena je treca (i to je na deobi trece i cetvrte pozicije sa Bili Dzin King), a i Navratilova (18+31+10) ima osvojena sva 4 GS u sve tri pomenute konkurencije.

Sale

pre 9 meseci

hahahahahah samo da Novak ne bude GOAT je li???

Kao prvo. zenski tenis je NEUPOREDIV sa muskim tenisom.... zenski goat tenisa, Serena? Ok, bez problema....

Ali "sveukupni GOAT"!?!? Sta je to sveukupni???

Ameri hoce da crknu od ljubomore jeda i bede i cinizma koliko im je krivo da pored svojih super dopingova ih lipicanera u svojoh ergeli, neki tamo Srbin pobedjuje sa 36 sto oni ne mogu NIKADA IKADA...

Dezurni smarac

pre 9 meseci

Možda bi se Serena nekako držala u top 20 ali sigurno ne bi osvojila ovoliko turnira.
(milan, 27. decembar 2023 17:44)

Medju Top 20? Ni medju 200 nikada ne bi bila.

Mirko Kojotovski

pre 9 meseci

Kad bi kojim slučajem bilo koja teniserka u svom vrhuncu odigrala meč sa teniserom znali bi svi da žene ne mogu pobediti ni jakog omladinca a da ne govorimo o onima koji vec imaju fjučers bodove.To su dva sveta od reketa,serve,kretanja,izlaska na mrežu...Mozda bi uzele koji gem I nista vise...Zamisli atletičarku ili skijašicu ili kosarkasicu ili plivačicu da se zanese pa da se oproba sa muskarcima???Smehurija

čivijaš

pre 9 meseci

Serena je druga i u ženskom tenisu.
Osvojila je ukupno 39 G.S.
A Velika Margaret Kort ima ukupno 64 G. S. u singlu 24 a u dublu ukupno 40.
Jedina u istoriji ima osvojena sva četri G. S. u singlu, dublu i miks dublu. Nemoguće je stići niko nikada. Ali kako je potpuno normalna žena anatemisana je od strane WTA kojom upravljaju Bili Jin King i M. Navratilova

milan

pre 9 meseci

Može biti ali nije pametno mešati mušku i žensku konkurenciju. Upravo zbog ovih feministkinja bi ja spojio mušku i žensku konkurenciju pa neka pobeđuje najbolji. Možda bi se Serena nekako držala u top 20 ali sigurno ne bi osvojila ovoliko turnira.

dojilica

pre 9 meseci

Kad su serena i venus pocele da osvajaju turnire, i njih dve i cale njihov su poceli da daju nesmotrene izjave da mogu da dobiju vecinu muskaraca, tipa van top 20 ako se dobro secam. Cak je bila i prica, ako neko hoce da proba, slobodno. U javi se neki nemac karsten brah, ni u 200 nije bio covek. Serenu je olomio 6-1 (bilo 5-0, dao joj gem jer mu bilo zao), a odma posle venus 6-2. Ta dva seta je popio par piva i kasnije priznao da je svesno spustio igru na nivo igraca oko 600. mesta. Sto znaci poluamater, posebno u to vreme, '98. Od tad su malo pazljivije s izjavama bile.

Jeremija

pre 9 meseci

Da je Federer u mesto Novaka žene se nebi pominjale ali pošto je Novak onda je svako poređenje prihvatljivo.
Neki baš teško podnose Novakove uspehe.

466453

pre 9 meseci

"Otišla je dalje od sporta. Čak i ljudi koji nisu pratili tenis su znali ko je ona. Ljudi znaju ko je ona, bez obzira da li su ljubitelji sporta ili ne i to je velika stvar. "

Po ovoj logici ne postoji niko na planeti ko nije čuo za Koronu, po automatizmu i za Noleta.

U kojem kontekstu nebitno, bitno je da svi znaju za njega iako nikakav sport nisu pratili.

Tako da to što neko zna za nekoga ne znači ništa.

btw Dubel WTA nigde veze sa tenisom u ATPu.

pirni ti nolu

pre 9 meseci

Ova spodoba ocigledno nikad nije cula za Martinu Navratilovu koja ima 59 (18+31+10) Gren slemova!!!
(Pirotehnicar, 27. decembar 2023 14:06)

Opet, ali tehnicki.

chupavi

pre 9 meseci

Ok, neka Nole nakon ove sezone kaze da se oseca kao zena i potrazi svoje pravo da igra u zenskoj konkurenciji pa onda proba da osvoji sve...

49+10

pre 9 meseci

Ako uzmemo njihove principe opet je laž. Zašto izostaviše Navratilovu
kad žena ima ukupno 49 grend-slem titula.18 pojedinačno 31 u dublu i 10u
mešovitim parovima.Broj nedelja na prvom mestu 332. Pa kako je Serena bolja?
(Tex Willer, 27. decembar 2023 14:16)

59 GS ima, ne 49.

Imay

pre 9 meseci

...jer znaci da zpadanjaci imaju patnju zbog toga sto je Djokovic najveci svih vremena i ne samo u tenisu.
Volim tu patnju koju imaju, neka neka.
(aca,

Imaju bol zbog toga... u predelu prepona!

Messi GOAT

pre 9 meseci

Mnogo se spominje ta rec GOAT u svim sportovima.Nije to u redu.
Mozemo reci za Serenu i ostale sportiste da su Best Ever,Legends i ostalo.
A GOAT je samo jedan a to je Meeeessiiìiiiii
Que de la mano de Leo Messi toda vuelta vamo a dar

Goca

pre 9 meseci

Serena nije najbolja ni u ženskoj konkurenciji. Bilo je žena koje su osvojile više ako sabiramo titule u singlu i dublu, npr. Martina Navratilova je po mnogim parametrima (pa i u ovom tekstu navedenom) daleko ispred Serene

anyway...

pre 9 meseci

a sta je s Margaret Kort? pa ona ima 20- tak najvecih titula vise od ove...spodobe.i pri tome je ostala žensko. zasto Kortovu potcenjivati sa toliko titula više. ( nesto slicno kao Nole- Rodzer).

Лепи Миланче

pre 9 meseci

Нека нађу још две три тенисерке, чисто да Ноле небуде ни у првих пет! Патња је то велика!

điu,liu i sadriu

pre 9 meseci

Serena i njena sestra su nekad bili muško,dakle u muškoj konkurenciji Serena bolja od Nadala i Federera a Novak je GOAT:)

PlayBoy

pre 9 meseci

Ova je izgubila od 700tog igraca na ATP listi sa 6-0,6-1,igrao se egzibicoioni meč lik je buk.pustio jedan gem,sprdao se ceo mec,toliko o mesanju muskog i zenskog tenisa

Nikola

pre 9 meseci

Djokovic je priznao da je Federer GOAT, a Federer je rekao da je Serena GOAT, Nolo uvjek treći.
(Riki, 27. decembar 2023 14:57). A tebe nema nigde…..

