Tenis 124

Subota, 07.05.2022.

21:15

Novak: Alkaras je igrao hrabro i zrelo, zaslužio je da pobedi

Novak Đoković je posle tri sata i 35 minuta igre u polufinalu Mastersa u Madridu pokazao da se vraća u staru formu.

Novak: Alkaras je igrao hrabro i zrelo, zaslužio je da pobedi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

s

pre 2 godine

@Goat

Novak ga je imao u saci kada je mali vodio 2 0. Prosto se videlo iz govora Novakovog tela da mu Alkarez nije problem. Uzeo je prvi set, u drugom je bilo tesno, a u trecem je Novak delovao potpuno opusteno. Nije se nervirao na svoje greske, pritiskao, pritiskao, i cesto isporbavao Alkarasovu psihu. Tipa da mu nadu da ce da uzme brejk na 0 40 i onda odservira bez greske. Dosta poena je igrao tako da Alkarasu stavi do znanja ko je glavni na terenu i kako mora da igra sa njim. Sva ona eksplozivna igra koju je mali pruzio Nadalu i Zverevu se nije videla. Cesto je Novak imao cist zicer u suprotnu stranu, medjutim uporno je slao duboku loptu na stranu gde je Alkaras i slao loptu u aut. Isto je i omasio par smeceva i prakticno nije ni trcao po Alkarasove drop shotove.

Taj brejk u trecem setu je bukvalno mogao na bilo koju stranu da ode. Da je Novak uzeo oba svoja servisa, on bi imao mec loptu, ovako je Alkaras imao i iskoristio. A pre toga je isto dao Alkarasu mec loptu koju mu je Novak skinuo. I sve vreme tokom meca, Novak nije bio ni ljut ni tuzan, nego je delovalo da ce i on poput Nadala pustiti Alkarasa da ode u finale. Mali ima savrsenu psihu. Odservirati uspesnu mec loptu protiv Novaka i ostati koncentrisan je nesto gde su padali Federer, Zverev i Medvedev.
Medjutim ono sto Nole jako dobro zna je da klinci prilicno brzu postanu alavi na pare i zaborave tenis. Tim je izvetreo posle GS, koliko mladih je palo u formi jer su skupili kintu od turnira.

mikin

pre 2 godine

@Goat ... Zivi bili pa videli, i uzdravlje!

Da, za ovo zivi bili... ali Djokovicu NIKO ne moze da pomogne sem ...
on samome sebi!

miloje

pre 2 godine

@zvezdale ... Karlitos je momentalno 3. igrač na svetu, ni Medvedev, ni Zverev ni Cicipas nisu ovaj nivo.

Evo, imaces vec danas demanti te svoje neosnovane tvrdnje.
Pitaj Zvereva.

Goat

pre 2 godine

Ovo je idealan scenario za Novaka iako je izgubio, a evo zašto. Kao prvo Alkaraz je ovom pobedom bacio sve reflektore ka sebi, i sav pritisak. I Nadal i Novak su dobili motiv više da podižu svoj nivo igre, a Alkaraz bolje od ovog ne moze. Da je Novak pobedio, Alkaraz bi znao da je bio blizu i vatra ka Novaku bi se prenela na sledece meceve. Setite se Vavrinke i one Novakove super tesne pobede na AO kada je Stanislas izjavio da mu je taj mec bila prekretnica. Tenis je psiholoska igra. Sada ce Cicipas Medvedev i Zverev po automatizmu juriti Alkaraza da pobede jer im je preuzeo stafetu buducih sampiona preko noci. Bice veoma zanimiljivo, a Alkaraz je momak koji ce svojom pojavom i igrom, pomoci i Novaku, u ratu svi protiv jednog. Zivi bili pa videli, i uzdravlje!

analiza

pre 2 godine

Alkazar je odlican ali ne tako kao sto se predstavlja. Jeste ima 19 god ali nece on puno napredovati jer je on sada fizicki gradjen kao Rambo i izgleda kao da ima 10 god vise . Moze se desiti da sada neki njegov vrsnjak od 19 god koji gubi od njega za 10 god ga pobedjuje kad fizicki ocvrsne. I vidim na ovoj slici da je dosta nizi od Noleta koji ima idealnu visinu za tenis ,a to je 188 cm. Sa ovim drop sotom i visinom ubuduce ce Alkazar biti najopasniji na sljaci,a opasan za celu next gen svugde

Ceca

pre 2 godine

konacno neko normalne visine,gradje,udaraca,talenta,od dugajlija cicibana,zvereva,mede se odmah znalo da osim servisa nemaju nista drugo

mr

pre 2 godine

Novak je osvojio sto je osvojio i to nije malo s obzirom na igracke deficite koji ce ga ocigledno do kraja karijere pratiti. Novak je sve sto je postigao, postigao radom, jer talenta za tenis nije imao.
(Stojanca iz Babusnicu, 8. maj 2022 07:39)

Хахахаха, ајде признај да никад у животу ниси рекет у руку узео, чак ни за бадминтон. Па да ли си ти свестан шта си написао? Објасни себи, ако можеш, играч прима сервис, који иде преко 220 на сат, дакле мора да се намести на ударац, мора да удари ту лоптицу, мора да погоди другу половину терена, и по могућству да противник онда њему што слабије и непрецизније врати. И то важи за сваки ударац. Дакле пуно елемената игре. Овде ваљда разликујеш шта се постиже радом а шта је чисти квалитет, који просто излази из дара и знања. Ти пре свега уопште не разумеш тенис, уопште не разумеш ни ударце, уопште не разумеш ни Новаков тенис. Новак није физички јак, нема ни јак сервис, и иначе му ударци нису јаки, а опет његови противници често погледом испраћају његове ударце, или се поломе да врате, или пак врате а лоптица им добија неку чудну путању. Не разумеш ти то, и зато и не можеш да видиш. Новаков тенис је нешто друго, да би се копирао мора да се има много много знања, и то оног правог тениског техничког. Човек је просто класа за себе. Мали број играча на свету има такве специфичне ударце. Имају их и још неки тенисери, али само један може бити најбољи.

Uska pruga lajkovačka

pre 2 godine

Poeni ukupno 134:131 za Alkarasa.Nole je ovo lako mogao da prelomi na svoju stranu, iako još nije ni blizu svog maksimuma.
Mali je dobar na šljaci, na betonu, slabiji, na travi prosečan, tako da "polako s to veličanje".Ima tu mnogo još toga da se poklopi da bi bio veličina u rangu velike trojke.
Evo, recimo, gde je sada Tim.

нс бој

pre 2 godine

Важније од свега је повратак у игри и такмичарској форми,писао сам прошли пут да треба да му циљ буде полуфинале,онда је све могуће.Изузетно је важно да у Риму настави и још више дигне ниво игре,с циљем да у најбољој форми дође на Ролан Гарос.Јуче је физички и психички добро изгледао.Није још за пензију.

Tedy

pre 2 godine

Ako Nole nije na maksimumu, a Alkaraz igra u životnoj formi i pri tome uzmemo u obzir da se meč igrao u Madridu (koji nije Đokovićeva omiljena šljaka).... Nole u Parizu ima čemu da se nada!
.... Ovo juče bio meč na dve lopte.... Lično mislim da je Đoković morao da igra agresivnije u drugoj polovini drugog seta...čini se da je tada ostao mnogo pozadi i u defanzivi, čekajući da mladi Španac pogreši što se nije desilo....
Itekako će se Nole pitati na RG.. O tituli naravno
.

Nele Car

pre 2 godine

Ne znam o čemu pričate... I sam Nole je pre par meseci rekao da će doći mlađi kvalitetni igrači koji će ih zameniti, to počinje polako da se dešava... Što se tiče samog meča bio je poprilično izjednačen vrlo lako je mogao i da ga dobije bez obzira na statistiku koja ide u prilog Alkarezu a što se tiče gren slemova bilo bi lepo da se posetite ko ga je u zadnjih 15 godina osvojio pored Noleta, Nadala i Federera... Ako je malo 61 onda OK al ja mislim da će ipak još malo da sačekaju ovi drugi... zajedno sa mladim Špancem uz dužno poštovanje jer je veliki talenat ali nije jedini...

Nele Car

pre 2 godine

Ne znam o čemu pričate... I sam Nole je pre par meseci rekao da će doći mlađi kvalitetni igrači koji će ih zameniti, to počinje polako da se dešava... Što se tiče samog meča bio je poprilično izjednačen vrlo lako je mogao i da ga dobije bez obzira na statistiku koja ide u prilog Alkarezu a što se tiče gren slemova bilo bi lepo da se posetite ko ga je u zadnjih 15 godina osvojio pored Noleta, Nadala i Federera... Ako je malo 61 onda OK al ja mislim da će ipak još malo da sačekaju ovi drugi... zajedno sa mladim Špancem uz dužno poštovanje jer je veliki talenat ali nije jedini...

Stojanca iz Babusnicu

pre 2 godine

Novak je osvojio sto je osvojio i to nije malo s obzirom na igracke deficite koji ce ga ocigledno do kraja karijere pratiti. Novak je sve sto je postigao, postigao radom, jer talenta za tenis nije imao. Kako drugacije objasniti da neko ko je 20 GS osvojio, "bezbrojne" ATP 1000 i 500 turnire, koji je toliko dugo br.1 nije uspeo sve te godine od servisa da napravi oruzje, nije naucio da izlazi na mrezu, da smecuje, da drop sotuje... Sve spomenuto, osim servisa, ne moze da se nauci, da se trenira, to se jednostavno po prirodi stvari zna ili ne zna, ima se urodjeni osecaj za to ili se nema. Kako to izgleda kada neko ima talenta za tenisku igru vidimo na Alkarazu. Dovoljno je pogledati kako vec na pocetku profi karijere servira, izlazi na mrezu, skracuje lopte, smecuje, udara lopticu kao da sutra ne postoji pa da coveku padne brada dole pre nego sto kaze, vauuu, ovaj decko ima talenta za tenis. Navijacima Alkaraza nikada nece srce da sidje u pete kada on krene na mrezu, kada treba da smecuje, skracuje poene... naprotiv, oni se raduju spektaklu i sigurno zavrsenom poenu. Kada Novak krene na mrezu, drop sotuje ili treba da smecuje, ja se uvek nalazim u predinfarktnom stanju, jer nikada ne znam hoce li mu to uspeti ili nece. Juce u mecu sa Alkarazom videli smo dva smecovanja u mrezu, pri cemu se je Novak 2 koraka daleko od mreze nalazio, a drop sotovanje u sopstvenu polovinu terena i da ne pominjem. Tako on to celu karijeru radi. Sto zna zna, sto ne zna, nikada nece ni znati.

Miloš Baljko

pre 2 godine

Iskreno pre meca sam rekao da ce Alkaraz biti veoma tezak ispit za Novaka, takodje sam predvidjao da ce na iskustvo to Novak da dobije, Alkaraz me je po tom pitanju zaista iznenadio i moram da priznam i odusevio, decko je tek sada napunio 19 god. i onako da odigra taj brejk treceg seta, kapa dole.
Apsolutno necu da umanjujem pobedu mladog Spanca kao neki, ali mora da se kaze i da je dosta bio nosen publikom, Novak nije bio potpuno spremam i to se mora naglasiti i imati u vidu sta se desavalo tokom ove godine i koliko je meca odigrao.
Neko moje misljenje je da ako ponovo ukrste koplja, Rim ili RG, misli da ce Novak imati vece sanse da to dobije sigurno , e sada ako Alkaraz zaredja jos neku pobedu, moze se onda tada slobodno reci da je doslo do smene generacije!

Mika

pre 2 godine

Ja nisam gledao isti meč kao anti-nolovci.
Ovo je bio jedan izjednačen meč. U trećem setu Novak je imao dve tri šanse na servisu protivnika ali nije uspeo. Tako da ga mali nije "razbio" ili tako nešto...
Novak, ako bude želeo, će osvojiti ono što on bude želeo a ne što se po komentarima prepliće.
Mlado momče ima još da šipči. To nema veze sa mojim Noletom (pošto u komentarima nije naš). Nole ima svoj cilj a malecki svoj cilj. Novak je pred ciljem a mali još ni počeo nije.

BG

pre 2 godine

Sada više nije važno osvojiti sve turnire , važno je učestvovati . Dolaze mladi i izdržljiviji i smena generacija . Dosta je uradio za sebe i za nas i hvala mu. Igraj opušteno još par godina i uživaj !

Dragoslav

pre 2 godine

Navijam za Noleta, gledao sam meč i nije mi svejedno. Novak je potrošen, fizički i psihički. Slab ritern, forhend bez ofanzive, bekend neprecizan i kao da namešta Alkarazu šanse. Snaga udaraca i spin su mu prosečni, nema plana za poen, nema lakih poena, dopušta protivniku da gradi igru i na svoj i na tuđi servis, promašuje zicere... Da je Alkaraz manje grešio bilo bi 6:2, 6:2.
Ne može se igrati defanzivno i čekati greška protivnika.

VUK

pre 2 godine

Bog ili majka priroda , kako je lakše. Mladost pobeđuje . 2008 pojavio se Novak . Njega nisu grlili kada je počeo da ih pobeđuje. Uporedite odnos Federara prema mladom Novaku i Novakov sinoć prema mladom Špancu !! Nije sva pamet i dobrota u planinama Švajcarske.

Roki S.

pre 2 godine

Pogrešna odluka Novaka da ide na Olimpijadu i igra sve singl,dubl,miks dubl,uzima svoj danak.To je bilo previše,pa još onaj horor u Australiji. Umesto da se odluči za zlatni slem on je hteo nešto nemoguće tako da će svoju blistavu karijeru traljavo okončati.I pored svega Nole je legenda ali penzija se nazire jer snage ponestaje što je i normalno kada se sagleda šta je sve preturio preko svojih leđa.Hvala Nole za sve lepe trenutke koji si nam priredio.

Uvek neugodna Kudermetova

pre 2 godine

Sjajna slika, Karlos ga je zagrlio bratski kao nekoga kome vec moze stati na crtu (a I vise od toga), dok je Novakov vise ocinski, kao da vidi nekoga ko moze dostici najvise visine uz dovoljno truda i rada.

lINK

pre 2 godine

Alkaraz nema ni kršten grend slem, a domaći i svetski stručnjaci ga već proglasiše GOAT-om. Alo, bre, pa pred dečkom je dugačak put, ko može bilo šta da predvidi?

.

pre 2 godine

Prosto je neverovatno da na planeti postoji dete koje igra na svetskom nivou i pobedjuje Nadala i Djokovica, a pritom znam da ne sanjam. Malom svaka cast..

Lemi

pre 2 godine

Nole je imao svoje sanse ali ih nije iskoristio. Imao je momente kada je ulazio u “zonu” i mali nije mogao da mu prismrdi. Budi se stari Nole. Snaga, brzina i sve ostalo su na strani malog. Ali Nole je prekaljeni ratnik koji zna sve fore i taktike, koji je iskaljen u megdanima koje teniski svet nikada ranije nije video. Noletovo telo moze da izdrzi jos nekoliko sezona na vrhunskom nivou, njemu treba samo jos jedan, dva slema i to je to. Verujem u njega jer ako nista drugo, zasluzio je da verujemo u njega. Kada se bude povukao, Nole ce biti najveci po svim statistikama, a to je jedino sto ce se pamtiti i racunati.

Sluzbenik

pre 2 godine

Auh, koliko nerealnih i napaljenih komentara i glorifikacija Alkaraza. I zaista - dečko je sa 19 godina izvanredan igrač. Ali... kao prvo - igrao je sa Nadalom i No1etom koji tek podižu formu i kojima je pravi motiv tek RG. Drugo, Karlos će sada svima postati "meta" i igraće protiv njega ekstra-motivisano a to je teško dugo braniti. I to vodi do trećeg i najvažnijeg: potrebno je kostantno biti na vrhunskom nivou godinama, izbeći povrede, psihološke zamke koje donose velika očekivanja i slava, itd itd... a dečko sve to tek treba da dokaže. Ovde mu neki već poklanjaju prvo mesto, 30 GS, najbolji ikad, itd itd... a dečko je tek na početku, 1001 iskušenje ga čeka. Lično me ne bi čudilo da ove godine na GS-ovima ne uradi ništa veliko, jer sada će ga i No1e i Nadal, ali i Medo, Cici i Zverev sasvim drugačije "dočekivati" u mečevima.

anonimus

pre 2 godine

Nole pobedi - Najbolji svih vremena, GOAT, nije što je naš, al nema mu ravnog....
Nole izgubi - vreme je za penziju, nikada vise nece uzeti GS, za klasu je losiji od Federera i Nadala... Starac, godine...
Realnost :
Komentara poput ovih danas, bilo je i pre par godina, u vise navrata. Kad je imao padove u karijeri, mnogi ovde su mu preporučivali penziju....
Danas je odigrao egal meč, sa pretalentovanim klincem u punoj formi, na krilima titule od pre par nedelja i pobede nad Nadalom svega dan ranije.
Meč u kojem je Nole odigrao solidno, meč koji je rešilo par poena.
Meč u kojem Nole još uvek juri svoju formu.
Da li će se vratiti u istu, ostaje da vidimo.
Pa za par meseci pricajte o penziji... Ili ce se opet okrenuti ploča pa će biti miljenik i GOAT komentatora ovde....

Mile

pre 2 godine

Problem sa ovim mlađim igračima je što oni naprave rezultat, to dalje povlači da postaju poznati, zarade milione i tako dođu na udar mnogih super lepih žena. Ne mogu da odole, prepuste se ženskim čarima. Krenu da menjaju devojke i tu je kraj. Izgube snagu i volju za tenisom. Federer, Đoković i Nadal imaju tu prednost da su u stabilnim vezama godinama i sto posto su u tenisu. Ovaj mali za sada samo trenira i igra tenis, ali ako krene da se bavi manekenkama nema od njega ništa. Past će vrlo brzo. I ovakvi rezultati ostaće zapamćeni samo kao pojedinačni bljeskovi. Dovoljno je par ludih noći da mu se dogode i on će na RG senzacionalno ispasti već u prvom krugu.

