Tenis 295

Nedelja, 05.11.2023.

12:10

Đoković kralj Pariza; Neverovatne brojke; "Mi smo 30+ generacija"

Novak Đoković je osvojio sedmu titulu na Mastersu u Parizu.

Ðokoviæ kralj Pariza; Neverovatne brojke; "Mi smo 30+ generacija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

295 Komentari

Sortiraj po:

REAL

pre 11 meseci

MILENA,

Ne, ja smatram da je Federer najbolji jer ga niko nije pobedjivao kad je igrao najbolji tenis ( period od 4.5 godina kada je bio prvi uzastopno )
osim Nadala na sljaci..Naravno da je bitan h2h ali skor od 27 - 23 u korist Novaka je jako mala prednost ( pogotovo ako se uzme u obzir KADA su igrali ) Kazes prestao je nizati trofeje kad su ga Nole i Nadal poceli pobedjivati u kontinuitetu , nastupio je njihov najbolji period - TO JE ISTINA - ali tada nije bio FEDEREROV NAJBOLJI PERIOD
2005 - 0 meceva ( fed najbolji tenis )
2006 - 2 meca ( fed najbolji tenis )

2011 - 5 meceva ( nole najbolji tenis )
2015 - 8 meceva ( nole najbolji tenis )

Vidis koliko je malo DJokovic igrao kada je Fed igrao najbolje , da ne kazem vesto izbegavao da igra sa njim..

Evo jos jedan prime :
Federere vs D.Thiem h2h 2 - 5

A znas li zasto je 5 - 2 za D.Thiema...Zato sto su prvi mec igrali 2016..shvatas li da je jako bitno KADA su igrali meceve..

Ali na kraju krajeva ne smatram ja Federera boljim od Djokovica i Nadala zbog h2h ili zbog rekorda vec smatram da je njegova IGRA najbolja ( najkvalitetnija ) . Federerovi udarci su najkvalitetniji, najpravilniji, najcistiji..najmanje slabosti ima u igri , najvisi nivo tenisa je igrao...Nije Smec najvazniji ali je ipak deo igre a to je najvidljivija slabost kod Djokovica.

Samo pogledaj druge sportove i videces da nikoga ne smatraju za "GOAT" samo zbog rekorda vec MORA imati najkvalitetniju igru..

MILENA

pre 11 meseci

REAL
Ako sam te dobro razumjela, ti smatraš da je Federer bolji od Dokovića, jer ga Đoković nije pobjeđivao kad je ovaj bio najuspješniji, nego u periodu kad više nije bio tako trofejan, pa skor 27:23 u korist Đokovića za tebe nema značaja, kao ni Đokovićevi rekordi. Čovječe, prestao je nizati trofeje, kad su ga, prvo Nadal, pa onda i Đoković počeli pobjeđivati u kontinuitetu! Nastupio je njihov najbolji perod. Bili su bolji i jači od njega.
Kad si već spomenuo Federerov najbolji period, mogao bi se prisjetiti i Pita Samorasa. To je onaj čije je rekorde Federer tebao srušiti, da bi postao najbolji teniser na svijetu. Podsjećam te da se nihovi aktivni periodi preklapaju neke 4 godine ( 1998-2002). Sampras je 10 GS titula, od ukupno 14, osvojio prije dolaska Federera. Federer, dakle, nije imao ni jedan meč sa Samprasom u njegovom najuspješnijem periodu. Sastali su samo jednom-Vimbldon 2001. Bilo je 3:2 za Federera. Još jedno podsjećanje-Sampras je tada imak 30, a Federer 20 godina. Izgleda da je Sampras bolji od Federera, jer je ovaj promašio njegov najbolji period i ovajdio se tek po njegovom odlasku. Peh! Kasno je rođen.
Federer je igrao lijep tenisa. Imao je sjajnu tehniku. Svjedoci smo da to nije bilo dovoljno. Njegova najveća greška je što se nije, poput Samprasa, povukao sa svojim rekord8ma (kad je bio taj famozni GOAT). Taština mu nije dozvolila, a sigurno ni sponzori. Vidio je da će ga brzo nadmašiti, pa je htio još i izvubio sve dok je bio u igri.

Vuja neznalica

pre 11 meseci

Ja sada prelecem preko komentara i trazim samo one koji imaju potpis S.Galanski&P.Larkinson. Pisem disertaciju.
(Jugoslav, 5. novembar 2023 20:53)

Njih dvojica kad dobiju terapiju se smire malo i nestanu na neko vreme dok ne počne ponovo da ih izdiže iznutra

REAL

pre 11 meseci

MILENA,

Hteo sam da kazem da je Nadal pobedio Federera kada je Federer igrao najbolji tenis za razliku od Djokovica. (Nije Nole igrao protiv Federera finala Wimbledona 2006,2007,2008 vec Nadal ) Djokovic je nekako uspeo da ne odigra ni jedan mec protiv Federera na travi sve do 2012. kada je Federer vec imao 6 Wimbledona. Nadal ima samo 2 Wimbledona pa sta ( Fischer ima samo jednu titulu svetskog prvaka pa ga smatraju u top 3 svih vremena a 10 sahista je osvojilo vise od jedne titule ) KAKO objasnjavam to sto je Federer 17.GS osvojio 2012. a sledeca 3 tek 5 godina kasnije. TAKO sto je od 2012. pa do kraja karijere igrao protiv Djokovica u najboljoj formi a njegovo ( Federerovo ) vreme je davno proslo.Igrao je on dobro i kasnije ali ne kao 2005,2006. To je i razlog zasto je Djokovic prestigao Federera u h2h. Za 4.5 godina koliko je Federer bio prvi uzastopno su igrali 9 meceva a samo 2015. kada je Nole igrao najbolje cak 8 meceva.Od poslednjih 13 meceva Nole je 10 dobio a od poslednjih 7 cak 6 i TADA je napravio razliku.Zasto nisu igrali na travi 2006,2007,2008,2009,2010 bar jednom (to je 5 godina) ali zato su igrali 2014,2015,2019 (2019. kada je Fed osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise) Ali ako pogledas druge sportove vise se ceni igra od rekorda ( W.Klitschko ima sve rekorde pa nije ni u top 10 ) Federer je tehnicki bolji teniser (ima bolji servis,forhend,SMEC,igru na mrezi,sve osim bekenda) ima manje slabosti u igri-kompletniji je..

Oposum, divna životinjica

pre 11 meseci

Kakve su ovo baljezgarije pojedinih "stručnjaka" u komentarima? Ko normalan s 2 grama mozga može da na bilo koji način ospori rekorde jednog predivnog sportiste i kao tenisera i kao čoveka koji je sve moguće najvažnije rekorde u sportu kojim se bavi poobarao? Pa niko naravno! To može osporiti samo neki iskompleksirani jadnik, i niko više! Evo ja sam Noletov veliki navijač ali nikada i slovima NIKADA ne bi ni zamislio da osporim sve velike uspehe Federera i Nadala te da od njih pravim neke "nedorasle" rivale Noletu naravno! Upravo sve suprotno! Dok su imali sve rekorde kod sebe ta dvojica su i za mene velikog Noletovog navijača bili najbolji, sport se igra radi rezultata i pobeda, ne radi bolje frizure i pokreta na terenu, a onog trenutka kada im je Nole svojim velikim trudom, voljom, upornošću i pre svega ogromnim teniskim znanjem i mentalitetom, sve te rekorde poobarao, od tog trenutka nema više šta da se priča, jednostavno Nole je najbolji teniser svih vremena, ma koliko to nekome smetalo, ma koliko neko nemao mira zbog toga, jednostavno to su činjenice, a protiv njih se NE MOŽE!

Ivan

pre 11 meseci

Još jedna velika pobeda Noleta danas u finalu Mastersa u Parizu! Pobedio je ovoga puta Dimitrova u finalu sa rutinskih 2:0 po setovima 6:4, 6:3 i još jednom pokazao zašto je najbolji teniser svih vremena! Način na koji je Nole došao do ove velike rekordne 40. Masters titule i 7. titule Mastersa u Parizu je jednostavno čudesan! Tokom čitavog turnira nije bio ni blizu svog vrhunskog nivoa igre, stomačni virus ga je maltretirao u početku turnira a on je uspeo da i pored toga pobedi u nekim veoma teškim mečevima posle preokreta, u četvrtfinalu se osvetio Runeu za prošlogodišnji poraz u finalu Pariza, zatim je u polufinalu pobedio jednog fenomelanog Rubljova koji je juče u polufinalu igrao jednostavno fantastično, zaista pravio Noletu velike probleme a Nole je i pored svega toga uspeo da ga pobedi posle velike borbe! Jednostavno čudesno! I onda u finalu danas u očigledno mnogo boljoj formi, hvala Gospodu Bogu stomačni virus mu je zalečen, i rutinski je pobedio jednog odličnog Dimitrova koji je cele nedelje igrao izvrsno, koji je pobedio Medvedeva i Cicipasa koji su u Parizu odlično odigrali, a protiv Noleta Dimitrov i pored toga u finalu nije imao ni promil šansi, rutinski ga je Nole savladao i osvojio sedmi Masters u Parizu na jedan zaista veličanstven način! Veliko bravo Nole majstore, velike čestitke na još jednoj velikoj tituli, i dalje pomeraš granice tenisa i pokazuješ da si bez premca, apsolutno jedan jedini, najbolji teniser u istoriji! Veliko bravo Nole majstore!

nemanja

pre 11 meseci

Alcaraz npr. je bolji igrac od svih Federerovih konkurenata iz 2004-2007 perioda ukljucujuci i 18-20 godisnjeg Nadala. Medvedev, Zverev i Cicipas mogu se porediti sa Safinom, Rodickom i Hjuitom. A da ne zaboravimo cinjenicu da Dojkovic sad ima 36 godina, dok je Federer tad imao 26.
(Milan, 5. novembar 2023 22:37)

@
alkaraz je bolji? pa sta nije to prosecan igrac kako ste ga vi nolomani do pre par meseci nazivali, imao je federer 38god kad je 2019. na wimbledonu nadigrao djokovica u svakom segmentu igre, ima cak vise osvojenih poena, 2 mec lopte na kraju nolo ni sam ne zna kako je pobedio taj mec, samo 2 meseca kasnije opet nola igra sa deda federerom od 38 god laganih 2:0 za dedu federera, zapitaj se sta bi bilo da su vrsnjaci

neutral

pre 11 meseci

Milan,

Ali malo je duzi ovaj Djokovicev period bez konkurencije od onog kada je Federer igrao..
Federer je tehnicki bolji od Djokovica ( bolji servis,za 3 klase bolji smec,forhend bolji,bolji na mrezi ( bolji dubl igrac ) sve osim bekenda ) To je argument zasto smatraju Federera boljim od Djokovica-kompletniji je teniser sa manje slabosti u igri. Pa nije Djokovic popravio smec zato sto je pobedio Dimitrova u finalu nekog Mastersa..

srle

pre 11 meseci

Novak je postavio najviše standarde u tenisu koji neće biti dostižni za druge igrače generacijama. Svi smo privilegovani što imamo priliku da gledamo takvog sportistu. Ovakav format tenisera je nešto neviđeno, niko nije ni blizu formata koji predstavlja Novak Đoković. Nole GOAT.

123

pre 11 meseci

Milan,

Nije brate Alcaraz bolji od Nadala na sljaci. Nadal je osvojio RG prvi put kada je igrao.A i koliko ima godina sada Alcaraz. Ne mozes racunati Alcaraza u poslednjih 5 godina kada je najslabija konkurencija. Ruud je cak mogao biti br.1 a nije pobedio nikada ni Federera ni Nadala ni Djokovica.

Real

pre 11 meseci

Patriota


Federer je najbolje igrao u periodu kada je bio prvi 4.5 godina uzastopno od 2004-2008 (i jeste izgubio od Nadala u finalu Wimbledona 2008 ali je 2006 i 2007 Federer pobedio Nadala u finalu Wimbledona - iz nekog razloga je tada Nadal bio bolji od Novaka i na travi...2007 u polufinalu Nadal je dobio Novaka ) Djokovic je uspeo da ne odigra ni jedan mec na travi protiv Federera od 2006 pa sve do 2012. A sto se tice protivnika u finalima. 2019.god Federer je Berrettinia dobio 6-1 6-2 6-2 u polufinalu pobedio Nadala a u finalu izgubio od Djokovica kada je imao 40 vinera vise i 14 Poena osvojenih vise ( Sad zamisli da je Federer igrao finale protiv Berretinia kao sto je Djokovic 2021. )
Pa za Federera bi bilo bolje da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 ( imao bi bolji h2h protiv Djokovica nego sto sada ima ) Od poslednjih 7 meceva Djokovic je Federera dobio 6 puta i tada je napravio razliku.

Ne znam koliko pratis druge sportove ali rezultati nisu ti koji nekoga stavljaju na mesto "GOAT"-a..Da je tako W.Klitschko bi bio "GOAT" a nije ni u top 10 ili u sahu Fischer nema skoro nikakve rekorde a smatra se u top 3 svih vremena...Magnus Carlsen-a smatraju boljim od Kasparova iako Kasparov ima titulu vise zbog njegove igre koja je skoro bez greske (dok je Kasparov imao slabosti u igri ) Nema Federer rekorde kao Djokovic ali zato je tehnicki bolji teniser.(ima bolji servis,forhend,smec,igru na mrezi..sve osim bekenda )

MILENA

pre 11 meseci

Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..
(Real, 05. novembar 2023 19:23)

A šta tu ima da se opravdava? Federer ima 8 titula na Vimbldonu, Đoković 7, a Nadal samo 2.

Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..
(Real, 05. novembar 2023 19:23)

A šta tu ima da se opravdava? Federer ima 8 titula na Vimbldonu, Đoković 7, a Nadal samo 2.
Nadal je titule osvojio 2008 i 2009. Kad je Đoković krenuo u pohod na vrh, to više nikad nije uspio. Prvi AO je osvojio 2009. i to bi mu vjerovatno bio i jedini da je Đoković mogao igrati.
Kako ti objašnjavaš da je Federer 17. GS osvojo 2012. a slijedeća 3 (!!!) tek 5 godina kasnije, 2017/18, kad je Đoković bio povrijeđen, a 2019. je igrao 5 dugih setova u finalu Vimbldona i samo zahvaljujući Dokovićevoj neumoljivoj upornosti i pravim hrabrim potezma kad su najpotrebniji izgubio taj meč. Izgleda da 2017/18/19. nije bio star i igrao je izvrsno, a 2014. kad ga je Doković prvi put pobjedio na tom Vimbldonu, on više nije bio nizašta???

Milutin

pre 11 meseci

Ne pratim tenis jer ne volim taj sport tako da nisam ni Đokovićev fan niti fan bilo kog drugog tenisera, ali 3 su činjenice vezane za Srbe:

1. imamo najboljeg naučnika svih vremena(Tesla)
2. imamo najboljeg tenisera i sportistu svih vremena(Đoković) i
2. imamo najboljeg junaka i vojskovođe svih vremena(Obilić, Stepa,
Mišić, Putnik...)

E sad, mogu stranci sve to da negiraju, ali rezultati, brojke i učinak ih demantuju, lako je biti Napoleon sa višemilionskom vojskom, budi ti ko Putnik ili Stepa pa se uhvati u koštac sa 50 puta jačima od sebe, eto otprilike tako i Đoković odoleva ovim pritiscima sa zapada.
(Miloš Bg, 5. novembar 2023 17:12)

Malo smanjiti sa mitomanijom, zbog ovakvih gluposti nas drugi ismejavaju.

Djoković najbolji teniser svih vremena? Potpisujem.

Djoković najbolji sportista svih vremena? Diskutabilno. Ima ih sigurno još 5-6 za koje bi to moglo da se argumentuje.

Tesla najveći naučnik svih vremena? Ogromna glupost. Obožavam Teslu, ali on čak nije ni bio naučnik, već inženjer i pronalazač.

Za Obilića, Stepu, Mišića i Putnika mogu samo da se smejem.

Real.

pre 11 meseci

Patriota


Federer je najbolje igrao u periodu kada je bio prvi 4.5 godina uzastopno od 2004-2008 (i jeste izgubio od Nadala u finalu Wimbledona 2008 ali je 2006 i 2007 Federer pobedio Nadala u finalu Wimbledona - iz nekog razloga je tada Nadal bio bolji od Novaka i na travi...2007 u polufinalu Nadal je dobio Novaka ) Djokovic je uspeo da ne odigra ni jedan mec na travi protiv Federera od 2006 pa sve do 2012. A sto se tice protivnika u finalima. 2019.god Federer je Berrettinia dobio 6-1 6-2 6-2 u polufinalu pobedio Nadala a u finalu izgubio od Djokovica kada je imao 40 vinera vise i 14 Poena osvojenih vise ( Sad zamisli da je Federer igrao finale protiv Berretinia kao sto je Djokovic 2021. )
Pa za Federera bi bilo bolje da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 ( imao bi bolji h2h protiv Djokovica nego sto sada ima ) Od poslednjih 7 meceva Djokovic je Federera dobio 6 puta i tada je napravio razliku.

Ne znam koliko pratis druge sportove ali rezultati nisu ti koji nekoga stavljaju na mesto "GOAT"-a..Da je tako W.Klitschko bi bio "GOAT" a nije ni u top 10 ili u sahu Fischer nema skoro nikakve rekorde a smatra se u top 3 svih vremena...Magnus Carlsen-a smatraju boljim od Kasparova iako Kasparov ima titulu vise zbog njegove igre koja je skoro bez greske (dok je Kasparov imao slabosti u igri ) Nema Federer rekorde kao Djokovic ali zato je tehnicki bolji teniser.(ima bolji servis,forhend,smec,igru na mrezi..sve osim bekenda )

Milan

pre 11 meseci

Milan,

Pa ako je u prajm usao 2011. Zasto je onda vec sledece godine osvojio samo 1 GS i jos na Wimbledonu izgubio od Federera (kada je Federer opet postao br.1 ) i 2013 samo 1 GS i 2014 samo 1 GS.. Vec 2005 je Nadal osvojio 11 titula a 2006,2007,2008 igrao finala Wimbledona protiv Federera -nije Djokovic igrao iako je samo god dana mladji od Nadala. 2006. na Wimbledonu su trebali da igraju 1/4 finale Federer i Djokovic ali je Djokovic ispao od Ancica... 2007 su opet trebali da igraju ( finale )da nije Nole ispao od Nadala. 2008 bi isto igrali da nije Nole ispao od Safina. U poslednjih 5 godina Nole je uzeo 10 GS u nikad slabijoj konkurenciji..
(objective, 5. novembar 2023 21:30)

Zato jer je za konkurenciju imao "prajm" Nadala, "prajm" Mareja, "prajm" Del Potra, itd.. i Federera koji je pred sobom imao jos 10 godina aktivne kariere.
A Federer je na pocetku svog prajma imao Roddicka, Safina i Hjuita kao vrsnjake, penzionisanog Samprasa i polupenzionisanog Agasija kao starijeg sampiona. To sto su mu 18-godisnji Nadal i 19-godisnji Novak uskoro postali glavna konkurencija govori sve o tom periodu.

Milan

pre 11 meseci

deniro

2004 - 2007 slaba konkurencija a Nadal 2005 11. titula 2006,2007,2008 igrao finale Wimbledona. Da nije mozda C.Ruud bolji od Roddicka (Roddick koji ima 5-4 protiv Djokovica ili Ruud koji nikad nije pobedio Djokovica,Nadala a ni Federera ) i ti vrv samo povrsno pratis tenis.
(neutral, 5. novembar 2023 21:45)

Alcaraz npr. je bolji igrac od svih Federerovih konkurenata iz 2004-2007 perioda ukljucujuci i 18-20 godisnjeg Nadala. Medvedev, Zverev i Cicipas mogu se porediti sa Safinom, Rodickom i Hjuitom. A da ne zaboravimo cinjenicu da Dojkovic sad ima 36 godina, dok je Federer tad imao 26.

Svete

pre 11 meseci

(objective, 5. novembar 2023 21:30

I ove godine su Djokovic i Balerina trebali da igraju finale wimbledona ali se Balerina nije pojavila, sto bi se reklo upikila se...Samim tim sve to sto si! nabaljezgao pada u vodu!

Јабучило

pre 11 meseci

@milutin

Тај miloš мало преувеличава, мало барата погрешним изразима. Али остаје да је Тесла изменио савремени свет, остаје да је дух Видовдана и Обилићеве жртве редак пример у светској историји, остаје да се српске победе постигнуте против надмоћније силе изучавају у најпрестижнијим војним школама. Остаје да је Новак постигао немогуће. У том епско-историјском смислу, смислу суве суштине, огољене истине у апсолутном мерилу miloš је у праву: славно је бити Србин!

Milutin

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 5. novembar 2023 16:08)

Evo, nije me mrzelo da pogledam protiv koga je to igrao zadnjih 10 godina.

Od Pariza 2013 godine:

Djoković - Federer 15:7
Djoković - Nadal 14:7
Djoković - Marej 15:3
Djoković - Vavrinka 8:4
Djoković - Medvedev 10:5
Djoković - Del Potro 6:1

Sve Miki Maus do Miki Mausa.

amater ozbiljno pita

pre 11 meseci

Dimitrov 25M u karijeri, Djokovic 175M. Kako je tako mala razlika u zaradi, samo 7x, imajuci u vidu da Dimitrov ima samo jedan masters u karijeri a Novak 40 plus 24GS???

Nikola

pre 11 meseci

bilo bi cudno da nije osvojio pored ovake konkurencije, sutra cu kupiti reket i kreniti lagano trenirat verujem da mogu protiv ovake konkurecije igra bar polufinale grend slema
(milan, 05. novembar 2023 19:26)

Bolje kupi maramice druze, da brises suze dok pises ovakve komentare.

deniro

pre 11 meseci

Posle Golden ere tenisa prirodno je da dodje slabija era. Stim sto je ova era jaca od Federerove 2004-2007. Samo mnogi odavde koji nesto porede se ni ne secaju sebe iz tog perioda, ili su poveli da praye tenis od nivaka, pa misle da preko youtube mogu sve da vide…
Na kraju krajeva svaka era nosi svoje heroje, al samo brojevi se daju porediti. Nole je dominirao i golden erom kao i ovom danas… i jos ce. Ovu eru su nacinili ovakvom sva (big) trojica na celu sa Novakom, jer su im uzeli sve onda kada je njima trebalo najvise. Drugim recima - upropastili su mladjanu generaciju.
Stiga svaka titula, svaki record je apsolutno zasluzeno!

objective

pre 11 meseci

Milan,

Pa ako je u prajm usao 2011. Zasto je onda vec sledece godine osvojio samo 1 GS i jos na Wimbledonu izgubio od Federera (kada je Federer opet postao br.1 ) i 2013 samo 1 GS i 2014 samo 1 GS.. Vec 2005 je Nadal osvojio 11 titula a 2006,2007,2008 igrao finala Wimbledona protiv Federera -nije Djokovic igrao iako je samo god dana mladji od Nadala. 2006. na Wimbledonu su trebali da igraju 1/4 finale Federer i Djokovic ali je Djokovic ispao od Ancica... 2007 su opet trebali da igraju ( finale )da nije Nole ispao od Nadala. 2008 bi isto igrali da nije Nole ispao od Safina. U poslednjih 5 godina Nole je uzeo 10 GS u nikad slabijoj konkurenciji..

Јабучило

pre 11 meseci

9 Базела остаће Нолетов недосањани сан кад се већ бројке спомињу....буахахаха....
(mlekadžijа, 05. novembar 2023 20:39)

Неком 9 Базела, неком 24/40 :)
Да ми је само видети тај бол у твојим очима. Мора да ти није лако.

white sport

pre 11 meseci

Masters turniri 2011-2023
Đoković - 35 titula
Nadal + Federer + Marej = 35 titula
Slemovi 2011 - 2023
Đoković - 23 titule
Nadal + Federer + Marej = 20 titula

neutral

pre 11 meseci

deniro

2004 - 2007 slaba konkurencija a Nadal 2005 11. titula 2006,2007,2008 igrao finale Wimbledona. Da nije mozda C.Ruud bolji od Roddicka (Roddick koji ima 5-4 protiv Djokovica ili Ruud koji nikad nije pobedio Djokovica,Nadala a ni Federera ) i ti vrv samo povrsno pratis tenis.

meda

pre 11 meseci

Federer je na Vimbldonu 2019. imao, ne 38, već 37 godina.
Taj turnir jeste odigrao fantastično, ali zato ostatak godine - na US Openu je izgubio od ... batka Dimitrova, a na Australian Openu od Tsitsipasa (2 igrača sa kojima se neki ovde sprdaju).

mlekadžijа

pre 11 meseci

9 Базела остаће Нолетов недосањани сан кад се већ бројке спомињу....буахахаха....

Зоран

pre 11 meseci

Највећи Новаков проблем је што сада у највећој мери мора да се бори против себе односно својих рекорда. А хејтерима би поручио да се прихвате неког посла, а
не да млате празну сламу јер то је једини начин да се ишчупају из глиба у који су упали због своје неостварености.

Real

pre 11 meseci

Realno,


Pa i jeste obezvredio igrace kao sto su Rune i Siner (sta su osvojili do sada) A sta je Djokovic osvojio kada je imao godina kao sada Alcaraz. Isto nista , 2006 igrao dva puta protiv Federera i izgubio oba meca.Ne znam kako je Nadala obezvredio kad on ne igra. Pa cak je i Ruud mogao da bude br.1 koji nikad nije pobedio ni Djokovica ni Federera ni Nadala..

Milan

pre 11 meseci

Realno,


Pa i jeste obezvredio igrace kao sto su Rune i Siner (sta su osvojili do sada) A sta je Djokovic osvojio kada je imao godina kao sada Alcaraz. Isto nista , 2006 igrao dva puta protiv Federera i izgubio oba meca.Ne znam kako je Nadala obezvredio kad on ne igra. Pa cak je i Ruud mogao da bude br.1 koji nikad nije pobedio ni Djokovica ni Federera ni Nadala..
(Real, 5. novembar 2023 20:08)

I Djokovic i Nadal i Alcaraz i Siner i Rune su osvojili vise sa svojih 20 godina od Federera.

Јабучило

pre 11 meseci

Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..
(Real, 05. novembar 2023 19:23)

24/40
Ако бог да, и /400+
Нико ништа не мора да оправдава. А аргументација ти је у рангу "није хтела да ме превари, није му се дала цела, морао је да јој помери гаћице у страну".

Milan

pre 11 meseci

Milan,


Djokovic tinejdzer 2014. sa 27 god.
(Real., 5. novembar 2023 19:20)

Ne, tinejdzer je bio pre 2008. Federer je sa svojih 21 godinu gubio u 1. kolu Wimbledona od Maria Ancica, a u Roland Garosu od Hicama Arazija, a trolovi kao ti ocekujete od Djokovica da bude serijski GS sampion sa 20 godina.
Djokovic je u svoj "prajm" usao 2011 sa 23/24 godine, a Federer 2004 sa 22/23 godine. Znaci bukvalno skoro u isto vreme. S tim sto je Djokovic sve vreme imao vrsnajaka Nadala kao rivala, dok je Federer iskorisito crnu rupu bez rivala-vrsnjaka u doba 2004-2007 kad je i skupio najveci brpj GS titula dok je Novak bio tinejdzer.

Dragi Ivić

pre 11 meseci

Наравно, бројке говоре саме за себе. Не постоји спорт у коме се нешто не броји, не рачуна и гледа ко је постигао више.
Шта очекују ''заљубљеници'' у џемпераша и оног што носи танге? Да на крају меча гласају СМС као да смо на Евровизији? Све ће се то заборавити, само ће бројке остати. А оне не лажу. Није им такав карактер.

Real

pre 11 meseci

Vlada,


Druze proveri ako mislis da sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..

Real

pre 11 meseci

Vlada,


Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..