Rodni

pre 9 meseci

Mislim da je ipak Jelena Janković najveća. Ona je jedina teniserka koja je bila na vrhu WTA liste, a da nije osvojila nijedan gran slem!
Kada neko obori taj rekord, neka se javi.

XXX

pre 9 meseci

@(Dule Popović, 27. decembar 2023 14:32): misliš bila je jača od 2/3 teniserki. Nju su pobedjuvali ispodprosečni muški teniseri sa lakoćom.

aca

pre 9 meseci

Licno volim sto je ovako, jer znaci da zpadanjaci imaju patnju zbog toga sto je Djokovic najveci svih vremena i ne samo u tenisu.
Volim tu patnju koju imaju, neka neka.

iskreno

pre 9 meseci

Ako već žene toliko traže ravnopravnost, onda nek i one igraju gs u tri dobijena seta. Nema povlađivanja. E kad to bude, onda mogu da se ravnaju po uspesima sa muškarcima. Do tada zdravo doviđenja.

Ђедо

pre 9 meseci

Серена је велика тенисерка и сјајна личност. Једном је изјавила да би број 1 у женском тенису тешко добила сет од било којег тенисера из првих 1000.

Tex Willer

pre 9 meseci

Ako uzmemo njihove principe opet je laž. Zašto izostaviše Navratilovu
kad žena ima ukupno 49 grend-slem titula.18 pojedinačno 31 u dublu i 10u
mešovitim parovima.Broj nedelja na prvom mestu 332. Pa kako je Serena bolja?

Milorad

pre 9 meseci

Slažem se da je Serena GOAT, ali naravno u ženskoj konkurenciji! Da je drugačije, onda bi žene igrale na istim turnirima kao i muškarci, a onda bi do trofeja stizale jedino magijom!

djosa

pre 9 meseci

"ne govorimo samo o brojevima, već o suštini, slavnoj ličnosti. Mislim da je Serena jedna od onih koja je prevazišla sve to. Otišla je dalje od sporta. Čak i ljudi koji nisu pratili tenis su znali ko je ona.."

hahahahaahhahahahahahahaa
Dalje od sporta?
Zna da spremi lepe njoke.. spagete?
Jel zato Najbolja svih vremena u obe konkurencije?
Prevazisla tenis?
Sta to znaci?
Lepo joj stoji roze masnica?

hhhdf

pre 9 meseci

Kad bude igrala u 5 setova, mogla bi da se ukljuci u debatu. Ovako, ne bi bila ni top 50 u muskoj kategoriji
(Severus Snejp, 27. decembar 2023 13:29)

Nebi bila ni u prvih 200.

Dule Popović

pre 9 meseci

Ne mogu da se porede muške i ženske titule na GS zbog igranja na 3 dobijena seta...mada je Serena bila fizički jača od 2/3 tenisera.

AAA

pre 9 meseci

Treba spojiti ATP i WTA i da se igra samo jedan turnir, ovo je čista diskriminacija teniser je teniser, reket, loptica, teren sve je isto i udri, takmiči se pa ko je bolji neka pobedi.

Asteriks

pre 9 meseci

Stavite profesionalnog tenisera tinejdzera od 14-15 godina da igra protiv bilo koje teniserke i tesko bi koja teniserka uzela gejm....Kljuc je jednostavno i prirodno u snazi.

Arthur Dent

pre 9 meseci

Da parafraziramo samu Serenu - muski tenis je potpuno drugi sport. Protiv Mareja ne bih mogla da uzmem verovatno ni jedan poen, a ne gem. Ne zelim da igram sa njima jer zelim da nastavim da volim tenis.

Tako nekako je rekla u jednoj emisiji (Falon, Kimel, neko od njih). Ima na YT ceo snimak. Tako da - najveca u zenskom tenisu? Da. U tenisu uopste? Ne, i to i ona sama smatra.

Sirmium

pre 9 meseci

veoma smela izjava....u pravu je jedino što ju je svrstala i u konkurenciju muškaraca...jer ona je muškarac koji se takmičio medju ženama...

varburg limuzina

pre 9 meseci

Ko je sad pa ova Krejbes???
Boze sta sve nece izmisliti ne bi li unizili velicinu Novaka Djokovica. Kako drska izjava, bez i malo blama i postovanja prema istinskom GOAT-u.
Pitam se da li bi ovako nesto smela da izjavi da je Federer ostao najbolji po brojevima??

Da se zna

pre 9 meseci

Nikakve babe nikad neće moći da se upoređuju sa muškarcima u tenisu.Tri dobijena seta na GS,pa neka računaju razliku koliko je to setova više odigranih.Što se tiče dubla,njega u 95% slučajeva igraju igrači i igračice koje su nesposobni-e da postignu uspeh u singlu.Tenis je ipak individualni sport i to je to.

T67

pre 9 meseci

Ova žena nije pri čistoj pameti. Da li je svjesna da će Novak njoj u inat osvoiti 40GS i to u singlu, jer je teže. Samo raspirujte Novakov inat i mi ćemo uživati u njegovom dranju na terenu, a kako ćete vi na dodjeli pehara ...

Sinke

pre 9 meseci

Da li je ovo realno,da lije moguca ovakva izjava :)....Pa zasto onda ne uporedjuju najbolju zensku kosarkasicu sa Dozrdanom,zasto ne uporedjuju najbolju fidbalerku sa Messijem....Ne mogu jer je to neuporedivo.....Isto je besmisleno,smijesno i neuporedivo stavljati u isti kos Serenu sa Novakom,Nadalom i Federerom.

kiza

pre 9 meseci

Ja mislim da je Monika Seleš Goat!
Ako uzmemo u obzir njen potencijal počistila bi Serenu zajedno sa tom famoznom Margaret Kort zajedno.

Djido

pre 9 meseci

Da li je iko dok je Federer bio sa najviše uspeha, nedelja i GS trofeja tvrdio da je Serena teniski GOAT, ili je tvrdio da su i uspesi u dublu važni ili bilo šta čime bi negirao da je Federer najveći svih vremena?

Djido

pre 9 meseci

Da li je iko dok je Federer bio sa najviše uspeha, nedelja i GS trofeja tvrdio da je Serena teniski GOAT, ili je tvrdio da su i uspesi u dublu važni ili bilo šta čime bi negirao da je Federer najveći svih vremena?

Sinke

pre 9 meseci

Da li je ovo realno,da lije moguca ovakva izjava :)....Pa zasto onda ne uporedjuju najbolju zensku kosarkasicu sa Dozrdanom,zasto ne uporedjuju najbolju fidbalerku sa Messijem....Ne mogu jer je to neuporedivo.....Isto je besmisleno,smijesno i neuporedivo stavljati u isti kos Serenu sa Novakom,Nadalom i Federerom.

Sirmium

pre 9 meseci

veoma smela izjava....u pravu je jedino što ju je svrstala i u konkurenciju muškaraca...jer ona je muškarac koji se takmičio medju ženama...

kiza

pre 9 meseci

Ja mislim da je Monika Seleš Goat!
Ako uzmemo u obzir njen potencijal počistila bi Serenu zajedno sa tom famoznom Margaret Kort zajedno.

