Tenis 45

Ponedeljak, 24.10.2022.

21:00

Đoković: Imamo dobre naznake iz Australije

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je kako je od australijskih vlasti dobio "dobre naznake" kada je u pitanju nastup na sledećem Australijan openu.

Ðokoviæ: Imamo dobre naznake iz Australije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir Srdanovic

pre 1 godinu

Pamte se uspesi i pobede a ne isterivanje pravde. Ako Australija dozvoli, bilo bi lepo da Nole ode i osvoji jos jedan Grand Slam.

ja

pre 1 godinu

Šta je sada važno? Sprečiti objavljivanje istine! Svi moramo da širimo neistinu da Zapad ne dozvoljava Novaku da igra, kako ne bi oborio rekord Nadala, iza svega stoje zapadni političari koji ne vole Srbe. Zašto ih ne vole? Zato što su najbolji u svemu. Na primer, nisu Novaku dozvolili da osvoji Vimbldon, nego su pustili Medvedeva. Pravo je države da bez objašnjenja deportuje strance, a potvrda od "Batuta" služila je da nas Nolo zamajava. Umalo Srbi sa onih mitinga nisu krenuli u invaziju Kanbere, kao kad su krstaši išli da oslobode Hristov grob u Jerusalimu.
(Pita krompiruša, 25. oktobar 2022 10:58)

Za tvoju informaciju Medvedev nikada nije osvoio Wimbledon

Pita krompiruša

pre 1 godinu

Šta je sada važno? Sprečiti objavljivanje istine! Svi moramo da širimo neistinu da Zapad ne dozvoljava Novaku da igra, kako ne bi oborio rekord Nadala, iza svega stoje zapadni političari koji ne vole Srbe. Zašto ih ne vole? Zato što su najbolji u svemu. Na primer, nisu Novaku dozvolili da osvoji Vimbldon, nego su pustili Medvedeva. Pravo je države da bez objašnjenja deportuje strance, a potvrda od "Batuta" služila je da nas Nolo zamajava. Umalo Srbi sa onih mitinga nisu krenuli u invaziju Kanbere, kao kad su krstaši išli da oslobode Hristov grob u Jerusalimu.

Make?

pre 1 godinu

Od svijetskog šampiona postao prosijak.
Moli od vrata do vrata da ga neko pozove. A definitivno i trenutno je najbolji na svijetu.
Šteta œto je sve to tako ispalo.

Piro

pre 1 godinu

O tebi treba knjigu napisati šta si sve propustio u karijeri zbog lude glave i nenormalnih savetnika, 8,9 GS za početak...
(A., 24. oktobar 2022 22:15)

Jeste, 30 GS! A sta je sa svim onim GS koje je osvojio preokretom koji samo on moze da izvede i niko drugi? Ima li taj covek pravo da izgubi, pravo na los dan? To je jedan individualni sport u kojem nema ko da ga izbavi kad mu ne ide dobro, probaj to da razumes ako uopste zelis tako nesto.

TurboNator

pre 1 godinu

"...Ali, ovde je upravo obrnuta situacija, jer je javno najavio svoj dolazak (i time sebe uveo u problem) obzirom da je posedovao dokument o izuzeću na osnovu koga je mogao da uđe u Australiju. Na prvom suđenju je sve to i potvrđeno, ali na drugom je osuđen, te je dobio i tu zabranu ulaska..."
(Roditelj, 24. oktobar 2022 22:50)

Nije Novak osudjen na drugom sudjenju - vec je odbijena njegova zalba na odluku ministra, to ipak nije bas isto kao biti osudjen za nesto. A odluka je bila da ga deportuju na osnovu 'misljenja' ministra da Novak 'ohrabruje' anti-vaksere i da je rizik za opste dobro).

Naravno - to je samo bila politicka igra pateticnih konzervativaca (u Australiji LNP - Libaral National Party coalition) i njihovog super pateticnog vodje - ScoMo (Scott Morrison). Pokusali su da time 'kupe' glasove za izbore koji su bili kasnije (u Maju), posto su znali da su u losem polozaju. Na srecu - to im nije uspelo i izgubili su izbore.

Inace - oni imaju tu moc po zakonu na zalost (da nekoga proglase nepodobnim bez ikakvih pravih, konkretnih dokaza). Taj zakon postoji za druge svrhe, za ocigledno nepodobne - poput stranih drzavljana koji su povezani sa terorizmom ili organizovanim kriminalom. Ali eto, oni su ga zloupotrebili protiv Novaka.

Vlast se promenila - na bolje, mnogo mnogo bolje, tako da se nadam da ce Novak igrati ovde.

Drugo stanje svesti

pre 1 godinu

Novak 80% igra Australiju 100% ne igra
(pera detlic, 24. oktobar 2022 22:50)

Au, dobrog li fazona! Ako imaš do 12 godina!

Cph

pre 1 godinu

Da je Novak na bilo koji nacin pokusao na prevaru uci u zemlju,ne bi njihov ministar bio prinudjen da koristi svoje diskreciono pravo i da ga izbaci. To diskreciono pravo se ne poteze bas tako.
Dakle,nisu nasli nikakvu pravnu osnovu da mu zabrane ulazak i na kraju im je samo to ostalo. Treba samo ukljuciti logiku.
Za ove koji pominju laziranje testa na kovid,pa to vise govori o njima,nego o Novaku.
p.s.nadam se da ce mu dozvoliti ulazak i takmicenje,ako je njemu(Novaku) stalo do toga. Meni ni u snu ne bi palo na pamet da ponovo odem tamo.