Srpska posla

pre 2 godine

Poslednji GS Novak je osvojio na Wimbldonu i potom igrao finale US opena. Nije baš tako daleko u prošlosti. Sada je igrao polufinale Madrida. I šta se sada komentariše u većini komentara? Gotov je, mator, nije nikad ni bio nešto i mnogo drugih malicioznih komentara, kao da se ne radi o najvećem sportisti ikada, kojeg je ova država iznedrila. A posle prvih narednih osvojenih GS, opet će u stotinama komentara, isti ti koji ga sada pljuju, slaviti Đokovića i njegove uspehe, kao da su i sami u njima učestvovali. Čak da nikad više ništa ne osvoji, a uveren sam da hoće, zaslužio je da umuknete i ne prosipate otrove iz usta, lečeći komplekse iz svojih malih života, koje vam Đoković uveseljava više od decenije.

Zoran

pre 2 godine

Da nisam gledao mec, pomislio bih da je Novak uzeo par gemova, a ne da su ga lopta ili dve delile od pobede.
Ovo nije lose, jer je Novaku jasno da je na dobrom putu, ali da nije na cilju i da ce morati jos malo da se pomuci.
Alkaraz je čudo, mada smo se sličnih čuda nagledali zadnjih godina, ali su se nekako zagasila. Ovo bi moglo da bude drugačije.

Mile

pre 2 godine

Kada neko kaže da Đoković treba u penziju? U penziji se troše pare i ne radi se ništa, a pošto Đokara i dalje može da igra na visokom nivou onda znači da i dalje može da zarađuje veliku lovu. Polufinale mastersa je velika stvar kako god. Navikli smo da pobeđuje, ali mlađi dolaze i njihova je budućnost. Opet on sa svojim godinama može da se nosi sa svakim igračem i jop uvek je favorit.

Mile

pre 2 godine

Svi znamo da je Djokovic davno propustio puno sansi da postane rekorder po broju GS. On je morao da ima odavno 25 GS i status Goat. Ali,izbacivanje iz Australije,izbacivanje sa Us Opena,onaj poraz od Vavrinke,pa dva puta od Mareja,pa dva puta na US openu,pa izgubljena godina zbog Imasa..to vam je jos 4,5 GS. On ima previse poraza u finalima GS. Sad ce biti jako tesko,jer je biologija neumoljiva i tesko se moze protiv krštenice. Jedina uteha je sto Nadal ima isti problem.
(Oliver, 07. maj 2022 23:32)

Kakve se ovde nebuloze pišu nekoliko puta čitam i ne verujem. Pa šta onda da Federer kaže? Da nije bilo Nadala i Đokovića imao bi preko 30 GS i niko nikada ga ne bi dostigao. Ili Nadal? Samo da nije bilo Đokovića on bi bio na 25GS i ko zna koliko mastersa. Đoković je igrao u jakoj konkurenciji za razliku od Nadala i Federera koji su imali fore da grabe GS dok Nole još nije bio uhvatio zalet. Vavrinka je vrhunski igrač koji je nezgodan za Đokovića uvek ga može pobediti. Marej je imao nesreću sa kukovima inače bi uzeo još koji GS. Eto "sreća" da se Marej povredio inače ni Federer, ni Đoković ni Nadal ne bi bili na 20GS. Vakcinu nije primio i sada se vidi da su te vakcine neefikasne. Sve više ispada da će najpametniji biti oni koji se nisu vakcinisali.

Milanche

pre 2 godine

Ali najjaci su mi ovi sto ga salju u penziju, a covek 1. na svetu i ispao u 1/2 finalu mastersa od fantasticnog igraca i to vrlo tesno, da ne kazem nesrecno.

A onda ima i onih sto se smeju kako dize formu za GS, a ne moze ni Beograd da osvoji. Pa ova igra danas i ona igra pre 10 dana u Beogradu ne moze cak ni da se uporedi.

Sto se tice Alkaraza, svaka cast decku, vrlo hrabra igra sa puno talenta. Medjutim, kada stekne iskustvo narednih godina i smanji broj gresaka, smanjice mu se i broj vinera u istom procentu, jer nece ovako besomucno samarati lopticu pa sta udje, nego ce racionalno rasporedjivati udarce, nesto slicno kao Novak danas.

I jos jedna stvar, "DA" Novak podize formu i videcemo ko ce ga to oduvati na RG u 3 dobijena seta.

Atomski sleva ili zdesna?

pre 2 godine

@Oliver
Imati status, znači imati nešto zvanično, a ja ti iskreno kažem da taj status ne postoji, nema ga niko i neće ga imati, dok nekog taj status ne ozvaniči. To ni u jednom sportu nije utvrđeno. I u košarci ne postoji "status" o0 najboljem, nego se sabiraju razni "parametri" za najkorisnijeg.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Samo polako saske,novak jos dize formu,dok alkaraz vise od toga ne moze.Ali svejedno pohvale za mladog tenisera.
(Red, 7. maj 2022 22:47)

Ja bih rekao suprotno. Novak od ovoga više ne može, jer ima 35.
A Alkaraz je pobedio u meču u kojem je imao 57 neiznudjenih grešaka! Zamisli kad stekne iskustvo i smanji taj broj na 3-10 po setu, što je normalno za Novaka i Nadala kad su u top formi.
Ne znam samo na osnovu čega si zaključio da Alkaraz više od ovoga ne može a već ima masters titulu i još tri manja turnira, te pobede nad Nadalom i Novakom, a tek je napunio 19 ?

sasa the king

pre 2 godine

Alkaras 51 viner…Nole, nemas ti vise snage za duge relije, mali te je nadigrao u 95% razmena, a ti nisi skapirao.
Kao sto rekoh, osvajanje jos nekog GS ce biti sve teze i teze. Wimbledon eventualno.

tenis

pre 2 godine

Nema veze! Svaka cast malom, Nole dize formusto je naj vaznije. Samo RG ovde vredi, sve ovo ostalo je samo dobra vjezba. Mislite da bi Nadal onako izgubio na RG ko neki dan? Cuva se za Rg, tako i Nole polako dize formu...
(Dule davitelj, 07. maj 2022 22:55)

Nema Djoković sta da trazi nigde, njega je Medvedev penzionisao, a sad je postao sam vreća za udaranje. Vidis da ga gazi ko stigne.

@da se ja pitam ja bi protero autobus

pre 2 godine

Mislim da 25 GSa više nije realno, ako uzme još dva super.
(da se ja pitam ja bi protero autobus, 7. maj 2022 22:58)

Ajaooo pa kakvih 25... to je mitomanija od pre AO, a i onda nije bila bas zasnovana na realnosti, a sada samo pola godine kasnije bice super i jedan jos ako osvoji.

Tom Starin

pre 2 godine

@dragan

Da, budimo REALNI! Đokovića je danas pobedio Alkaraz, NE on sam sebe.

Alkaraz je imao duplo više "unforced errora", ali i dva puta više winnera, što znači, da je ama BAŠ SVE zavisilo od njega.

A ono "još ima mnogo da nauči"....., ne znam, koliko puta ste ga dosada gledali i ŠTA JE TO "MNOGO", što još mora da nauči? To bi onda za početak trebalo da znači, da ima najmanje jednu ili dve velike rupe u svojoj igri i još po koju manju.

Šta od toga "ima"? Odgovorite, ako znate.

A sad hipotetski; ako sve "to" nauči, šta onda?
Ima poene da mu sakupljaju, kamo li gemove.

kameni ajatola

pre 2 godine

@ Radio gaga
" Mentalno jak kao stena. " Do sad je navikao da navijaju za njega. Polako. Pao je u ozbiljan kanal (tipa 8-9 izgubljenih gemova zaredom) pred neprijateljskom publikom u Francuskoj pred novu godinu, ako nije od Gastona na pariz mastersu.

Simba

pre 2 godine

Allaraz dolazi u teniski svijet u pravi trenutak,kada polako zavrsavaju karijere najvecih igraca,i tu je njegova ogromna prednost....Da se pojavio prije 5-6 godina,druga bi prica bila,ovako,njemu je put otvoren.

sasa

pre 2 godine

Rafa i Federer su ipak za klasu bolji od Noleta.Sve moje prognoze u kojima sam verovao u Novaka su bile pogresne.
(mix, 7. maj 2022 22:44)

Zato su bolji i u medjusobnim mecevima i po broju nedelja na prvom mestu. Sve je to zato sto su za klasu bolji. Vole ljudi da lupaju pa to ti je.

Aleks

pre 2 godine

Svaka cast za Spanca. Od Djokovica ostade tek po neki retern i forhend. Na mrezi nikad nije bio vrhunski, sad i godine cine svoje, sporiji je i umorniji Jos uz sve ovo sve je manje teniser a sve vise star i influenser u pokusaju. Vreme je za penziju i porodicu.

Oliver

pre 2 godine

Svi znamo da je Djokovic davno propustio puno sansi da postane rekorder po broju GS. On je morao da ima odavno 25 GS i status Goat. Ali,izbacivanje iz Australije,izbacivanje sa Us Opena,onaj poraz od Vavrinke,pa dva puta od Mareja,pa dva puta na US openu,pa izgubljena godina zbog Imasa..to vam je jos 4,5 GS. On ima previse poraza u finalima GS. Sad ce biti jako tesko,jer je biologija neumoljiva i tesko se moze protiv krštenice. Jedina uteha je sto Nadal ima isti problem.

hm

pre 2 godine

Cuj to - Nole se cuva. To isto kao i oni koji govore da se Federer cuva. E moji, godine rade svoje. Zapravo nisu godine problem veci je problem sto kako staris sve vise vremena treba organizmu da se odmori. Sto znaci da ce mecevi na tri dobivena seta biti jos i tezi za "starce" kako bude odmicao turnir.

realista

pre 2 godine

Koliko se samo teše ovi navijači Djokovića, smešno je čitati sve te komentare: te Djoković diže formu u Dubaiju, te Djoković diže formu u Monte Carlu, te Djoković dižu formu u Beogradu, te Djoković diže formu u Madridu, te Djoković će se osvetiti za ovo... Bla, bla, bla.... Čovek gde god se pojavi ništa ne može da osvoji, a Roland Garos je za njega maksimala četvrt finale ili polufinale. To je realnost.

aha

pre 2 godine

Meni srce puno da mu je onaj sjaj u očima i glad ponovo tu. Bitan meč da analizira sve vrline i mane Alkaraza. Mali je već sila i mora se obratiti svaka moguća pažnja. Ako već mora da se izgubi neka bude danas, nije frka.

Novak se vratio i čim uđe u svoj fitnes i snagu, razneće ih sve na gomili. Očekujem jedan strašan RG gde će zapušiti usta svima. Napred šampiončino, volimo te svi!
(tenisman, 07. maj 2022 21:33)

Zapušiće usta vama Nadal svima, samo polako.

CroFed

pre 2 godine

@zvezdale
@mix

Da da, Novica će svima očitati bukvicu i pokoriti ostale turnire do kraja sezone (barem one na kojima će moći nastupiti), ah i taj optimizam...

CroFed

pre 2 godine

@Dragan

Novica je jako malo kardinalnih grešaka imao, smeč tu i tamo, drop shot poneki, onaj forhend na 0:30 kod 4:4 u trećem setu. A u meču je imao više asova i manje dvostrukih grešaka od Carlosa!

Red

pre 2 godine

Kao što sam i rekao, Alkaraz je bolji i pobjedio je.
Svako ko ozbiljno prati tenis mogao je da registruje nekoliko detalja iz igre mladog Španca:
Nevjerovatan, nikad do sada viđeni, drop šot s posebnim osvrtom na forhend jer je taj udarac mnogo lakše izvidljiv sa behend strane
Nevjerovatna inteligencija.
Kada ima 2. servis a protivnik stoji 4/5 m iza bazne linije, skoro uvijek koristi duboku kik na behend stranu .
Novak npr je većinom te lopte vraćao kroz visoki top behen spin , pa je Alkaraz brzo prilazio mrežu i završavao volejom poen.Često je to radio i kada u poenu izbaci Noleta nekoliko metara van...ne čeka pozadi da liptica padne već je hvata na mreži.
3.Dalje, kada udalji Novaka van terena, koristio je i kratke spin dijagonale ili paralela, tako da Novak nije ni mogao da stigne do loptice.
Mnogo toga sam vidio što je za UDŽBENIKE!
I naravno kao Nadal fenomenalan je u defanzivi!!!
(Sasa, 7. maj 2022 22:25)

Samo polako saske,novak jos dize formu,dok alkaraz vise od toga ne moze.Ali svejedno pohvale za mladog tenisera.

ana

pre 2 godine

Mali "cisti" najjace, ali mora biti svestan ( da ne bi poleteo previse) da ih "cisti" kada su najjaci pred zalaskom karijera, sto je normalno s obzirom na njihove godine.

Splavar

pre 2 godine

Pa dobro, za promenu je konacno ispao od nekog za kog je javnost i cula. Taj Alkatraz ladno oduvao Rafa na sljaci, mogu da mislim kakav je to talenat. Ono u zadnje vreme kad procitam da ga je dobio neki anonimus je moralo biti porazavajuce za one koji ga podrzavaju, pa njegov poslednji mecevi sa sampionima njegovog nivoa su bili na OI i USO. Mozda je i ohrabrujuce sto je pruzio jak otpor buducem sampionu

Dragan

pre 2 godine

Gledao sam ceo meč i jako se nervirao Novakovom igrom pogotovo u drugom setu. Budimo realni, Novak je pobedio samog sebe. Sa toliko godina igranja i toliko mečeva koje je on odigrao, trebao je da pobedi na iskustvo i na rutinu. On je ljudi moji promašivao zicere, upucavao u mrežu, promašivao smečeve u prazni deo terena. Kakav mu je bio prvi servis? Koliko je udario asova? Alkaras je imao duplo više vinera. Bilo mi je muka gledati neiznuđene greške ali mi se opet čini da se Novak polako vraća u formu. Njegovo filozofiranje oko vakcine i neigranje se videlo i u Montre Karlu i u Beogradu i ovde.
I na kraju naravno sve pohvale za Španca. Ostavio je srce na terenu ali se vidi da još mnogo toga treba da nauči.

Vanja

pre 2 godine

Samo ti cekaj da protivnik pogresi, Alcaraz vise od duplo winnera imao.
Ne moze se sa 20 winnera pobediti ovakav agresivan igrac.
Prakticki je Novak s druge strane mreze imao igraca pola Federer-pola Nadal. Federer- agresivnost, poeni na winnere, mastovitost: servis voley, drop, Nadal-snaga, izdrzljivost, svaki poen borba kao da je zadnji poen meča.

Lakić

pre 2 godine

Novakova je jedina šansa Vim. I trava,posto ima igru za nju a ovi novi u principu kad nemaju igru za travu.. Što se tice seljake tu u ovim godinama nema sta da traži protiv ovih momaka,Danas je Nole bio na vrhuncu svoje igre na šljasci i vidno je da on ne moze fizički vise od 3seta na šljasci, On bi peti set na šljaci izgubio sa nulom sa ovima sto su ovde u polufin. To je tako vidljivo i ocigledno,samo nema novinara koji to mogu u Srbiji da kazu.

John

pre 2 godine

Mali je odigrao fantastično.
I pored toga, zamalo da ga Đoković dobije. Iako nije bio ni na svojih trenutnih 100%, a kamo li na prošlogodišnjem nivou (onaj prošlogodišnji Novak bi ga odvalio u dva seta lagano).
Pre samo dve nedelje je u Beogradu ostao bez daha i crkao protiv Rubljova. Danas je bilo bitno drugačije. Ako pametno odigra u Rimu i nabije kondiciju... u Parizu je sve moguće...

Bl

pre 2 godine

Nikako mi nisu jasni ovi što uporno tvrde da Đoković samo vraća loptice i čeka da protivnik pogriješi. Bilo bi lijepo da objasne šta za to vrijeme radi protivnik,
zašto mu to dozvoljava, zašto ne skrati i uzme poen na brzinu? Drugo pitanje je zašto protivnik griješi?

Najiskrenije

pre 2 godine

Nole, objektivno - završi ovu sezonu i onda rekete o klin, a ne kao Džemperko. Najbolji si teniser u istoriji ovog sporta i to je neosporno. Ali je takođe neosporno da godine čine svoje i da tvoja karijera od skoro 20 godina ti je dovoljno dala da u istoriju sporta uđeš kao sportska legenda.

Sasa

pre 2 godine

Kao što sam i rekao, Alkaraz je bolji i pobjedio je.
Svako ko ozbiljno prati tenis mogao je da registruje nekoliko detalja iz igre mladog Španca:
Nevjerovatan, nikad do sada viđeni, drop šot s posebnim osvrtom na forhend jer je taj udarac mnogo lakše izvidljiv sa behend strane
Nevjerovatna inteligencija.
Kada ima 2. servis a protivnik stoji 4/5 m iza bazne linije, skoro uvijek koristi duboku kik na behend stranu .
Novak npr je većinom te lopte vraćao kroz visoki top behen spin , pa je Alkaraz brzo prilazio mrežu i završavao volejom poen.Često je to radio i kada u poenu izbaci Noleta nekoliko metara van...ne čeka pozadi da liptica padne već je hvata na mreži.
3.Dalje, kada udalji Novaka van terena, koristio je i kratke spin dijagonale ili paralela, tako da Novak nije ni mogao da stigne do loptice.
Mnogo toga sam vidio što je za UDŽBENIKE!
I naravno kao Nadal fenomenalan je u defanzivi!!!

OmiKoronIRL

pre 2 godine

Mali je živa opasnost...bukvalno je ovim pobedama dobio krila. Čini mi se da je kvalitetom igre odavno preskočio Cicipasa, Zvereva i Medvedeva... a sad je opasno zagrizao Nadala i Noleta.
Sve čestitke "klincu"!!! Žao mi je Novakovog poraza, ali me silno raduje "najava" novih neizvesnosti i doooobre igre koju mali nudi i donosi...

Dule davitelj

pre 2 godine

Nema veze! Svaka cast malom, Nole dize formusto je naj vaznije. Samo RG ovde vredi, sve ovo ostalo je samo dobra vjezba. Mislite da bi Nadal onako izgubio na RG ko neki dan? Cuva se za Rg, tako i Nole polako dize formu...