Tex Willer

pre 9 meseci

Ako uzmemo njihove principe opet je laž. Zašto izostaviše Navratilovu
kad žena ima ukupno 49 grend-slem titula.18 pojedinačno 31 u dublu i 10u
mešovitim parovima.Broj nedelja na prvom mestu 332. Pa kako je Serena bolja?

Arthur Dent

pre 9 meseci

Da parafraziramo samu Serenu - muski tenis je potpuno drugi sport. Protiv Mareja ne bih mogla da uzmem verovatno ni jedan poen, a ne gem. Ne zelim da igram sa njima jer zelim da nastavim da volim tenis.

Tako nekako je rekla u jednoj emisiji (Falon, Kimel, neko od njih). Ima na YT ceo snimak. Tako da - najveca u zenskom tenisu? Da. U tenisu uopste? Ne, i to i ona sama smatra.

aca

pre 9 meseci

Licno volim sto je ovako, jer znaci da zpadanjaci imaju patnju zbog toga sto je Djokovic najveci svih vremena i ne samo u tenisu.
Volim tu patnju koju imaju, neka neka.

Лепи Миланче

pre 9 meseci

Нека нађу још две три тенисерке, чисто да Ноле небуде ни у првих пет! Патња је то велика!

Rodni

pre 9 meseci

Mislim da je ipak Jelena Janković najveća. Ona je jedina teniserka koja je bila na vrhu WTA liste, a da nije osvojila nijedan gran slem!
Kada neko obori taj rekord, neka se javi.

PlayBoy

pre 9 meseci

Ova je izgubila od 700tog igraca na ATP listi sa 6-0,6-1,igrao se egzibicoioni meč lik je buk.pustio jedan gem,sprdao se ceo mec,toliko o mesanju muskog i zenskog tenisa

varburg limuzina

pre 9 meseci

Ko je sad pa ova Krejbes???
Boze sta sve nece izmisliti ne bi li unizili velicinu Novaka Djokovica. Kako drska izjava, bez i malo blama i postovanja prema istinskom GOAT-u.
Pitam se da li bi ovako nesto smela da izjavi da je Federer ostao najbolji po brojevima??

iskreno

pre 9 meseci

Ako već žene toliko traže ravnopravnost, onda nek i one igraju gs u tri dobijena seta. Nema povlađivanja. E kad to bude, onda mogu da se ravnaju po uspesima sa muškarcima. Do tada zdravo doviđenja.

Milorad

pre 9 meseci

Slažem se da je Serena GOAT, ali naravno u ženskoj konkurenciji! Da je drugačije, onda bi žene igrale na istim turnirima kao i muškarci, a onda bi do trofeja stizale jedino magijom!

Nikola

pre 9 meseci

Djokovic je priznao da je Federer GOAT, a Federer je rekao da je Serena GOAT, Nolo uvjek treći.
(Riki, 27. decembar 2023 14:57). A tebe nema nigde…..

điu,liu i sadriu

pre 9 meseci

Serena i njena sestra su nekad bili muško,dakle u muškoj konkurenciji Serena bolja od Nadala i Federera a Novak je GOAT:)

Asteriks

pre 9 meseci

Stavite profesionalnog tenisera tinejdzera od 14-15 godina da igra protiv bilo koje teniserke i tesko bi koja teniserka uzela gejm....Kljuc je jednostavno i prirodno u snazi.

Ђедо

pre 9 meseci

Серена је велика тенисерка и сјајна личност. Једном је изјавила да би број 1 у женском тенису тешко добила сет од било којег тенисера из првих 1000.

AAA

pre 9 meseci

Treba spojiti ATP i WTA i da se igra samo jedan turnir, ovo je čista diskriminacija teniser je teniser, reket, loptica, teren sve je isto i udri, takmiči se pa ko je bolji neka pobedi.

T67

pre 9 meseci

Ova žena nije pri čistoj pameti. Da li je svjesna da će Novak njoj u inat osvoiti 40GS i to u singlu, jer je teže. Samo raspirujte Novakov inat i mi ćemo uživati u njegovom dranju na terenu, a kako ćete vi na dodjeli pehara ...

hhhdf

pre 9 meseci

Kad bude igrala u 5 setova, mogla bi da se ukljuci u debatu. Ovako, ne bi bila ni top 50 u muskoj kategoriji
(Severus Snejp, 27. decembar 2023 13:29)

Nebi bila ni u prvih 200.

djosa

pre 9 meseci

"ne govorimo samo o brojevima, već o suštini, slavnoj ličnosti. Mislim da je Serena jedna od onih koja je prevazišla sve to. Otišla je dalje od sporta. Čak i ljudi koji nisu pratili tenis su znali ko je ona.."

hahahahaahhahahahahahahaa
Dalje od sporta?
Zna da spremi lepe njoke.. spagete?
Jel zato Najbolja svih vremena u obe konkurencije?
Prevazisla tenis?
Sta to znaci?
Lepo joj stoji roze masnica?

Da se zna

pre 9 meseci

Nikakve babe nikad neće moći da se upoređuju sa muškarcima u tenisu.Tri dobijena seta na GS,pa neka računaju razliku koliko je to setova više odigranih.Što se tiče dubla,njega u 95% slučajeva igraju igrači i igračice koje su nesposobni-e da postignu uspeh u singlu.Tenis je ipak individualni sport i to je to.

XXX

pre 9 meseci

@(Dule Popović, 27. decembar 2023 14:32): misliš bila je jača od 2/3 teniserki. Nju su pobedjuvali ispodprosečni muški teniseri sa lakoćom.

Dule Popović

pre 9 meseci

Ne mogu da se porede muške i ženske titule na GS zbog igranja na 3 dobijena seta...mada je Serena bila fizički jača od 2/3 tenisera.

dojilica

pre 9 meseci

Kad su serena i venus pocele da osvajaju turnire, i njih dve i cale njihov su poceli da daju nesmotrene izjave da mogu da dobiju vecinu muskaraca, tipa van top 20 ako se dobro secam. Cak je bila i prica, ako neko hoce da proba, slobodno. U javi se neki nemac karsten brah, ni u 200 nije bio covek. Serenu je olomio 6-1 (bilo 5-0, dao joj gem jer mu bilo zao), a odma posle venus 6-2. Ta dva seta je popio par piva i kasnije priznao da je svesno spustio igru na nivo igraca oko 600. mesta. Sto znaci poluamater, posebno u to vreme, '98. Od tad su malo pazljivije s izjavama bile.

labud

pre 9 meseci

Da nije bilo onog poremecenog Svabe ne bi se postavljalo potanje ko je sveukupni GOAT,niko nikad nije tako dominirao sa toliko malo godina kao Monika Seles,poredjenje-sa 19 godina imala 8 osvojenih GS,recimo Nole u tim godinama imao polufinale mastersa,a svoj osmi Slem osvojio sa 28,e sad sve je to pomalo i u domenu SBBKBB,ali ko se seca kako je mala Mo igrala,jasno je da se niko ko je ikad uzeo reket u ruke ne moze sa njom porediti.