Реља

pre 1 godinu

Против Новака се очито уортачила на овогодишњем АО аустралијска влада на челу са бившим, контраверзним екс премијером Скот Морисоном, ако ме сећање служи!? Његова влада је касније пала управо на задњим изборима где је глат изгубила поверење од бирача незадовољних терором уведеним због ковид епидемије. Влада је тренирала строгоћу над тамошњим становништвом разним противуставним мерама! Није било уведено обавезно вакцинисање, или ванредно стање, али то није спречавало тамошње организаторе разних масовних манифестација да се довијају како знају. Најчешће би од учесника тражили ажуран ПСР тест, где би они са негативним налазом имали право присуства, док би други упућивани на лечење итд.. У неке политичаре, који су у одређеним земљама својим ставовима изнад домицилних закона и правних лица човек никако не сме имати унапред поверење! Сетимо се изјаве часног судије Келија који је на првом рочишту изјавио - Какве још потврде може доставити (мислио је на Ђоковића) па да он може несметано ући у Аустралију?
И након овакве јасне изјаве, од стране свемоћних лица измисли се срамотни лекс специјалис у виду нечијег дискреционог права по коме се анулира мишљење г-на Келија!? Дезавуише се тамошњи правни систем на дегутантан начин. Новаче мораш бити свестан с каквим ћеш имати посла. Често са веома, који се крију иза права, завидним особам а не са азелејама! Памет у главу након минулог искуства!

sempervivum

pre 1 godinu

Новаче, немој причати о томе уопште! И прошли пут си морао да објавиш вест, па си надрљао.
Ако укину забрану за наступ у јануару 2023, ја ипак не бих отишао тамо, радије бих сачекао 2024. Нека се заборави цела она ситуација из јануара 2022, када је један политичар исказивао своју моћ (јер је имао ексклузивно право да искаже своју моћ).

Vinarija Đoković

pre 1 godinu

Novak je veliki čovek i humanista, oprostiće sve državi Australiji, samo da AO preživi, bez njega nema tenisa. Ne gubici, nego i gubitci će biti ogromni, Novak će im pomoći da ne bankrotiraju. Kad se setim samo da je finale između Nadala i Medvedeva gledalo nekoliko ljudi, ne više od desetak, dođe mi da zaplačem. Sreća što će Novak pregovarati sa vladom, on na to ima pravo.

Jova

pre 1 godinu

@Alex

Nije Novak Voracova, pa da se negdje samo pojavi. Njegov se svaki korak prati. Ako se javi, izaziva, ne javi li se stiže kradom. Kako god okreneš, ne valja. Novak jeste slavan ali nije privilegovan, tako da mu u konkretnom slučaju slava samo šteti.

Pozdrav

dusan jichici

pre 1 godinu

Novak ne treba da ima poverenje u srrane advokate.
Halep je izbacila sve osobe
od poverenja i usla sa novim
strucnim stabom sa nepozna
tim ljudima,moze skupo da je
kosta.

Roditelj

pre 1 godinu

Da je Novak pokušao krišom da uđe u Australiju, pa da su ga uhvatili i osudili zbog toga, naravno da mu niko u Australiji ne bi ukinuo trogodišnju zabranu ulaska u njihovu zemlju, koja je automatska za takve slučajeve. Ali, ovde je upravo obrnuta situacija, jer je javno najavio svoj dolazak (i time sebe uveo u problem) obzirom da je posedovao dokument o izuzeću na osnovu koga je mogao da uđe u Australiju. Na prvom suđenju je sve to i potvrđeno, ali na drugom je osuđen, te je dobio i tu zabranu ulaska. Naravno da je logično da se ta zabrana ukine, jer je odlukama raznih institucija njihove zemlje doveden u zabludu da sme da uđe u Australiju, tj. nije svesno prekršio nijedan njihov propis. Biće njihova bruka, ako ne ukinu tu zabranu i puste ga da igra tenis.

Brka

pre 1 godinu

Evo ovako: pravi sam navijač Novaka a ne bih voljela da ide u Australiju. Znam da je on, takakv kakav je, istinski oprostio australijancima ali ipak je tamo doživio traumu, koja mora ostaviti posledice a da toga ni sam nije svjetan. Na poraze na terenu, svakojake smicalice organizatora i medija je već navikao ali ono što je tamo doživjeo…bojim se da mu se sve ne sruči na glavu istog momenta kad kroči u tu, oprostite mi na izrazu, prokletu zemlju. A koliko mi je iz iskustva poznato, neće ga ostaviti na miru, od senzacialistički nastrojenih novinari ne treba očekivati minimum takta…a pošto je to Novak ima da si daju oduška, samo tako. Koliko jak moraš biti da to sve podneseš a uz to da još igraš i pobjeđuješ. Mnogi bi rekli: moraš biti Novak, sa čim se apsolutno slažem ali i dodajem; Novak jeste jak kao crna zemlja ali je ipak samo čovjek.

Pozdrav svima
(Jova, 24. oktobar 2022 21:43)

Potpisujem svaku reč...ja bih zavlačio do zadnjeg momenta a onda ne bih otišao!

Canadaboy

pre 1 godinu

Prijatelju, bez ikakvih izjava vise molim te.... sve sto nema veze sa tvojim narednim turnirom ili mečem ne davaj nikakve izjave.

Pera

pre 1 godinu

"... ja sam prešao preko svega toga što se dešavalo i stvarno želim da igram tenis."
On i dalje ne kapira da to što se njemu desilo nije nikakva greška države Australije, već normalan sled poštovanja pravila i zakona. On i dalje misli da on treba nešto njima da oprosti. Eto ta jedna rečenica je dovoljna da mu ne smanje 3 godine zabrane ulaza.

Alex

pre 1 godinu

Novak se i ukanalio prošli put zato što je objavio na društvenim mrežama da je "dobio izuzeće".
To je izazvalo lavinu nezadovoljstva među ljudima i političari su rado uskočili u priču da pokažu kako brane interes naroda.
Novaku bih savetovao da ne blebeće okolo o tim stvarima, da ne stvori atmosferu nezadovoljstva među narodom i ponovo dobije nogu.
Ćuti, I samo se pojavi u Australiji i kaži:
Evo ja došao!

