Tenis 252

Nedelja, 20.11.2016.

09:01

Finale Londona: Povratak kralja ili Endi Mari?

Prvi put u istoriji tenisa dvojica najboljih igrača sveta će u poslednjem meču sezone odlučiti ko će biti prvi na kraju godine.

Finale Londona: Povratak kralja ili Endi Mari? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

252 Komentari

Sortiraj po:

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ako Djokovic veceras osvoji, postaje najtrofejniji teniser u istoriji ako se racunaju grend slemovi, mastersi, zavrsni masters i Olimpijske igre. Cetiri najvaznija parametra u tenisu. Novak ako pobedi imace 48 trofeja, a Federer 47.
(zvezdas-rajvoSa, 20. novembar 2016 17:48)

Odakle bre izvuče ovu info???
Ovo uopšte nije tačno

Nemanja Bjelica

pre 7 godina

@Asteroid Pa zato ako Novak slučajno izgubi mogu da bace u blato. Jer u Srbiji je sve super. Plate velike, školstvo i zdravstvo kao u Norveskoj. I onda nas Novak, ako izgubi, bas obruka.

Swedenonline

pre 7 godina

Sve sto treba da radi je da tera kratke poene i nedozvoli Andyu da probudi telo. Nesme ga terati na trcanje mer ce time pomoci da razbije uspavanost tkiva kojoj je izlozen zarad maksimalne regeneracije pred ovan mec. No, Novakov tim to bez sumnje zna.

zvezdas-rajvoSa

pre 7 godina

Ako Djokovic veceras osvoji, postaje najtrofejniji teniser u istoriji ako se racunaju grend slemovi, mastersi, zavrsni masters i Olimpijske igre. Cetiri najvaznija parametra u tenisu. Novak ako pobedi imace 48 trofeja, a Federer 47.

Asteroid

pre 7 godina

Naravno povratak Kralja i to obrukace Marija !!! A vi pljuvaci mrs
(Horsepower, 20. novembar 2016 09:17)
A zasto tako covece zaboga?to je samo sport neka najbolji pobedi I neka bude drugarski I korektan mec.zasto uvek tako borbeno nasilno navijamo?

Mijajlo

pre 7 godina

Uopste ne razumem zasto 90% komentatora veruje u pobedu Novaka. Kad nesto uzmete da verujete, valjda eliminisete emocije, a ukljucite logiku, razum i proracun. A tu je 50/50. Vi verujete u ishod zato sto vam ishod svidja? Zanimljivo.

Ns

pre 7 godina

Sanse 60/40 za Endija. Fizicki je jaci postao je ono sto su pre njega bili Nole,federer i Rafa.. To se vidi kada je los dobija,svaki bitan poen ili je as ili servis viner, ima instikt nepobedivosti. Novakova jedina sansa je umor Endija i vreme koje je proveo u polufinalu i teza grupa kao i zadnjih 4,5turnira koje je uzeo. Odlucice turnir ce i obratite paznju kada bude bitan poen brejk lopta i tako to videcete dominaciju Mareja.....

dovla

pre 7 godina

Iskren osmeh kod obojice na ovoj fotki. To su dobri momci, pravi sportisti koji se jako dobro poznaju. Pobedice bolje raspolozeni igrac. pred njima je jos dosta ovakvih meceva.

napred nole

pre 7 godina

Zna se šta Novak mora danas da uradi, da još poboljša svoj servis, jer Marejev je servis odličan i tu ima samopouzdanja, pogotovo na brejk loptama, zato Novak mora i ritern da digne na još viši nivo da bi ga pritiskao i preuzimao inicijativu na osnovnoj crti, jednostavno da mu vraća servise pod noge, Novak mora danas da digne nivo na duplo više nego juče, jer igra protiv Mareja, publike i svih ostalih faktora, da igra sa vise samopouzdanja, oštro, i agresivno, više nego juče, jednostavno Novak treba danas da ima ogroman motiv da pobedi mareja!!

Super

pre 7 godina

Na zalost 6:4 6:4 za Murray. On zna da je Nishikori predao. Lepa ideja ali losa realizacija. Ne bi on ni dosao u poziciju prvog na svetu da se plasi necije igre. Igra kao Djole 2011. Nepobediv je

TH FINAL CUT

pre 7 godina

Ocekujem ovakav tok meča:

Neverovatno tesan prvi set, Marej kreće silovito, Đokovic se vraća u meč, ali gubi prvi set u taj brejku ili 7-5.

Drugi set Đokovic pravi jedan brejk i održava prednost i osvaja set 6-3 ili 6-4.

Treći set tesan sve do 2-2 ili 3-3, Marej ostaje bez "goriva" , i gubi meč , Đokovic lagano dobija ostatak seta.

Nadajmo se da sam upravu!

Јабучило

pre 7 godina

Endi Mari će uzeti 6 gemova ... 

... u svakom setu! 

Videćete ...
(Levi lakat, 20. novembar 2016 09:52)

Браво! Нек цркну душмани! Немаш појма колико се слажем с тобом!
Биће 7:6, 7:6 за Новака!

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@mikii - pa kada Marej osvoji 12GS i 30 Mastersa, sva 4 vezana GS, bude 3 puta biran za najboljeg sportistu na svetu i uz to bude 5 godina prvi na ATP listi mozda ce onda i on biti "kralj" a sada to sigurno nije....

fedex1

pre 7 godina

Samo je jedan kralj, a to nije Novak! Veceras Novak ima ozbiljne sanse zbog umora Mareja, al' jedno je sigurno, nikad nece biti onaj stari kako god veceras zavrsilo.

Dzoni

pre 7 godina

Oprostite mi moju ružnu prošlost.
(Jumko, 20. novembar 2016 10:06)

Jumko KVD - kako vetar dune. Oprosteno ti, ali poseti neki manastir prvo.

Tetak

pre 7 godina

Ja ne mogu da se nacudim kako Nisikoria juce nisu uhapsili odmah posle meca. Jasno je bilo da ce uniclo da gura Novaka, ali narediti Nisikoriu da samo odigra jedan brz i lagan mec da se Novak nebi umorio, to je suvi kriminal.

Beobrad

pre 7 godina

Jeste Novak sinoc odigrao odlicno protiv Nisikorija, ali isti taj Nisikori nije odigrao ni sa 50% mogucnosti, videlo se da je bio umoran i indisponiran od silnih poraza od Novaka(9 zaredom). Murray nije Nisikori, iako umoran, trcace kao lud i stizace sve zivo.
Nole mora pojacati udarce i gadjati blize linijama, jer udarci kao protiv Nisikorija nece biti dovoljni.
Ako doda gas za 20%, nece biti problema, s obzirom na Endijev umor.
Ali da Murray nije umoran, bila bi ljuta borba na jednu loptu!

Fensi Milenko

pre 7 godina

Ja stvarno volim Novaka, ali moram biti realan i reći da će večeras postojati samo jedan broj 1 i da će se Marej dugo oporavljati od blamaže koju će doživeti večeras pred svojim snobovima. Ovo je kao kad najbolji rimski ratnik izazove najboljeg gladijatora u koloseumu pred imperatorom i hoće da pokaže kako je najbolji, a gladijator ga krkne za minut i svi se smore i ne znaju šta će pa ga bace lavovima. Samo što sad ne mogu da ga bace lavovima već moraju da mu daju pehar i puno para.

Dane

pre 7 godina

ovim pametnima sto su za mareja imam da dam savet! pravac u kladionicu kvota 2.75 , da uzmete pare al juce djokovic ima da mu odrzi cas tenisa!!!
Napred nole...

Rade

pre 7 godina

(Mikii, 20. novembar 2016 12:55)

Kralj tenisa covek dominira tenisom 5 godina i tebi nabija komplekse, na komade te lomi svih ovih godina, tvoji komentari prikazuju tvoju bol koja nikad nece izaci iz tebe...

Grobar1981

pre 7 godina

Apelujem na navijace Zvezde da prestanu da mrze Novaka i da mu oproste sto je igrao za Partizan!
Evo ja ga uopste ne mrzim sto navija za Zvezdu, njegovo pravo. Kako da mrzim coveka koji je nosio sveti crno-beli dres? AJDE KAKO?????

City Girl

pre 7 godina

Prava borba za broj 1 nastupa sledeće godine. Nole brani puno poena u prvoj polovini godine, Murray u drugoj polovini. Sto se tice danasnjeg meca, mislim da ce Nole pobediti. Imam utisak da je vrlo motivisan i pre svega svez, dok je Murray iscrpljen i došao je do finala uz puno srece.

Bratislav

pre 7 godina

Verujem u pobedu Novaka. Najviše bih želeo da pobedi sa 6:0 6:0, pa da Mareju pošaljem brzom poštom kilogram krompira.
Bez obzira na rezultat ja ću i dalje podržavati i bodriti Novaka, najboljeg tenisera i sportiste današnjice.

realista

pre 7 godina

kladim se da je mama Marej već zvala Djokovića da mu skrene pažnju da njen sinčić mora dočekati kraj godine na prvom mestu...
a kralj je pokazao protiv Nišikorija kad hoće da može

Mihailo

pre 7 godina

...evo dežurnih pljuvača svega u Srbiji..sada vam i naslov smeta...da mi je neko rekao da ću da branim B92 glasno bih se nasmejao..ali desilo se i to.

Naravno da je kralj...i povratak je večeras...imate prenos uživo...

Vi čitajte Mirror i sve će biti u redu po vašu psihu...i čekajte vašeg gurua Vilandera za dnevnu dozu idiotizma.

srbin sa kosova i metohije

pre 7 godina

mnogima će Novak večeras da zapuši usta, onima koji su ovih dana napadali ga i ružno govorili o njemu i njegovim uspesima kako na sportskom tako i na privatnom planu. Verujem da će ih od večeras biti sramota na sve njihove uvrede.

vucko šreder

pre 7 godina

Vi sa b92 nekad umete i Blic da nadmasite ovakvim naslovima. U negativnom kontekstu, naravno. Jedan je kralj, a drugi Endi Marej. Gde vam je objektivnost? Ko je to Djokovica proglasio kraljem? Cega je on kralj, Monte Karla? Poreski kralj? Sram vas bilo.
(Mikii, 20. novembar 2016 12:55)

Daj miki molim te, super je naslov, koji prethodi odlicnom mecu, ne mraci i ne lupetaj molim te

Brojac pahuljica

pre 7 godina

Novak osvaja London i zavrsava godinu na prvom mestu...
A onda dolazi zima, prolaze nedelje i nedelje i Novak neprikosnoveno
na prvom mestu...
Jumko broji pahuljice i ceka da prodje zima a Novak jos uvek prvi...
Neopisiv osecaj !

Danilo

pre 7 godina

Novak na celom turniru nije imao ozbiljnog protivnika, večeras igra sa potpuno isceđenim Endijem koji je pobedio puno teže protivnike. Ako večeras Nole ne pobedi ovakvog Endija, znači da ne zaslužuje biti ni u top 10!

Nikola

pre 7 godina

mnogima će Novak večeras da zapuši usta, onima koji su ovih dana napadali ga i ružno govorili o njemu i njegovim uspesima kako na sportskom tako i na privatnom planu. Verujem da će ih od večeras biti sramota na sve njihove uvrede.
(srbin sa kosova i metohije, 20. novembar 2016 13:08)


Ne boj se, nece ih biti sramota. Bude li Nole izgubio, pljuvace jos vecom zestinom. Bude li pobedio, bice kralj, car, legenda...Takvi su Srbi...malo infantilni.

Delije Čikago

pre 7 godina

Oni koji su skinuli dres Armanija navijaće protiv najvećeg srpskog sina, ali dokazaće veličinu naša legenda, poješće škota kao nikada do sada, ključalo je u njemu, napadali ga svi na svetu, Nole Bog te čuva, Delije Čikago 1989...

Lole

pre 7 godina

Vid Djokiste sto se razgalamili! A vec spremaju odstupnicu za slucaj da Djoko izgubi. Onda je sigurno namestaljka, jer, zaboga, Djoko Miropomazani u fer mecu moze samo da pobedi. Kao Donald Tramp sto je radio.