Jeremija

pre 9 meseci

Da je Federer u mesto Novaka žene se nebi pominjale ali pošto je Novak onda je svako poređenje prihvatljivo.
Neki baš teško podnose Novakove uspehe.

chupavi

pre 9 meseci

Ok, neka Nole nakon ove sezone kaze da se oseca kao zena i potrazi svoje pravo da igra u zenskoj konkurenciji pa onda proba da osvoji sve...

Goca

pre 9 meseci

Serena nije najbolja ni u ženskoj konkurenciji. Bilo je žena koje su osvojile više ako sabiramo titule u singlu i dublu, npr. Martina Navratilova je po mnogim parametrima (pa i u ovom tekstu navedenom) daleko ispred Serene

DANILO

pre 9 meseci

Ako ceno realno Borg i Seles su najveca pitanja sta bi bilo kad bi bilo .Borg do 26 godine 12 slemova bez da je ikad Australiju igrao.Monika Seles 9 slemova do 19 godine , nesto sto tesko da ce neko uraditi ikad . I naravno taj nesrecni napaad .Ako gledamk sta bi bilo da je igrala do 30 godine , stigla bi i prestigla i Stefi Grafa i Serenu i Margatet Kort

Sale

pre 9 meseci

hahahahahah samo da Novak ne bude GOAT je li???

Kao prvo. zenski tenis je NEUPOREDIV sa muskim tenisom.... zenski goat tenisa, Serena? Ok, bez problema....

Ali "sveukupni GOAT"!?!? Sta je to sveukupni???

Ameri hoce da crknu od ljubomore jeda i bede i cinizma koliko im je krivo da pored svojih super dopingova ih lipicanera u svojoh ergeli, neki tamo Srbin pobedjuje sa 36 sto oni ne mogu NIKADA IKADA...

Statistikom protivu mitova

pre 9 meseci

A kako god da gledamo, statisticki, a znamo cifre ne lazu, Serene ne moze biti GOAT. Saberimo GS titule, i dubl i mix, Novak je treci sa 4 titule zaostatka za Emersonom i 2 sa Newcombom u konkurenciji gospode. A dubla igrao nije. Serena opet u damskoj konkurencccij zaostaje 25 za Courtovom,a 20 za Navratilovom, a igrala je dubla mnogo. I ima isti broj GS kao i BJ King. Kada se gleda po disciplinama, nema najvise ni u singlu ni u dublu ni u mixu. Sto se tice prvog mesta, opet treca u zenskoj komkurenciji, a Novak prvi i kada se saberu obe I sada kako je ona statisticki GOAT, neka ova gospodicna objasni....

49+10

pre 9 meseci

Ako uzmemo njihove principe opet je laž. Zašto izostaviše Navratilovu
kad žena ima ukupno 49 grend-slem titula.18 pojedinačno 31 u dublu i 10u
mešovitim parovima.Broj nedelja na prvom mestu 332. Pa kako je Serena bolja?
(Tex Willer, 27. decembar 2023 14:16)

59 GS ima, ne 49.

anyway...

pre 9 meseci

a sta je s Margaret Kort? pa ona ima 20- tak najvecih titula vise od ove...spodobe.i pri tome je ostala žensko. zasto Kortovu potcenjivati sa toliko titula više. ( nesto slicno kao Nole- Rodzer).

Mirko Kojotovski

pre 9 meseci

Kad bi kojim slučajem bilo koja teniserka u svom vrhuncu odigrala meč sa teniserom znali bi svi da žene ne mogu pobediti ni jakog omladinca a da ne govorimo o onima koji vec imaju fjučers bodove.To su dva sveta od reketa,serve,kretanja,izlaska na mrežu...Mozda bi uzele koji gem I nista vise...Zamisli atletičarku ili skijašicu ili kosarkasicu ili plivačicu da se zanese pa da se oproba sa muskarcima???Smehurija

Pirotehnicar

pre 9 meseci

Serena je druga i u ženskom tenisu.
Osvojila je ukupno 39 G.S.
A Velika Margaret Kort ima ukupno 64 G. S. u singlu 24 a u dublu ukupno 40.
Jedina u istoriji ima osvojena sva četri G. S. u singlu, dublu i miks dublu. Nemoguće je stići niko nikada.
(čivijaš, 27. decembar 2023 18:35)

Nije tacno, Serena je treca (i to je na deobi trece i cetvrte pozicije sa Bili Dzin King), a i Navratilova (18+31+10) ima osvojena sva 4 GS u sve tri pomenute konkurencije.

466453

pre 9 meseci

"Otišla je dalje od sporta. Čak i ljudi koji nisu pratili tenis su znali ko je ona. Ljudi znaju ko je ona, bez obzira da li su ljubitelji sporta ili ne i to je velika stvar. "

Po ovoj logici ne postoji niko na planeti ko nije čuo za Koronu, po automatizmu i za Noleta.

U kojem kontekstu nebitno, bitno je da svi znaju za njega iako nikakav sport nisu pratili.

Tako da to što neko zna za nekoga ne znači ništa.

btw Dubel WTA nigde veze sa tenisom u ATPu.

Dezurni smarac

pre 9 meseci

Možda bi se Serena nekako držala u top 20 ali sigurno ne bi osvojila ovoliko turnira.
(milan, 27. decembar 2023 17:44)

Medju Top 20? Ni medju 200 nikada ne bi bila.

teniser amater

pre 9 meseci

Ja delim isto misljenje kao Dzil. I to zato sto niko od tenisera ili teniseri nikada nije nije igrajuci u dublu ( sa sestrom Venus na Vimbldonu 2014.) bio onoliko odvaljen. Nije bila u stanju da tapka lopticu pred servis a ni da dobaci lopticu preko mreze. Uglavnom je loptica zavrsavala u servis polju ali sa njene strane mreze. Posle su rekli da je kao bila bolesna, nekakav grip ili slicno. Mislim da je bio bele boje, cak se i sestra Venus smejala.

RM

pre 9 meseci

Steta, zbog Monike i Martine Hingis. Obe su prosle kroz pakao, Monika zbog atentata, Hingis (koja je, verovatno, bila najtalentovanija igracica modernog tenisa) zbog povreda, ali i, jos vise, licnih demona.
Uz Stefi Graf, Serenu, Navratilovu, Enan, Klajsters, najvece teniserke moderne ere.

Petar

pre 9 meseci

Margaret KOrt, jel to ta sto je igrala sa drvenim reketima i osvajala amaterske turnire. Nema polemike, Novak je GOAT i tacka. Zivela Srbija!