Suspicious Minds

pre 1 godinu

Brat moj.Džabe meni i fajzeri i Kinezi.Jedva sam pretekao,kad javnost misli da je korona prošla.Vakcina ne vredi.Novak je u pravu sto posto.

Ok

pre 1 godinu

Cuti rodjo, da si cutao i u januaru, usao bi u Australiju bez reci. Morao si da se pohvalis za izuzece.
(Zoran, 24. oktobar 2022 20:57)

Upravo tako, da je cutao usao bi i ne bi niko postavljao pitanje kako.

Jova

pre 1 godinu

Evo ovako: pravi sam navijač Novaka a ne bih voljela da ide u Australiju. Znam da je on, takakv kakav je, istinski oprostio australijancima ali ipak je tamo doživio traumu, koja mora ostaviti posledice a da toga ni sam nije svjetan. Na poraze na terenu, svakojake smicalice organizatora i medija je već navikao ali ono što je tamo doživjeo…bojim se da mu se sve ne sruči na glavu istog momenta kad kroči u tu, oprostite mi na izrazu, prokletu zemlju. A koliko mi je iz iskustva poznato, neće ga ostaviti na miru, od senzacialistički nastrojenih novinari ne treba očekivati minimum takta…a pošto je to Novak ima da si daju oduška, samo tako. Koliko jak moraš biti da to sve podneseš a uz to da još igraš i pobjeđuješ. Mnogi bi rekli: moraš biti Novak, sa čim se apsolutno slažem ali i dodajem; Novak jeste jak kao crna zemlja ali je ipak samo čovjek.

Pozdrav svima

MidRange

pre 1 godinu

Kakve dobre naznake druze? Uvredili su te i ponizili, nikad ne bi vise trebao da odes tamo.
(Miki, 24. oktobar 2022 20:41)

Treba biti realan, u celom "skandalu" od prošle godine niko nije bio skroz čist. Australijska vlada je poštovala svoje (prestroge) zakone ali im se može zameriti što su nedelju dana pre ukidanja vize rekli da će poštovati zakone države Viktorije. Država Viktorija nije ispala fer jer nije stala u odbranu Novaka iako mu je garantovala da medicinskim izuzetkom može ući u zemlju i igrati turnir (što je bilo u njihovom interesu). Premijer Morison je skupljao političke poene i trenirao strogoću ali nista nisu protiv zakona uradili. A Novak takođe nije ispao fer jer je dobio dozvolu a onda pogrešno popunio imigracioni papir i rekao da nije bio u drugim zemljama u poslednje dve nedelje iako je bio u Španiji. Takođe je muljao sa testovima oko snimanja za L'Equipe u Beogradu i pred put. Sve u svemu svi akteri su zaboravili malo etiku u ovom slučaju ali najgori su bili svetski mediji koji su kao najveći lešinari razapeli Novaka i proglasili ga liderom antivakserskog pokreta, najveće zlo, prevarant itd. E oni ne zaslužuju da im se to ikad oprosti a ne Australija koja je čak u medjuvremenu i promenila vladu te je realno da mu skinu zabranu jer vakcina više nije ni potrebna za ulazak.

stoka17

pre 1 godinu

Mislim da nema pravog Novakvog navijača koji me želi da on ode tamo i osvoji. Ne jednom, nego barem još 2-3x, zato što je najbolji, zato što može i zato što bi to bio prst u oko svim hejterima.
Oni koji ne žele da ide tamo radi nekog ponosa, ili da im tako napakosti.. pa meni se čini da su to neke lične frustracije, sreća pa mi Novak ne izgleda kao neki frustriran lik.

Vrg

pre 1 godinu

Kakve dobre naznake druze? Uvredili su te i ponizili, nikad ne bi vise trebao da odes tamo.
(Miki, 24. oktobar 2022 20:41)

Kad bi odustao od svih koji nisu bili fer prema njemu ostali bi mu samo peking, beograd i moskva.

stoka17

pre 1 godinu

Mislim da nema pravog Novakvog navijača koji me želi da on ode tamo i osvoji. Ne jednom, nego barem još 2-3x, zato što je najbolji, zato što može i zato što bi to bio prst u oko svim hejterima.
Oni koji ne žele da ide tamo radi nekog ponosa, ili da im tako napakosti.. pa meni se čini da su to neke lične frustracije, sreća pa mi Novak ne izgleda kao neki frustriran lik.

Vrg

pre 1 godinu

Kakve dobre naznake druze? Uvredili su te i ponizili, nikad ne bi vise trebao da odes tamo.
(Miki, 24. oktobar 2022 20:41)

Kad bi odustao od svih koji nisu bili fer prema njemu ostali bi mu samo peking, beograd i moskva.

Alex

pre 1 godinu

Novak se i ukanalio prošli put zato što je objavio na društvenim mrežama da je "dobio izuzeće".
To je izazvalo lavinu nezadovoljstva među ljudima i političari su rado uskočili u priču da pokažu kako brane interes naroda.
Novaku bih savetovao da ne blebeće okolo o tim stvarima, da ne stvori atmosferu nezadovoljstva među narodom i ponovo dobije nogu.
Ćuti, I samo se pojavi u Australiji i kaži:
Evo ja došao!