CroFed

pre 2 godine

@krastavčević bole, bgd

Ali i najmanje neforsiranih grešaka, zapravo sam uvjeren da većinu teških grešaka radi s drop shotovima i smečevima, ranije i s volejima

Denis

pre 2 godine

Новак би у овом тренутку одвалио Надала и на шљаци, и то је оно што је нама најбитније. За обојицу ће сваки следећи освојени слем бити велик ко кућа.
(питам за друга, 07. maj 2022 21:44)

Nadal izašao iz povrede, nije igrao mesec dana, i šta ti znači onda taj komentar? Nadal ima već tri titule, najbolji skor u godini uz Alcaraza. Kakav crni Djoković. Da te potsetim da čovek ne može da pobedi ni u Beogradu, a kamoli na nekom drugom turniru. Šibali ga i Vesely, i Rubljov i Fokina. Ej, Fokina?

Lemi

pre 2 godine

Sjajan meč i zaslužena pobeda Alkaraza. Mali ima neverovatni drop šot, i forhend i bekhend, kao i servis, kretanje i pregled igre zaista fenomenalni i danas mu je u najbitnijim trenucima išlo sve od ruke. Ali, ovo je tek prvi meč sa Novakom, koji brusi formu, sa Nadalom koji se vraća iz povrede, i naravno igrao je pred domaćom publikom koja je frenetično navijala i pomogla mu da igra kao u transu. Ono što je sigurno je da ni Nadal ni Đoković ne bi osvojili sve što su osvojili da nisu znali da uče i prilagođavaju svoju igru tako da sledeći meč očekujem drugačiju priču. Karlosu svaka čast, ne želim da umanjujem njegov uspeh, ali videćemo da li će zadržati kontinuitet, kako će glava reagovati pred drugačijom publikom, kako će se snaći u igri na 3 dobijena seta, na dosta sporijoj podlozi na RG-u, a tu su naravno i drugi igrači željni uspeha...

Mare

pre 2 godine

Dobro bre ljudi, čovek je malo igrao u zadnje vreme i u godinama je, normalno je da mora da diže formu postepeno. Takođe ovaj mladić je pobedio i Nadala na šljaci, nije da je mačji kašalj. Nije ovo tako loše.

krastavčević bole, bgd

pre 2 godine

A ti si kao i obično igrao kukavički i čekao greške protivnika. Ovog puta to nije "upalilo". Da je Novak igrao u životu malo agresivnije imao bi već minimum 25 GS! Od velike trojke Đoković ima sigurno ubedljivo najmanje vinera.

Sinke

pre 2 godine

Godine cine svoje.....Ali moj utisak je da Novak fizicki nekako nije vise isti posle Australije,kao da je dodatno ostario,nekako mi djeluje uvijek umorno,isrcpljeno,a ranije je znao biti potpuno svjez....Prosto se osjeca ta energija....Nadamo se svi da ce se vratiti na najveci nivo i da ima snage osvojiti jos koji gren slem....Ali definitivno su ga usporili,ta Australija se moze na kraju ispostaviti kao kljucna za Novakovo zaustavljanje.....Nikako ga nisu mogli drugacije zaustaviti na terenu,i onda je dosla korona....Ostalo je istorija.

Zaki

pre 2 godine

Jako je vazno da ovi novi mladi krenu da biju pa da Nolo ostane na 20 Gs titula. Neka ostane ovakav poredak i svi sretni. Neka i Rafa ostane na 21. Potpisujemo. Moguce da ce tako i biti.

Slave

pre 2 godine

Vidi pohvale za Karlosa. Neka neka, zamrzece se i ovaj decko kao i svi Nolovi rivali u poslednjih 15 godina. Ne verovatno kao.mnogi jer nece biti dugo rival Nolou, ali u nekoj meri sigurno.

Ivan

pre 2 godine

Rodzer je u 35. imao novaka i rafu na vrhuncu, dok ovi imaju kao glavnu pretnju imaju momka od 19 godina. bas me zanima koliko bi slemova osvojili njih dvojica da su imali za protivnike 6 godina mladjeg novaka i rafu a ne cicipasa i medvedeva.

Dajanna

pre 2 godine

Novak je pobedio sam sebe na zalost,a taj mali videcemo dokle ce da dodje....nemojte ga toliko hvaliti ostavite vremenu da pokaze koliko cega ce da osvoji,pa onda komentar sviju....

mix

pre 2 godine

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.
(mix, 7. maj 2022 18:05)

Neverovatan meč Novaka, poštovanje, moram da promenim prognozu, u Rimu Novak pobedjuje 2-1, na RG 3 -0 za Novaka. To je budućnost koju smo videli danas, U finalu pada Nadal 3-1, na Vimbldonu Novak će biti veliki, najveći favorit.

Šteta što neće moći da igra US Open, bile bi to tri GS titule ove sezone.

Ilija

pre 2 godine

Obzirom na sve okolnosti, nedostakak prave forme i ritma, Novak je odigrao vise nego pristojno. Pomogla mu je u smislu snage predaja Murraya i relativno lagan mec jucer.. Alcaraz je vise igrao, jucer emotivna pobjeda protiv Nadala i bio je potroseniji sigurno ali opet imao dovoljno mladosti, snage i koncentracije za dobiti Novaka. To nije mala stvar, on je jako mlad a vec ima zavidnu kondiciju. Novak ce morati podici snagu i spremnost za trcanje do RG, inace nece osvojiti. Tamo je dan odmora izmedu meceva i on trenutno nije u stanju nositi se s Alcarazom po tom pitanju. Za Nadala ne znam sto bih rekao, mislim da ce podici i on formu do RG. Tu su jos neki igraci kao Tsitsipas i jos neki koji mogu zasmetati tj. priustiti Novaku ili Rafi tezak mec, iscrpiti ih na putu. Najbitnija stvar za ovogodisnji RG ce definitivno biti zdreb,hoce li Novak morati preko Rafe, Tsitsipasa i Alcaraza do titule. Hoce li Rafa morati mozda na Alcaraza u 1/4 finalu kao ovde.. Onaj koji dobije laksi put sigurno ima puno vise sanse za otici do kraja. Trenutno sam uvjerenja da ni Rafa niti Novak nece moci neokrznuto proci neki tezak zdreb gdje ce 3 ili cak 4 meca morati trositi mnogo snage za pobjedu. Danas se Novak borio koliko moze, jako dug mec na 2 dobivena.. sad ubacite tu jos set ili dva, pa za dva dana ides mozda na Tsitsipasa s kojim si lani igrao 5 setova i koji i ove godine igra dobro na zemlji.. Pobjedis obojicu a u finalu ceka Nadal.. Za Rafu vrijedi potpuno isto.. Ipak je 35/36 na ledima..

Umereni pesimista

pre 2 godine

Zaslužio je on da pobedi mnogo lakše, posle onolikih vinera i dominacije, ali još je zelen i zato ti je dao toliko prilika da se izvučeš.
Ipak, pravda je pobedila.
Da ti nije bilo ovog rata u Ukrajini, koji je pojeo Koronu, ne bi ti video loptice do sledeće godine...

milwood

pre 2 godine

Realno,mali udara jako i precizno, brz je. Da su Rafa i Đoković 5 godina mlađi, ne 10, šišali bi ga onako. Naravno gubili bi poneki meč, u principu kao protiv Conge, Delpa, Soderlinga.

burke

pre 2 godine

Nijanse su odlučile. Mali je bio više puta u prilici brejka, čak i neiskoriščene meč lopte, vodio je ali nije bio u značajnoj prednosti. Tri seta, dva taj brejka, sve je to bilo prilično izjednačeno. Tenis je bio vrhunski. Koliko je šok da Đoković u 35-oj igra tako dobro toliko je šok da mali sa tek napunjenih 19 igra tako dobro. Prvi meč, prvi sudar sa brojem 1 i odmah pobjeda. Respekt. Ali ni malome neče da bude lako da održi taj nivo ili da se još razvija. Ovo može da bude najava velike karijere ali i ne mora. Teško je održati motivisanost, ustedsređenost, ostati bez ozleda itd. Teško če bilo ko nadmašiti Đokovića.

Sarkazam

pre 2 godine

Prisustvujemo pocetku stvaranja istorije. Niko nikad nije u 24h dobio nadala i novaka. A mali ima 19 godina samo. Mentalno jak kao stena. Ostaje da se vidi kakav je na travi. Ako i tamo igra kao sad, bice visestruki slem sampion i broj jedan.
Jos vrhunac svega, igra lep tenis. Ma genijalno. Samo da drzi svoj put i ostane motivisan.
(Radio gaga, 7. maj 2022 21:24)
U stvari pre njega je Nadala i Djokovica jednog za drugim pobedilo cetiri tenisera, ali ovaj je prvi koji je to uradio na sljaci. Definitivno ce decko biti veliki u godinama koje dolaze, ali koliko videcemo kad uzme prvi GS. Bila je tesna pobeda ali mislim da ni Nadal ni Djokovic nisu bili u svojoj top formi. Bice dana za megdana.
Idemoooooo!!! No1e je GOAT.

Radio gaga

pre 2 godine

Prisustvujemo pocetku stvaranja istorije. Niko nikad nije u 24h dobio nadala i novaka. A mali ima 19 godina samo. Mentalno jak kao stena. Ostaje da se vidi kakav je na travi. Ako i tamo igra kao sad, bice visestruki slem sampion i broj jedan.
Jos vrhunac svega, igra lep tenis. Ma genijalno. Samo da drzi svoj put i ostane motivisan.

Globtroter

pre 2 godine

Evidentan uspon forme Novaka. Od onih očajnih predstava iz Dubaija i Monte Karla, do srednje žalosnih partija na početku Beograda, ovo sada izgleda dosta ozbiljnije. Još mu fali snage, ali ne sumnjam da će podići formu na sve viši nivo kako bude igrao.

Samo jako Novače!

Top komentari sa sličnih vesti

pre 2 godine

Polako ljudi. Nije ni GS još uzeo. Nadal je u njegove godine uzeo već RG. Danas će mu Novak pokazati da mora još da "kopa".

Robert

pre 2 godine

Kao što je to bio slučaj i sa Federerom, što je duže odlagao povlačanje, to je rasla lista imena koji su mu skidali skalp u poznim igračkim godinama, pa čak i nabijali pozitivan H2H. Doduše, to je ovde s radošću dočekano, ali je đavo sada pokucao i na Noletova vrata.

...

pre 2 godine

Dobio je i Novak Agasija, Nadala i Federera jednog za drugim. Mali je sjajan, ali nemojmo da prenagljujemo, jedan je izašao iz povrede i tek sad se pokreće, a drugi je jos u procesu vraćanja u formu.

tenisman

pre 2 godine

Meni srce puno da mu je onaj sjaj u očima i glad ponovo tu. Bitan meč da analizira sve vrline i mane Alkaraza. Mali je već sila i mora se obratiti svaka moguća pažnja. Ako već mora da se izgubi neka bude danas, nije frka.

Novak se vratio i čim uđe u svoj fitnes i snagu, razneće ih sve na gomili. Očekujem jedan strašan RG gde će zapušiti usta svima. Napred šampiončino, volimo te svi!

dorcolac

pre 2 godine

igru kontinuitet kvalitet jacinu istrajnost kao velika trojka nece skoro moci neko da dostigne.u Djokovic ce polako dostici formu samo mu nedostaju mecevi a onds cemo videti ono nasta smo navikli

ManUtd

pre 2 godine

Ne znam, gledam mec i ne vidim gde bi mogao da se popravi,nema snage, nema energije, nema brzine. Iskreno,mnogo je mucno gledati ga, a realno bice i sve vise posto dolaze sve mladji i mladji igraci.

zvezdale

pre 2 godine

Fantazija od meča, jedan od boljih na Mastersima poslednjih godina. Novak je imao zicer na 4-4 i 0-30 u II setu da udari tuš i zatvori sve ali Bože moj. Mogao je i da izgubi brzo i u III setu, brdo spašenih meč i brejk lopti koji su za svaku moguću pohvalu. Karlitos je momentalno 3. igrač na svetu, ni Medvedev, ni Zverev ni Cicipas nisu ovaj nivo.

Za Novaka je najvažnije da vraća kondiciju i već u Rimu brusi staru top formu za RG.
Krvi će im se svima napiti, osveta je suđena.

питам за друга

pre 2 godine

Новак би у овом тренутку одвалио Надала и на шљаци, и то је оно што је нама најбитније. За обојицу ће сваки следећи освојени слем бити велик ко кућа.

Globtroter

pre 2 godine

Evidentan uspon forme Novaka. Od onih očajnih predstava iz Dubaija i Monte Karla, do srednje žalosnih partija na početku Beograda, ovo sada izgleda dosta ozbiljnije. Još mu fali snage, ali ne sumnjam da će podići formu na sve viši nivo kako bude igrao.

Samo jako Novače!

tenisman

pre 2 godine

Meni srce puno da mu je onaj sjaj u očima i glad ponovo tu. Bitan meč da analizira sve vrline i mane Alkaraza. Mali je već sila i mora se obratiti svaka moguća pažnja. Ako već mora da se izgubi neka bude danas, nije frka.

Novak se vratio i čim uđe u svoj fitnes i snagu, razneće ih sve na gomili. Očekujem jedan strašan RG gde će zapušiti usta svima. Napred šampiončino, volimo te svi!

Radio gaga

pre 2 godine

Prisustvujemo pocetku stvaranja istorije. Niko nikad nije u 24h dobio nadala i novaka. A mali ima 19 godina samo. Mentalno jak kao stena. Ostaje da se vidi kakav je na travi. Ako i tamo igra kao sad, bice visestruki slem sampion i broj jedan.
Jos vrhunac svega, igra lep tenis. Ma genijalno. Samo da drzi svoj put i ostane motivisan.

...

pre 2 godine

Dobio je i Novak Agasija, Nadala i Federera jednog za drugim. Mali je sjajan, ali nemojmo da prenagljujemo, jedan je izašao iz povrede i tek sad se pokreće, a drugi je jos u procesu vraćanja u formu.

milwood

pre 2 godine

Realno,mali udara jako i precizno, brz je. Da su Rafa i Đoković 5 godina mlađi, ne 10, šišali bi ga onako. Naravno gubili bi poneki meč, u principu kao protiv Conge, Delpa, Soderlinga.

Sarkazam

pre 2 godine

Prisustvujemo pocetku stvaranja istorije. Niko nikad nije u 24h dobio nadala i novaka. A mali ima 19 godina samo. Mentalno jak kao stena. Ostaje da se vidi kakav je na travi. Ako i tamo igra kao sad, bice visestruki slem sampion i broj jedan.
Jos vrhunac svega, igra lep tenis. Ma genijalno. Samo da drzi svoj put i ostane motivisan.
(Radio gaga, 7. maj 2022 21:24)
U stvari pre njega je Nadala i Djokovica jednog za drugim pobedilo cetiri tenisera, ali ovaj je prvi koji je to uradio na sljaci. Definitivno ce decko biti veliki u godinama koje dolaze, ali koliko videcemo kad uzme prvi GS. Bila je tesna pobeda ali mislim da ni Nadal ni Djokovic nisu bili u svojoj top formi. Bice dana za megdana.
Idemoooooo!!! No1e je GOAT.

питам за друга

pre 2 godine

Новак би у овом тренутку одвалио Надала и на шљаци, и то је оно што је нама најбитније. За обојицу ће сваки следећи освојени слем бити велик ко кућа.

zvezdale

pre 2 godine

Fantazija od meča, jedan od boljih na Mastersima poslednjih godina. Novak je imao zicer na 4-4 i 0-30 u II setu da udari tuš i zatvori sve ali Bože moj. Mogao je i da izgubi brzo i u III setu, brdo spašenih meč i brejk lopti koji su za svaku moguću pohvalu. Karlitos je momentalno 3. igrač na svetu, ni Medvedev, ni Zverev ni Cicipas nisu ovaj nivo.

Za Novaka je najvažnije da vraća kondiciju i već u Rimu brusi staru top formu za RG.
Krvi će im se svima napiti, osveta je suđena.

sasa

pre 2 godine

Rafa i Federer su ipak za klasu bolji od Noleta.Sve moje prognoze u kojima sam verovao u Novaka su bile pogresne.
(mix, 7. maj 2022 22:44)

Zato su bolji i u medjusobnim mecevima i po broju nedelja na prvom mestu. Sve je to zato sto su za klasu bolji. Vole ljudi da lupaju pa to ti je.

Oliver

pre 2 godine

Svi znamo da je Djokovic davno propustio puno sansi da postane rekorder po broju GS. On je morao da ima odavno 25 GS i status Goat. Ali,izbacivanje iz Australije,izbacivanje sa Us Opena,onaj poraz od Vavrinke,pa dva puta od Mareja,pa dva puta na US openu,pa izgubljena godina zbog Imasa..to vam je jos 4,5 GS. On ima previse poraza u finalima GS. Sad ce biti jako tesko,jer je biologija neumoljiva i tesko se moze protiv krštenice. Jedina uteha je sto Nadal ima isti problem.

Simba

pre 2 godine

Allaraz dolazi u teniski svijet u pravi trenutak,kada polako zavrsavaju karijere najvecih igraca,i tu je njegova ogromna prednost....Da se pojavio prije 5-6 godina,druga bi prica bila,ovako,njemu je put otvoren.

hm

pre 2 godine

Cuj to - Nole se cuva. To isto kao i oni koji govore da se Federer cuva. E moji, godine rade svoje. Zapravo nisu godine problem veci je problem sto kako staris sve vise vremena treba organizmu da se odmori. Sto znaci da ce mecevi na tri dobivena seta biti jos i tezi za "starce" kako bude odmicao turnir.

burke

pre 2 godine

Nijanse su odlučile. Mali je bio više puta u prilici brejka, čak i neiskoriščene meč lopte, vodio je ali nije bio u značajnoj prednosti. Tri seta, dva taj brejka, sve je to bilo prilično izjednačeno. Tenis je bio vrhunski. Koliko je šok da Đoković u 35-oj igra tako dobro toliko je šok da mali sa tek napunjenih 19 igra tako dobro. Prvi meč, prvi sudar sa brojem 1 i odmah pobjeda. Respekt. Ali ni malome neče da bude lako da održi taj nivo ili da se još razvija. Ovo može da bude najava velike karijere ali i ne mora. Teško je održati motivisanost, ustedsređenost, ostati bez ozleda itd. Teško če bilo ko nadmašiti Đokovića.

