Tenis 58

Utorak, 06.09.2022.

20:00

Da li ste spremni za najžalosniji scenario u istoriji tenisa?

Ukoliko se na US openu desi nimalo nemogući scenario, ATP rang lista će biti uzdrmanija nego ikada.

Da li ste spremni za najžalosniji scenario u istoriji tenisa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

pera

pre 2 godine

Nije Novak onemogućen, nego je "iskoristio svoje pravo da se ne vakciniše". To je bio njegov izbor, niko ga nije onemogućio u tome.
(dzigi, 6. septembar 2022 20:09)

- Ne, nego je izabrao da ne rizikuje zapalenje srcanog misica, izmedju ostalog. Znam, reci ces, a sta je sa drugima,...? Pa jednostavno, vecina je smuvala neku potvrdu..... Sardi i Monfis nisu.... ili verujes da je RF stao u red sa podignutim rukavom...? Tesko, radije je "povredjen".

Dule Popović

pre 2 godine

Mnogi su kukali kako je muški tenis predvidiv i monoton jer je npr GS osvajalo samo 5 igrača u poslednjih 15ak god...sad im preti sindrom ženskog tenisa gde se nikad ništa ne zna i nema pravih zvezda !

Niko više neće da radi i da se posveti...to nije samo problem sporta već svih sfera života.

anon

pre 2 godine

Ne postoji velika trojka, nego veliki jedan, a to je Nadal, koji ima najvise slemova uprkos povredama. Kada ga neko sustigne, onda mozemo da pricamo.

Jelena

pre 2 godine

Onemogućen da igra? Ķo li ga onemogući? Lako je u Srbiji. Nije dozvoljena gradnja na Kalemegdanu, dobar sam sa "Šefom", malo mu se slikam za kampanju-eto može. Al tamo ne može. Zakon je takav, pa makar i naopak, ne vredi, ne može.

испаткиња

pre 2 godine

Mislim da ce Kirios unpolufinalu da pocisti ovog pasivnog Ruda kao metlom. Prognoziram 3:0. Nereseno!
(Arsenije, 6. septembar 2022 22:23)

Киријос је испао од Хачанова. Можда Хачанов осваја, а Руд и Алкараз не стижу до финала...

Protivnik siledzijstva

pre 2 godine

@(dzigi, 6. septembar 2022 20:09)

"Iskoristio pravo da se ne vakcinise". Mislis one vakcine za cije rezultate testiranja ne smemo da saznamo nista narednih 75 godina? Tih 75 godina embarga svakom od nas treba da bude dovoljno da shvati da su odredjene vakcine forsirane zbog zarade a ne zbog zdravlja.... Daj boze da se se jos neki gori scenario "teoreticara zavere" ne pokaze tacnim.

DE NIRO

pre 2 godine

To je kad se vrhunski strucnjaci i politika umesaju u tenis, onda se dogadjaju strvari koje nikada ne bi, jer bi na tom prvom mestu i dalje bio Nole.

Rile

pre 2 godine

Za ove što tvrde, da je Novak sam kriv jer se ije vakcinisao -
to nema blage veze sa sportom a ni sa medicinom. Vakcina ne deluje
na omikron, ne-vakcinisani ugrožava isključivo sebe čak i da je
vakcina uspešna.
Čista politika i bahatost anglo siledžija

tutu tutu

pre 2 godine

Treba uvesti bodovni sistem za rezultate u poslednje 2 godine i da se povecaju bodovi za masterse i grand slamove, tada ne bi niko sa turnirima serije 250 mogao ni da pomisli na prvo mesto. Idealka je recimo 250, 500, 1500 masters i ajde neka bude 3000 bodova za grand slam.
(Matematicar, 06. septembar 2022 20:23)


Trenutni sistem bodovanja je odličan i ne treba ga menjati.
Drugo, ne dobijaju se poeni samo kada osvojiš titulu nego se dobijaju za svaku rundu turnira. Tako da Rud ne bi bio prvi iz razloga što je osvajao turnire iz serije 250 nego jer je stizao do završnica i Grend slem turnira i Masters turnira... Na tim turnirima je osvojio više bodova nego što je na turnirima serije 250.

Manolo

pre 2 godine

ognjen strahinjić, 6. septembar 2022 21:35)

Mozda je ovaj Rud O.K. lik, simpatican i pristojan ali brate njegove igracke teniske mogucnosti su limitirane do bola. Pa taj osim sigurnog i ne riskirajucih prebacivanja loptice tesko da ima neku zelju da poentira. Gledam danas protiv Beretinija koji je sam kriv za 0:3 rezultat, pa taj Rud nema sanse da nesto preduzme. U tome ne moze da se poredi sa, recimo, Alkrazom koji decko igra aktivno, agresivno, nastoji da stigne do poena agresivnom igrom. Igra drop sotove odlicno, cesto izlazi na mrezu i resava poen stop volejom, kod Ruda je to mislena imenica.

ognjen strahinjić

pre 2 godine

Nevezano za to da li je lista besmislena i sve ostalo oko iste - ovaj Rud mi je nekako od svih preostalih na USO daleko najsimpaticniji. Prosto deluje da je skroz OK lik. Ne izgleda uobrazen, ne glumi neko veliko ludilo, ne prima poraze na terenu kao da je smak sveta, ponasa se dostojanstveno i kontrolise se. Iako je Kirjos veliki favorit voleo bih da Kasper osvoji ovo.

