Košarka 106

Ponedeljak, 12.02.2024.

22:51

ABA liga dobila novu ponudu iz Dubaija – 4.500.000$

Košarkaški klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pojačao je svoju ponudu regionalnom takmičenju, saznaje Mozzart sport.

ABA liga dobila novu ponudu iz Dubaija – 4.500.000$ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Markobg

pre 6 meseci

Nepristojna ponuda,sto je najgore i ta cifra tj deo je spas za vecinu klubiva tipa Borac,Split,Cibona,Krka..tako dane sumnjam da ce na kraju da i prodamo mesto za veceru

WalterNBGD

pre 6 meseci

Komplikovano,ako bude onako kako mi zelimo(3god licenca),sta sprecava Zvezdu i Partizan da budu osmi ili deveti u ABA.Zatim,Buducnost i COL,sta sa njima?Oni treba onda da se izjasne da su zadovolnji sa EC,i koja je onda svrha igranja ABA?Neki trofej?Rekreativno da igraju kao Mega i dobijaju pare od Dubaija?Tesko ce to ici.Ne vidim resenje a desice se sledece.Dubai dobija A licencu,pobednik ABA wild card,a u slucaju da to bude Dubai onda finalista.Opsta komplikacija ce se desiti kada Buducnost,COL,ili jedan od nasih koji ce izvisiti za EL sledece godine osvoji EC.Za taj slucaj mislim da ni EL nema adekvatan pametan odgovor.

Simo

pre 6 meseci

Ne isplati se klubovima iz Srbije koji igraju euroligu jer će Dubai u prvoj sezoni da uzme titulu i da igra euroligu naredne. Zato i ne treba da ih puste da igraju,jer para ima svakako već sad u abi dovoljno. Nek ih puste u tursku,španiju,italiju,francusku ili nemačku.

Sima Trta

pre 6 meseci

Svi bi pare ali sporne su licence za Zvezdu i Partizan u evro ligi, to je kamen spoticanja.
Prilika po prvi put da se ujedine i iz ovoga izvuku korist za oba tabora.

Dejan

pre 6 meseci

Zašto bi ih uopšte prihvatali? Da oduzmu mesto ABA u EL? Ako je EL stalo do te finansijske inekcije Dubaija onda neka ABA ligi van učešća Dubaija garantuje jedno mesto u EL i da Zvezdi i Partizanu da A licence. Uz to da se pokriju troškovi puta i smeštaja svih klubova koji bi putovali u Dubai na svoje gostujuće mečeve. Sve drugo nema nikakvog smisla.

zare

pre 6 meseci

Kažu da mora jednglasno da se svi klubovi dogovore. Za tako nešto nema šanse, pa što se zemlja raspala, jer nema dogovora na Balkanu.

todos

pre 6 meseci

Јединствена прилика да се удруже Звезда и Партизан са осталим српским клубовима и иступе из АБА лиге.

naše će sene

pre 6 meseci

375 hiljada po ekipi da platinhotel , letove , sve troškove uvDubajiu i ako pretekne neki euro bukvalno za pivo i pljeskavicu . Sveci granu na kojoj središ to je ponuda.

Papillon

pre 6 meseci

Ajmo samo poslovnu stranu. Pitanje je da li je 100K po timu dovoljno za put u Dubaji. Čarter, hoteli, dan pre, dan posle. To je nedovoljno.

Khal Drogo

pre 6 meseci

АБА лига је поодавно контамионирана политиком, и међу тим који коментаришу и који не могу разумјети да АБА није национална лига него приватна лига улесника. И ту ако би кроз спонзорске уговоре које би Дубаи обезбиједио сваки клуб добио 100.000 $ или више у буџету у ситуацији када 10 од 14 (сви осим вјечитих, Цедевите и Будућности) располажу са годишњим буџетом 600-700.000 € или мање, то је огромна пара за све те клубове, и ту ће Дубаи постати новим чланом АБА приче.

Сумануто је очекивати другачији расплет, сад што ће неки вриштати што им ето анамо неки мрљези каљају ту непрежаљену Југу а нико их није обавијестио да та земља не постоји више (а ти би избацили и Мегу, клуб оног "зализаног менаџера" и ФМП и оне сељобере из Чачка и убацили Приштину и Босну, само нека што више мирише на ту њихову Југу), шта да се ради.

dragaN

pre 6 meseci

Pa koliko realno koštaju ta putovanja? To je zarada za avio kompanije i hotele u Dubaiju a koliko ostaje ABA i klubovima?
(matori)

Klubovima ce ostati 0 evra. Evo i zasto. Sta bi uradio Partizan (primer samo, ali vazi za bilo koji klub), da je na kraju prosle sezone dobio milion na racun od nekog kluba iz Emirata? Podigli bi ponudu na primer Lesoru da ostane u Partizanu. Ali Panatenaikos bi takodje dobio milion iz Emirata pa bi njihov budzet bio veci i oni bi takodje podigli cenu za Lesora. A oni koji su hteli Pantera, imali bi isto milion vise, pa bi ponuda njemu bila visa, zbog cega bi Partizan morao dati vise Panteru da ga zadrzi. Dakle sve isto sto se klubova tice, samo zarade igraca idu u nebesa, bad kao sto su otisle zarade fudbalera pa sad srednji srpski fudbaler pravi milionske ugovore.

Xman

pre 6 meseci

To bukvalno ima samo za karte klot za 3 sezone. Me računajući inflaciju koja to jede pa neće biti ni za karte. Gde je smeštaj i sve ostalo? Evo primer neki Mornar, Studentski, MZT dok je igrao, ili Split, zamislite da oni biju put do Emirata da odigraju meč. Može ovako, da odaberu jedan grad u Evropi tj na Balkanu gde će igrati domaće mečeve sa izuzetkom kad igraju protiv Partizana i Zvezde gde može da se igra u Dubaiju jer to će možda privući 1000 navijača ali i to je upitno. Da je to ozbiljna priča pa da ima recimo 3 ekipe iz UAE pa da tamo otputuju 3 ekipe i odrade po 3 gostovanja to bi možda imalo nekog smisla. Njih ne zanima ni fudbal, na stadione ne dolazi niko, za najveće derbije kad igraju Nasr-Ahly, Wasl-Wahda nema 5000 ljudi. Kad igra neka obicna ekipa na stadionu bude do 100 ljudi.

Skale

pre 6 meseci

dobar deo novca bi bio potrosen na putovanja klubova, ako ne i sve. Znaci nikakvi korist ne bi imala ABA liga, a da ne pricamo za klubove. Ako ponuda bude prihvacena znaci da je jos novca ponudjeno koji idu u privatne dzepove

Kvrckvrc

pre 6 meseci

Novac jestebitan deo sporta, ali masakriranje igraca za 100.000 dolara po ekipi godisnje…to je bas smesno. Bukvalno im placaju samo avionske karte i nista vise. Razumeo bih da se radi o cifri koja ozbiljno podize standard lige, ali ovo… Zasto ne uplate 450 miliona, pa da ta liga bude skoro pa jaca od Evrolige? Razumeo bih i da se liga siri na neka podrucja koja imaju basket u krvi (Baltik, i sl) pa da kazes bice kvaliteta, borbe, utakmica,… Vec i za neki Siroki Brijeg i slicne ekipe, pa se pitas kome to treba ( osim Sirokom Brijegu). Evo, neka plate i dodju da budu deo nase fudbalske lige, hokejaske, mozemo i neke atletske turnire da organizujemo. A za basket, …pa ako bas hoces da ucis od najboljih - to mnogo kosta, a vama pare nisu problem.

Piter Markoni

pre 6 meseci

Ma koji Dubai, imaju svoju teritoriju, svoj novac i neka prave ligu.... Neka igraju ligu Endesa i Afričku ligu, za šaku dolara treba im se prodati...APSURD

Žika Pavlović

pre 6 meseci

Ako je šeik rekao Habibi no problem onda će tako i biti. Dolaze u ABA da bi ispunili uslov za Evroligu a ABA će biti puka formalnost za njih, igraće je i možda biti na sredini tabele. Veće opterećenje će biti putovanje na tu stanu tamo naročito za klubove koji će takodje igrati Evroligu.

Maestro

pre 6 meseci

Za razliku od drugih, ja mislim da je ovo dobra stvar za regionalnu košarku, jer će mladi igrači, ako se pokažu, moći brzo da dobiju solidan ugovor u UAE i da napreduju u radu sa stručnjacima koji su dobro plaćeni...