John

pre 2 godine

Mali je odigrao fantastično.
I pored toga, zamalo da ga Đoković dobije. Iako nije bio ni na svojih trenutnih 100%, a kamo li na prošlogodišnjem nivou (onaj prošlogodišnji Novak bi ga odvalio u dva seta lagano).
Pre samo dve nedelje je u Beogradu ostao bez daha i crkao protiv Rubljova. Danas je bilo bitno drugačije. Ako pametno odigra u Rimu i nabije kondiciju... u Parizu je sve moguće...

Mali Hijavata

pre 2 godine

Samo polako saske,novak jos dize formu,dok alkaraz vise od toga ne moze.Ali svejedno pohvale za mladog tenisera.
(Red, 7. maj 2022 22:47)

Ja bih rekao suprotno. Novak od ovoga više ne može, jer ima 35.
A Alkaraz je pobedio u meču u kojem je imao 57 neiznudjenih grešaka! Zamisli kad stekne iskustvo i smanji taj broj na 3-10 po setu, što je normalno za Novaka i Nadala kad su u top formi.
Ne znam samo na osnovu čega si zaključio da Alkaraz više od ovoga ne može a već ima masters titulu i još tri manja turnira, te pobede nad Nadalom i Novakom, a tek je napunio 19 ?

sasa the king

pre 2 godine

Alkaras 51 viner…Nole, nemas ti vise snage za duge relije, mali te je nadigrao u 95% razmena, a ti nisi skapirao.
Kao sto rekoh, osvajanje jos nekog GS ce biti sve teze i teze. Wimbledon eventualno.

Sinke

pre 2 godine

Godine cine svoje.....Ali moj utisak je da Novak fizicki nekako nije vise isti posle Australije,kao da je dodatno ostario,nekako mi djeluje uvijek umorno,isrcpljeno,a ranije je znao biti potpuno svjez....Prosto se osjeca ta energija....Nadamo se svi da ce se vratiti na najveci nivo i da ima snage osvojiti jos koji gren slem....Ali definitivno su ga usporili,ta Australija se moze na kraju ispostaviti kao kljucna za Novakovo zaustavljanje.....Nikako ga nisu mogli drugacije zaustaviti na terenu,i onda je dosla korona....Ostalo je istorija.

Ilija

pre 2 godine

Obzirom na sve okolnosti, nedostakak prave forme i ritma, Novak je odigrao vise nego pristojno. Pomogla mu je u smislu snage predaja Murraya i relativno lagan mec jucer.. Alcaraz je vise igrao, jucer emotivna pobjeda protiv Nadala i bio je potroseniji sigurno ali opet imao dovoljno mladosti, snage i koncentracije za dobiti Novaka. To nije mala stvar, on je jako mlad a vec ima zavidnu kondiciju. Novak ce morati podici snagu i spremnost za trcanje do RG, inace nece osvojiti. Tamo je dan odmora izmedu meceva i on trenutno nije u stanju nositi se s Alcarazom po tom pitanju. Za Nadala ne znam sto bih rekao, mislim da ce podici i on formu do RG. Tu su jos neki igraci kao Tsitsipas i jos neki koji mogu zasmetati tj. priustiti Novaku ili Rafi tezak mec, iscrpiti ih na putu. Najbitnija stvar za ovogodisnji RG ce definitivno biti zdreb,hoce li Novak morati preko Rafe, Tsitsipasa i Alcaraza do titule. Hoce li Rafa morati mozda na Alcaraza u 1/4 finalu kao ovde.. Onaj koji dobije laksi put sigurno ima puno vise sanse za otici do kraja. Trenutno sam uvjerenja da ni Rafa niti Novak nece moci neokrznuto proci neki tezak zdreb gdje ce 3 ili cak 4 meca morati trositi mnogo snage za pobjedu. Danas se Novak borio koliko moze, jako dug mec na 2 dobivena.. sad ubacite tu jos set ili dva, pa za dva dana ides mozda na Tsitsipasa s kojim si lani igrao 5 setova i koji i ove godine igra dobro na zemlji.. Pobjedis obojicu a u finalu ceka Nadal.. Za Rafu vrijedi potpuno isto.. Ipak je 35/36 na ledima..

Dajanna

pre 2 godine

Novak je pobedio sam sebe na zalost,a taj mali videcemo dokle ce da dodje....nemojte ga toliko hvaliti ostavite vremenu da pokaze koliko cega ce da osvoji,pa onda komentar sviju....

Mare

pre 2 godine

Dobro bre ljudi, čovek je malo igrao u zadnje vreme i u godinama je, normalno je da mora da diže formu postepeno. Takođe ovaj mladić je pobedio i Nadala na šljaci, nije da je mačji kašalj. Nije ovo tako loše.

realista

pre 2 godine

Koliko se samo teše ovi navijači Djokovića, smešno je čitati sve te komentare: te Djoković diže formu u Dubaiju, te Djoković diže formu u Monte Carlu, te Djoković dižu formu u Beogradu, te Djoković diže formu u Madridu, te Djoković će se osvetiti za ovo... Bla, bla, bla.... Čovek gde god se pojavi ništa ne može da osvoji, a Roland Garos je za njega maksimala četvrt finale ili polufinale. To je realnost.

tenis

pre 2 godine

Nema veze! Svaka cast malom, Nole dize formusto je naj vaznije. Samo RG ovde vredi, sve ovo ostalo je samo dobra vjezba. Mislite da bi Nadal onako izgubio na RG ko neki dan? Cuva se za Rg, tako i Nole polako dize formu...
(Dule davitelj, 07. maj 2022 22:55)

Nema Djoković sta da trazi nigde, njega je Medvedev penzionisao, a sad je postao sam vreća za udaranje. Vidis da ga gazi ko stigne.

Aleks

pre 2 godine

Svaka cast za Spanca. Od Djokovica ostade tek po neki retern i forhend. Na mrezi nikad nije bio vrhunski, sad i godine cine svoje, sporiji je i umorniji Jos uz sve ovo sve je manje teniser a sve vise star i influenser u pokusaju. Vreme je za penziju i porodicu.

dorcolac

pre 2 godine

igru kontinuitet kvalitet jacinu istrajnost kao velika trojka nece skoro moci neko da dostigne.u Djokovic ce polako dostici formu samo mu nedostaju mecevi a onds cemo videti ono nasta smo navikli

OmiKoronIRL

pre 2 godine

Mali je živa opasnost...bukvalno je ovim pobedama dobio krila. Čini mi se da je kvalitetom igre odavno preskočio Cicipasa, Zvereva i Medvedeva... a sad je opasno zagrizao Nadala i Noleta.
Sve čestitke "klincu"!!! Žao mi je Novakovog poraza, ali me silno raduje "najava" novih neizvesnosti i doooobre igre koju mali nudi i donosi...

VUK

pre 2 godine

Bog ili majka priroda , kako je lakše. Mladost pobeđuje . 2008 pojavio se Novak . Njega nisu grlili kada je počeo da ih pobeđuje. Uporedite odnos Federara prema mladom Novaku i Novakov sinoć prema mladom Špancu !! Nije sva pamet i dobrota u planinama Švajcarske.

Mika

pre 2 godine

Ja nisam gledao isti meč kao anti-nolovci.
Ovo je bio jedan izjednačen meč. U trećem setu Novak je imao dve tri šanse na servisu protivnika ali nije uspeo. Tako da ga mali nije "razbio" ili tako nešto...
Novak, ako bude želeo, će osvojiti ono što on bude želeo a ne što se po komentarima prepliće.
Mlado momče ima još da šipči. To nema veze sa mojim Noletom (pošto u komentarima nije naš). Nole ima svoj cilj a malecki svoj cilj. Novak je pred ciljem a mali još ni počeo nije.

Sasa

pre 2 godine

Kao što sam i rekao, Alkaraz je bolji i pobjedio je.
Svako ko ozbiljno prati tenis mogao je da registruje nekoliko detalja iz igre mladog Španca:
Nevjerovatan, nikad do sada viđeni, drop šot s posebnim osvrtom na forhend jer je taj udarac mnogo lakše izvidljiv sa behend strane
Nevjerovatna inteligencija.
Kada ima 2. servis a protivnik stoji 4/5 m iza bazne linije, skoro uvijek koristi duboku kik na behend stranu .
Novak npr je većinom te lopte vraćao kroz visoki top behen spin , pa je Alkaraz brzo prilazio mrežu i završavao volejom poen.Često je to radio i kada u poenu izbaci Noleta nekoliko metara van...ne čeka pozadi da liptica padne već je hvata na mreži.
3.Dalje, kada udalji Novaka van terena, koristio je i kratke spin dijagonale ili paralela, tako da Novak nije ni mogao da stigne do loptice.
Mnogo toga sam vidio što je za UDŽBENIKE!
I naravno kao Nadal fenomenalan je u defanzivi!!!

Bl

pre 2 godine

Nikako mi nisu jasni ovi što uporno tvrde da Đoković samo vraća loptice i čeka da protivnik pogriješi. Bilo bi lijepo da objasne šta za to vrijeme radi protivnik,
zašto mu to dozvoljava, zašto ne skrati i uzme poen na brzinu? Drugo pitanje je zašto protivnik griješi?

Lemi

pre 2 godine

Sjajan meč i zaslužena pobeda Alkaraza. Mali ima neverovatni drop šot, i forhend i bekhend, kao i servis, kretanje i pregled igre zaista fenomenalni i danas mu je u najbitnijim trenucima išlo sve od ruke. Ali, ovo je tek prvi meč sa Novakom, koji brusi formu, sa Nadalom koji se vraća iz povrede, i naravno igrao je pred domaćom publikom koja je frenetično navijala i pomogla mu da igra kao u transu. Ono što je sigurno je da ni Nadal ni Đoković ne bi osvojili sve što su osvojili da nisu znali da uče i prilagođavaju svoju igru tako da sledeći meč očekujem drugačiju priču. Karlosu svaka čast, ne želim da umanjujem njegov uspeh, ali videćemo da li će zadržati kontinuitet, kako će glava reagovati pred drugačijom publikom, kako će se snaći u igri na 3 dobijena seta, na dosta sporijoj podlozi na RG-u, a tu su naravno i drugi igrači željni uspeha...

Denis

pre 2 godine

Новак би у овом тренутку одвалио Надала и на шљаци, и то је оно што је нама најбитније. За обојицу ће сваки следећи освојени слем бити велик ко кућа.
(питам за друга, 07. maj 2022 21:44)

Nadal izašao iz povrede, nije igrao mesec dana, i šta ti znači onda taj komentar? Nadal ima već tri titule, najbolji skor u godini uz Alcaraza. Kakav crni Djoković. Da te potsetim da čovek ne može da pobedi ni u Beogradu, a kamoli na nekom drugom turniru. Šibali ga i Vesely, i Rubljov i Fokina. Ej, Fokina?

Lakić

pre 2 godine

Novakova je jedina šansa Vim. I trava,posto ima igru za nju a ovi novi u principu kad nemaju igru za travu.. Što se tice seljake tu u ovim godinama nema sta da traži protiv ovih momaka,Danas je Nole bio na vrhuncu svoje igre na šljasci i vidno je da on ne moze fizički vise od 3seta na šljasci, On bi peti set na šljaci izgubio sa nulom sa ovima sto su ovde u polufin. To je tako vidljivo i ocigledno,samo nema novinara koji to mogu u Srbiji da kazu.

Dragan

pre 2 godine

Gledao sam ceo meč i jako se nervirao Novakovom igrom pogotovo u drugom setu. Budimo realni, Novak je pobedio samog sebe. Sa toliko godina igranja i toliko mečeva koje je on odigrao, trebao je da pobedi na iskustvo i na rutinu. On je ljudi moji promašivao zicere, upucavao u mrežu, promašivao smečeve u prazni deo terena. Kakav mu je bio prvi servis? Koliko je udario asova? Alkaras je imao duplo više vinera. Bilo mi je muka gledati neiznuđene greške ali mi se opet čini da se Novak polako vraća u formu. Njegovo filozofiranje oko vakcine i neigranje se videlo i u Montre Karlu i u Beogradu i ovde.
I na kraju naravno sve pohvale za Španca. Ostavio je srce na terenu ali se vidi da još mnogo toga treba da nauči.

Tom Starin

pre 2 godine

@dragan

Da, budimo REALNI! Đokovića je danas pobedio Alkaraz, NE on sam sebe.

Alkaraz je imao duplo više "unforced errora", ali i dva puta više winnera, što znači, da je ama BAŠ SVE zavisilo od njega.

A ono "još ima mnogo da nauči"....., ne znam, koliko puta ste ga dosada gledali i ŠTA JE TO "MNOGO", što još mora da nauči? To bi onda za početak trebalo da znači, da ima najmanje jednu ili dve velike rupe u svojoj igri i još po koju manju.

Šta od toga "ima"? Odgovorite, ako znate.

A sad hipotetski; ako sve "to" nauči, šta onda?
Ima poene da mu sakupljaju, kamo li gemove.

@da se ja pitam ja bi protero autobus

pre 2 godine

Mislim da 25 GSa više nije realno, ako uzme još dva super.
(da se ja pitam ja bi protero autobus, 7. maj 2022 22:58)

Ajaooo pa kakvih 25... to je mitomanija od pre AO, a i onda nije bila bas zasnovana na realnosti, a sada samo pola godine kasnije bice super i jedan jos ako osvoji.

Umereni pesimista

pre 2 godine

Zaslužio je on da pobedi mnogo lakše, posle onolikih vinera i dominacije, ali još je zelen i zato ti je dao toliko prilika da se izvučeš.
Ipak, pravda je pobedila.
Da ti nije bilo ovog rata u Ukrajini, koji je pojeo Koronu, ne bi ti video loptice do sledeće godine...

Robert

pre 2 godine

Kao što je to bio slučaj i sa Federerom, što je duže odlagao povlačanje, to je rasla lista imena koji su mu skidali skalp u poznim igračkim godinama, pa čak i nabijali pozitivan H2H. Doduše, to je ovde s radošću dočekano, ali je đavo sada pokucao i na Noletova vrata.

Vanja

pre 2 godine

Samo ti cekaj da protivnik pogresi, Alcaraz vise od duplo winnera imao.
Ne moze se sa 20 winnera pobediti ovakav agresivan igrac.
Prakticki je Novak s druge strane mreze imao igraca pola Federer-pola Nadal. Federer- agresivnost, poeni na winnere, mastovitost: servis voley, drop, Nadal-snaga, izdrzljivost, svaki poen borba kao da je zadnji poen meča.

ana

pre 2 godine

Mali "cisti" najjace, ali mora biti svestan ( da ne bi poleteo previse) da ih "cisti" kada su najjaci pred zalaskom karijera, sto je normalno s obzirom na njihove godine.

BG

pre 2 godine

Sada više nije važno osvojiti sve turnire , važno je učestvovati . Dolaze mladi i izdržljiviji i smena generacija . Dosta je uradio za sebe i za nas i hvala mu. Igraj opušteno još par godina i uživaj !

krastavčević bole, bgd

pre 2 godine

A ti si kao i obično igrao kukavički i čekao greške protivnika. Ovog puta to nije "upalilo". Da je Novak igrao u životu malo agresivnije imao bi već minimum 25 GS! Od velike trojke Đoković ima sigurno ubedljivo najmanje vinera.

aha

pre 2 godine

Meni srce puno da mu je onaj sjaj u očima i glad ponovo tu. Bitan meč da analizira sve vrline i mane Alkaraza. Mali je već sila i mora se obratiti svaka moguća pažnja. Ako već mora da se izgubi neka bude danas, nije frka.

Novak se vratio i čim uđe u svoj fitnes i snagu, razneće ih sve na gomili. Očekujem jedan strašan RG gde će zapušiti usta svima. Napred šampiončino, volimo te svi!
(tenisman, 07. maj 2022 21:33)

Zapušiće usta vama Nadal svima, samo polako.

ManUtd

pre 2 godine

Ne znam, gledam mec i ne vidim gde bi mogao da se popravi,nema snage, nema energije, nema brzine. Iskreno,mnogo je mucno gledati ga, a realno bice i sve vise posto dolaze sve mladji i mladji igraci.

Nele Car

pre 2 godine

Ne znam o čemu pričate... I sam Nole je pre par meseci rekao da će doći mlađi kvalitetni igrači koji će ih zameniti, to počinje polako da se dešava... Što se tiče samog meča bio je poprilično izjednačen vrlo lako je mogao i da ga dobije bez obzira na statistiku koja ide u prilog Alkarezu a što se tiče gren slemova bilo bi lepo da se posetite ko ga je u zadnjih 15 godina osvojio pored Noleta, Nadala i Federera... Ako je malo 61 onda OK al ja mislim da će ipak još malo da sačekaju ovi drugi... zajedno sa mladim Špancem uz dužno poštovanje jer je veliki talenat ali nije jedini...

Miloš Baljko

pre 2 godine

Iskreno pre meca sam rekao da ce Alkaraz biti veoma tezak ispit za Novaka, takodje sam predvidjao da ce na iskustvo to Novak da dobije, Alkaraz me je po tom pitanju zaista iznenadio i moram da priznam i odusevio, decko je tek sada napunio 19 god. i onako da odigra taj brejk treceg seta, kapa dole.
Apsolutno necu da umanjujem pobedu mladog Spanca kao neki, ali mora da se kaze i da je dosta bio nosen publikom, Novak nije bio potpuno spremam i to se mora naglasiti i imati u vidu sta se desavalo tokom ove godine i koliko je meca odigrao.
Neko moje misljenje je da ako ponovo ukrste koplja, Rim ili RG, misli da ce Novak imati vece sanse da to dobije sigurno , e sada ako Alkaraz zaredja jos neku pobedu, moze se onda tada slobodno reci da je doslo do smene generacije!

Uska pruga lajkovačka

pre 2 godine

Poeni ukupno 134:131 za Alkarasa.Nole je ovo lako mogao da prelomi na svoju stranu, iako još nije ni blizu svog maksimuma.
Mali je dobar na šljaci, na betonu, slabiji, na travi prosečan, tako da "polako s to veličanje".Ima tu mnogo još toga da se poklopi da bi bio veličina u rangu velike trojke.
Evo, recimo, gde je sada Tim.