Slobo

pre 9 meseci

Kad bude igrala u 5 setova, mogla bi da se ukljuci u debatu. Ovako, ne bi bila ni top 50 u muskoj kategoriji
(Severus Snejp, 27. decembar 2023 13:29) # Link komentara

Kojih top 50. Kad su igrali Konors i Navratilova, Konors je napadao normalno singl polje a branio singl i dubl polje, plus Konors je imao samo drugi servis. I na takva pravila dobio je Konors.Razlika izmedju zenskog i muskog servisa je enormna.

stef

pre 9 meseci

inace ona je poznata i van sportskih terena jer je pretila ubistvom sudijama, psovala ih i generalno bila nekulturna pa su sve novine o njoj pisale. A ne zbog titula u dublu.

milan

pre 9 meseci

Može biti ali nije pametno mešati mušku i žensku konkurenciju. Upravo zbog ovih feministkinja bi ja spojio mušku i žensku konkurenciju pa neka pobeđuje najbolji. Možda bi se Serena nekako držala u top 20 ali sigurno ne bi osvojila ovoliko turnira.

Imay

pre 9 meseci

...jer znaci da zpadanjaci imaju patnju zbog toga sto je Djokovic najveci svih vremena i ne samo u tenisu.
Volim tu patnju koju imaju, neka neka.
(aca,

Imaju bol zbog toga... u predelu prepona!

čivijaš

pre 9 meseci

Serena je druga i u ženskom tenisu.
Osvojila je ukupno 39 G.S.
A Velika Margaret Kort ima ukupno 64 G. S. u singlu 24 a u dublu ukupno 40.
Jedina u istoriji ima osvojena sva četri G. S. u singlu, dublu i miks dublu. Nemoguće je stići niko nikada. Ali kako je potpuno normalna žena anatemisana je od strane WTA kojom upravljaju Bili Jin King i M. Navratilova

Pirotehnicar

pre 9 meseci

Ako ceno realno Borg i Seles su najveca pitanja sta bi bilo kad bi bilo .Borg do 26 godine 12 slemova bez da je ikad Australiju igrao.Monika Seles 9 slemova do 19 godine , nesto sto tesko da ce neko uraditi ikad . I naravno taj nesrecni napaad .Ako gledamk sta bi bilo da je igrala do 30 godine , stigla bi i prestigla i Stefi Grafa i Serenu i Margatet Kort
(DANILO, 27. decembar 2023 20:04)

BB je osvojio 11 GS.

Zoran

pre 9 meseci

Ne mesaj covece babe i zabe. Singl je singl, a dubl je dubl. Saberi onda i nedelje Serena u dublu i u singlu. Ispada da je zivela dvostruki zivot i da iam 567 nedelja na vrhu. Idi begaj, bre.

Messi GOAT

pre 9 meseci

Mnogo se spominje ta rec GOAT u svim sportovima.Nije to u redu.
Mozemo reci za Serenu i ostale sportiste da su Best Ever,Legends i ostalo.
A GOAT je samo jedan a to je Meeeessiiìiiiii
Que de la mano de Leo Messi toda vuelta vamo a dar

Partibrejkers ❤️

pre 9 meseci

Nisu najbolji Ronaldo ni Mesi, ni Pele ni Ronaldinjo nego kako se beše zove ona žena što je oženila drugu iz neke druge reprezentacije? E TA.

pirni ti nolu

pre 9 meseci

Ova spodoba ocigledno nikad nije cula za Martinu Navratilovu koja ima 59 (18+31+10) Gren slemova!!!
(Pirotehnicar, 27. decembar 2023 14:06)

Opet, ali tehnicki.

pera

pre 9 meseci

Ženski tenis je na nivou badmintona i sl..razne gluposti svakodnevno bombarduju naše mozgove.
(wtf, 27. decembar 2023 13:46)

tenis I jeste zenski sport kao I odbojka, zna se sta igraju decaci a sta devojcice

Mito

pre 9 meseci

Poredite ženski i muški tenis. Nabildovana Serena koja godinama nije imala konkurenciju,jer su Nemci radi Štefi Graf i psihički i fizički uništili zabivši joj nož u leđa takoreći na staru karijere. Pitam se da se Monika nije brutalno ranjena, gde bi stigla Serena. Drugo Serena je imala sestru za saveznika koja je bila egal sa njom, a onda je mlađa Serena dobila ogromnu pomoć cele porodice koja je preko seste mogla da joj olakša put do titula, a kroz dubl ostali nisu imali šanse. Bravo majstori, ali najveći je Nole i puknite od muke....

slavisa

pre 9 meseci

Kakav Dubl veze s vezom nema stvarno pokusavaju da izvucu neka smesna usporedjivana koja nemaju veze s vezom Novak smeta jos malo pa ce pronaci nekog koji je predobar u badbintonu.

Veliki brat

pre 9 meseci

Da nije bilo onog poremecenog Svabe ne bi se postavljalo potanje ko je sveukupni GOAT,niko nikad nije tako dominirao sa toliko malo godina kao Monika Seles... ali ko se seca kako je mala Mo igrala,jasno je da se niko ko je ikad uzeo reket u ruke ne moze sa njom porediti.
(labud, 27. decembar 2023 19:31)

To smo mi Moniku Seleš zvali "Mala Mo", ali zbog asocijacije na američku teniserku Maureen Connolly, koja je prva osvojila sve veće turnire u istoj kalendarskoj godini.

Sudbina je htela da i naša "Mala Mo" praktično završi tenisku karijeru sa 19. godina, kao i američka "Mala Mo" zbog povrede.

Međutim, kad pričamo o Selešovoj, pitanje je šta bi bilo da nije bilo... Ona se 2 godine nakon povrede vratila profesionalnom tenisu i uspela da osvoji 1996. godine Australian Open, što znači da se fizički oporavila, ali psihički nijem ogla da se stabilizuje u igri, verovatno zbog straha da se ne ponovi sličan napad, ali ko zna da li je tu bilo još nečeg. I da nije bilo povrede, možda bi 1-2 godine kasnije završila slično kao Jelena Dokić, a možda bi osvojila 40 GS-ova, ko će znati.

U ženskom tenisu je mnogo teže biti konzistentan duži niz godina, da ne ulazimo ovde u psihologiju i probleme koje žene generalno imaju u izrazito patrijarhalnom društvu.


Ali, ako pričamo o tome ko je bolji, a da se ne uzimaju u obzir godine (kao npr. Alkaraz vs. Đoković), onda treba imati na umu da je Monika pobedila Navratilovu u 3 egzibiciona meča 2007. godine :)

pirni opet nolu

pre 9 meseci

Nije tacno, Serena je treca (i to je na deobi trece i cetvrte pozicije sa Bili Dzin King), a i Navratilova (18+31+10) ima osvojena sva 4 GS u sve tri pomenute konkurencije.
(Pirotehnicar, 27. decembar 2023 19:10)

Samo tehnicki Zex.