Inace, kako su veceras igrali i Beretini i Rud, Nadal bi ih obojicu pocistio sa nulom, a verovatno i Nole.

sreta steta

pre 2 godine

Nije... Marselo Rios je bio broj 1, a nikada nije igrao GS finale... Istina je da je ovaj nivo tenisa trenutno za par lestvica ispod onoga na sta su nas navikli Djokovic, Federer i Nadal, ali tako je kako je...

tenis

pre 2 godine

Pa dobro Rudovi rezultati i nisu tolko losi kao sto su rekli. Finale Roland Garrosa i mastersa i eventualna titula na US Openu u pola godine mozda ne zasluzuju prvo mesto, ali trece zasluzuje po meni.

Robert

pre 2 godine

Uveren sam da bi ovakav naslov bio da su se, sticajem ovakvih okolnosti, kockice posložile Đereu ili Kecmanoviću da zasednu kratko na prvo mesto. Da, da, svi bi bili u žalosti koliko se srozao tenis.

lol

pre 2 godine

ATP lista je proizvod birokratije koja je prisvojila asocijaciju teniskih profesionalaca do bezsmisla...Ponašaju se kao da je to njihovo vlasništvo i da mogu da je mijenjaju kako hoće, kome hoće i kad hoće.
Ko im se ne sviđa, uzmu poene, ko im se sviđa daju mu poene, mijenjaju listu bez pravila i obrazloženja...kreiraju poredak.
Novak je htio to popraviti sa PTPA, pa su mu se osvetili uz potajnu podršku Rafe i Rogera, kao najuticajnijih.
I eto dokle je to došlo, da Ruud bez Mastersa bude kolovođa svjetskog tenisa.
Sramna je to organizacija, ali se ona pita. Dokle, ko zna?

ЛуказаР

pre 2 godine

Надал је пре меча са Тијафоом имао 22-0 на ГС ове године. Тијафое је 22.носиоц. Надал је 2.носиоц тако да остаје на 22 гс-а и на крају УС опена ће највероватније бити 2. на АТП листи.

У финалу је виђен да се за 23.ГС бори са 23.носиоцем Киријосом. Али мали Тифо из худа га је послао на превремену плажу и море.

Игра бројки.

Dusan

pre 2 godine

Svojevremeno je Milan Galić rekao, citirm" Partizan će biti prvi, a ostali neka se poređaju kako hoće". Novak je najbolji igrač tenisa do sada, a ostali nek se ređaju iza njega kako hoće.

Ivan

pre 2 godine

Ovo samo govori koliko je konkurencija slaba. Da ne racunamo trojku, pre si imao zestoke igrace. Smatram da bi rodik ove danas mlatio bez ikakvih problema. I da je djokovic sad prvi nista ne bi bilo drugacije, drugi i treci i na dalje bi bili smesni isto

Matematicar

pre 2 godine

Treba uvesti bodovni sistem za rezultate u poslednje 2 godine i da se povecaju bodovi za masterse i grand slamove, tada ne bi niko sa turnirima serije 250 mogao ni da pomisli na prvo mesto. Idealka je recimo 250, 500, 1500 masters i ajde neka bude 3000 bodova za grand slam.

Igor

pre 2 godine

Zato goat trka nema smisla. Federer osvojio 20 slemova najjacoj eri ikada. Dosao kad su tu bili sampras, agasi i ostali velikani. Za rivale imao igrace tipa rodik, davidenko, ferer, rafa a kasnijei nole (klase za ove danas). Sad ti je rival u finalu vimbldona kirjos. Novak uzeo 14 slema kad federer napunio 35. Rafa uzima sad na betony turnire. Ma kako da ne.

knez

pre 2 godine

Sve komentator do komentatora. ATP se nece raspasti niti ce tenis nestati kao sport. Ko je hteo mogao je da igra a ko je ostao pokazuje odlicne partije koje ljudi placaju da gledaju kao sto ce i u buduce. Ljudi, moze se bez svakoga, nece sport propasti, pomirite se sa tim.

Odlazak liste u zaborav (konačno)

pre 2 godine

Nije lista "kriva", zasnovana je na pabirčenju bodova po raznoraznim turnirima, ponekad i vašarskim, krivicama je u nim glavama jer smo listu podigli na nivo koji nema, ona je u suštini tehničko sredstvo da bi se organizovalo žrebanje uoči turnira. Dok je Novak žnjeo nedelje i rušio rekord lista je bila bitna, najvažnija za "goate", sad kad ge nigde nema, osim na sajmu vina i na obali Save, lista prerasta u tragediju. Kira igra najbolji tenis na svetu, zhato može kaže da ga lista ne zanima. Publika sveta prelazi na njegovu stranu, koja lista nadrealista. Meni Novakov prebacivački tenis nikada nije bio zanimljiv, a zbog tapkanja loptice uoči servisa prestao da ga gledam, ni Nadala nisam rado gledao, danas tipujem na Kiru, Zvereva, Cicipasa, Alkatraza, tenisere koji igraju lepo, ofanzivno i jako.