Sluzbenik

pre 2 godine

Auh, koliko nerealnih i napaljenih komentara i glorifikacija Alkaraza. I zaista - dečko je sa 19 godina izvanredan igrač. Ali... kao prvo - igrao je sa Nadalom i No1etom koji tek podižu formu i kojima je pravi motiv tek RG. Drugo, Karlos će sada svima postati "meta" i igraće protiv njega ekstra-motivisano a to je teško dugo braniti. I to vodi do trećeg i najvažnijeg: potrebno je kostantno biti na vrhunskom nivou godinama, izbeći povrede, psihološke zamke koje donose velika očekivanja i slava, itd itd... a dečko sve to tek treba da dokaže. Ovde mu neki već poklanjaju prvo mesto, 30 GS, najbolji ikad, itd itd... a dečko je tek na početku, 1001 iskušenje ga čeka. Lično me ne bi čudilo da ove godine na GS-ovima ne uradi ništa veliko, jer sada će ga i No1e i Nadal, ali i Medo, Cici i Zverev sasvim drugačije "dočekivati" u mečevima.

Ivan

pre 2 godine

Rodzer je u 35. imao novaka i rafu na vrhuncu, dok ovi imaju kao glavnu pretnju imaju momka od 19 godina. bas me zanima koliko bi slemova osvojili njih dvojica da su imali za protivnike 6 godina mladjeg novaka i rafu a ne cicipasa i medvedeva.

Dule davitelj

pre 2 godine

Nema veze! Svaka cast malom, Nole dize formusto je naj vaznije. Samo RG ovde vredi, sve ovo ostalo je samo dobra vjezba. Mislite da bi Nadal onako izgubio na RG ko neki dan? Cuva se za Rg, tako i Nole polako dize formu...

Atomski sleva ili zdesna?

pre 2 godine

@Oliver
Imati status, znači imati nešto zvanično, a ja ti iskreno kažem da taj status ne postoji, nema ga niko i neće ga imati, dok nekog taj status ne ozvaniči. To ni u jednom sportu nije utvrđeno. I u košarci ne postoji "status" o0 najboljem, nego se sabiraju razni "parametri" za najkorisnijeg.

anonimus

pre 2 godine

Nole pobedi - Najbolji svih vremena, GOAT, nije što je naš, al nema mu ravnog....
Nole izgubi - vreme je za penziju, nikada vise nece uzeti GS, za klasu je losiji od Federera i Nadala... Starac, godine...
Realnost :
Komentara poput ovih danas, bilo je i pre par godina, u vise navrata. Kad je imao padove u karijeri, mnogi ovde su mu preporučivali penziju....
Danas je odigrao egal meč, sa pretalentovanim klincem u punoj formi, na krilima titule od pre par nedelja i pobede nad Nadalom svega dan ranije.
Meč u kojem je Nole odigrao solidno, meč koji je rešilo par poena.
Meč u kojem Nole još uvek juri svoju formu.
Da li će se vratiti u istu, ostaje da vidimo.
Pa za par meseci pricajte o penziji... Ili ce se opet okrenuti ploča pa će biti miljenik i GOAT komentatora ovde....

lINK

pre 2 godine

Alkaraz nema ni kršten grend slem, a domaći i svetski stručnjaci ga već proglasiše GOAT-om. Alo, bre, pa pred dečkom je dugačak put, ko može bilo šta da predvidi?

CroFed

pre 2 godine

@Dragan

Novica je jako malo kardinalnih grešaka imao, smeč tu i tamo, drop shot poneki, onaj forhend na 0:30 kod 4:4 u trećem setu. A u meču je imao više asova i manje dvostrukih grešaka od Carlosa!

Stojanca iz Babusnicu

pre 2 godine

Novak je osvojio sto je osvojio i to nije malo s obzirom na igracke deficite koji ce ga ocigledno do kraja karijere pratiti. Novak je sve sto je postigao, postigao radom, jer talenta za tenis nije imao. Kako drugacije objasniti da neko ko je 20 GS osvojio, "bezbrojne" ATP 1000 i 500 turnire, koji je toliko dugo br.1 nije uspeo sve te godine od servisa da napravi oruzje, nije naucio da izlazi na mrezu, da smecuje, da drop sotuje... Sve spomenuto, osim servisa, ne moze da se nauci, da se trenira, to se jednostavno po prirodi stvari zna ili ne zna, ima se urodjeni osecaj za to ili se nema. Kako to izgleda kada neko ima talenta za tenisku igru vidimo na Alkarazu. Dovoljno je pogledati kako vec na pocetku profi karijere servira, izlazi na mrezu, skracuje lopte, smecuje, udara lopticu kao da sutra ne postoji pa da coveku padne brada dole pre nego sto kaze, vauuu, ovaj decko ima talenta za tenis. Navijacima Alkaraza nikada nece srce da sidje u pete kada on krene na mrezu, kada treba da smecuje, skracuje poene... naprotiv, oni se raduju spektaklu i sigurno zavrsenom poenu. Kada Novak krene na mrezu, drop sotuje ili treba da smecuje, ja se uvek nalazim u predinfarktnom stanju, jer nikada ne znam hoce li mu to uspeti ili nece. Juce u mecu sa Alkarazom videli smo dva smecovanja u mrezu, pri cemu se je Novak 2 koraka daleko od mreze nalazio, a drop sotovanje u sopstvenu polovinu terena i da ne pominjem. Tako on to celu karijeru radi. Sto zna zna, sto ne zna, nikada nece ni znati.

Red

pre 2 godine

Kao što sam i rekao, Alkaraz je bolji i pobjedio je.
Svako ko ozbiljno prati tenis mogao je da registruje nekoliko detalja iz igre mladog Španca:
Nevjerovatan, nikad do sada viđeni, drop šot s posebnim osvrtom na forhend jer je taj udarac mnogo lakše izvidljiv sa behend strane
Nevjerovatna inteligencija.
Kada ima 2. servis a protivnik stoji 4/5 m iza bazne linije, skoro uvijek koristi duboku kik na behend stranu .
Novak npr je većinom te lopte vraćao kroz visoki top behen spin , pa je Alkaraz brzo prilazio mrežu i završavao volejom poen.Često je to radio i kada u poenu izbaci Noleta nekoliko metara van...ne čeka pozadi da liptica padne već je hvata na mreži.
3.Dalje, kada udalji Novaka van terena, koristio je i kratke spin dijagonale ili paralela, tako da Novak nije ni mogao da stigne do loptice.
Mnogo toga sam vidio što je za UDŽBENIKE!
I naravno kao Nadal fenomenalan je u defanzivi!!!
(Sasa, 7. maj 2022 22:25)

Samo polako saske,novak jos dize formu,dok alkaraz vise od toga ne moze.Ali svejedno pohvale za mladog tenisera.

Splavar

pre 2 godine

Pa dobro, za promenu je konacno ispao od nekog za kog je javnost i cula. Taj Alkatraz ladno oduvao Rafa na sljaci, mogu da mislim kakav je to talenat. Ono u zadnje vreme kad procitam da ga je dobio neki anonimus je moralo biti porazavajuce za one koji ga podrzavaju, pa njegov poslednji mecevi sa sampionima njegovog nivoa su bili na OI i USO. Mozda je i ohrabrujuce sto je pruzio jak otpor buducem sampionu

Lemi

pre 2 godine

Nole je imao svoje sanse ali ih nije iskoristio. Imao je momente kada je ulazio u “zonu” i mali nije mogao da mu prismrdi. Budi se stari Nole. Snaga, brzina i sve ostalo su na strani malog. Ali Nole je prekaljeni ratnik koji zna sve fore i taktike, koji je iskaljen u megdanima koje teniski svet nikada ranije nije video. Noletovo telo moze da izdrzi jos nekoliko sezona na vrhunskom nivou, njemu treba samo jos jedan, dva slema i to je to. Verujem u njega jer ako nista drugo, zasluzio je da verujemo u njega. Kada se bude povukao, Nole ce biti najveci po svim statistikama, a to je jedino sto ce se pamtiti i racunati.

mix

pre 2 godine

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.
(mix, 7. maj 2022 18:05)

Neverovatan meč Novaka, poštovanje, moram da promenim prognozu, u Rimu Novak pobedjuje 2-1, na RG 3 -0 za Novaka. To je budućnost koju smo videli danas, U finalu pada Nadal 3-1, na Vimbldonu Novak će biti veliki, najveći favorit.

Šteta što neće moći da igra US Open, bile bi to tri GS titule ove sezone.

Uvek neugodna Kudermetova

pre 2 godine

Sjajna slika, Karlos ga je zagrlio bratski kao nekoga kome vec moze stati na crtu (a I vise od toga), dok je Novakov vise ocinski, kao da vidi nekoga ko moze dostici najvise visine uz dovoljno truda i rada.

Mile

pre 2 godine

Problem sa ovim mlađim igračima je što oni naprave rezultat, to dalje povlači da postaju poznati, zarade milione i tako dođu na udar mnogih super lepih žena. Ne mogu da odole, prepuste se ženskim čarima. Krenu da menjaju devojke i tu je kraj. Izgube snagu i volju za tenisom. Federer, Đoković i Nadal imaju tu prednost da su u stabilnim vezama godinama i sto posto su u tenisu. Ovaj mali za sada samo trenira i igra tenis, ali ako krene da se bavi manekenkama nema od njega ništa. Past će vrlo brzo. I ovakvi rezultati ostaće zapamćeni samo kao pojedinačni bljeskovi. Dovoljno je par ludih noći da mu se dogode i on će na RG senzacionalno ispasti već u prvom krugu.

mr

pre 2 godine

Novak je osvojio sto je osvojio i to nije malo s obzirom na igracke deficite koji ce ga ocigledno do kraja karijere pratiti. Novak je sve sto je postigao, postigao radom, jer talenta za tenis nije imao.
(Stojanca iz Babusnicu, 8. maj 2022 07:39)

Хахахаха, ајде признај да никад у животу ниси рекет у руку узео, чак ни за бадминтон. Па да ли си ти свестан шта си написао? Објасни себи, ако можеш, играч прима сервис, који иде преко 220 на сат, дакле мора да се намести на ударац, мора да удари ту лоптицу, мора да погоди другу половину терена, и по могућству да противник онда њему што слабије и непрецизније врати. И то важи за сваки ударац. Дакле пуно елемената игре. Овде ваљда разликујеш шта се постиже радом а шта је чисти квалитет, који просто излази из дара и знања. Ти пре свега уопште не разумеш тенис, уопште не разумеш ни ударце, уопште не разумеш ни Новаков тенис. Новак није физички јак, нема ни јак сервис, и иначе му ударци нису јаки, а опет његови противници често погледом испраћају његове ударце, или се поломе да врате, или пак врате а лоптица им добија неку чудну путању. Не разумеш ти то, и зато и не можеш да видиш. Новаков тенис је нешто друго, да би се копирао мора да се има много много знања, и то оног правог тениског техничког. Човек је просто класа за себе. Мали број играча на свету има такве специфичне ударце. Имају их и још неки тенисери, али само један може бити најбољи.

Tedy

pre 2 godine

Ako Nole nije na maksimumu, a Alkaraz igra u životnoj formi i pri tome uzmemo u obzir da se meč igrao u Madridu (koji nije Đokovićeva omiljena šljaka).... Nole u Parizu ima čemu da se nada!
.... Ovo juče bio meč na dve lopte.... Lično mislim da je Đoković morao da igra agresivnije u drugoj polovini drugog seta...čini se da je tada ostao mnogo pozadi i u defanzivi, čekajući da mladi Španac pogreši što se nije desilo....
Itekako će se Nole pitati na RG.. O tituli naravno
.

Slave

pre 2 godine

Vidi pohvale za Karlosa. Neka neka, zamrzece se i ovaj decko kao i svi Nolovi rivali u poslednjih 15 godina. Ne verovatno kao.mnogi jer nece biti dugo rival Nolou, ali u nekoj meri sigurno.

Goat

pre 2 godine

Ovo je idealan scenario za Novaka iako je izgubio, a evo zašto. Kao prvo Alkaraz je ovom pobedom bacio sve reflektore ka sebi, i sav pritisak. I Nadal i Novak su dobili motiv više da podižu svoj nivo igre, a Alkaraz bolje od ovog ne moze. Da je Novak pobedio, Alkaraz bi znao da je bio blizu i vatra ka Novaku bi se prenela na sledece meceve. Setite se Vavrinke i one Novakove super tesne pobede na AO kada je Stanislas izjavio da mu je taj mec bila prekretnica. Tenis je psiholoska igra. Sada ce Cicipas Medvedev i Zverev po automatizmu juriti Alkaraza da pobede jer im je preuzeo stafetu buducih sampiona preko noci. Bice veoma zanimiljivo, a Alkaraz je momak koji ce svojom pojavom i igrom, pomoci i Novaku, u ratu svi protiv jednog. Zivi bili pa videli, i uzdravlje!

CroFed

pre 2 godine

@zvezdale
@mix

Da da, Novica će svima očitati bukvicu i pokoriti ostale turnire do kraja sezone (barem one na kojima će moći nastupiti), ah i taj optimizam...

Mile

pre 2 godine

Kada neko kaže da Đoković treba u penziju? U penziji se troše pare i ne radi se ništa, a pošto Đokara i dalje može da igra na visokom nivou onda znači da i dalje može da zarađuje veliku lovu. Polufinale mastersa je velika stvar kako god. Navikli smo da pobeđuje, ali mlađi dolaze i njihova je budućnost. Opet on sa svojim godinama može da se nosi sa svakim igračem i jop uvek je favorit.

Mile

pre 2 godine

Svi znamo da je Djokovic davno propustio puno sansi da postane rekorder po broju GS. On je morao da ima odavno 25 GS i status Goat. Ali,izbacivanje iz Australije,izbacivanje sa Us Opena,onaj poraz od Vavrinke,pa dva puta od Mareja,pa dva puta na US openu,pa izgubljena godina zbog Imasa..to vam je jos 4,5 GS. On ima previse poraza u finalima GS. Sad ce biti jako tesko,jer je biologija neumoljiva i tesko se moze protiv krštenice. Jedina uteha je sto Nadal ima isti problem.
(Oliver, 07. maj 2022 23:32)

Kakve se ovde nebuloze pišu nekoliko puta čitam i ne verujem. Pa šta onda da Federer kaže? Da nije bilo Nadala i Đokovića imao bi preko 30 GS i niko nikada ga ne bi dostigao. Ili Nadal? Samo da nije bilo Đokovića on bi bio na 25GS i ko zna koliko mastersa. Đoković je igrao u jakoj konkurenciji za razliku od Nadala i Federera koji su imali fore da grabe GS dok Nole još nije bio uhvatio zalet. Vavrinka je vrhunski igrač koji je nezgodan za Đokovića uvek ga može pobediti. Marej je imao nesreću sa kukovima inače bi uzeo još koji GS. Eto "sreća" da se Marej povredio inače ni Federer, ni Đoković ni Nadal ne bi bili na 20GS. Vakcinu nije primio i sada se vidi da su te vakcine neefikasne. Sve više ispada da će najpametniji biti oni koji se nisu vakcinisali.

нс бој

pre 2 godine

Важније од свега је повратак у игри и такмичарској форми,писао сам прошли пут да треба да му циљ буде полуфинале,онда је све могуће.Изузетно је важно да у Риму настави и још више дигне ниво игре,с циљем да у најбољој форми дође на Ролан Гарос.Јуче је физички и психички добро изгледао.Није још за пензију.

CroFed

pre 2 godine

@krastavčević bole, bgd

Ali i najmanje neforsiranih grešaka, zapravo sam uvjeren da većinu teških grešaka radi s drop shotovima i smečevima, ranije i s volejima

Zoran

pre 2 godine

Da nisam gledao mec, pomislio bih da je Novak uzeo par gemova, a ne da su ga lopta ili dve delile od pobede.
Ovo nije lose, jer je Novaku jasno da je na dobrom putu, ali da nije na cilju i da ce morati jos malo da se pomuci.
Alkaraz je čudo, mada smo se sličnih čuda nagledali zadnjih godina, ali su se nekako zagasila. Ovo bi moglo da bude drugačije.

Milanche

pre 2 godine

Ali najjaci su mi ovi sto ga salju u penziju, a covek 1. na svetu i ispao u 1/2 finalu mastersa od fantasticnog igraca i to vrlo tesno, da ne kazem nesrecno.

A onda ima i onih sto se smeju kako dize formu za GS, a ne moze ni Beograd da osvoji. Pa ova igra danas i ona igra pre 10 dana u Beogradu ne moze cak ni da se uporedi.

Sto se tice Alkaraza, svaka cast decku, vrlo hrabra igra sa puno talenta. Medjutim, kada stekne iskustvo narednih godina i smanji broj gresaka, smanjice mu se i broj vinera u istom procentu, jer nece ovako besomucno samarati lopticu pa sta udje, nego ce racionalno rasporedjivati udarce, nesto slicno kao Novak danas.

I jos jedna stvar, "DA" Novak podize formu i videcemo ko ce ga to oduvati na RG u 3 dobijena seta.

Najiskrenije

pre 2 godine

Nole, objektivno - završi ovu sezonu i onda rekete o klin, a ne kao Džemperko. Najbolji si teniser u istoriji ovog sporta i to je neosporno. Ali je takođe neosporno da godine čine svoje i da tvoja karijera od skoro 20 godina ti je dovoljno dala da u istoriju sporta uđeš kao sportska legenda.

.

pre 2 godine

Prosto je neverovatno da na planeti postoji dete koje igra na svetskom nivou i pobedjuje Nadala i Djokovica, a pritom znam da ne sanjam. Malom svaka cast..

Dragoslav

pre 2 godine

Navijam za Noleta, gledao sam meč i nije mi svejedno. Novak je potrošen, fizički i psihički. Slab ritern, forhend bez ofanzive, bekend neprecizan i kao da namešta Alkarazu šanse. Snaga udaraca i spin su mu prosečni, nema plana za poen, nema lakih poena, dopušta protivniku da gradi igru i na svoj i na tuđi servis, promašuje zicere... Da je Alkaraz manje grešio bilo bi 6:2, 6:2.
Ne može se igrati defanzivno i čekati greška protivnika.