Patriota

pre 11 meseci

Real
Sve si tačno rekao, Nadal je pobedio Federera na Wimbldonu 2008 godine a Novak 2014 godine. Po tebi Novak je uspeo da pobedi Federera na kraju njegove karijere. To znači da je Federer u naponu snage u najboljoj formi i godinama 2008 godine uspeo da izgubi od tzv. tinejdžera Nadala. Federer o kolaps u osvajanju GS titula krenuo je od 2012 godine i trajao punih 5 godina. I onda je mislim 2017 godine zajedno sa svojim velikim prijateljem Nadalom podelio GS titule, svako je uzeo po 2 titule. Kako i zašto. Znaš i sam tada je Novak Djokovic odsustvovao sa terena zbog povrede. Da nije tada tvoj ljubimac Federer ne bi osvojio te trofeje. I još jedan podatak od 2010 godine do penzionisanja Federera ko je osvojio najviše GS titula. I koje je protivnike pobeđivao u finalima. I nemoj da govoris Federer je bio u zalasku karijere. Igrao je i tada Federer ali je gubio u finalima Wimbldon od Novaka. Mislim da Novak ima 3 direktne pobede protiv Federera. I za kraj rezultati su ti koji nekog stavljaju na mesto GOATa, odnosno najboljeg tenisera svih vremena. A zna se ko ima najbolje rezultate.

Bubuleja

pre 11 meseci

Evroatlantska družina skoro dve decenije ne može da shvati da ga svojom mržnjom samo podižu. Što ga više gaze, on sve blaži i u molitvi: "Oprosti im Bože, ne znaju šta rade"...

GOAT!

Realno

pre 11 meseci

bilo bi cudno da nije osvojio pored ovake konkurencije, sutra cu kupiti reket i kreniti lagano trenirat verujem da mogu protiv ovake konkurecije igra bar polufinale grend slema
(milan, 05. novembar 2023 19:26)
Ovim si samo obezvredio Alkaraza i Nadala, da ne pricam o Runeu i Sineru od aktivnih tenisera.

Blue one

pre 11 meseci

Vlada,


Druze vrv i ti samo povrsno pratis tenis. Kada je Fed igrao najbolji tenis jako je malo igrao protiv Djokovica. 2015. ( Djokoviceva najbolja sezona) igrali su cak 8 puta. Za 4.5 godina koliko je Fed bio prvi uzastopno igrali su ukupno 9 puta. Pa prvi mec na Wimbledonu tek 2012 kada je Fed vec imao 6 Wimbledona. Imao bi Fed bolji skor da je Nole uspevao da dodje do njega 2006,2007 pa i 2008. Druze od poslednjih 13 meceva Djokovic je 10 pobedio a od poslednjih 7 cak 6 i eto kada je napravio razliku. To vam je argument kao sto je Hollyfield oba puta pobedio Tysona a ceo svet zna da je Tyson bolji od Holyfielda (samo sto je Tyson bio svetski prvak sa 20 god a ne sa 30. Kada se borio protiv Holyfielda ) Federer bi po vama bio bolji teniser da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 (imao bi bolji skor protiv Djokovica nego sto ima sada ) ....

Alo BRE (Ne)ljudi

pre 11 meseci

E kakvi ste vi ljudi???
Umesto da uživate u uspehu našeg čoveka
Što je naše dete
NAJBOLJI SPORTISTA PLANETE

Vi iznalazite razne gluposti kako bi omalivažilu njegov uspeh.
Dok mu SVE legende ovog sporta odaju priznanje.

SRAM da bude
Vas (Ne)ljude

kvisko

pre 11 meseci

Pesmom "Sve bi dao da sam na tvom mestu" Rafael Nadal sa svojim timom cestita Novaku Djokovicu osvajanje 40-tog Master turnira.
Zeljama i cestitkama se takodje pridruzuju Rodzer i Mirka Federer kao i Karlos Alkaraz.

one

pre 11 meseci

Vlada,


Druze vrv i ti samo povrsno pratis tenis. Kada je Fed igrao najbolji tenis jako je malo igrao protiv Djokovica. 2015. ( Djokoviceva najbolja sezona) igrali su cak 8 puta. Za 4.5 godina koliko je Fed bio prvi uzastopno igrali su ukupno 9 puta. Pa prvi mec na Wimbledonu tek 2012 kada je Fed vec imao 6 Wimbledona. Imao bi Fed bolji skor da je Nole uspevao da dodje do njega 2006,2007 pa i 2008. Druze od poslednjih 13 meceva Djokovic je 10 pobedio a od poslednjih 7 cak 6 i eto kada je napravio razliku. To vam je argument kao sto je Hollyfield oba puta pobedio Tysona a ceo svet zna da je Tyson bolji od Holyfielda (samo sto je Tyson bio svetski prvak sa 20 god a ne sa 30. Kada se borio protiv Holyfielda ) Federer bi po vama bio bolji teniser da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 (imao bi bolji skor protiv Djokovica nego sto ima sada )

Kom. Mark

pre 11 meseci

Što bi rekao Rambo Amadeus, "Tako mi jelenskih rogova"....
Mi stariji znamo da je to rekao veliki Blek.
Naravno da i Rambo A. To zna.
Tek toliko za mladež.

milan

pre 11 meseci

bilo bi cudno da nije osvojio pored ovake konkurencije, sutra cu kupiti reket i kreniti lagano trenirat verujem da mogu protiv ovake konkurecije igra bar polufinale grend slema

OptaAce

pre 11 meseci

-Teniseri sa najviše ATP-1000 titula u singlu (od 1990.):
40 N. Đoković
36 R. Nadal
28 R. Federer
17 A. Agasi
-Novak je osvojio 2. ATP-1000 titulu na tvrdoj podlozi ove godine. On je 9. put u karijeri osvojio 2+ Masters titule na tvrdoj podlozi u 1 sezoni; Federer koji je sledeći najbolji na toj listi uspeo je to da uradi 6 puta.
-Novak je 7. put osvojio Masters u Parizu, to je ATP-1000 turnir koji je osvojio najviše puta u karijeri, osvojivši 6 puta titule u Rimu i Majamiju.
Pozdrav.

Vlada

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13)

I šta bi sa bratkom?

Real

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .

Vlada

pre 11 meseci

Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu...
(Real., 05. novembar 2023 17:31)

O čemu ti to!? A joj kakve sve gluposti nećete smisliti da se skrene pažnja sa jedne jedine činjenice.... Nole je prevazišao tenis kao sport, sad je samo pitanje o najboljem sportisti svih vremena!.... tačka.

Gde ja zivim

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Vajdu ga strvino

Milan

pre 11 meseci

Realno,

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0 GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) ..
(one, 5. novembar 2023 18:32)

Federer je u periodu 2008-2015 uzeo 5 slemova, Djoković 10.
Prije toga Djoković je bio tinejdžer.

Lala

pre 11 meseci

Po celom svetu Novaku zvizde,pitam se zasto?
(bole glava, 5. novembar 2023 16:12)

Ljubomorni su što se u njegovoj zemlji jede najviše parizera po glavi stanovnika na svetu.
(Kapiraš, 5. novembar 2023 17:08)

Al zato ga svaštojedi u Kini mnogo vole.
(Loran da, 5. novembar 2023 17:52)

Pa volemo ga i mi ljubitelji kulena, čvaraka i slaninice ali kad je skupo a parizer jeftin. Pozdrav iz Bačkog Petrovca.

Vuja neznalica

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

Tatko sa 1:12 :) Da nisi ti neki Dr. Mr ?

D&G

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .
(Real, 5. novembar 2023 18:05) # Link komentara
Nije uspeh da se osvoji 40-ti master? E svaka ti cast burazeru a kad vec pominjes ko je sta osvojio,uz ogromno postovanje za Federera,i on je gro svojih slemova osvojio sa slabijom konkurencijom a kada su se pojavili prvo Nadal pa onda Novak ,znamo kako je bilo.Svasta covek moze da procita,napisa neko kako Novak ima bolesnu ambiciju da bude najbolji.Pa sta je u tome lose?Zar treba da se ne zalaze pa da ga optuze za namestanje meceva.Ionako je trn u oku ATP-u zbog formiranja PTPA i oni jedva cekaju da se penzionise. Rekao bih da Nole u 2024 treba povuce rucnu,da igra samo slemove i masterse,da se trosi manje ali on sa 36 godina izgleda tako fizicki dominantan da je to neverovatno

Шунто Златиборац

pre 11 meseci

@ real
Ти немаш појма о тенис и пишеш глупости.Ђоковићу је било забрањено да игра на пар ГС.На једном ГС је дисквалификован због глуме судије.На пар ГС није играо због повреда лакта и рамена.Да се не прича на колико Мастера није играо,због Ковида и вакцинације.И поред фаворизовања Федерера и Надал,оног гурања да игра по највећим врућинама,на УС опену,Аустралији,...он има више ГС титула.Он ће имати преко 400 седмица као број 1.Он ће имати и највише година као број један.И најважнији параметар по ком се гледа успјешност.Највише побједа и најбољи скор против првих 10 на АТП листи.То значи да није титуле освајао против разних полуиграча већ против најбољих.Највише финала у ГС,против Федерера 13:6 у финалима турнира,27:23 укупно.Бољи скор с Надалом,Марејем,Вавринком,Делпотром,Тимом,Алказаром,против свих освајача ГС.Ђоковић нема нити једну слабу тачку у игри,нити једну.Скоро у свему је најбољи.Знам да га мрзиш што је Србин,али ево и наш Немања(понос Републике Српске)освоји злато за Србију.Ђоковић прича све свјетске језике,Надал и Федерер не,Ђоковић није аутистичан да се разумије само у тенис,...Да има "позитивну географију",за Ђоковића би било резервисано првих 10 страница у свим свјетским новинама.И на крају.Један обичан човјек с Балкана их "таре " у њиховом господском спорту.Е то их највише боли.
Не постоји параметар по којем постоји неки бољи тенисер од Ђоковића,икад.

Marko

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

0 winera i 13 gresaka hahaha, carolija i dalje traje hahah

Vlada

pre 11 meseci

Pored ove konkurencije ja bi imo bar 10 mastersa i 5 grend slemova
(Dragan, 05. novembar 2023 14:14)

Pa što nemaš? Obezbedio bi porodicu, ovako... ništa!!

123

pre 11 meseci

Gdje je onaj mohikanac, kruger i još par njih, da čujemo njihovo mišljenje?
(Sikter more, 05. novembar 2023 16:58)

Završili nedelju malo tablete malo alkohol i odjavili se.Tu su sutra ujutru opet.Drugi posao nemaju.

123

pre 11 meseci

Novak stiče polako reputaciju kao Čak Noris.
(DukiNS, 05. novembar 2023 16:13)

I Čak Noris je I2a haplogrupa kao i Novak i većina Srba na Balkanu, tako da postoji neka veza.

Real.

pre 11 meseci

D&G


Reci kako je bilo i koliko je to Federer osvojio GS pre Nadala i Djokovica. (prvi mec Fed i Nadal 2004. prvi mec Fed i Djokovic 2006. (Nadal 2005. osvojio 11 titula ))
2006,2007,2008 finale Wimbledona su igrali Federer i Nadal (2008. Nadal pobedjuje Federera kada je Fed igrao najbolji tenis, Djokovic tek 2014. prvi put pobedjuje Federera na travi (2006 i 2007 bi igrali da je Nole stigao do Federera)) A sto se tice h2h od poslednjih 7 meceva Djokovic je 6 pobedio i tada je napravio razliku.

Olja

pre 11 meseci

Gledam Dimitrova sa peškirom I suzama,nadao se i bas mu bilo stalo. Mislim da je vrijeme da prvih 100 igrača sa ATP liste napišu molbu Djokovicu sa sve mašnicom na vrhu,da se skloni malo da I oni nesto osvoje. Prodjose godine a oni statisti. Molbu može da preda npr Vilander.
(Darko Banja Luka, 05. novembar 2023 17:55)

E, dobar si. Baš me nasmija.

Miloš

pre 11 meseci

Novak je odigrao odličan turnir, pokazao i fizičku i taktičku superiornost uprkos stomačnom virusu. Primetno je i da je Novakov stručni tim izgledao mnogo bolje bez Ivaniševića. Komunikacija je bila mnogo bolja, saveti su bili pravovremeni i nije bilo nervoze koju unosi Ivanišević svojom ravnodušnosti i nezainteresovanosti na događaje na terenu.

Vlada

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .
(Real, 05. novembar 2023 18:05)

Međusobni skor, druže! Baci pogled na direktne duele i sve će ti biti jasno!

NN

pre 11 meseci

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0
GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .
(one, 05. novembar 2023 18:17

Koliko mene sećanje služi Novak je počeo ozbiljno da pobeđuje kada je početkom 2011. rešio zdravstvene probleme. Šta je Federer posle 2011. osvojio,sem 2017. i 2018. kada je Nole bio van forme zbog povrede lakta?
Uporedimo to sa onim što je Novak osvojio..

MILENA

pre 11 meseci

Pored ove konkurencije ja bi imo bar 10 mastersa i 5 grend slemova
(Dragan, 05. novembar 2023 14:14)

Ovako jadnici pokušavaju omalovažiti uspjeh koji sami ne bi postigli ni za milion godina. Djeco, ovo vam je školski primjer ljusake mizerije.

Smilica

pre 11 meseci

To No1E to Sokole
To NOVAČE
JUNAČE!

I rodi majka junaka
I rodi majka Đoković NOVAKA.

No1E Ti si naše Sunce
I naša zvezda Danica
Samo nebo ti je granica

Ti si naš ponos i dika
Jači si od čelika.

Pobeđuje sve u nizu
U Melburnu, Njujorku i Parizu...

Živ i zdrav nam No1E bio
Sva 4 GS I OLIMPIJADU OSVOJIO

Kao svoja sina dva
Volim TE NO1E Ja
Voli te tvoja Srbija

bolesni klošar

pre 11 meseci

Au još jedna crna nedelja u mom životu.
Opet Novak pobedio.Navijao sam i za Federera i Nadala,Mareja,Cicipasa pravio vradžbine .... ništa mi nije pomoglo Nole opet pobedio.
Poslala me baka kod psihijatra ne može više da se naplaća lekova za mene ,penzija mala i psihijatar mi prepiše Novax lek protiv mržnje.Ni to mi nije pomoglo.Kaže doktor samo me ljubav može izlečiti, a moja životna energija je mržnja i šta ja sad da radim.Znam podsvesno da Novak nije kriv za moje ludilo,znam da će i on jednog dana u penziju, a šta ću ja? I dalje ću biti bolestan.

Blue

pre 11 meseci

Ljudi ne moze nikada defanzivac biti "GOAT" ni u jednom sportu. Takva igra funkcionise u 95 posto slucajeva. Ali kada protivnik ne gresi onda to ispadne kao u ona dva finala GS protiv Wawrinke (a tada je Nole igrao najbolji tenis ) Zato samo ofanzivno (jer tada poeni zavise od vas )

one

pre 11 meseci

Realno,

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0 GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) ..

one

pre 11 meseci

Realno,

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0 GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .

Vuja neznalica

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

Tatko sa 1:12 :) Da nisi ti neki Dr. Mr ?

Sale

pre 11 meseci

Opet smo mi Srbi na pogrešnoj strani istorije. Eto, navijamo za Novaka a zapad kaže no,no a mi ludi, ko što jesmo, teramo po svom, i više verujemo svojim očima nego svim njihovim zvižducima, proteravanjima i lažima.

Vule

pre 11 meseci

Blabla+ generacija: Želim vam svima dobro al neću da odem dok mogu da stojim na nogama, sve iz ljubavi prema svima. Veliki altruista!

Iks

pre 11 meseci

Ne treba razmatrati ko je GOAT. To je odavno jasno svima, čak i onima sa Zapada koji kažu da je Federer bolji. Sad je samo pitanje do kojih granica će Novak da pomera rekorde. Prva sledeća lepa granica je 400 nedelja No1 na ATP listi. Takođe, navijamo i za titulu na završnom Mastersu čime bi postao jedini ikad sa 7 titula. Dakle, motivacije za borbu i pobede itekako ima.

Cccc

pre 11 meseci

Ja mislim da ljudi ne shvataju da nije konkurencija toliko losa koliko je Novak dominantan pa ih cini losijim nego sto jesu. OK Federer i Nadal su prica za sebe i ajde Mari, Delpotro i Vavrinka jesu bili takodje dobri ali ne mislim da su Zverev, Cicipas, Siner, Rubljov toliko losiji ali to ne mozemo znati posto nisu igrali u isto vreme.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 11 meseci

Шта рећи а да није речено...? Једноставно, најбољи свих времена. БРАВО НОВАЧЕ! 🇷🇸👏👏👏

Рајко Четник, чувар трона

pre 11 meseci

Да сумирамо све успехе заједно са овим Париским:
40 АТП Мастерс титула, има ли Рафа толико-НЕ, има ло Рођа- ни близу,
397 недеља на АТП листи, има ли Рођа , ни близу, а Рафа скоро дупло мање,
7 АТП Масерс Париз, има ли Рођа-НЕ, има ли Рафа, ни близу.
97 укупно АТП титула, има ли Рођа, има више али не за дуго, има ли Рафа НЕ,
Све у свему један је ГОАТ тј Новак Велики, Ђоковић тј ТАЈБРЕЈКовић односно ГОАТовић.

Dr Milanče Mitovski

pre 11 meseci

НАШ ТЕНИЈСКИ РЕКОРДЕР БОРИ СЕ СА СВОЈИМ РЕКОРДИМА!

Наш Новак Ђоковић, и поред проблема и звиждања париске публике, освоји 40. мастерс титулу и тиме запуши уста некултурним противницима, париске публике и свима који му завиде и измишљају различите и мање учтиве приче. Велики господине и највећег тенисера на свету овом и шире наш Новаче желим ти добро здравље, добре игре на теренима тениса и што више победа и трофеја. Срећно и берићетно Ђоковићу. Честитам му освајање титуле у Паризу песмом:

ТЕНИСКИ РЕКОРДЕР

То је цар,
Бар
Нам на дар
Успешно Бог дао
Добро је Новак
То знао.

Противнике самлео
Величанствену нам
Победу донео,
Па чак из џепа
Је вадио.

Наш Новак
Тениски цар
Узео знак
Да људи бар
Причају
Новак победник
Волео или не
Свету је дар.

Звиждук,
Или из публике,
Мук
Новинске пуни
Рубрике.

Ноле рекордер,
Тениски признати
Најјачи бомбардер,
Све своје испрати,
У Паризу поразима
Противнике.

smeh

pre 11 meseci

Čestitke najboljem ikada na još jednom Mastersu! Bilo mi žao Dimitrova ali eto neka mu neka uteha bude što je izgubio od najboljeg. A moj sestrić kaže da je Đoković kao Tanos, neizbežan. Šteta što će za koju godinu u penziju što je takođe neizbežno. Nestvaran sportista koji u ovim penzionerskim godinama i dalj

Paja

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Tu spada i tvoj Roger koji od 2011 ne osvoji ama baš ništa a pre toga je imao gromade Nabladiana Safina,Hjuita

Real

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis )

Alan Ford

pre 11 meseci

Većina hvali Novakov atleticicam, a ovo je danas bila inteligentna partija šaha. Bravo Novače, idi dalje u istoriju tenisa, ima tu još nekih brojčanih izazova, neka je sa srećom.

Ur Nina Sar Serbula

pre 11 meseci

Novak na goat listi uskoro pravi razliku veću od 170 poena ispred drugog Federera. A to je simbolično bitno da se pokaže da na rang listi svih tenisera svih vremena, najveća razlika stoji upravo između prvog i drugog tenisera. Tako da uskoro priča o velikoj trojci ne stoji. Velika dvojka postoji i jedan jedini i neponovljivi.

Janko

pre 11 meseci

Koliko loš sportista Dimitrov, loš teniser, vidi se da mu trofeji nisu bitni nego samo novac, a zaradio preko 20 miliona evra u karijeri, strašno kakva nepravda!
Antipropaganda tenisa!

fifi

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

kako vam ne dosadi? 40/400 dug je to period..

Night Stalker

pre 11 meseci

70 big titula 24GS, 40 Masters , 6 Zavrsnih top 8.
Bik sa Majorke je zaglavio na 58, Fedex okoncao na 54.
Dominacija cista.
Srecno Nole 97ATP titula . Nastavice se...

Nikola

pre 11 meseci

Alkaras je zahvaljujuci ucescu na turniru, zaradio 10 bodova i ostavio teoretske sanse da zavrsi godinu na 1. mestu. Potrebno je da Nole ne ucestvuje na finalnom turniru ili da izgubi sva 3 meca u grupi, a da Alkaras osvoji bez izgubljenog meca u grupi. Time bi sa 10 bodova vise zavrsio godinu na 1. mestu.
Samo puka teorija.

Nebojša

pre 11 meseci

Najbolji u istoriji bez premca i evo to traje već 13 godina imao je padova naravno kao i svi ali kada se crta podvuče našao je rešenje za svakog sa kim se sastao nikog boljeg nema svi ovi rekordi koji su verujem večni to potvrđuju niko kao Nole ?.

Darko Banja Luka

pre 11 meseci

Gledam Dimitrova sa peškirom I suzama,nadao se i bas mu bilo stalo. Mislim da je vrijeme da prvih 100 igrača sa ATP liste napišu molbu Djokovicu sa sve mašnicom na vrhu,da se skloni malo da I oni nesto osvoje. Prodjose godine a oni statisti. Molbu može da preda npr Vilander.

Kosi tata kosim ja

pre 11 meseci

Koliko loš teniser je ovaj Bugarin, neverovatno da je u finalu.
(lgor, 5. novembar 2023 16:37)

Znam Tutu, zaista slab igrač, ali ceo turnir nikakv, oni na koje se računalo poispadali rano, Tuta dobio Cicipasa koji tri godine jedva da postoji, ako nolomani misle da je ovaj turnir doneo Novaku titulu, koja nešto znači, varaju se, samo je sebi pojačao mržnju. Ta njegova faca nikome ne prija, mnogo je ružan i sirov.

Један Убод

pre 11 meseci

Ето, испоштовао га пријатељ, драго ми је.
Колико је њему Ноле помогао, најбоље да ће данас да игра пуним гасом.
Свакако би га Новак добио, али чему тензија, чему непотребан напор. И то је део спорта.

33 неизнуђене, то је то..

Шунто Златиборац

pre 11 meseci

Јарац,нема рикверца.Да нацоши из Аустралије и Америке нису забранили Ђоковићу да се такмичи 2 године,да она судија из Америке није дочекала својих 5 минута славе,и одглумила онај плач и дављење,Ђоле би ладно био на 30 ГС титула,на једну 50 Мастера,.....Надал,а поготово Федерер,му нису ни до кољена.Ни по једном параметру.

Loran da

pre 11 meseci

Po celom svetu Novaku zvizde,pitam se zasto?
(bole glava, 5. novembar 2023 16:12)

Ljubomorni su što se u njegovoj zemlji jede najviše parizera po glavi stanovnika na svetu.
(Kapiraš, 5. novembar 2023 17:08)

Al zato ga svaštojedi u Kini mnogo vole.

Kapiraš

pre 11 meseci

Po celom svetu Novaku zvizde,pitam se zasto?
(bole glava, 5. novembar 2023 16:12)

Ljubomorni su što se u njegovoj zemlji jede najviše parizera po glavi stanovnika na svetu.

Stefan

pre 11 meseci

Nepošteno je reći takvo štogod jer je Đoković dokazani šampion. Osvajao je on i u mnogo jačoj konkurenciji. Nije on kriv što su protivnici takvi kakvi jesu. Čak mi je i drago što ih ovako demolira, čisto da vide koliko veze nemaju. Jedino mi smeta što se ovi njegovi svedoci lože kao da su ovo neki veliki mečevi, a znaju da je sve ovo već unapred rešeno.
(Mikii, 05. novembar 2023 16:17)


I ti da kazes nesto normalno Mikii

Realno

pre 11 meseci

Finale nije bilo na nivou.

Prakticno Novak - Rune i Novak - Rubljev su bila finala pre finala.

Novak dominira protiv 4. generacije tenisera... prvo Federer generacija... pa Nadal, Marej, Vavrinka... pa Tim, Medvedev, Zverev, Cicipas... pa Rune, Rubljev, Siner, Alkaraz.

Gavra

pre 11 meseci

"Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 5. novembar 2023 16:08)"

Mislim da nisi najbolje razumeo sta si napisao.Od tih zadnjih 10 godina 9 je tresao Nadala i tog Federera čije ime koristis u potpisu pa onda po tome sto si napisao zapravo ispada da su Nadal i Federer Miki Maus protivnici.

Čeki opinionista del cazzo

pre 11 meseci

Sinovci,

ovo je bilo poput one Džordanove utakmice kada je otresao Finiks u finalu NBA sa 56 poena , a došao je na meč sa teškom dijarejom, direktno sa WC šolje !

Zapamtite ovo:

I ukakeni GOAT je GOAT !

Da se bilo ko drugi ukaki , bio bi samo ser_onja !

predrag

pre 11 meseci

Nadčovek koji se više na kugli zemaljskoj ne rađa!!!!
Žao mi Grigorovih suza, ali neka mu je uteha da je izgubio od najboljeg igrača svih vremena.
Zaista obojica imali jedan od najtežih mastersa, zato su delovali iscrpljeno danas.

Zar ne?

pre 11 meseci

@ real. Sve si ti taksativno nabrojao.Jedino ne razumem što se uopšte stvara rasprava o godinama i konkurenciji.Pa koga to intetesuje,konkurencija je takva kakva je i pre 15 godina i sada.Apsolutno nebitan podatak za bilo šta,jednostavno nekad generacije tenisera budu jako dobre,nekad manje dobre ali nema loše generacije tenisera.Tenis se igra preko sto godina,svaka era ima sjajne igrače,problem za bar tri generacije današnjih tenisera je trajanje Novaka Đokovića i njegov krvavi rad da napreduje u određenim segmentima igre.

Goran

pre 11 meseci

Mislim da nismo svesni sta znaci 40 mastersa. Jedan Pit Sampras je osvojio 11, Beker 5 a jedan Edberg samo 4 mastersa (ukupno a Novak je osvajao 6 u sezoni).

Miloš Bg

pre 11 meseci

Ne pratim tenis jer ne volim taj sport tako da nisam ni Đokovićev fan niti fan bilo kog drugog tenisera, ali 3 su činjenice vezane za Srbe:

1. imamo najboljeg naučnika svih vremena(Tesla)
2. imamo najboljeg tenisera i sportistu svih vremena(Đoković) i
2. imamo najboljeg junaka i vojskovođe svih vremena(Obilić, Stepa,
Mišić, Putnik...)

E sad, mogu stranci sve to da negiraju, ali rezultati, brojke i učinak ih demantuju, lako je biti Napoleon sa višemilionskom vojskom, budi ti ko Putnik ili Stepa pa se uhvati u koštac sa 50 puta jačima od sebe, eto otprilike tako i Đoković odoleva ovim pritiscima sa zapada.

Real

pre 11 meseci

Willy,


Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu..

Real

pre 11 meseci

Willy,


Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu.

Real.

pre 11 meseci

Willy,


Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu...

takooo jeeeee

pre 11 meseci

Tenis-to je Novak Đoković.I da,uzalud svi napori da se ospori ova teza,sve je tako očigledno na terenu.Ovo se jednostavno moralo napisati jer ostaje za sva vremena!

Realno

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)
Ladno si etiketirao Rodju kao Miki Mausa. :)
Ti ne napustaj internet, nikako. Valja se nekad imati malo dvorskih luda.

Dex

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

Šta reče?

Sasa

pre 11 meseci

Ubedljivo, ubedljivo najbolji sportista sa ovih prostora ikada. Drugi mu nisu ni blizu.
Kakvi Kostelici, Modrici, Spanovici, Jokici itd....