Dejo

pre 2 godine

Nekad mi se cini da hoce da uniste Novaka a da nisu ni svesni koliko unistavaju tenis,pogotovo s tom ATP listom koja je postala potpuno besmislena,pa Novaku su ove godine uzeli oko 1000 bodova,i nije vazno sto sam navijac Novakov,isto bi razmisljao da je na Novakovom mestu bilo koji drugi igrac.

Sinke

pre 2 godine

Sve je ovo tacno....Ali bez obzira kakva je ovo bila nenormalna godina za tenis koju je priredio Atp,ovaj Rud je dosao do finala Rolan Garosa,a sada je u zavrsnici drugog slema u nizu.

Srdjan

pre 2 godine

Navijam da Rud osvoji i dodje na prvo mjesto jer je momak skroz na mjestu, niko o njemu nikada nije pisao kao o nekom velikom talentu, a momak polako krci put ka vrhu. Pritom vazi za tenisera koji zna da igra samo na sljaci, a evo ovim polufinalom pokazuje suprotno. Podsjeca me na Davida Ferera samo sto ima malo slabije kretanje od Spanca ali i malo bolji servis.

Goran

pre 2 godine

"Treba uvesti bodovni sistem za rezultate u poslednje 2 godine i da se povecaju bodovi za masterse i grand slamove, tada ne bi niko sa turnirima serije 250 mogao ni da pomisli na prvo mesto". Nema potrebe. Recimo neka neko osvoji cak i 4 turnira serije 250, imace 200 poena manje od nekoga ko je igrao samo jedno finale grand slema. A tesko da neko ko osvoji 4 turnira serije 250 u jednoj sezoni nece biti dobar i na mastersima i slemovima.

Nebojša

pre 2 godine

Neće naravno Rud osvojiti us open ali zbog sveopšte gluposti ATPa od početka korone i oduzimanja poena Wimbledonu pri čemu su kaznili igrače a ne turnir zbog svega toga ja bih iskreno voleo da baš Rud završi prvi.

Platipus perica

pre 2 godine

Pa igra po principu zrno po zrno dva zrna, covek odigrao 23 turnira u poslednjih godinu dana, 17 ove godine. Neko drugi uspeo od silnih zabrana da odigra 7 turnira, znaci 10 manje i tamo gde je to osvojio 2000 mudraci odluce da ne racunaju. Onaj drugi igra po principu 6 meseci trcim povredjen, 6 meseci sam povredjen, I sada vidi cuda prvi moze biti igrac bez GS, pa i Mastersa, ma moze i bez ATP500. Tako da ako se Beretini ne prodrma, mada izgleda da se budi, scenario ne daleko od ostvarenja...

Legionar

pre 2 godine

ATP neka ozbiljno razmisli o 2023. Čast mladima, ali tenis više nikada neće biti isti posle Velike trojke. O slučaju Đokovića će mediji tek pisati i snimati filmove u budućnosti. Bruka!!!

VV

pre 2 godine

Sva tri scenarija, vezana za svu trojicu pomenutih su na neki način tragikomična činjenica... i to za ATP posebno. Realno, pomenuti nisu krivi što su akteri najtužnijeg perioda u trci za prvog igrača, svih vremena. Da nije sve istinito, mislio bi da je u pitanju neslana šala.

Legionar

pre 2 godine

ATP neka ozbiljno razmisli o 2023. Čast mladima, ali tenis više nikada neće biti isti posle Velike trojke. O slučaju Đokovića će mediji tek pisati i snimati filmove u budućnosti. Bruka!!!

Nebojša

pre 2 godine

Neće naravno Rud osvojiti us open ali zbog sveopšte gluposti ATPa od početka korone i oduzimanja poena Wimbledonu pri čemu su kaznili igrače a ne turnir zbog svega toga ja bih iskreno voleo da baš Rud završi prvi.

VV

pre 2 godine

Sva tri scenarija, vezana za svu trojicu pomenutih su na neki način tragikomična činjenica... i to za ATP posebno. Realno, pomenuti nisu krivi što su akteri najtužnijeg perioda u trci za prvog igrača, svih vremena. Da nije sve istinito, mislio bi da je u pitanju neslana šala.

Dejo

pre 2 godine

Nekad mi se cini da hoce da uniste Novaka a da nisu ni svesni koliko unistavaju tenis,pogotovo s tom ATP listom koja je postala potpuno besmislena,pa Novaku su ove godine uzeli oko 1000 bodova,i nije vazno sto sam navijac Novakov,isto bi razmisljao da je na Novakovom mestu bilo koji drugi igrac.