XL

pre 6 meseci

Ovo su smešne cifre za Arape, bukvalno za neku sitninu kupuju sebi ulaznicu za jednu evropsku ligu! Oni u stvari samo daju pare za troškove putovanja ekipa na utakmice u Dubai, ostalo ništa! Što ih ne primi turska liga? Bliže je za putovanja, jaki klubovi! Makabi nije hteo niko za domaćina u EL, ovaj Dubai neće niko u svojim ligama! ABA mora dobro da iskoristi ovu situaciju i da dobije 2 licence za EL! Zvezda i Partizan to zaslužuju i bez Dubaija! Pitanje je šta dobijaju ostali klubovi? Što bi se cimali hiljadama kilometara da gostuju Dubaiju bez neke adekvatne naknade?

nn

pre 6 meseci

Apsolutno protiv. Geografski ne pripadaju i ne treba da igraju ABA ligu. Gledam u komentarima neki ih salju u Tursku, Izrael itd. A zasto bi igrali tu ligu? Jel Dubai sa Jadrana, Turske ili Izraela? To vam je kao da Colo Colo iz Cilea igra Holandsku ligu(karikiram). Dubai ne treba prihvatiti ni u Evroligi. Evroliga je takmicenje za sampiona Evrope tako da ne pisem dalje. Ponavljam: za sampiona EVROPE! Neka organizuje Dubai turnir od 7dana prvaci najacih liga u svetu i toliko...

Srdjan

pre 6 meseci

Ponuda je zapravo uvredljiva. Kad se pokriju putni troškovi do Emirata ne ostaje ništa, a primanje tog kluba u ABA vodi njihovoj licenci za EL i posljedično gubitkom mjesta u istoj za ABA.
Samo lud čovjek bi ovo prihvatio.

Bro

pre 6 meseci

Čarter let za do tamo je oko 70 hiljada evra, plus troškovi boravka ekipe, stručnog štaba i sudija u dobrom hotelu - realno oko 150 hiljada po dolasku za svaku ekipu... Oni svaki put po toliko kad dolaze... Kome, čemu?

dule

pre 6 meseci

Нека крену од АБА другу лигу и изборе се за прву (плус наравно да уплате лову и да Партизан добије А лиценцу).

Dacha

pre 6 meseci

Nisu pojacali ponudu vec produzili ugovor sa 2 na 3 god a cifra je ostala ista jer bilo je 3 miliona na 2 a sad je 4.5 na 3 godine plus jos 2 opcione sto bi moglo da znaci u perpsektivi da ni Zvezda ni Partizan narednih 5 god ne bi igrali Evroligu jer osecam da oni pucaju na Aba ligu zbog jednog garantovanog mesta u Evroligi i onda bi ispalo da nisu Dubaiju dali A licencu. Nasi klupovi bi mogli da se nadaju jednom wild cardu ali i to je na dugom stapu jer zele da ubace London i Pariz plus rusi kad se vrate ostace nam dugi niz god zakljucana vrata Evrolige. Upravo zbog toga i Zvezda i Partizan moraju kad uslov da postave dobijanje A licence na min 3 god koliko i Dubai dobije Aba ligu pa sve ovce na broju i vuk sit

Cirkus

pre 6 meseci

Vidite li sta radite u komentarima? Sa jedne strane puna su vam usta o tome kako zapad ne valja a hrlite u njihovo takmicenje EL, a onda sa druge strane ogradjujete se istoka i gadite se istoka i njihovom prikljucivanju, a onda jos govorite kako to nije u redu jer oni imaju novca pa ce sa njim sve lako da kupe a opet sa druge strane kamcite i trazite novac od drzave i to na ustrb gradjajana. To nije sve, vamo pricate kako ljudi treba da se blize i postuju, kako geopoliticke granice razdvajaju ljude a sport spaja ljude i onda, eto, ne zelite istok, smesni su vam emirati, izrael, turci...
Sta se dogadja sa nasim narodom?

Миша

pre 6 meseci

Какав бре Дубаји... Ако та АБА, асоцира на бившу државу, онда нека тако остане... Шта убацују клубове из Израела, Бугарске, Мађарске... То је спрдња...

Mancini

pre 6 meseci

Sad zamislite da Hercegovac iz Gajdobre igra sa Dubai-em. E, to bi bio spektakl. Na nivou Real-Barcelona. I još ovo, taj novac, koji bi dobio svaki klub, nije dovoljan ni za čarter let do UAE, jednog tima, sa smeštajem i boravkom.

Farmako

pre 6 meseci

Svaki klub iz ABA da se ugradi za oko 250k, a iz ABA2 za 50k po sezoni plus tekuće režije i dobrodošli ste. Liga neka uzme lovu za sebe odvojeno. Značiće dosta taj novac za neki Borac iz Čačka ili sličan klub, a Dubai taj novac ne oseti.

Bataliće oni ovo za par godina, treba uzeti lovu dok su u raspoloženju.

прле

pre 6 meseci

Само да Звезда и Партизан добију А лиценцу и ово је супер! Раздаљина у САД је већа па све фунционише у НБА. Писао сам овде да ће Арапи, Кинези и Руси( после дефинитивне победе у Укр и промене глобалног система) све више бити укључени у свему па и у глобалном спорту!

Pojašnjenja radi

pre 6 meseci

Kad već nemamo srpsku ligu, može i ovo, ionako su već Zvezda i Partizan puni stranaca i ne proizvode nam igrače za reprezentaciju. Nema razlike.

Cinjenice

pre 6 meseci

- Klubovi osnivaci EL, zele Dubaji jer nude otprilike (u proseku, ne dobijaju svi isto), milionce po sezoni.
- Uslov je da igraju neku od regionalnih liga, ABA je jedina opcija
- Zvezda/Partizan umesto da iskoriste ovu situaciju i da izadju pred osnivace sa predlogom dobicete svi novac od Dubaija jer iskoristicemo nas uticaj da ih primimo u ABA, ali za uzvrat zelimo licence na 3god (stalne A licence nisu opcija ni za koga, bex zanosenja), oni medjusobno se kolju i podmecu noge.

Branislav

pre 6 meseci

Apsolutno sam protiv ovoga! ABA liga treba ostati u formatu u kojem je, samo treba videti da se liga uzdigne, ja bih volio iskreno da mogu gledati 3 tima iz ABA lige u Evroligi. Zvezda, Partizan i Buducnost na primer.

Globtroter

pre 6 meseci

Znači da bi svaki klub zaradio npr. 50k i imao plaćene troškove puta i smeštaja u Dubaiju. Smešno za takvo cimanje. Nadam se da ABA ima dobre pregovarače. Mada možda prosto će prosto dobiti uslov ULEB-a tako da će morati, hteli, ne hteli.

eugene

pre 6 meseci

al su se stisli... pa ako se ovi, nazovi nasi, prodaju za ove pare, i treba da se ugasi kosarka...
putne troskove nisam ni dovodio u pitanje, naravno da ce da ih plate... rekoh nude po pola miliona godisnje po timu godisnje, za top4 ekipe i koji milion vise... i to su male pare koje treba odbiti...
a oni ladno nista ne nude nista...
sad treba kao nemacki navijaci na fudbalskim utakmicama da zasipamo terene ping pong lopticama non stop ili peskom, da se privikavaju na pustinju...

mich

pre 6 meseci

Gost iz srbije

Pa nece oni da se bore za EL preko ABE, oni ce imati direktno ucesce, a ABA ve im samo sluziti kako bi ispunili uslov igranja nacionalnog sampionata.
Drugim recima ABA treba sama sebi da ouca u noge i izgubi jednog pretstavnika, toliko su glupi da ce pristati. SVASTA.