Tanya

pre 7 godina

Budimo realni, Novak jos uvek ne igra najbolje sto moze i zna. Vraca se sebi i dobroj formi, podize samopouzdanje i da li ce to biti dovoljno, videcemo veceras. Da mu se igra tenis, to je dobra stvar kao i to da je Mari umorniji, zbog tezeg meca juce. Obojica su trenutno najbolji na svetu, nijanse ce odluciti mec, budimo uz Novaka cak iako - izgubi. Ajmooo, Noleee!!!!!!!

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Da nije malo pretenciozan naslov? Da ne kazem neprofesionalan
(vf, 20. novembar 2016 11:27)

Citaj profesionalni Mirror i nema brige.

kolekg

pre 7 godina

Nema veze Endi ionako si dosao do prve pozicije samo zato sto su bodovi iz Londona skinuti 2 nedelje pre turnira.Inace nikad nebi bio prvi,bar ove godine.

maconii

pre 7 godina

plasim se samo da ne bude izvrsen neki pritisak na djokovica da izgubi,od strane britanaca i sponzora,igra se na njihovom terenu,njihov igrac,mec odluke,svasta moze da se desi...ako bude fer plej marej gubi,em sto je iscrpljen em sto nije psihicki dovoljno jak za odlucujuci mec protiv djokovica

šetač

pre 7 godina

@doktor Sve se slažem osim da Nole mora da da sve od sebe biće dovoljno da odigra svoju igru. Protiv japanca je udarao čopticu čisto, servis je funckionisao i da nije bio mali pad fokusa ne bi bilo i tog brejka na 4:0. Odvali ga Novače a onda odmor. Andy, Winter is coming.

nemanja

pre 7 godina

Nole je znao da posustane u velikim mecevima, kao npr za rekord pobeda 2011. na RG protiv Federera, GS finala protiv Mareja, Nishikori u 1\2f US Opena itd. itd. Ali nadam se da ce sad da dobije i verujem da moze on to. Marej je postao prvi zato sto je Nole igrao lose, a ne zato sto je on osvojio jos vise poena od Noleta. Cak je postao prvi a da u tom periodu nije ni pobedio dotadasnjeg broja 1. U svakom slucaju za samopouzdanje ce biti bitno, Nole do pobede!

Joana

pre 7 godina

Bice to tezak mec. Marej se strasno bori, trci na svaku loptu, ne odustaje i jako je motivisan. Ipak verujem da je i Novak motivisan i da ce se uspesno izboriti. Sam uvek kaze kad izgubi da se sve desava sa razlogom, mozda je Dobro sto je drugi, to gaU je trgnulo iz neke opustenosti,to mu je vratilo motiv za borbu. Napred Nole, uz tebe je Srbija.

Skituljko

pre 7 godina

Noleeeeee,pokazi mu ko namesta antenu a ko vice ne valja. Samo se nadam da s vremena na vreme zvirne u ove komentare,da vidi da ima veliku podrsku i da je on jedan i jedini broj jedan.

Goran G

pre 7 godina

Novak vs. Endi 24:10
Novak vs. Kei 11:2
Novak vs. Stan 19:5
Novak vs. Monfis 11:0
Novak vs. Milos 7:0
Novak vs. Tim 4:0
Novak vs. Cilic 14:1
Ukupno: 90:18

Da li se još uvek pitate ko je najbolji? Bez obzira šta se desi danas!

Danica

pre 7 godina

Vidim da je reč "mrš!" postala standardna u recniku nolobotova. Bas je dobra, precizno odrazava psihicko stanje, socijalno i kulturno poreklo i moralnu predispoziciju tipicnog nolo-lobotoma. Pravo u ustanovu.

sinki

pre 7 godina

Nema Marej apsolutno sanse ako Novak ponovi slicnu igru kao sinoc.Reci cu jos jednom,samo Vavrinka moze da nanese veliku stetu Novaku i da igra ravnopravno sa njim kada igra svoj najbolji tenis,drugi niko ne moze ni prici.

vlade

pre 7 godina

Novak je donirao inkubatore,za porodilista u Srbiji,to cenim,ali to je bilo pre nekoliko godina.Ne zivi u Srbiji,ovde provede 10 dana u toku godine,pitanje da li je i dalje pravoslavac,cudna,nastrana spodoba mu sedi pored zene,postao je vegan.Zasto je on nacionalni ponos Srbije? Bio je pre godinu,dve,ali to je proslo vreme.Zasto toliko histerisete,on igra za svoj dzep,ni na koji nacin ne pomaze Srbiji,niti vise pominje odakle je.Rafa,Roger,Endi niko od njih ne zivi u Monaku

Cudni su putevi srpski

pre 7 godina

Ne dao Bog da Nole izgubi. Rascerecice ga isti ovi koji ga sada bodre i vec sada vide Noleta kao pobednika, tj. sigurni su u Noletovu pobedu. Opet bi bilo ono:

-Jedi meso bre, sav si se osusio
-Batali bre semenke
-Gde ti bre krstaca iz Hilandara, nosis kamen oko vrata umesto svetog krsta
-Batali bre Budizam, Jogu, meditaciju...Bavi se time kad zavrsis karijeru
-U pravoslavlju je istina
-Unisti ga ona njegova osusena sa telecim izrazom lica
-Unisti ga guru Pepe
-Puk'o si bre...itd. itd.

ja

pre 7 godina

Ako bude fer plej, razvalice ga. Ali znajuci kakvi su englezi, bice Noletu malo teze ali osvaja svakako. Zuta stampa ide tolko daleko da je ona budala koja je juce htela na teren, htela da ubije Noleta!!! Odmah je londonska policija dojavila Kuriru sta je ovaj nameravao. Preterivanje, ali to je kalifova Srbija.

Pegone

pre 7 godina

Nadam se Noletovoj pobedi i da ponovo bude N:1 ali nije mi jasno kako se u slucaju pobede vraca na prvu poziciju ?On je prosle godine pobedio a Marej ispao u polufinalu .Zar se ne broje proslogodisnji poeni????

Ada

pre 7 godina

Oprostite mi moju ružnu prošlost.
(Jumko, 20. novembar 2016 10:06)
Hahahahahaha...Hvala ti, ulepšao si mi dan. Ah, da, Kralj je živ!

napredNOLE

pre 7 godina

Ne znam za vas ali moje misljenje je da je ovo sto je Mari prvi cak i dobro,po Novaka.Dok je bezao Mariju 8000 bodova nekako je delovao monotono nezainteresovana i verovatno je mislio da je nedodirljiv i nije se mnogo trudio i gubio je meceve i GS zbog toga.Ali sad ima opet motiv a to je uz GS i prvo mesto sto ce ako veceras pobedi,a svim srcem navijam za to,onda morati do RG sledece godine da da maksimum a svi znamo kad je Nole na maksimumu da mu niko nista ne moze ,HAJDE NOLE DO 18GS I DA OSTAVIS RODZERA NA 17!!!

Stojan

pre 7 godina

Bravo Novak za još jedno finale i bravo za odličnu igru protiv japanca. Samo tako naprijed. Biće teško u finalu. Mnogi daju prednost Endiju, radi dobre forme u zadnjim mjesecima, ali ja mislim da će Novak naći recept za Škota. Možda će odlučiti manji broj grešaka, ili dobra igra u važnim poenima, dnevna forma, ili nešto drugo. Strpljivo, borbeno i sa hladnom glavom, pa šta bude da bude.

PFC

pre 7 godina

Nece ovo biti mec dva velika rivala jel jedan fali. Verujem da ce Nole da odigra jedan od najboljih meceva ikada, dok rival nema kvalitet da parira. Mari vec sada kuka kako je umoran. Nole je ovakvih meceva imao na stotinak. Nadala u polufinalu i Rodzera u finalu. Pa nije kukao vec je igrao fantastican tenis. Samo se nadam da nece Nole da popusta kako ga ne bi izblamirao u njegovoj kuci. Jasno je kao dan ono finale u Vimbldonu, jasno kao dan Marijevo prvo mesto ovih dana. Tu se prica sa Marejem zavrsava. Dovoljno mu je. Nece me cuditi jedan set sa krompiricem.

losmi

pre 7 godina

Ali cekaj zasto je sad toliko bitno ko ce da bude prvi na kraju godine???? Kako to moze da bude relevantno ako je jedan igrac bio prvi 50 nedelja a drugi 2 nedelje i sad ovaj sto je bio 2 nedelje prvi zavrsi godinu kao prvi i on je sad car...
(Vladimir Vasiljevic, 20. novembar 2016 09:09)

Nesto slično kao Usain Bolt. Ni on nije prvi u toku svih 100m trke i nebitno je ako je zaostajao u prvih 60-70m, ako na kraju da gas i pobedi. Pamti se samo pobednik na kraju.

Minja

pre 7 godina

Ono sinoc protiv Nisikorija ne treba da bude merilo. Veceras ce svi da se razocarau jer ocekuju preslisavanje Mareja. Bice neizvestan mec.

Ante St

pre 7 godina

Murray nema sanse iz vise razloga,iscrpljenost,Novakova zelja i motivacija povratka prvog mjesta,statistika u finalima protiv Andya. Jedino ako Novak odigra lose kao u zadnjih par mjeseci prije Londona te bude letargican,a Andy odigra vanzemaljski moguce je da Novak izgubi.

gošnje

pre 7 godina

@ ako pobedi Novak treba da bude sram sve one koji su ga pljuvali jer nije bio prvi

Znači ako izgubi ne treba da ih bude sram, ne slažem se s tobom (jer mislim da ga ni u jednom slučaju ne treba pljuvati). Kako god, mislim da svi imaju pravo i da pljuju i da hvale. Ili ti izdaj neki pravilnik kako treba da se piše, navija...

Fica

pre 7 godina

Danas se igra mec koji ce odluciti ko ce biti prvi teniser na svetu.
Djokovic protiv Mareja.
Djokovic protiv sudije.
Djokovic protiv vriska mame Marej i zene Marej.
Kosovo je Srbija protiv Bregzita.
Vucko bi protiv neke njihove princeze al necemo preterivati sada...
Da li ce Novak slomiti reket ili mozda dva?
Da li ce Marej uzvikivati f*ck toliko puta da ce to nekom detetu iz publike biti prva rec,a mozda i papagaju?
Ipak jedno je sigurno oba tenisera nosice head rekete.
Dobrodosli na O2 arenu dom top 8 tenisera sveta i ona dva sto cekaju u redu,navijajte za Novaka!

Milan

pre 7 godina

S obzirom na prikazano na ovom turniru, Novak je u daleko boljoj formi + kao sto svi objektivni strucnjaci kazu, Novak na svom maksimumu je bolji igrac od Mareja na njegovom maksimumu. Dalje, Novak je neprikosnoven na betonu, u sali i u vecernjim terminima, ovde je to sve zajedno. Jedina sansa Mareja je sreca, igra se samo na dva seta tako da fizika ne odlucuje mnogo, i finale je, jedan los sat i to je kraj, tako da je ipak sve moguce iako je Nole favorit.

Djoka

pre 7 godina

Ako se bude igrao iskreni tenis,ubit ce ga Nole kao i Nisikoria ali 100%. Medjutim ako bude drugaci dogovor ili naredba onda je to visa sila. Ko se imalo razumije u tenis zna i vidi da su oni zaista dva malo razlicita nivoa.
Idemo Nole. Uzivajmo veceras.

DUCE

pre 7 godina

Endi Mari će uzeti 6 gemova ...

... u svakom setu!

Videćete ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Levi lakat, 20. novembar 2016 09:52)


A NOLE 7...
... BOZE ZDRAVLJA I SRECE!...
IDEMO NOLE!

Us + Them

pre 7 godina

Biće ovo epski susret. Marej na vrhuncu forme, ali dosta istrošen i umoran, i Djoković u solidnoj formi, dosta odmorniji, sa podjednakom željom da pobede u ovom meču. Ko god da pobedi, zasluženo će biti broj 1 na kraju sezone.

Skituljko

pre 7 godina

@Jovana Treba da bude sram one sto su ga pljuvali pobedio ili ne. On nije sazluzio da ga pljuju jer nam je svima,kad kazem svima mislim na celu Srbiju,doneo mmogo radosti. Idemo Nole,pa i danas da se radujemo.