Rile

pre 2 godine

Za ove što tvrde, da je Novak sam kriv jer se ije vakcinisao -
to nema blage veze sa sportom a ni sa medicinom. Vakcina ne deluje
na omikron, ne-vakcinisani ugrožava isključivo sebe čak i da je
vakcina uspešna.
Čista politika i bahatost anglo siledžija

Platipus perica

pre 2 godine

Pa igra po principu zrno po zrno dva zrna, covek odigrao 23 turnira u poslednjih godinu dana, 17 ove godine. Neko drugi uspeo od silnih zabrana da odigra 7 turnira, znaci 10 manje i tamo gde je to osvojio 2000 mudraci odluce da ne racunaju. Onaj drugi igra po principu 6 meseci trcim povredjen, 6 meseci sam povredjen, I sada vidi cuda prvi moze biti igrac bez GS, pa i Mastersa, ma moze i bez ATP500. Tako da ako se Beretini ne prodrma, mada izgleda da se budi, scenario ne daleko od ostvarenja...

tutu tutu

pre 2 godine

Treba uvesti bodovni sistem za rezultate u poslednje 2 godine i da se povecaju bodovi za masterse i grand slamove, tada ne bi niko sa turnirima serije 250 mogao ni da pomisli na prvo mesto. Idealka je recimo 250, 500, 1500 masters i ajde neka bude 3000 bodova za grand slam.
(Matematicar, 06. septembar 2022 20:23)


Trenutni sistem bodovanja je odličan i ne treba ga menjati.
Drugo, ne dobijaju se poeni samo kada osvojiš titulu nego se dobijaju za svaku rundu turnira. Tako da Rud ne bi bio prvi iz razloga što je osvajao turnire iz serije 250 nego jer je stizao do završnica i Grend slem turnira i Masters turnira... Na tim turnirima je osvojio više bodova nego što je na turnirima serije 250.

lol

pre 2 godine

ATP lista je proizvod birokratije koja je prisvojila asocijaciju teniskih profesionalaca do bezsmisla...Ponašaju se kao da je to njihovo vlasništvo i da mogu da je mijenjaju kako hoće, kome hoće i kad hoće.
Ko im se ne sviđa, uzmu poene, ko im se sviđa daju mu poene, mijenjaju listu bez pravila i obrazloženja...kreiraju poredak.
Novak je htio to popraviti sa PTPA, pa su mu se osvetili uz potajnu podršku Rafe i Rogera, kao najuticajnijih.
I eto dokle je to došlo, da Ruud bez Mastersa bude kolovođa svjetskog tenisa.
Sramna je to organizacija, ali se ona pita. Dokle, ko zna?

Sinke

pre 2 godine

Sve je ovo tacno....Ali bez obzira kakva je ovo bila nenormalna godina za tenis koju je priredio Atp,ovaj Rud je dosao do finala Rolan Garosa,a sada je u zavrsnici drugog slema u nizu.

Dusan

pre 2 godine

Svojevremeno je Milan Galić rekao, citirm" Partizan će biti prvi, a ostali neka se poređaju kako hoće". Novak je najbolji igrač tenisa do sada, a ostali nek se ređaju iza njega kako hoće.

DE NIRO

pre 2 godine

To je kad se vrhunski strucnjaci i politika umesaju u tenis, onda se dogadjaju strvari koje nikada ne bi, jer bi na tom prvom mestu i dalje bio Nole.

ЛуказаР

pre 2 godine

Надал је пре меча са Тијафоом имао 22-0 на ГС ове године. Тијафое је 22.носиоц. Надал је 2.носиоц тако да остаје на 22 гс-а и на крају УС опена ће највероватније бити 2. на АТП листи.

У финалу је виђен да се за 23.ГС бори са 23.носиоцем Киријосом. Али мали Тифо из худа га је послао на превремену плажу и море.

Игра бројки.

Ivan

pre 2 godine

Ovo samo govori koliko je konkurencija slaba. Da ne racunamo trojku, pre si imao zestoke igrace. Smatram da bi rodik ove danas mlatio bez ikakvih problema. I da je djokovic sad prvi nista ne bi bilo drugacije, drugi i treci i na dalje bi bili smesni isto

Matematicar

pre 2 godine

Treba uvesti bodovni sistem za rezultate u poslednje 2 godine i da se povecaju bodovi za masterse i grand slamove, tada ne bi niko sa turnirima serije 250 mogao ni da pomisli na prvo mesto. Idealka je recimo 250, 500, 1500 masters i ajde neka bude 3000 bodova za grand slam.

Robert

pre 2 godine

Uveren sam da bi ovakav naslov bio da su se, sticajem ovakvih okolnosti, kockice posložile Đereu ili Kecmanoviću da zasednu kratko na prvo mesto. Da, da, svi bi bili u žalosti koliko se srozao tenis.

sreta steta

pre 2 godine

Nije... Marselo Rios je bio broj 1, a nikada nije igrao GS finale... Istina je da je ovaj nivo tenisa trenutno za par lestvica ispod onoga na sta su nas navikli Djokovic, Federer i Nadal, ali tako je kako je...

knez

pre 2 godine

Sve komentator do komentatora. ATP se nece raspasti niti ce tenis nestati kao sport. Ko je hteo mogao je da igra a ko je ostao pokazuje odlicne partije koje ljudi placaju da gledaju kao sto ce i u buduce. Ljudi, moze se bez svakoga, nece sport propasti, pomirite se sa tim.