MidRange

pre 1 godinu

Kakve dobre naznake druze? Uvredili su te i ponizili, nikad ne bi vise trebao da odes tamo.
(Miki, 24. oktobar 2022 20:41)

Treba biti realan, u celom "skandalu" od prošle godine niko nije bio skroz čist. Australijska vlada je poštovala svoje (prestroge) zakone ali im se može zameriti što su nedelju dana pre ukidanja vize rekli da će poštovati zakone države Viktorije. Država Viktorija nije ispala fer jer nije stala u odbranu Novaka iako mu je garantovala da medicinskim izuzetkom može ući u zemlju i igrati turnir (što je bilo u njihovom interesu). Premijer Morison je skupljao političke poene i trenirao strogoću ali nista nisu protiv zakona uradili. A Novak takođe nije ispao fer jer je dobio dozvolu a onda pogrešno popunio imigracioni papir i rekao da nije bio u drugim zemljama u poslednje dve nedelje iako je bio u Španiji. Takođe je muljao sa testovima oko snimanja za L'Equipe u Beogradu i pred put. Sve u svemu svi akteri su zaboravili malo etiku u ovom slučaju ali najgori su bili svetski mediji koji su kao najveći lešinari razapeli Novaka i proglasili ga liderom antivakserskog pokreta, najveće zlo, prevarant itd. E oni ne zaslužuju da im se to ikad oprosti a ne Australija koja je čak u medjuvremenu i promenila vladu te je realno da mu skinu zabranu jer vakcina više nije ni potrebna za ulazak.

Ok

pre 1 godinu

Cuti rodjo, da si cutao i u januaru, usao bi u Australiju bez reci. Morao si da se pohvalis za izuzece.
(Zoran, 24. oktobar 2022 20:57)

Upravo tako, da je cutao usao bi i ne bi niko postavljao pitanje kako.

Canadaboy

pre 1 godinu

Prijatelju, bez ikakvih izjava vise molim te.... sve sto nema veze sa tvojim narednim turnirom ili mečem ne davaj nikakve izjave.

Suspicious Minds

pre 1 godinu

Brat moj.Džabe meni i fajzeri i Kinezi.Jedva sam pretekao,kad javnost misli da je korona prošla.Vakcina ne vredi.Novak je u pravu sto posto.

Jova

pre 1 godinu

@Alex

Nije Novak Voracova, pa da se negdje samo pojavi. Njegov se svaki korak prati. Ako se javi, izaziva, ne javi li se stiže kradom. Kako god okreneš, ne valja. Novak jeste slavan ali nije privilegovan, tako da mu u konkretnom slučaju slava samo šteti.

Pozdrav

Roditelj

pre 1 godinu

Da je Novak pokušao krišom da uđe u Australiju, pa da su ga uhvatili i osudili zbog toga, naravno da mu niko u Australiji ne bi ukinuo trogodišnju zabranu ulaska u njihovu zemlju, koja je automatska za takve slučajeve. Ali, ovde je upravo obrnuta situacija, jer je javno najavio svoj dolazak (i time sebe uveo u problem) obzirom da je posedovao dokument o izuzeću na osnovu koga je mogao da uđe u Australiju. Na prvom suđenju je sve to i potvrđeno, ali na drugom je osuđen, te je dobio i tu zabranu ulaska. Naravno da je logično da se ta zabrana ukine, jer je odlukama raznih institucija njihove zemlje doveden u zabludu da sme da uđe u Australiju, tj. nije svesno prekršio nijedan njihov propis. Biće njihova bruka, ako ne ukinu tu zabranu i puste ga da igra tenis.

Jova

pre 1 godinu

Evo ovako: pravi sam navijač Novaka a ne bih voljela da ide u Australiju. Znam da je on, takakv kakav je, istinski oprostio australijancima ali ipak je tamo doživio traumu, koja mora ostaviti posledice a da toga ni sam nije svjetan. Na poraze na terenu, svakojake smicalice organizatora i medija je već navikao ali ono što je tamo doživjeo…bojim se da mu se sve ne sruči na glavu istog momenta kad kroči u tu, oprostite mi na izrazu, prokletu zemlju. A koliko mi je iz iskustva poznato, neće ga ostaviti na miru, od senzacialistički nastrojenih novinari ne treba očekivati minimum takta…a pošto je to Novak ima da si daju oduška, samo tako. Koliko jak moraš biti da to sve podneseš a uz to da još igraš i pobjeđuješ. Mnogi bi rekli: moraš biti Novak, sa čim se apsolutno slažem ali i dodajem; Novak jeste jak kao crna zemlja ali je ipak samo čovjek.

Pozdrav svima

Pera

pre 1 godinu

"... ja sam prešao preko svega toga što se dešavalo i stvarno želim da igram tenis."
On i dalje ne kapira da to što se njemu desilo nije nikakva greška države Australije, već normalan sled poštovanja pravila i zakona. On i dalje misli da on treba nešto njima da oprosti. Eto ta jedna rečenica je dovoljna da mu ne smanje 3 godine zabrane ulaza.

Brka

pre 1 godinu

Evo ovako: pravi sam navijač Novaka a ne bih voljela da ide u Australiju. Znam da je on, takakv kakav je, istinski oprostio australijancima ali ipak je tamo doživio traumu, koja mora ostaviti posledice a da toga ni sam nije svjetan. Na poraze na terenu, svakojake smicalice organizatora i medija je već navikao ali ono što je tamo doživjeo…bojim se da mu se sve ne sruči na glavu istog momenta kad kroči u tu, oprostite mi na izrazu, prokletu zemlju. A koliko mi je iz iskustva poznato, neće ga ostaviti na miru, od senzacialistički nastrojenih novinari ne treba očekivati minimum takta…a pošto je to Novak ima da si daju oduška, samo tako. Koliko jak moraš biti da to sve podneseš a uz to da još igraš i pobjeđuješ. Mnogi bi rekli: moraš biti Novak, sa čim se apsolutno slažem ali i dodajem; Novak jeste jak kao crna zemlja ali je ipak samo čovjek.

Pozdrav svima
(Jova, 24. oktobar 2022 21:43)

Potpisujem svaku reč...ja bih zavlačio do zadnjeg momenta a onda ne bih otišao!