PeraKojot

pre 6 meseci

Da lepo niko iz regiona ne ode ni na jednu utakmicu. Neka igraju pred praznim tribinama. Biće bar pune velikih poznavaoca košarke u UAE. Prodali se za milion i po evra po sezoni.

samo realno

pre 6 meseci

većina komentatora živi u "Titovoj Jugi"...
nema više para iz SOFKE...
nema društveno političkih radnika koji pare guraju u sport...
sport je postao biznis koji mora sam da se snadje za lovu/sponzore...
postoje načini da se zaštiti naša košarka...obavezan broj domaćih igrača/ broj domaćih mladih u rosteru...
moramo prihvatiti da mi nemamo ekonomiju/ sponzore/ milionske gradove, zbog kojih bi imali više od dva vrhunska tima u EL...
nema potencijala za više...
dakle, koliko god da se mi ložimo na basket, ABA je razvojna liga u kojoj vrhunski stranci ostaju po sezonu/ dve, pa odlaze u neki šamponski tim... dakle, mi imamo razvojnu ligu iz koje je Srbija uspela da osvoji 3 medalje...više nego sve exYU zemlje zajedno...nije malo, naprotiv...
dakle, Arapi hoće mesto?
može, ali mora dobra lova da bude...i da se podeli u male klubove...ako hoćemo novog Kiću, Žoca i Divca...da se lova slije u omladinske pogone malih gradova...da se plate treneri kadeta i juniora...

radomir

pre 6 meseci

kakva god da je ponuda dok Zvezda i Partizan ne dobiju A licencu ne treba prihvatati. Ocigledno je da ni drugi nece da ih prihvate jer kopaju sebi rupu

Huan Pablo Don Fernando

pre 6 meseci

Sve je vec dogovoreno, ne samo da ce igrati aba ligu, vec i el!! A da ima jedinstva u srpskoj kosarci, pa da nasi timovi istupe iz ove nakaradne lige, pa neka igraju u sirokom brijegu, novom mestu, zadru…!!!

lary ptica

pre 6 meseci

udju,prve sezone adaptacija,onda strovale kintu u drugoj i naprave brutalnu ekipu,osvoje lagano Aba ligu i direkt u Evroligu....moze...al da dobiju A licencu,lepo bi bilo da Borac igra u Dubaiu

K

pre 6 meseci

Jesu oni normalni 6 sati traje let, dok se spremis i ostalo, treba da pogodis posle kos, ja sam leteo jednom nedeljno nedao vam bog, ti milioni za njih su nista, toliko im par stanova vredi, treba 100 milki da uzmu za to zezanje

bole

pre 6 meseci

Budite ubedjeni- izgubicete mnogo gledalaca,kojih je i ovako manje nego sto bi trebalo zbog potencionalnog prihvatanja klub iz kosarkaski "bogate" zemlje.

bigi

pre 6 meseci

Ovo bi bila dobra stvar za Aba Ligu ako imamo sigurne licence za Zvezdu i Partizan. Bilo bi još bolje ako bi Makabi recimo mogao da se vrati. Imali bi 4 vrhunske ekipe + 2-3 solidne sa manjim budžetom pa bi Aba bila zanimljiva najzad. Ja stvarno nemam ništa protiv da Dubai uđe u Aba i Euroligu samo im naravno treba lupiti neki ograničeni budžet.

Marko Niš

pre 6 meseci

Ako timovi kao Partizan i Zvezda glasaju da udje Dubaji i da sa budzetima od 15-20 miliona koliko ih košta sezona vace mesto u Euroligi za po par stotina hiljada arapskuh dolara onda stvarno treba da se zapitamo gde nam ode košarka! Hrvati i Slovenci su svoja mesta pročerdali i sad atakuju na naše a ako ga i mi bacimo treba kolektivno da se zapitamo gde grešimo i kakvu poruku šaljemo budićim generacijama! Od jugoslovenske košarkaške velesile sa 3 pojedinačna predstavnika do jedne možda ulaznice za najjače takmičenje u Evropi, to je slučaj za posmatranje, s svim državama nekadašnje nam države!

Anti-Ilon Antilon

pre 6 meseci

Ima i liga beneluksa, balticka liga, balkanska liga...

Neka njima ponude te pare i vide kakav ce odgovor dobiti. Za vise od toga ni nisu.

Godisnje 1.500.000 celoj ligi, za troskove 14-15 kluba, da se od toga placaju carteri do Dubajia i smestaj tamo?
Najbolje da nisu trazili da njima svaka ekipa da po 100.000.

Ako su stvarno klubovi vlasnici lige, ovo nije ni za razmatranje. Ili ce da rade neke privatne kombinacije.
(ГМ, 12. februar 2024 23:05)

I od tebe nesto pametno

€uro League

pre 6 meseci

Zašto im EL odmah ne proda jedno mesto? Šta će nama iz bivše SFRJ klub iz UAE u regionalnom takmičenju kada mogu direktno da kupe mesto u EL. Neko je očigledno rešio da od košarke u Evropi pravi cirkus ali ne razumem zašto opet preko leđa nas sa Balkana.

ГМ

pre 6 meseci

Ima i liga beneluksa, balticka liga, balkanska liga...

Neka njima ponude te pare i vide kakav ce odgovor dobiti. Za vise od toga ni nisu.

Godisnje 1.500.000 celoj ligi, za troskove 14-15 kluba, da se od toga placaju carteri do Dubajia i smestaj tamo?
Najbolje da nisu trazili da njima svaka ekipa da po 100.000.

Ako su stvarno klubovi vlasnici lige, ovo nije ni za razmatranje. Ili ce da rade neke privatne kombinacije.

Roger Federer

pre 6 meseci

I sta to znaci prihvatanje Dubaija u Aba ligu, oni sa parama dovode vrhunske igrace i budu na nivou Barse i Reala, i cemu onda da se nadaju blizanci i njihovom ucescu u Euroligi ako ce ici samo pobednik Abe a to ce biti arapi. A, kako igramo i jedni i drugi, jedan reset bi nam mozda i odgovarao da zaboravimo na Euroligu ali da suprotnom razvijamo mlade srpske igrace u Zvezdi i Partizanu i vratimo se starim korenima kako smo stvarali reprezentativce. Svejedno ce biti ispasti sa klincima ili sa amerima koji nece igrati za kikiriki, ali na duze stase srpska kosarka ce ponovo zaziveti.

Posteno

pre 6 meseci

Malo je sto smo osakatili kosarku da se ona ne igra vise na visokom nivout u mestima odakle su mnogle kosarkaske legende dosle, sad cemo ovim da je uskratimo i ovo malo lokacja sto je ostalo u BG.

ГМ

pre 6 meseci

Ima i liga beneluksa, balticka liga, balkanska liga...

Neka njima ponude te pare i vide kakav ce odgovor dobiti. Za vise od toga ni nisu.

Godisnje 1.500.000 celoj ligi, za troskove 14-15 kluba, da se od toga placaju carteri do Dubajia i smestaj tamo?
Najbolje da nisu trazili da njima svaka ekipa da po 100.000.

Ako su stvarno klubovi vlasnici lige, ovo nije ni za razmatranje. Ili ce da rade neke privatne kombinacije.

€uro League

pre 6 meseci

Zašto im EL odmah ne proda jedno mesto? Šta će nama iz bivše SFRJ klub iz UAE u regionalnom takmičenju kada mogu direktno da kupe mesto u EL. Neko je očigledno rešio da od košarke u Evropi pravi cirkus ali ne razumem zašto opet preko leđa nas sa Balkana.

K

pre 6 meseci

Jesu oni normalni 6 sati traje let, dok se spremis i ostalo, treba da pogodis posle kos, ja sam leteo jednom nedeljno nedao vam bog, ti milioni za njih su nista, toliko im par stanova vredi, treba 100 milki da uzmu za to zezanje

radomir

pre 6 meseci

kakva god da je ponuda dok Zvezda i Partizan ne dobiju A licencu ne treba prihvatati. Ocigledno je da ni drugi nece da ih prihvate jer kopaju sebi rupu

Marko Niš

pre 6 meseci

Ako timovi kao Partizan i Zvezda glasaju da udje Dubaji i da sa budzetima od 15-20 miliona koliko ih košta sezona vace mesto u Euroligi za po par stotina hiljada arapskuh dolara onda stvarno treba da se zapitamo gde nam ode košarka! Hrvati i Slovenci su svoja mesta pročerdali i sad atakuju na naše a ako ga i mi bacimo treba kolektivno da se zapitamo gde grešimo i kakvu poruku šaljemo budićim generacijama! Od jugoslovenske košarkaške velesile sa 3 pojedinačna predstavnika do jedne možda ulaznice za najjače takmičenje u Evropi, to je slučaj za posmatranje, s svim državama nekadašnje nam države!

Huan Pablo Don Fernando

pre 6 meseci

Sve je vec dogovoreno, ne samo da ce igrati aba ligu, vec i el!! A da ima jedinstva u srpskoj kosarci, pa da nasi timovi istupe iz ove nakaradne lige, pa neka igraju u sirokom brijegu, novom mestu, zadru…!!!