Srpska posla

pre 2 godine

Poslednji GS Novak je osvojio na Wimbldonu i potom igrao finale US opena. Nije baš tako daleko u prošlosti. Sada je igrao polufinale Madrida. I šta se sada komentariše u većini komentara? Gotov je, mator, nije nikad ni bio nešto i mnogo drugih malicioznih komentara, kao da se ne radi o najvećem sportisti ikada, kojeg je ova država iznedrila. A posle prvih narednih osvojenih GS, opet će u stotinama komentara, isti ti koji ga sada pljuju, slaviti Đokovića i njegove uspehe, kao da su i sami u njima učestvovali. Čak da nikad više ništa ne osvoji, a uveren sam da hoće, zaslužio je da umuknete i ne prosipate otrove iz usta, lečeći komplekse iz svojih malih života, koje vam Đoković uveseljava više od decenije.

Roki S.

pre 2 godine

Pogrešna odluka Novaka da ide na Olimpijadu i igra sve singl,dubl,miks dubl,uzima svoj danak.To je bilo previše,pa još onaj horor u Australiji. Umesto da se odluči za zlatni slem on je hteo nešto nemoguće tako da će svoju blistavu karijeru traljavo okončati.I pored svega Nole je legenda ali penzija se nazire jer snage ponestaje što je i normalno kada se sagleda šta je sve preturio preko svojih leđa.Hvala Nole za sve lepe trenutke koji si nam priredio.

Top komentari sa sličnih vesti

pre 2 godine

Polako ljudi. Nije ni GS još uzeo. Nadal je u njegove godine uzeo već RG. Danas će mu Novak pokazati da mora još da "kopa".

Zaki

pre 2 godine

Jako je vazno da ovi novi mladi krenu da biju pa da Nolo ostane na 20 Gs titula. Neka ostane ovakav poredak i svi sretni. Neka i Rafa ostane na 21. Potpisujemo. Moguce da ce tako i biti.

kameni ajatola

pre 2 godine

@ Radio gaga
" Mentalno jak kao stena. " Do sad je navikao da navijaju za njega. Polako. Pao je u ozbiljan kanal (tipa 8-9 izgubljenih gemova zaredom) pred neprijateljskom publikom u Francuskoj pred novu godinu, ako nije od Gastona na pariz mastersu.

Ceca

pre 2 godine

konacno neko normalne visine,gradje,udaraca,talenta,od dugajlija cicibana,zvereva,mede se odmah znalo da osim servisa nemaju nista drugo

Nele Car

pre 2 godine

Ne znam o čemu pričate... I sam Nole je pre par meseci rekao da će doći mlađi kvalitetni igrači koji će ih zameniti, to počinje polako da se dešava... Što se tiče samog meča bio je poprilično izjednačen vrlo lako je mogao i da ga dobije bez obzira na statistiku koja ide u prilog Alkarezu a što se tiče gren slemova bilo bi lepo da se posetite ko ga je u zadnjih 15 godina osvojio pored Noleta, Nadala i Federera... Ako je malo 61 onda OK al ja mislim da će ipak još malo da sačekaju ovi drugi... zajedno sa mladim Špancem uz dužno poštovanje jer je veliki talenat ali nije jedini...

mikin

pre 2 godine

@Goat ... Zivi bili pa videli, i uzdravlje!

Da, za ovo zivi bili... ali Djokovicu NIKO ne moze da pomogne sem ...
on samome sebi!

analiza

pre 2 godine

Alkazar je odlican ali ne tako kao sto se predstavlja. Jeste ima 19 god ali nece on puno napredovati jer je on sada fizicki gradjen kao Rambo i izgleda kao da ima 10 god vise . Moze se desiti da sada neki njegov vrsnjak od 19 god koji gubi od njega za 10 god ga pobedjuje kad fizicki ocvrsne. I vidim na ovoj slici da je dosta nizi od Noleta koji ima idealnu visinu za tenis ,a to je 188 cm. Sa ovim drop sotom i visinom ubuduce ce Alkazar biti najopasniji na sljaci,a opasan za celu next gen svugde

miloje

pre 2 godine

@zvezdale ... Karlitos je momentalno 3. igrač na svetu, ni Medvedev, ni Zverev ni Cicipas nisu ovaj nivo.

Evo, imaces vec danas demanti te svoje neosnovane tvrdnje.
Pitaj Zvereva.

s

pre 2 godine

@Goat

Novak ga je imao u saci kada je mali vodio 2 0. Prosto se videlo iz govora Novakovog tela da mu Alkarez nije problem. Uzeo je prvi set, u drugom je bilo tesno, a u trecem je Novak delovao potpuno opusteno. Nije se nervirao na svoje greske, pritiskao, pritiskao, i cesto isporbavao Alkarasovu psihu. Tipa da mu nadu da ce da uzme brejk na 0 40 i onda odservira bez greske. Dosta poena je igrao tako da Alkarasu stavi do znanja ko je glavni na terenu i kako mora da igra sa njim. Sva ona eksplozivna igra koju je mali pruzio Nadalu i Zverevu se nije videla. Cesto je Novak imao cist zicer u suprotnu stranu, medjutim uporno je slao duboku loptu na stranu gde je Alkaras i slao loptu u aut. Isto je i omasio par smeceva i prakticno nije ni trcao po Alkarasove drop shotove.

Taj brejk u trecem setu je bukvalno mogao na bilo koju stranu da ode. Da je Novak uzeo oba svoja servisa, on bi imao mec loptu, ovako je Alkaras imao i iskoristio. A pre toga je isto dao Alkarasu mec loptu koju mu je Novak skinuo. I sve vreme tokom meca, Novak nije bio ni ljut ni tuzan, nego je delovalo da ce i on poput Nadala pustiti Alkarasa da ode u finale. Mali ima savrsenu psihu. Odservirati uspesnu mec loptu protiv Novaka i ostati koncentrisan je nesto gde su padali Federer, Zverev i Medvedev.
Medjutim ono sto Nole jako dobro zna je da klinci prilicno brzu postanu alavi na pare i zaborave tenis. Tim je izvetreo posle GS, koliko mladih je palo u formi jer su skupili kintu od turnira.

Umereni pesimista

pre 2 godine

Zaslužio je on da pobedi mnogo lakše, posle onolikih vinera i dominacije, ali još je zelen i zato ti je dao toliko prilika da se izvučeš.
Ipak, pravda je pobedila.
Da ti nije bilo ovog rata u Ukrajini, koji je pojeo Koronu, ne bi ti video loptice do sledeće godine...

realista

pre 2 godine

Koliko se samo teše ovi navijači Djokovića, smešno je čitati sve te komentare: te Djoković diže formu u Dubaiju, te Djoković diže formu u Monte Carlu, te Djoković dižu formu u Beogradu, te Djoković diže formu u Madridu, te Djoković će se osvetiti za ovo... Bla, bla, bla.... Čovek gde god se pojavi ništa ne može da osvoji, a Roland Garos je za njega maksimala četvrt finale ili polufinale. To je realnost.

ManUtd

pre 2 godine

Ne znam, gledam mec i ne vidim gde bi mogao da se popravi,nema snage, nema energije, nema brzine. Iskreno,mnogo je mucno gledati ga, a realno bice i sve vise posto dolaze sve mladji i mladji igraci.

Aleks

pre 2 godine

Svaka cast za Spanca. Od Djokovica ostade tek po neki retern i forhend. Na mrezi nikad nije bio vrhunski, sad i godine cine svoje, sporiji je i umorniji Jos uz sve ovo sve je manje teniser a sve vise star i influenser u pokusaju. Vreme je za penziju i porodicu.

sasa the king

pre 2 godine

Alkaras 51 viner…Nole, nemas ti vise snage za duge relije, mali te je nadigrao u 95% razmena, a ti nisi skapirao.
Kao sto rekoh, osvajanje jos nekog GS ce biti sve teze i teze. Wimbledon eventualno.

tenis

pre 2 godine

Nema veze! Svaka cast malom, Nole dize formusto je naj vaznije. Samo RG ovde vredi, sve ovo ostalo je samo dobra vjezba. Mislite da bi Nadal onako izgubio na RG ko neki dan? Cuva se za Rg, tako i Nole polako dize formu...
(Dule davitelj, 07. maj 2022 22:55)

Nema Djoković sta da trazi nigde, njega je Medvedev penzionisao, a sad je postao sam vreća za udaranje. Vidis da ga gazi ko stigne.

Najiskrenije

pre 2 godine

Nole, objektivno - završi ovu sezonu i onda rekete o klin, a ne kao Džemperko. Najbolji si teniser u istoriji ovog sporta i to je neosporno. Ali je takođe neosporno da godine čine svoje i da tvoja karijera od skoro 20 godina ti je dovoljno dala da u istoriju sporta uđeš kao sportska legenda.

Zaki

pre 2 godine

Jako je vazno da ovi novi mladi krenu da biju pa da Nolo ostane na 20 Gs titula. Neka ostane ovakav poredak i svi sretni. Neka i Rafa ostane na 21. Potpisujemo. Moguce da ce tako i biti.

Radio gaga

pre 2 godine

Prisustvujemo pocetku stvaranja istorije. Niko nikad nije u 24h dobio nadala i novaka. A mali ima 19 godina samo. Mentalno jak kao stena. Ostaje da se vidi kakav je na travi. Ako i tamo igra kao sad, bice visestruki slem sampion i broj jedan.
Jos vrhunac svega, igra lep tenis. Ma genijalno. Samo da drzi svoj put i ostane motivisan.

Robert

pre 2 godine

Kao što je to bio slučaj i sa Federerom, što je duže odlagao povlačanje, to je rasla lista imena koji su mu skidali skalp u poznim igračkim godinama, pa čak i nabijali pozitivan H2H. Doduše, to je ovde s radošću dočekano, ali je đavo sada pokucao i na Noletova vrata.

Slave

pre 2 godine

Vidi pohvale za Karlosa. Neka neka, zamrzece se i ovaj decko kao i svi Nolovi rivali u poslednjih 15 godina. Ne verovatno kao.mnogi jer nece biti dugo rival Nolou, ali u nekoj meri sigurno.

Oliver

pre 2 godine

Svi znamo da je Djokovic davno propustio puno sansi da postane rekorder po broju GS. On je morao da ima odavno 25 GS i status Goat. Ali,izbacivanje iz Australije,izbacivanje sa Us Opena,onaj poraz od Vavrinke,pa dva puta od Mareja,pa dva puta na US openu,pa izgubljena godina zbog Imasa..to vam je jos 4,5 GS. On ima previse poraza u finalima GS. Sad ce biti jako tesko,jer je biologija neumoljiva i tesko se moze protiv krštenice. Jedina uteha je sto Nadal ima isti problem.

aha

pre 2 godine

Meni srce puno da mu je onaj sjaj u očima i glad ponovo tu. Bitan meč da analizira sve vrline i mane Alkaraza. Mali je već sila i mora se obratiti svaka moguća pažnja. Ako već mora da se izgubi neka bude danas, nije frka.

Novak se vratio i čim uđe u svoj fitnes i snagu, razneće ih sve na gomili. Očekujem jedan strašan RG gde će zapušiti usta svima. Napred šampiončino, volimo te svi!
(tenisman, 07. maj 2022 21:33)

Zapušiće usta vama Nadal svima, samo polako.

Stojanca iz Babusnicu

pre 2 godine

Novak je osvojio sto je osvojio i to nije malo s obzirom na igracke deficite koji ce ga ocigledno do kraja karijere pratiti. Novak je sve sto je postigao, postigao radom, jer talenta za tenis nije imao. Kako drugacije objasniti da neko ko je 20 GS osvojio, "bezbrojne" ATP 1000 i 500 turnire, koji je toliko dugo br.1 nije uspeo sve te godine od servisa da napravi oruzje, nije naucio da izlazi na mrezu, da smecuje, da drop sotuje... Sve spomenuto, osim servisa, ne moze da se nauci, da se trenira, to se jednostavno po prirodi stvari zna ili ne zna, ima se urodjeni osecaj za to ili se nema. Kako to izgleda kada neko ima talenta za tenisku igru vidimo na Alkarazu. Dovoljno je pogledati kako vec na pocetku profi karijere servira, izlazi na mrezu, skracuje lopte, smecuje, udara lopticu kao da sutra ne postoji pa da coveku padne brada dole pre nego sto kaze, vauuu, ovaj decko ima talenta za tenis. Navijacima Alkaraza nikada nece srce da sidje u pete kada on krene na mrezu, kada treba da smecuje, skracuje poene... naprotiv, oni se raduju spektaklu i sigurno zavrsenom poenu. Kada Novak krene na mrezu, drop sotuje ili treba da smecuje, ja se uvek nalazim u predinfarktnom stanju, jer nikada ne znam hoce li mu to uspeti ili nece. Juce u mecu sa Alkarazom videli smo dva smecovanja u mrezu, pri cemu se je Novak 2 koraka daleko od mreze nalazio, a drop sotovanje u sopstvenu polovinu terena i da ne pominjem. Tako on to celu karijeru radi. Sto zna zna, sto ne zna, nikada nece ni znati.

krastavčević bole, bgd

pre 2 godine

A ti si kao i obično igrao kukavički i čekao greške protivnika. Ovog puta to nije "upalilo". Da je Novak igrao u životu malo agresivnije imao bi već minimum 25 GS! Od velike trojke Đoković ima sigurno ubedljivo najmanje vinera.

Red

pre 2 godine

Kao što sam i rekao, Alkaraz je bolji i pobjedio je.
Svako ko ozbiljno prati tenis mogao je da registruje nekoliko detalja iz igre mladog Španca:
Nevjerovatan, nikad do sada viđeni, drop šot s posebnim osvrtom na forhend jer je taj udarac mnogo lakše izvidljiv sa behend strane
Nevjerovatna inteligencija.
Kada ima 2. servis a protivnik stoji 4/5 m iza bazne linije, skoro uvijek koristi duboku kik na behend stranu .
Novak npr je većinom te lopte vraćao kroz visoki top behen spin , pa je Alkaraz brzo prilazio mrežu i završavao volejom poen.Često je to radio i kada u poenu izbaci Noleta nekoliko metara van...ne čeka pozadi da liptica padne već je hvata na mreži.
3.Dalje, kada udalji Novaka van terena, koristio je i kratke spin dijagonale ili paralela, tako da Novak nije ni mogao da stigne do loptice.
Mnogo toga sam vidio što je za UDŽBENIKE!
I naravno kao Nadal fenomenalan je u defanzivi!!!
(Sasa, 7. maj 2022 22:25)

Samo polako saske,novak jos dize formu,dok alkaraz vise od toga ne moze.Ali svejedno pohvale za mladog tenisera.

Denis

pre 2 godine

Новак би у овом тренутку одвалио Надала и на шљаци, и то је оно што је нама најбитније. За обојицу ће сваки следећи освојени слем бити велик ко кућа.
(питам за друга, 07. maj 2022 21:44)

Nadal izašao iz povrede, nije igrao mesec dana, i šta ti znači onda taj komentar? Nadal ima već tri titule, najbolji skor u godini uz Alcaraza. Kakav crni Djoković. Da te potsetim da čovek ne može da pobedi ni u Beogradu, a kamoli na nekom drugom turniru. Šibali ga i Vesely, i Rubljov i Fokina. Ej, Fokina?

Lakić

pre 2 godine

Novakova je jedina šansa Vim. I trava,posto ima igru za nju a ovi novi u principu kad nemaju igru za travu.. Što se tice seljake tu u ovim godinama nema sta da traži protiv ovih momaka,Danas je Nole bio na vrhuncu svoje igre na šljasci i vidno je da on ne moze fizički vise od 3seta na šljasci, On bi peti set na šljaci izgubio sa nulom sa ovima sto su ovde u polufin. To je tako vidljivo i ocigledno,samo nema novinara koji to mogu u Srbiji da kazu.

Ivan

pre 2 godine

Rodzer je u 35. imao novaka i rafu na vrhuncu, dok ovi imaju kao glavnu pretnju imaju momka od 19 godina. bas me zanima koliko bi slemova osvojili njih dvojica da su imali za protivnike 6 godina mladjeg novaka i rafu a ne cicipasa i medvedeva.

Dragan

pre 2 godine

Gledao sam ceo meč i jako se nervirao Novakovom igrom pogotovo u drugom setu. Budimo realni, Novak je pobedio samog sebe. Sa toliko godina igranja i toliko mečeva koje je on odigrao, trebao je da pobedi na iskustvo i na rutinu. On je ljudi moji promašivao zicere, upucavao u mrežu, promašivao smečeve u prazni deo terena. Kakav mu je bio prvi servis? Koliko je udario asova? Alkaras je imao duplo više vinera. Bilo mi je muka gledati neiznuđene greške ali mi se opet čini da se Novak polako vraća u formu. Njegovo filozofiranje oko vakcine i neigranje se videlo i u Montre Karlu i u Beogradu i ovde.
I na kraju naravno sve pohvale za Španca. Ostavio je srce na terenu ali se vidi da još mnogo toga treba da nauči.

sasa

pre 2 godine

Rafa i Federer su ipak za klasu bolji od Noleta.Sve moje prognoze u kojima sam verovao u Novaka su bile pogresne.
(mix, 7. maj 2022 22:44)

Zato su bolji i u medjusobnim mecevima i po broju nedelja na prvom mestu. Sve je to zato sto su za klasu bolji. Vole ljudi da lupaju pa to ti je.

tenisman

pre 2 godine

Meni srce puno da mu je onaj sjaj u očima i glad ponovo tu. Bitan meč da analizira sve vrline i mane Alkaraza. Mali je već sila i mora se obratiti svaka moguća pažnja. Ako već mora da se izgubi neka bude danas, nije frka.

Novak se vratio i čim uđe u svoj fitnes i snagu, razneće ih sve na gomili. Očekujem jedan strašan RG gde će zapušiti usta svima. Napred šampiončino, volimo te svi!

CroFed

pre 2 godine

@zvezdale
@mix

Da da, Novica će svima očitati bukvicu i pokoriti ostale turnire do kraja sezone (barem one na kojima će moći nastupiti), ah i taj optimizam...