Cph

pre 1 godinu

Da je Novak na bilo koji nacin pokusao na prevaru uci u zemlju,ne bi njihov ministar bio prinudjen da koristi svoje diskreciono pravo i da ga izbaci. To diskreciono pravo se ne poteze bas tako.
Dakle,nisu nasli nikakvu pravnu osnovu da mu zabrane ulazak i na kraju im je samo to ostalo. Treba samo ukljuciti logiku.
Za ove koji pominju laziranje testa na kovid,pa to vise govori o njima,nego o Novaku.
p.s.nadam se da ce mu dozvoliti ulazak i takmicenje,ako je njemu(Novaku) stalo do toga. Meni ni u snu ne bi palo na pamet da ponovo odem tamo.

Реља

pre 1 godinu

Против Новака се очито уортачила на овогодишњем АО аустралијска влада на челу са бившим, контраверзним екс премијером Скот Морисоном, ако ме сећање служи!? Његова влада је касније пала управо на задњим изборима где је глат изгубила поверење од бирача незадовољних терором уведеним због ковид епидемије. Влада је тренирала строгоћу над тамошњим становништвом разним противуставним мерама! Није било уведено обавезно вакцинисање, или ванредно стање, али то није спречавало тамошње организаторе разних масовних манифестација да се довијају како знају. Најчешће би од учесника тражили ажуран ПСР тест, где би они са негативним налазом имали право присуства, док би други упућивани на лечење итд.. У неке политичаре, који су у одређеним земљама својим ставовима изнад домицилних закона и правних лица човек никако не сме имати унапред поверење! Сетимо се изјаве часног судије Келија који је на првом рочишту изјавио - Какве још потврде може доставити (мислио је на Ђоковића) па да он може несметано ући у Аустралију?
И након овакве јасне изјаве, од стране свемоћних лица измисли се срамотни лекс специјалис у виду нечијег дискреционог права по коме се анулира мишљење г-на Келија!? Дезавуише се тамошњи правни систем на дегутантан начин. Новаче мораш бити свестан с каквим ћеш имати посла. Често са веома, који се крију иза права, завидним особам а не са азелејама! Памет у главу након минулог искуства!

TurboNator

pre 1 godinu

"...Ali, ovde je upravo obrnuta situacija, jer je javno najavio svoj dolazak (i time sebe uveo u problem) obzirom da je posedovao dokument o izuzeću na osnovu koga je mogao da uđe u Australiju. Na prvom suđenju je sve to i potvrđeno, ali na drugom je osuđen, te je dobio i tu zabranu ulaska..."
(Roditelj, 24. oktobar 2022 22:50)

Nije Novak osudjen na drugom sudjenju - vec je odbijena njegova zalba na odluku ministra, to ipak nije bas isto kao biti osudjen za nesto. A odluka je bila da ga deportuju na osnovu 'misljenja' ministra da Novak 'ohrabruje' anti-vaksere i da je rizik za opste dobro).

Naravno - to je samo bila politicka igra pateticnih konzervativaca (u Australiji LNP - Libaral National Party coalition) i njihovog super pateticnog vodje - ScoMo (Scott Morrison). Pokusali su da time 'kupe' glasove za izbore koji su bili kasnije (u Maju), posto su znali da su u losem polozaju. Na srecu - to im nije uspelo i izgubili su izbore.

Inace - oni imaju tu moc po zakonu na zalost (da nekoga proglase nepodobnim bez ikakvih pravih, konkretnih dokaza). Taj zakon postoji za druge svrhe, za ocigledno nepodobne - poput stranih drzavljana koji su povezani sa terorizmom ili organizovanim kriminalom. Ali eto, oni su ga zloupotrebili protiv Novaka.

Vlast se promenila - na bolje, mnogo mnogo bolje, tako da se nadam da ce Novak igrati ovde.

Drugo stanje svesti

pre 1 godinu

Novak 80% igra Australiju 100% ne igra
(pera detlic, 24. oktobar 2022 22:50)

Au, dobrog li fazona! Ako imaš do 12 godina!

dusan jichici

pre 1 godinu

Novak ne treba da ima poverenje u srrane advokate.
Halep je izbacila sve osobe
od poverenja i usla sa novim
strucnim stabom sa nepozna
tim ljudima,moze skupo da je
kosta.

Piro

pre 1 godinu

O tebi treba knjigu napisati šta si sve propustio u karijeri zbog lude glave i nenormalnih savetnika, 8,9 GS za početak...
(A., 24. oktobar 2022 22:15)

Jeste, 30 GS! A sta je sa svim onim GS koje je osvojio preokretom koji samo on moze da izvede i niko drugi? Ima li taj covek pravo da izgubi, pravo na los dan? To je jedan individualni sport u kojem nema ko da ga izbavi kad mu ne ide dobro, probaj to da razumes ako uopste zelis tako nesto.

Vinarija Đoković

pre 1 godinu

Novak je veliki čovek i humanista, oprostiće sve državi Australiji, samo da AO preživi, bez njega nema tenisa. Ne gubici, nego i gubitci će biti ogromni, Novak će im pomoći da ne bankrotiraju. Kad se setim samo da je finale između Nadala i Medvedeva gledalo nekoliko ljudi, ne više od desetak, dođe mi da zaplačem. Sreća što će Novak pregovarati sa vladom, on na to ima pravo.

ja

pre 1 godinu

Šta je sada važno? Sprečiti objavljivanje istine! Svi moramo da širimo neistinu da Zapad ne dozvoljava Novaku da igra, kako ne bi oborio rekord Nadala, iza svega stoje zapadni političari koji ne vole Srbe. Zašto ih ne vole? Zato što su najbolji u svemu. Na primer, nisu Novaku dozvolili da osvoji Vimbldon, nego su pustili Medvedeva. Pravo je države da bez objašnjenja deportuje strance, a potvrda od "Batuta" služila je da nas Nolo zamajava. Umalo Srbi sa onih mitinga nisu krenuli u invaziju Kanbere, kao kad su krstaši išli da oslobode Hristov grob u Jerusalimu.
(Pita krompiruša, 25. oktobar 2022 10:58)