Messi GOAT

pre 9 meseci

Mnogo se spominje ta rec GOAT u svim sportovima.Nije to u redu.
Mozemo reci za Serenu i ostale sportiste da su Best Ever,Legends i ostalo.
A GOAT je samo jedan a to je Meeeessiiìiiiii
Que de la mano de Leo Messi toda vuelta vamo a dar

pera

pre 9 meseci

Ženski tenis je na nivou badmintona i sl..razne gluposti svakodnevno bombarduju naše mozgove.
(wtf, 27. decembar 2023 13:46)

tenis I jeste zenski sport kao I odbojka, zna se sta igraju decaci a sta devojcice

Rodni

pre 9 meseci

Mislim da je ipak Jelena Janković najveća. Ona je jedina teniserka koja je bila na vrhu WTA liste, a da nije osvojila nijedan gran slem!
Kada neko obori taj rekord, neka se javi.

pirni opet nolu

pre 9 meseci

Nije tacno, Serena je treca (i to je na deobi trece i cetvrte pozicije sa Bili Dzin King), a i Navratilova (18+31+10) ima osvojena sva 4 GS u sve tri pomenute konkurencije.
(Pirotehnicar, 27. decembar 2023 19:10)

Samo tehnicki Zex.

Djido

pre 9 meseci

Da li je iko dok je Federer bio sa najviše uspeha, nedelja i GS trofeja tvrdio da je Serena teniski GOAT, ili je tvrdio da su i uspesi u dublu važni ili bilo šta čime bi negirao da je Federer najveći svih vremena?

Imay

pre 9 meseci

...jer znaci da zpadanjaci imaju patnju zbog toga sto je Djokovic najveci svih vremena i ne samo u tenisu.
Volim tu patnju koju imaju, neka neka.
(aca,

Imaju bol zbog toga... u predelu prepona!

milan

pre 9 meseci

Može biti ali nije pametno mešati mušku i žensku konkurenciju. Upravo zbog ovih feministkinja bi ja spojio mušku i žensku konkurenciju pa neka pobeđuje najbolji. Možda bi se Serena nekako držala u top 20 ali sigurno ne bi osvojila ovoliko turnira.

Sinke

pre 9 meseci

Da li je ovo realno,da lije moguca ovakva izjava :)....Pa zasto onda ne uporedjuju najbolju zensku kosarkasicu sa Dozrdanom,zasto ne uporedjuju najbolju fidbalerku sa Messijem....Ne mogu jer je to neuporedivo.....Isto je besmisleno,smijesno i neuporedivo stavljati u isti kos Serenu sa Novakom,Nadalom i Federerom.

Dule Popović

pre 9 meseci

Ne mogu da se porede muške i ženske titule na GS zbog igranja na 3 dobijena seta...mada je Serena bila fizički jača od 2/3 tenisera.

Sirmium

pre 9 meseci

veoma smela izjava....u pravu je jedino što ju je svrstala i u konkurenciju muškaraca...jer ona je muškarac koji se takmičio medju ženama...

varburg limuzina

pre 9 meseci

Ko je sad pa ova Krejbes???
Boze sta sve nece izmisliti ne bi li unizili velicinu Novaka Djokovica. Kako drska izjava, bez i malo blama i postovanja prema istinskom GOAT-u.
Pitam se da li bi ovako nesto smela da izjavi da je Federer ostao najbolji po brojevima??

T67

pre 9 meseci

Ova žena nije pri čistoj pameti. Da li je svjesna da će Novak njoj u inat osvoiti 40GS i to u singlu, jer je teže. Samo raspirujte Novakov inat i mi ćemo uživati u njegovom dranju na terenu, a kako ćete vi na dodjeli pehara ...

pirni ti nolu

pre 9 meseci

Ova spodoba ocigledno nikad nije cula za Martinu Navratilovu koja ima 59 (18+31+10) Gren slemova!!!
(Pirotehnicar, 27. decembar 2023 14:06)

Opet, ali tehnicki.

kiza

pre 9 meseci

Ja mislim da je Monika Seleš Goat!
Ako uzmemo u obzir njen potencijal počistila bi Serenu zajedno sa tom famoznom Margaret Kort zajedno.

aca

pre 9 meseci

Licno volim sto je ovako, jer znaci da zpadanjaci imaju patnju zbog toga sto je Djokovic najveci svih vremena i ne samo u tenisu.
Volim tu patnju koju imaju, neka neka.

Nikola

pre 9 meseci

Djokovic je priznao da je Federer GOAT, a Federer je rekao da je Serena GOAT, Nolo uvjek treći.
(Riki, 27. decembar 2023 14:57). A tebe nema nigde…..

Da se zna

pre 9 meseci

Nikakve babe nikad neće moći da se upoređuju sa muškarcima u tenisu.Tri dobijena seta na GS,pa neka računaju razliku koliko je to setova više odigranih.Što se tiče dubla,njega u 95% slučajeva igraju igrači i igračice koje su nesposobni-e da postignu uspeh u singlu.Tenis je ipak individualni sport i to je to.

Asteriks

pre 9 meseci

Stavite profesionalnog tenisera tinejdzera od 14-15 godina da igra protiv bilo koje teniserke i tesko bi koja teniserka uzela gejm....Kljuc je jednostavno i prirodno u snazi.

điu,liu i sadriu

pre 9 meseci

Serena i njena sestra su nekad bili muško,dakle u muškoj konkurenciji Serena bolja od Nadala i Federera a Novak je GOAT:)

čivijaš

pre 9 meseci

Serena je druga i u ženskom tenisu.
Osvojila je ukupno 39 G.S.
A Velika Margaret Kort ima ukupno 64 G. S. u singlu 24 a u dublu ukupno 40.
Jedina u istoriji ima osvojena sva četri G. S. u singlu, dublu i miks dublu. Nemoguće je stići niko nikada. Ali kako je potpuno normalna žena anatemisana je od strane WTA kojom upravljaju Bili Jin King i M. Navratilova

XXX

pre 9 meseci

@(Dule Popović, 27. decembar 2023 14:32): misliš bila je jača od 2/3 teniserki. Nju su pobedjuvali ispodprosečni muški teniseri sa lakoćom.

PlayBoy

pre 9 meseci

Ova je izgubila od 700tog igraca na ATP listi sa 6-0,6-1,igrao se egzibicoioni meč lik je buk.pustio jedan gem,sprdao se ceo mec,toliko o mesanju muskog i zenskog tenisa

Лепи Миланче

pre 9 meseci

Нека нађу још две три тенисерке, чисто да Ноле небуде ни у првих пет! Патња је то велика!

djosa

pre 9 meseci

"ne govorimo samo o brojevima, već o suštini, slavnoj ličnosti. Mislim da je Serena jedna od onih koja je prevazišla sve to. Otišla je dalje od sporta. Čak i ljudi koji nisu pratili tenis su znali ko je ona.."

hahahahaahhahahahahahahaa
Dalje od sporta?
Zna da spremi lepe njoke.. spagete?
Jel zato Najbolja svih vremena u obe konkurencije?
Prevazisla tenis?
Sta to znaci?
Lepo joj stoji roze masnica?

AAA

pre 9 meseci

Treba spojiti ATP i WTA i da se igra samo jedan turnir, ovo je čista diskriminacija teniser je teniser, reket, loptica, teren sve je isto i udri, takmiči se pa ko je bolji neka pobedi.

iskreno

pre 9 meseci

Ako već žene toliko traže ravnopravnost, onda nek i one igraju gs u tri dobijena seta. Nema povlađivanja. E kad to bude, onda mogu da se ravnaju po uspesima sa muškarcima. Do tada zdravo doviđenja.