Gogi bre

pre 7 godina

Sta god bude veceras ili sledecih 100 godina! Ja nikada necu biti protiv Novaka! I nikako mi nede u glavu kako nasi ljudi mogu nesto lose da kazu o njemu! Sram vas bilo!

tesla org

pre 7 godina

Vladimir Vasiljevic, 20. novembar 2016 09:09)

Pa moze. Marej igra 4,5 meseca bolje od Novaka i tek ga je skoro prestigo. Tako da to uopste nije bitno ko kolko je bio nedelja na vrhu liste. :)

kmnccc

pre 7 godina

Ali cekaj zasto je sad toliko bitno ko ce da bude prvi na kraju godine???? Kako to moze da bude relevantno ako je jedan igrac bio prvi 50 nedelja a drugi 2 nedelje i sad ovaj sto je bio 2 nedelje prvi zavrsi godinu kao prvi i on je sad car...
(Vladimir Vasiljevic, 20. novembar 2016 09:09)

Kraj godine je vreme kada se svode računi. Ako u toku cele sezone osvojiš najviše poena, na kraju ćeš biti prvi. To direktno znači da si te sezone bio najbolji igrač!

Mica

pre 7 godina

Novak je ove godine imao teške ispite u Londonu koje je više nego uspiješno polozio.Ostaje samo diplomski.Nadamo se takodje da ga je pripremio.Mi kao navijači smo takodje imali ispite.Ponudili smo različite odgovore na zadane teme.Neki su prošli ,a neki pali.Mnogi su govorili gluposti ,ali bilo je i bisera.Stiže nam očekivani raspust.
Pozdrav svima do AO!

Keza

pre 7 godina

"Od četiri okršaja ove godine Đoković je dobio tri protiv škotskog igrača i pokušaće da popravi skor protiv momka sa kojim je odrastao. "
toliko

"Britanci" mrze Srbe, zbog naših odličnih rijalitija

pre 7 godina

I prošle godine bio je isti rezultat, 12:2, Niški je ovde zalutao, kao i Tim, Gofan, onaj klovn Gal, pored Marija i Novaka samo je Raonić došao da igra ozbiljno i srbski kralj ga je jedva pobedio u dva tajbreka. Pobediće Novak ili Mari, ali niko nikog neće "odučiti od tenisa", kako neki glupavo ponavljaju ovu olinjalu frazu.

Vladimir Vasiljevic

pre 7 godina

Ali cekaj zasto je sad toliko bitno ko ce da bude prvi na kraju godine???? Kako to moze da bude relevantno ako je jedan igrac bio prvi 50 nedelja a drugi 2 nedelje i sad ovaj sto je bio 2 nedelje prvi zavrsi godinu kao prvi i on je sad car...

ajde

pre 7 godina

Kad se samo setim sta se pisalo ovde pre nedelju dana, u 90% komentara, ali ajde, oprosteno vam je.
Sad je kilaza i ishrana dobra, kao i zena, jel tako strucnjaci?

Motiv je bitan. I treniranje, spremnost i fizicka i psihicka.
Ne sumnjajte vise u Noleta i ne nagadjajte sta je problem. Strucnjak poput Nikole Pilica zna bolje od 99% obicnog naroda, komentatora ovde, on neka zakljuci ako treba.
Podrzite Novaka i kad ne ide. Ali da ne pricam o necemu losem sada kada je sve dobro, super sto se vratio stari Novak - onaj (SAMPION) koji ima motiv i zelju da pobedjuje!

I
D
E
M
O

Lex

pre 7 godina

Endi protiv Novaka
Skot (Britanac) protiv SRBINA
1. teniser sveta protiv 1. tenisera sveta (od ponedeljka)
Britanski novinari protiv coveka koji im je nabio kompleks

Da li ce Vilander plakati u krevetu sa velikom posterom Mareja u ruci?
Da li ce Endi Marej baciti loptu u publiku i nedaj boze nekog ubiti!?

Jedno je sigurno,Nole ce pobediti!

Milan BK

pre 7 godina

Nadam se da će obojica biti na najvišem nivou i da ćemo uživati u spektakularnom meču! Posle onakve partije sinoć Novak je blagi favorit. Umor neće igrati veliku ulogu, setimo se u prošlosti nekoliko Novakovih teških polufinala pa brilijantnih partija u finalu bezobzira na umor. Očekujem da i Mari bude apsolutno spreman. Ovaj meč rešavaju agresivniji forhendi i drugi servis.
NAPRED NOLE!

djoker nole

pre 7 godina

Vise bih voleo da je Endi odmorniji jer bi onda gledali bolji tenis i zanimljiv,ovako ce ga Nole pocistiti sa terena,ali dobro dobice ga Nole i kad je odmoran imacemo priliku i to da vidimo!!Napred Nole!!!

Mi smo PARTIZAN.a ko ste vi?

pre 7 godina

No1e verujem da ti je motivacija na najvišem nivou i zato sam siguran da ćeš večeras spustiti ove prepotentne Engleze na zemlju!

GBG031

pre 7 godina

Napred Nole, ocekujem veoma lose ponasanje publike, koja ce na svaki nacin pokusati da pomogne Endiju, sportski i nesportski. Al tako bi bilo i u Srbiji, samo obrnuto, ako bi se kojim slucajem igralo ovde.

Deki 19

pre 7 godina

Biće šta bude bilo. Samo pamet u glavu i hrabro jer tenis zahteva to. Nadam se dobrom meču pa neka pobedi onaj koji je bolji i bolje se prilagodi uslovima. A sutra je novi dan pa ćemo da vidimo. Možda Nole bude prvi a možda će morati da sačeka neku novu prilku. A siguran sam da će ih biti ako ostane u ovoj formi. Napred Nole naše srpski sokole!

Vera

pre 7 godina

Nadam se povratku kralja na 1.mjesto,mada mu neće biti lako,ali ja vjerujem u njega.Novak je trebao izgubiti prvo mjesto da bi dobio motivaciju da ga opet vrati.Sve dolazi na svoje mjesto.

mila

pre 7 godina

pokazao je da ne samo da nije zaboravio da igra tenis, vec da ga i dalje igra najbolje
medjutim, to ne znaci da ce danas da pobedi
MOZDA MORA DA IZGUBI
covek na terenu je mozda opomena

doda

pre 7 godina

Po meni je favorit Novak zato sto je proveo manje na terenu i sto je prikazao na ovom turniru deo svoje igre koja ga je krasila,ako tako odigra i veceras ima vece sanse nego Andy.Al sa druge strane Andy je pun samopouzdanja i ima domacu publiku i u strasnoj je seriji koju ce gledati da okonca na najbolji nacin.Bice bas zanimljivo ,dva stvarno neverovatna igraca,mislim da nas ocekuje spektakl u 3 seta .Naravno podrska nasem Novaku pa sta kod da bude.Ko god da pobedi bice zasluzeno.Bar znam da cu uzivati u dobrom tenisu

Pedja

pre 7 godina

Sta se napalili zbog jedne pobede nad raspalim japancem, u očigledno nameštenom meču. Sa servisom kao baba nema šta da traži protiv Mareja. I drugo mesto je za rispekt.

Markos

pre 7 godina

Ako Novak odigra ovako kao protiv Nišikorija, Marej će biti počišćen sa terena, mada mislim da može da ga pobedi i sa slabijom igrom jer Marej ne bi trebalo da ima snage. Novak samo ne sme da se stegne i da pokaže slabost i to je to. Servis mora da radi kao protiv Nišikorija, bez mnogo duplih grešaka i precizno.

doktor

pre 7 godina

trebao mu je motiv..dobio ga je.. direktna borba za mesto broj jedan.. sa trenutno najvecim rivalem..u njegovom dvoristu.. Nole ,samo daj sve od sebe, i budi opet onaj stari! Srecno majstore!

Vukašin iz Kragujevca

pre 7 godina

Ne mogu, a da se ne setim mnogih komentara posle Marejevog prog mesta, u kontekstu evidentnog pada Noletove forme u stilu: "do sada sam navijao za tebe, Novače, ali više ne. Ovo kako sada igraš je neoprostivo..." itd, itd.
Jadno!
Pa, zar se navija samo kad tvom timu ili pulenu dobro ide. Lako je tako navijati. Budi mu podrška kad je teško, kad dodje do pada, koji je neminovan kod svakog uzleta, a Nole je uzleteo i vinuo se u nevidjene visine i to je baš trajalo.
Zanima šta je sada u glavama tih navijačkih "gromada" koje će, verovatno, zaboraviti šta su pričali pre Nišikorija od sinoć...

doktor

pre 7 godina

trebao mu je motiv..dobio ga je.. direktna borba za mesto broj jedan.. sa trenutno najvecim rivalem..u njegovom dvoristu.. Nole ,samo daj sve od sebe, i budi opet onaj stari! Srecno majstore!

Deki 19

pre 7 godina

Biće šta bude bilo. Samo pamet u glavu i hrabro jer tenis zahteva to. Nadam se dobrom meču pa neka pobedi onaj koji je bolji i bolje se prilagodi uslovima. A sutra je novi dan pa ćemo da vidimo. Možda Nole bude prvi a možda će morati da sačeka neku novu prilku. A siguran sam da će ih biti ako ostane u ovoj formi. Napred Nole naše srpski sokole!

Vladimir Vasiljevic

pre 7 godina

Ali cekaj zasto je sad toliko bitno ko ce da bude prvi na kraju godine???? Kako to moze da bude relevantno ako je jedan igrac bio prvi 50 nedelja a drugi 2 nedelje i sad ovaj sto je bio 2 nedelje prvi zavrsi godinu kao prvi i on je sad car...

Fica

pre 7 godina

Danas se igra mec koji ce odluciti ko ce biti prvi teniser na svetu.
Djokovic protiv Mareja.
Djokovic protiv sudije.
Djokovic protiv vriska mame Marej i zene Marej.
Kosovo je Srbija protiv Bregzita.
Vucko bi protiv neke njihove princeze al necemo preterivati sada...
Da li ce Novak slomiti reket ili mozda dva?
Da li ce Marej uzvikivati f*ck toliko puta da ce to nekom detetu iz publike biti prva rec,a mozda i papagaju?
Ipak jedno je sigurno oba tenisera nosice head rekete.
Dobrodosli na O2 arenu dom top 8 tenisera sveta i ona dva sto cekaju u redu,navijajte za Novaka!

Markos

pre 7 godina

Ako Novak odigra ovako kao protiv Nišikorija, Marej će biti počišćen sa terena, mada mislim da može da ga pobedi i sa slabijom igrom jer Marej ne bi trebalo da ima snage. Novak samo ne sme da se stegne i da pokaže slabost i to je to. Servis mora da radi kao protiv Nišikorija, bez mnogo duplih grešaka i precizno.

Milan BK

pre 7 godina

Nadam se da će obojica biti na najvišem nivou i da ćemo uživati u spektakularnom meču! Posle onakve partije sinoć Novak je blagi favorit. Umor neće igrati veliku ulogu, setimo se u prošlosti nekoliko Novakovih teških polufinala pa brilijantnih partija u finalu bezobzira na umor. Očekujem da i Mari bude apsolutno spreman. Ovaj meč rešavaju agresivniji forhendi i drugi servis.
NAPRED NOLE!

djoker nole

pre 7 godina

Vise bih voleo da je Endi odmorniji jer bi onda gledali bolji tenis i zanimljiv,ovako ce ga Nole pocistiti sa terena,ali dobro dobice ga Nole i kad je odmoran imacemo priliku i to da vidimo!!Napred Nole!!!

Lex

pre 7 godina

Endi protiv Novaka
Skot (Britanac) protiv SRBINA
1. teniser sveta protiv 1. tenisera sveta (od ponedeljka)
Britanski novinari protiv coveka koji im je nabio kompleks

Da li ce Vilander plakati u krevetu sa velikom posterom Mareja u ruci?
Da li ce Endi Marej baciti loptu u publiku i nedaj boze nekog ubiti!?

Jedno je sigurno,Nole ce pobediti!

DUCE

pre 7 godina

Endi Mari će uzeti 6 gemova ...

... u svakom setu!