...

pre 2 godine

Dobio je i Novak Agasija, Nadala i Federera jednog za drugim. Mali je sjajan, ali nemojmo da prenagljujemo, jedan je izašao iz povrede i tek sad se pokreće, a drugi je jos u procesu vraćanja u formu.

@da se ja pitam ja bi protero autobus

pre 2 godine

Mislim da 25 GSa više nije realno, ako uzme još dva super.
(da se ja pitam ja bi protero autobus, 7. maj 2022 22:58)

Ajaooo pa kakvih 25... to je mitomanija od pre AO, a i onda nije bila bas zasnovana na realnosti, a sada samo pola godine kasnije bice super i jedan jos ako osvoji.

mix

pre 2 godine

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.
(mix, 7. maj 2022 18:05)

Neverovatan meč Novaka, poštovanje, moram da promenim prognozu, u Rimu Novak pobedjuje 2-1, na RG 3 -0 za Novaka. To je budućnost koju smo videli danas, U finalu pada Nadal 3-1, na Vimbldonu Novak će biti veliki, najveći favorit.

Šteta što neće moći da igra US Open, bile bi to tri GS titule ove sezone.

Top komentari sa sličnih vesti

pre 2 godine

Polako ljudi. Nije ni GS još uzeo. Nadal je u njegove godine uzeo već RG. Danas će mu Novak pokazati da mora još da "kopa".

Mali Hijavata

pre 2 godine

Samo polako saske,novak jos dize formu,dok alkaraz vise od toga ne moze.Ali svejedno pohvale za mladog tenisera.
(Red, 7. maj 2022 22:47)

Ja bih rekao suprotno. Novak od ovoga više ne može, jer ima 35.
A Alkaraz je pobedio u meču u kojem je imao 57 neiznudjenih grešaka! Zamisli kad stekne iskustvo i smanji taj broj na 3-10 po setu, što je normalno za Novaka i Nadala kad su u top formi.
Ne znam samo na osnovu čega si zaključio da Alkaraz više od ovoga ne može a već ima masters titulu i još tri manja turnira, te pobede nad Nadalom i Novakom, a tek je napunio 19 ?

питам за друга

pre 2 godine

Новак би у овом тренутку одвалио Надала и на шљаци, и то је оно што је нама најбитније. За обојицу ће сваки следећи освојени слем бити велик ко кућа.

Sinke

pre 2 godine

Godine cine svoje.....Ali moj utisak je da Novak fizicki nekako nije vise isti posle Australije,kao da je dodatno ostario,nekako mi djeluje uvijek umorno,isrcpljeno,a ranije je znao biti potpuno svjez....Prosto se osjeca ta energija....Nadamo se svi da ce se vratiti na najveci nivo i da ima snage osvojiti jos koji gren slem....Ali definitivno su ga usporili,ta Australija se moze na kraju ispostaviti kao kljucna za Novakovo zaustavljanje.....Nikako ga nisu mogli drugacije zaustaviti na terenu,i onda je dosla korona....Ostalo je istorija.

Dule davitelj

pre 2 godine

Nema veze! Svaka cast malom, Nole dize formusto je naj vaznije. Samo RG ovde vredi, sve ovo ostalo je samo dobra vjezba. Mislite da bi Nadal onako izgubio na RG ko neki dan? Cuva se za Rg, tako i Nole polako dize formu...

milwood

pre 2 godine

Realno,mali udara jako i precizno, brz je. Da su Rafa i Đoković 5 godina mlađi, ne 10, šišali bi ga onako. Naravno gubili bi poneki meč, u principu kao protiv Conge, Delpa, Soderlinga.

zvezdale

pre 2 godine

Fantazija od meča, jedan od boljih na Mastersima poslednjih godina. Novak je imao zicer na 4-4 i 0-30 u II setu da udari tuš i zatvori sve ali Bože moj. Mogao je i da izgubi brzo i u III setu, brdo spašenih meč i brejk lopti koji su za svaku moguću pohvalu. Karlitos je momentalno 3. igrač na svetu, ni Medvedev, ni Zverev ni Cicipas nisu ovaj nivo.

Za Novaka je najvažnije da vraća kondiciju i već u Rimu brusi staru top formu za RG.
Krvi će im se svima napiti, osveta je suđena.

Globtroter

pre 2 godine

Evidentan uspon forme Novaka. Od onih očajnih predstava iz Dubaija i Monte Karla, do srednje žalosnih partija na početku Beograda, ovo sada izgleda dosta ozbiljnije. Još mu fali snage, ali ne sumnjam da će podići formu na sve viši nivo kako bude igrao.

Samo jako Novače!

hm

pre 2 godine

Cuj to - Nole se cuva. To isto kao i oni koji govore da se Federer cuva. E moji, godine rade svoje. Zapravo nisu godine problem veci je problem sto kako staris sve vise vremena treba organizmu da se odmori. Sto znaci da ce mecevi na tri dobivena seta biti jos i tezi za "starce" kako bude odmicao turnir.

Sarkazam

pre 2 godine

Prisustvujemo pocetku stvaranja istorije. Niko nikad nije u 24h dobio nadala i novaka. A mali ima 19 godina samo. Mentalno jak kao stena. Ostaje da se vidi kakav je na travi. Ako i tamo igra kao sad, bice visestruki slem sampion i broj jedan.
Jos vrhunac svega, igra lep tenis. Ma genijalno. Samo da drzi svoj put i ostane motivisan.
(Radio gaga, 7. maj 2022 21:24)
U stvari pre njega je Nadala i Djokovica jednog za drugim pobedilo cetiri tenisera, ali ovaj je prvi koji je to uradio na sljaci. Definitivno ce decko biti veliki u godinama koje dolaze, ali koliko videcemo kad uzme prvi GS. Bila je tesna pobeda ali mislim da ni Nadal ni Djokovic nisu bili u svojoj top formi. Bice dana za megdana.
Idemoooooo!!! No1e je GOAT.

Dajanna

pre 2 godine

Novak je pobedio sam sebe na zalost,a taj mali videcemo dokle ce da dodje....nemojte ga toliko hvaliti ostavite vremenu da pokaze koliko cega ce da osvoji,pa onda komentar sviju....

Bl

pre 2 godine

Nikako mi nisu jasni ovi što uporno tvrde da Đoković samo vraća loptice i čeka da protivnik pogriješi. Bilo bi lijepo da objasne šta za to vrijeme radi protivnik,
zašto mu to dozvoljava, zašto ne skrati i uzme poen na brzinu? Drugo pitanje je zašto protivnik griješi?

Tom Starin

pre 2 godine

@dragan

Da, budimo REALNI! Đokovića je danas pobedio Alkaraz, NE on sam sebe.

Alkaraz je imao duplo više "unforced errora", ali i dva puta više winnera, što znači, da je ama BAŠ SVE zavisilo od njega.

A ono "još ima mnogo da nauči"....., ne znam, koliko puta ste ga dosada gledali i ŠTA JE TO "MNOGO", što još mora da nauči? To bi onda za početak trebalo da znači, da ima najmanje jednu ili dve velike rupe u svojoj igri i još po koju manju.

Šta od toga "ima"? Odgovorite, ako znate.

A sad hipotetski; ako sve "to" nauči, šta onda?
Ima poene da mu sakupljaju, kamo li gemove.

Simba

pre 2 godine

Allaraz dolazi u teniski svijet u pravi trenutak,kada polako zavrsavaju karijere najvecih igraca,i tu je njegova ogromna prednost....Da se pojavio prije 5-6 godina,druga bi prica bila,ovako,njemu je put otvoren.

Dragoslav

pre 2 godine

Navijam za Noleta, gledao sam meč i nije mi svejedno. Novak je potrošen, fizički i psihički. Slab ritern, forhend bez ofanzive, bekend neprecizan i kao da namešta Alkarazu šanse. Snaga udaraca i spin su mu prosečni, nema plana za poen, nema lakih poena, dopušta protivniku da gradi igru i na svoj i na tuđi servis, promašuje zicere... Da je Alkaraz manje grešio bilo bi 6:2, 6:2.
Ne može se igrati defanzivno i čekati greška protivnika.

burke

pre 2 godine

Nijanse su odlučile. Mali je bio više puta u prilici brejka, čak i neiskoriščene meč lopte, vodio je ali nije bio u značajnoj prednosti. Tri seta, dva taj brejka, sve je to bilo prilično izjednačeno. Tenis je bio vrhunski. Koliko je šok da Đoković u 35-oj igra tako dobro toliko je šok da mali sa tek napunjenih 19 igra tako dobro. Prvi meč, prvi sudar sa brojem 1 i odmah pobjeda. Respekt. Ali ni malome neče da bude lako da održi taj nivo ili da se još razvija. Ovo može da bude najava velike karijere ali i ne mora. Teško je održati motivisanost, ustedsređenost, ostati bez ozleda itd. Teško če bilo ko nadmašiti Đokovića.

John

pre 2 godine

Mali je odigrao fantastično.
I pored toga, zamalo da ga Đoković dobije. Iako nije bio ni na svojih trenutnih 100%, a kamo li na prošlogodišnjem nivou (onaj prošlogodišnji Novak bi ga odvalio u dva seta lagano).
Pre samo dve nedelje je u Beogradu ostao bez daha i crkao protiv Rubljova. Danas je bilo bitno drugačije. Ako pametno odigra u Rimu i nabije kondiciju... u Parizu je sve moguće...

Mika

pre 2 godine

Ja nisam gledao isti meč kao anti-nolovci.
Ovo je bio jedan izjednačen meč. U trećem setu Novak je imao dve tri šanse na servisu protivnika ali nije uspeo. Tako da ga mali nije "razbio" ili tako nešto...
Novak, ako bude želeo, će osvojiti ono što on bude želeo a ne što se po komentarima prepliće.
Mlado momče ima još da šipči. To nema veze sa mojim Noletom (pošto u komentarima nije naš). Nole ima svoj cilj a malecki svoj cilj. Novak je pred ciljem a mali još ni počeo nije.

Splavar

pre 2 godine

Pa dobro, za promenu je konacno ispao od nekog za kog je javnost i cula. Taj Alkatraz ladno oduvao Rafa na sljaci, mogu da mislim kakav je to talenat. Ono u zadnje vreme kad procitam da ga je dobio neki anonimus je moralo biti porazavajuce za one koji ga podrzavaju, pa njegov poslednji mecevi sa sampionima njegovog nivoa su bili na OI i USO. Mozda je i ohrabrujuce sto je pruzio jak otpor buducem sampionu

ana

pre 2 godine

Mali "cisti" najjace, ali mora biti svestan ( da ne bi poleteo previse) da ih "cisti" kada su najjaci pred zalaskom karijera, sto je normalno s obzirom na njihove godine.

Roki S.

pre 2 godine

Pogrešna odluka Novaka da ide na Olimpijadu i igra sve singl,dubl,miks dubl,uzima svoj danak.To je bilo previše,pa još onaj horor u Australiji. Umesto da se odluči za zlatni slem on je hteo nešto nemoguće tako da će svoju blistavu karijeru traljavo okončati.I pored svega Nole je legenda ali penzija se nazire jer snage ponestaje što je i normalno kada se sagleda šta je sve preturio preko svojih leđa.Hvala Nole za sve lepe trenutke koji si nam priredio.

dorcolac

pre 2 godine

igru kontinuitet kvalitet jacinu istrajnost kao velika trojka nece skoro moci neko da dostigne.u Djokovic ce polako dostici formu samo mu nedostaju mecevi a onds cemo videti ono nasta smo navikli

Sasa

pre 2 godine

Kao što sam i rekao, Alkaraz je bolji i pobjedio je.
Svako ko ozbiljno prati tenis mogao je da registruje nekoliko detalja iz igre mladog Španca:
Nevjerovatan, nikad do sada viđeni, drop šot s posebnim osvrtom na forhend jer je taj udarac mnogo lakše izvidljiv sa behend strane
Nevjerovatna inteligencija.
Kada ima 2. servis a protivnik stoji 4/5 m iza bazne linije, skoro uvijek koristi duboku kik na behend stranu .
Novak npr je većinom te lopte vraćao kroz visoki top behen spin , pa je Alkaraz brzo prilazio mrežu i završavao volejom poen.Često je to radio i kada u poenu izbaci Noleta nekoliko metara van...ne čeka pozadi da liptica padne već je hvata na mreži.
3.Dalje, kada udalji Novaka van terena, koristio je i kratke spin dijagonale ili paralela, tako da Novak nije ni mogao da stigne do loptice.
Mnogo toga sam vidio što je za UDŽBENIKE!
I naravno kao Nadal fenomenalan je u defanzivi!!!

Lemi

pre 2 godine

Sjajan meč i zaslužena pobeda Alkaraza. Mali ima neverovatni drop šot, i forhend i bekhend, kao i servis, kretanje i pregled igre zaista fenomenalni i danas mu je u najbitnijim trenucima išlo sve od ruke. Ali, ovo je tek prvi meč sa Novakom, koji brusi formu, sa Nadalom koji se vraća iz povrede, i naravno igrao je pred domaćom publikom koja je frenetično navijala i pomogla mu da igra kao u transu. Ono što je sigurno je da ni Nadal ni Đoković ne bi osvojili sve što su osvojili da nisu znali da uče i prilagođavaju svoju igru tako da sledeći meč očekujem drugačiju priču. Karlosu svaka čast, ne želim da umanjujem njegov uspeh, ali videćemo da li će zadržati kontinuitet, kako će glava reagovati pred drugačijom publikom, kako će se snaći u igri na 3 dobijena seta, na dosta sporijoj podlozi na RG-u, a tu su naravno i drugi igrači željni uspeha...

kameni ajatola

pre 2 godine

@ Radio gaga
" Mentalno jak kao stena. " Do sad je navikao da navijaju za njega. Polako. Pao je u ozbiljan kanal (tipa 8-9 izgubljenih gemova zaredom) pred neprijateljskom publikom u Francuskoj pred novu godinu, ako nije od Gastona na pariz mastersu.

Mile

pre 2 godine

Svi znamo da je Djokovic davno propustio puno sansi da postane rekorder po broju GS. On je morao da ima odavno 25 GS i status Goat. Ali,izbacivanje iz Australije,izbacivanje sa Us Opena,onaj poraz od Vavrinke,pa dva puta od Mareja,pa dva puta na US openu,pa izgubljena godina zbog Imasa..to vam je jos 4,5 GS. On ima previse poraza u finalima GS. Sad ce biti jako tesko,jer je biologija neumoljiva i tesko se moze protiv krštenice. Jedina uteha je sto Nadal ima isti problem.
(Oliver, 07. maj 2022 23:32)

Kakve se ovde nebuloze pišu nekoliko puta čitam i ne verujem. Pa šta onda da Federer kaže? Da nije bilo Nadala i Đokovića imao bi preko 30 GS i niko nikada ga ne bi dostigao. Ili Nadal? Samo da nije bilo Đokovića on bi bio na 25GS i ko zna koliko mastersa. Đoković je igrao u jakoj konkurenciji za razliku od Nadala i Federera koji su imali fore da grabe GS dok Nole još nije bio uhvatio zalet. Vavrinka je vrhunski igrač koji je nezgodan za Đokovića uvek ga može pobediti. Marej je imao nesreću sa kukovima inače bi uzeo još koji GS. Eto "sreća" da se Marej povredio inače ni Federer, ni Đoković ni Nadal ne bi bili na 20GS. Vakcinu nije primio i sada se vidi da su te vakcine neefikasne. Sve više ispada da će najpametniji biti oni koji se nisu vakcinisali.

Mare

pre 2 godine

Dobro bre ljudi, čovek je malo igrao u zadnje vreme i u godinama je, normalno je da mora da diže formu postepeno. Takođe ovaj mladić je pobedio i Nadala na šljaci, nije da je mačji kašalj. Nije ovo tako loše.

Atomski sleva ili zdesna?

pre 2 godine

@Oliver
Imati status, znači imati nešto zvanično, a ja ti iskreno kažem da taj status ne postoji, nema ga niko i neće ga imati, dok nekog taj status ne ozvaniči. To ni u jednom sportu nije utvrđeno. I u košarci ne postoji "status" o0 najboljem, nego se sabiraju razni "parametri" za najkorisnijeg.

Vanja

pre 2 godine

Samo ti cekaj da protivnik pogresi, Alcaraz vise od duplo winnera imao.
Ne moze se sa 20 winnera pobediti ovakav agresivan igrac.
Prakticki je Novak s druge strane mreze imao igraca pola Federer-pola Nadal. Federer- agresivnost, poeni na winnere, mastovitost: servis voley, drop, Nadal-snaga, izdrzljivost, svaki poen borba kao da je zadnji poen meča.

.

pre 2 godine

Prosto je neverovatno da na planeti postoji dete koje igra na svetskom nivou i pobedjuje Nadala i Djokovica, a pritom znam da ne sanjam. Malom svaka cast..

VUK

pre 2 godine

Bog ili majka priroda , kako je lakše. Mladost pobeđuje . 2008 pojavio se Novak . Njega nisu grlili kada je počeo da ih pobeđuje. Uporedite odnos Federara prema mladom Novaku i Novakov sinoć prema mladom Špancu !! Nije sva pamet i dobrota u planinama Švajcarske.

Uska pruga lajkovačka

pre 2 godine

Poeni ukupno 134:131 za Alkarasa.Nole je ovo lako mogao da prelomi na svoju stranu, iako još nije ni blizu svog maksimuma.
Mali je dobar na šljaci, na betonu, slabiji, na travi prosečan, tako da "polako s to veličanje".Ima tu mnogo još toga da se poklopi da bi bio veličina u rangu velike trojke.
Evo, recimo, gde je sada Tim.

Goat

pre 2 godine

Ovo je idealan scenario za Novaka iako je izgubio, a evo zašto. Kao prvo Alkaraz je ovom pobedom bacio sve reflektore ka sebi, i sav pritisak. I Nadal i Novak su dobili motiv više da podižu svoj nivo igre, a Alkaraz bolje od ovog ne moze. Da je Novak pobedio, Alkaraz bi znao da je bio blizu i vatra ka Novaku bi se prenela na sledece meceve. Setite se Vavrinke i one Novakove super tesne pobede na AO kada je Stanislas izjavio da mu je taj mec bila prekretnica. Tenis je psiholoska igra. Sada ce Cicipas Medvedev i Zverev po automatizmu juriti Alkaraza da pobede jer im je preuzeo stafetu buducih sampiona preko noci. Bice veoma zanimiljivo, a Alkaraz je momak koji ce svojom pojavom i igrom, pomoci i Novaku, u ratu svi protiv jednog. Zivi bili pa videli, i uzdravlje!