Beobrad

pre 11 meseci

Za klasu bolji od svakog tenisera, cak i nespreman i pod virusom - Novak Djokovic - verovatno i najbolji sportista svih vremena!
Moj savremenik i moj Srbin.
Ponosan sam.
Hvala, Novace.

Miki

pre 11 meseci

Novače, naše generacije su počastvovane što smo imamo čast, sreću i zadovoljstvo da uživamo u tvojim mečevima i pobedama! Srce mi je puno, hvala ti do neba ljudino!!!

Real

pre 11 meseci

Kanada,

A koliko je to Fed igrao bez Nadala i Djokovica. Prvi mec Fed i Nadal 2004. Prvi mec Fed i Djokovic 2006. Pa 2005. je Nadal uzeo 11.titula. Wimbledon 2006,2007,2008 su igrali finale Fed i Nadal ( nije Djokovic Federera pobedio na Wimbledonu 2008. kada je Fed igrao najbolji tenis vec Nadal - Nole je Federera dobio tek 2014. kada je Fed vec imao 7 Wimbledona ) Igrao je Djokovic u najjacoj konkurenciji ali nije tada osvajao vecinu titula 2011. 3 GS a vec 2012,2013,2014 samo po 1 GS. Ako samo povrsno pratis tenis nemoj da verujes sve sto cujes..

Mikii

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Nepošteno je reći takvo štogod jer je Đoković dokazani šampion. Osvajao je on i u mnogo jačoj konkurenciji. Nije on kriv što su protivnici takvi kakvi jesu. Čak mi je i drago što ih ovako demolira, čisto da vide koliko veze nemaju. Jedino mi smeta što se ovi njegovi svedoci lože kao da su ovo neki veliki mečevi, a znaju da je sve ovo već unapred rešeno.

veliki strumf

pre 11 meseci

Не игра више од месец дана, зафркава се, гледа фудбал, кошарку, рагби, успут додели Златну лопту. Онда са одмора дође на турнир и у 36 година почисти балавурдију! Даме и господо, један једини, непоновљиви, за вјек и вјекова НАЈВЕЋИ СВИХ ВРЕМЕНА: НОВААААААААК ЂОКОВИИИИИИИИЋ!!!

Nebojša

pre 11 meseci

Volim Noleta ko brata rodjenog, ali Dimitrov igra turnir zivota i danas apsolutno zasluzuje pobedu i titulu
(Miljo, 05. novembar 2023 14:45)

Titulu zaslužuje samo onaj ko osvoji poslednji poen sve pre toga se ne računa pa makar razbijao sve do finala nikada vidjenim tenisom kakve to na kraju ima veze ako izgubi taj najbitniji meč.

aloalo

pre 11 meseci

bravo Nole legendo nasa. 40i masters... nismo ni svesni kakvog sportistu imamo. Znaci 400 nedelja i broj 1 na kraju godine je manje vise osigurano. Bravo i za Dimitrova. Imao je odlicno nedelju ali ipak je naleteo na GOAT-a

Kanada

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Ako misliš na Federerov uspon i sticanje GS titula protiv takvih protivnika, skroz si u pravu. Autošovinizam je bolest.

vp

pre 11 meseci

Jel' moguće da je protiv onakvog Dimitrova koji igra tenis života bilo ovako lako, rutinski?! Nemam riječi, sta vise reći, jedan, jedini, najveći i neponovljivi, Novak ?oković!

Albatros

pre 11 meseci

Neunistiv je. Tenis je igra u kojoj uvek pobedi Novak Djokovic. Najveći ikada ove brojke tesko da ce iko moci da mu se približi a ne da ih obori. Sve čestitke majstore na jubilarnom 40 mastersu. U inat tvojim hejterima u inat zapadu i njihovim navijačima.

LOPTOLJUB

pre 11 meseci

za vreme Novakovog meca,osim u najavi reklama nema uopste reklama Kladionica.
Svaka cast.
Idemo Nole
(kafa s ukusom slobode, 05. novembar 2023 16:08)

Pa ko se još kladi na tenis? Evo, ja sam danas uplatio 12 tiketa i nigde nemam tenis nijedan. To je normalno, nego ti nisi pravi igrač. Ja sam ekspert za kladionicu, malo ređe dobijam, doduše, ali sam ekspert u sastavljanju tiketa. Tenis i hokej ne igram, to je za vas amatere

ls

pre 11 meseci

za vreme Novakovog meca,osim u najavi reklama nema uopste reklama Kladionica.
Svaka cast.
Idemo Nole
(kafa s ukusom slobode, 05. novembar 2023 16:08)

Pa ko se još kladi na tenis? Evo, ja sam danas uplatio 12 tiketa i nigde nemam tenis nijedan. To je normalno, nego ti nisi pravi igrač. Ja sam ekspert za kladionicu, malo ređe dobijam, doduše, ali sam ekspert u sastavljanju tiketa. Tenis i hokej ne igram, to je za vas amatere
(LOPTOLJUB, 05. novembar 2023 16:34)


Hahahahaha kralj!

Orange

pre 11 meseci

Kanada,

A koliko je to Fed igrao bez Nadala i Djokovica. Prvi mec Fed i Nadal 2004. Prvi mec Fed i Djokovic 2006. Pa 2005. je Nadal uzeo 11.titula. Wimbledon 2006,2007,2008 su igrali finale Fed i Nadal ( nije Djokovic Federera pobedio na Wimbledonu 2008. kada je Fed igrao najbolji tenis vec Nadal - Nole je Federera dobio tek 2014. kada je Fed vec imao 7 Wimbledona ) Igrao je Djokovic u najjacoj konkurenciji ali nije tada osvajao vecinu titula 2011. 3 GS a vec 2012,2013,2014 samo po 1 GS. Ako samo povrsno pratis tenis nemoj da verujes sve sto cujes...

Tom i ja

pre 11 meseci

Po nekima ovde ispada,da je Novak kriv što igra sa starom mušterijom,a ne sa nekim kao boljim od Dimitrova...i da je neko bio bolji bio bi u finalu sa Novakom..doduše,nisu li svi ostali,manje ili više Novakove mušterije..

Corpus alienum

pre 11 meseci

Kao što neko reče zaista je skandal i sramota da javni servis ne prenosi ovaj ili bilo koji Novakov meč.
To nije slučaj samo danas već skoro stalno.
Uopšte ne želim da se bavim politikom kada pričam o ovoj anomaliji.
Zamislite da bilo koja nacija u svetu ima nekoga kao što je Novak..po zvaničnim parametrima najboljeg u tenisu na planeti!!!
Voleli ga ne voleli to je fakat.
Amerika, V.Britanija...a tek bilo koja zemlja iz regiona...
Pa prenosili bi ne samo svaki njegov meč nego i korak.
Zaista žalosno.

EvilCroat

pre 11 meseci

Bugarin je jednostavno premekan za Novakovića, ako je sličan Dimitrovu po stilu Federer pucao pod velikim pritiskom protiv Đokovića, ovaj puca bez razloga i sam od sebe...

ls

pre 11 meseci

Kao što neko reče zaista je skandal i sramota da javni servis ne prenosi ovaj ili bilo koji Novakov meč.
To nije slučaj samo danas već skoro stalno.
Uopšte ne želim da se bavim politikom kada pričam o ovoj anomaliji.
Zamislite da bilo koja nacija u svetu ima nekoga kao što je Novak..po zvaničnim parametrima najboljeg u tenisu na planeti!!!
Voleli ga ne voleli to je fakat.
Amerika, V.Britanija...a tek bilo koja zemlja iz regiona...
Pa prenosili bi ne samo svaki njegov meč nego i korak.
Zaista žalosno.
(Corpus alienum, 05. novembar 2023 16:41)

Apsolutno!

Djenka

pre 11 meseci

Laž. U Australiji ga vide kao Boga. U Aziji ga obožavaju kao da je sa oblaka sišao. Najviše ga mrze iskompleksirani Balkanci i par Engleza i Francuza. Ostali mu se klanjaju do poda.

Devla

pre 11 meseci

Prvi set osvojen u njegovom stilu. Jedan brejk je bio dovoljan da se osvoji i na njegov servis gem za set uvek zagusti situacija.

milan

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Kakvi bre Miki Maus protivnici. Jel si ti gledao mečeve protiv Runea i Rubljova? Sa takvim tenisom bi dobili svakoga osim Novaka. Vraćao je nemoguće lopte. Novak se za dlaku izvukao. Pa i neki Pit Sampras može da kaže za Federera i Nadala da su Novakovi Miki Maus protivnici. Nije kriv Novak što ih sve pobeđuje. Top 10 igrača igra fenomenalan tenis. Pa čak i Dimitrov u zadnje vreme igra vrhunski tenis.

Igor

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 5. novembar 2023 14:13) # Link komentara
Da apsolutno si u pravu, s' obzirom da je 11-1 u pobedama za Novaka. 😂😂😂

Andrej

pre 11 meseci

Šta reći o ovom finalu? Jedan od najslabijih finala ove godine na ATP turu. Dimitrov igra loše a ni Novak ne blista ali i to je sasvim dovoljno za danas...

Real

pre 11 meseci

Kanada,

A koliko je to Fed igrao bez Nadala i Djokovica. Prvi mec Fed i Nadal 2004. Prvi mec Fed i Djokovic 2006. Pa 2005. je Nadal uzeo 11.titula. Wimbledon 2006,2007,2008 su igrali finale Fed i Nadal ( nije Djokovic Federera pobedio na Wimbledonu 2008. kada je Fed igrao najbolji tenis vec Nadal - Nole je Federera dobio tek 2014. kada je Fed vec imao 7 Wimbledona ) Igrao je Djokovic u najjacoj konkurenciji ali nije tada osvajao vecinu titula 2011. 3 GS a vec 2012,2013,2014 samo po 1 GS. Ako samo povrsno pratis tenis nemoj da verujes sve sto cujes..

466453

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Ma tako je breeee!

+1495!

Dusan

pre 11 meseci

Mislim da sigurno za mog života, a verovatno i moje dece, niko neće nadmašiti ovog nadčoveka. Prosto je meni neverovatno da Srbin ima toliku istrajnost. Ivanišević npr ima onaj jedan Wimbledon pa ga kroasani slave kao mi Sv Petku. Mnogo smo se mi navikli na ove njegove titule. Biće velika praznina kad prestane. Ovih 20+ godina će se pamtiti kao era Novaka Djokovica u našem narodu. Možda ga i kanonizujemo (iako se priča da je bas nestasan). Hvala po hiljaditi put Novače!

DRAGAN

pre 11 meseci

Novak sa ovim trofejom iz
Parisa zavrsava ovu godinu na celu ATP karavana.
40 trofej dolazi sa 36 godina starosti. Sta reci drugo, vec bravo majstore.
Zacepio je usta ovoj poganoj publici u Bersiju.
Tesko se pomiriti sa
sudbinom da srbin vlada
belim sportom i drzi gotovo
sve moguce rekorde.
Hvala ti NOLE sto si mi uljepsao danasnji dan.
Do vidjenja u TORINU.
SRETNO MAJSTORE...

Zoran

pre 11 meseci

Novak baš voli Pariz.
3 titule na Rolan Garosu i jako je blizu 7. masters titula tamo.
Nadam se da mu ovo neće biti poslednji trijumf u Parizu, sledeće godine su Olimpijske Igre i zlato na koje svi dugo čekamo.

Iskren

pre 11 meseci

Lose je i potcenjivacki reci da je Novaj jedan od najbolji, Novak ne 10 nivoa iznad najboljeg, Novak je 10 nivoa iznad tenisa. Novak u svom najgorem izdanju je bolji 5x od najboljeg pisle njega u najboljem izdanju. Ovo dobija rutinski. Dimitrov je prosek kao neki Nadal, Medvedev, neki Alkaras..nista sto bi Novaka ugrozilo…sa 1/5 gasa dobija 2:0.

Red

pre 11 meseci

Pa Djokovic ima h2h protiv Dimitrova 11-1 i ovo je finale.Ovo je kao nekada 2 ili 3 kolo.Pa cak i Federer protiv Ferrera bi bilo jace finale ( 17-0 za Federera )

Dirk Weems

pre 11 meseci

Nešto nevezano za samu igru.
Stvar ukusa, ali kako je Lakost isfušerisao ove sezone što se tiče dizajna.
Finale US Opena, finale Pariza... ne zna se koja majica je ružnija.

Red

pre 11 meseci

Kgh,


Problem je sto nekima nije dovoljno sto je Novak jedan od najboljih tenisera svih vremena vec on mora biti najbolji u svemu a ne samo u tenisu (napravljen je kult licnosti od njega kao neko ko nema mana ) Sta god Nole da uradi ljudi ce naci nacin da to opravdaju.

Tako je

pre 11 meseci

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je 2010-te zbog publike odlučeno da se uspore brzine teniske loptice što odgovara njegovom stilu igre I sa sporim lopticama uzeo 23 od 24 GS.Da se nisu smanjile brzine teniskih loptica nikad ne bi bio u goat trci, a ta odluka je najviše stetila Federeru koji je uvjek igrao da brzo rešava poene I sa brzim lopticama uzeo 15 GS. Ako se pitate kako je Djokovic uspio osvoiti AO 2008 sa brzim lopticama pobjedivsi pri tom Federera u polufinalu to je samo zato što je Roger imao mononukleozu pa nije bio na svom nivou. Pri tom je imao najslabiju konkurenciju Del Potro koji je operisao zglob I imao druge povrede (inace da Del Potra nisu unistine povrede bio bi isto toliko dobar kao Federer I Nadal, a Djokovic je na nivou Rodrika), Conga operisao koleno, Marej operisao kičmu, Nadal imao brojne povrede zbog cega vise nije tako brz kao prije, a Federer je bio vec deda sa bolovima na leđima. I suprotno Djokovicu nije bilo dovoljno što su se usporile brzine teniskih loptica pa je redovno laziro povrede I pravio Toalet pauze da bi narusio ritam protivnika.I imao je sreće što je mentalno najaci teniser I što koristo svoju elasticnost inace bez njih ne bi imao pola titula. To se jednostavno mora reći. Momci vidimo se na sledeću vest o Djokovicu 🙏.

auh!!

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13)

Tako je, Mile, samo pozitivno, pa makar i pogrešio kao mnogo puta do sada. Kažu da je nada super stvar.

Lazar

pre 11 meseci

Nedelja i ponedeljak su mi omiljeni dani.
Nedeljom Novak tradicionalno igra neko veliko finale, a ponedeljkom standardno započne novu sedmicu na 1. mestu.

Splavar

pre 11 meseci

@ Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13)

Pazi, ne bih se bunio da si u pravu, ali male su sanse za tako nesto. Igrace covek koji je potpuno posvecen tom takmicenju i gladan za svaku premiju protiv talentovanog batka koji vise voli provod i uzivanje u zivotu, a prebacivanje loptice odradjuje kolko mora. Zaista su male sanse da ga Dimitrov porazi, svakako nikad se ne zna do kraja turnira. U nekim drugim aspektima jeste tatko za NDj, ali ne u tenisu. Kolko god antipatican i nepopularan, NDj je jedan od najboljih tenisera svih vremena, batko ni blizu

Jovan

pre 11 meseci

Danas pada rekord braće Brajan. Oni su u konkurenciji dublova osvojili ukupno 39 mastersa.
U prevodu, braća Brajan su najveći ikada u dubl a Novak u singl konkurenciji.

Ognjen

pre 11 meseci

Vidim po komentarima da vec unapred cestitate Novaku na pobedi a da mec jos nije poceo. Protiv Dimitrova nece biti nimalo lako, ali naravno neka pobedi bolji na terenu-Novak.

Mikii

pre 11 meseci

Vidim po komentarima da vec unapred cestitate Novaku na pobedi a da mec jos nije poceo. Protiv Dimitrova nece biti nimalo lako, ali naravno neka pobedi bolji na terenu-Novak.
(Ognjen, 05. novembar 2023 14:20)

A jok, nego će čestitati smotanom Dimitrovu na pobedi. Hajde da se ne pravimo mnogo ludi, ovaj, kao i svaki drugi meč je rešen a da zapravo nije ni počeo. Ovo je ubedljivo najgora konkurencija u istoriji muškog tenisa.

Aki

pre 11 meseci

Novak najbolje da preda Pariz prijatelju Griši. Računica jednostavna: sačuvati snagu za završni masters, obezbediti se za neki budući duel sa bugarom negde na gren slemu (dam ti, daš mi), imati manje da brani sledeće godine.

Kgh

pre 11 meseci

Ne razumem ljude koji nalaze hiljadu i jedan razlog da ospore neciji uspeh. Te spore loptice od 2010, te ishrana te da Nadal nije imao povrede te ovo te ono. Pa to je sport, svi treniraju svi se prilagodjavaju. Svi koriste hemiju. Neko je u tome uspesan, neko vanserijski neko je epizodan. Nema sta bi bilo kad bi bilo.Pokazao je ko sta moze kroz svoju karijeru. A cinjenica je da je Novak deo fantasticne istorije jednog sporta kao i Nadal, kao i Feder, Lendl, Agasi itd... Ljudi uzivajte sto imate jednog nadeg sunarodnika u svetskom vrhu. Uskoro ce u penziju, a mozda se nadje da neko i obori njegove rekorde i to je sport. Imace sportisti motivaciju vise, stepenik vise. Deo je istorije i meni je apsolutno svejedno da li je to 40.ta titula ili 25 gs.

GOAT Djokovic

pre 11 meseci

Pored ove konkurencije ja bi imo bar 10 mastersa i 5 grend slemova
(Dragan, 05. novembar 2023 14:14)

Pa sto ne ides da igras? A da, zato sto si prezauzet kucanjem komentara...klasika, samo reči, ništa dela!

Vera

pre 11 meseci

Znači,24 GS, 400 tjedana prvi i 40 Master titula(nadam se) Šta reći?Samo neka ga zdravlje služi, ništa drugo, sve drugo je postigao i postizat će...sretno, Nole!!!

predrag

pre 11 meseci

Noću Jokić kida danju Novak nastavlja.
Pokrivenost 24 sata!!!!
Srbi dominiraju svetom tenisa i košarke.
Nestvarno!!!!!!!!
Uživajmo dok igraju i pružaju nam uspehe kao niko u istoriji našeg sporta.
Novače mašino, rad ogroman uz talenat daje rezultate koje osfvaruješ, neponovljive i nedostižne!!!!

Corpus alienum

pre 11 meseci

Kao što neko reče zaista je skandal i sramota da javni servis ne prenosi ovaj ili bilo koji Novakov meč.
To nije slučaj samo danas već skoro stalno.
Uopšte ne želim da se bavim politikom kada pričam o ovoj anomaliji.
Zamislite da bilo koja nacija u svetu ima nekoga kao što je Novak..po zvaničnim parametrima najboljeg u tenisu na planeti!!!
Voleli ga ne voleli to je fakat.
Amerika, V.Britanija...a tek bilo koja zemlja iz regiona...
Pa prenosili bi ne samo svaki njegov meč nego i korak.
Zaista žalosno.

Dusan

pre 11 meseci

Mislim da sigurno za mog života, a verovatno i moje dece, niko neće nadmašiti ovog nadčoveka. Prosto je meni neverovatno da Srbin ima toliku istrajnost. Ivanišević npr ima onaj jedan Wimbledon pa ga kroasani slave kao mi Sv Petku. Mnogo smo se mi navikli na ove njegove titule. Biće velika praznina kad prestane. Ovih 20+ godina će se pamtiti kao era Novaka Djokovica u našem narodu. Možda ga i kanonizujemo (iako se priča da je bas nestasan). Hvala po hiljaditi put Novače!

predrag

pre 11 meseci

Noću Jokić kida danju Novak nastavlja.
Pokrivenost 24 sata!!!!
Srbi dominiraju svetom tenisa i košarke.
Nestvarno!!!!!!!!
Uživajmo dok igraju i pružaju nam uspehe kao niko u istoriji našeg sporta.
Novače mašino, rad ogroman uz talenat daje rezultate koje osfvaruješ, neponovljive i nedostižne!!!!

Vera

pre 11 meseci

Znači,24 GS, 400 tjedana prvi i 40 Master titula(nadam se) Šta reći?Samo neka ga zdravlje služi, ništa drugo, sve drugo je postigao i postizat će...sretno, Nole!!!

veliki strumf

pre 11 meseci

Не игра више од месец дана, зафркава се, гледа фудбал, кошарку, рагби, успут додели Златну лопту. Онда са одмора дође на турнир и у 36 година почисти балавурдију! Даме и господо, један једини, непоновљиви, за вјек и вјекова НАЈВЕЋИ СВИХ ВРЕМЕНА: НОВААААААААК ЂОКОВИИИИИИИИЋ!!!

Miloš Bg

pre 11 meseci

Ne pratim tenis jer ne volim taj sport tako da nisam ni Đokovićev fan niti fan bilo kog drugog tenisera, ali 3 su činjenice vezane za Srbe:

1. imamo najboljeg naučnika svih vremena(Tesla)
2. imamo najboljeg tenisera i sportistu svih vremena(Đoković) i
2. imamo najboljeg junaka i vojskovođe svih vremena(Obilić, Stepa,
Mišić, Putnik...)

E sad, mogu stranci sve to da negiraju, ali rezultati, brojke i učinak ih demantuju, lako je biti Napoleon sa višemilionskom vojskom, budi ti ko Putnik ili Stepa pa se uhvati u koštac sa 50 puta jačima od sebe, eto otprilike tako i Đoković odoleva ovim pritiscima sa zapada.

Beobrad

pre 11 meseci

Za klasu bolji od svakog tenisera, cak i nespreman i pod virusom - Novak Djokovic - verovatno i najbolji sportista svih vremena!
Moj savremenik i moj Srbin.
Ponosan sam.
Hvala, Novace.

Goran

pre 11 meseci

Mislim da nismo svesni sta znaci 40 mastersa. Jedan Pit Sampras je osvojio 11, Beker 5 a jedan Edberg samo 4 mastersa (ukupno a Novak je osvajao 6 u sezoni).

Gavra

pre 11 meseci

"Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 5. novembar 2023 16:08)"

Mislim da nisi najbolje razumeo sta si napisao.Od tih zadnjih 10 godina 9 je tresao Nadala i tog Federera čije ime koristis u potpisu pa onda po tome sto si napisao zapravo ispada da su Nadal i Federer Miki Maus protivnici.

Рајко Четник, чувар трона

pre 11 meseci

Да сумирамо све успехе заједно са овим Париским:
40 АТП Мастерс титула, има ли Рафа толико-НЕ, има ло Рођа- ни близу,
397 недеља на АТП листи, има ли Рођа , ни близу, а Рафа скоро дупло мање,
7 АТП Масерс Париз, има ли Рођа-НЕ, има ли Рафа, ни близу.
97 укупно АТП титула, има ли Рођа, има више али не за дуго, има ли Рафа НЕ,
Све у свему један је ГОАТ тј Новак Велики, Ђоковић тј ТАЈБРЕЈКовић односно ГОАТовић.

Realno

pre 11 meseci

Finale nije bilo na nivou.

Prakticno Novak - Rune i Novak - Rubljev su bila finala pre finala.

Novak dominira protiv 4. generacije tenisera... prvo Federer generacija... pa Nadal, Marej, Vavrinka... pa Tim, Medvedev, Zverev, Cicipas... pa Rune, Rubljev, Siner, Alkaraz.

Night Stalker

pre 11 meseci

70 big titula 24GS, 40 Masters , 6 Zavrsnih top 8.
Bik sa Majorke je zaglavio na 58, Fedex okoncao na 54.
Dominacija cista.
Srecno Nole 97ATP titula . Nastavice se...

Vlada

pre 11 meseci

Pored ove konkurencije ja bi imo bar 10 mastersa i 5 grend slemova
(Dragan, 05. novembar 2023 14:14)

Pa što nemaš? Obezbedio bi porodicu, ovako... ništa!!

Tom i ja

pre 11 meseci

Po nekima ovde ispada,da je Novak kriv što igra sa starom mušterijom,a ne sa nekim kao boljim od Dimitrova...i da je neko bio bolji bio bi u finalu sa Novakom..doduše,nisu li svi ostali,manje ili više Novakove mušterije..

Шунто Златиборац

pre 11 meseci

Јарац,нема рикверца.Да нацоши из Аустралије и Америке нису забранили Ђоковићу да се такмичи 2 године,да она судија из Америке није дочекала својих 5 минута славе,и одглумила онај плач и дављење,Ђоле би ладно био на 30 ГС титула,на једну 50 Мастера,.....Надал,а поготово Федерер,му нису ни до кољена.Ни по једном параметру.

fifi

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

kako vam ne dosadi? 40/400 dug je to period..

Olja

pre 11 meseci

Gledam Dimitrova sa peškirom I suzama,nadao se i bas mu bilo stalo. Mislim da je vrijeme da prvih 100 igrača sa ATP liste napišu molbu Djokovicu sa sve mašnicom na vrhu,da se skloni malo da I oni nesto osvoje. Prodjose godine a oni statisti. Molbu može da preda npr Vilander.
(Darko Banja Luka, 05. novembar 2023 17:55)

E, dobar si. Baš me nasmija.

Nebojša

pre 11 meseci

Volim Noleta ko brata rodjenog, ali Dimitrov igra turnir zivota i danas apsolutno zasluzuje pobedu i titulu
(Miljo, 05. novembar 2023 14:45)

Titulu zaslužuje samo onaj ko osvoji poslednji poen sve pre toga se ne računa pa makar razbijao sve do finala nikada vidjenim tenisom kakve to na kraju ima veze ako izgubi taj najbitniji meč.

Zoran

pre 11 meseci

Novak baš voli Pariz.
3 titule na Rolan Garosu i jako je blizu 7. masters titula tamo.
Nadam se da mu ovo neće biti poslednji trijumf u Parizu, sledeće godine su Olimpijske Igre i zlato na koje svi dugo čekamo.

Kanada

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Ako misliš na Federerov uspon i sticanje GS titula protiv takvih protivnika, skroz si u pravu. Autošovinizam je bolest.

Nikola

pre 11 meseci

Alkaras je zahvaljujuci ucescu na turniru, zaradio 10 bodova i ostavio teoretske sanse da zavrsi godinu na 1. mestu. Potrebno je da Nole ne ucestvuje na finalnom turniru ili da izgubi sva 3 meca u grupi, a da Alkaras osvoji bez izgubljenog meca u grupi. Time bi sa 10 bodova vise zavrsio godinu na 1. mestu.
Samo puka teorija.

Igor

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 5. novembar 2023 14:13) # Link komentara
Da apsolutno si u pravu, s' obzirom da je 11-1 u pobedama za Novaka. 😂😂😂

Miki

pre 11 meseci

Novače, naše generacije su počastvovane što smo imamo čast, sreću i zadovoljstvo da uživamo u tvojim mečevima i pobedama! Srce mi je puno, hvala ti do neba ljudino!!!

GOAT Djokovic

pre 11 meseci

Pored ove konkurencije ja bi imo bar 10 mastersa i 5 grend slemova
(Dragan, 05. novembar 2023 14:14)

Pa sto ne ides da igras? A da, zato sto si prezauzet kucanjem komentara...klasika, samo reči, ništa dela!

Čeki opinionista del cazzo

pre 11 meseci

Sinovci,

ovo je bilo poput one Džordanove utakmice kada je otresao Finiks u finalu NBA sa 56 poena , a došao je na meč sa teškom dijarejom, direktno sa WC šolje !

Zapamtite ovo:

I ukakeni GOAT je GOAT !

Da se bilo ko drugi ukaki , bio bi samo ser_onja !

Djenka

pre 11 meseci

Laž. U Australiji ga vide kao Boga. U Aziji ga obožavaju kao da je sa oblaka sišao. Najviše ga mrze iskompleksirani Balkanci i par Engleza i Francuza. Ostali mu se klanjaju do poda.

MILENA

pre 11 meseci

Pored ove konkurencije ja bi imo bar 10 mastersa i 5 grend slemova
(Dragan, 05. novembar 2023 14:14)

Ovako jadnici pokušavaju omalovažiti uspjeh koji sami ne bi postigli ni za milion godina. Djeco, ovo vam je školski primjer ljusake mizerije.