Videćete ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Levi lakat, 20. novembar 2016 09:52)


A NOLE 7...
... BOZE ZDRAVLJA I SRECE!...
IDEMO NOLE!

napredNOLE

pre 7 godina

Ne znam za vas ali moje misljenje je da je ovo sto je Mari prvi cak i dobro,po Novaka.Dok je bezao Mariju 8000 bodova nekako je delovao monotono nezainteresovana i verovatno je mislio da je nedodirljiv i nije se mnogo trudio i gubio je meceve i GS zbog toga.Ali sad ima opet motiv a to je uz GS i prvo mesto sto ce ako veceras pobedi,a svim srcem navijam za to,onda morati do RG sledece godine da da maksimum a svi znamo kad je Nole na maksimumu da mu niko nista ne moze ,HAJDE NOLE DO 18GS I DA OSTAVIS RODZERA NA 17!!!

Brojac pahuljica

pre 7 godina

Novak osvaja London i zavrsava godinu na prvom mestu...
A onda dolazi zima, prolaze nedelje i nedelje i Novak neprikosnoveno
na prvom mestu...
Jumko broji pahuljice i ceka da prodje zima a Novak jos uvek prvi...
Neopisiv osecaj !

vucko šreder

pre 7 godina

Vi sa b92 nekad umete i Blic da nadmasite ovakvim naslovima. U negativnom kontekstu, naravno. Jedan je kralj, a drugi Endi Marej. Gde vam je objektivnost? Ko je to Djokovica proglasio kraljem? Cega je on kralj, Monte Karla? Poreski kralj? Sram vas bilo.
(Mikii, 20. novembar 2016 12:55)

Daj miki molim te, super je naslov, koji prethodi odlicnom mecu, ne mraci i ne lupetaj molim te

ja

pre 7 godina

Ako bude fer plej, razvalice ga. Ali znajuci kakvi su englezi, bice Noletu malo teze ali osvaja svakako. Zuta stampa ide tolko daleko da je ona budala koja je juce htela na teren, htela da ubije Noleta!!! Odmah je londonska policija dojavila Kuriru sta je ovaj nameravao. Preterivanje, ali to je kalifova Srbija.

Bratislav

pre 7 godina

Verujem u pobedu Novaka. Najviše bih želeo da pobedi sa 6:0 6:0, pa da Mareju pošaljem brzom poštom kilogram krompira.
Bez obzira na rezultat ja ću i dalje podržavati i bodriti Novaka, najboljeg tenisera i sportiste današnjice.

ajde

pre 7 godina

Kad se samo setim sta se pisalo ovde pre nedelju dana, u 90% komentara, ali ajde, oprosteno vam je.
Sad je kilaza i ishrana dobra, kao i zena, jel tako strucnjaci?

Motiv je bitan. I treniranje, spremnost i fizicka i psihicka.
Ne sumnjajte vise u Noleta i ne nagadjajte sta je problem. Strucnjak poput Nikole Pilica zna bolje od 99% obicnog naroda, komentatora ovde, on neka zakljuci ako treba.
Podrzite Novaka i kad ne ide. Ali da ne pricam o necemu losem sada kada je sve dobro, super sto se vratio stari Novak - onaj (SAMPION) koji ima motiv i zelju da pobedjuje!

I
D
E
M
O

GBG031

pre 7 godina

Napred Nole, ocekujem veoma lose ponasanje publike, koja ce na svaki nacin pokusati da pomogne Endiju, sportski i nesportski. Al tako bi bilo i u Srbiji, samo obrnuto, ako bi se kojim slucajem igralo ovde.

Milan

pre 7 godina

S obzirom na prikazano na ovom turniru, Novak je u daleko boljoj formi + kao sto svi objektivni strucnjaci kazu, Novak na svom maksimumu je bolji igrac od Mareja na njegovom maksimumu. Dalje, Novak je neprikosnoven na betonu, u sali i u vecernjim terminima, ovde je to sve zajedno. Jedina sansa Mareja je sreca, igra se samo na dva seta tako da fizika ne odlucuje mnogo, i finale je, jedan los sat i to je kraj, tako da je ipak sve moguce iako je Nole favorit.

Vera

pre 7 godina

Nadam se povratku kralja na 1.mjesto,mada mu neće biti lako,ali ja vjerujem u njega.Novak je trebao izgubiti prvo mjesto da bi dobio motivaciju da ga opet vrati.Sve dolazi na svoje mjesto.

Nikola

pre 7 godina

mnogima će Novak večeras da zapuši usta, onima koji su ovih dana napadali ga i ružno govorili o njemu i njegovim uspesima kako na sportskom tako i na privatnom planu. Verujem da će ih od večeras biti sramota na sve njihove uvrede.
(srbin sa kosova i metohije, 20. novembar 2016 13:08)


Ne boj se, nece ih biti sramota. Bude li Nole izgubio, pljuvace jos vecom zestinom. Bude li pobedio, bice kralj, car, legenda...Takvi su Srbi...malo infantilni.

Vukašin iz Kragujevca

pre 7 godina

Ne mogu, a da se ne setim mnogih komentara posle Marejevog prog mesta, u kontekstu evidentnog pada Noletove forme u stilu: "do sada sam navijao za tebe, Novače, ali više ne. Ovo kako sada igraš je neoprostivo..." itd, itd.
Jadno!
Pa, zar se navija samo kad tvom timu ili pulenu dobro ide. Lako je tako navijati. Budi mu podrška kad je teško, kad dodje do pada, koji je neminovan kod svakog uzleta, a Nole je uzleteo i vinuo se u nevidjene visine i to je baš trajalo.
Zanima šta je sada u glavama tih navijačkih "gromada" koje će, verovatno, zaboraviti šta su pričali pre Nišikorija od sinoć...

Ante St

pre 7 godina

Murray nema sanse iz vise razloga,iscrpljenost,Novakova zelja i motivacija povratka prvog mjesta,statistika u finalima protiv Andya. Jedino ako Novak odigra lose kao u zadnjih par mjeseci prije Londona te bude letargican,a Andy odigra vanzemaljski moguce je da Novak izgubi.

Mihailo

pre 7 godina

...evo dežurnih pljuvača svega u Srbiji..sada vam i naslov smeta...da mi je neko rekao da ću da branim B92 glasno bih se nasmejao..ali desilo se i to.

Naravno da je kralj...i povratak je večeras...imate prenos uživo...

Vi čitajte Mirror i sve će biti u redu po vašu psihu...i čekajte vašeg gurua Vilandera za dnevnu dozu idiotizma.

Gogi bre

pre 7 godina

Sta god bude veceras ili sledecih 100 godina! Ja nikada necu biti protiv Novaka! I nikako mi nede u glavu kako nasi ljudi mogu nesto lose da kazu o njemu! Sram vas bilo!

PFC

pre 7 godina

Nece ovo biti mec dva velika rivala jel jedan fali. Verujem da ce Nole da odigra jedan od najboljih meceva ikada, dok rival nema kvalitet da parira. Mari vec sada kuka kako je umoran. Nole je ovakvih meceva imao na stotinak. Nadala u polufinalu i Rodzera u finalu. Pa nije kukao vec je igrao fantastican tenis. Samo se nadam da nece Nole da popusta kako ga ne bi izblamirao u njegovoj kuci. Jasno je kao dan ono finale u Vimbldonu, jasno kao dan Marijevo prvo mesto ovih dana. Tu se prica sa Marejem zavrsava. Dovoljno mu je. Nece me cuditi jedan set sa krompiricem.

Us + Them

pre 7 godina

Biće ovo epski susret. Marej na vrhuncu forme, ali dosta istrošen i umoran, i Djoković u solidnoj formi, dosta odmorniji, sa podjednakom željom da pobede u ovom meču. Ko god da pobedi, zasluženo će biti broj 1 na kraju sezone.

Mica

pre 7 godina

Novak je ove godine imao teške ispite u Londonu koje je više nego uspiješno polozio.Ostaje samo diplomski.Nadamo se takodje da ga je pripremio.Mi kao navijači smo takodje imali ispite.Ponudili smo različite odgovore na zadane teme.Neki su prošli ,a neki pali.Mnogi su govorili gluposti ,ali bilo je i bisera.Stiže nam očekivani raspust.
Pozdrav svima do AO!

Fensi Milenko

pre 7 godina

Ja stvarno volim Novaka, ali moram biti realan i reći da će večeras postojati samo jedan broj 1 i da će se Marej dugo oporavljati od blamaže koju će doživeti večeras pred svojim snobovima. Ovo je kao kad najbolji rimski ratnik izazove najboljeg gladijatora u koloseumu pred imperatorom i hoće da pokaže kako je najbolji, a gladijator ga krkne za minut i svi se smore i ne znaju šta će pa ga bace lavovima. Samo što sad ne mogu da ga bace lavovima već moraju da mu daju pehar i puno para.

City Girl

pre 7 godina

Prava borba za broj 1 nastupa sledeće godine. Nole brani puno poena u prvoj polovini godine, Murray u drugoj polovini. Sto se tice danasnjeg meca, mislim da ce Nole pobediti. Imam utisak da je vrlo motivisan i pre svega svez, dok je Murray iscrpljen i došao je do finala uz puno srece.

Tanya

pre 7 godina

Budimo realni, Novak jos uvek ne igra najbolje sto moze i zna. Vraca se sebi i dobroj formi, podize samopouzdanje i da li ce to biti dovoljno, videcemo veceras. Da mu se igra tenis, to je dobra stvar kao i to da je Mari umorniji, zbog tezeg meca juce. Obojica su trenutno najbolji na svetu, nijanse ce odluciti mec, budimo uz Novaka cak iako - izgubi. Ajmooo, Noleee!!!!!!!

Mi smo PARTIZAN.a ko ste vi?

pre 7 godina

No1e verujem da ti je motivacija na najvišem nivou i zato sam siguran da ćeš večeras spustiti ove prepotentne Engleze na zemlju!

srbin sa kosova i metohije

pre 7 godina

mnogima će Novak večeras da zapuši usta, onima koji su ovih dana napadali ga i ružno govorili o njemu i njegovim uspesima kako na sportskom tako i na privatnom planu. Verujem da će ih od večeras biti sramota na sve njihove uvrede.

Cudni su putevi srpski

pre 7 godina

Ne dao Bog da Nole izgubi. Rascerecice ga isti ovi koji ga sada bodre i vec sada vide Noleta kao pobednika, tj. sigurni su u Noletovu pobedu. Opet bi bilo ono:

-Jedi meso bre, sav si se osusio
-Batali bre semenke
-Gde ti bre krstaca iz Hilandara, nosis kamen oko vrata umesto svetog krsta
-Batali bre Budizam, Jogu, meditaciju...Bavi se time kad zavrsis karijeru
-U pravoslavlju je istina
-Unisti ga ona njegova osusena sa telecim izrazom lica
-Unisti ga guru Pepe
-Puk'o si bre...itd. itd.

kmnccc

pre 7 godina

Ali cekaj zasto je sad toliko bitno ko ce da bude prvi na kraju godine???? Kako to moze da bude relevantno ako je jedan igrac bio prvi 50 nedelja a drugi 2 nedelje i sad ovaj sto je bio 2 nedelje prvi zavrsi godinu kao prvi i on je sad car...
(Vladimir Vasiljevic, 20. novembar 2016 09:09)

Kraj godine je vreme kada se svode računi. Ako u toku cele sezone osvojiš najviše poena, na kraju ćeš biti prvi. To direktno znači da si te sezone bio najbolji igrač!

losmi

pre 7 godina

Ali cekaj zasto je sad toliko bitno ko ce da bude prvi na kraju godine???? Kako to moze da bude relevantno ako je jedan igrac bio prvi 50 nedelja a drugi 2 nedelje i sad ovaj sto je bio 2 nedelje prvi zavrsi godinu kao prvi i on je sad car...
(Vladimir Vasiljevic, 20. novembar 2016 09:09)

Nesto slično kao Usain Bolt. Ni on nije prvi u toku svih 100m trke i nebitno je ako je zaostajao u prvih 60-70m, ako na kraju da gas i pobedi. Pamti se samo pobednik na kraju.