Za tvoju informaciju Medvedev nikada nije osvoio Wimbledon

Vladimir Srdanovic

pre 1 godinu

Pamte se uspesi i pobede a ne isterivanje pravde. Ako Australija dozvoli, bilo bi lepo da Nole ode i osvoji jos jedan Grand Slam.

sempervivum

pre 1 godinu

Новаче, немој причати о томе уопште! И прошли пут си морао да објавиш вест, па си надрљао.
Ако укину забрану за наступ у јануару 2023, ја ипак не бих отишао тамо, радије бих сачекао 2024. Нека се заборави цела она ситуација из јануара 2022, када је један политичар исказивао своју моћ (јер је имао ексклузивно право да искаже своју моћ).

Pita krompiruša

pre 1 godinu

Šta je sada važno? Sprečiti objavljivanje istine! Svi moramo da širimo neistinu da Zapad ne dozvoljava Novaku da igra, kako ne bi oborio rekord Nadala, iza svega stoje zapadni političari koji ne vole Srbe. Zašto ih ne vole? Zato što su najbolji u svemu. Na primer, nisu Novaku dozvolili da osvoji Vimbldon, nego su pustili Medvedeva. Pravo je države da bez objašnjenja deportuje strance, a potvrda od "Batuta" služila je da nas Nolo zamajava. Umalo Srbi sa onih mitinga nisu krenuli u invaziju Kanbere, kao kad su krstaši išli da oslobode Hristov grob u Jerusalimu.

Make?

pre 1 godinu

Od svijetskog šampiona postao prosijak.
Moli od vrata do vrata da ga neko pozove. A definitivno i trenutno je najbolji na svijetu.
Šteta œto je sve to tako ispalo.

Pera

pre 1 godinu

"... ja sam prešao preko svega toga što se dešavalo i stvarno želim da igram tenis."
On i dalje ne kapira da to što se njemu desilo nije nikakva greška države Australije, već normalan sled poštovanja pravila i zakona. On i dalje misli da on treba nešto njima da oprosti. Eto ta jedna rečenica je dovoljna da mu ne smanje 3 godine zabrane ulaza.

Vinarija Đoković

pre 1 godinu

Novak je veliki čovek i humanista, oprostiće sve državi Australiji, samo da AO preživi, bez njega nema tenisa. Ne gubici, nego i gubitci će biti ogromni, Novak će im pomoći da ne bankrotiraju. Kad se setim samo da je finale između Nadala i Medvedeva gledalo nekoliko ljudi, ne više od desetak, dođe mi da zaplačem. Sreća što će Novak pregovarati sa vladom, on na to ima pravo.

MidRange

pre 1 godinu

Kakve dobre naznake druze? Uvredili su te i ponizili, nikad ne bi vise trebao da odes tamo.
(Miki, 24. oktobar 2022 20:41)

Treba biti realan, u celom "skandalu" od prošle godine niko nije bio skroz čist. Australijska vlada je poštovala svoje (prestroge) zakone ali im se može zameriti što su nedelju dana pre ukidanja vize rekli da će poštovati zakone države Viktorije. Država Viktorija nije ispala fer jer nije stala u odbranu Novaka iako mu je garantovala da medicinskim izuzetkom može ući u zemlju i igrati turnir (što je bilo u njihovom interesu). Premijer Morison je skupljao političke poene i trenirao strogoću ali nista nisu protiv zakona uradili. A Novak takođe nije ispao fer jer je dobio dozvolu a onda pogrešno popunio imigracioni papir i rekao da nije bio u drugim zemljama u poslednje dve nedelje iako je bio u Španiji. Takođe je muljao sa testovima oko snimanja za L'Equipe u Beogradu i pred put. Sve u svemu svi akteri su zaboravili malo etiku u ovom slučaju ali najgori su bili svetski mediji koji su kao najveći lešinari razapeli Novaka i proglasili ga liderom antivakserskog pokreta, najveće zlo, prevarant itd. E oni ne zaslužuju da im se to ikad oprosti a ne Australija koja je čak u medjuvremenu i promenila vladu te je realno da mu skinu zabranu jer vakcina više nije ni potrebna za ulazak.

Make?

pre 1 godinu

Od svijetskog šampiona postao prosijak.
Moli od vrata do vrata da ga neko pozove. A definitivno i trenutno je najbolji na svijetu.
Šteta œto je sve to tako ispalo.

Brka

pre 1 godinu

Evo ovako: pravi sam navijač Novaka a ne bih voljela da ide u Australiju. Znam da je on, takakv kakav je, istinski oprostio australijancima ali ipak je tamo doživio traumu, koja mora ostaviti posledice a da toga ni sam nije svjetan. Na poraze na terenu, svakojake smicalice organizatora i medija je već navikao ali ono što je tamo doživjeo…bojim se da mu se sve ne sruči na glavu istog momenta kad kroči u tu, oprostite mi na izrazu, prokletu zemlju. A koliko mi je iz iskustva poznato, neće ga ostaviti na miru, od senzacialistički nastrojenih novinari ne treba očekivati minimum takta…a pošto je to Novak ima da si daju oduška, samo tako. Koliko jak moraš biti da to sve podneseš a uz to da još igraš i pobjeđuješ. Mnogi bi rekli: moraš biti Novak, sa čim se apsolutno slažem ali i dodajem; Novak jeste jak kao crna zemlja ali je ipak samo čovjek.