Protivnik siledzijstva

pre 2 godine

@(dzigi, 6. septembar 2022 20:09)

"Iskoristio pravo da se ne vakcinise". Mislis one vakcine za cije rezultate testiranja ne smemo da saznamo nista narednih 75 godina? Tih 75 godina embarga svakom od nas treba da bude dovoljno da shvati da su odredjene vakcine forsirane zbog zarade a ne zbog zdravlja.... Daj boze da se se jos neki gori scenario "teoreticara zavere" ne pokaze tacnim.

Srdjan

pre 2 godine

Navijam da Rud osvoji i dodje na prvo mjesto jer je momak skroz na mjestu, niko o njemu nikada nije pisao kao o nekom velikom talentu, a momak polako krci put ka vrhu. Pritom vazi za tenisera koji zna da igra samo na sljaci, a evo ovim polufinalom pokazuje suprotno. Podsjeca me na Davida Ferera samo sto ima malo slabije kretanje od Spanca ali i malo bolji servis.

tenis

pre 2 godine

Pa dobro Rudovi rezultati i nisu tolko losi kao sto su rekli. Finale Roland Garrosa i mastersa i eventualna titula na US Openu u pola godine mozda ne zasluzuju prvo mesto, ali trece zasluzuje po meni.

pera

pre 2 godine

Nije Novak onemogućen, nego je "iskoristio svoje pravo da se ne vakciniše". To je bio njegov izbor, niko ga nije onemogućio u tome.
(dzigi, 6. septembar 2022 20:09)

- Ne, nego je izabrao da ne rizikuje zapalenje srcanog misica, izmedju ostalog. Znam, reci ces, a sta je sa drugima,...? Pa jednostavno, vecina je smuvala neku potvrdu..... Sardi i Monfis nisu.... ili verujes da je RF stao u red sa podignutim rukavom...? Tesko, radije je "povredjen".

ognjen strahinjić

pre 2 godine

Nevezano za to da li je lista besmislena i sve ostalo oko iste - ovaj Rud mi je nekako od svih preostalih na USO daleko najsimpaticniji. Prosto deluje da je skroz OK lik. Ne izgleda uobrazen, ne glumi neko veliko ludilo, ne prima poraze na terenu kao da je smak sveta, ponasa se dostojanstveno i kontrolise se. Iako je Kirjos veliki favorit voleo bih da Kasper osvoji ovo.

Inace, kako su veceras igrali i Beretini i Rud, Nadal bi ih obojicu pocistio sa nulom, a verovatno i Nole.

Dule Popović

pre 2 godine

Mnogi su kukali kako je muški tenis predvidiv i monoton jer je npr GS osvajalo samo 5 igrača u poslednjih 15ak god...sad im preti sindrom ženskog tenisa gde se nikad ništa ne zna i nema pravih zvezda !

Niko više neće da radi i da se posveti...to nije samo problem sporta već svih sfera života.

Goran

pre 2 godine

"Treba uvesti bodovni sistem za rezultate u poslednje 2 godine i da se povecaju bodovi za masterse i grand slamove, tada ne bi niko sa turnirima serije 250 mogao ni da pomisli na prvo mesto". Nema potrebe. Recimo neka neko osvoji cak i 4 turnira serije 250, imace 200 poena manje od nekoga ko je igrao samo jedno finale grand slema. A tesko da neko ko osvoji 4 turnira serije 250 u jednoj sezoni nece biti dobar i na mastersima i slemovima.

Odlazak liste u zaborav (konačno)

pre 2 godine

Nije lista "kriva", zasnovana je na pabirčenju bodova po raznoraznim turnirima, ponekad i vašarskim, krivicama je u nim glavama jer smo listu podigli na nivo koji nema, ona je u suštini tehničko sredstvo da bi se organizovalo žrebanje uoči turnira. Dok je Novak žnjeo nedelje i rušio rekord lista je bila bitna, najvažnija za "goate", sad kad ge nigde nema, osim na sajmu vina i na obali Save, lista prerasta u tragediju. Kira igra najbolji tenis na svetu, zhato može kaže da ga lista ne zanima. Publika sveta prelazi na njegovu stranu, koja lista nadrealista. Meni Novakov prebacivački tenis nikada nije bio zanimljiv, a zbog tapkanja loptice uoči servisa prestao da ga gledam, ni Nadala nisam rado gledao, danas tipujem na Kiru, Zvereva, Cicipasa, Alkatraza, tenisere koji igraju lepo, ofanzivno i jako.

Jelena

pre 2 godine

Onemogućen da igra? Ķo li ga onemogući? Lako je u Srbiji. Nije dozvoljena gradnja na Kalemegdanu, dobar sam sa "Šefom", malo mu se slikam za kampanju-eto može. Al tamo ne može. Zakon je takav, pa makar i naopak, ne vredi, ne može.