Stojan

pre 7 godina

Bravo Novak za još jedno finale i bravo za odličnu igru protiv japanca. Samo tako naprijed. Biće teško u finalu. Mnogi daju prednost Endiju, radi dobre forme u zadnjim mjesecima, ali ja mislim da će Novak naći recept za Škota. Možda će odlučiti manji broj grešaka, ili dobra igra u važnim poenima, dnevna forma, ili nešto drugo. Strpljivo, borbeno i sa hladnom glavom, pa šta bude da bude.

realista

pre 7 godina

kladim se da je mama Marej već zvala Djokovića da mu skrene pažnju da njen sinčić mora dočekati kraj godine na prvom mestu...
a kralj je pokazao protiv Nišikorija kad hoće da može

Skituljko

pre 7 godina

@Jovana Treba da bude sram one sto su ga pljuvali pobedio ili ne. On nije sazluzio da ga pljuju jer nam je svima,kad kazem svima mislim na celu Srbiju,doneo mmogo radosti. Idemo Nole,pa i danas da se radujemo.

doda

pre 7 godina

Po meni je favorit Novak zato sto je proveo manje na terenu i sto je prikazao na ovom turniru deo svoje igre koja ga je krasila,ako tako odigra i veceras ima vece sanse nego Andy.Al sa druge strane Andy je pun samopouzdanja i ima domacu publiku i u strasnoj je seriji koju ce gledati da okonca na najbolji nacin.Bice bas zanimljivo ,dva stvarno neverovatna igraca,mislim da nas ocekuje spektakl u 3 seta .Naravno podrska nasem Novaku pa sta kod da bude.Ko god da pobedi bice zasluzeno.Bar znam da cu uzivati u dobrom tenisu

Pedja

pre 7 godina

Sta se napalili zbog jedne pobede nad raspalim japancem, u očigledno nameštenom meču. Sa servisom kao baba nema šta da traži protiv Mareja. I drugo mesto je za rispekt.

Delije Čikago

pre 7 godina

Oni koji su skinuli dres Armanija navijaće protiv najvećeg srpskog sina, ali dokazaće veličinu naša legenda, poješće škota kao nikada do sada, ključalo je u njemu, napadali ga svi na svetu, Nole Bog te čuva, Delije Čikago 1989...

Dane

pre 7 godina

ovim pametnima sto su za mareja imam da dam savet! pravac u kladionicu kvota 2.75 , da uzmete pare al juce djokovic ima da mu odrzi cas tenisa!!!
Napred nole...

Goran G

pre 7 godina

Novak vs. Endi 24:10
Novak vs. Kei 11:2
Novak vs. Stan 19:5
Novak vs. Monfis 11:0
Novak vs. Milos 7:0
Novak vs. Tim 4:0
Novak vs. Cilic 14:1
Ukupno: 90:18

Da li se još uvek pitate ko je najbolji? Bez obzira šta se desi danas!

Beobrad

pre 7 godina

Jeste Novak sinoc odigrao odlicno protiv Nisikorija, ali isti taj Nisikori nije odigrao ni sa 50% mogucnosti, videlo se da je bio umoran i indisponiran od silnih poraza od Novaka(9 zaredom). Murray nije Nisikori, iako umoran, trcace kao lud i stizace sve zivo.
Nole mora pojacati udarce i gadjati blize linijama, jer udarci kao protiv Nisikorija nece biti dovoljni.
Ako doda gas za 20%, nece biti problema, s obzirom na Endijev umor.
Ali da Murray nije umoran, bila bi ljuta borba na jednu loptu!

Minja

pre 7 godina

Ono sinoc protiv Nisikorija ne treba da bude merilo. Veceras ce svi da se razocarau jer ocekuju preslisavanje Mareja. Bice neizvestan mec.

Djoka

pre 7 godina

Ako se bude igrao iskreni tenis,ubit ce ga Nole kao i Nisikoria ali 100%. Medjutim ako bude drugaci dogovor ili naredba onda je to visa sila. Ko se imalo razumije u tenis zna i vidi da su oni zaista dva malo razlicita nivoa.
Idemo Nole. Uzivajmo veceras.

gošnje

pre 7 godina

@ ako pobedi Novak treba da bude sram sve one koji su ga pljuvali jer nije bio prvi

Znači ako izgubi ne treba da ih bude sram, ne slažem se s tobom (jer mislim da ga ni u jednom slučaju ne treba pljuvati). Kako god, mislim da svi imaju pravo i da pljuju i da hvale. Ili ti izdaj neki pravilnik kako treba da se piše, navija...

Rade

pre 7 godina

(Mikii, 20. novembar 2016 12:55)

Kralj tenisa covek dominira tenisom 5 godina i tebi nabija komplekse, na komade te lomi svih ovih godina, tvoji komentari prikazuju tvoju bol koja nikad nece izaci iz tebe...

Keza

pre 7 godina

"Od četiri okršaja ove godine Đoković je dobio tri protiv škotskog igrača i pokušaće da popravi skor protiv momka sa kojim je odrastao. "
toliko

mila

pre 7 godina

pokazao je da ne samo da nije zaboravio da igra tenis, vec da ga i dalje igra najbolje
medjutim, to ne znaci da ce danas da pobedi
MOZDA MORA DA IZGUBI
covek na terenu je mozda opomena

nemanja

pre 7 godina

Nole je znao da posustane u velikim mecevima, kao npr za rekord pobeda 2011. na RG protiv Federera, GS finala protiv Mareja, Nishikori u 1\2f US Opena itd. itd. Ali nadam se da ce sad da dobije i verujem da moze on to. Marej je postao prvi zato sto je Nole igrao lose, a ne zato sto je on osvojio jos vise poena od Noleta. Cak je postao prvi a da u tom periodu nije ni pobedio dotadasnjeg broja 1. U svakom slucaju za samopouzdanje ce biti bitno, Nole do pobede!

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@mikii - pa kada Marej osvoji 12GS i 30 Mastersa, sva 4 vezana GS, bude 3 puta biran za najboljeg sportistu na svetu i uz to bude 5 godina prvi na ATP listi mozda ce onda i on biti "kralj" a sada to sigurno nije....

tesla org

pre 7 godina

Vladimir Vasiljevic, 20. novembar 2016 09:09)

Pa moze. Marej igra 4,5 meseca bolje od Novaka i tek ga je skoro prestigo. Tako da to uopste nije bitno ko kolko je bio nedelja na vrhu liste. :)

Joana

pre 7 godina

Bice to tezak mec. Marej se strasno bori, trci na svaku loptu, ne odustaje i jako je motivisan. Ipak verujem da je i Novak motivisan i da ce se uspesno izboriti. Sam uvek kaze kad izgubi da se sve desava sa razlogom, mozda je Dobro sto je drugi, to gaU je trgnulo iz neke opustenosti,to mu je vratilo motiv za borbu. Napred Nole, uz tebe je Srbija.

"Britanci" mrze Srbe, zbog naših odličnih rijalitija

pre 7 godina

I prošle godine bio je isti rezultat, 12:2, Niški je ovde zalutao, kao i Tim, Gofan, onaj klovn Gal, pored Marija i Novaka samo je Raonić došao da igra ozbiljno i srbski kralj ga je jedva pobedio u dva tajbreka. Pobediće Novak ili Mari, ali niko nikog neće "odučiti od tenisa", kako neki glupavo ponavljaju ovu olinjalu frazu.

kolekg

pre 7 godina

Nema veze Endi ionako si dosao do prve pozicije samo zato sto su bodovi iz Londona skinuti 2 nedelje pre turnira.Inace nikad nebi bio prvi,bar ove godine.

Grobar1981

pre 7 godina

Apelujem na navijace Zvezde da prestanu da mrze Novaka i da mu oproste sto je igrao za Partizan!
Evo ja ga uopste ne mrzim sto navija za Zvezdu, njegovo pravo. Kako da mrzim coveka koji je nosio sveti crno-beli dres? AJDE KAKO?????

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Da nije malo pretenciozan naslov? Da ne kazem neprofesionalan
(vf, 20. novembar 2016 11:27)

Citaj profesionalni Mirror i nema brige.

sinki

pre 7 godina

Nema Marej apsolutno sanse ako Novak ponovi slicnu igru kao sinoc.Reci cu jos jednom,samo Vavrinka moze da nanese veliku stetu Novaku i da igra ravnopravno sa njim kada igra svoj najbolji tenis,drugi niko ne moze ni prici.

Јабучило

pre 7 godina

Endi Mari će uzeti 6 gemova ... 

... u svakom setu! 

Videćete ...
(Levi lakat, 20. novembar 2016 09:52)

Браво! Нек цркну душмани! Немаш појма колико се слажем с тобом!
Биће 7:6, 7:6 за Новака!

Danilo

pre 7 godina

Novak na celom turniru nije imao ozbiljnog protivnika, večeras igra sa potpuno isceđenim Endijem koji je pobedio puno teže protivnike. Ako večeras Nole ne pobedi ovakvog Endija, znači da ne zaslužuje biti ni u top 10!

Asteroid

pre 7 godina

Naravno povratak Kralja i to obrukace Marija !!! A vi pljuvaci mrs
(Horsepower, 20. novembar 2016 09:17)
A zasto tako covece zaboga?to je samo sport neka najbolji pobedi I neka bude drugarski I korektan mec.zasto uvek tako borbeno nasilno navijamo?

Tetak

pre 7 godina

Ja ne mogu da se nacudim kako Nisikoria juce nisu uhapsili odmah posle meca. Jasno je bilo da ce uniclo da gura Novaka, ali narediti Nisikoriu da samo odigra jedan brz i lagan mec da se Novak nebi umorio, to je suvi kriminal.

Skituljko

pre 7 godina

Noleeeeee,pokazi mu ko namesta antenu a ko vice ne valja. Samo se nadam da s vremena na vreme zvirne u ove komentare,da vidi da ima veliku podrsku i da je on jedan i jedini broj jedan.

Ada

pre 7 godina

Oprostite mi moju ružnu prošlost.
(Jumko, 20. novembar 2016 10:06)
Hahahahahaha...Hvala ti, ulepšao si mi dan. Ah, da, Kralj je živ!

Danica

pre 7 godina

Vidim da je reč "mrš!" postala standardna u recniku nolobotova. Bas je dobra, precizno odrazava psihicko stanje, socijalno i kulturno poreklo i moralnu predispoziciju tipicnog nolo-lobotoma. Pravo u ustanovu.

Mijajlo

pre 7 godina

Uopste ne razumem zasto 90% komentatora veruje u pobedu Novaka. Kad nesto uzmete da verujete, valjda eliminisete emocije, a ukljucite logiku, razum i proracun. A tu je 50/50. Vi verujete u ishod zato sto vam ishod svidja? Zanimljivo.

TH FINAL CUT

pre 7 godina

Ocekujem ovakav tok meča:

Neverovatno tesan prvi set, Marej kreće silovito, Đokovic se vraća u meč, ali gubi prvi set u taj brejku ili 7-5.

Drugi set Đokovic pravi jedan brejk i održava prednost i osvaja set 6-3 ili 6-4.

Treći set tesan sve do 2-2 ili 3-3, Marej ostaje bez "goriva" , i gubi meč , Đokovic lagano dobija ostatak seta.

Nadajmo se da sam upravu!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ako Djokovic veceras osvoji, postaje najtrofejniji teniser u istoriji ako se racunaju grend slemovi, mastersi, zavrsni masters i Olimpijske igre. Cetiri najvaznija parametra u tenisu. Novak ako pobedi imace 48 trofeja, a Federer 47.
(zvezdas-rajvoSa, 20. novembar 2016 17:48)

Odakle bre izvuče ovu info???
Ovo uopšte nije tačno

Nemanja Bjelica

pre 7 godina

@Asteroid Pa zato ako Novak slučajno izgubi mogu da bace u blato. Jer u Srbiji je sve super. Plate velike, školstvo i zdravstvo kao u Norveskoj. I onda nas Novak, ako izgubi, bas obruka.