Pozdrav svima
(Jova, 24. oktobar 2022 21:43)

Potpisujem svaku reč...ja bih zavlačio do zadnjeg momenta a onda ne bih otišao!

Jova

pre 1 godinu

Evo ovako: pravi sam navijač Novaka a ne bih voljela da ide u Australiju. Znam da je on, takakv kakav je, istinski oprostio australijancima ali ipak je tamo doživio traumu, koja mora ostaviti posledice a da toga ni sam nije svjetan. Na poraze na terenu, svakojake smicalice organizatora i medija je već navikao ali ono što je tamo doživjeo…bojim se da mu se sve ne sruči na glavu istog momenta kad kroči u tu, oprostite mi na izrazu, prokletu zemlju. A koliko mi je iz iskustva poznato, neće ga ostaviti na miru, od senzacialistički nastrojenih novinari ne treba očekivati minimum takta…a pošto je to Novak ima da si daju oduška, samo tako. Koliko jak moraš biti da to sve podneseš a uz to da još igraš i pobjeđuješ. Mnogi bi rekli: moraš biti Novak, sa čim se apsolutno slažem ali i dodajem; Novak jeste jak kao crna zemlja ali je ipak samo čovjek.

Pozdrav svima

Pita krompiruša

pre 1 godinu

Šta je sada važno? Sprečiti objavljivanje istine! Svi moramo da širimo neistinu da Zapad ne dozvoljava Novaku da igra, kako ne bi oborio rekord Nadala, iza svega stoje zapadni političari koji ne vole Srbe. Zašto ih ne vole? Zato što su najbolji u svemu. Na primer, nisu Novaku dozvolili da osvoji Vimbldon, nego su pustili Medvedeva. Pravo je države da bez objašnjenja deportuje strance, a potvrda od "Batuta" služila je da nas Nolo zamajava. Umalo Srbi sa onih mitinga nisu krenuli u invaziju Kanbere, kao kad su krstaši išli da oslobode Hristov grob u Jerusalimu.

stoka17

pre 1 godinu

Mislim da nema pravog Novakvog navijača koji me želi da on ode tamo i osvoji. Ne jednom, nego barem još 2-3x, zato što je najbolji, zato što može i zato što bi to bio prst u oko svim hejterima.
Oni koji ne žele da ide tamo radi nekog ponosa, ili da im tako napakosti.. pa meni se čini da su to neke lične frustracije, sreća pa mi Novak ne izgleda kao neki frustriran lik.

Suspicious Minds

pre 1 godinu

Brat moj.Džabe meni i fajzeri i Kinezi.Jedva sam pretekao,kad javnost misli da je korona prošla.Vakcina ne vredi.Novak je u pravu sto posto.

Alex

pre 1 godinu

Novak se i ukanalio prošli put zato što je objavio na društvenim mrežama da je "dobio izuzeće".
To je izazvalo lavinu nezadovoljstva među ljudima i političari su rado uskočili u priču da pokažu kako brane interes naroda.
Novaku bih savetovao da ne blebeće okolo o tim stvarima, da ne stvori atmosferu nezadovoljstva među narodom i ponovo dobije nogu.
Ćuti, I samo se pojavi u Australiji i kaži:
Evo ja došao!

Roditelj

pre 1 godinu

Da je Novak pokušao krišom da uđe u Australiju, pa da su ga uhvatili i osudili zbog toga, naravno da mu niko u Australiji ne bi ukinuo trogodišnju zabranu ulaska u njihovu zemlju, koja je automatska za takve slučajeve. Ali, ovde je upravo obrnuta situacija, jer je javno najavio svoj dolazak (i time sebe uveo u problem) obzirom da je posedovao dokument o izuzeću na osnovu koga je mogao da uđe u Australiju. Na prvom suđenju je sve to i potvrđeno, ali na drugom je osuđen, te je dobio i tu zabranu ulaska. Naravno da je logično da se ta zabrana ukine, jer je odlukama raznih institucija njihove zemlje doveden u zabludu da sme da uđe u Australiju, tj. nije svesno prekršio nijedan njihov propis. Biće njihova bruka, ako ne ukinu tu zabranu i puste ga da igra tenis.

Vrg

pre 1 godinu

Kakve dobre naznake druze? Uvredili su te i ponizili, nikad ne bi vise trebao da odes tamo.
(Miki, 24. oktobar 2022 20:41)

Kad bi odustao od svih koji nisu bili fer prema njemu ostali bi mu samo peking, beograd i moskva.

Ok

pre 1 godinu

Cuti rodjo, da si cutao i u januaru, usao bi u Australiju bez reci. Morao si da se pohvalis za izuzece.
(Zoran, 24. oktobar 2022 20:57)

Upravo tako, da je cutao usao bi i ne bi niko postavljao pitanje kako.

Canadaboy

pre 1 godinu

Prijatelju, bez ikakvih izjava vise molim te.... sve sto nema veze sa tvojim narednim turnirom ili mečem ne davaj nikakve izjave.

dusan jichici

pre 1 godinu

Novak ne treba da ima poverenje u srrane advokate.
Halep je izbacila sve osobe
od poverenja i usla sa novim
strucnim stabom sa nepozna
tim ljudima,moze skupo da je
kosta.

sempervivum

pre 1 godinu

Новаче, немој причати о томе уопште! И прошли пут си морао да објавиш вест, па си надрљао.
Ако укину забрану за наступ у јануару 2023, ја ипак не бих отишао тамо, радије бих сачекао 2024. Нека се заборави цела она ситуација из јануара 2022, када је један политичар исказивао своју моћ (јер је имао ексклузивно право да искаже своју моћ).