DRAGAN

pre 11 meseci

Novak sa ovim trofejom iz
Parisa zavrsava ovu godinu na celu ATP karavana.
40 trofej dolazi sa 36 godina starosti. Sta reci drugo, vec bravo majstore.
Zacepio je usta ovoj poganoj publici u Bersiju.
Tesko se pomiriti sa
sudbinom da srbin vlada
belim sportom i drzi gotovo
sve moguce rekorde.
Hvala ti NOLE sto si mi uljepsao danasnji dan.
Do vidjenja u TORINU.
SRETNO MAJSTORE...

predrag

pre 11 meseci

Nadčovek koji se više na kugli zemaljskoj ne rađa!!!!
Žao mi Grigorovih suza, ali neka mu je uteha da je izgubio od najboljeg igrača svih vremena.
Zaista obojica imali jedan od najtežih mastersa, zato su delovali iscrpljeno danas.

Iskren

pre 11 meseci

Lose je i potcenjivacki reci da je Novaj jedan od najbolji, Novak ne 10 nivoa iznad najboljeg, Novak je 10 nivoa iznad tenisa. Novak u svom najgorem izdanju je bolji 5x od najboljeg pisle njega u najboljem izdanju. Ovo dobija rutinski. Dimitrov je prosek kao neki Nadal, Medvedev, neki Alkaras..nista sto bi Novaka ugrozilo…sa 1/5 gasa dobija 2:0.

bolesni klošar

pre 11 meseci

Au još jedna crna nedelja u mom životu.
Opet Novak pobedio.Navijao sam i za Federera i Nadala,Mareja,Cicipasa pravio vradžbine .... ništa mi nije pomoglo Nole opet pobedio.
Poslala me baka kod psihijatra ne može više da se naplaća lekova za mene ,penzija mala i psihijatar mi prepiše Novax lek protiv mržnje.Ni to mi nije pomoglo.Kaže doktor samo me ljubav može izlečiti, a moja životna energija je mržnja i šta ja sad da radim.Znam podsvesno da Novak nije kriv za moje ludilo,znam da će i on jednog dana u penziju, a šta ću ja? I dalje ću biti bolestan.

Vlada

pre 11 meseci

Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu...
(Real., 05. novembar 2023 17:31)

O čemu ti to!? A joj kakve sve gluposti nećete smisliti da se skrene pažnja sa jedne jedine činjenice.... Nole je prevazišao tenis kao sport, sad je samo pitanje o najboljem sportisti svih vremena!.... tačka.

Alan Ford

pre 11 meseci

Većina hvali Novakov atleticicam, a ovo je danas bila inteligentna partija šaha. Bravo Novače, idi dalje u istoriju tenisa, ima tu još nekih brojčanih izazova, neka je sa srećom.

Zar ne?

pre 11 meseci

@ real. Sve si ti taksativno nabrojao.Jedino ne razumem što se uopšte stvara rasprava o godinama i konkurenciji.Pa koga to intetesuje,konkurencija je takva kakva je i pre 15 godina i sada.Apsolutno nebitan podatak za bilo šta,jednostavno nekad generacije tenisera budu jako dobre,nekad manje dobre ali nema loše generacije tenisera.Tenis se igra preko sto godina,svaka era ima sjajne igrače,problem za bar tri generacije današnjih tenisera je trajanje Novaka Đokovića i njegov krvavi rad da napreduje u određenim segmentima igre.

Dex

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

Šta reče?

Gde ja zivim

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Vajdu ga strvino

Milan

pre 11 meseci

Realno,

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0 GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) ..
(one, 5. novembar 2023 18:32)

Federer je u periodu 2008-2015 uzeo 5 slemova, Djoković 10.
Prije toga Djoković je bio tinejdžer.

Kapiraš

pre 11 meseci

Po celom svetu Novaku zvizde,pitam se zasto?
(bole glava, 5. novembar 2023 16:12)

Ljubomorni su što se u njegovoj zemlji jede najviše parizera po glavi stanovnika na svetu.

Sasa

pre 11 meseci

Ubedljivo, ubedljivo najbolji sportista sa ovih prostora ikada. Drugi mu nisu ni blizu.
Kakvi Kostelici, Modrici, Spanovici, Jokici itd....

smeh

pre 11 meseci

Čestitke najboljem ikada na još jednom Mastersu! Bilo mi žao Dimitrova ali eto neka mu neka uteha bude što je izgubio od najboljeg. A moj sestrić kaže da je Đoković kao Tanos, neizbežan. Šteta što će za koju godinu u penziju što je takođe neizbežno. Nestvaran sportista koji u ovim penzionerskim godinama i dalj

Sale

pre 11 meseci

Opet smo mi Srbi na pogrešnoj strani istorije. Eto, navijamo za Novaka a zapad kaže no,no a mi ludi, ko što jesmo, teramo po svom, i više verujemo svojim očima nego svim njihovim zvižducima, proteravanjima i lažima.

Vlada

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13)

I šta bi sa bratkom?

NN

pre 11 meseci

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0
GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .
(one, 05. novembar 2023 18:17

Koliko mene sećanje služi Novak je počeo ozbiljno da pobeđuje kada je početkom 2011. rešio zdravstvene probleme. Šta je Federer posle 2011. osvojio,sem 2017. i 2018. kada je Nole bio van forme zbog povrede lakta?
Uporedimo to sa onim što je Novak osvojio..

Realno

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)
Ladno si etiketirao Rodju kao Miki Mausa. :)
Ti ne napustaj internet, nikako. Valja se nekad imati malo dvorskih luda.

Darko Banja Luka

pre 11 meseci

Gledam Dimitrova sa peškirom I suzama,nadao se i bas mu bilo stalo. Mislim da je vrijeme da prvih 100 igrača sa ATP liste napišu molbu Djokovicu sa sve mašnicom na vrhu,da se skloni malo da I oni nesto osvoje. Prodjose godine a oni statisti. Molbu može da preda npr Vilander.

Iks

pre 11 meseci

Ne treba razmatrati ko je GOAT. To je odavno jasno svima, čak i onima sa Zapada koji kažu da je Federer bolji. Sad je samo pitanje do kojih granica će Novak da pomera rekorde. Prva sledeća lepa granica je 400 nedelja No1 na ATP listi. Takođe, navijamo i za titulu na završnom Mastersu čime bi postao jedini ikad sa 7 titula. Dakle, motivacije za borbu i pobede itekako ima.

vp

pre 11 meseci

Jel' moguće da je protiv onakvog Dimitrova koji igra tenis života bilo ovako lako, rutinski?! Nemam riječi, sta vise reći, jedan, jedini, najveći i neponovljivi, Novak ?oković!

Nebojša

pre 11 meseci

Najbolji u istoriji bez premca i evo to traje već 13 godina imao je padova naravno kao i svi ali kada se crta podvuče našao je rešenje za svakog sa kim se sastao nikog boljeg nema svi ovi rekordi koji su verujem večni to potvrđuju niko kao Nole ?.

Vlada

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .
(Real, 05. novembar 2023 18:05)

Međusobni skor, druže! Baci pogled na direktne duele i sve će ti biti jasno!

Paja

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Tu spada i tvoj Roger koji od 2011 ne osvoji ama baš ništa a pre toga je imao gromade Nabladiana Safina,Hjuita

Cccc

pre 11 meseci

Ja mislim da ljudi ne shvataju da nije konkurencija toliko losa koliko je Novak dominantan pa ih cini losijim nego sto jesu. OK Federer i Nadal su prica za sebe i ajde Mari, Delpotro i Vavrinka jesu bili takodje dobri ali ne mislim da su Zverev, Cicipas, Siner, Rubljov toliko losiji ali to ne mozemo znati posto nisu igrali u isto vreme.

Alo BRE (Ne)ljudi

pre 11 meseci

E kakvi ste vi ljudi???
Umesto da uživate u uspehu našeg čoveka
Što je naše dete
NAJBOLJI SPORTISTA PLANETE

Vi iznalazite razne gluposti kako bi omalivažilu njegov uspeh.
Dok mu SVE legende ovog sporta odaju priznanje.

SRAM da bude
Vas (Ne)ljude

Smilica

pre 11 meseci

To No1E to Sokole
To NOVAČE
JUNAČE!

I rodi majka junaka
I rodi majka Đoković NOVAKA.

No1E Ti si naše Sunce
I naša zvezda Danica
Samo nebo ti je granica

Ti si naš ponos i dika
Jači si od čelika.

Pobeđuje sve u nizu
U Melburnu, Njujorku i Parizu...

Živ i zdrav nam No1E bio
Sva 4 GS I OLIMPIJADU OSVOJIO

Kao svoja sina dva
Volim TE NO1E Ja
Voli te tvoja Srbija

ls

pre 11 meseci

Kao što neko reče zaista je skandal i sramota da javni servis ne prenosi ovaj ili bilo koji Novakov meč.
To nije slučaj samo danas već skoro stalno.
Uopšte ne želim da se bavim politikom kada pričam o ovoj anomaliji.
Zamislite da bilo koja nacija u svetu ima nekoga kao što je Novak..po zvaničnim parametrima najboljeg u tenisu na planeti!!!
Voleli ga ne voleli to je fakat.
Amerika, V.Britanija...a tek bilo koja zemlja iz regiona...
Pa prenosili bi ne samo svaki njegov meč nego i korak.
Zaista žalosno.
(Corpus alienum, 05. novembar 2023 16:41)

Apsolutno!

Kgh

pre 11 meseci

Ne razumem ljude koji nalaze hiljadu i jedan razlog da ospore neciji uspeh. Te spore loptice od 2010, te ishrana te da Nadal nije imao povrede te ovo te ono. Pa to je sport, svi treniraju svi se prilagodjavaju. Svi koriste hemiju. Neko je u tome uspesan, neko vanserijski neko je epizodan. Nema sta bi bilo kad bi bilo.Pokazao je ko sta moze kroz svoju karijeru. A cinjenica je da je Novak deo fantasticne istorije jednog sporta kao i Nadal, kao i Feder, Lendl, Agasi itd... Ljudi uzivajte sto imate jednog nadeg sunarodnika u svetskom vrhu. Uskoro ce u penziju, a mozda se nadje da neko i obori njegove rekorde i to je sport. Imace sportisti motivaciju vise, stepenik vise. Deo je istorije i meni je apsolutno svejedno da li je to 40.ta titula ili 25 gs.

D&G

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .
(Real, 5. novembar 2023 18:05) # Link komentara
Nije uspeh da se osvoji 40-ti master? E svaka ti cast burazeru a kad vec pominjes ko je sta osvojio,uz ogromno postovanje za Federera,i on je gro svojih slemova osvojio sa slabijom konkurencijom a kada su se pojavili prvo Nadal pa onda Novak ,znamo kako je bilo.Svasta covek moze da procita,napisa neko kako Novak ima bolesnu ambiciju da bude najbolji.Pa sta je u tome lose?Zar treba da se ne zalaze pa da ga optuze za namestanje meceva.Ionako je trn u oku ATP-u zbog formiranja PTPA i oni jedva cekaju da se penzionise. Rekao bih da Nole u 2024 treba povuce rucnu,da igra samo slemove i masterse,da se trosi manje ali on sa 36 godina izgleda tako fizicki dominantan da je to neverovatno

Ur Nina Sar Serbula

pre 11 meseci

Novak na goat listi uskoro pravi razliku veću od 170 poena ispred drugog Federera. A to je simbolično bitno da se pokaže da na rang listi svih tenisera svih vremena, najveća razlika stoji upravo između prvog i drugog tenisera. Tako da uskoro priča o velikoj trojci ne stoji. Velika dvojka postoji i jedan jedini i neponovljivi.

milan

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Kakvi bre Miki Maus protivnici. Jel si ti gledao mečeve protiv Runea i Rubljova? Sa takvim tenisom bi dobili svakoga osim Novaka. Vraćao je nemoguće lopte. Novak se za dlaku izvukao. Pa i neki Pit Sampras može da kaže za Federera i Nadala da su Novakovi Miki Maus protivnici. Nije kriv Novak što ih sve pobeđuje. Top 10 igrača igra fenomenalan tenis. Pa čak i Dimitrov u zadnje vreme igra vrhunski tenis.

aloalo

pre 11 meseci

bravo Nole legendo nasa. 40i masters... nismo ni svesni kakvog sportistu imamo. Znaci 400 nedelja i broj 1 na kraju godine je manje vise osigurano. Bravo i za Dimitrova. Imao je odlicno nedelju ali ipak je naleteo na GOAT-a

auh!!

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13)

Tako je, Mile, samo pozitivno, pa makar i pogrešio kao mnogo puta do sada. Kažu da je nada super stvar.

Vuja neznalica

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

Tatko sa 1:12 :) Da nisi ti neki Dr. Mr ?

Lazar

pre 11 meseci

Nedelja i ponedeljak su mi omiljeni dani.
Nedeljom Novak tradicionalno igra neko veliko finale, a ponedeljkom standardno započne novu sedmicu na 1. mestu.

Bubuleja

pre 11 meseci

Evroatlantska družina skoro dve decenije ne može da shvati da ga svojom mržnjom samo podižu. Što ga više gaze, on sve blaži i u molitvi: "Oprosti im Bože, ne znaju šta rade"...

GOAT!

OptaAce

pre 11 meseci

-Teniseri sa najviše ATP-1000 titula u singlu (od 1990.):
40 N. Đoković
36 R. Nadal
28 R. Federer
17 A. Agasi
-Novak je osvojio 2. ATP-1000 titulu na tvrdoj podlozi ove godine. On je 9. put u karijeri osvojio 2+ Masters titule na tvrdoj podlozi u 1 sezoni; Federer koji je sledeći najbolji na toj listi uspeo je to da uradi 6 puta.
-Novak je 7. put osvojio Masters u Parizu, to je ATP-1000 turnir koji je osvojio najviše puta u karijeri, osvojivši 6 puta titule u Rimu i Majamiju.
Pozdrav.

466453

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Ma tako je breeee!

+1495!

Lala

pre 11 meseci

Po celom svetu Novaku zvizde,pitam se zasto?
(bole glava, 5. novembar 2023 16:12)

Ljubomorni su što se u njegovoj zemlji jede najviše parizera po glavi stanovnika na svetu.
(Kapiraš, 5. novembar 2023 17:08)

Al zato ga svaštojedi u Kini mnogo vole.
(Loran da, 5. novembar 2023 17:52)

Pa volemo ga i mi ljubitelji kulena, čvaraka i slaninice ali kad je skupo a parizer jeftin. Pozdrav iz Bačkog Petrovca.

Miloš

pre 11 meseci

Novak je odigrao odličan turnir, pokazao i fizičku i taktičku superiornost uprkos stomačnom virusu. Primetno je i da je Novakov stručni tim izgledao mnogo bolje bez Ivaniševića. Komunikacija je bila mnogo bolja, saveti su bili pravovremeni i nije bilo nervoze koju unosi Ivanišević svojom ravnodušnosti i nezainteresovanosti na događaje na terenu.

kvisko

pre 11 meseci

Pesmom "Sve bi dao da sam na tvom mestu" Rafael Nadal sa svojim timom cestita Novaku Djokovicu osvajanje 40-tog Master turnira.
Zeljama i cestitkama se takodje pridruzuju Rodzer i Mirka Federer kao i Karlos Alkaraz.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 11 meseci

Шта рећи а да није речено...? Једноставно, најбољи свих времена. БРАВО НОВАЧЕ! 🇷🇸👏👏👏

Splavar

pre 11 meseci

@ Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13)

Pazi, ne bih se bunio da si u pravu, ali male su sanse za tako nesto. Igrace covek koji je potpuno posvecen tom takmicenju i gladan za svaku premiju protiv talentovanog batka koji vise voli provod i uzivanje u zivotu, a prebacivanje loptice odradjuje kolko mora. Zaista su male sanse da ga Dimitrov porazi, svakako nikad se ne zna do kraja turnira. U nekim drugim aspektima jeste tatko za NDj, ali ne u tenisu. Kolko god antipatican i nepopularan, NDj je jedan od najboljih tenisera svih vremena, batko ni blizu

Mikii

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Nepošteno je reći takvo štogod jer je Đoković dokazani šampion. Osvajao je on i u mnogo jačoj konkurenciji. Nije on kriv što su protivnici takvi kakvi jesu. Čak mi je i drago što ih ovako demolira, čisto da vide koliko veze nemaju. Jedino mi smeta što se ovi njegovi svedoci lože kao da su ovo neki veliki mečevi, a znaju da je sve ovo već unapred rešeno.

Milutin

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 5. novembar 2023 16:08)

Evo, nije me mrzelo da pogledam protiv koga je to igrao zadnjih 10 godina.

Od Pariza 2013 godine:

Djoković - Federer 15:7
Djoković - Nadal 14:7
Djoković - Marej 15:3
Djoković - Vavrinka 8:4
Djoković - Medvedev 10:5
Djoković - Del Potro 6:1

Sve Miki Maus do Miki Mausa.

123

pre 11 meseci

Gdje je onaj mohikanac, kruger i još par njih, da čujemo njihovo mišljenje?
(Sikter more, 05. novembar 2023 16:58)

Završili nedelju malo tablete malo alkohol i odjavili se.Tu su sutra ujutru opet.Drugi posao nemaju.

Marko

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

0 winera i 13 gresaka hahaha, carolija i dalje traje hahah

Dr Milanče Mitovski

pre 11 meseci

НАШ ТЕНИЈСКИ РЕКОРДЕР БОРИ СЕ СА СВОЈИМ РЕКОРДИМА!

Наш Новак Ђоковић, и поред проблема и звиждања париске публике, освоји 40. мастерс титулу и тиме запуши уста некултурним противницима, париске публике и свима који му завиде и измишљају различите и мање учтиве приче. Велики господине и највећег тенисера на свету овом и шире наш Новаче желим ти добро здравље, добре игре на теренима тениса и што више победа и трофеја. Срећно и берићетно Ђоковићу. Честитам му освајање титуле у Паризу песмом:

ТЕНИСКИ РЕКОРДЕР

То је цар,
Бар
Нам на дар
Успешно Бог дао
Добро је Новак
То знао.

Противнике самлео
Величанствену нам
Победу донео,
Па чак из џепа
Је вадио.

Наш Новак
Тениски цар
Узео знак
Да људи бар
Причају
Новак победник
Волео или не
Свету је дар.

Звиждук,
Или из публике,
Мук
Новинске пуни
Рубрике.

Ноле рекордер,
Тениски признати
Најјачи бомбардер,
Све своје испрати,
У Паризу поразима
Противнике.

Realno

pre 11 meseci

bilo bi cudno da nije osvojio pored ovake konkurencije, sutra cu kupiti reket i kreniti lagano trenirat verujem da mogu protiv ovake konkurecije igra bar polufinale grend slema
(milan, 05. novembar 2023 19:26)
Ovim si samo obezvredio Alkaraza i Nadala, da ne pricam o Runeu i Sineru od aktivnih tenisera.

Milan

pre 11 meseci

Milan,


Djokovic tinejdzer 2014. sa 27 god.
(Real., 5. novembar 2023 19:20)

Ne, tinejdzer je bio pre 2008. Federer je sa svojih 21 godinu gubio u 1. kolu Wimbledona od Maria Ancica, a u Roland Garosu od Hicama Arazija, a trolovi kao ti ocekujete od Djokovica da bude serijski GS sampion sa 20 godina.
Djokovic je u svoj "prajm" usao 2011 sa 23/24 godine, a Federer 2004 sa 22/23 godine. Znaci bukvalno skoro u isto vreme. S tim sto je Djokovic sve vreme imao vrsnajaka Nadala kao rivala, dok je Federer iskorisito crnu rupu bez rivala-vrsnjaka u doba 2004-2007 kad je i skupio najveci brpj GS titula dok je Novak bio tinejdzer.

Albatros

pre 11 meseci

Neunistiv je. Tenis je igra u kojoj uvek pobedi Novak Djokovic. Najveći ikada ove brojke tesko da ce iko moci da mu se približi a ne da ih obori. Sve čestitke majstore na jubilarnom 40 mastersu. U inat tvojim hejterima u inat zapadu i njihovim navijačima.

white sport

pre 11 meseci

Masters turniri 2011-2023
Đoković - 35 titula
Nadal + Federer + Marej = 35 titula
Slemovi 2011 - 2023
Đoković - 23 titule
Nadal + Federer + Marej = 20 titula

Dragi Ivić

pre 11 meseci

Наравно, бројке говоре саме за себе. Не постоји спорт у коме се нешто не броји, не рачуна и гледа ко је постигао више.
Шта очекују ''заљубљеници'' у џемпераша и оног што носи танге? Да на крају меча гласају СМС као да смо на Евровизији? Све ће се то заборавити, само ће бројке остати. А оне не лажу. Није им такав карактер.

Loran da

pre 11 meseci

Po celom svetu Novaku zvizde,pitam se zasto?
(bole glava, 5. novembar 2023 16:12)

Ljubomorni su što se u njegovoj zemlji jede najviše parizera po glavi stanovnika na svetu.
(Kapiraš, 5. novembar 2023 17:08)

Al zato ga svaštojedi u Kini mnogo vole.

Jovan

pre 11 meseci

Danas pada rekord braće Brajan. Oni su u konkurenciji dublova osvojili ukupno 39 mastersa.
U prevodu, braća Brajan su najveći ikada u dubl a Novak u singl konkurenciji.

Kom. Mark

pre 11 meseci

Što bi rekao Rambo Amadeus, "Tako mi jelenskih rogova"....
Mi stariji znamo da je to rekao veliki Blek.
Naravno da i Rambo A. To zna.
Tek toliko za mladež.

Stefan

pre 11 meseci

Nepošteno je reći takvo štogod jer je Đoković dokazani šampion. Osvajao je on i u mnogo jačoj konkurenciji. Nije on kriv što su protivnici takvi kakvi jesu. Čak mi je i drago što ih ovako demolira, čisto da vide koliko veze nemaju. Jedino mi smeta što se ovi njegovi svedoci lože kao da su ovo neki veliki mečevi, a znaju da je sve ovo već unapred rešeno.
(Mikii, 05. novembar 2023 16:17)


I ti da kazes nesto normalno Mikii

ls

pre 11 meseci

za vreme Novakovog meca,osim u najavi reklama nema uopste reklama Kladionica.
Svaka cast.
Idemo Nole
(kafa s ukusom slobode, 05. novembar 2023 16:08)

Pa ko se još kladi na tenis? Evo, ja sam danas uplatio 12 tiketa i nigde nemam tenis nijedan. To je normalno, nego ti nisi pravi igrač. Ja sam ekspert za kladionicu, malo ređe dobijam, doduše, ali sam ekspert u sastavljanju tiketa. Tenis i hokej ne igram, to je za vas amatere
(LOPTOLJUB, 05. novembar 2023 16:34)


Hahahahaha kralj!

Patriota

pre 11 meseci

Real
Sve si tačno rekao, Nadal je pobedio Federera na Wimbldonu 2008 godine a Novak 2014 godine. Po tebi Novak je uspeo da pobedi Federera na kraju njegove karijere. To znači da je Federer u naponu snage u najboljoj formi i godinama 2008 godine uspeo da izgubi od tzv. tinejdžera Nadala. Federer o kolaps u osvajanju GS titula krenuo je od 2012 godine i trajao punih 5 godina. I onda je mislim 2017 godine zajedno sa svojim velikim prijateljem Nadalom podelio GS titule, svako je uzeo po 2 titule. Kako i zašto. Znaš i sam tada je Novak Djokovic odsustvovao sa terena zbog povrede. Da nije tada tvoj ljubimac Federer ne bi osvojio te trofeje. I još jedan podatak od 2010 godine do penzionisanja Federera ko je osvojio najviše GS titula. I koje je protivnike pobeđivao u finalima. I nemoj da govoris Federer je bio u zalasku karijere. Igrao je i tada Federer ali je gubio u finalima Wimbldon od Novaka. Mislim da Novak ima 3 direktne pobede protiv Federera. I za kraj rezultati su ti koji nekog stavljaju na mesto GOATa, odnosno najboljeg tenisera svih vremena. A zna se ko ima najbolje rezultate.

Ognjen

pre 11 meseci

Vidim po komentarima da vec unapred cestitate Novaku na pobedi a da mec jos nije poceo. Protiv Dimitrova nece biti nimalo lako, ali naravno neka pobedi bolji na terenu-Novak.

Зоран

pre 11 meseci

Највећи Новаков проблем је што сада у највећој мери мора да се бори против себе односно својих рекорда. А хејтерима би поручио да се прихвате неког посла, а
не да млате празну сламу јер то је једини начин да се ишчупају из глиба у који су упали због своје неостварености.

Nikola

pre 11 meseci

bilo bi cudno da nije osvojio pored ovake konkurencije, sutra cu kupiti reket i kreniti lagano trenirat verujem da mogu protiv ovake konkurecije igra bar polufinale grend slema
(milan, 05. novembar 2023 19:26)

Bolje kupi maramice druze, da brises suze dok pises ovakve komentare.

Oposum, divna životinjica

pre 11 meseci

Kakve su ovo baljezgarije pojedinih "stručnjaka" u komentarima? Ko normalan s 2 grama mozga može da na bilo koji način ospori rekorde jednog predivnog sportiste i kao tenisera i kao čoveka koji je sve moguće najvažnije rekorde u sportu kojim se bavi poobarao? Pa niko naravno! To može osporiti samo neki iskompleksirani jadnik, i niko više! Evo ja sam Noletov veliki navijač ali nikada i slovima NIKADA ne bi ni zamislio da osporim sve velike uspehe Federera i Nadala te da od njih pravim neke "nedorasle" rivale Noletu naravno! Upravo sve suprotno! Dok su imali sve rekorde kod sebe ta dvojica su i za mene velikog Noletovog navijača bili najbolji, sport se igra radi rezultata i pobeda, ne radi bolje frizure i pokreta na terenu, a onog trenutka kada im je Nole svojim velikim trudom, voljom, upornošću i pre svega ogromnim teniskim znanjem i mentalitetom, sve te rekorde poobarao, od tog trenutka nema više šta da se priča, jednostavno Nole je najbolji teniser svih vremena, ma koliko to nekome smetalo, ma koliko neko nemao mira zbog toga, jednostavno to su činjenice, a protiv njih se NE MOŽE!

Dirk Weems

pre 11 meseci

Nešto nevezano za samu igru.
Stvar ukusa, ali kako je Lakost isfušerisao ove sezone što se tiče dizajna.
Finale US Opena, finale Pariza... ne zna se koja majica je ružnija.

Milan

pre 11 meseci

Realno,


Pa i jeste obezvredio igrace kao sto su Rune i Siner (sta su osvojili do sada) A sta je Djokovic osvojio kada je imao godina kao sada Alcaraz. Isto nista , 2006 igrao dva puta protiv Federera i izgubio oba meca.Ne znam kako je Nadala obezvredio kad on ne igra. Pa cak je i Ruud mogao da bude br.1 koji nikad nije pobedio ni Djokovica ni Federera ni Nadala..
(Real, 5. novembar 2023 20:08)

I Djokovic i Nadal i Alcaraz i Siner i Rune su osvojili vise sa svojih 20 godina od Federera.

Јабучило

pre 11 meseci

9 Базела остаће Нолетов недосањани сан кад се већ бројке спомињу....буахахаха....
(mlekadžijа, 05. novembar 2023 20:39)

Неком 9 Базела, неком 24/40 :)
Да ми је само видети тај бол у твојим очима. Мора да ти није лако.