šetač

pre 7 godina

@doktor Sve se slažem osim da Nole mora da da sve od sebe biće dovoljno da odigra svoju igru. Protiv japanca je udarao čopticu čisto, servis je funckionisao i da nije bio mali pad fokusa ne bi bilo i tog brejka na 4:0. Odvali ga Novače a onda odmor. Andy, Winter is coming.

vlade

pre 7 godina

Novak je donirao inkubatore,za porodilista u Srbiji,to cenim,ali to je bilo pre nekoliko godina.Ne zivi u Srbiji,ovde provede 10 dana u toku godine,pitanje da li je i dalje pravoslavac,cudna,nastrana spodoba mu sedi pored zene,postao je vegan.Zasto je on nacionalni ponos Srbije? Bio je pre godinu,dve,ali to je proslo vreme.Zasto toliko histerisete,on igra za svoj dzep,ni na koji nacin ne pomaze Srbiji,niti vise pominje odakle je.Rafa,Roger,Endi niko od njih ne zivi u Monaku

Super

pre 7 godina

Na zalost 6:4 6:4 za Murray. On zna da je Nishikori predao. Lepa ideja ali losa realizacija. Ne bi on ni dosao u poziciju prvog na svetu da se plasi necije igre. Igra kao Djole 2011. Nepobediv je

zvezdas-rajvoSa

pre 7 godina

Ako Djokovic veceras osvoji, postaje najtrofejniji teniser u istoriji ako se racunaju grend slemovi, mastersi, zavrsni masters i Olimpijske igre. Cetiri najvaznija parametra u tenisu. Novak ako pobedi imace 48 trofeja, a Federer 47.

Lole

pre 7 godina

Vid Djokiste sto se razgalamili! A vec spremaju odstupnicu za slucaj da Djoko izgubi. Onda je sigurno namestaljka, jer, zaboga, Djoko Miropomazani u fer mecu moze samo da pobedi. Kao Donald Tramp sto je radio.

Dzoni

pre 7 godina

Oprostite mi moju ružnu prošlost.
(Jumko, 20. novembar 2016 10:06)

Jumko KVD - kako vetar dune. Oprosteno ti, ali poseti neki manastir prvo.

napred nole

pre 7 godina

Zna se šta Novak mora danas da uradi, da još poboljša svoj servis, jer Marejev je servis odličan i tu ima samopouzdanja, pogotovo na brejk loptama, zato Novak mora i ritern da digne na još viši nivo da bi ga pritiskao i preuzimao inicijativu na osnovnoj crti, jednostavno da mu vraća servise pod noge, Novak mora danas da digne nivo na duplo više nego juče, jer igra protiv Mareja, publike i svih ostalih faktora, da igra sa vise samopouzdanja, oštro, i agresivno, više nego juče, jednostavno Novak treba danas da ima ogroman motiv da pobedi mareja!!

maconii

pre 7 godina

plasim se samo da ne bude izvrsen neki pritisak na djokovica da izgubi,od strane britanaca i sponzora,igra se na njihovom terenu,njihov igrac,mec odluke,svasta moze da se desi...ako bude fer plej marej gubi,em sto je iscrpljen em sto nije psihicki dovoljno jak za odlucujuci mec protiv djokovica

fedex1

pre 7 godina

Samo je jedan kralj, a to nije Novak! Veceras Novak ima ozbiljne sanse zbog umora Mareja, al' jedno je sigurno, nikad nece biti onaj stari kako god veceras zavrsilo.

dovla

pre 7 godina

Iskren osmeh kod obojice na ovoj fotki. To su dobri momci, pravi sportisti koji se jako dobro poznaju. Pobedice bolje raspolozeni igrac. pred njima je jos dosta ovakvih meceva.

Ns

pre 7 godina

Sanse 60/40 za Endija. Fizicki je jaci postao je ono sto su pre njega bili Nole,federer i Rafa.. To se vidi kada je los dobija,svaki bitan poen ili je as ili servis viner, ima instikt nepobedivosti. Novakova jedina sansa je umor Endija i vreme koje je proveo u polufinalu i teza grupa kao i zadnjih 4,5turnira koje je uzeo. Odlucice turnir ce i obratite paznju kada bude bitan poen brejk lopta i tako to videcete dominaciju Mareja.....

Swedenonline

pre 7 godina

Sve sto treba da radi je da tera kratke poene i nedozvoli Andyu da probudi telo. Nesme ga terati na trcanje mer ce time pomoci da razbije uspavanost tkiva kojoj je izlozen zarad maksimalne regeneracije pred ovan mec. No, Novakov tim to bez sumnje zna.

Pegone

pre 7 godina

Nadam se Noletovoj pobedi i da ponovo bude N:1 ali nije mi jasno kako se u slucaju pobede vraca na prvu poziciju ?On je prosle godine pobedio a Marej ispao u polufinalu .Zar se ne broje proslogodisnji poeni????

Pedja

pre 7 godina

Sta se napalili zbog jedne pobede nad raspalim japancem, u očigledno nameštenom meču. Sa servisom kao baba nema šta da traži protiv Mareja. I drugo mesto je za rispekt.

Vladimir Vasiljevic

pre 7 godina

Ali cekaj zasto je sad toliko bitno ko ce da bude prvi na kraju godine???? Kako to moze da bude relevantno ako je jedan igrac bio prvi 50 nedelja a drugi 2 nedelje i sad ovaj sto je bio 2 nedelje prvi zavrsi godinu kao prvi i on je sad car...

Danilo

pre 7 godina

Novak na celom turniru nije imao ozbiljnog protivnika, večeras igra sa potpuno isceđenim Endijem koji je pobedio puno teže protivnike. Ako večeras Nole ne pobedi ovakvog Endija, znači da ne zaslužuje biti ni u top 10!

Fica

pre 7 godina

Danas se igra mec koji ce odluciti ko ce biti prvi teniser na svetu.
Djokovic protiv Mareja.
Djokovic protiv sudije.
Djokovic protiv vriska mame Marej i zene Marej.
Kosovo je Srbija protiv Bregzita.
Vucko bi protiv neke njihove princeze al necemo preterivati sada...
Da li ce Novak slomiti reket ili mozda dva?
Da li ce Marej uzvikivati f*ck toliko puta da ce to nekom detetu iz publike biti prva rec,a mozda i papagaju?
Ipak jedno je sigurno oba tenisera nosice head rekete.
Dobrodosli na O2 arenu dom top 8 tenisera sveta i ona dva sto cekaju u redu,navijajte za Novaka!

Tetak

pre 7 godina

Ja ne mogu da se nacudim kako Nisikoria juce nisu uhapsili odmah posle meca. Jasno je bilo da ce uniclo da gura Novaka, ali narediti Nisikoriu da samo odigra jedan brz i lagan mec da se Novak nebi umorio, to je suvi kriminal.

Super

pre 7 godina

Na zalost 6:4 6:4 za Murray. On zna da je Nishikori predao. Lepa ideja ali losa realizacija. Ne bi on ni dosao u poziciju prvog na svetu da se plasi necije igre. Igra kao Djole 2011. Nepobediv je

vlade

pre 7 godina

Novak je donirao inkubatore,za porodilista u Srbiji,to cenim,ali to je bilo pre nekoliko godina.Ne zivi u Srbiji,ovde provede 10 dana u toku godine,pitanje da li je i dalje pravoslavac,cudna,nastrana spodoba mu sedi pored zene,postao je vegan.Zasto je on nacionalni ponos Srbije? Bio je pre godinu,dve,ali to je proslo vreme.Zasto toliko histerisete,on igra za svoj dzep,ni na koji nacin ne pomaze Srbiji,niti vise pominje odakle je.Rafa,Roger,Endi niko od njih ne zivi u Monaku

Danica

pre 7 godina

Vidim da je reč "mrš!" postala standardna u recniku nolobotova. Bas je dobra, precizno odrazava psihicko stanje, socijalno i kulturno poreklo i moralnu predispoziciju tipicnog nolo-lobotoma. Pravo u ustanovu.

Lole

pre 7 godina

Vid Djokiste sto se razgalamili! A vec spremaju odstupnicu za slucaj da Djoko izgubi. Onda je sigurno namestaljka, jer, zaboga, Djoko Miropomazani u fer mecu moze samo da pobedi. Kao Donald Tramp sto je radio.

Mijajlo

pre 7 godina

Uopste ne razumem zasto 90% komentatora veruje u pobedu Novaka. Kad nesto uzmete da verujete, valjda eliminisete emocije, a ukljucite logiku, razum i proracun. A tu je 50/50. Vi verujete u ishod zato sto vam ishod svidja? Zanimljivo.

ja

pre 7 godina

Ako bude fer plej, razvalice ga. Ali znajuci kakvi su englezi, bice Noletu malo teze ali osvaja svakako. Zuta stampa ide tolko daleko da je ona budala koja je juce htela na teren, htela da ubije Noleta!!! Odmah je londonska policija dojavila Kuriru sta je ovaj nameravao. Preterivanje, ali to je kalifova Srbija.

doktor

pre 7 godina

trebao mu je motiv..dobio ga je.. direktna borba za mesto broj jedan.. sa trenutno najvecim rivalem..u njegovom dvoristu.. Nole ,samo daj sve od sebe, i budi opet onaj stari! Srecno majstore!

Grobar1981

pre 7 godina

Apelujem na navijace Zvezde da prestanu da mrze Novaka i da mu oproste sto je igrao za Partizan!
Evo ja ga uopste ne mrzim sto navija za Zvezdu, njegovo pravo. Kako da mrzim coveka koji je nosio sveti crno-beli dres? AJDE KAKO?????

Lex

pre 7 godina

Endi protiv Novaka
Skot (Britanac) protiv SRBINA
1. teniser sveta protiv 1. tenisera sveta (od ponedeljka)
Britanski novinari protiv coveka koji im je nabio kompleks

Da li ce Vilander plakati u krevetu sa velikom posterom Mareja u ruci?
Da li ce Endi Marej baciti loptu u publiku i nedaj boze nekog ubiti!?

Jedno je sigurno,Nole ce pobediti!

vucko šreder

pre 7 godina

Vi sa b92 nekad umete i Blic da nadmasite ovakvim naslovima. U negativnom kontekstu, naravno. Jedan je kralj, a drugi Endi Marej. Gde vam je objektivnost? Ko je to Djokovica proglasio kraljem? Cega je on kralj, Monte Karla? Poreski kralj? Sram vas bilo.
(Mikii, 20. novembar 2016 12:55)

Daj miki molim te, super je naslov, koji prethodi odlicnom mecu, ne mraci i ne lupetaj molim te

Delije Čikago

pre 7 godina

Oni koji su skinuli dres Armanija navijaće protiv najvećeg srpskog sina, ali dokazaće veličinu naša legenda, poješće škota kao nikada do sada, ključalo je u njemu, napadali ga svi na svetu, Nole Bog te čuva, Delije Čikago 1989...

djoker nole

pre 7 godina

Vise bih voleo da je Endi odmorniji jer bi onda gledali bolji tenis i zanimljiv,ovako ce ga Nole pocistiti sa terena,ali dobro dobice ga Nole i kad je odmoran imacemo priliku i to da vidimo!!Napred Nole!!!

Bratislav

pre 7 godina

Verujem u pobedu Novaka. Najviše bih želeo da pobedi sa 6:0 6:0, pa da Mareju pošaljem brzom poštom kilogram krompira.
Bez obzira na rezultat ja ću i dalje podržavati i bodriti Novaka, najboljeg tenisera i sportiste današnjice.

zvezdas-rajvoSa

pre 7 godina

Ako Djokovic veceras osvoji, postaje najtrofejniji teniser u istoriji ako se racunaju grend slemovi, mastersi, zavrsni masters i Olimpijske igre. Cetiri najvaznija parametra u tenisu. Novak ako pobedi imace 48 trofeja, a Federer 47.

Markos

pre 7 godina

Ako Novak odigra ovako kao protiv Nišikorija, Marej će biti počišćen sa terena, mada mislim da može da ga pobedi i sa slabijom igrom jer Marej ne bi trebalo da ima snage. Novak samo ne sme da se stegne i da pokaže slabost i to je to. Servis mora da radi kao protiv Nišikorija, bez mnogo duplih grešaka i precizno.

"Britanci" mrze Srbe, zbog naših odličnih rijalitija

pre 7 godina

I prošle godine bio je isti rezultat, 12:2, Niški je ovde zalutao, kao i Tim, Gofan, onaj klovn Gal, pored Marija i Novaka samo je Raonić došao da igra ozbiljno i srbski kralj ga je jedva pobedio u dva tajbreka. Pobediće Novak ili Mari, ali niko nikog neće "odučiti od tenisa", kako neki glupavo ponavljaju ovu olinjalu frazu.