Ђедо

pre 9 meseci

Серена је велика тенисерка и сјајна личност. Једном је изјавила да би број 1 у женском тенису тешко добила сет од било којег тенисера из првих 1000.

Dezurni smarac

pre 9 meseci

Možda bi se Serena nekako držala u top 20 ali sigurno ne bi osvojila ovoliko turnira.
(milan, 27. decembar 2023 17:44)

Medju Top 20? Ni medju 200 nikada ne bi bila.

Sale

pre 9 meseci

hahahahahah samo da Novak ne bude GOAT je li???

Kao prvo. zenski tenis je NEUPOREDIV sa muskim tenisom.... zenski goat tenisa, Serena? Ok, bez problema....

Ali "sveukupni GOAT"!?!? Sta je to sveukupni???

Ameri hoce da crknu od ljubomore jeda i bede i cinizma koliko im je krivo da pored svojih super dopingova ih lipicanera u svojoh ergeli, neki tamo Srbin pobedjuje sa 36 sto oni ne mogu NIKADA IKADA...

hhhdf

pre 9 meseci

Kad bude igrala u 5 setova, mogla bi da se ukljuci u debatu. Ovako, ne bi bila ni top 50 u muskoj kategoriji
(Severus Snejp, 27. decembar 2023 13:29)

Nebi bila ni u prvih 200.

Jeremija

pre 9 meseci

Da je Federer u mesto Novaka žene se nebi pominjale ali pošto je Novak onda je svako poređenje prihvatljivo.
Neki baš teško podnose Novakove uspehe.

Mirko Kojotovski

pre 9 meseci

Kad bi kojim slučajem bilo koja teniserka u svom vrhuncu odigrala meč sa teniserom znali bi svi da žene ne mogu pobediti ni jakog omladinca a da ne govorimo o onima koji vec imaju fjučers bodove.To su dva sveta od reketa,serve,kretanja,izlaska na mrežu...Mozda bi uzele koji gem I nista vise...Zamisli atletičarku ili skijašicu ili kosarkasicu ili plivačicu da se zanese pa da se oproba sa muskarcima???Smehurija

Pirotehnicar

pre 9 meseci

Serena je druga i u ženskom tenisu.
Osvojila je ukupno 39 G.S.
A Velika Margaret Kort ima ukupno 64 G. S. u singlu 24 a u dublu ukupno 40.
Jedina u istoriji ima osvojena sva četri G. S. u singlu, dublu i miks dublu. Nemoguće je stići niko nikada.
(čivijaš, 27. decembar 2023 18:35)

Nije tacno, Serena je treca (i to je na deobi trece i cetvrte pozicije sa Bili Dzin King), a i Navratilova (18+31+10) ima osvojena sva 4 GS u sve tri pomenute konkurencije.

teniser amater

pre 9 meseci

Ja delim isto misljenje kao Dzil. I to zato sto niko od tenisera ili teniseri nikada nije nije igrajuci u dublu ( sa sestrom Venus na Vimbldonu 2014.) bio onoliko odvaljen. Nije bila u stanju da tapka lopticu pred servis a ni da dobaci lopticu preko mreze. Uglavnom je loptica zavrsavala u servis polju ali sa njene strane mreze. Posle su rekli da je kao bila bolesna, nekakav grip ili slicno. Mislim da je bio bele boje, cak se i sestra Venus smejala.

RM

pre 9 meseci

Steta, zbog Monike i Martine Hingis. Obe su prosle kroz pakao, Monika zbog atentata, Hingis (koja je, verovatno, bila najtalentovanija igracica modernog tenisa) zbog povreda, ali i, jos vise, licnih demona.
Uz Stefi Graf, Serenu, Navratilovu, Enan, Klajsters, najvece teniserke moderne ere.

Arthur Dent

pre 9 meseci

Da parafraziramo samu Serenu - muski tenis je potpuno drugi sport. Protiv Mareja ne bih mogla da uzmem verovatno ni jedan poen, a ne gem. Ne zelim da igram sa njima jer zelim da nastavim da volim tenis.

Tako nekako je rekla u jednoj emisiji (Falon, Kimel, neko od njih). Ima na YT ceo snimak. Tako da - najveca u zenskom tenisu? Da. U tenisu uopste? Ne, i to i ona sama smatra.

Tex Willer

pre 9 meseci

Ako uzmemo njihove principe opet je laž. Zašto izostaviše Navratilovu
kad žena ima ukupno 49 grend-slem titula.18 pojedinačno 31 u dublu i 10u
mešovitim parovima.Broj nedelja na prvom mestu 332. Pa kako je Serena bolja?

Milorad

pre 9 meseci

Slažem se da je Serena GOAT, ali naravno u ženskoj konkurenciji! Da je drugačije, onda bi žene igrale na istim turnirima kao i muškarci, a onda bi do trofeja stizale jedino magijom!

anyway...

pre 9 meseci

a sta je s Margaret Kort? pa ona ima 20- tak najvecih titula vise od ove...spodobe.i pri tome je ostala žensko. zasto Kortovu potcenjivati sa toliko titula više. ( nesto slicno kao Nole- Rodzer).

466453

pre 9 meseci

"Otišla je dalje od sporta. Čak i ljudi koji nisu pratili tenis su znali ko je ona. Ljudi znaju ko je ona, bez obzira da li su ljubitelji sporta ili ne i to je velika stvar. "

Po ovoj logici ne postoji niko na planeti ko nije čuo za Koronu, po automatizmu i za Noleta.

U kojem kontekstu nebitno, bitno je da svi znaju za njega iako nikakav sport nisu pratili.

Tako da to što neko zna za nekoga ne znači ništa.

btw Dubel WTA nigde veze sa tenisom u ATPu.

DANILO

pre 9 meseci

Ako ceno realno Borg i Seles su najveca pitanja sta bi bilo kad bi bilo .Borg do 26 godine 12 slemova bez da je ikad Australiju igrao.Monika Seles 9 slemova do 19 godine , nesto sto tesko da ce neko uraditi ikad . I naravno taj nesrecni napaad .Ako gledamk sta bi bilo da je igrala do 30 godine , stigla bi i prestigla i Stefi Grafa i Serenu i Margatet Kort

Pirotehnicar

pre 9 meseci

Ako ceno realno Borg i Seles su najveca pitanja sta bi bilo kad bi bilo .Borg do 26 godine 12 slemova bez da je ikad Australiju igrao.Monika Seles 9 slemova do 19 godine , nesto sto tesko da ce neko uraditi ikad . I naravno taj nesrecni napaad .Ako gledamk sta bi bilo da je igrala do 30 godine , stigla bi i prestigla i Stefi Grafa i Serenu i Margatet Kort
(DANILO, 27. decembar 2023 20:04)

BB je osvojio 11 GS.

Petar

pre 9 meseci

Margaret KOrt, jel to ta sto je igrala sa drvenim reketima i osvajala amaterske turnire. Nema polemike, Novak je GOAT i tacka. Zivela Srbija!