Ivan

pre 11 meseci

Još jedna velika pobeda Noleta danas u finalu Mastersa u Parizu! Pobedio je ovoga puta Dimitrova u finalu sa rutinskih 2:0 po setovima 6:4, 6:3 i još jednom pokazao zašto je najbolji teniser svih vremena! Način na koji je Nole došao do ove velike rekordne 40. Masters titule i 7. titule Mastersa u Parizu je jednostavno čudesan! Tokom čitavog turnira nije bio ni blizu svog vrhunskog nivoa igre, stomačni virus ga je maltretirao u početku turnira a on je uspeo da i pored toga pobedi u nekim veoma teškim mečevima posle preokreta, u četvrtfinalu se osvetio Runeu za prošlogodišnji poraz u finalu Pariza, zatim je u polufinalu pobedio jednog fenomelanog Rubljova koji je juče u polufinalu igrao jednostavno fantastično, zaista pravio Noletu velike probleme a Nole je i pored svega toga uspeo da ga pobedi posle velike borbe! Jednostavno čudesno! I onda u finalu danas u očigledno mnogo boljoj formi, hvala Gospodu Bogu stomačni virus mu je zalečen, i rutinski je pobedio jednog odličnog Dimitrova koji je cele nedelje igrao izvrsno, koji je pobedio Medvedeva i Cicipasa koji su u Parizu odlično odigrali, a protiv Noleta Dimitrov i pored toga u finalu nije imao ni promil šansi, rutinski ga je Nole savladao i osvojio sedmi Masters u Parizu na jedan zaista veličanstven način! Veliko bravo Nole majstore, velike čestitke na još jednoj velikoj tituli, i dalje pomeraš granice tenisa i pokazuješ da si bez premca, apsolutno jedan jedini, najbolji teniser u istoriji! Veliko bravo Nole majstore!

Један Убод

pre 11 meseci

Ето, испоштовао га пријатељ, драго ми је.
Колико је њему Ноле помогао, најбоље да ће данас да игра пуним гасом.
Свакако би га Новак добио, али чему тензија, чему непотребан напор. И то је део спорта.

33 неизнуђене, то је то..

meda

pre 11 meseci

Federer je na Vimbldonu 2019. imao, ne 38, već 37 godina.
Taj turnir jeste odigrao fantastično, ali zato ostatak godine - na US Openu je izgubio od ... batka Dimitrova, a na Australian Openu od Tsitsipasa (2 igrača sa kojima se neki ovde sprdaju).

Red

pre 11 meseci

Kgh,


Problem je sto nekima nije dovoljno sto je Novak jedan od najboljih tenisera svih vremena vec on mora biti najbolji u svemu a ne samo u tenisu (napravljen je kult licnosti od njega kao neko ko nema mana ) Sta god Nole da uradi ljudi ce naci nacin da to opravdaju.

123

pre 11 meseci

Novak stiče polako reputaciju kao Čak Noris.
(DukiNS, 05. novembar 2023 16:13)

I Čak Noris je I2a haplogrupa kao i Novak i većina Srba na Balkanu, tako da postoji neka veza.

amater ozbiljno pita

pre 11 meseci

Dimitrov 25M u karijeri, Djokovic 175M. Kako je tako mala razlika u zaradi, samo 7x, imajuci u vidu da Dimitrov ima samo jedan masters u karijeri a Novak 40 plus 24GS???

srle

pre 11 meseci

Novak je postavio najviše standarde u tenisu koji neće biti dostižni za druge igrače generacijama. Svi smo privilegovani što imamo priliku da gledamo takvog sportistu. Ovakav format tenisera je nešto neviđeno, niko nije ni blizu formata koji predstavlja Novak Đoković. Nole GOAT.

Јабучило

pre 11 meseci

Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..
(Real, 05. novembar 2023 19:23)

24/40
Ако бог да, и /400+
Нико ништа не мора да оправдава. А аргументација ти је у рангу "није хтела да ме превари, није му се дала цела, морао је да јој помери гаћице у страну".

Mikii

pre 11 meseci

Vidim po komentarima da vec unapred cestitate Novaku na pobedi a da mec jos nije poceo. Protiv Dimitrova nece biti nimalo lako, ali naravno neka pobedi bolji na terenu-Novak.
(Ognjen, 05. novembar 2023 14:20)

A jok, nego će čestitati smotanom Dimitrovu na pobedi. Hajde da se ne pravimo mnogo ludi, ovaj, kao i svaki drugi meč je rešen a da zapravo nije ni počeo. Ovo je ubedljivo najgora konkurencija u istoriji muškog tenisa.

LOPTOLJUB

pre 11 meseci

za vreme Novakovog meca,osim u najavi reklama nema uopste reklama Kladionica.
Svaka cast.
Idemo Nole
(kafa s ukusom slobode, 05. novembar 2023 16:08)

Pa ko se još kladi na tenis? Evo, ja sam danas uplatio 12 tiketa i nigde nemam tenis nijedan. To je normalno, nego ti nisi pravi igrač. Ja sam ekspert za kladionicu, malo ređe dobijam, doduše, ali sam ekspert u sastavljanju tiketa. Tenis i hokej ne igram, to je za vas amatere

MILENA

pre 11 meseci

Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..
(Real, 05. novembar 2023 19:23)

A šta tu ima da se opravdava? Federer ima 8 titula na Vimbldonu, Đoković 7, a Nadal samo 2.

Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..
(Real, 05. novembar 2023 19:23)

A šta tu ima da se opravdava? Federer ima 8 titula na Vimbldonu, Đoković 7, a Nadal samo 2.
Nadal je titule osvojio 2008 i 2009. Kad je Đoković krenuo u pohod na vrh, to više nikad nije uspio. Prvi AO je osvojio 2009. i to bi mu vjerovatno bio i jedini da je Đoković mogao igrati.
Kako ti objašnjavaš da je Federer 17. GS osvojo 2012. a slijedeća 3 (!!!) tek 5 godina kasnije, 2017/18, kad je Đoković bio povrijeđen, a 2019. je igrao 5 dugih setova u finalu Vimbldona i samo zahvaljujući Dokovićevoj neumoljivoj upornosti i pravim hrabrim potezma kad su najpotrebniji izgubio taj meč. Izgleda da 2017/18/19. nije bio star i igrao je izvrsno, a 2014. kad ga je Doković prvi put pobjedio na tom Vimbldonu, on više nije bio nizašta???

Andrej

pre 11 meseci

Šta reći o ovom finalu? Jedan od najslabijih finala ove godine na ATP turu. Dimitrov igra loše a ni Novak ne blista ali i to je sasvim dovoljno za danas...

Milan

pre 11 meseci

Milan,

Pa ako je u prajm usao 2011. Zasto je onda vec sledece godine osvojio samo 1 GS i jos na Wimbledonu izgubio od Federera (kada je Federer opet postao br.1 ) i 2013 samo 1 GS i 2014 samo 1 GS.. Vec 2005 je Nadal osvojio 11 titula a 2006,2007,2008 igrao finala Wimbledona protiv Federera -nije Djokovic igrao iako je samo god dana mladji od Nadala. 2006. na Wimbledonu su trebali da igraju 1/4 finale Federer i Djokovic ali je Djokovic ispao od Ancica... 2007 su opet trebali da igraju ( finale )da nije Nole ispao od Nadala. 2008 bi isto igrali da nije Nole ispao od Safina. U poslednjih 5 godina Nole je uzeo 10 GS u nikad slabijoj konkurenciji..
(objective, 5. novembar 2023 21:30)

Zato jer je za konkurenciju imao "prajm" Nadala, "prajm" Mareja, "prajm" Del Potra, itd.. i Federera koji je pred sobom imao jos 10 godina aktivne kariere.
A Federer je na pocetku svog prajma imao Roddicka, Safina i Hjuita kao vrsnjake, penzionisanog Samprasa i polupenzionisanog Agasija kao starijeg sampiona. To sto su mu 18-godisnji Nadal i 19-godisnji Novak uskoro postali glavna konkurencija govori sve o tom periodu.

Шунто Златиборац

pre 11 meseci

@ real
Ти немаш појма о тенис и пишеш глупости.Ђоковићу је било забрањено да игра на пар ГС.На једном ГС је дисквалификован због глуме судије.На пар ГС није играо због повреда лакта и рамена.Да се не прича на колико Мастера није играо,због Ковида и вакцинације.И поред фаворизовања Федерера и Надал,оног гурања да игра по највећим врућинама,на УС опену,Аустралији,...он има више ГС титула.Он ће имати преко 400 седмица као број 1.Он ће имати и највише година као број један.И најважнији параметар по ком се гледа успјешност.Највише побједа и најбољи скор против првих 10 на АТП листи.То значи да није титуле освајао против разних полуиграча већ против најбољих.Највише финала у ГС,против Федерера 13:6 у финалима турнира,27:23 укупно.Бољи скор с Надалом,Марејем,Вавринком,Делпотром,Тимом,Алказаром,против свих освајача ГС.Ђоковић нема нити једну слабу тачку у игри,нити једну.Скоро у свему је најбољи.Знам да га мрзиш што је Србин,али ево и наш Немања(понос Републике Српске)освоји злато за Србију.Ђоковић прича све свјетске језике,Надал и Федерер не,Ђоковић није аутистичан да се разумије само у тенис,...Да има "позитивну географију",за Ђоковића би било резервисано првих 10 страница у свим свјетским новинама.И на крају.Један обичан човјек с Балкана их "таре " у њиховом господском спорту.Е то их највише боли.
Не постоји параметар по којем постоји неки бољи тенисер од Ђоковића,икад.

Red

pre 11 meseci

Pa Djokovic ima h2h protiv Dimitrova 11-1 i ovo je finale.Ovo je kao nekada 2 ili 3 kolo.Pa cak i Federer protiv Ferrera bi bilo jace finale ( 17-0 za Federera )

deniro

pre 11 meseci

Posle Golden ere tenisa prirodno je da dodje slabija era. Stim sto je ova era jaca od Federerove 2004-2007. Samo mnogi odavde koji nesto porede se ni ne secaju sebe iz tog perioda, ili su poveli da praye tenis od nivaka, pa misle da preko youtube mogu sve da vide…
Na kraju krajeva svaka era nosi svoje heroje, al samo brojevi se daju porediti. Nole je dominirao i golden erom kao i ovom danas… i jos ce. Ovu eru su nacinili ovakvom sva (big) trojica na celu sa Novakom, jer su im uzeli sve onda kada je njima trebalo najvise. Drugim recima - upropastili su mladjanu generaciju.
Stiga svaka titula, svaki record je apsolutno zasluzeno!

Јабучило

pre 11 meseci

@milutin

Тај miloš мало преувеличава, мало барата погрешним изразима. Али остаје да је Тесла изменио савремени свет, остаје да је дух Видовдана и Обилићеве жртве редак пример у светској историји, остаје да се српске победе постигнуте против надмоћније силе изучавају у најпрестижнијим војним школама. Остаје да је Новак постигао немогуће. У том епско-историјском смислу, смислу суве суштине, огољене истине у апсолутном мерилу miloš је у праву: славно је бити Србин!

Real

pre 11 meseci

Kanada,

A koliko je to Fed igrao bez Nadala i Djokovica. Prvi mec Fed i Nadal 2004. Prvi mec Fed i Djokovic 2006. Pa 2005. je Nadal uzeo 11.titula. Wimbledon 2006,2007,2008 su igrali finale Fed i Nadal ( nije Djokovic Federera pobedio na Wimbledonu 2008. kada je Fed igrao najbolji tenis vec Nadal - Nole je Federera dobio tek 2014. kada je Fed vec imao 7 Wimbledona ) Igrao je Djokovic u najjacoj konkurenciji ali nije tada osvajao vecinu titula 2011. 3 GS a vec 2012,2013,2014 samo po 1 GS. Ako samo povrsno pratis tenis nemoj da verujes sve sto cujes..

Vuja neznalica

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

Tatko sa 1:12 :) Da nisi ti neki Dr. Mr ?

Milutin

pre 11 meseci

Ne pratim tenis jer ne volim taj sport tako da nisam ni Đokovićev fan niti fan bilo kog drugog tenisera, ali 3 su činjenice vezane za Srbe:

1. imamo najboljeg naučnika svih vremena(Tesla)
2. imamo najboljeg tenisera i sportistu svih vremena(Đoković) i
2. imamo najboljeg junaka i vojskovođe svih vremena(Obilić, Stepa,
Mišić, Putnik...)

E sad, mogu stranci sve to da negiraju, ali rezultati, brojke i učinak ih demantuju, lako je biti Napoleon sa višemilionskom vojskom, budi ti ko Putnik ili Stepa pa se uhvati u koštac sa 50 puta jačima od sebe, eto otprilike tako i Đoković odoleva ovim pritiscima sa zapada.
(Miloš Bg, 5. novembar 2023 17:12)

Malo smanjiti sa mitomanijom, zbog ovakvih gluposti nas drugi ismejavaju.

Djoković najbolji teniser svih vremena? Potpisujem.

Djoković najbolji sportista svih vremena? Diskutabilno. Ima ih sigurno još 5-6 za koje bi to moglo da se argumentuje.

Tesla najveći naučnik svih vremena? Ogromna glupost. Obožavam Teslu, ali on čak nije ni bio naučnik, već inženjer i pronalazač.

Za Obilića, Stepu, Mišića i Putnika mogu samo da se smejem.

Vuja neznalica

pre 11 meseci

Ja sada prelecem preko komentara i trazim samo one koji imaju potpis S.Galanski&P.Larkinson. Pisem disertaciju.
(Jugoslav, 5. novembar 2023 20:53)

Njih dvojica kad dobiju terapiju se smire malo i nestanu na neko vreme dok ne počne ponovo da ih izdiže iznutra

Milan

pre 11 meseci

deniro

2004 - 2007 slaba konkurencija a Nadal 2005 11. titula 2006,2007,2008 igrao finale Wimbledona. Da nije mozda C.Ruud bolji od Roddicka (Roddick koji ima 5-4 protiv Djokovica ili Ruud koji nikad nije pobedio Djokovica,Nadala a ni Federera ) i ti vrv samo povrsno pratis tenis.
(neutral, 5. novembar 2023 21:45)

Alcaraz npr. je bolji igrac od svih Federerovih konkurenata iz 2004-2007 perioda ukljucujuci i 18-20 godisnjeg Nadala. Medvedev, Zverev i Cicipas mogu se porediti sa Safinom, Rodickom i Hjuitom. A da ne zaboravimo cinjenicu da Dojkovic sad ima 36 godina, dok je Federer tad imao 26.

Svete

pre 11 meseci

(objective, 5. novembar 2023 21:30

I ove godine su Djokovic i Balerina trebali da igraju finale wimbledona ali se Balerina nije pojavila, sto bi se reklo upikila se...Samim tim sve to sto si! nabaljezgao pada u vodu!

Tako je

pre 11 meseci

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je 2010-te zbog publike odlučeno da se uspore brzine teniske loptice što odgovara njegovom stilu igre I sa sporim lopticama uzeo 23 od 24 GS.Da se nisu smanjile brzine teniskih loptica nikad ne bi bio u goat trci, a ta odluka je najviše stetila Federeru koji je uvjek igrao da brzo rešava poene I sa brzim lopticama uzeo 15 GS. Ako se pitate kako je Djokovic uspio osvoiti AO 2008 sa brzim lopticama pobjedivsi pri tom Federera u polufinalu to je samo zato što je Roger imao mononukleozu pa nije bio na svom nivou. Pri tom je imao najslabiju konkurenciju Del Potro koji je operisao zglob I imao druge povrede (inace da Del Potra nisu unistine povrede bio bi isto toliko dobar kao Federer I Nadal, a Djokovic je na nivou Rodrika), Conga operisao koleno, Marej operisao kičmu, Nadal imao brojne povrede zbog cega vise nije tako brz kao prije, a Federer je bio vec deda sa bolovima na leđima. I suprotno Djokovicu nije bilo dovoljno što su se usporile brzine teniskih loptica pa je redovno laziro povrede I pravio Toalet pauze da bi narusio ritam protivnika.I imao je sreće što je mentalno najaci teniser I što koristo svoju elasticnost inace bez njih ne bi imao pola titula. To se jednostavno mora reći. Momci vidimo se na sledeću vest o Djokovicu 🙏.

Kosi tata kosim ja

pre 11 meseci

Koliko loš teniser je ovaj Bugarin, neverovatno da je u finalu.
(lgor, 5. novembar 2023 16:37)

Znam Tutu, zaista slab igrač, ali ceo turnir nikakv, oni na koje se računalo poispadali rano, Tuta dobio Cicipasa koji tri godine jedva da postoji, ako nolomani misle da je ovaj turnir doneo Novaku titulu, koja nešto znači, varaju se, samo je sebi pojačao mržnju. Ta njegova faca nikome ne prija, mnogo je ružan i sirov.

one

pre 11 meseci

Vlada,


Druze vrv i ti samo povrsno pratis tenis. Kada je Fed igrao najbolji tenis jako je malo igrao protiv Djokovica. 2015. ( Djokoviceva najbolja sezona) igrali su cak 8 puta. Za 4.5 godina koliko je Fed bio prvi uzastopno igrali su ukupno 9 puta. Pa prvi mec na Wimbledonu tek 2012 kada je Fed vec imao 6 Wimbledona. Imao bi Fed bolji skor da je Nole uspevao da dodje do njega 2006,2007 pa i 2008. Druze od poslednjih 13 meceva Djokovic je 10 pobedio a od poslednjih 7 cak 6 i eto kada je napravio razliku. To vam je argument kao sto je Hollyfield oba puta pobedio Tysona a ceo svet zna da je Tyson bolji od Holyfielda (samo sto je Tyson bio svetski prvak sa 20 god a ne sa 30. Kada se borio protiv Holyfielda ) Federer bi po vama bio bolji teniser da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 (imao bi bolji skor protiv Djokovica nego sto ima sada )

123

pre 11 meseci

Milan,

Nije brate Alcaraz bolji od Nadala na sljaci. Nadal je osvojio RG prvi put kada je igrao.A i koliko ima godina sada Alcaraz. Ne mozes racunati Alcaraza u poslednjih 5 godina kada je najslabija konkurencija. Ruud je cak mogao biti br.1 a nije pobedio nikada ni Federera ni Nadala ni Djokovica.

Aki

pre 11 meseci

Novak najbolje da preda Pariz prijatelju Griši. Računica jednostavna: sačuvati snagu za završni masters, obezbediti se za neki budući duel sa bugarom negde na gren slemu (dam ti, daš mi), imati manje da brani sledeće godine.

Janko

pre 11 meseci

Koliko loš sportista Dimitrov, loš teniser, vidi se da mu trofeji nisu bitni nego samo novac, a zaradio preko 20 miliona evra u karijeri, strašno kakva nepravda!
Antipropaganda tenisa!

Orange

pre 11 meseci

Kanada,

A koliko je to Fed igrao bez Nadala i Djokovica. Prvi mec Fed i Nadal 2004. Prvi mec Fed i Djokovic 2006. Pa 2005. je Nadal uzeo 11.titula. Wimbledon 2006,2007,2008 su igrali finale Fed i Nadal ( nije Djokovic Federera pobedio na Wimbledonu 2008. kada je Fed igrao najbolji tenis vec Nadal - Nole je Federera dobio tek 2014. kada je Fed vec imao 7 Wimbledona ) Igrao je Djokovic u najjacoj konkurenciji ali nije tada osvajao vecinu titula 2011. 3 GS a vec 2012,2013,2014 samo po 1 GS. Ako samo povrsno pratis tenis nemoj da verujes sve sto cujes...

mlekadžijа

pre 11 meseci

9 Базела остаће Нолетов недосањани сан кад се већ бројке спомињу....буахахаха....

takooo jeeeee

pre 11 meseci

Tenis-to je Novak Đoković.I da,uzalud svi napori da se ospori ova teza,sve je tako očigledno na terenu.Ovo se jednostavno moralo napisati jer ostaje za sva vremena!

Real

pre 11 meseci

Realno,


Pa i jeste obezvredio igrace kao sto su Rune i Siner (sta su osvojili do sada) A sta je Djokovic osvojio kada je imao godina kao sada Alcaraz. Isto nista , 2006 igrao dva puta protiv Federera i izgubio oba meca.Ne znam kako je Nadala obezvredio kad on ne igra. Pa cak je i Ruud mogao da bude br.1 koji nikad nije pobedio ni Djokovica ni Federera ni Nadala..

Real

pre 11 meseci

Kanada,

A koliko je to Fed igrao bez Nadala i Djokovica. Prvi mec Fed i Nadal 2004. Prvi mec Fed i Djokovic 2006. Pa 2005. je Nadal uzeo 11.titula. Wimbledon 2006,2007,2008 su igrali finale Fed i Nadal ( nije Djokovic Federera pobedio na Wimbledonu 2008. kada je Fed igrao najbolji tenis vec Nadal - Nole je Federera dobio tek 2014. kada je Fed vec imao 7 Wimbledona ) Igrao je Djokovic u najjacoj konkurenciji ali nije tada osvajao vecinu titula 2011. 3 GS a vec 2012,2013,2014 samo po 1 GS. Ako samo povrsno pratis tenis nemoj da verujes sve sto cujes..

Real.

pre 11 meseci

Willy,


Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu...

Real

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis )

Blue

pre 11 meseci

Ljudi ne moze nikada defanzivac biti "GOAT" ni u jednom sportu. Takva igra funkcionise u 95 posto slucajeva. Ali kada protivnik ne gresi onda to ispadne kao u ona dva finala GS protiv Wawrinke (a tada je Nole igrao najbolji tenis ) Zato samo ofanzivno (jer tada poeni zavise od vas )

Real.

pre 11 meseci

D&G


Reci kako je bilo i koliko je to Federer osvojio GS pre Nadala i Djokovica. (prvi mec Fed i Nadal 2004. prvi mec Fed i Djokovic 2006. (Nadal 2005. osvojio 11 titula ))
2006,2007,2008 finale Wimbledona su igrali Federer i Nadal (2008. Nadal pobedjuje Federera kada je Fed igrao najbolji tenis, Djokovic tek 2014. prvi put pobedjuje Federera na travi (2006 i 2007 bi igrali da je Nole stigao do Federera)) A sto se tice h2h od poslednjih 7 meceva Djokovic je 6 pobedio i tada je napravio razliku.

Blue one

pre 11 meseci

Vlada,


Druze vrv i ti samo povrsno pratis tenis. Kada je Fed igrao najbolji tenis jako je malo igrao protiv Djokovica. 2015. ( Djokoviceva najbolja sezona) igrali su cak 8 puta. Za 4.5 godina koliko je Fed bio prvi uzastopno igrali su ukupno 9 puta. Pa prvi mec na Wimbledonu tek 2012 kada je Fed vec imao 6 Wimbledona. Imao bi Fed bolji skor da je Nole uspevao da dodje do njega 2006,2007 pa i 2008. Druze od poslednjih 13 meceva Djokovic je 10 pobedio a od poslednjih 7 cak 6 i eto kada je napravio razliku. To vam je argument kao sto je Hollyfield oba puta pobedio Tysona a ceo svet zna da je Tyson bolji od Holyfielda (samo sto je Tyson bio svetski prvak sa 20 god a ne sa 30. Kada se borio protiv Holyfielda ) Federer bi po vama bio bolji teniser da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 (imao bi bolji skor protiv Djokovica nego sto ima sada ) ....

MILENA

pre 11 meseci

REAL
Ako sam te dobro razumjela, ti smatraš da je Federer bolji od Dokovića, jer ga Đoković nije pobjeđivao kad je ovaj bio najuspješniji, nego u periodu kad više nije bio tako trofejan, pa skor 27:23 u korist Đokovića za tebe nema značaja, kao ni Đokovićevi rekordi. Čovječe, prestao je nizati trofeje, kad su ga, prvo Nadal, pa onda i Đoković počeli pobjeđivati u kontinuitetu! Nastupio je njihov najbolji perod. Bili su bolji i jači od njega.
Kad si već spomenuo Federerov najbolji period, mogao bi se prisjetiti i Pita Samorasa. To je onaj čije je rekorde Federer tebao srušiti, da bi postao najbolji teniser na svijetu. Podsjećam te da se nihovi aktivni periodi preklapaju neke 4 godine ( 1998-2002). Sampras je 10 GS titula, od ukupno 14, osvojio prije dolaska Federera. Federer, dakle, nije imao ni jedan meč sa Samprasom u njegovom najuspješnijem periodu. Sastali su samo jednom-Vimbldon 2001. Bilo je 3:2 za Federera. Još jedno podsjećanje-Sampras je tada imak 30, a Federer 20 godina. Izgleda da je Sampras bolji od Federera, jer je ovaj promašio njegov najbolji period i ovajdio se tek po njegovom odlasku. Peh! Kasno je rođen.
Federer je igrao lijep tenisa. Imao je sjajnu tehniku. Svjedoci smo da to nije bilo dovoljno. Njegova najveća greška je što se nije, poput Samprasa, povukao sa svojim rekord8ma (kad je bio taj famozni GOAT). Taština mu nije dozvolila, a sigurno ni sponzori. Vidio je da će ga brzo nadmašiti, pa je htio još i izvubio sve dok je bio u igri.

Real

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .

Vule

pre 11 meseci

Blabla+ generacija: Želim vam svima dobro al neću da odem dok mogu da stojim na nogama, sve iz ljubavi prema svima. Veliki altruista!

Real

pre 11 meseci

Willy,


Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu.

Real

pre 11 meseci

Willy,


Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu..

one

pre 11 meseci

Realno,

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0 GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .

Real

pre 11 meseci

Vlada,


Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..

milan

pre 11 meseci

bilo bi cudno da nije osvojio pored ovake konkurencije, sutra cu kupiti reket i kreniti lagano trenirat verujem da mogu protiv ovake konkurecije igra bar polufinale grend slema

neutral

pre 11 meseci

deniro

2004 - 2007 slaba konkurencija a Nadal 2005 11. titula 2006,2007,2008 igrao finale Wimbledona. Da nije mozda C.Ruud bolji od Roddicka (Roddick koji ima 5-4 protiv Djokovica ili Ruud koji nikad nije pobedio Djokovica,Nadala a ni Federera ) i ti vrv samo povrsno pratis tenis.

Real.

pre 11 meseci

Patriota


Federer je najbolje igrao u periodu kada je bio prvi 4.5 godina uzastopno od 2004-2008 (i jeste izgubio od Nadala u finalu Wimbledona 2008 ali je 2006 i 2007 Federer pobedio Nadala u finalu Wimbledona - iz nekog razloga je tada Nadal bio bolji od Novaka i na travi...2007 u polufinalu Nadal je dobio Novaka ) Djokovic je uspeo da ne odigra ni jedan mec na travi protiv Federera od 2006 pa sve do 2012. A sto se tice protivnika u finalima. 2019.god Federer je Berrettinia dobio 6-1 6-2 6-2 u polufinalu pobedio Nadala a u finalu izgubio od Djokovica kada je imao 40 vinera vise i 14 Poena osvojenih vise ( Sad zamisli da je Federer igrao finale protiv Berretinia kao sto je Djokovic 2021. )
Pa za Federera bi bilo bolje da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 ( imao bi bolji h2h protiv Djokovica nego sto sada ima ) Od poslednjih 7 meceva Djokovic je Federera dobio 6 puta i tada je napravio razliku.

Ne znam koliko pratis druge sportove ali rezultati nisu ti koji nekoga stavljaju na mesto "GOAT"-a..Da je tako W.Klitschko bi bio "GOAT" a nije ni u top 10 ili u sahu Fischer nema skoro nikakve rekorde a smatra se u top 3 svih vremena...Magnus Carlsen-a smatraju boljim od Kasparova iako Kasparov ima titulu vise zbog njegove igre koja je skoro bez greske (dok je Kasparov imao slabosti u igri ) Nema Federer rekorde kao Djokovic ali zato je tehnicki bolji teniser.(ima bolji servis,forhend,smec,igru na mrezi..sve osim bekenda )

Real

pre 11 meseci

Vlada,


Druze proveri ako mislis da sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..

objective

pre 11 meseci

Milan,

Pa ako je u prajm usao 2011. Zasto je onda vec sledece godine osvojio samo 1 GS i jos na Wimbledonu izgubio od Federera (kada je Federer opet postao br.1 ) i 2013 samo 1 GS i 2014 samo 1 GS.. Vec 2005 je Nadal osvojio 11 titula a 2006,2007,2008 igrao finala Wimbledona protiv Federera -nije Djokovic igrao iako je samo god dana mladji od Nadala. 2006. na Wimbledonu su trebali da igraju 1/4 finale Federer i Djokovic ali je Djokovic ispao od Ancica... 2007 su opet trebali da igraju ( finale )da nije Nole ispao od Nadala. 2008 bi isto igrali da nije Nole ispao od Safina. U poslednjih 5 godina Nole je uzeo 10 GS u nikad slabijoj konkurenciji..