Roger Federer

pre 6 meseci

I sta to znaci prihvatanje Dubaija u Aba ligu, oni sa parama dovode vrhunske igrace i budu na nivou Barse i Reala, i cemu onda da se nadaju blizanci i njihovom ucescu u Euroligi ako ce ici samo pobednik Abe a to ce biti arapi. A, kako igramo i jedni i drugi, jedan reset bi nam mozda i odgovarao da zaboravimo na Euroligu ali da suprotnom razvijamo mlade srpske igrace u Zvezdi i Partizanu i vratimo se starim korenima kako smo stvarali reprezentativce. Svejedno ce biti ispasti sa klincima ili sa amerima koji nece igrati za kikiriki, ali na duze stase srpska kosarka ce ponovo zaziveti.

Anti-Ilon Antilon

pre 6 meseci

Ima i liga beneluksa, balticka liga, balkanska liga...

Neka njima ponude te pare i vide kakav ce odgovor dobiti. Za vise od toga ni nisu.

Godisnje 1.500.000 celoj ligi, za troskove 14-15 kluba, da se od toga placaju carteri do Dubajia i smestaj tamo?
Najbolje da nisu trazili da njima svaka ekipa da po 100.000.

Ako su stvarno klubovi vlasnici lige, ovo nije ni za razmatranje. Ili ce da rade neke privatne kombinacije.
(ГМ, 12. februar 2024 23:05)

I od tebe nesto pametno

Posteno

pre 6 meseci

Malo je sto smo osakatili kosarku da se ona ne igra vise na visokom nivout u mestima odakle su mnogle kosarkaske legende dosle, sad cemo ovim da je uskratimo i ovo malo lokacja sto je ostalo u BG.

lary ptica

pre 6 meseci

udju,prve sezone adaptacija,onda strovale kintu u drugoj i naprave brutalnu ekipu,osvoje lagano Aba ligu i direkt u Evroligu....moze...al da dobiju A licencu,lepo bi bilo da Borac igra u Dubaiu

bole

pre 6 meseci

Budite ubedjeni- izgubicete mnogo gledalaca,kojih je i ovako manje nego sto bi trebalo zbog potencionalnog prihvatanja klub iz kosarkaski "bogate" zemlje.

Srdjan

pre 6 meseci

Ponuda je zapravo uvredljiva. Kad se pokriju putni troškovi do Emirata ne ostaje ništa, a primanje tog kluba u ABA vodi njihovoj licenci za EL i posljedično gubitkom mjesta u istoj za ABA.
Samo lud čovjek bi ovo prihvatio.

Kvrckvrc

pre 6 meseci

Novac jestebitan deo sporta, ali masakriranje igraca za 100.000 dolara po ekipi godisnje…to je bas smesno. Bukvalno im placaju samo avionske karte i nista vise. Razumeo bih da se radi o cifri koja ozbiljno podize standard lige, ali ovo… Zasto ne uplate 450 miliona, pa da ta liga bude skoro pa jaca od Evrolige? Razumeo bih i da se liga siri na neka podrucja koja imaju basket u krvi (Baltik, i sl) pa da kazes bice kvaliteta, borbe, utakmica,… Vec i za neki Siroki Brijeg i slicne ekipe, pa se pitas kome to treba ( osim Sirokom Brijegu). Evo, neka plate i dodju da budu deo nase fudbalske lige, hokejaske, mozemo i neke atletske turnire da organizujemo. A za basket, …pa ako bas hoces da ucis od najboljih - to mnogo kosta, a vama pare nisu problem.

Skale

pre 6 meseci

dobar deo novca bi bio potrosen na putovanja klubova, ako ne i sve. Znaci nikakvi korist ne bi imala ABA liga, a da ne pricamo za klubove. Ako ponuda bude prihvacena znaci da je jos novca ponudjeno koji idu u privatne dzepove

XL

pre 6 meseci

Ovo su smešne cifre za Arape, bukvalno za neku sitninu kupuju sebi ulaznicu za jednu evropsku ligu! Oni u stvari samo daju pare za troškove putovanja ekipa na utakmice u Dubai, ostalo ništa! Što ih ne primi turska liga? Bliže je za putovanja, jaki klubovi! Makabi nije hteo niko za domaćina u EL, ovaj Dubai neće niko u svojim ligama! ABA mora dobro da iskoristi ovu situaciju i da dobije 2 licence za EL! Zvezda i Partizan to zaslužuju i bez Dubaija! Pitanje je šta dobijaju ostali klubovi? Što bi se cimali hiljadama kilometara da gostuju Dubaiju bez neke adekvatne naknade?

Žika Pavlović

pre 6 meseci

Ako je šeik rekao Habibi no problem onda će tako i biti. Dolaze u ABA da bi ispunili uslov za Evroligu a ABA će biti puka formalnost za njih, igraće je i možda biti na sredini tabele. Veće opterećenje će biti putovanje na tu stanu tamo naročito za klubove koji će takodje igrati Evroligu.

nn

pre 6 meseci

Apsolutno protiv. Geografski ne pripadaju i ne treba da igraju ABA ligu. Gledam u komentarima neki ih salju u Tursku, Izrael itd. A zasto bi igrali tu ligu? Jel Dubai sa Jadrana, Turske ili Izraela? To vam je kao da Colo Colo iz Cilea igra Holandsku ligu(karikiram). Dubai ne treba prihvatiti ni u Evroligi. Evroliga je takmicenje za sampiona Evrope tako da ne pisem dalje. Ponavljam: za sampiona EVROPE! Neka organizuje Dubai turnir od 7dana prvaci najacih liga u svetu i toliko...

Bro

pre 6 meseci

Čarter let za do tamo je oko 70 hiljada evra, plus troškovi boravka ekipe, stručnog štaba i sudija u dobrom hotelu - realno oko 150 hiljada po dolasku za svaku ekipu... Oni svaki put po toliko kad dolaze... Kome, čemu?

Dacha

pre 6 meseci

Nisu pojacali ponudu vec produzili ugovor sa 2 na 3 god a cifra je ostala ista jer bilo je 3 miliona na 2 a sad je 4.5 na 3 godine plus jos 2 opcione sto bi moglo da znaci u perpsektivi da ni Zvezda ni Partizan narednih 5 god ne bi igrali Evroligu jer osecam da oni pucaju na Aba ligu zbog jednog garantovanog mesta u Evroligi i onda bi ispalo da nisu Dubaiju dali A licencu. Nasi klupovi bi mogli da se nadaju jednom wild cardu ali i to je na dugom stapu jer zele da ubace London i Pariz plus rusi kad se vrate ostace nam dugi niz god zakljucana vrata Evrolige. Upravo zbog toga i Zvezda i Partizan moraju kad uslov da postave dobijanje A licence na min 3 god koliko i Dubai dobije Aba ligu pa sve ovce na broju i vuk sit

Mancini

pre 6 meseci

Sad zamislite da Hercegovac iz Gajdobre igra sa Dubai-em. E, to bi bio spektakl. Na nivou Real-Barcelona. I još ovo, taj novac, koji bi dobio svaki klub, nije dovoljan ni za čarter let do UAE, jednog tima, sa smeštajem i boravkom.

bigi

pre 6 meseci

Ovo bi bila dobra stvar za Aba Ligu ako imamo sigurne licence za Zvezdu i Partizan. Bilo bi još bolje ako bi Makabi recimo mogao da se vrati. Imali bi 4 vrhunske ekipe + 2-3 solidne sa manjim budžetom pa bi Aba bila zanimljiva najzad. Ja stvarno nemam ništa protiv da Dubai uđe u Aba i Euroligu samo im naravno treba lupiti neki ograničeni budžet.

Papillon

pre 6 meseci

Ajmo samo poslovnu stranu. Pitanje je da li je 100K po timu dovoljno za put u Dubaji. Čarter, hoteli, dan pre, dan posle. To je nedovoljno.

Piter Markoni

pre 6 meseci

Ma koji Dubai, imaju svoju teritoriju, svoj novac i neka prave ligu.... Neka igraju ligu Endesa i Afričku ligu, za šaku dolara treba im se prodati...APSURD

Миша

pre 6 meseci

Какав бре Дубаји... Ако та АБА, асоцира на бившу државу, онда нека тако остане... Шта убацују клубове из Израела, Бугарске, Мађарске... То је спрдња...

mich

pre 6 meseci

Gost iz srbije

Pa nece oni da se bore za EL preko ABE, oni ce imati direktno ucesce, a ABA ve im samo sluziti kako bi ispunili uslov igranja nacionalnog sampionata.
Drugim recima ABA treba sama sebi da ouca u noge i izgubi jednog pretstavnika, toliko su glupi da ce pristati. SVASTA.