Manolo

pre 2 godine

ognjen strahinjić, 6. septembar 2022 21:35)

Mozda je ovaj Rud O.K. lik, simpatican i pristojan ali brate njegove igracke teniske mogucnosti su limitirane do bola. Pa taj osim sigurnog i ne riskirajucih prebacivanja loptice tesko da ima neku zelju da poentira. Gledam danas protiv Beretinija koji je sam kriv za 0:3 rezultat, pa taj Rud nema sanse da nesto preduzme. U tome ne moze da se poredi sa, recimo, Alkrazom koji decko igra aktivno, agresivno, nastoji da stigne do poena agresivnom igrom. Igra drop sotove odlicno, cesto izlazi na mrezu i resava poen stop volejom, kod Ruda je to mislena imenica.

испаткиња

pre 2 godine

Mislim da ce Kirios unpolufinalu da pocisti ovog pasivnog Ruda kao metlom. Prognoziram 3:0. Nereseno!
(Arsenije, 6. septembar 2022 22:23)

Киријос је испао од Хачанова. Можда Хачанов осваја, а Руд и Алкараз не стижу до финала...

Igor

pre 2 godine

Zato goat trka nema smisla. Federer osvojio 20 slemova najjacoj eri ikada. Dosao kad su tu bili sampras, agasi i ostali velikani. Za rivale imao igrace tipa rodik, davidenko, ferer, rafa a kasnijei nole (klase za ove danas). Sad ti je rival u finalu vimbldona kirjos. Novak uzeo 14 slema kad federer napunio 35. Rafa uzima sad na betony turnire. Ma kako da ne.

anon

pre 2 godine

Ne postoji velika trojka, nego veliki jedan, a to je Nadal, koji ima najvise slemova uprkos povredama. Kada ga neko sustigne, onda mozemo da pricamo.

Igor

pre 2 godine

Zato goat trka nema smisla. Federer osvojio 20 slemova najjacoj eri ikada. Dosao kad su tu bili sampras, agasi i ostali velikani. Za rivale imao igrace tipa rodik, davidenko, ferer, rafa a kasnijei nole (klase za ove danas). Sad ti je rival u finalu vimbldona kirjos. Novak uzeo 14 slema kad federer napunio 35. Rafa uzima sad na betony turnire. Ma kako da ne.

Odlazak liste u zaborav (konačno)

pre 2 godine

Nije lista "kriva", zasnovana je na pabirčenju bodova po raznoraznim turnirima, ponekad i vašarskim, krivicama je u nim glavama jer smo listu podigli na nivo koji nema, ona je u suštini tehničko sredstvo da bi se organizovalo žrebanje uoči turnira. Dok je Novak žnjeo nedelje i rušio rekord lista je bila bitna, najvažnija za "goate", sad kad ge nigde nema, osim na sajmu vina i na obali Save, lista prerasta u tragediju. Kira igra najbolji tenis na svetu, zhato može kaže da ga lista ne zanima. Publika sveta prelazi na njegovu stranu, koja lista nadrealista. Meni Novakov prebacivački tenis nikada nije bio zanimljiv, a zbog tapkanja loptice uoči servisa prestao da ga gledam, ni Nadala nisam rado gledao, danas tipujem na Kiru, Zvereva, Cicipasa, Alkatraza, tenisere koji igraju lepo, ofanzivno i jako.

anon

pre 2 godine

Ne postoji velika trojka, nego veliki jedan, a to je Nadal, koji ima najvise slemova uprkos povredama. Kada ga neko sustigne, onda mozemo da pricamo.

knez

pre 2 godine

Sve komentator do komentatora. ATP se nece raspasti niti ce tenis nestati kao sport. Ko je hteo mogao je da igra a ko je ostao pokazuje odlicne partije koje ljudi placaju da gledaju kao sto ce i u buduce. Ljudi, moze se bez svakoga, nece sport propasti, pomirite se sa tim.

Dejo

pre 2 godine

Nekad mi se cini da hoce da uniste Novaka a da nisu ni svesni koliko unistavaju tenis,pogotovo s tom ATP listom koja je postala potpuno besmislena,pa Novaku su ove godine uzeli oko 1000 bodova,i nije vazno sto sam navijac Novakov,isto bi razmisljao da je na Novakovom mestu bilo koji drugi igrac.

Legionar

pre 2 godine

ATP neka ozbiljno razmisli o 2023. Čast mladima, ali tenis više nikada neće biti isti posle Velike trojke. O slučaju Đokovića će mediji tek pisati i snimati filmove u budućnosti. Bruka!!!