Real

pre 11 meseci

Patriota


Federer je najbolje igrao u periodu kada je bio prvi 4.5 godina uzastopno od 2004-2008 (i jeste izgubio od Nadala u finalu Wimbledona 2008 ali je 2006 i 2007 Federer pobedio Nadala u finalu Wimbledona - iz nekog razloga je tada Nadal bio bolji od Novaka i na travi...2007 u polufinalu Nadal je dobio Novaka ) Djokovic je uspeo da ne odigra ni jedan mec na travi protiv Federera od 2006 pa sve do 2012. A sto se tice protivnika u finalima. 2019.god Federer je Berrettinia dobio 6-1 6-2 6-2 u polufinalu pobedio Nadala a u finalu izgubio od Djokovica kada je imao 40 vinera vise i 14 Poena osvojenih vise ( Sad zamisli da je Federer igrao finale protiv Berretinia kao sto je Djokovic 2021. )
Pa za Federera bi bilo bolje da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 ( imao bi bolji h2h protiv Djokovica nego sto sada ima ) Od poslednjih 7 meceva Djokovic je Federera dobio 6 puta i tada je napravio razliku.

Ne znam koliko pratis druge sportove ali rezultati nisu ti koji nekoga stavljaju na mesto "GOAT"-a..Da je tako W.Klitschko bi bio "GOAT" a nije ni u top 10 ili u sahu Fischer nema skoro nikakve rekorde a smatra se u top 3 svih vremena...Magnus Carlsen-a smatraju boljim od Kasparova iako Kasparov ima titulu vise zbog njegove igre koja je skoro bez greske (dok je Kasparov imao slabosti u igri ) Nema Federer rekorde kao Djokovic ali zato je tehnicki bolji teniser.(ima bolji servis,forhend,smec,igru na mrezi..sve osim bekenda )

nemanja

pre 11 meseci

Alcaraz npr. je bolji igrac od svih Federerovih konkurenata iz 2004-2007 perioda ukljucujuci i 18-20 godisnjeg Nadala. Medvedev, Zverev i Cicipas mogu se porediti sa Safinom, Rodickom i Hjuitom. A da ne zaboravimo cinjenicu da Dojkovic sad ima 36 godina, dok je Federer tad imao 26.
(Milan, 5. novembar 2023 22:37)

@
alkaraz je bolji? pa sta nije to prosecan igrac kako ste ga vi nolomani do pre par meseci nazivali, imao je federer 38god kad je 2019. na wimbledonu nadigrao djokovica u svakom segmentu igre, ima cak vise osvojenih poena, 2 mec lopte na kraju nolo ni sam ne zna kako je pobedio taj mec, samo 2 meseca kasnije opet nola igra sa deda federerom od 38 god laganih 2:0 za dedu federera, zapitaj se sta bi bilo da su vrsnjaci

Devla

pre 11 meseci

Prvi set osvojen u njegovom stilu. Jedan brejk je bio dovoljan da se osvoji i na njegov servis gem za set uvek zagusti situacija.

one

pre 11 meseci

Realno,

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0 GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) ..

REAL

pre 11 meseci

MILENA,

Hteo sam da kazem da je Nadal pobedio Federera kada je Federer igrao najbolji tenis za razliku od Djokovica. (Nije Nole igrao protiv Federera finala Wimbledona 2006,2007,2008 vec Nadal ) Djokovic je nekako uspeo da ne odigra ni jedan mec protiv Federera na travi sve do 2012. kada je Federer vec imao 6 Wimbledona. Nadal ima samo 2 Wimbledona pa sta ( Fischer ima samo jednu titulu svetskog prvaka pa ga smatraju u top 3 svih vremena a 10 sahista je osvojilo vise od jedne titule ) KAKO objasnjavam to sto je Federer 17.GS osvojio 2012. a sledeca 3 tek 5 godina kasnije. TAKO sto je od 2012. pa do kraja karijere igrao protiv Djokovica u najboljoj formi a njegovo ( Federerovo ) vreme je davno proslo.Igrao je on dobro i kasnije ali ne kao 2005,2006. To je i razlog zasto je Djokovic prestigao Federera u h2h. Za 4.5 godina koliko je Federer bio prvi uzastopno su igrali 9 meceva a samo 2015. kada je Nole igrao najbolje cak 8 meceva.Od poslednjih 13 meceva Nole je 10 dobio a od poslednjih 7 cak 6 i TADA je napravio razliku.Zasto nisu igrali na travi 2006,2007,2008,2009,2010 bar jednom (to je 5 godina) ali zato su igrali 2014,2015,2019 (2019. kada je Fed osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise) Ali ako pogledas druge sportove vise se ceni igra od rekorda ( W.Klitschko ima sve rekorde pa nije ni u top 10 ) Federer je tehnicki bolji teniser (ima bolji servis,forhend,SMEC,igru na mrezi,sve osim bekenda) ima manje slabosti u igri-kompletniji je..

EvilCroat

pre 11 meseci

Bugarin je jednostavno premekan za Novakovića, ako je sličan Dimitrovu po stilu Federer pucao pod velikim pritiskom protiv Đokovića, ovaj puca bez razloga i sam od sebe...

neutral

pre 11 meseci

Milan,

Ali malo je duzi ovaj Djokovicev period bez konkurencije od onog kada je Federer igrao..
Federer je tehnicki bolji od Djokovica ( bolji servis,za 3 klase bolji smec,forhend bolji,bolji na mrezi ( bolji dubl igrac ) sve osim bekenda ) To je argument zasto smatraju Federera boljim od Djokovica-kompletniji je teniser sa manje slabosti u igri. Pa nije Djokovic popravio smec zato sto je pobedio Dimitrova u finalu nekog Mastersa..

REAL

pre 11 meseci

MILENA,

Ne, ja smatram da je Federer najbolji jer ga niko nije pobedjivao kad je igrao najbolji tenis ( period od 4.5 godina kada je bio prvi uzastopno )
osim Nadala na sljaci..Naravno da je bitan h2h ali skor od 27 - 23 u korist Novaka je jako mala prednost ( pogotovo ako se uzme u obzir KADA su igrali ) Kazes prestao je nizati trofeje kad su ga Nole i Nadal poceli pobedjivati u kontinuitetu , nastupio je njihov najbolji period - TO JE ISTINA - ali tada nije bio FEDEREROV NAJBOLJI PERIOD
2005 - 0 meceva ( fed najbolji tenis )
2006 - 2 meca ( fed najbolji tenis )

2011 - 5 meceva ( nole najbolji tenis )
2015 - 8 meceva ( nole najbolji tenis )

Vidis koliko je malo DJokovic igrao kada je Fed igrao najbolje , da ne kazem vesto izbegavao da igra sa njim..

Evo jos jedan prime :
Federere vs D.Thiem h2h 2 - 5

A znas li zasto je 5 - 2 za D.Thiema...Zato sto su prvi mec igrali 2016..shvatas li da je jako bitno KADA su igrali meceve..

Ali na kraju krajeva ne smatram ja Federera boljim od Djokovica i Nadala zbog h2h ili zbog rekorda vec smatram da je njegova IGRA najbolja ( najkvalitetnija ) . Federerovi udarci su najkvalitetniji, najpravilniji, najcistiji..najmanje slabosti ima u igri , najvisi nivo tenisa je igrao...Nije Smec najvazniji ali je ipak deo igre a to je najvidljivija slabost kod Djokovica.

Samo pogledaj druge sportove i videces da nikoga ne smatraju za "GOAT" samo zbog rekorda vec MORA imati najkvalitetniju igru..

Andrej

pre 11 meseci

Šta reći o ovom finalu? Jedan od najslabijih finala ove godine na ATP turu. Dimitrov igra loše a ni Novak ne blista ali i to je sasvim dovoljno za danas...

Kosi tata kosim ja

pre 11 meseci

Koliko loš teniser je ovaj Bugarin, neverovatno da je u finalu.
(lgor, 5. novembar 2023 16:37)

Znam Tutu, zaista slab igrač, ali ceo turnir nikakv, oni na koje se računalo poispadali rano, Tuta dobio Cicipasa koji tri godine jedva da postoji, ako nolomani misle da je ovaj turnir doneo Novaku titulu, koja nešto znači, varaju se, samo je sebi pojačao mržnju. Ta njegova faca nikome ne prija, mnogo je ružan i sirov.

Tako je

pre 11 meseci

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je 2010-te zbog publike odlučeno da se uspore brzine teniske loptice što odgovara njegovom stilu igre I sa sporim lopticama uzeo 23 od 24 GS.Da se nisu smanjile brzine teniskih loptica nikad ne bi bio u goat trci, a ta odluka je najviše stetila Federeru koji je uvjek igrao da brzo rešava poene I sa brzim lopticama uzeo 15 GS. Ako se pitate kako je Djokovic uspio osvoiti AO 2008 sa brzim lopticama pobjedivsi pri tom Federera u polufinalu to je samo zato što je Roger imao mononukleozu pa nije bio na svom nivou. Pri tom je imao najslabiju konkurenciju Del Potro koji je operisao zglob I imao druge povrede (inace da Del Potra nisu unistine povrede bio bi isto toliko dobar kao Federer I Nadal, a Djokovic je na nivou Rodrika), Conga operisao koleno, Marej operisao kičmu, Nadal imao brojne povrede zbog cega vise nije tako brz kao prije, a Federer je bio vec deda sa bolovima na leđima. I suprotno Djokovicu nije bilo dovoljno što su se usporile brzine teniskih loptica pa je redovno laziro povrede I pravio Toalet pauze da bi narusio ritam protivnika.I imao je sreće što je mentalno najaci teniser I što koristo svoju elasticnost inace bez njih ne bi imao pola titula. To se jednostavno mora reći. Momci vidimo se na sledeću vest o Djokovicu 🙏.

Real

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis )

Janko

pre 11 meseci

Koliko loš sportista Dimitrov, loš teniser, vidi se da mu trofeji nisu bitni nego samo novac, a zaradio preko 20 miliona evra u karijeri, strašno kakva nepravda!
Antipropaganda tenisa!

Real.

pre 11 meseci

Willy,


Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu...

Real

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .

Aki

pre 11 meseci

Novak najbolje da preda Pariz prijatelju Griši. Računica jednostavna: sačuvati snagu za završni masters, obezbediti se za neki budući duel sa bugarom negde na gren slemu (dam ti, daš mi), imati manje da brani sledeće godine.

Blue

pre 11 meseci

Ljudi ne moze nikada defanzivac biti "GOAT" ni u jednom sportu. Takva igra funkcionise u 95 posto slucajeva. Ali kada protivnik ne gresi onda to ispadne kao u ona dva finala GS protiv Wawrinke (a tada je Nole igrao najbolji tenis ) Zato samo ofanzivno (jer tada poeni zavise od vas )

Real

pre 11 meseci

Kanada,

A koliko je to Fed igrao bez Nadala i Djokovica. Prvi mec Fed i Nadal 2004. Prvi mec Fed i Djokovic 2006. Pa 2005. je Nadal uzeo 11.titula. Wimbledon 2006,2007,2008 su igrali finale Fed i Nadal ( nije Djokovic Federera pobedio na Wimbledonu 2008. kada je Fed igrao najbolji tenis vec Nadal - Nole je Federera dobio tek 2014. kada je Fed vec imao 7 Wimbledona ) Igrao je Djokovic u najjacoj konkurenciji ali nije tada osvajao vecinu titula 2011. 3 GS a vec 2012,2013,2014 samo po 1 GS. Ako samo povrsno pratis tenis nemoj da verujes sve sto cujes..

Real

pre 11 meseci

Willy,


Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu..

one

pre 11 meseci

Realno,

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0 GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .

Real

pre 11 meseci

Willy,


Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu.

milan

pre 11 meseci

bilo bi cudno da nije osvojio pored ovake konkurencije, sutra cu kupiti reket i kreniti lagano trenirat verujem da mogu protiv ovake konkurecije igra bar polufinale grend slema

Mikii

pre 11 meseci

Vidim po komentarima da vec unapred cestitate Novaku na pobedi a da mec jos nije poceo. Protiv Dimitrova nece biti nimalo lako, ali naravno neka pobedi bolji na terenu-Novak.
(Ognjen, 05. novembar 2023 14:20)

A jok, nego će čestitati smotanom Dimitrovu na pobedi. Hajde da se ne pravimo mnogo ludi, ovaj, kao i svaki drugi meč je rešen a da zapravo nije ni počeo. Ovo je ubedljivo najgora konkurencija u istoriji muškog tenisa.

one

pre 11 meseci

Realno,

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0 GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) ..

Red

pre 11 meseci

Pa Djokovic ima h2h protiv Dimitrova 11-1 i ovo je finale.Ovo je kao nekada 2 ili 3 kolo.Pa cak i Federer protiv Ferrera bi bilo jace finale ( 17-0 za Federera )

LOPTOLJUB

pre 11 meseci

za vreme Novakovog meca,osim u najavi reklama nema uopste reklama Kladionica.
Svaka cast.
Idemo Nole
(kafa s ukusom slobode, 05. novembar 2023 16:08)

Pa ko se još kladi na tenis? Evo, ja sam danas uplatio 12 tiketa i nigde nemam tenis nijedan. To je normalno, nego ti nisi pravi igrač. Ja sam ekspert za kladionicu, malo ređe dobijam, doduše, ali sam ekspert u sastavljanju tiketa. Tenis i hokej ne igram, to je za vas amatere

Blue one

pre 11 meseci

Vlada,


Druze vrv i ti samo povrsno pratis tenis. Kada je Fed igrao najbolji tenis jako je malo igrao protiv Djokovica. 2015. ( Djokoviceva najbolja sezona) igrali su cak 8 puta. Za 4.5 godina koliko je Fed bio prvi uzastopno igrali su ukupno 9 puta. Pa prvi mec na Wimbledonu tek 2012 kada je Fed vec imao 6 Wimbledona. Imao bi Fed bolji skor da je Nole uspevao da dodje do njega 2006,2007 pa i 2008. Druze od poslednjih 13 meceva Djokovic je 10 pobedio a od poslednjih 7 cak 6 i eto kada je napravio razliku. To vam je argument kao sto je Hollyfield oba puta pobedio Tysona a ceo svet zna da je Tyson bolji od Holyfielda (samo sto je Tyson bio svetski prvak sa 20 god a ne sa 30. Kada se borio protiv Holyfielda ) Federer bi po vama bio bolji teniser da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 (imao bi bolji skor protiv Djokovica nego sto ima sada ) ....

Real

pre 11 meseci

Vlada,


Druze proveri ako mislis da sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..

Orange

pre 11 meseci

Kanada,

A koliko je to Fed igrao bez Nadala i Djokovica. Prvi mec Fed i Nadal 2004. Prvi mec Fed i Djokovic 2006. Pa 2005. je Nadal uzeo 11.titula. Wimbledon 2006,2007,2008 su igrali finale Fed i Nadal ( nije Djokovic Federera pobedio na Wimbledonu 2008. kada je Fed igrao najbolji tenis vec Nadal - Nole je Federera dobio tek 2014. kada je Fed vec imao 7 Wimbledona ) Igrao je Djokovic u najjacoj konkurenciji ali nije tada osvajao vecinu titula 2011. 3 GS a vec 2012,2013,2014 samo po 1 GS. Ako samo povrsno pratis tenis nemoj da verujes sve sto cujes...

Real.

pre 11 meseci

D&G


Reci kako je bilo i koliko je to Federer osvojio GS pre Nadala i Djokovica. (prvi mec Fed i Nadal 2004. prvi mec Fed i Djokovic 2006. (Nadal 2005. osvojio 11 titula ))
2006,2007,2008 finale Wimbledona su igrali Federer i Nadal (2008. Nadal pobedjuje Federera kada je Fed igrao najbolji tenis, Djokovic tek 2014. prvi put pobedjuje Federera na travi (2006 i 2007 bi igrali da je Nole stigao do Federera)) A sto se tice h2h od poslednjih 7 meceva Djokovic je 6 pobedio i tada je napravio razliku.

Real

pre 11 meseci

Vlada,


Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..

Red

pre 11 meseci

Kgh,


Problem je sto nekima nije dovoljno sto je Novak jedan od najboljih tenisera svih vremena vec on mora biti najbolji u svemu a ne samo u tenisu (napravljen je kult licnosti od njega kao neko ko nema mana ) Sta god Nole da uradi ljudi ce naci nacin da to opravdaju.

one

pre 11 meseci

Vlada,


Druze vrv i ti samo povrsno pratis tenis. Kada je Fed igrao najbolji tenis jako je malo igrao protiv Djokovica. 2015. ( Djokoviceva najbolja sezona) igrali su cak 8 puta. Za 4.5 godina koliko je Fed bio prvi uzastopno igrali su ukupno 9 puta. Pa prvi mec na Wimbledonu tek 2012 kada je Fed vec imao 6 Wimbledona. Imao bi Fed bolji skor da je Nole uspevao da dodje do njega 2006,2007 pa i 2008. Druze od poslednjih 13 meceva Djokovic je 10 pobedio a od poslednjih 7 cak 6 i eto kada je napravio razliku. To vam je argument kao sto je Hollyfield oba puta pobedio Tysona a ceo svet zna da je Tyson bolji od Holyfielda (samo sto je Tyson bio svetski prvak sa 20 god a ne sa 30. Kada se borio protiv Holyfielda ) Federer bi po vama bio bolji teniser da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 (imao bi bolji skor protiv Djokovica nego sto ima sada )

Miloš Bg

pre 11 meseci

Ne pratim tenis jer ne volim taj sport tako da nisam ni Đokovićev fan niti fan bilo kog drugog tenisera, ali 3 su činjenice vezane za Srbe:

1. imamo najboljeg naučnika svih vremena(Tesla)
2. imamo najboljeg tenisera i sportistu svih vremena(Đoković) i
2. imamo najboljeg junaka i vojskovođe svih vremena(Obilić, Stepa,
Mišić, Putnik...)

E sad, mogu stranci sve to da negiraju, ali rezultati, brojke i učinak ih demantuju, lako je biti Napoleon sa višemilionskom vojskom, budi ti ko Putnik ili Stepa pa se uhvati u koštac sa 50 puta jačima od sebe, eto otprilike tako i Đoković odoleva ovim pritiscima sa zapada.

neutral

pre 11 meseci

Milan,

Ali malo je duzi ovaj Djokovicev period bez konkurencije od onog kada je Federer igrao..
Federer je tehnicki bolji od Djokovica ( bolji servis,za 3 klase bolji smec,forhend bolji,bolji na mrezi ( bolji dubl igrac ) sve osim bekenda ) To je argument zasto smatraju Federera boljim od Djokovica-kompletniji je teniser sa manje slabosti u igri. Pa nije Djokovic popravio smec zato sto je pobedio Dimitrova u finalu nekog Mastersa..

Vule

pre 11 meseci

Blabla+ generacija: Želim vam svima dobro al neću da odem dok mogu da stojim na nogama, sve iz ljubavi prema svima. Veliki altruista!

Milutin

pre 11 meseci

Ne pratim tenis jer ne volim taj sport tako da nisam ni Đokovićev fan niti fan bilo kog drugog tenisera, ali 3 su činjenice vezane za Srbe:

1. imamo najboljeg naučnika svih vremena(Tesla)
2. imamo najboljeg tenisera i sportistu svih vremena(Đoković) i
2. imamo najboljeg junaka i vojskovođe svih vremena(Obilić, Stepa,
Mišić, Putnik...)

E sad, mogu stranci sve to da negiraju, ali rezultati, brojke i učinak ih demantuju, lako je biti Napoleon sa višemilionskom vojskom, budi ti ko Putnik ili Stepa pa se uhvati u koštac sa 50 puta jačima od sebe, eto otprilike tako i Đoković odoleva ovim pritiscima sa zapada.
(Miloš Bg, 5. novembar 2023 17:12)

Malo smanjiti sa mitomanijom, zbog ovakvih gluposti nas drugi ismejavaju.

Djoković najbolji teniser svih vremena? Potpisujem.

Djoković najbolji sportista svih vremena? Diskutabilno. Ima ih sigurno još 5-6 za koje bi to moglo da se argumentuje.

Tesla najveći naučnik svih vremena? Ogromna glupost. Obožavam Teslu, ali on čak nije ni bio naučnik, već inženjer i pronalazač.

Za Obilića, Stepu, Mišića i Putnika mogu samo da se smejem.

nemanja

pre 11 meseci

Alcaraz npr. je bolji igrac od svih Federerovih konkurenata iz 2004-2007 perioda ukljucujuci i 18-20 godisnjeg Nadala. Medvedev, Zverev i Cicipas mogu se porediti sa Safinom, Rodickom i Hjuitom. A da ne zaboravimo cinjenicu da Dojkovic sad ima 36 godina, dok je Federer tad imao 26.
(Milan, 5. novembar 2023 22:37)

@
alkaraz je bolji? pa sta nije to prosecan igrac kako ste ga vi nolomani do pre par meseci nazivali, imao je federer 38god kad je 2019. na wimbledonu nadigrao djokovica u svakom segmentu igre, ima cak vise osvojenih poena, 2 mec lopte na kraju nolo ni sam ne zna kako je pobedio taj mec, samo 2 meseca kasnije opet nola igra sa deda federerom od 38 god laganih 2:0 za dedu federera, zapitaj se sta bi bilo da su vrsnjaci

REAL

pre 11 meseci

MILENA,

Hteo sam da kazem da je Nadal pobedio Federera kada je Federer igrao najbolji tenis za razliku od Djokovica. (Nije Nole igrao protiv Federera finala Wimbledona 2006,2007,2008 vec Nadal ) Djokovic je nekako uspeo da ne odigra ni jedan mec protiv Federera na travi sve do 2012. kada je Federer vec imao 6 Wimbledona. Nadal ima samo 2 Wimbledona pa sta ( Fischer ima samo jednu titulu svetskog prvaka pa ga smatraju u top 3 svih vremena a 10 sahista je osvojilo vise od jedne titule ) KAKO objasnjavam to sto je Federer 17.GS osvojio 2012. a sledeca 3 tek 5 godina kasnije. TAKO sto je od 2012. pa do kraja karijere igrao protiv Djokovica u najboljoj formi a njegovo ( Federerovo ) vreme je davno proslo.Igrao je on dobro i kasnije ali ne kao 2005,2006. To je i razlog zasto je Djokovic prestigao Federera u h2h. Za 4.5 godina koliko je Federer bio prvi uzastopno su igrali 9 meceva a samo 2015. kada je Nole igrao najbolje cak 8 meceva.Od poslednjih 13 meceva Nole je 10 dobio a od poslednjih 7 cak 6 i TADA je napravio razliku.Zasto nisu igrali na travi 2006,2007,2008,2009,2010 bar jednom (to je 5 godina) ali zato su igrali 2014,2015,2019 (2019. kada je Fed osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise) Ali ako pogledas druge sportove vise se ceni igra od rekorda ( W.Klitschko ima sve rekorde pa nije ni u top 10 ) Federer je tehnicki bolji teniser (ima bolji servis,forhend,SMEC,igru na mrezi,sve osim bekenda) ima manje slabosti u igri-kompletniji je..

Real

pre 11 meseci

Kanada,

A koliko je to Fed igrao bez Nadala i Djokovica. Prvi mec Fed i Nadal 2004. Prvi mec Fed i Djokovic 2006. Pa 2005. je Nadal uzeo 11.titula. Wimbledon 2006,2007,2008 su igrali finale Fed i Nadal ( nije Djokovic Federera pobedio na Wimbledonu 2008. kada je Fed igrao najbolji tenis vec Nadal - Nole je Federera dobio tek 2014. kada je Fed vec imao 7 Wimbledona ) Igrao je Djokovic u najjacoj konkurenciji ali nije tada osvajao vecinu titula 2011. 3 GS a vec 2012,2013,2014 samo po 1 GS. Ako samo povrsno pratis tenis nemoj da verujes sve sto cujes..

Real

pre 11 meseci

Realno,


Pa i jeste obezvredio igrace kao sto su Rune i Siner (sta su osvojili do sada) A sta je Djokovic osvojio kada je imao godina kao sada Alcaraz. Isto nista , 2006 igrao dva puta protiv Federera i izgubio oba meca.Ne znam kako je Nadala obezvredio kad on ne igra. Pa cak je i Ruud mogao da bude br.1 koji nikad nije pobedio ni Djokovica ni Federera ni Nadala..

Real.

pre 11 meseci

Patriota


Federer je najbolje igrao u periodu kada je bio prvi 4.5 godina uzastopno od 2004-2008 (i jeste izgubio od Nadala u finalu Wimbledona 2008 ali je 2006 i 2007 Federer pobedio Nadala u finalu Wimbledona - iz nekog razloga je tada Nadal bio bolji od Novaka i na travi...2007 u polufinalu Nadal je dobio Novaka ) Djokovic je uspeo da ne odigra ni jedan mec na travi protiv Federera od 2006 pa sve do 2012. A sto se tice protivnika u finalima. 2019.god Federer je Berrettinia dobio 6-1 6-2 6-2 u polufinalu pobedio Nadala a u finalu izgubio od Djokovica kada je imao 40 vinera vise i 14 Poena osvojenih vise ( Sad zamisli da je Federer igrao finale protiv Berretinia kao sto je Djokovic 2021. )
Pa za Federera bi bilo bolje da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 ( imao bi bolji h2h protiv Djokovica nego sto sada ima ) Od poslednjih 7 meceva Djokovic je Federera dobio 6 puta i tada je napravio razliku.

Ne znam koliko pratis druge sportove ali rezultati nisu ti koji nekoga stavljaju na mesto "GOAT"-a..Da je tako W.Klitschko bi bio "GOAT" a nije ni u top 10 ili u sahu Fischer nema skoro nikakve rekorde a smatra se u top 3 svih vremena...Magnus Carlsen-a smatraju boljim od Kasparova iako Kasparov ima titulu vise zbog njegove igre koja je skoro bez greske (dok je Kasparov imao slabosti u igri ) Nema Federer rekorde kao Djokovic ali zato je tehnicki bolji teniser.(ima bolji servis,forhend,smec,igru na mrezi..sve osim bekenda )

mlekadžijа

pre 11 meseci

9 Базела остаће Нолетов недосањани сан кад се већ бројке спомињу....буахахаха....

Dirk Weems

pre 11 meseci

Nešto nevezano za samu igru.
Stvar ukusa, ali kako je Lakost isfušerisao ove sezone što se tiče dizajna.
Finale US Opena, finale Pariza... ne zna se koja majica je ružnija.

Iskren

pre 11 meseci

Lose je i potcenjivacki reci da je Novaj jedan od najbolji, Novak ne 10 nivoa iznad najboljeg, Novak je 10 nivoa iznad tenisa. Novak u svom najgorem izdanju je bolji 5x od najboljeg pisle njega u najboljem izdanju. Ovo dobija rutinski. Dimitrov je prosek kao neki Nadal, Medvedev, neki Alkaras..nista sto bi Novaka ugrozilo…sa 1/5 gasa dobija 2:0.