Fensi Milenko

pre 7 godina

Ja stvarno volim Novaka, ali moram biti realan i reći da će večeras postojati samo jedan broj 1 i da će se Marej dugo oporavljati od blamaže koju će doživeti večeras pred svojim snobovima. Ovo je kao kad najbolji rimski ratnik izazove najboljeg gladijatora u koloseumu pred imperatorom i hoće da pokaže kako je najbolji, a gladijator ga krkne za minut i svi se smore i ne znaju šta će pa ga bace lavovima. Samo što sad ne mogu da ga bace lavovima već moraju da mu daju pehar i puno para.

Rade

pre 7 godina

(Mikii, 20. novembar 2016 12:55)

Kralj tenisa covek dominira tenisom 5 godina i tebi nabija komplekse, na komade te lomi svih ovih godina, tvoji komentari prikazuju tvoju bol koja nikad nece izaci iz tebe...

fedex1

pre 7 godina

Samo je jedan kralj, a to nije Novak! Veceras Novak ima ozbiljne sanse zbog umora Mareja, al' jedno je sigurno, nikad nece biti onaj stari kako god veceras zavrsilo.

Dane

pre 7 godina

ovim pametnima sto su za mareja imam da dam savet! pravac u kladionicu kvota 2.75 , da uzmete pare al juce djokovic ima da mu odrzi cas tenisa!!!
Napred nole...

Deki 19

pre 7 godina

Biće šta bude bilo. Samo pamet u glavu i hrabro jer tenis zahteva to. Nadam se dobrom meču pa neka pobedi onaj koji je bolji i bolje se prilagodi uslovima. A sutra je novi dan pa ćemo da vidimo. Možda Nole bude prvi a možda će morati da sačeka neku novu prilku. A siguran sam da će ih biti ako ostane u ovoj formi. Napred Nole naše srpski sokole!

mila

pre 7 godina

pokazao je da ne samo da nije zaboravio da igra tenis, vec da ga i dalje igra najbolje
medjutim, to ne znaci da ce danas da pobedi
MOZDA MORA DA IZGUBI
covek na terenu je mozda opomena

Mihailo

pre 7 godina

...evo dežurnih pljuvača svega u Srbiji..sada vam i naslov smeta...da mi je neko rekao da ću da branim B92 glasno bih se nasmejao..ali desilo se i to.

Naravno da je kralj...i povratak je večeras...imate prenos uživo...

Vi čitajte Mirror i sve će biti u redu po vašu psihu...i čekajte vašeg gurua Vilandera za dnevnu dozu idiotizma.

ajde

pre 7 godina

Kad se samo setim sta se pisalo ovde pre nedelju dana, u 90% komentara, ali ajde, oprosteno vam je.
Sad je kilaza i ishrana dobra, kao i zena, jel tako strucnjaci?

Motiv je bitan. I treniranje, spremnost i fizicka i psihicka.
Ne sumnjajte vise u Noleta i ne nagadjajte sta je problem. Strucnjak poput Nikole Pilica zna bolje od 99% obicnog naroda, komentatora ovde, on neka zakljuci ako treba.
Podrzite Novaka i kad ne ide. Ali da ne pricam o necemu losem sada kada je sve dobro, super sto se vratio stari Novak - onaj (SAMPION) koji ima motiv i zelju da pobedjuje!

I
D
E
M
O

gošnje

pre 7 godina

@ ako pobedi Novak treba da bude sram sve one koji su ga pljuvali jer nije bio prvi

Znači ako izgubi ne treba da ih bude sram, ne slažem se s tobom (jer mislim da ga ni u jednom slučaju ne treba pljuvati). Kako god, mislim da svi imaju pravo i da pljuju i da hvale. Ili ti izdaj neki pravilnik kako treba da se piše, navija...

Milan BK

pre 7 godina

Nadam se da će obojica biti na najvišem nivou i da ćemo uživati u spektakularnom meču! Posle onakve partije sinoć Novak je blagi favorit. Umor neće igrati veliku ulogu, setimo se u prošlosti nekoliko Novakovih teških polufinala pa brilijantnih partija u finalu bezobzira na umor. Očekujem da i Mari bude apsolutno spreman. Ovaj meč rešavaju agresivniji forhendi i drugi servis.
NAPRED NOLE!

Djoka

pre 7 godina

Ako se bude igrao iskreni tenis,ubit ce ga Nole kao i Nisikoria ali 100%. Medjutim ako bude drugaci dogovor ili naredba onda je to visa sila. Ko se imalo razumije u tenis zna i vidi da su oni zaista dva malo razlicita nivoa.
Idemo Nole. Uzivajmo veceras.

Brojac pahuljica

pre 7 godina

Novak osvaja London i zavrsava godinu na prvom mestu...
A onda dolazi zima, prolaze nedelje i nedelje i Novak neprikosnoveno
na prvom mestu...
Jumko broji pahuljice i ceka da prodje zima a Novak jos uvek prvi...
Neopisiv osecaj !

Beobrad

pre 7 godina

Jeste Novak sinoc odigrao odlicno protiv Nisikorija, ali isti taj Nisikori nije odigrao ni sa 50% mogucnosti, videlo se da je bio umoran i indisponiran od silnih poraza od Novaka(9 zaredom). Murray nije Nisikori, iako umoran, trcace kao lud i stizace sve zivo.
Nole mora pojacati udarce i gadjati blize linijama, jer udarci kao protiv Nisikorija nece biti dovoljni.
Ako doda gas za 20%, nece biti problema, s obzirom na Endijev umor.
Ali da Murray nije umoran, bila bi ljuta borba na jednu loptu!

losmi

pre 7 godina

Ali cekaj zasto je sad toliko bitno ko ce da bude prvi na kraju godine???? Kako to moze da bude relevantno ako je jedan igrac bio prvi 50 nedelja a drugi 2 nedelje i sad ovaj sto je bio 2 nedelje prvi zavrsi godinu kao prvi i on je sad car...
(Vladimir Vasiljevic, 20. novembar 2016 09:09)

Nesto slično kao Usain Bolt. Ni on nije prvi u toku svih 100m trke i nebitno je ako je zaostajao u prvih 60-70m, ako na kraju da gas i pobedi. Pamti se samo pobednik na kraju.

realista

pre 7 godina

kladim se da je mama Marej već zvala Djokovića da mu skrene pažnju da njen sinčić mora dočekati kraj godine na prvom mestu...
a kralj je pokazao protiv Nišikorija kad hoće da može

PFC

pre 7 godina

Nece ovo biti mec dva velika rivala jel jedan fali. Verujem da ce Nole da odigra jedan od najboljih meceva ikada, dok rival nema kvalitet da parira. Mari vec sada kuka kako je umoran. Nole je ovakvih meceva imao na stotinak. Nadala u polufinalu i Rodzera u finalu. Pa nije kukao vec je igrao fantastican tenis. Samo se nadam da nece Nole da popusta kako ga ne bi izblamirao u njegovoj kuci. Jasno je kao dan ono finale u Vimbldonu, jasno kao dan Marijevo prvo mesto ovih dana. Tu se prica sa Marejem zavrsava. Dovoljno mu je. Nece me cuditi jedan set sa krompiricem.

maconii

pre 7 godina

plasim se samo da ne bude izvrsen neki pritisak na djokovica da izgubi,od strane britanaca i sponzora,igra se na njihovom terenu,njihov igrac,mec odluke,svasta moze da se desi...ako bude fer plej marej gubi,em sto je iscrpljen em sto nije psihicki dovoljno jak za odlucujuci mec protiv djokovica

Dzoni

pre 7 godina

Oprostite mi moju ružnu prošlost.
(Jumko, 20. novembar 2016 10:06)

Jumko KVD - kako vetar dune. Oprosteno ti, ali poseti neki manastir prvo.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@mikii - pa kada Marej osvoji 12GS i 30 Mastersa, sva 4 vezana GS, bude 3 puta biran za najboljeg sportistu na svetu i uz to bude 5 godina prvi na ATP listi mozda ce onda i on biti "kralj" a sada to sigurno nije....

GBG031

pre 7 godina

Napred Nole, ocekujem veoma lose ponasanje publike, koja ce na svaki nacin pokusati da pomogne Endiju, sportski i nesportski. Al tako bi bilo i u Srbiji, samo obrnuto, ako bi se kojim slucajem igralo ovde.

Cudni su putevi srpski

pre 7 godina

Ne dao Bog da Nole izgubi. Rascerecice ga isti ovi koji ga sada bodre i vec sada vide Noleta kao pobednika, tj. sigurni su u Noletovu pobedu. Opet bi bilo ono:

-Jedi meso bre, sav si se osusio
-Batali bre semenke
-Gde ti bre krstaca iz Hilandara, nosis kamen oko vrata umesto svetog krsta
-Batali bre Budizam, Jogu, meditaciju...Bavi se time kad zavrsis karijeru
-U pravoslavlju je istina
-Unisti ga ona njegova osusena sa telecim izrazom lica
-Unisti ga guru Pepe
-Puk'o si bre...itd. itd.

srbin sa kosova i metohije

pre 7 godina

mnogima će Novak večeras da zapuši usta, onima koji su ovih dana napadali ga i ružno govorili o njemu i njegovim uspesima kako na sportskom tako i na privatnom planu. Verujem da će ih od večeras biti sramota na sve njihove uvrede.

Јабучило

pre 7 godina

Endi Mari će uzeti 6 gemova ... 

... u svakom setu! 

Videćete ...
(Levi lakat, 20. novembar 2016 09:52)

Браво! Нек цркну душмани! Немаш појма колико се слажем с тобом!
Биће 7:6, 7:6 за Новака!

Vera

pre 7 godina

Nadam se povratku kralja na 1.mjesto,mada mu neće biti lako,ali ja vjerujem u njega.Novak je trebao izgubiti prvo mjesto da bi dobio motivaciju da ga opet vrati.Sve dolazi na svoje mjesto.

Vukašin iz Kragujevca

pre 7 godina

Ne mogu, a da se ne setim mnogih komentara posle Marejevog prog mesta, u kontekstu evidentnog pada Noletove forme u stilu: "do sada sam navijao za tebe, Novače, ali više ne. Ovo kako sada igraš je neoprostivo..." itd, itd.
Jadno!
Pa, zar se navija samo kad tvom timu ili pulenu dobro ide. Lako je tako navijati. Budi mu podrška kad je teško, kad dodje do pada, koji je neminovan kod svakog uzleta, a Nole je uzleteo i vinuo se u nevidjene visine i to je baš trajalo.
Zanima šta je sada u glavama tih navijačkih "gromada" koje će, verovatno, zaboraviti šta su pričali pre Nišikorija od sinoć...

Nikola

pre 7 godina

mnogima će Novak večeras da zapuši usta, onima koji su ovih dana napadali ga i ružno govorili o njemu i njegovim uspesima kako na sportskom tako i na privatnom planu. Verujem da će ih od večeras biti sramota na sve njihove uvrede.
(srbin sa kosova i metohije, 20. novembar 2016 13:08)


Ne boj se, nece ih biti sramota. Bude li Nole izgubio, pljuvace jos vecom zestinom. Bude li pobedio, bice kralj, car, legenda...Takvi su Srbi...malo infantilni.

City Girl

pre 7 godina

Prava borba za broj 1 nastupa sledeće godine. Nole brani puno poena u prvoj polovini godine, Murray u drugoj polovini. Sto se tice danasnjeg meca, mislim da ce Nole pobediti. Imam utisak da je vrlo motivisan i pre svega svez, dok je Murray iscrpljen i došao je do finala uz puno srece.

Mi smo PARTIZAN.a ko ste vi?

pre 7 godina

No1e verujem da ti je motivacija na najvišem nivou i zato sam siguran da ćeš večeras spustiti ove prepotentne Engleze na zemlju!

Gogi bre

pre 7 godina

Sta god bude veceras ili sledecih 100 godina! Ja nikada necu biti protiv Novaka! I nikako mi nede u glavu kako nasi ljudi mogu nesto lose da kazu o njemu! Sram vas bilo!

Skituljko

pre 7 godina

@Jovana Treba da bude sram one sto su ga pljuvali pobedio ili ne. On nije sazluzio da ga pljuju jer nam je svima,kad kazem svima mislim na celu Srbiju,doneo mmogo radosti. Idemo Nole,pa i danas da se radujemo.