Rile

pre 2 godine

Za ove što tvrde, da je Novak sam kriv jer se ije vakcinisao -
to nema blage veze sa sportom a ni sa medicinom. Vakcina ne deluje
na omikron, ne-vakcinisani ugrožava isključivo sebe čak i da je
vakcina uspešna.
Čista politika i bahatost anglo siledžija

Jelena

pre 2 godine

Onemogućen da igra? Ķo li ga onemogući? Lako je u Srbiji. Nije dozvoljena gradnja na Kalemegdanu, dobar sam sa "Šefom", malo mu se slikam za kampanju-eto može. Al tamo ne može. Zakon je takav, pa makar i naopak, ne vredi, ne može.

pera

pre 2 godine

Nije Novak onemogućen, nego je "iskoristio svoje pravo da se ne vakciniše". To je bio njegov izbor, niko ga nije onemogućio u tome.
(dzigi, 6. septembar 2022 20:09)

- Ne, nego je izabrao da ne rizikuje zapalenje srcanog misica, izmedju ostalog. Znam, reci ces, a sta je sa drugima,...? Pa jednostavno, vecina je smuvala neku potvrdu..... Sardi i Monfis nisu.... ili verujes da je RF stao u red sa podignutim rukavom...? Tesko, radije je "povredjen".

VV

pre 2 godine

Sva tri scenarija, vezana za svu trojicu pomenutih su na neki način tragikomična činjenica... i to za ATP posebno. Realno, pomenuti nisu krivi što su akteri najtužnijeg perioda u trci za prvog igrača, svih vremena. Da nije sve istinito, mislio bi da je u pitanju neslana šala.

Sinke

pre 2 godine

Sve je ovo tacno....Ali bez obzira kakva je ovo bila nenormalna godina za tenis koju je priredio Atp,ovaj Rud je dosao do finala Rolan Garosa,a sada je u zavrsnici drugog slema u nizu.

Manolo

pre 2 godine

ognjen strahinjić, 6. septembar 2022 21:35)

Mozda je ovaj Rud O.K. lik, simpatican i pristojan ali brate njegove igracke teniske mogucnosti su limitirane do bola. Pa taj osim sigurnog i ne riskirajucih prebacivanja loptice tesko da ima neku zelju da poentira. Gledam danas protiv Beretinija koji je sam kriv za 0:3 rezultat, pa taj Rud nema sanse da nesto preduzme. U tome ne moze da se poredi sa, recimo, Alkrazom koji decko igra aktivno, agresivno, nastoji da stigne do poena agresivnom igrom. Igra drop sotove odlicno, cesto izlazi na mrezu i resava poen stop volejom, kod Ruda je to mislena imenica.

Matematicar

pre 2 godine

Treba uvesti bodovni sistem za rezultate u poslednje 2 godine i da se povecaju bodovi za masterse i grand slamove, tada ne bi niko sa turnirima serije 250 mogao ni da pomisli na prvo mesto. Idealka je recimo 250, 500, 1500 masters i ajde neka bude 3000 bodova za grand slam.

ognjen strahinjić

pre 2 godine

Nevezano za to da li je lista besmislena i sve ostalo oko iste - ovaj Rud mi je nekako od svih preostalih na USO daleko najsimpaticniji. Prosto deluje da je skroz OK lik. Ne izgleda uobrazen, ne glumi neko veliko ludilo, ne prima poraze na terenu kao da je smak sveta, ponasa se dostojanstveno i kontrolise se. Iako je Kirjos veliki favorit voleo bih da Kasper osvoji ovo.

Inace, kako su veceras igrali i Beretini i Rud, Nadal bi ih obojicu pocistio sa nulom, a verovatno i Nole.

Robert

pre 2 godine

Uveren sam da bi ovakav naslov bio da su se, sticajem ovakvih okolnosti, kockice posložile Đereu ili Kecmanoviću da zasednu kratko na prvo mesto. Da, da, svi bi bili u žalosti koliko se srozao tenis.

Dusan

pre 2 godine

Svojevremeno je Milan Galić rekao, citirm" Partizan će biti prvi, a ostali neka se poređaju kako hoće". Novak je najbolji igrač tenisa do sada, a ostali nek se ređaju iza njega kako hoće.

ЛуказаР

pre 2 godine

Надал је пре меча са Тијафоом имао 22-0 на ГС ове године. Тијафое је 22.носиоц. Надал је 2.носиоц тако да остаје на 22 гс-а и на крају УС опена ће највероватније бити 2. на АТП листи.

У финалу је виђен да се за 23.ГС бори са 23.носиоцем Киријосом. Али мали Тифо из худа га је послао на превремену плажу и море.

Игра бројки.

lol

pre 2 godine

ATP lista je proizvod birokratije koja je prisvojila asocijaciju teniskih profesionalaca do bezsmisla...Ponašaju se kao da je to njihovo vlasništvo i da mogu da je mijenjaju kako hoće, kome hoće i kad hoće.
Ko im se ne sviđa, uzmu poene, ko im se sviđa daju mu poene, mijenjaju listu bez pravila i obrazloženja...kreiraju poredak.
Novak je htio to popraviti sa PTPA, pa su mu se osvetili uz potajnu podršku Rafe i Rogera, kao najuticajnijih.
I eto dokle je to došlo, da Ruud bez Mastersa bude kolovođa svjetskog tenisa.
Sramna je to organizacija, ali se ona pita. Dokle, ko zna?