Dusan

pre 11 meseci

Mislim da sigurno za mog života, a verovatno i moje dece, niko neće nadmašiti ovog nadčoveka. Prosto je meni neverovatno da Srbin ima toliku istrajnost. Ivanišević npr ima onaj jedan Wimbledon pa ga kroasani slave kao mi Sv Petku. Mnogo smo se mi navikli na ove njegove titule. Biće velika praznina kad prestane. Ovih 20+ godina će se pamtiti kao era Novaka Djokovica u našem narodu. Možda ga i kanonizujemo (iako se priča da je bas nestasan). Hvala po hiljaditi put Novače!

Corpus alienum

pre 11 meseci

Kao što neko reče zaista je skandal i sramota da javni servis ne prenosi ovaj ili bilo koji Novakov meč.
To nije slučaj samo danas već skoro stalno.
Uopšte ne želim da se bavim politikom kada pričam o ovoj anomaliji.
Zamislite da bilo koja nacija u svetu ima nekoga kao što je Novak..po zvaničnim parametrima najboljeg u tenisu na planeti!!!
Voleli ga ne voleli to je fakat.
Amerika, V.Britanija...a tek bilo koja zemlja iz regiona...
Pa prenosili bi ne samo svaki njegov meč nego i korak.
Zaista žalosno.

Sale

pre 11 meseci

Opet smo mi Srbi na pogrešnoj strani istorije. Eto, navijamo za Novaka a zapad kaže no,no a mi ludi, ko što jesmo, teramo po svom, i više verujemo svojim očima nego svim njihovim zvižducima, proteravanjima i lažima.

objective

pre 11 meseci

Milan,

Pa ako je u prajm usao 2011. Zasto je onda vec sledece godine osvojio samo 1 GS i jos na Wimbledonu izgubio od Federera (kada je Federer opet postao br.1 ) i 2013 samo 1 GS i 2014 samo 1 GS.. Vec 2005 je Nadal osvojio 11 titula a 2006,2007,2008 igrao finala Wimbledona protiv Federera -nije Djokovic igrao iako je samo god dana mladji od Nadala. 2006. na Wimbledonu su trebali da igraju 1/4 finale Federer i Djokovic ali je Djokovic ispao od Ancica... 2007 su opet trebali da igraju ( finale )da nije Nole ispao od Nadala. 2008 bi isto igrali da nije Nole ispao od Safina. U poslednjih 5 godina Nole je uzeo 10 GS u nikad slabijoj konkurenciji..

Real

pre 11 meseci

Patriota


Federer je najbolje igrao u periodu kada je bio prvi 4.5 godina uzastopno od 2004-2008 (i jeste izgubio od Nadala u finalu Wimbledona 2008 ali je 2006 i 2007 Federer pobedio Nadala u finalu Wimbledona - iz nekog razloga je tada Nadal bio bolji od Novaka i na travi...2007 u polufinalu Nadal je dobio Novaka ) Djokovic je uspeo da ne odigra ni jedan mec na travi protiv Federera od 2006 pa sve do 2012. A sto se tice protivnika u finalima. 2019.god Federer je Berrettinia dobio 6-1 6-2 6-2 u polufinalu pobedio Nadala a u finalu izgubio od Djokovica kada je imao 40 vinera vise i 14 Poena osvojenih vise ( Sad zamisli da je Federer igrao finale protiv Berretinia kao sto je Djokovic 2021. )
Pa za Federera bi bilo bolje da nije igrao finala Wimbledona 2014,2015 i 2019 ( imao bi bolji h2h protiv Djokovica nego sto sada ima ) Od poslednjih 7 meceva Djokovic je Federera dobio 6 puta i tada je napravio razliku.

Ne znam koliko pratis druge sportove ali rezultati nisu ti koji nekoga stavljaju na mesto "GOAT"-a..Da je tako W.Klitschko bi bio "GOAT" a nije ni u top 10 ili u sahu Fischer nema skoro nikakve rekorde a smatra se u top 3 svih vremena...Magnus Carlsen-a smatraju boljim od Kasparova iako Kasparov ima titulu vise zbog njegove igre koja je skoro bez greske (dok je Kasparov imao slabosti u igri ) Nema Federer rekorde kao Djokovic ali zato je tehnicki bolji teniser.(ima bolji servis,forhend,smec,igru na mrezi..sve osim bekenda )

Mikii

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Nepošteno je reći takvo štogod jer je Đoković dokazani šampion. Osvajao je on i u mnogo jačoj konkurenciji. Nije on kriv što su protivnici takvi kakvi jesu. Čak mi je i drago što ih ovako demolira, čisto da vide koliko veze nemaju. Jedino mi smeta što se ovi njegovi svedoci lože kao da su ovo neki veliki mečevi, a znaju da je sve ovo već unapred rešeno.

Kapiraš

pre 11 meseci

Po celom svetu Novaku zvizde,pitam se zasto?
(bole glava, 5. novembar 2023 16:12)

Ljubomorni su što se u njegovoj zemlji jede najviše parizera po glavi stanovnika na svetu.

predrag

pre 11 meseci

Noću Jokić kida danju Novak nastavlja.
Pokrivenost 24 sata!!!!
Srbi dominiraju svetom tenisa i košarke.
Nestvarno!!!!!!!!
Uživajmo dok igraju i pružaju nam uspehe kao niko u istoriji našeg sporta.
Novače mašino, rad ogroman uz talenat daje rezultate koje osfvaruješ, neponovljive i nedostižne!!!!

Dr Milanče Mitovski

pre 11 meseci

НАШ ТЕНИЈСКИ РЕКОРДЕР БОРИ СЕ СА СВОЈИМ РЕКОРДИМА!

Наш Новак Ђоковић, и поред проблема и звиждања париске публике, освоји 40. мастерс титулу и тиме запуши уста некултурним противницима, париске публике и свима који му завиде и измишљају различите и мање учтиве приче. Велики господине и највећег тенисера на свету овом и шире наш Новаче желим ти добро здравље, добре игре на теренима тениса и што више победа и трофеја. Срећно и берићетно Ђоковићу. Честитам му освајање титуле у Паризу песмом:

ТЕНИСКИ РЕКОРДЕР

То је цар,
Бар
Нам на дар
Успешно Бог дао
Добро је Новак
То знао.

Противнике самлео
Величанствену нам
Победу донео,
Па чак из џепа
Је вадио.

Наш Новак
Тениски цар
Узео знак
Да људи бар
Причају
Новак победник
Волео или не
Свету је дар.

Звиждук,
Или из публике,
Мук
Новинске пуни
Рубрике.

Ноле рекордер,
Тениски признати
Најјачи бомбардер,
Све своје испрати,
У Паризу поразима
Противнике.

neutral

pre 11 meseci

deniro

2004 - 2007 slaba konkurencija a Nadal 2005 11. titula 2006,2007,2008 igrao finale Wimbledona. Da nije mozda C.Ruud bolji od Roddicka (Roddick koji ima 5-4 protiv Djokovica ili Ruud koji nikad nije pobedio Djokovica,Nadala a ni Federera ) i ti vrv samo povrsno pratis tenis.

GOAT Djokovic

pre 11 meseci

Pored ove konkurencije ja bi imo bar 10 mastersa i 5 grend slemova
(Dragan, 05. novembar 2023 14:14)

Pa sto ne ides da igras? A da, zato sto si prezauzet kucanjem komentara...klasika, samo reči, ništa dela!

Splavar

pre 11 meseci

@ Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13)

Pazi, ne bih se bunio da si u pravu, ali male su sanse za tako nesto. Igrace covek koji je potpuno posvecen tom takmicenju i gladan za svaku premiju protiv talentovanog batka koji vise voli provod i uzivanje u zivotu, a prebacivanje loptice odradjuje kolko mora. Zaista su male sanse da ga Dimitrov porazi, svakako nikad se ne zna do kraja turnira. U nekim drugim aspektima jeste tatko za NDj, ali ne u tenisu. Kolko god antipatican i nepopularan, NDj je jedan od najboljih tenisera svih vremena, batko ni blizu

Један Убод

pre 11 meseci

Ето, испоштовао га пријатељ, драго ми је.
Колико је њему Ноле помогао, најбоље да ће данас да игра пуним гасом.
Свакако би га Новак добио, али чему тензија, чему непотребан напор. И то је део спорта.

33 неизнуђене, то је то..

Gde ja zivim

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Vajdu ga strvino

Vera

pre 11 meseci

Znači,24 GS, 400 tjedana prvi i 40 Master titula(nadam se) Šta reći?Samo neka ga zdravlje služi, ništa drugo, sve drugo je postigao i postizat će...sretno, Nole!!!

Kgh

pre 11 meseci

Ne razumem ljude koji nalaze hiljadu i jedan razlog da ospore neciji uspeh. Te spore loptice od 2010, te ishrana te da Nadal nije imao povrede te ovo te ono. Pa to je sport, svi treniraju svi se prilagodjavaju. Svi koriste hemiju. Neko je u tome uspesan, neko vanserijski neko je epizodan. Nema sta bi bilo kad bi bilo.Pokazao je ko sta moze kroz svoju karijeru. A cinjenica je da je Novak deo fantasticne istorije jednog sporta kao i Nadal, kao i Feder, Lendl, Agasi itd... Ljudi uzivajte sto imate jednog nadeg sunarodnika u svetskom vrhu. Uskoro ce u penziju, a mozda se nadje da neko i obori njegove rekorde i to je sport. Imace sportisti motivaciju vise, stepenik vise. Deo je istorije i meni je apsolutno svejedno da li je to 40.ta titula ili 25 gs.

Nikola

pre 11 meseci

Alkaras je zahvaljujuci ucescu na turniru, zaradio 10 bodova i ostavio teoretske sanse da zavrsi godinu na 1. mestu. Potrebno je da Nole ne ucestvuje na finalnom turniru ili da izgubi sva 3 meca u grupi, a da Alkaras osvoji bez izgubljenog meca u grupi. Time bi sa 10 bodova vise zavrsio godinu na 1. mestu.
Samo puka teorija.

Miloš

pre 11 meseci

Novak je odigrao odličan turnir, pokazao i fizičku i taktičku superiornost uprkos stomačnom virusu. Primetno je i da je Novakov stručni tim izgledao mnogo bolje bez Ivaniševića. Komunikacija je bila mnogo bolja, saveti su bili pravovremeni i nije bilo nervoze koju unosi Ivanišević svojom ravnodušnosti i nezainteresovanosti na događaje na terenu.

auh!!

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13)

Tako je, Mile, samo pozitivno, pa makar i pogrešio kao mnogo puta do sada. Kažu da je nada super stvar.

Igor

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 5. novembar 2023 14:13) # Link komentara
Da apsolutno si u pravu, s' obzirom da je 11-1 u pobedama za Novaka. 😂😂😂

Realno

pre 11 meseci

bilo bi cudno da nije osvojio pored ovake konkurencije, sutra cu kupiti reket i kreniti lagano trenirat verujem da mogu protiv ovake konkurecije igra bar polufinale grend slema
(milan, 05. novembar 2023 19:26)
Ovim si samo obezvredio Alkaraza i Nadala, da ne pricam o Runeu i Sineru od aktivnih tenisera.

Lazar

pre 11 meseci

Nedelja i ponedeljak su mi omiljeni dani.
Nedeljom Novak tradicionalno igra neko veliko finale, a ponedeljkom standardno započne novu sedmicu na 1. mestu.

Ognjen

pre 11 meseci

Vidim po komentarima da vec unapred cestitate Novaku na pobedi a da mec jos nije poceo. Protiv Dimitrova nece biti nimalo lako, ali naravno neka pobedi bolji na terenu-Novak.

veliki strumf

pre 11 meseci

Не игра више од месец дана, зафркава се, гледа фудбал, кошарку, рагби, успут додели Златну лопту. Онда са одмора дође на турнир и у 36 година почисти балавурдију! Даме и господо, један једини, непоновљиви, за вјек и вјекова НАЈВЕЋИ СВИХ ВРЕМЕНА: НОВААААААААК ЂОКОВИИИИИИИИЋ!!!

aloalo

pre 11 meseci

bravo Nole legendo nasa. 40i masters... nismo ni svesni kakvog sportistu imamo. Znaci 400 nedelja i broj 1 na kraju godine je manje vise osigurano. Bravo i za Dimitrova. Imao je odlicno nedelju ali ipak je naleteo na GOAT-a

Шунто Златиборац

pre 11 meseci

Јарац,нема рикверца.Да нацоши из Аустралије и Америке нису забранили Ђоковићу да се такмичи 2 године,да она судија из Америке није дочекала својих 5 минута славе,и одглумила онај плач и дављење,Ђоле би ладно био на 30 ГС титула,на једну 50 Мастера,.....Надал,а поготово Федерер,му нису ни до кољена.Ни по једном параметру.

Loran da

pre 11 meseci

Po celom svetu Novaku zvizde,pitam se zasto?
(bole glava, 5. novembar 2023 16:12)

Ljubomorni su što se u njegovoj zemlji jede najviše parizera po glavi stanovnika na svetu.
(Kapiraš, 5. novembar 2023 17:08)

Al zato ga svaštojedi u Kini mnogo vole.

Smilica

pre 11 meseci

To No1E to Sokole
To NOVAČE
JUNAČE!

I rodi majka junaka
I rodi majka Đoković NOVAKA.

No1E Ti si naše Sunce
I naša zvezda Danica
Samo nebo ti je granica

Ti si naš ponos i dika
Jači si od čelika.

Pobeđuje sve u nizu
U Melburnu, Njujorku i Parizu...

Živ i zdrav nam No1E bio
Sva 4 GS I OLIMPIJADU OSVOJIO

Kao svoja sina dva
Volim TE NO1E Ja
Voli te tvoja Srbija

D&G

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .
(Real, 5. novembar 2023 18:05) # Link komentara
Nije uspeh da se osvoji 40-ti master? E svaka ti cast burazeru a kad vec pominjes ko je sta osvojio,uz ogromno postovanje za Federera,i on je gro svojih slemova osvojio sa slabijom konkurencijom a kada su se pojavili prvo Nadal pa onda Novak ,znamo kako je bilo.Svasta covek moze da procita,napisa neko kako Novak ima bolesnu ambiciju da bude najbolji.Pa sta je u tome lose?Zar treba da se ne zalaze pa da ga optuze za namestanje meceva.Ionako je trn u oku ATP-u zbog formiranja PTPA i oni jedva cekaju da se penzionise. Rekao bih da Nole u 2024 treba povuce rucnu,da igra samo slemove i masterse,da se trosi manje ali on sa 36 godina izgleda tako fizicki dominantan da je to neverovatno

Vlada

pre 11 meseci

Ne znam zasto je ovo toliki uspeh. Pa 2019.je Federer sa 38.god pobedio na Wimbledonu Berrettinia sa 6-1 6-2 6-2 ( onog Berrettinia sto je Nole dobio u finalu 2021. ) Nadala u polufinalu i izgubio od Djokovica u finalu (ono kada je osvojio 14 poena vise i imao 40 vinera vise ) Neki ovde porede ove danasnje igrace sa Del Potrom,Wawrinkom..Podsetite se kako je Nole prosao sa Wawrinkom u ona dva GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .
(Real, 05. novembar 2023 18:05)

Međusobni skor, druže! Baci pogled na direktne duele i sve će ti biti jasno!

MILENA

pre 11 meseci

Pored ove konkurencije ja bi imo bar 10 mastersa i 5 grend slemova
(Dragan, 05. novembar 2023 14:14)

Ovako jadnici pokušavaju omalovažiti uspjeh koji sami ne bi postigli ni za milion godina. Djeco, ovo vam je školski primjer ljusake mizerije.

kvisko

pre 11 meseci

Pesmom "Sve bi dao da sam na tvom mestu" Rafael Nadal sa svojim timom cestita Novaku Djokovicu osvajanje 40-tog Master turnira.
Zeljama i cestitkama se takodje pridruzuju Rodzer i Mirka Federer kao i Karlos Alkaraz.

Patriota

pre 11 meseci

Real
Sve si tačno rekao, Nadal je pobedio Federera na Wimbldonu 2008 godine a Novak 2014 godine. Po tebi Novak je uspeo da pobedi Federera na kraju njegove karijere. To znači da je Federer u naponu snage u najboljoj formi i godinama 2008 godine uspeo da izgubi od tzv. tinejdžera Nadala. Federer o kolaps u osvajanju GS titula krenuo je od 2012 godine i trajao punih 5 godina. I onda je mislim 2017 godine zajedno sa svojim velikim prijateljem Nadalom podelio GS titule, svako je uzeo po 2 titule. Kako i zašto. Znaš i sam tada je Novak Djokovic odsustvovao sa terena zbog povrede. Da nije tada tvoj ljubimac Federer ne bi osvojio te trofeje. I još jedan podatak od 2010 godine do penzionisanja Federera ko je osvojio najviše GS titula. I koje je protivnike pobeđivao u finalima. I nemoj da govoris Federer je bio u zalasku karijere. Igrao je i tada Federer ali je gubio u finalima Wimbldon od Novaka. Mislim da Novak ima 3 direktne pobede protiv Federera. I za kraj rezultati su ti koji nekog stavljaju na mesto GOATa, odnosno najboljeg tenisera svih vremena. A zna se ko ima najbolje rezultate.

Jovan

pre 11 meseci

Danas pada rekord braće Brajan. Oni su u konkurenciji dublova osvojili ukupno 39 mastersa.
U prevodu, braća Brajan su najveći ikada u dubl a Novak u singl konkurenciji.

Kanada

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Ako misliš na Federerov uspon i sticanje GS titula protiv takvih protivnika, skroz si u pravu. Autošovinizam je bolest.

Zoran

pre 11 meseci

Novak baš voli Pariz.
3 titule na Rolan Garosu i jako je blizu 7. masters titula tamo.
Nadam se da mu ovo neće biti poslednji trijumf u Parizu, sledeće godine su Olimpijske Igre i zlato na koje svi dugo čekamo.

Djenka

pre 11 meseci

Laž. U Australiji ga vide kao Boga. U Aziji ga obožavaju kao da je sa oblaka sišao. Najviše ga mrze iskompleksirani Balkanci i par Engleza i Francuza. Ostali mu se klanjaju do poda.

ls

pre 11 meseci

za vreme Novakovog meca,osim u najavi reklama nema uopste reklama Kladionica.
Svaka cast.
Idemo Nole
(kafa s ukusom slobode, 05. novembar 2023 16:08)

Pa ko se još kladi na tenis? Evo, ja sam danas uplatio 12 tiketa i nigde nemam tenis nijedan. To je normalno, nego ti nisi pravi igrač. Ja sam ekspert za kladionicu, malo ređe dobijam, doduše, ali sam ekspert u sastavljanju tiketa. Tenis i hokej ne igram, to je za vas amatere
(LOPTOLJUB, 05. novembar 2023 16:34)


Hahahahaha kralj!

Stefan

pre 11 meseci

Nepošteno je reći takvo štogod jer je Đoković dokazani šampion. Osvajao je on i u mnogo jačoj konkurenciji. Nije on kriv što su protivnici takvi kakvi jesu. Čak mi je i drago što ih ovako demolira, čisto da vide koliko veze nemaju. Jedino mi smeta što se ovi njegovi svedoci lože kao da su ovo neki veliki mečevi, a znaju da je sve ovo već unapred rešeno.
(Mikii, 05. novembar 2023 16:17)


I ti da kazes nesto normalno Mikii

Night Stalker

pre 11 meseci

70 big titula 24GS, 40 Masters , 6 Zavrsnih top 8.
Bik sa Majorke je zaglavio na 58, Fedex okoncao na 54.
Dominacija cista.
Srecno Nole 97ATP titula . Nastavice se...

Beobrad

pre 11 meseci

Za klasu bolji od svakog tenisera, cak i nespreman i pod virusom - Novak Djokovic - verovatno i najbolji sportista svih vremena!
Moj savremenik i moj Srbin.
Ponosan sam.
Hvala, Novace.

Gavra

pre 11 meseci

"Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 5. novembar 2023 16:08)"

Mislim da nisi najbolje razumeo sta si napisao.Od tih zadnjih 10 godina 9 je tresao Nadala i tog Federera čije ime koristis u potpisu pa onda po tome sto si napisao zapravo ispada da su Nadal i Federer Miki Maus protivnici.

123

pre 11 meseci

Novak stiče polako reputaciju kao Čak Noris.
(DukiNS, 05. novembar 2023 16:13)

I Čak Noris je I2a haplogrupa kao i Novak i većina Srba na Balkanu, tako da postoji neka veza.

Lala

pre 11 meseci

Po celom svetu Novaku zvizde,pitam se zasto?
(bole glava, 5. novembar 2023 16:12)

Ljubomorni su što se u njegovoj zemlji jede najviše parizera po glavi stanovnika na svetu.
(Kapiraš, 5. novembar 2023 17:08)

Al zato ga svaštojedi u Kini mnogo vole.
(Loran da, 5. novembar 2023 17:52)

Pa volemo ga i mi ljubitelji kulena, čvaraka i slaninice ali kad je skupo a parizer jeftin. Pozdrav iz Bačkog Petrovca.

Bubuleja

pre 11 meseci

Evroatlantska družina skoro dve decenije ne može da shvati da ga svojom mržnjom samo podižu. Što ga više gaze, on sve blaži i u molitvi: "Oprosti im Bože, ne znaju šta rade"...

GOAT!

Nebojša

pre 11 meseci

Volim Noleta ko brata rodjenog, ali Dimitrov igra turnir zivota i danas apsolutno zasluzuje pobedu i titulu
(Miljo, 05. novembar 2023 14:45)

Titulu zaslužuje samo onaj ko osvoji poslednji poen sve pre toga se ne računa pa makar razbijao sve do finala nikada vidjenim tenisom kakve to na kraju ima veze ako izgubi taj najbitniji meč.

466453

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Ma tako je breeee!

+1495!

predrag

pre 11 meseci

Nadčovek koji se više na kugli zemaljskoj ne rađa!!!!
Žao mi Grigorovih suza, ali neka mu je uteha da je izgubio od najboljeg igrača svih vremena.
Zaista obojica imali jedan od najtežih mastersa, zato su delovali iscrpljeno danas.

fifi

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

kako vam ne dosadi? 40/400 dug je to period..

smeh

pre 11 meseci

Čestitke najboljem ikada na još jednom Mastersu! Bilo mi žao Dimitrova ali eto neka mu neka uteha bude što je izgubio od najboljeg. A moj sestrić kaže da je Đoković kao Tanos, neizbežan. Šteta što će za koju godinu u penziju što je takođe neizbežno. Nestvaran sportista koji u ovim penzionerskim godinama i dalj

Čeki opinionista del cazzo

pre 11 meseci

Sinovci,

ovo je bilo poput one Džordanove utakmice kada je otresao Finiks u finalu NBA sa 56 poena , a došao je na meč sa teškom dijarejom, direktno sa WC šolje !

Zapamtite ovo:

I ukakeni GOAT je GOAT !

Da se bilo ko drugi ukaki , bio bi samo ser_onja !

Milan

pre 11 meseci

Realno,

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0 GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) ..
(one, 5. novembar 2023 18:32)

Federer je u periodu 2008-2015 uzeo 5 slemova, Djoković 10.
Prije toga Djoković je bio tinejdžer.

Milan

pre 11 meseci

Realno,


Pa i jeste obezvredio igrace kao sto su Rune i Siner (sta su osvojili do sada) A sta je Djokovic osvojio kada je imao godina kao sada Alcaraz. Isto nista , 2006 igrao dva puta protiv Federera i izgubio oba meca.Ne znam kako je Nadala obezvredio kad on ne igra. Pa cak je i Ruud mogao da bude br.1 koji nikad nije pobedio ni Djokovica ni Federera ni Nadala..
(Real, 5. novembar 2023 20:08)

I Djokovic i Nadal i Alcaraz i Siner i Rune su osvojili vise sa svojih 20 godina od Federera.

Јабучило

pre 11 meseci

9 Базела остаће Нолетов недосањани сан кад се већ бројке спомињу....буахахаха....
(mlekadžijа, 05. novembar 2023 20:39)

Неком 9 Базела, неком 24/40 :)
Да ми је само видети тај бол у твојим очима. Мора да ти није лако.

REAL

pre 11 meseci

MILENA,

Ne, ja smatram da je Federer najbolji jer ga niko nije pobedjivao kad je igrao najbolji tenis ( period od 4.5 godina kada je bio prvi uzastopno )
osim Nadala na sljaci..Naravno da je bitan h2h ali skor od 27 - 23 u korist Novaka je jako mala prednost ( pogotovo ako se uzme u obzir KADA su igrali ) Kazes prestao je nizati trofeje kad su ga Nole i Nadal poceli pobedjivati u kontinuitetu , nastupio je njihov najbolji period - TO JE ISTINA - ali tada nije bio FEDEREROV NAJBOLJI PERIOD
2005 - 0 meceva ( fed najbolji tenis )
2006 - 2 meca ( fed najbolji tenis )

2011 - 5 meceva ( nole najbolji tenis )
2015 - 8 meceva ( nole najbolji tenis )

Vidis koliko je malo DJokovic igrao kada je Fed igrao najbolje , da ne kazem vesto izbegavao da igra sa njim..

Evo jos jedan prime :
Federere vs D.Thiem h2h 2 - 5

A znas li zasto je 5 - 2 za D.Thiema...Zato sto su prvi mec igrali 2016..shvatas li da je jako bitno KADA su igrali meceve..

Ali na kraju krajeva ne smatram ja Federera boljim od Djokovica i Nadala zbog h2h ili zbog rekorda vec smatram da je njegova IGRA najbolja ( najkvalitetnija ) . Federerovi udarci su najkvalitetniji, najpravilniji, najcistiji..najmanje slabosti ima u igri , najvisi nivo tenisa je igrao...Nije Smec najvazniji ali je ipak deo igre a to je najvidljivija slabost kod Djokovica.

Samo pogledaj druge sportove i videces da nikoga ne smatraju za "GOAT" samo zbog rekorda vec MORA imati najkvalitetniju igru..

Tom i ja

pre 11 meseci

Po nekima ovde ispada,da je Novak kriv što igra sa starom mušterijom,a ne sa nekim kao boljim od Dimitrova...i da je neko bio bolji bio bi u finalu sa Novakom..doduše,nisu li svi ostali,manje ili više Novakove mušterije..

vp

pre 11 meseci

Jel' moguće da je protiv onakvog Dimitrova koji igra tenis života bilo ovako lako, rutinski?! Nemam riječi, sta vise reći, jedan, jedini, najveći i neponovljivi, Novak ?oković!

Albatros

pre 11 meseci

Neunistiv je. Tenis je igra u kojoj uvek pobedi Novak Djokovic. Najveći ikada ove brojke tesko da ce iko moci da mu se približi a ne da ih obori. Sve čestitke majstore na jubilarnom 40 mastersu. U inat tvojim hejterima u inat zapadu i njihovim navijačima.

DRAGAN

pre 11 meseci

Novak sa ovim trofejom iz
Parisa zavrsava ovu godinu na celu ATP karavana.
40 trofej dolazi sa 36 godina starosti. Sta reci drugo, vec bravo majstore.
Zacepio je usta ovoj poganoj publici u Bersiju.
Tesko se pomiriti sa
sudbinom da srbin vlada
belim sportom i drzi gotovo
sve moguce rekorde.
Hvala ti NOLE sto si mi uljepsao danasnji dan.
Do vidjenja u TORINU.
SRETNO MAJSTORE...

Ur Nina Sar Serbula

pre 11 meseci

Novak na goat listi uskoro pravi razliku veću od 170 poena ispred drugog Federera. A to je simbolično bitno da se pokaže da na rang listi svih tenisera svih vremena, najveća razlika stoji upravo između prvog i drugog tenisera. Tako da uskoro priča o velikoj trojci ne stoji. Velika dvojka postoji i jedan jedini i neponovljivi.