Cph

pre 1 godinu

Da je Novak na bilo koji nacin pokusao na prevaru uci u zemlju,ne bi njihov ministar bio prinudjen da koristi svoje diskreciono pravo i da ga izbaci. To diskreciono pravo se ne poteze bas tako.
Dakle,nisu nasli nikakvu pravnu osnovu da mu zabrane ulazak i na kraju im je samo to ostalo. Treba samo ukljuciti logiku.
Za ove koji pominju laziranje testa na kovid,pa to vise govori o njima,nego o Novaku.
p.s.nadam se da ce mu dozvoliti ulazak i takmicenje,ako je njemu(Novaku) stalo do toga. Meni ni u snu ne bi palo na pamet da ponovo odem tamo.

Jova

pre 1 godinu

@Alex

Nije Novak Voracova, pa da se negdje samo pojavi. Njegov se svaki korak prati. Ako se javi, izaziva, ne javi li se stiže kradom. Kako god okreneš, ne valja. Novak jeste slavan ali nije privilegovan, tako da mu u konkretnom slučaju slava samo šteti.

Pozdrav

Реља

pre 1 godinu

Против Новака се очито уортачила на овогодишњем АО аустралијска влада на челу са бившим, контраверзним екс премијером Скот Морисоном, ако ме сећање служи!? Његова влада је касније пала управо на задњим изборима где је глат изгубила поверење од бирача незадовољних терором уведеним због ковид епидемије. Влада је тренирала строгоћу над тамошњим становништвом разним противуставним мерама! Није било уведено обавезно вакцинисање, или ванредно стање, али то није спречавало тамошње организаторе разних масовних манифестација да се довијају како знају. Најчешће би од учесника тражили ажуран ПСР тест, где би они са негативним налазом имали право присуства, док би други упућивани на лечење итд.. У неке политичаре, који су у одређеним земљама својим ставовима изнад домицилних закона и правних лица човек никако не сме имати унапред поверење! Сетимо се изјаве часног судије Келија који је на првом рочишту изјавио - Какве још потврде може доставити (мислио је на Ђоковића) па да он може несметано ући у Аустралију?
И након овакве јасне изјаве, од стране свемоћних лица измисли се срамотни лекс специјалис у виду нечијег дискреционог права по коме се анулира мишљење г-на Келија!? Дезавуише се тамошњи правни систем на дегутантан начин. Новаче мораш бити свестан с каквим ћеш имати посла. Често са веома, који се крију иза права, завидним особам а не са азелејама! Памет у главу након минулог искуства!

Drugo stanje svesti

pre 1 godinu

Novak 80% igra Australiju 100% ne igra
(pera detlic, 24. oktobar 2022 22:50)

Au, dobrog li fazona! Ako imaš do 12 godina!

TurboNator

pre 1 godinu

"...Ali, ovde je upravo obrnuta situacija, jer je javno najavio svoj dolazak (i time sebe uveo u problem) obzirom da je posedovao dokument o izuzeću na osnovu koga je mogao da uđe u Australiju. Na prvom suđenju je sve to i potvrđeno, ali na drugom je osuđen, te je dobio i tu zabranu ulaska..."
(Roditelj, 24. oktobar 2022 22:50)

Nije Novak osudjen na drugom sudjenju - vec je odbijena njegova zalba na odluku ministra, to ipak nije bas isto kao biti osudjen za nesto. A odluka je bila da ga deportuju na osnovu 'misljenja' ministra da Novak 'ohrabruje' anti-vaksere i da je rizik za opste dobro).

Naravno - to je samo bila politicka igra pateticnih konzervativaca (u Australiji LNP - Libaral National Party coalition) i njihovog super pateticnog vodje - ScoMo (Scott Morrison). Pokusali su da time 'kupe' glasove za izbore koji su bili kasnije (u Maju), posto su znali da su u losem polozaju. Na srecu - to im nije uspelo i izgubili su izbore.

Inace - oni imaju tu moc po zakonu na zalost (da nekoga proglase nepodobnim bez ikakvih pravih, konkretnih dokaza). Taj zakon postoji za druge svrhe, za ocigledno nepodobne - poput stranih drzavljana koji su povezani sa terorizmom ili organizovanim kriminalom. Ali eto, oni su ga zloupotrebili protiv Novaka.

Vlast se promenila - na bolje, mnogo mnogo bolje, tako da se nadam da ce Novak igrati ovde.

ja

pre 1 godinu

Šta je sada važno? Sprečiti objavljivanje istine! Svi moramo da širimo neistinu da Zapad ne dozvoljava Novaku da igra, kako ne bi oborio rekord Nadala, iza svega stoje zapadni političari koji ne vole Srbe. Zašto ih ne vole? Zato što su najbolji u svemu. Na primer, nisu Novaku dozvolili da osvoji Vimbldon, nego su pustili Medvedeva. Pravo je države da bez objašnjenja deportuje strance, a potvrda od "Batuta" služila je da nas Nolo zamajava. Umalo Srbi sa onih mitinga nisu krenuli u invaziju Kanbere, kao kad su krstaši išli da oslobode Hristov grob u Jerusalimu.
(Pita krompiruša, 25. oktobar 2022 10:58)

Za tvoju informaciju Medvedev nikada nije osvoio Wimbledon

Piro

pre 1 godinu

O tebi treba knjigu napisati šta si sve propustio u karijeri zbog lude glave i nenormalnih savetnika, 8,9 GS za početak...
(A., 24. oktobar 2022 22:15)

Jeste, 30 GS! A sta je sa svim onim GS koje je osvojio preokretom koji samo on moze da izvede i niko drugi? Ima li taj covek pravo da izgubi, pravo na los dan? To je jedan individualni sport u kojem nema ko da ga izbavi kad mu ne ide dobro, probaj to da razumes ako uopste zelis tako nesto.

Vladimir Srdanovic

pre 1 godinu

Pamte se uspesi i pobede a ne isterivanje pravde. Ako Australija dozvoli, bilo bi lepo da Nole ode i osvoji jos jedan Grand Slam.