Cinjenice

pre 6 meseci

- Klubovi osnivaci EL, zele Dubaji jer nude otprilike (u proseku, ne dobijaju svi isto), milionce po sezoni.
- Uslov je da igraju neku od regionalnih liga, ABA je jedina opcija
- Zvezda/Partizan umesto da iskoriste ovu situaciju i da izadju pred osnivace sa predlogom dobicete svi novac od Dubaija jer iskoristicemo nas uticaj da ih primimo u ABA, ali za uzvrat zelimo licence na 3god (stalne A licence nisu opcija ni za koga, bex zanosenja), oni medjusobno se kolju i podmecu noge.

Globtroter

pre 6 meseci

Znači da bi svaki klub zaradio npr. 50k i imao plaćene troškove puta i smeštaja u Dubaiju. Smešno za takvo cimanje. Nadam se da ABA ima dobre pregovarače. Mada možda prosto će prosto dobiti uslov ULEB-a tako da će morati, hteli, ne hteli.

Xman

pre 6 meseci

To bukvalno ima samo za karte klot za 3 sezone. Me računajući inflaciju koja to jede pa neće biti ni za karte. Gde je smeštaj i sve ostalo? Evo primer neki Mornar, Studentski, MZT dok je igrao, ili Split, zamislite da oni biju put do Emirata da odigraju meč. Može ovako, da odaberu jedan grad u Evropi tj na Balkanu gde će igrati domaće mečeve sa izuzetkom kad igraju protiv Partizana i Zvezde gde može da se igra u Dubaiju jer to će možda privući 1000 navijača ali i to je upitno. Da je to ozbiljna priča pa da ima recimo 3 ekipe iz UAE pa da tamo otputuju 3 ekipe i odrade po 3 gostovanja to bi možda imalo nekog smisla. Njih ne zanima ni fudbal, na stadione ne dolazi niko, za najveće derbije kad igraju Nasr-Ahly, Wasl-Wahda nema 5000 ljudi. Kad igra neka obicna ekipa na stadionu bude do 100 ljudi.

PeraKojot

pre 6 meseci

Da lepo niko iz regiona ne ode ni na jednu utakmicu. Neka igraju pred praznim tribinama. Biće bar pune velikih poznavaoca košarke u UAE. Prodali se za milion i po evra po sezoni.

todos

pre 6 meseci

Јединствена прилика да се удруже Звезда и Партизан са осталим српским клубовима и иступе из АБА лиге.

zare

pre 6 meseci

Kažu da mora jednglasno da se svi klubovi dogovore. Za tako nešto nema šanse, pa što se zemlja raspala, jer nema dogovora na Balkanu.

naše će sene

pre 6 meseci

375 hiljada po ekipi da platinhotel , letove , sve troškove uvDubajiu i ako pretekne neki euro bukvalno za pivo i pljeskavicu . Sveci granu na kojoj središ to je ponuda.

Branislav

pre 6 meseci

Apsolutno sam protiv ovoga! ABA liga treba ostati u formatu u kojem je, samo treba videti da se liga uzdigne, ja bih volio iskreno da mogu gledati 3 tima iz ABA lige u Evroligi. Zvezda, Partizan i Buducnost na primer.

Sima Trta

pre 6 meseci

Svi bi pare ali sporne su licence za Zvezdu i Partizan u evro ligi, to je kamen spoticanja.
Prilika po prvi put da se ujedine i iz ovoga izvuku korist za oba tabora.

eugene

pre 6 meseci

al su se stisli... pa ako se ovi, nazovi nasi, prodaju za ove pare, i treba da se ugasi kosarka...
putne troskove nisam ni dovodio u pitanje, naravno da ce da ih plate... rekoh nude po pola miliona godisnje po timu godisnje, za top4 ekipe i koji milion vise... i to su male pare koje treba odbiti...
a oni ladno nista ne nude nista...
sad treba kao nemacki navijaci na fudbalskim utakmicama da zasipamo terene ping pong lopticama non stop ili peskom, da se privikavaju na pustinju...

прле

pre 6 meseci

Само да Звезда и Партизан добију А лиценцу и ово је супер! Раздаљина у САД је већа па све фунционише у НБА. Писао сам овде да ће Арапи, Кинези и Руси( после дефинитивне победе у Укр и промене глобалног система) све више бити укључени у свему па и у глобалном спорту!

Khal Drogo

pre 6 meseci

АБА лига је поодавно контамионирана политиком, и међу тим који коментаришу и који не могу разумјети да АБА није национална лига него приватна лига улесника. И ту ако би кроз спонзорске уговоре које би Дубаи обезбиједио сваки клуб добио 100.000 $ или више у буџету у ситуацији када 10 од 14 (сви осим вјечитих, Цедевите и Будућности) располажу са годишњим буџетом 600-700.000 € или мање, то је огромна пара за све те клубове, и ту ће Дубаи постати новим чланом АБА приче.

Сумануто је очекивати другачији расплет, сад што ће неки вриштати што им ето анамо неки мрљези каљају ту непрежаљену Југу а нико их није обавијестио да та земља не постоји више (а ти би избацили и Мегу, клуб оног "зализаног менаџера" и ФМП и оне сељобере из Чачка и убацили Приштину и Босну, само нека што више мирише на ту њихову Југу), шта да се ради.

samo realno

pre 6 meseci

većina komentatora živi u "Titovoj Jugi"...
nema više para iz SOFKE...
nema društveno političkih radnika koji pare guraju u sport...
sport je postao biznis koji mora sam da se snadje za lovu/sponzore...
postoje načini da se zaštiti naša košarka...obavezan broj domaćih igrača/ broj domaćih mladih u rosteru...
moramo prihvatiti da mi nemamo ekonomiju/ sponzore/ milionske gradove, zbog kojih bi imali više od dva vrhunska tima u EL...
nema potencijala za više...
dakle, koliko god da se mi ložimo na basket, ABA je razvojna liga u kojoj vrhunski stranci ostaju po sezonu/ dve, pa odlaze u neki šamponski tim... dakle, mi imamo razvojnu ligu iz koje je Srbija uspela da osvoji 3 medalje...više nego sve exYU zemlje zajedno...nije malo, naprotiv...
dakle, Arapi hoće mesto?
može, ali mora dobra lova da bude...i da se podeli u male klubove...ako hoćemo novog Kiću, Žoca i Divca...da se lova slije u omladinske pogone malih gradova...da se plate treneri kadeta i juniora...

dule

pre 6 meseci

Нека крену од АБА другу лигу и изборе се за прву (плус наравно да уплате лову и да Партизан добије А лиценцу).

dragaN

pre 6 meseci

Pa koliko realno koštaju ta putovanja? To je zarada za avio kompanije i hotele u Dubaiju a koliko ostaje ABA i klubovima?
(matori)

Klubovima ce ostati 0 evra. Evo i zasto. Sta bi uradio Partizan (primer samo, ali vazi za bilo koji klub), da je na kraju prosle sezone dobio milion na racun od nekog kluba iz Emirata? Podigli bi ponudu na primer Lesoru da ostane u Partizanu. Ali Panatenaikos bi takodje dobio milion iz Emirata pa bi njihov budzet bio veci i oni bi takodje podigli cenu za Lesora. A oni koji su hteli Pantera, imali bi isto milion vise, pa bi ponuda njemu bila visa, zbog cega bi Partizan morao dati vise Panteru da ga zadrzi. Dakle sve isto sto se klubova tice, samo zarade igraca idu u nebesa, bad kao sto su otisle zarade fudbalera pa sad srednji srpski fudbaler pravi milionske ugovore.

Simo

pre 6 meseci

Ne isplati se klubovima iz Srbije koji igraju euroligu jer će Dubai u prvoj sezoni da uzme titulu i da igra euroligu naredne. Zato i ne treba da ih puste da igraju,jer para ima svakako već sad u abi dovoljno. Nek ih puste u tursku,španiju,italiju,francusku ili nemačku.