Protivnik siledzijstva

pre 2 godine

@(dzigi, 6. septembar 2022 20:09)

"Iskoristio pravo da se ne vakcinise". Mislis one vakcine za cije rezultate testiranja ne smemo da saznamo nista narednih 75 godina? Tih 75 godina embarga svakom od nas treba da bude dovoljno da shvati da su odredjene vakcine forsirane zbog zarade a ne zbog zdravlja.... Daj boze da se se jos neki gori scenario "teoreticara zavere" ne pokaze tacnim.

Ivan

pre 2 godine

Ovo samo govori koliko je konkurencija slaba. Da ne racunamo trojku, pre si imao zestoke igrace. Smatram da bi rodik ove danas mlatio bez ikakvih problema. I da je djokovic sad prvi nista ne bi bilo drugacije, drugi i treci i na dalje bi bili smesni isto

Srdjan

pre 2 godine

Navijam da Rud osvoji i dodje na prvo mjesto jer je momak skroz na mjestu, niko o njemu nikada nije pisao kao o nekom velikom talentu, a momak polako krci put ka vrhu. Pritom vazi za tenisera koji zna da igra samo na sljaci, a evo ovim polufinalom pokazuje suprotno. Podsjeca me na Davida Ferera samo sto ima malo slabije kretanje od Spanca ali i malo bolji servis.

Platipus perica

pre 2 godine

Pa igra po principu zrno po zrno dva zrna, covek odigrao 23 turnira u poslednjih godinu dana, 17 ove godine. Neko drugi uspeo od silnih zabrana da odigra 7 turnira, znaci 10 manje i tamo gde je to osvojio 2000 mudraci odluce da ne racunaju. Onaj drugi igra po principu 6 meseci trcim povredjen, 6 meseci sam povredjen, I sada vidi cuda prvi moze biti igrac bez GS, pa i Mastersa, ma moze i bez ATP500. Tako da ako se Beretini ne prodrma, mada izgleda da se budi, scenario ne daleko od ostvarenja...

Goran

pre 2 godine

"Treba uvesti bodovni sistem za rezultate u poslednje 2 godine i da se povecaju bodovi za masterse i grand slamove, tada ne bi niko sa turnirima serije 250 mogao ni da pomisli na prvo mesto". Nema potrebe. Recimo neka neko osvoji cak i 4 turnira serije 250, imace 200 poena manje od nekoga ko je igrao samo jedno finale grand slema. A tesko da neko ko osvoji 4 turnira serije 250 u jednoj sezoni nece biti dobar i na mastersima i slemovima.

DE NIRO

pre 2 godine

To je kad se vrhunski strucnjaci i politika umesaju u tenis, onda se dogadjaju strvari koje nikada ne bi, jer bi na tom prvom mestu i dalje bio Nole.

Nebojša

pre 2 godine

Neće naravno Rud osvojiti us open ali zbog sveopšte gluposti ATPa od početka korone i oduzimanja poena Wimbledonu pri čemu su kaznili igrače a ne turnir zbog svega toga ja bih iskreno voleo da baš Rud završi prvi.

sreta steta

pre 2 godine

Nije... Marselo Rios je bio broj 1, a nikada nije igrao GS finale... Istina je da je ovaj nivo tenisa trenutno za par lestvica ispod onoga na sta su nas navikli Djokovic, Federer i Nadal, ali tako je kako je...

tenis

pre 2 godine

Pa dobro Rudovi rezultati i nisu tolko losi kao sto su rekli. Finale Roland Garrosa i mastersa i eventualna titula na US Openu u pola godine mozda ne zasluzuju prvo mesto, ali trece zasluzuje po meni.

tutu tutu

pre 2 godine

Treba uvesti bodovni sistem za rezultate u poslednje 2 godine i da se povecaju bodovi za masterse i grand slamove, tada ne bi niko sa turnirima serije 250 mogao ni da pomisli na prvo mesto. Idealka je recimo 250, 500, 1500 masters i ajde neka bude 3000 bodova za grand slam.
(Matematicar, 06. septembar 2022 20:23)


Trenutni sistem bodovanja je odličan i ne treba ga menjati.
Drugo, ne dobijaju se poeni samo kada osvojiš titulu nego se dobijaju za svaku rundu turnira. Tako da Rud ne bi bio prvi iz razloga što je osvajao turnire iz serije 250 nego jer je stizao do završnica i Grend slem turnira i Masters turnira... Na tim turnirima je osvojio više bodova nego što je na turnirima serije 250.

Dule Popović

pre 2 godine

Mnogi su kukali kako je muški tenis predvidiv i monoton jer je npr GS osvajalo samo 5 igrača u poslednjih 15ak god...sad im preti sindrom ženskog tenisa gde se nikad ništa ne zna i nema pravih zvezda !

Niko više neće da radi i da se posveti...to nije samo problem sporta već svih sfera života.

испаткиња

pre 2 godine

Mislim da ce Kirios unpolufinalu da pocisti ovog pasivnog Ruda kao metlom. Prognoziram 3:0. Nereseno!
(Arsenije, 6. septembar 2022 22:23)

Киријос је испао од Хачанова. Можда Хачанов осваја, а Руд и Алкараз не стижу до финала...