DUCE

pre 7 godina

Endi Mari će uzeti 6 gemova ...

... u svakom setu!

Videćete ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Levi lakat, 20. novembar 2016 09:52)


A NOLE 7...
... BOZE ZDRAVLJA I SRECE!...
IDEMO NOLE!

Minja

pre 7 godina

Ono sinoc protiv Nisikorija ne treba da bude merilo. Veceras ce svi da se razocarau jer ocekuju preslisavanje Mareja. Bice neizvestan mec.

kolekg

pre 7 godina

Nema veze Endi ionako si dosao do prve pozicije samo zato sto su bodovi iz Londona skinuti 2 nedelje pre turnira.Inace nikad nebi bio prvi,bar ove godine.

Ns

pre 7 godina

Sanse 60/40 za Endija. Fizicki je jaci postao je ono sto su pre njega bili Nole,federer i Rafa.. To se vidi kada je los dobija,svaki bitan poen ili je as ili servis viner, ima instikt nepobedivosti. Novakova jedina sansa je umor Endija i vreme koje je proveo u polufinalu i teza grupa kao i zadnjih 4,5turnira koje je uzeo. Odlucice turnir ce i obratite paznju kada bude bitan poen brejk lopta i tako to videcete dominaciju Mareja.....

napred nole

pre 7 godina

Zna se šta Novak mora danas da uradi, da još poboljša svoj servis, jer Marejev je servis odličan i tu ima samopouzdanja, pogotovo na brejk loptama, zato Novak mora i ritern da digne na još viši nivo da bi ga pritiskao i preuzimao inicijativu na osnovnoj crti, jednostavno da mu vraća servise pod noge, Novak mora danas da digne nivo na duplo više nego juče, jer igra protiv Mareja, publike i svih ostalih faktora, da igra sa vise samopouzdanja, oštro, i agresivno, više nego juče, jednostavno Novak treba danas da ima ogroman motiv da pobedi mareja!!

Us + Them

pre 7 godina

Biće ovo epski susret. Marej na vrhuncu forme, ali dosta istrošen i umoran, i Djoković u solidnoj formi, dosta odmorniji, sa podjednakom željom da pobede u ovom meču. Ko god da pobedi, zasluženo će biti broj 1 na kraju sezone.

kmnccc

pre 7 godina

Ali cekaj zasto je sad toliko bitno ko ce da bude prvi na kraju godine???? Kako to moze da bude relevantno ako je jedan igrac bio prvi 50 nedelja a drugi 2 nedelje i sad ovaj sto je bio 2 nedelje prvi zavrsi godinu kao prvi i on je sad car...
(Vladimir Vasiljevic, 20. novembar 2016 09:09)

Kraj godine je vreme kada se svode računi. Ako u toku cele sezone osvojiš najviše poena, na kraju ćeš biti prvi. To direktno znači da si te sezone bio najbolji igrač!

Ante St

pre 7 godina

Murray nema sanse iz vise razloga,iscrpljenost,Novakova zelja i motivacija povratka prvog mjesta,statistika u finalima protiv Andya. Jedino ako Novak odigra lose kao u zadnjih par mjeseci prije Londona te bude letargican,a Andy odigra vanzemaljski moguce je da Novak izgubi.

Goran G

pre 7 godina

Novak vs. Endi 24:10
Novak vs. Kei 11:2
Novak vs. Stan 19:5
Novak vs. Monfis 11:0
Novak vs. Milos 7:0
Novak vs. Tim 4:0
Novak vs. Cilic 14:1
Ukupno: 90:18

Da li se još uvek pitate ko je najbolji? Bez obzira šta se desi danas!

TH FINAL CUT

pre 7 godina

Ocekujem ovakav tok meča:

Neverovatno tesan prvi set, Marej kreće silovito, Đokovic se vraća u meč, ali gubi prvi set u taj brejku ili 7-5.

Drugi set Đokovic pravi jedan brejk i održava prednost i osvaja set 6-3 ili 6-4.

Treći set tesan sve do 2-2 ili 3-3, Marej ostaje bez "goriva" , i gubi meč , Đokovic lagano dobija ostatak seta.

Nadajmo se da sam upravu!

Swedenonline

pre 7 godina

Sve sto treba da radi je da tera kratke poene i nedozvoli Andyu da probudi telo. Nesme ga terati na trcanje mer ce time pomoci da razbije uspavanost tkiva kojoj je izlozen zarad maksimalne regeneracije pred ovan mec. No, Novakov tim to bez sumnje zna.

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Da nije malo pretenciozan naslov? Da ne kazem neprofesionalan
(vf, 20. novembar 2016 11:27)

Citaj profesionalni Mirror i nema brige.

nemanja

pre 7 godina

Nole je znao da posustane u velikim mecevima, kao npr za rekord pobeda 2011. na RG protiv Federera, GS finala protiv Mareja, Nishikori u 1\2f US Opena itd. itd. Ali nadam se da ce sad da dobije i verujem da moze on to. Marej je postao prvi zato sto je Nole igrao lose, a ne zato sto je on osvojio jos vise poena od Noleta. Cak je postao prvi a da u tom periodu nije ni pobedio dotadasnjeg broja 1. U svakom slucaju za samopouzdanje ce biti bitno, Nole do pobede!

Tanya

pre 7 godina

Budimo realni, Novak jos uvek ne igra najbolje sto moze i zna. Vraca se sebi i dobroj formi, podize samopouzdanje i da li ce to biti dovoljno, videcemo veceras. Da mu se igra tenis, to je dobra stvar kao i to da je Mari umorniji, zbog tezeg meca juce. Obojica su trenutno najbolji na svetu, nijanse ce odluciti mec, budimo uz Novaka cak iako - izgubi. Ajmooo, Noleee!!!!!!!

Asteroid

pre 7 godina

Naravno povratak Kralja i to obrukace Marija !!! A vi pljuvaci mrs
(Horsepower, 20. novembar 2016 09:17)
A zasto tako covece zaboga?to je samo sport neka najbolji pobedi I neka bude drugarski I korektan mec.zasto uvek tako borbeno nasilno navijamo?

doda

pre 7 godina

Po meni je favorit Novak zato sto je proveo manje na terenu i sto je prikazao na ovom turniru deo svoje igre koja ga je krasila,ako tako odigra i veceras ima vece sanse nego Andy.Al sa druge strane Andy je pun samopouzdanja i ima domacu publiku i u strasnoj je seriji koju ce gledati da okonca na najbolji nacin.Bice bas zanimljivo ,dva stvarno neverovatna igraca,mislim da nas ocekuje spektakl u 3 seta .Naravno podrska nasem Novaku pa sta kod da bude.Ko god da pobedi bice zasluzeno.Bar znam da cu uzivati u dobrom tenisu

Mica

pre 7 godina

Novak je ove godine imao teške ispite u Londonu koje je više nego uspiješno polozio.Ostaje samo diplomski.Nadamo se takodje da ga je pripremio.Mi kao navijači smo takodje imali ispite.Ponudili smo različite odgovore na zadane teme.Neki su prošli ,a neki pali.Mnogi su govorili gluposti ,ali bilo je i bisera.Stiže nam očekivani raspust.
Pozdrav svima do AO!

Milan

pre 7 godina

S obzirom na prikazano na ovom turniru, Novak je u daleko boljoj formi + kao sto svi objektivni strucnjaci kazu, Novak na svom maksimumu je bolji igrac od Mareja na njegovom maksimumu. Dalje, Novak je neprikosnoven na betonu, u sali i u vecernjim terminima, ovde je to sve zajedno. Jedina sansa Mareja je sreca, igra se samo na dva seta tako da fizika ne odlucuje mnogo, i finale je, jedan los sat i to je kraj, tako da je ipak sve moguce iako je Nole favorit.

napredNOLE

pre 7 godina

Ne znam za vas ali moje misljenje je da je ovo sto je Mari prvi cak i dobro,po Novaka.Dok je bezao Mariju 8000 bodova nekako je delovao monotono nezainteresovana i verovatno je mislio da je nedodirljiv i nije se mnogo trudio i gubio je meceve i GS zbog toga.Ali sad ima opet motiv a to je uz GS i prvo mesto sto ce ako veceras pobedi,a svim srcem navijam za to,onda morati do RG sledece godine da da maksimum a svi znamo kad je Nole na maksimumu da mu niko nista ne moze ,HAJDE NOLE DO 18GS I DA OSTAVIS RODZERA NA 17!!!

Pegone

pre 7 godina

Nadam se Noletovoj pobedi i da ponovo bude N:1 ali nije mi jasno kako se u slucaju pobede vraca na prvu poziciju ?On je prosle godine pobedio a Marej ispao u polufinalu .Zar se ne broje proslogodisnji poeni????

Skituljko

pre 7 godina

Noleeeeee,pokazi mu ko namesta antenu a ko vice ne valja. Samo se nadam da s vremena na vreme zvirne u ove komentare,da vidi da ima veliku podrsku i da je on jedan i jedini broj jedan.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Ako Djokovic veceras osvoji, postaje najtrofejniji teniser u istoriji ako se racunaju grend slemovi, mastersi, zavrsni masters i Olimpijske igre. Cetiri najvaznija parametra u tenisu. Novak ako pobedi imace 48 trofeja, a Federer 47.
(zvezdas-rajvoSa, 20. novembar 2016 17:48)

Odakle bre izvuče ovu info???
Ovo uopšte nije tačno

Stojan

pre 7 godina

Bravo Novak za još jedno finale i bravo za odličnu igru protiv japanca. Samo tako naprijed. Biće teško u finalu. Mnogi daju prednost Endiju, radi dobre forme u zadnjim mjesecima, ali ja mislim da će Novak naći recept za Škota. Možda će odlučiti manji broj grešaka, ili dobra igra u važnim poenima, dnevna forma, ili nešto drugo. Strpljivo, borbeno i sa hladnom glavom, pa šta bude da bude.

sinki

pre 7 godina

Nema Marej apsolutno sanse ako Novak ponovi slicnu igru kao sinoc.Reci cu jos jednom,samo Vavrinka moze da nanese veliku stetu Novaku i da igra ravnopravno sa njim kada igra svoj najbolji tenis,drugi niko ne moze ni prici.

Keza

pre 7 godina

"Od četiri okršaja ove godine Đoković je dobio tri protiv škotskog igrača i pokušaće da popravi skor protiv momka sa kojim je odrastao. "
toliko

Ada

pre 7 godina

Oprostite mi moju ružnu prošlost.
(Jumko, 20. novembar 2016 10:06)
Hahahahahaha...Hvala ti, ulepšao si mi dan. Ah, da, Kralj je živ!

šetač

pre 7 godina

@doktor Sve se slažem osim da Nole mora da da sve od sebe biće dovoljno da odigra svoju igru. Protiv japanca je udarao čopticu čisto, servis je funckionisao i da nije bio mali pad fokusa ne bi bilo i tog brejka na 4:0. Odvali ga Novače a onda odmor. Andy, Winter is coming.

Joana

pre 7 godina

Bice to tezak mec. Marej se strasno bori, trci na svaku loptu, ne odustaje i jako je motivisan. Ipak verujem da je i Novak motivisan i da ce se uspesno izboriti. Sam uvek kaze kad izgubi da se sve desava sa razlogom, mozda je Dobro sto je drugi, to gaU je trgnulo iz neke opustenosti,to mu je vratilo motiv za borbu. Napred Nole, uz tebe je Srbija.

dovla

pre 7 godina

Iskren osmeh kod obojice na ovoj fotki. To su dobri momci, pravi sportisti koji se jako dobro poznaju. Pobedice bolje raspolozeni igrac. pred njima je jos dosta ovakvih meceva.

Nemanja Bjelica

pre 7 godina

@Asteroid Pa zato ako Novak slučajno izgubi mogu da bace u blato. Jer u Srbiji je sve super. Plate velike, školstvo i zdravstvo kao u Norveskoj. I onda nas Novak, ako izgubi, bas obruka.

tesla org

pre 7 godina

Vladimir Vasiljevic, 20. novembar 2016 09:09)

Pa moze. Marej igra 4,5 meseca bolje od Novaka i tek ga je skoro prestigo. Tako da to uopste nije bitno ko kolko je bio nedelja na vrhu liste. :)