Cirkus

pre 6 meseci

Vidite li sta radite u komentarima? Sa jedne strane puna su vam usta o tome kako zapad ne valja a hrlite u njihovo takmicenje EL, a onda sa druge strane ogradjujete se istoka i gadite se istoka i njihovom prikljucivanju, a onda jos govorite kako to nije u redu jer oni imaju novca pa ce sa njim sve lako da kupe a opet sa druge strane kamcite i trazite novac od drzave i to na ustrb gradjajana. To nije sve, vamo pricate kako ljudi treba da se blize i postuju, kako geopoliticke granice razdvajaju ljude a sport spaja ljude i onda, eto, ne zelite istok, smesni su vam emirati, izrael, turci...
Sta se dogadja sa nasim narodom?

Maestro

pre 6 meseci

Za razliku od drugih, ja mislim da je ovo dobra stvar za regionalnu košarku, jer će mladi igrači, ako se pokažu, moći brzo da dobiju solidan ugovor u UAE i da napreduju u radu sa stručnjacima koji su dobro plaćeni...

Farmako

pre 6 meseci

Svaki klub iz ABA da se ugradi za oko 250k, a iz ABA2 za 50k po sezoni plus tekuće režije i dobrodošli ste. Liga neka uzme lovu za sebe odvojeno. Značiće dosta taj novac za neki Borac iz Čačka ili sličan klub, a Dubai taj novac ne oseti.

Bataliće oni ovo za par godina, treba uzeti lovu dok su u raspoloženju.

Dejan

pre 6 meseci

Zašto bi ih uopšte prihvatali? Da oduzmu mesto ABA u EL? Ako je EL stalo do te finansijske inekcije Dubaija onda neka ABA ligi van učešća Dubaija garantuje jedno mesto u EL i da Zvezdi i Partizanu da A licence. Uz to da se pokriju troškovi puta i smeštaja svih klubova koji bi putovali u Dubai na svoje gostujuće mečeve. Sve drugo nema nikakvog smisla.

WalterNBGD

pre 6 meseci

Komplikovano,ako bude onako kako mi zelimo(3god licenca),sta sprecava Zvezdu i Partizan da budu osmi ili deveti u ABA.Zatim,Buducnost i COL,sta sa njima?Oni treba onda da se izjasne da su zadovolnji sa EC,i koja je onda svrha igranja ABA?Neki trofej?Rekreativno da igraju kao Mega i dobijaju pare od Dubaija?Tesko ce to ici.Ne vidim resenje a desice se sledece.Dubai dobija A licencu,pobednik ABA wild card,a u slucaju da to bude Dubai onda finalista.Opsta komplikacija ce se desiti kada Buducnost,COL,ili jedan od nasih koji ce izvisiti za EL sledece godine osvoji EC.Za taj slucaj mislim da ni EL nema adekvatan pametan odgovor.

Markobg

pre 6 meseci

Nepristojna ponuda,sto je najgore i ta cifra tj deo je spas za vecinu klubiva tipa Borac,Split,Cibona,Krka..tako dane sumnjam da ce na kraju da i prodamo mesto za veceru

Pojašnjenja radi

pre 6 meseci

Kad već nemamo srpsku ligu, može i ovo, ionako su već Zvezda i Partizan puni stranaca i ne proizvode nam igrače za reprezentaciju. Nema razlike.

bigi

pre 6 meseci

Ovo bi bila dobra stvar za Aba Ligu ako imamo sigurne licence za Zvezdu i Partizan. Bilo bi još bolje ako bi Makabi recimo mogao da se vrati. Imali bi 4 vrhunske ekipe + 2-3 solidne sa manjim budžetom pa bi Aba bila zanimljiva najzad. Ja stvarno nemam ništa protiv da Dubai uđe u Aba i Euroligu samo im naravno treba lupiti neki ograničeni budžet.

Maestro

pre 6 meseci

Za razliku od drugih, ja mislim da je ovo dobra stvar za regionalnu košarku, jer će mladi igrači, ako se pokažu, moći brzo da dobiju solidan ugovor u UAE i da napreduju u radu sa stručnjacima koji su dobro plaćeni...

Cirkus

pre 6 meseci

Vidite li sta radite u komentarima? Sa jedne strane puna su vam usta o tome kako zapad ne valja a hrlite u njihovo takmicenje EL, a onda sa druge strane ogradjujete se istoka i gadite se istoka i njihovom prikljucivanju, a onda jos govorite kako to nije u redu jer oni imaju novca pa ce sa njim sve lako da kupe a opet sa druge strane kamcite i trazite novac od drzave i to na ustrb gradjajana. To nije sve, vamo pricate kako ljudi treba da se blize i postuju, kako geopoliticke granice razdvajaju ljude a sport spaja ljude i onda, eto, ne zelite istok, smesni su vam emirati, izrael, turci...
Sta se dogadja sa nasim narodom?

dule

pre 6 meseci

Нека крену од АБА другу лигу и изборе се за прву (плус наравно да уплате лову и да Партизан добије А лиценцу).

Huan Pablo Don Fernando

pre 6 meseci

Sve je vec dogovoreno, ne samo da ce igrati aba ligu, vec i el!! A da ima jedinstva u srpskoj kosarci, pa da nasi timovi istupe iz ove nakaradne lige, pa neka igraju u sirokom brijegu, novom mestu, zadru…!!!

Roger Federer

pre 6 meseci

I sta to znaci prihvatanje Dubaija u Aba ligu, oni sa parama dovode vrhunske igrace i budu na nivou Barse i Reala, i cemu onda da se nadaju blizanci i njihovom ucescu u Euroligi ako ce ici samo pobednik Abe a to ce biti arapi. A, kako igramo i jedni i drugi, jedan reset bi nam mozda i odgovarao da zaboravimo na Euroligu ali da suprotnom razvijamo mlade srpske igrace u Zvezdi i Partizanu i vratimo se starim korenima kako smo stvarali reprezentativce. Svejedno ce biti ispasti sa klincima ili sa amerima koji nece igrati za kikiriki, ali na duze stase srpska kosarka ce ponovo zaziveti.

lary ptica

pre 6 meseci

udju,prve sezone adaptacija,onda strovale kintu u drugoj i naprave brutalnu ekipu,osvoje lagano Aba ligu i direkt u Evroligu....moze...al da dobiju A licencu,lepo bi bilo da Borac igra u Dubaiu

K

pre 6 meseci

Jesu oni normalni 6 sati traje let, dok se spremis i ostalo, treba da pogodis posle kos, ja sam leteo jednom nedeljno nedao vam bog, ti milioni za njih su nista, toliko im par stanova vredi, treba 100 milki da uzmu za to zezanje

Marko Niš

pre 6 meseci

Ako timovi kao Partizan i Zvezda glasaju da udje Dubaji i da sa budzetima od 15-20 miliona koliko ih košta sezona vace mesto u Euroligi za po par stotina hiljada arapskuh dolara onda stvarno treba da se zapitamo gde nam ode košarka! Hrvati i Slovenci su svoja mesta pročerdali i sad atakuju na naše a ako ga i mi bacimo treba kolektivno da se zapitamo gde grešimo i kakvu poruku šaljemo budićim generacijama! Od jugoslovenske košarkaške velesile sa 3 pojedinačna predstavnika do jedne možda ulaznice za najjače takmičenje u Evropi, to je slučaj za posmatranje, s svim državama nekadašnje nam države!

€uro League

pre 6 meseci

Zašto im EL odmah ne proda jedno mesto? Šta će nama iz bivše SFRJ klub iz UAE u regionalnom takmičenju kada mogu direktno da kupe mesto u EL. Neko je očigledno rešio da od košarke u Evropi pravi cirkus ali ne razumem zašto opet preko leđa nas sa Balkana.

Pojašnjenja radi

pre 6 meseci

Kad već nemamo srpsku ligu, može i ovo, ionako su već Zvezda i Partizan puni stranaca i ne proizvode nam igrače za reprezentaciju. Nema razlike.

Farmako

pre 6 meseci

Svaki klub iz ABA da se ugradi za oko 250k, a iz ABA2 za 50k po sezoni plus tekuće režije i dobrodošli ste. Liga neka uzme lovu za sebe odvojeno. Značiće dosta taj novac za neki Borac iz Čačka ili sličan klub, a Dubai taj novac ne oseti.

Bataliće oni ovo za par godina, treba uzeti lovu dok su u raspoloženju.

прле

pre 6 meseci

Само да Звезда и Партизан добију А лиценцу и ово је супер! Раздаљина у САД је већа па све фунционише у НБА. Писао сам овде да ће Арапи, Кинези и Руси( после дефинитивне победе у Укр и промене глобалног система) све више бити укључени у свему па и у глобалном спорту!

ГМ

pre 6 meseci

Ima i liga beneluksa, balticka liga, balkanska liga...