Paja

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Tu spada i tvoj Roger koji od 2011 ne osvoji ama baš ništa a pre toga je imao gromade Nabladiana Safina,Hjuita

Cccc

pre 11 meseci

Ja mislim da ljudi ne shvataju da nije konkurencija toliko losa koliko je Novak dominantan pa ih cini losijim nego sto jesu. OK Federer i Nadal su prica za sebe i ajde Mari, Delpotro i Vavrinka jesu bili takodje dobri ali ne mislim da su Zverev, Cicipas, Siner, Rubljov toliko losiji ali to ne mozemo znati posto nisu igrali u isto vreme.

Realno

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)
Ladno si etiketirao Rodju kao Miki Mausa. :)
Ti ne napustaj internet, nikako. Valja se nekad imati malo dvorskih luda.

Vlada

pre 11 meseci

Pored ove konkurencije ja bi imo bar 10 mastersa i 5 grend slemova
(Dragan, 05. novembar 2023 14:14)

Pa što nemaš? Obezbedio bi porodicu, ovako... ništa!!

Iks

pre 11 meseci

Ne treba razmatrati ko je GOAT. To je odavno jasno svima, čak i onima sa Zapada koji kažu da je Federer bolji. Sad je samo pitanje do kojih granica će Novak da pomera rekorde. Prva sledeća lepa granica je 400 nedelja No1 na ATP listi. Takođe, navijamo i za titulu na završnom Mastersu čime bi postao jedini ikad sa 7 titula. Dakle, motivacije za borbu i pobede itekako ima.

Vuja neznalica

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

Tatko sa 1:12 :) Da nisi ti neki Dr. Mr ?

123

pre 11 meseci

Milan,

Nije brate Alcaraz bolji od Nadala na sljaci. Nadal je osvojio RG prvi put kada je igrao.A i koliko ima godina sada Alcaraz. Ne mozes racunati Alcaraza u poslednjih 5 godina kada je najslabija konkurencija. Ruud je cak mogao biti br.1 a nije pobedio nikada ni Federera ni Nadala ni Djokovica.

ls

pre 11 meseci

Kao što neko reče zaista je skandal i sramota da javni servis ne prenosi ovaj ili bilo koji Novakov meč.
To nije slučaj samo danas već skoro stalno.
Uopšte ne želim da se bavim politikom kada pričam o ovoj anomaliji.
Zamislite da bilo koja nacija u svetu ima nekoga kao što je Novak..po zvaničnim parametrima najboljeg u tenisu na planeti!!!
Voleli ga ne voleli to je fakat.
Amerika, V.Britanija...a tek bilo koja zemlja iz regiona...
Pa prenosili bi ne samo svaki njegov meč nego i korak.
Zaista žalosno.
(Corpus alienum, 05. novembar 2023 16:41)

Apsolutno!

Alan Ford

pre 11 meseci

Većina hvali Novakov atleticicam, a ovo je danas bila inteligentna partija šaha. Bravo Novače, idi dalje u istoriju tenisa, ima tu još nekih brojčanih izazova, neka je sa srećom.

Nebojša

pre 11 meseci

Najbolji u istoriji bez premca i evo to traje već 13 godina imao je padova naravno kao i svi ali kada se crta podvuče našao je rešenje za svakog sa kim se sastao nikog boljeg nema svi ovi rekordi koji su verujem večni to potvrđuju niko kao Nole ?.

Zar ne?

pre 11 meseci

@ real. Sve si ti taksativno nabrojao.Jedino ne razumem što se uopšte stvara rasprava o godinama i konkurenciji.Pa koga to intetesuje,konkurencija je takva kakva je i pre 15 godina i sada.Apsolutno nebitan podatak za bilo šta,jednostavno nekad generacije tenisera budu jako dobre,nekad manje dobre ali nema loše generacije tenisera.Tenis se igra preko sto godina,svaka era ima sjajne igrače,problem za bar tri generacije današnjih tenisera je trajanje Novaka Đokovića i njegov krvavi rad da napreduje u određenim segmentima igre.

Sasa

pre 11 meseci

Ubedljivo, ubedljivo najbolji sportista sa ovih prostora ikada. Drugi mu nisu ni blizu.
Kakvi Kostelici, Modrici, Spanovici, Jokici itd....

Dex

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

Šta reče?

Рајко Четник, чувар трона

pre 11 meseci

Да сумирамо све успехе заједно са овим Париским:
40 АТП Мастерс титула, има ли Рафа толико-НЕ, има ло Рођа- ни близу,
397 недеља на АТП листи, има ли Рођа , ни близу, а Рафа скоро дупло мање,
7 АТП Масерс Париз, има ли Рођа-НЕ, има ли Рафа, ни близу.
97 укупно АТП титула, има ли Рођа, има више али не за дуго, има ли Рафа НЕ,
Све у свему један је ГОАТ тј Новак Велики, Ђоковић тј ТАЈБРЕЈКовић односно ГОАТовић.

Goran

pre 11 meseci

Mislim da nismo svesni sta znaci 40 mastersa. Jedan Pit Sampras je osvojio 11, Beker 5 a jedan Edberg samo 4 mastersa (ukupno a Novak je osvajao 6 u sezoni).

Miki

pre 11 meseci

Novače, naše generacije su počastvovane što smo imamo čast, sreću i zadovoljstvo da uživamo u tvojim mečevima i pobedama! Srce mi je puno, hvala ti do neba ljudino!!!

Darko Banja Luka

pre 11 meseci

Gledam Dimitrova sa peškirom I suzama,nadao se i bas mu bilo stalo. Mislim da je vrijeme da prvih 100 igrača sa ATP liste napišu molbu Djokovicu sa sve mašnicom na vrhu,da se skloni malo da I oni nesto osvoje. Prodjose godine a oni statisti. Molbu može da preda npr Vilander.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 11 meseci

Шта рећи а да није речено...? Једноставно, најбољи свих времена. БРАВО НОВАЧЕ! 🇷🇸👏👏👏

Olja

pre 11 meseci

Gledam Dimitrova sa peškirom I suzama,nadao se i bas mu bilo stalo. Mislim da je vrijeme da prvih 100 igrača sa ATP liste napišu molbu Djokovicu sa sve mašnicom na vrhu,da se skloni malo da I oni nesto osvoje. Prodjose godine a oni statisti. Molbu može da preda npr Vilander.
(Darko Banja Luka, 05. novembar 2023 17:55)

E, dobar si. Baš me nasmija.

123

pre 11 meseci

Gdje je onaj mohikanac, kruger i još par njih, da čujemo njihovo mišljenje?
(Sikter more, 05. novembar 2023 16:58)

Završili nedelju malo tablete malo alkohol i odjavili se.Tu su sutra ujutru opet.Drugi posao nemaju.

Vlada

pre 11 meseci

Od njih trojice protiv druge dvojice najbolji skor ima Nadal. (Nadal ima mnogo bolji skor protiv Federera nego Djokovic ) A i Nadal je jedini dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. 2006,2007,2008 finale Wimbledona je igrao Nadal protiv Federera a ne Djokovic. Djokovic je tek 2014. prvi put dobio Federera na travi - na Wimbledonu...
(Real., 05. novembar 2023 17:31)

O čemu ti to!? A joj kakve sve gluposti nećete smisliti da se skrene pažnja sa jedne jedine činjenice.... Nole je prevazišao tenis kao sport, sad je samo pitanje o najboljem sportisti svih vremena!.... tačka.

Milan

pre 11 meseci

Milan,


Djokovic tinejdzer 2014. sa 27 god.
(Real., 5. novembar 2023 19:20)

Ne, tinejdzer je bio pre 2008. Federer je sa svojih 21 godinu gubio u 1. kolu Wimbledona od Maria Ancica, a u Roland Garosu od Hicama Arazija, a trolovi kao ti ocekujete od Djokovica da bude serijski GS sampion sa 20 godina.
Djokovic je u svoj "prajm" usao 2011 sa 23/24 godine, a Federer 2004 sa 22/23 godine. Znaci bukvalno skoro u isto vreme. S tim sto je Djokovic sve vreme imao vrsnajaka Nadala kao rivala, dok je Federer iskorisito crnu rupu bez rivala-vrsnjaka u doba 2004-2007 kad je i skupio najveci brpj GS titula dok je Novak bio tinejdzer.

meda

pre 11 meseci

Federer je na Vimbldonu 2019. imao, ne 38, već 37 godina.
Taj turnir jeste odigrao fantastično, ali zato ostatak godine - na US Openu je izgubio od ... batka Dimitrova, a na Australian Openu od Tsitsipasa (2 igrača sa kojima se neki ovde sprdaju).

deniro

pre 11 meseci

Posle Golden ere tenisa prirodno je da dodje slabija era. Stim sto je ova era jaca od Federerove 2004-2007. Samo mnogi odavde koji nesto porede se ni ne secaju sebe iz tog perioda, ili su poveli da praye tenis od nivaka, pa misle da preko youtube mogu sve da vide…
Na kraju krajeva svaka era nosi svoje heroje, al samo brojevi se daju porediti. Nole je dominirao i golden erom kao i ovom danas… i jos ce. Ovu eru su nacinili ovakvom sva (big) trojica na celu sa Novakom, jer su im uzeli sve onda kada je njima trebalo najvise. Drugim recima - upropastili su mladjanu generaciju.
Stiga svaka titula, svaki record je apsolutno zasluzeno!

Svete

pre 11 meseci

(objective, 5. novembar 2023 21:30

I ove godine su Djokovic i Balerina trebali da igraju finale wimbledona ali se Balerina nije pojavila, sto bi se reklo upikila se...Samim tim sve to sto si! nabaljezgao pada u vodu!

Milan

pre 11 meseci

Milan,

Pa ako je u prajm usao 2011. Zasto je onda vec sledece godine osvojio samo 1 GS i jos na Wimbledonu izgubio od Federera (kada je Federer opet postao br.1 ) i 2013 samo 1 GS i 2014 samo 1 GS.. Vec 2005 je Nadal osvojio 11 titula a 2006,2007,2008 igrao finala Wimbledona protiv Federera -nije Djokovic igrao iako je samo god dana mladji od Nadala. 2006. na Wimbledonu su trebali da igraju 1/4 finale Federer i Djokovic ali je Djokovic ispao od Ancica... 2007 su opet trebali da igraju ( finale )da nije Nole ispao od Nadala. 2008 bi isto igrali da nije Nole ispao od Safina. U poslednjih 5 godina Nole je uzeo 10 GS u nikad slabijoj konkurenciji..
(objective, 5. novembar 2023 21:30)

Zato jer je za konkurenciju imao "prajm" Nadala, "prajm" Mareja, "prajm" Del Potra, itd.. i Federera koji je pred sobom imao jos 10 godina aktivne kariere.
A Federer je na pocetku svog prajma imao Roddicka, Safina i Hjuita kao vrsnjake, penzionisanog Samprasa i polupenzionisanog Agasija kao starijeg sampiona. To sto su mu 18-godisnji Nadal i 19-godisnji Novak uskoro postali glavna konkurencija govori sve o tom periodu.

Milan

pre 11 meseci

deniro

2004 - 2007 slaba konkurencija a Nadal 2005 11. titula 2006,2007,2008 igrao finale Wimbledona. Da nije mozda C.Ruud bolji od Roddicka (Roddick koji ima 5-4 protiv Djokovica ili Ruud koji nikad nije pobedio Djokovica,Nadala a ni Federera ) i ti vrv samo povrsno pratis tenis.
(neutral, 5. novembar 2023 21:45)

Alcaraz npr. je bolji igrac od svih Federerovih konkurenata iz 2004-2007 perioda ukljucujuci i 18-20 godisnjeg Nadala. Medvedev, Zverev i Cicipas mogu se porediti sa Safinom, Rodickom i Hjuitom. A da ne zaboravimo cinjenicu da Dojkovic sad ima 36 godina, dok je Federer tad imao 26.

milan

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 05. novembar 2023 16:08)

Kakvi bre Miki Maus protivnici. Jel si ti gledao mečeve protiv Runea i Rubljova? Sa takvim tenisom bi dobili svakoga osim Novaka. Vraćao je nemoguće lopte. Novak se za dlaku izvukao. Pa i neki Pit Sampras može da kaže za Federera i Nadala da su Novakovi Miki Maus protivnici. Nije kriv Novak što ih sve pobeđuje. Top 10 igrača igra fenomenalan tenis. Pa čak i Dimitrov u zadnje vreme igra vrhunski tenis.

Realno

pre 11 meseci

Finale nije bilo na nivou.

Prakticno Novak - Rune i Novak - Rubljev su bila finala pre finala.

Novak dominira protiv 4. generacije tenisera... prvo Federer generacija... pa Nadal, Marej, Vavrinka... pa Tim, Medvedev, Zverev, Cicipas... pa Rune, Rubljev, Siner, Alkaraz.

bolesni klošar

pre 11 meseci

Au još jedna crna nedelja u mom životu.
Opet Novak pobedio.Navijao sam i za Federera i Nadala,Mareja,Cicipasa pravio vradžbine .... ništa mi nije pomoglo Nole opet pobedio.
Poslala me baka kod psihijatra ne može više da se naplaća lekova za mene ,penzija mala i psihijatar mi prepiše Novax lek protiv mržnje.Ni to mi nije pomoglo.Kaže doktor samo me ljubav može izlečiti, a moja životna energija je mržnja i šta ja sad da radim.Znam podsvesno da Novak nije kriv za moje ludilo,znam da će i on jednog dana u penziju, a šta ću ja? I dalje ću biti bolestan.

OptaAce

pre 11 meseci

-Teniseri sa najviše ATP-1000 titula u singlu (od 1990.):
40 N. Đoković
36 R. Nadal
28 R. Federer
17 A. Agasi
-Novak je osvojio 2. ATP-1000 titulu na tvrdoj podlozi ove godine. On je 9. put u karijeri osvojio 2+ Masters titule na tvrdoj podlozi u 1 sezoni; Federer koji je sledeći najbolji na toj listi uspeo je to da uradi 6 puta.
-Novak je 7. put osvojio Masters u Parizu, to je ATP-1000 turnir koji je osvojio najviše puta u karijeri, osvojivši 6 puta titule u Rimu i Majamiju.
Pozdrav.

Kom. Mark

pre 11 meseci

Što bi rekao Rambo Amadeus, "Tako mi jelenskih rogova"....
Mi stariji znamo da je to rekao veliki Blek.
Naravno da i Rambo A. To zna.
Tek toliko za mladež.

Dragi Ivić

pre 11 meseci

Наравно, бројке говоре саме за себе. Не постоји спорт у коме се нешто не броји, не рачуна и гледа ко је постигао више.
Шта очекују ''заљубљеници'' у џемпераша и оног што носи танге? Да на крају меча гласају СМС као да смо на Евровизији? Све ће се то заборавити, само ће бројке остати. А оне не лажу. Није им такав карактер.

MILENA

pre 11 meseci

Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..
(Real, 05. novembar 2023 19:23)

A šta tu ima da se opravdava? Federer ima 8 titula na Vimbldonu, Đoković 7, a Nadal samo 2.

Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..
(Real, 05. novembar 2023 19:23)

A šta tu ima da se opravdava? Federer ima 8 titula na Vimbldonu, Đoković 7, a Nadal samo 2.
Nadal je titule osvojio 2008 i 2009. Kad je Đoković krenuo u pohod na vrh, to više nikad nije uspio. Prvi AO je osvojio 2009. i to bi mu vjerovatno bio i jedini da je Đoković mogao igrati.
Kako ti objašnjavaš da je Federer 17. GS osvojo 2012. a slijedeća 3 (!!!) tek 5 godina kasnije, 2017/18, kad je Đoković bio povrijeđen, a 2019. je igrao 5 dugih setova u finalu Vimbldona i samo zahvaljujući Dokovićevoj neumoljivoj upornosti i pravim hrabrim potezma kad su najpotrebniji izgubio taj meč. Izgleda da 2017/18/19. nije bio star i igrao je izvrsno, a 2014. kad ga je Doković prvi put pobjedio na tom Vimbldonu, on više nije bio nizašta???

Vlada

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13)

I šta bi sa bratkom?

Шунто Златиборац

pre 11 meseci

@ real
Ти немаш појма о тенис и пишеш глупости.Ђоковићу је било забрањено да игра на пар ГС.На једном ГС је дисквалификован због глуме судије.На пар ГС није играо због повреда лакта и рамена.Да се не прича на колико Мастера није играо,због Ковида и вакцинације.И поред фаворизовања Федерера и Надал,оног гурања да игра по највећим врућинама,на УС опену,Аустралији,...он има више ГС титула.Он ће имати преко 400 седмица као број 1.Он ће имати и највише година као број један.И најважнији параметар по ком се гледа успјешност.Највише побједа и најбољи скор против првих 10 на АТП листи.То значи да није титуле освајао против разних полуиграча већ против најбољих.Највише финала у ГС,против Федерера 13:6 у финалима турнира,27:23 укупно.Бољи скор с Надалом,Марејем,Вавринком,Делпотром,Тимом,Алказаром,против свих освајача ГС.Ђоковић нема нити једну слабу тачку у игри,нити једну.Скоро у свему је најбољи.Знам да га мрзиш што је Србин,али ево и наш Немања(понос Републике Српске)освоји злато за Србију.Ђоковић прича све свјетске језике,Надал и Федерер не,Ђоковић није аутистичан да се разумије само у тенис,...Да има "позитивну географију",за Ђоковића би било резервисано првих 10 страница у свим свјетским новинама.И на крају.Један обичан човјек с Балкана их "таре " у њиховом господском спорту.Е то их највише боли.
Не постоји параметар по којем постоји неки бољи тенисер од Ђоковића,икад.

Marko

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

0 winera i 13 gresaka hahaha, carolija i dalje traje hahah

NN

pre 11 meseci

Ne secam se da je Nole dominirao kada je Federer igrao najbolji tenis.Od 2006 pa do 2015. samo je 2011. osvojio 3 GS. 2012=1GS 2013=1GS 2014=1GS. 2008=1 GS 2006,2007,2009,2010 = 0
GS To je Noletov uspeh u najjacoj konkurenciji. Nije bolje prosao ni protiv Wawrinke u jedina 2 GS finala sto su igrali ( a tada je Nole igrao najbolji tenis ) .
(one, 05. novembar 2023 18:17

Koliko mene sećanje služi Novak je počeo ozbiljno da pobeđuje kada je početkom 2011. rešio zdravstvene probleme. Šta je Federer posle 2011. osvojio,sem 2017. i 2018. kada je Nole bio van forme zbog povrede lakta?
Uporedimo to sa onim što je Novak osvojio..

Alo BRE (Ne)ljudi

pre 11 meseci

E kakvi ste vi ljudi???
Umesto da uživate u uspehu našeg čoveka
Što je naše dete
NAJBOLJI SPORTISTA PLANETE

Vi iznalazite razne gluposti kako bi omalivažilu njegov uspeh.
Dok mu SVE legende ovog sporta odaju priznanje.

SRAM da bude
Vas (Ne)ljude

Зоран

pre 11 meseci

Највећи Новаков проблем је што сада у највећој мери мора да се бори против себе односно својих рекорда. А хејтерима би поручио да се прихвате неког посла, а
не да млате празну сламу јер то је једини начин да се ишчупају из глиба у који су упали због своје неостварености.

amater ozbiljno pita

pre 11 meseci

Dimitrov 25M u karijeri, Djokovic 175M. Kako je tako mala razlika u zaradi, samo 7x, imajuci u vidu da Dimitrov ima samo jedan masters u karijeri a Novak 40 plus 24GS???

Nikola

pre 11 meseci

bilo bi cudno da nije osvojio pored ovake konkurencije, sutra cu kupiti reket i kreniti lagano trenirat verujem da mogu protiv ovake konkurecije igra bar polufinale grend slema
(milan, 05. novembar 2023 19:26)

Bolje kupi maramice druze, da brises suze dok pises ovakve komentare.

Јабучило

pre 11 meseci

@milutin

Тај miloš мало преувеличава, мало барата погрешним изразима. Али остаје да је Тесла изменио савремени свет, остаје да је дух Видовдана и Обилићеве жртве редак пример у светској историји, остаје да се српске победе постигнуте против надмоћније силе изучавају у најпрестижнијим војним школама. Остаје да је Новак постигао немогуће. У том епско-историјском смислу, смислу суве суштине, огољене истине у апсолутном мерилу miloš је у праву: славно је бити Србин!

Ivan

pre 11 meseci

Još jedna velika pobeda Noleta danas u finalu Mastersa u Parizu! Pobedio je ovoga puta Dimitrova u finalu sa rutinskih 2:0 po setovima 6:4, 6:3 i još jednom pokazao zašto je najbolji teniser svih vremena! Način na koji je Nole došao do ove velike rekordne 40. Masters titule i 7. titule Mastersa u Parizu je jednostavno čudesan! Tokom čitavog turnira nije bio ni blizu svog vrhunskog nivoa igre, stomačni virus ga je maltretirao u početku turnira a on je uspeo da i pored toga pobedi u nekim veoma teškim mečevima posle preokreta, u četvrtfinalu se osvetio Runeu za prošlogodišnji poraz u finalu Pariza, zatim je u polufinalu pobedio jednog fenomelanog Rubljova koji je juče u polufinalu igrao jednostavno fantastično, zaista pravio Noletu velike probleme a Nole je i pored svega toga uspeo da ga pobedi posle velike borbe! Jednostavno čudesno! I onda u finalu danas u očigledno mnogo boljoj formi, hvala Gospodu Bogu stomačni virus mu je zalečen, i rutinski je pobedio jednog odličnog Dimitrova koji je cele nedelje igrao izvrsno, koji je pobedio Medvedeva i Cicipasa koji su u Parizu odlično odigrali, a protiv Noleta Dimitrov i pored toga u finalu nije imao ni promil šansi, rutinski ga je Nole savladao i osvojio sedmi Masters u Parizu na jedan zaista veličanstven način! Veliko bravo Nole majstore, velike čestitke na još jednoj velikoj tituli, i dalje pomeraš granice tenisa i pokazuješ da si bez premca, apsolutno jedan jedini, najbolji teniser u istoriji! Veliko bravo Nole majstore!

Vuja neznalica

pre 11 meseci

Ja sada prelecem preko komentara i trazim samo one koji imaju potpis S.Galanski&P.Larkinson. Pisem disertaciju.
(Jugoslav, 5. novembar 2023 20:53)

Njih dvojica kad dobiju terapiju se smire malo i nestanu na neko vreme dok ne počne ponovo da ih izdiže iznutra

MILENA

pre 11 meseci

REAL
Ako sam te dobro razumjela, ti smatraš da je Federer bolji od Dokovića, jer ga Đoković nije pobjeđivao kad je ovaj bio najuspješniji, nego u periodu kad više nije bio tako trofejan, pa skor 27:23 u korist Đokovića za tebe nema značaja, kao ni Đokovićevi rekordi. Čovječe, prestao je nizati trofeje, kad su ga, prvo Nadal, pa onda i Đoković počeli pobjeđivati u kontinuitetu! Nastupio je njihov najbolji perod. Bili su bolji i jači od njega.
Kad si već spomenuo Federerov najbolji period, mogao bi se prisjetiti i Pita Samorasa. To je onaj čije je rekorde Federer tebao srušiti, da bi postao najbolji teniser na svijetu. Podsjećam te da se nihovi aktivni periodi preklapaju neke 4 godine ( 1998-2002). Sampras je 10 GS titula, od ukupno 14, osvojio prije dolaska Federera. Federer, dakle, nije imao ni jedan meč sa Samprasom u njegovom najuspješnijem periodu. Sastali su samo jednom-Vimbldon 2001. Bilo je 3:2 za Federera. Još jedno podsjećanje-Sampras je tada imak 30, a Federer 20 godina. Izgleda da je Sampras bolji od Federera, jer je ovaj promašio njegov najbolji period i ovajdio se tek po njegovom odlasku. Peh! Kasno je rođen.
Federer je igrao lijep tenisa. Imao je sjajnu tehniku. Svjedoci smo da to nije bilo dovoljno. Njegova najveća greška je što se nije, poput Samprasa, povukao sa svojim rekord8ma (kad je bio taj famozni GOAT). Taština mu nije dozvolila, a sigurno ni sponzori. Vidio je da će ga brzo nadmašiti, pa je htio još i izvubio sve dok je bio u igri.

Devla

pre 11 meseci

Prvi set osvojen u njegovom stilu. Jedan brejk je bio dovoljan da se osvoji i na njegov servis gem za set uvek zagusti situacija.

EvilCroat

pre 11 meseci

Bugarin je jednostavno premekan za Novakovića, ako je sličan Dimitrovu po stilu Federer pucao pod velikim pritiskom protiv Đokovića, ovaj puca bez razloga i sam od sebe...

takooo jeeeee

pre 11 meseci

Tenis-to je Novak Đoković.I da,uzalud svi napori da se ospori ova teza,sve je tako očigledno na terenu.Ovo se jednostavno moralo napisati jer ostaje za sva vremena!

Vuja neznalica

pre 11 meseci

Bratko je za Novaka teniski tatko. Bugarin ce svojim carobnim bekhendom oduciti Novaka od tenisa.
(Mile, 05. novembar 2023 14:13

Tatko sa 1:12 :) Da nisi ti neki Dr. Mr ?

Јабучило

pre 11 meseci

Druze proveri ako sam nesto izmislio..Ne znam kako opravdavate to sto je Nadal dobio na Wimbledonu Federera kada je Fed igrao najbolji tenis. (2008) a Djokovic tek 2014..
(Real, 05. novembar 2023 19:23)

24/40
Ако бог да, и /400+
Нико ништа не мора да оправдава. А аргументација ти је у рангу "није хтела да ме превари, није му се дала цела, морао је да јој помери гаћице у страну".

Milutin

pre 11 meseci

Zadnjih desetak godina igra protiv Miki Maus protivnika i osvaja titule.
Prevara
(Federer Express, 5. novembar 2023 16:08)

Evo, nije me mrzelo da pogledam protiv koga je to igrao zadnjih 10 godina.

Od Pariza 2013 godine:

Djoković - Federer 15:7
Djoković - Nadal 14:7
Djoković - Marej 15:3
Djoković - Vavrinka 8:4
Djoković - Medvedev 10:5
Djoković - Del Potro 6:1

Sve Miki Maus do Miki Mausa.

white sport

pre 11 meseci

Masters turniri 2011-2023
Đoković - 35 titula
Nadal + Federer + Marej = 35 titula
Slemovi 2011 - 2023
Đoković - 23 titule
Nadal + Federer + Marej = 20 titula

Oposum, divna životinjica

pre 11 meseci

Kakve su ovo baljezgarije pojedinih "stručnjaka" u komentarima? Ko normalan s 2 grama mozga može da na bilo koji način ospori rekorde jednog predivnog sportiste i kao tenisera i kao čoveka koji je sve moguće najvažnije rekorde u sportu kojim se bavi poobarao? Pa niko naravno! To može osporiti samo neki iskompleksirani jadnik, i niko više! Evo ja sam Noletov veliki navijač ali nikada i slovima NIKADA ne bi ni zamislio da osporim sve velike uspehe Federera i Nadala te da od njih pravim neke "nedorasle" rivale Noletu naravno! Upravo sve suprotno! Dok su imali sve rekorde kod sebe ta dvojica su i za mene velikog Noletovog navijača bili najbolji, sport se igra radi rezultata i pobeda, ne radi bolje frizure i pokreta na terenu, a onog trenutka kada im je Nole svojim velikim trudom, voljom, upornošću i pre svega ogromnim teniskim znanjem i mentalitetom, sve te rekorde poobarao, od tog trenutka nema više šta da se priča, jednostavno Nole je najbolji teniser svih vremena, ma koliko to nekome smetalo, ma koliko neko nemao mira zbog toga, jednostavno to su činjenice, a protiv njih se NE MOŽE!

srle

pre 11 meseci

Novak je postavio najviše standarde u tenisu koji neće biti dostižni za druge igrače generacijama. Svi smo privilegovani što imamo priliku da gledamo takvog sportistu. Ovakav format tenisera je nešto neviđeno, niko nije ni blizu formata koji predstavlja Novak Đoković. Nole GOAT.