Ilija

pre 2 godine

Obzirom na sve okolnosti, nedostakak prave forme i ritma, Novak je odigrao vise nego pristojno. Pomogla mu je u smislu snage predaja Murraya i relativno lagan mec jucer.. Alcaraz je vise igrao, jucer emotivna pobjeda protiv Nadala i bio je potroseniji sigurno ali opet imao dovoljno mladosti, snage i koncentracije za dobiti Novaka. To nije mala stvar, on je jako mlad a vec ima zavidnu kondiciju. Novak ce morati podici snagu i spremnost za trcanje do RG, inace nece osvojiti. Tamo je dan odmora izmedu meceva i on trenutno nije u stanju nositi se s Alcarazom po tom pitanju. Za Nadala ne znam sto bih rekao, mislim da ce podici i on formu do RG. Tu su jos neki igraci kao Tsitsipas i jos neki koji mogu zasmetati tj. priustiti Novaku ili Rafi tezak mec, iscrpiti ih na putu. Najbitnija stvar za ovogodisnji RG ce definitivno biti zdreb,hoce li Novak morati preko Rafe, Tsitsipasa i Alcaraza do titule. Hoce li Rafa morati mozda na Alcaraza u 1/4 finalu kao ovde.. Onaj koji dobije laksi put sigurno ima puno vise sanse za otici do kraja. Trenutno sam uvjerenja da ni Rafa niti Novak nece moci neokrznuto proci neki tezak zdreb gdje ce 3 ili cak 4 meca morati trositi mnogo snage za pobjedu. Danas se Novak borio koliko moze, jako dug mec na 2 dobivena.. sad ubacite tu jos set ili dva, pa za dva dana ides mozda na Tsitsipasa s kojim si lani igrao 5 setova i koji i ove godine igra dobro na zemlji.. Pobjedis obojicu a u finalu ceka Nadal.. Za Rafu vrijedi potpuno isto.. Ipak je 35/36 na ledima..

Mile

pre 2 godine

Problem sa ovim mlađim igračima je što oni naprave rezultat, to dalje povlači da postaju poznati, zarade milione i tako dođu na udar mnogih super lepih žena. Ne mogu da odole, prepuste se ženskim čarima. Krenu da menjaju devojke i tu je kraj. Izgube snagu i volju za tenisom. Federer, Đoković i Nadal imaju tu prednost da su u stabilnim vezama godinama i sto posto su u tenisu. Ovaj mali za sada samo trenira i igra tenis, ali ako krene da se bavi manekenkama nema od njega ništa. Past će vrlo brzo. I ovakvi rezultati ostaće zapamćeni samo kao pojedinačni bljeskovi. Dovoljno je par ludih noći da mu se dogode i on će na RG senzacionalno ispasti već u prvom krugu.

lINK

pre 2 godine

Alkaraz nema ni kršten grend slem, a domaći i svetski stručnjaci ga već proglasiše GOAT-om. Alo, bre, pa pred dečkom je dugačak put, ko može bilo šta da predvidi?

Zoran

pre 2 godine

Da nisam gledao mec, pomislio bih da je Novak uzeo par gemova, a ne da su ga lopta ili dve delile od pobede.
Ovo nije lose, jer je Novaku jasno da je na dobrom putu, ali da nije na cilju i da ce morati jos malo da se pomuci.
Alkaraz je čudo, mada smo se sličnih čuda nagledali zadnjih godina, ali su se nekako zagasila. Ovo bi moglo da bude drugačije.

Sluzbenik

pre 2 godine

Auh, koliko nerealnih i napaljenih komentara i glorifikacija Alkaraza. I zaista - dečko je sa 19 godina izvanredan igrač. Ali... kao prvo - igrao je sa Nadalom i No1etom koji tek podižu formu i kojima je pravi motiv tek RG. Drugo, Karlos će sada svima postati "meta" i igraće protiv njega ekstra-motivisano a to je teško dugo braniti. I to vodi do trećeg i najvažnijeg: potrebno je kostantno biti na vrhunskom nivou godinama, izbeći povrede, psihološke zamke koje donose velika očekivanja i slava, itd itd... a dečko sve to tek treba da dokaže. Ovde mu neki već poklanjaju prvo mesto, 30 GS, najbolji ikad, itd itd... a dečko je tek na početku, 1001 iskušenje ga čeka. Lično me ne bi čudilo da ove godine na GS-ovima ne uradi ništa veliko, jer sada će ga i No1e i Nadal, ali i Medo, Cici i Zverev sasvim drugačije "dočekivati" u mečevima.

Tedy

pre 2 godine

Ako Nole nije na maksimumu, a Alkaraz igra u životnoj formi i pri tome uzmemo u obzir da se meč igrao u Madridu (koji nije Đokovićeva omiljena šljaka).... Nole u Parizu ima čemu da se nada!
.... Ovo juče bio meč na dve lopte.... Lično mislim da je Đoković morao da igra agresivnije u drugoj polovini drugog seta...čini se da je tada ostao mnogo pozadi i u defanzivi, čekajući da mladi Španac pogreši što se nije desilo....
Itekako će se Nole pitati na RG.. O tituli naravno
.

Ceca

pre 2 godine

konacno neko normalne visine,gradje,udaraca,talenta,od dugajlija cicibana,zvereva,mede se odmah znalo da osim servisa nemaju nista drugo

analiza

pre 2 godine

Alkazar je odlican ali ne tako kao sto se predstavlja. Jeste ima 19 god ali nece on puno napredovati jer je on sada fizicki gradjen kao Rambo i izgleda kao da ima 10 god vise . Moze se desiti da sada neki njegov vrsnjak od 19 god koji gubi od njega za 10 god ga pobedjuje kad fizicki ocvrsne. I vidim na ovoj slici da je dosta nizi od Noleta koji ima idealnu visinu za tenis ,a to je 188 cm. Sa ovim drop sotom i visinom ubuduce ce Alkazar biti najopasniji na sljaci,a opasan za celu next gen svugde

miloje

pre 2 godine

@zvezdale ... Karlitos je momentalno 3. igrač na svetu, ni Medvedev, ni Zverev ni Cicipas nisu ovaj nivo.

Evo, imaces vec danas demanti te svoje neosnovane tvrdnje.
Pitaj Zvereva.

CroFed

pre 2 godine

@krastavčević bole, bgd

Ali i najmanje neforsiranih grešaka, zapravo sam uvjeren da većinu teških grešaka radi s drop shotovima i smečevima, ranije i s volejima

CroFed

pre 2 godine

@Dragan

Novica je jako malo kardinalnih grešaka imao, smeč tu i tamo, drop shot poneki, onaj forhend na 0:30 kod 4:4 u trećem setu. A u meču je imao više asova i manje dvostrukih grešaka od Carlosa!

Nele Car

pre 2 godine

Ne znam o čemu pričate... I sam Nole je pre par meseci rekao da će doći mlađi kvalitetni igrači koji će ih zameniti, to počinje polako da se dešava... Što se tiče samog meča bio je poprilično izjednačen vrlo lako je mogao i da ga dobije bez obzira na statistiku koja ide u prilog Alkarezu a što se tiče gren slemova bilo bi lepo da se posetite ko ga je u zadnjih 15 godina osvojio pored Noleta, Nadala i Federera... Ako je malo 61 onda OK al ja mislim da će ipak još malo da sačekaju ovi drugi... zajedno sa mladim Špancem uz dužno poštovanje jer je veliki talenat ali nije jedini...

Miloš Baljko

pre 2 godine

Iskreno pre meca sam rekao da ce Alkaraz biti veoma tezak ispit za Novaka, takodje sam predvidjao da ce na iskustvo to Novak da dobije, Alkaraz me je po tom pitanju zaista iznenadio i moram da priznam i odusevio, decko je tek sada napunio 19 god. i onako da odigra taj brejk treceg seta, kapa dole.
Apsolutno necu da umanjujem pobedu mladog Spanca kao neki, ali mora da se kaze i da je dosta bio nosen publikom, Novak nije bio potpuno spremam i to se mora naglasiti i imati u vidu sta se desavalo tokom ove godine i koliko je meca odigrao.
Neko moje misljenje je da ako ponovo ukrste koplja, Rim ili RG, misli da ce Novak imati vece sanse da to dobije sigurno , e sada ako Alkaraz zaredja jos neku pobedu, moze se onda tada slobodno reci da je doslo do smene generacije!

Milanche

pre 2 godine

Ali najjaci su mi ovi sto ga salju u penziju, a covek 1. na svetu i ispao u 1/2 finalu mastersa od fantasticnog igraca i to vrlo tesno, da ne kazem nesrecno.

A onda ima i onih sto se smeju kako dize formu za GS, a ne moze ni Beograd da osvoji. Pa ova igra danas i ona igra pre 10 dana u Beogradu ne moze cak ni da se uporedi.

Sto se tice Alkaraza, svaka cast decku, vrlo hrabra igra sa puno talenta. Medjutim, kada stekne iskustvo narednih godina i smanji broj gresaka, smanjice mu se i broj vinera u istom procentu, jer nece ovako besomucno samarati lopticu pa sta udje, nego ce racionalno rasporedjivati udarce, nesto slicno kao Novak danas.

I jos jedna stvar, "DA" Novak podize formu i videcemo ko ce ga to oduvati na RG u 3 dobijena seta.

Srpska posla

pre 2 godine

Poslednji GS Novak je osvojio na Wimbldonu i potom igrao finale US opena. Nije baš tako daleko u prošlosti. Sada je igrao polufinale Madrida. I šta se sada komentariše u većini komentara? Gotov je, mator, nije nikad ni bio nešto i mnogo drugih malicioznih komentara, kao da se ne radi o najvećem sportisti ikada, kojeg je ova država iznedrila. A posle prvih narednih osvojenih GS, opet će u stotinama komentara, isti ti koji ga sada pljuju, slaviti Đokovića i njegove uspehe, kao da su i sami u njima učestvovali. Čak da nikad više ništa ne osvoji, a uveren sam da hoće, zaslužio je da umuknete i ne prosipate otrove iz usta, lečeći komplekse iz svojih malih života, koje vam Đoković uveseljava više od decenije.

Lemi

pre 2 godine

Nole je imao svoje sanse ali ih nije iskoristio. Imao je momente kada je ulazio u “zonu” i mali nije mogao da mu prismrdi. Budi se stari Nole. Snaga, brzina i sve ostalo su na strani malog. Ali Nole je prekaljeni ratnik koji zna sve fore i taktike, koji je iskaljen u megdanima koje teniski svet nikada ranije nije video. Noletovo telo moze da izdrzi jos nekoliko sezona na vrhunskom nivou, njemu treba samo jos jedan, dva slema i to je to. Verujem u njega jer ako nista drugo, zasluzio je da verujemo u njega. Kada se bude povukao, Nole ce biti najveci po svim statistikama, a to je jedino sto ce se pamtiti i racunati.

Uvek neugodna Kudermetova

pre 2 godine

Sjajna slika, Karlos ga je zagrlio bratski kao nekoga kome vec moze stati na crtu (a I vise od toga), dok je Novakov vise ocinski, kao da vidi nekoga ko moze dostici najvise visine uz dovoljno truda i rada.

Nele Car

pre 2 godine

Ne znam o čemu pričate... I sam Nole je pre par meseci rekao da će doći mlađi kvalitetni igrači koji će ih zameniti, to počinje polako da se dešava... Što se tiče samog meča bio je poprilično izjednačen vrlo lako je mogao i da ga dobije bez obzira na statistiku koja ide u prilog Alkarezu a što se tiče gren slemova bilo bi lepo da se posetite ko ga je u zadnjih 15 godina osvojio pored Noleta, Nadala i Federera... Ako je malo 61 onda OK al ja mislim da će ipak još malo da sačekaju ovi drugi... zajedno sa mladim Špancem uz dužno poštovanje jer je veliki talenat ali nije jedini...

BG

pre 2 godine

Sada više nije važno osvojiti sve turnire , važno je učestvovati . Dolaze mladi i izdržljiviji i smena generacija . Dosta je uradio za sebe i za nas i hvala mu. Igraj opušteno još par godina i uživaj !

s

pre 2 godine

@Goat

Novak ga je imao u saci kada je mali vodio 2 0. Prosto se videlo iz govora Novakovog tela da mu Alkarez nije problem. Uzeo je prvi set, u drugom je bilo tesno, a u trecem je Novak delovao potpuno opusteno. Nije se nervirao na svoje greske, pritiskao, pritiskao, i cesto isporbavao Alkarasovu psihu. Tipa da mu nadu da ce da uzme brejk na 0 40 i onda odservira bez greske. Dosta poena je igrao tako da Alkarasu stavi do znanja ko je glavni na terenu i kako mora da igra sa njim. Sva ona eksplozivna igra koju je mali pruzio Nadalu i Zverevu se nije videla. Cesto je Novak imao cist zicer u suprotnu stranu, medjutim uporno je slao duboku loptu na stranu gde je Alkaras i slao loptu u aut. Isto je i omasio par smeceva i prakticno nije ni trcao po Alkarasove drop shotove.

Taj brejk u trecem setu je bukvalno mogao na bilo koju stranu da ode. Da je Novak uzeo oba svoja servisa, on bi imao mec loptu, ovako je Alkaras imao i iskoristio. A pre toga je isto dao Alkarasu mec loptu koju mu je Novak skinuo. I sve vreme tokom meca, Novak nije bio ni ljut ni tuzan, nego je delovalo da ce i on poput Nadala pustiti Alkarasa da ode u finale. Mali ima savrsenu psihu. Odservirati uspesnu mec loptu protiv Novaka i ostati koncentrisan je nesto gde su padali Federer, Zverev i Medvedev.
Medjutim ono sto Nole jako dobro zna je da klinci prilicno brzu postanu alavi na pare i zaborave tenis. Tim je izvetreo posle GS, koliko mladih je palo u formi jer su skupili kintu od turnira.

OmiKoronIRL

pre 2 godine

Mali je živa opasnost...bukvalno je ovim pobedama dobio krila. Čini mi se da je kvalitetom igre odavno preskočio Cicipasa, Zvereva i Medvedeva... a sad je opasno zagrizao Nadala i Noleta.
Sve čestitke "klincu"!!! Žao mi je Novakovog poraza, ali me silno raduje "najava" novih neizvesnosti i doooobre igre koju mali nudi i donosi...

anonimus

pre 2 godine

Nole pobedi - Najbolji svih vremena, GOAT, nije što je naš, al nema mu ravnog....
Nole izgubi - vreme je za penziju, nikada vise nece uzeti GS, za klasu je losiji od Federera i Nadala... Starac, godine...
Realnost :
Komentara poput ovih danas, bilo je i pre par godina, u vise navrata. Kad je imao padove u karijeri, mnogi ovde su mu preporučivali penziju....
Danas je odigrao egal meč, sa pretalentovanim klincem u punoj formi, na krilima titule od pre par nedelja i pobede nad Nadalom svega dan ranije.
Meč u kojem je Nole odigrao solidno, meč koji je rešilo par poena.
Meč u kojem Nole još uvek juri svoju formu.
Da li će se vratiti u istu, ostaje da vidimo.
Pa za par meseci pricajte o penziji... Ili ce se opet okrenuti ploča pa će biti miljenik i GOAT komentatora ovde....

mr

pre 2 godine

Novak je osvojio sto je osvojio i to nije malo s obzirom na igracke deficite koji ce ga ocigledno do kraja karijere pratiti. Novak je sve sto je postigao, postigao radom, jer talenta za tenis nije imao.
(Stojanca iz Babusnicu, 8. maj 2022 07:39)

Хахахаха, ајде признај да никад у животу ниси рекет у руку узео, чак ни за бадминтон. Па да ли си ти свестан шта си написао? Објасни себи, ако можеш, играч прима сервис, који иде преко 220 на сат, дакле мора да се намести на ударац, мора да удари ту лоптицу, мора да погоди другу половину терена, и по могућству да противник онда њему што слабије и непрецизније врати. И то важи за сваки ударац. Дакле пуно елемената игре. Овде ваљда разликујеш шта се постиже радом а шта је чисти квалитет, који просто излази из дара и знања. Ти пре свега уопште не разумеш тенис, уопште не разумеш ни ударце, уопште не разумеш ни Новаков тенис. Новак није физички јак, нема ни јак сервис, и иначе му ударци нису јаки, а опет његови противници често погледом испраћају његове ударце, или се поломе да врате, или пак врате а лоптица им добија неку чудну путању. Не разумеш ти то, и зато и не можеш да видиш. Новаков тенис је нешто друго, да би се копирао мора да се има много много знања, и то оног правог тениског техничког. Човек је просто класа за себе. Мали број играча на свету има такве специфичне ударце. Имају их и још неки тенисери, али само један може бити најбољи.

Mile

pre 2 godine

Kada neko kaže da Đoković treba u penziju? U penziji se troše pare i ne radi se ništa, a pošto Đokara i dalje može da igra na visokom nivou onda znači da i dalje može da zarađuje veliku lovu. Polufinale mastersa je velika stvar kako god. Navikli smo da pobeđuje, ali mlađi dolaze i njihova je budućnost. Opet on sa svojim godinama može da se nosi sa svakim igračem i jop uvek je favorit.

нс бој

pre 2 godine

Важније од свега је повратак у игри и такмичарској форми,писао сам прошли пут да треба да му циљ буде полуфинале,онда је све могуће.Изузетно је важно да у Риму настави и још више дигне ниво игре,с циљем да у најбољој форми дође на Ролан Гарос.Јуче је физички и психички добро изгледао.Није још за пензију.

mikin

pre 2 godine

@Goat ... Zivi bili pa videli, i uzdravlje!

Da, za ovo zivi bili... ali Djokovicu NIKO ne moze da pomogne sem ...
on samome sebi!