Neka njima ponude te pare i vide kakav ce odgovor dobiti. Za vise od toga ni nisu.

Godisnje 1.500.000 celoj ligi, za troskove 14-15 kluba, da se od toga placaju carteri do Dubajia i smestaj tamo?
Najbolje da nisu trazili da njima svaka ekipa da po 100.000.

Ako su stvarno klubovi vlasnici lige, ovo nije ni za razmatranje. Ili ce da rade neke privatne kombinacije.

radomir

pre 6 meseci

kakva god da je ponuda dok Zvezda i Partizan ne dobiju A licencu ne treba prihvatati. Ocigledno je da ni drugi nece da ih prihvate jer kopaju sebi rupu

bole

pre 6 meseci

Budite ubedjeni- izgubicete mnogo gledalaca,kojih je i ovako manje nego sto bi trebalo zbog potencionalnog prihvatanja klub iz kosarkaski "bogate" zemlje.

samo realno

pre 6 meseci

većina komentatora živi u "Titovoj Jugi"...
nema više para iz SOFKE...
nema društveno političkih radnika koji pare guraju u sport...
sport je postao biznis koji mora sam da se snadje za lovu/sponzore...
postoje načini da se zaštiti naša košarka...obavezan broj domaćih igrača/ broj domaćih mladih u rosteru...
moramo prihvatiti da mi nemamo ekonomiju/ sponzore/ milionske gradove, zbog kojih bi imali više od dva vrhunska tima u EL...
nema potencijala za više...
dakle, koliko god da se mi ložimo na basket, ABA je razvojna liga u kojoj vrhunski stranci ostaju po sezonu/ dve, pa odlaze u neki šamponski tim... dakle, mi imamo razvojnu ligu iz koje je Srbija uspela da osvoji 3 medalje...više nego sve exYU zemlje zajedno...nije malo, naprotiv...
dakle, Arapi hoće mesto?
može, ali mora dobra lova da bude...i da se podeli u male klubove...ako hoćemo novog Kiću, Žoca i Divca...da se lova slije u omladinske pogone malih gradova...da se plate treneri kadeta i juniora...

Posteno

pre 6 meseci

Malo je sto smo osakatili kosarku da se ona ne igra vise na visokom nivout u mestima odakle su mnogle kosarkaske legende dosle, sad cemo ovim da je uskratimo i ovo malo lokacja sto je ostalo u BG.

Anti-Ilon Antilon

pre 6 meseci

Ima i liga beneluksa, balticka liga, balkanska liga...

Neka njima ponude te pare i vide kakav ce odgovor dobiti. Za vise od toga ni nisu.

Godisnje 1.500.000 celoj ligi, za troskove 14-15 kluba, da se od toga placaju carteri do Dubajia i smestaj tamo?
Najbolje da nisu trazili da njima svaka ekipa da po 100.000.

Ako su stvarno klubovi vlasnici lige, ovo nije ni za razmatranje. Ili ce da rade neke privatne kombinacije.
(ГМ, 12. februar 2024 23:05)

I od tebe nesto pametno

Papillon

pre 6 meseci

Ajmo samo poslovnu stranu. Pitanje je da li je 100K po timu dovoljno za put u Dubaji. Čarter, hoteli, dan pre, dan posle. To je nedovoljno.

Piter Markoni

pre 6 meseci

Ma koji Dubai, imaju svoju teritoriju, svoj novac i neka prave ligu.... Neka igraju ligu Endesa i Afričku ligu, za šaku dolara treba im se prodati...APSURD

todos

pre 6 meseci

Јединствена прилика да се удруже Звезда и Партизан са осталим српским клубовима и иступе из АБА лиге.

Globtroter

pre 6 meseci

Znači da bi svaki klub zaradio npr. 50k i imao plaćene troškove puta i smeštaja u Dubaiju. Smešno za takvo cimanje. Nadam se da ABA ima dobre pregovarače. Mada možda prosto će prosto dobiti uslov ULEB-a tako da će morati, hteli, ne hteli.

Kvrckvrc

pre 6 meseci

Novac jestebitan deo sporta, ali masakriranje igraca za 100.000 dolara po ekipi godisnje…to je bas smesno. Bukvalno im placaju samo avionske karte i nista vise. Razumeo bih da se radi o cifri koja ozbiljno podize standard lige, ali ovo… Zasto ne uplate 450 miliona, pa da ta liga bude skoro pa jaca od Evrolige? Razumeo bih i da se liga siri na neka podrucja koja imaju basket u krvi (Baltik, i sl) pa da kazes bice kvaliteta, borbe, utakmica,… Vec i za neki Siroki Brijeg i slicne ekipe, pa se pitas kome to treba ( osim Sirokom Brijegu). Evo, neka plate i dodju da budu deo nase fudbalske lige, hokejaske, mozemo i neke atletske turnire da organizujemo. A za basket, …pa ako bas hoces da ucis od najboljih - to mnogo kosta, a vama pare nisu problem.

mich

pre 6 meseci

Gost iz srbije

Pa nece oni da se bore za EL preko ABE, oni ce imati direktno ucesce, a ABA ve im samo sluziti kako bi ispunili uslov igranja nacionalnog sampionata.
Drugim recima ABA treba sama sebi da ouca u noge i izgubi jednog pretstavnika, toliko su glupi da ce pristati. SVASTA.

Cinjenice

pre 6 meseci

- Klubovi osnivaci EL, zele Dubaji jer nude otprilike (u proseku, ne dobijaju svi isto), milionce po sezoni.
- Uslov je da igraju neku od regionalnih liga, ABA je jedina opcija
- Zvezda/Partizan umesto da iskoriste ovu situaciju i da izadju pred osnivace sa predlogom dobicete svi novac od Dubaija jer iskoristicemo nas uticaj da ih primimo u ABA, ali za uzvrat zelimo licence na 3god (stalne A licence nisu opcija ni za koga, bex zanosenja), oni medjusobno se kolju i podmecu noge.

Branislav

pre 6 meseci

Apsolutno sam protiv ovoga! ABA liga treba ostati u formatu u kojem je, samo treba videti da se liga uzdigne, ja bih volio iskreno da mogu gledati 3 tima iz ABA lige u Evroligi. Zvezda, Partizan i Buducnost na primer.

Миша

pre 6 meseci

Какав бре Дубаји... Ако та АБА, асоцира на бившу државу, онда нека тако остане... Шта убацују клубове из Израела, Бугарске, Мађарске... То је спрдња...

nn

pre 6 meseci

Apsolutno protiv. Geografski ne pripadaju i ne treba da igraju ABA ligu. Gledam u komentarima neki ih salju u Tursku, Izrael itd. A zasto bi igrali tu ligu? Jel Dubai sa Jadrana, Turske ili Izraela? To vam je kao da Colo Colo iz Cilea igra Holandsku ligu(karikiram). Dubai ne treba prihvatiti ni u Evroligi. Evroliga je takmicenje za sampiona Evrope tako da ne pisem dalje. Ponavljam: za sampiona EVROPE! Neka organizuje Dubai turnir od 7dana prvaci najacih liga u svetu i toliko...

Dacha

pre 6 meseci

Nisu pojacali ponudu vec produzili ugovor sa 2 na 3 god a cifra je ostala ista jer bilo je 3 miliona na 2 a sad je 4.5 na 3 godine plus jos 2 opcione sto bi moglo da znaci u perpsektivi da ni Zvezda ni Partizan narednih 5 god ne bi igrali Evroligu jer osecam da oni pucaju na Aba ligu zbog jednog garantovanog mesta u Evroligi i onda bi ispalo da nisu Dubaiju dali A licencu. Nasi klupovi bi mogli da se nadaju jednom wild cardu ali i to je na dugom stapu jer zele da ubace London i Pariz plus rusi kad se vrate ostace nam dugi niz god zakljucana vrata Evrolige. Upravo zbog toga i Zvezda i Partizan moraju kad uslov da postave dobijanje A licence na min 3 god koliko i Dubai dobije Aba ligu pa sve ovce na broju i vuk sit

Srdjan

pre 6 meseci

Ponuda je zapravo uvredljiva. Kad se pokriju putni troškovi do Emirata ne ostaje ništa, a primanje tog kluba u ABA vodi njihovoj licenci za EL i posljedično gubitkom mjesta u istoj za ABA.
Samo lud čovjek bi ovo prihvatio.