Veliki brat

pre 9 meseci

Da nije bilo onog poremecenog Svabe ne bi se postavljalo potanje ko je sveukupni GOAT,niko nikad nije tako dominirao sa toliko malo godina kao Monika Seles... ali ko se seca kako je mala Mo igrala,jasno je da se niko ko je ikad uzeo reket u ruke ne moze sa njom porediti.
(labud, 27. decembar 2023 19:31)

To smo mi Moniku Seleš zvali "Mala Mo", ali zbog asocijacije na američku teniserku Maureen Connolly, koja je prva osvojila sve veće turnire u istoj kalendarskoj godini.

Sudbina je htela da i naša "Mala Mo" praktično završi tenisku karijeru sa 19. godina, kao i američka "Mala Mo" zbog povrede.

Međutim, kad pričamo o Selešovoj, pitanje je šta bi bilo da nije bilo... Ona se 2 godine nakon povrede vratila profesionalnom tenisu i uspela da osvoji 1996. godine Australian Open, što znači da se fizički oporavila, ali psihički nijem ogla da se stabilizuje u igri, verovatno zbog straha da se ne ponovi sličan napad, ali ko zna da li je tu bilo još nečeg. I da nije bilo povrede, možda bi 1-2 godine kasnije završila slično kao Jelena Dokić, a možda bi osvojila 40 GS-ova, ko će znati.

U ženskom tenisu je mnogo teže biti konzistentan duži niz godina, da ne ulazimo ovde u psihologiju i probleme koje žene generalno imaju u izrazito patrijarhalnom društvu.


Ali, ako pričamo o tome ko je bolji, a da se ne uzimaju u obzir godine (kao npr. Alkaraz vs. Đoković), onda treba imati na umu da je Monika pobedila Navratilovu u 3 egzibiciona meča 2007. godine :)

49+10

pre 9 meseci

Ako uzmemo njihove principe opet je laž. Zašto izostaviše Navratilovu
kad žena ima ukupno 49 grend-slem titula.18 pojedinačno 31 u dublu i 10u
mešovitim parovima.Broj nedelja na prvom mestu 332. Pa kako je Serena bolja?
(Tex Willer, 27. decembar 2023 14:16)

59 GS ima, ne 49.

chupavi

pre 9 meseci

Ok, neka Nole nakon ove sezone kaze da se oseca kao zena i potrazi svoje pravo da igra u zenskoj konkurenciji pa onda proba da osvoji sve...

Goca

pre 9 meseci

Serena nije najbolja ni u ženskoj konkurenciji. Bilo je žena koje su osvojile više ako sabiramo titule u singlu i dublu, npr. Martina Navratilova je po mnogim parametrima (pa i u ovom tekstu navedenom) daleko ispred Serene

dojilica

pre 9 meseci

Kad su serena i venus pocele da osvajaju turnire, i njih dve i cale njihov su poceli da daju nesmotrene izjave da mogu da dobiju vecinu muskaraca, tipa van top 20 ako se dobro secam. Cak je bila i prica, ako neko hoce da proba, slobodno. U javi se neki nemac karsten brah, ni u 200 nije bio covek. Serenu je olomio 6-1 (bilo 5-0, dao joj gem jer mu bilo zao), a odma posle venus 6-2. Ta dva seta je popio par piva i kasnije priznao da je svesno spustio igru na nivo igraca oko 600. mesta. Sto znaci poluamater, posebno u to vreme, '98. Od tad su malo pazljivije s izjavama bile.

labud

pre 9 meseci

Da nije bilo onog poremecenog Svabe ne bi se postavljalo potanje ko je sveukupni GOAT,niko nikad nije tako dominirao sa toliko malo godina kao Monika Seles,poredjenje-sa 19 godina imala 8 osvojenih GS,recimo Nole u tim godinama imao polufinale mastersa,a svoj osmi Slem osvojio sa 28,e sad sve je to pomalo i u domenu SBBKBB,ali ko se seca kako je mala Mo igrala,jasno je da se niko ko je ikad uzeo reket u ruke ne moze sa njom porediti.

Statistikom protivu mitova

pre 9 meseci

A kako god da gledamo, statisticki, a znamo cifre ne lazu, Serene ne moze biti GOAT. Saberimo GS titule, i dubl i mix, Novak je treci sa 4 titule zaostatka za Emersonom i 2 sa Newcombom u konkurenciji gospode. A dubla igrao nije. Serena opet u damskoj konkurencccij zaostaje 25 za Courtovom,a 20 za Navratilovom, a igrala je dubla mnogo. I ima isti broj GS kao i BJ King. Kada se gleda po disciplinama, nema najvise ni u singlu ni u dublu ni u mixu. Sto se tice prvog mesta, opet treca u zenskoj komkurenciji, a Novak prvi i kada se saberu obe I sada kako je ona statisticki GOAT, neka ova gospodicna objasni....

Zoran

pre 9 meseci

Ne mesaj covece babe i zabe. Singl je singl, a dubl je dubl. Saberi onda i nedelje Serena u dublu i u singlu. Ispada da je zivela dvostruki zivot i da iam 567 nedelja na vrhu. Idi begaj, bre.

Mito

pre 9 meseci

Poredite ženski i muški tenis. Nabildovana Serena koja godinama nije imala konkurenciju,jer su Nemci radi Štefi Graf i psihički i fizički uništili zabivši joj nož u leđa takoreći na staru karijere. Pitam se da se Monika nije brutalno ranjena, gde bi stigla Serena. Drugo Serena je imala sestru za saveznika koja je bila egal sa njom, a onda je mlađa Serena dobila ogromnu pomoć cele porodice koja je preko seste mogla da joj olakša put do titula, a kroz dubl ostali nisu imali šanse. Bravo majstori, ali najveći je Nole i puknite od muke....

Partibrejkers ❤️

pre 9 meseci

Nisu najbolji Ronaldo ni Mesi, ni Pele ni Ronaldinjo nego kako se beše zove ona žena što je oženila drugu iz neke druge reprezentacije? E TA.

slavisa

pre 9 meseci

Kakav Dubl veze s vezom nema stvarno pokusavaju da izvucu neka smesna usporedjivana koja nemaju veze s vezom Novak smeta jos malo pa ce pronaci nekog koji je predobar u badbintonu.

Slobo

pre 9 meseci

Kad bude igrala u 5 setova, mogla bi da se ukljuci u debatu. Ovako, ne bi bila ni top 50 u muskoj kategoriji
(Severus Snejp, 27. decembar 2023 13:29) # Link komentara

Kojih top 50. Kad su igrali Konors i Navratilova, Konors je napadao normalno singl polje a branio singl i dubl polje, plus Konors je imao samo drugi servis. I na takva pravila dobio je Konors.Razlika izmedju zenskog i muskog servisa je enormna.

stef

pre 9 meseci

inace ona je poznata i van sportskih terena jer je pretila ubistvom sudijama, psovala ih i generalno bila nekulturna pa su sve novine o njoj pisale. A ne zbog titula u dublu.