XL

pre 6 meseci

Ovo su smešne cifre za Arape, bukvalno za neku sitninu kupuju sebi ulaznicu za jednu evropsku ligu! Oni u stvari samo daju pare za troškove putovanja ekipa na utakmice u Dubai, ostalo ništa! Što ih ne primi turska liga? Bliže je za putovanja, jaki klubovi! Makabi nije hteo niko za domaćina u EL, ovaj Dubai neće niko u svojim ligama! ABA mora dobro da iskoristi ovu situaciju i da dobije 2 licence za EL! Zvezda i Partizan to zaslužuju i bez Dubaija! Pitanje je šta dobijaju ostali klubovi? Što bi se cimali hiljadama kilometara da gostuju Dubaiju bez neke adekvatne naknade?

Dejan

pre 6 meseci

Zašto bi ih uopšte prihvatali? Da oduzmu mesto ABA u EL? Ako je EL stalo do te finansijske inekcije Dubaija onda neka ABA ligi van učešća Dubaija garantuje jedno mesto u EL i da Zvezdi i Partizanu da A licence. Uz to da se pokriju troškovi puta i smeštaja svih klubova koji bi putovali u Dubai na svoje gostujuće mečeve. Sve drugo nema nikakvog smisla.

eugene

pre 6 meseci

al su se stisli... pa ako se ovi, nazovi nasi, prodaju za ove pare, i treba da se ugasi kosarka...
putne troskove nisam ni dovodio u pitanje, naravno da ce da ih plate... rekoh nude po pola miliona godisnje po timu godisnje, za top4 ekipe i koji milion vise... i to su male pare koje treba odbiti...
a oni ladno nista ne nude nista...
sad treba kao nemacki navijaci na fudbalskim utakmicama da zasipamo terene ping pong lopticama non stop ili peskom, da se privikavaju na pustinju...

PeraKojot

pre 6 meseci

Da lepo niko iz regiona ne ode ni na jednu utakmicu. Neka igraju pred praznim tribinama. Biće bar pune velikih poznavaoca košarke u UAE. Prodali se za milion i po evra po sezoni.

dragaN

pre 6 meseci

Pa koliko realno koštaju ta putovanja? To je zarada za avio kompanije i hotele u Dubaiju a koliko ostaje ABA i klubovima?
(matori)

Klubovima ce ostati 0 evra. Evo i zasto. Sta bi uradio Partizan (primer samo, ali vazi za bilo koji klub), da je na kraju prosle sezone dobio milion na racun od nekog kluba iz Emirata? Podigli bi ponudu na primer Lesoru da ostane u Partizanu. Ali Panatenaikos bi takodje dobio milion iz Emirata pa bi njihov budzet bio veci i oni bi takodje podigli cenu za Lesora. A oni koji su hteli Pantera, imali bi isto milion vise, pa bi ponuda njemu bila visa, zbog cega bi Partizan morao dati vise Panteru da ga zadrzi. Dakle sve isto sto se klubova tice, samo zarade igraca idu u nebesa, bad kao sto su otisle zarade fudbalera pa sad srednji srpski fudbaler pravi milionske ugovore.

Khal Drogo

pre 6 meseci

АБА лига је поодавно контамионирана политиком, и међу тим који коментаришу и који не могу разумјети да АБА није национална лига него приватна лига улесника. И ту ако би кроз спонзорске уговоре које би Дубаи обезбиједио сваки клуб добио 100.000 $ или више у буџету у ситуацији када 10 од 14 (сви осим вјечитих, Цедевите и Будућности) располажу са годишњим буџетом 600-700.000 € или мање, то је огромна пара за све те клубове, и ту ће Дубаи постати новим чланом АБА приче.

Сумануто је очекивати другачији расплет, сад што ће неки вриштати што им ето анамо неки мрљези каљају ту непрежаљену Југу а нико их није обавијестио да та земља не постоји више (а ти би избацили и Мегу, клуб оног "зализаног менаџера" и ФМП и оне сељобере из Чачка и убацили Приштину и Босну, само нека што више мирише на ту њихову Југу), шта да се ради.

Xman

pre 6 meseci

To bukvalno ima samo za karte klot za 3 sezone. Me računajući inflaciju koja to jede pa neće biti ni za karte. Gde je smeštaj i sve ostalo? Evo primer neki Mornar, Studentski, MZT dok je igrao, ili Split, zamislite da oni biju put do Emirata da odigraju meč. Može ovako, da odaberu jedan grad u Evropi tj na Balkanu gde će igrati domaće mečeve sa izuzetkom kad igraju protiv Partizana i Zvezde gde može da se igra u Dubaiju jer to će možda privući 1000 navijača ali i to je upitno. Da je to ozbiljna priča pa da ima recimo 3 ekipe iz UAE pa da tamo otputuju 3 ekipe i odrade po 3 gostovanja to bi možda imalo nekog smisla. Njih ne zanima ni fudbal, na stadione ne dolazi niko, za najveće derbije kad igraju Nasr-Ahly, Wasl-Wahda nema 5000 ljudi. Kad igra neka obicna ekipa na stadionu bude do 100 ljudi.

zare

pre 6 meseci

Kažu da mora jednglasno da se svi klubovi dogovore. Za tako nešto nema šanse, pa što se zemlja raspala, jer nema dogovora na Balkanu.

Skale

pre 6 meseci

dobar deo novca bi bio potrosen na putovanja klubova, ako ne i sve. Znaci nikakvi korist ne bi imala ABA liga, a da ne pricamo za klubove. Ako ponuda bude prihvacena znaci da je jos novca ponudjeno koji idu u privatne dzepove

Žika Pavlović

pre 6 meseci

Ako je šeik rekao Habibi no problem onda će tako i biti. Dolaze u ABA da bi ispunili uslov za Evroligu a ABA će biti puka formalnost za njih, igraće je i možda biti na sredini tabele. Veće opterećenje će biti putovanje na tu stanu tamo naročito za klubove koji će takodje igrati Evroligu.

naše će sene

pre 6 meseci

375 hiljada po ekipi da platinhotel , letove , sve troškove uvDubajiu i ako pretekne neki euro bukvalno za pivo i pljeskavicu . Sveci granu na kojoj središ to je ponuda.

Markobg

pre 6 meseci

Nepristojna ponuda,sto je najgore i ta cifra tj deo je spas za vecinu klubiva tipa Borac,Split,Cibona,Krka..tako dane sumnjam da ce na kraju da i prodamo mesto za veceru

Mancini

pre 6 meseci

Sad zamislite da Hercegovac iz Gajdobre igra sa Dubai-em. E, to bi bio spektakl. Na nivou Real-Barcelona. I još ovo, taj novac, koji bi dobio svaki klub, nije dovoljan ni za čarter let do UAE, jednog tima, sa smeštajem i boravkom.

Bro

pre 6 meseci

Čarter let za do tamo je oko 70 hiljada evra, plus troškovi boravka ekipe, stručnog štaba i sudija u dobrom hotelu - realno oko 150 hiljada po dolasku za svaku ekipu... Oni svaki put po toliko kad dolaze... Kome, čemu?

Sima Trta

pre 6 meseci

Svi bi pare ali sporne su licence za Zvezdu i Partizan u evro ligi, to je kamen spoticanja.
Prilika po prvi put da se ujedine i iz ovoga izvuku korist za oba tabora.

WalterNBGD

pre 6 meseci

Komplikovano,ako bude onako kako mi zelimo(3god licenca),sta sprecava Zvezdu i Partizan da budu osmi ili deveti u ABA.Zatim,Buducnost i COL,sta sa njima?Oni treba onda da se izjasne da su zadovolnji sa EC,i koja je onda svrha igranja ABA?Neki trofej?Rekreativno da igraju kao Mega i dobijaju pare od Dubaija?Tesko ce to ici.Ne vidim resenje a desice se sledece.Dubai dobija A licencu,pobednik ABA wild card,a u slucaju da to bude Dubai onda finalista.Opsta komplikacija ce se desiti kada Buducnost,COL,ili jedan od nasih koji ce izvisiti za EL sledece godine osvoji EC.Za taj slucaj mislim da ni EL nema adekvatan pametan odgovor.

Simo

pre 6 meseci

Ne isplati se klubovima iz Srbije koji igraju euroligu jer će Dubai u prvoj sezoni da uzme titulu i da igra euroligu naredne. Zato i ne treba da ih puste da igraju,jer para ima svakako već sad u abi dovoljno. Nek ih puste u tursku,španiju,italiju,francusku ili nemačku.