Košarka 42

Sreda, 24.01.2024.

19:53

"U NBA je košarka pogrešna, gledajte Evroligu i Teodosića"

Proslavaljeni ruski košarkaš Andrej Kirilenko pravio je paralelu između Evrolige i NBA lige.

"U NBA je košarka pogrešna, gledajte Evroligu i Teodosiæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Roki

pre 7 meseci

D

Ne mora da ima nizi rang i ispadanje, dovoljno bi bilo da se smanji broj utakmica. Tako bi bilo manje prostora za kalkulisanje i utakmice bi imale vise takmicarskog znacaja. Sto se tice dopinga, T. Tompson je pre neki dan suspendova, valjda su mu na doping kontroli nasli nedozvoljene supstance.

rokva Marinković

pre 7 meseci

Kad u nba rese da igraju ozbiljno , tu je svakoj diskusiji kraj...za vreme plejofa nema bolje kosarke u univerzumu. A evroliga , lepo je da se igraju do koske sve utakmice ali tesko je pricati o boljoj kosarci kad jedan markus hauvard vedri i oblači u evropi a nije bio ni za razvojnu ligu u americi...

Evropska kosarka je vise izbalancirana sto se tice napad odbrana ali evroligaski igrači su u najboljem slucaju srednja klasa ...niko od njih ne bi bio tu da ima kvalitet za nba ugovor.

Messi GOAT

pre 7 meseci

Tacnu tako.Nba je smesna Liga.
U Americi postoji samo jedna Liga a to je MLS,najjaca i najteza Liga sveta.Sve same Atlete igraju za MLS klubove i ne stede se u duelima.

Doc. dr

pre 7 meseci

Potpuno tacno! U NBA ligi mnoge utakmice su gotovo revijalnog karaktera, usmerene na atraktivnost individualnih poteza, kao i za promociju prvih zvezda timova. Međutim, u plaj off-u NBA, utakmice dobijaju drugaciju dimenziju i tada se u igri mogu videti organizovane timske, takticke, uigrane akcije kako u napadu tako i u odbrani, ali ni tada raznovrsnost akcija u napadu i odbrani, ne mogu dostici nivo raznovrsnosti kosarke u Evropi. Međutim, ono sto cini razliku u kvalitetu u korist NBA jesu individualni, narocito atletski kvaliteti igraca. U tom segmentu, NBA je i dalje i jos ce dugo godina biti, znacajno ispred EL i zato jos uvek imamo situaciju da bi retko koja aktuelna ekipa iz EL u pravoj takmicarskoj utakmici mogla da parira nekom timu iz NBA.

Straight Outta München

pre 7 meseci

Secam se NBA od pre 20 god, kada je recimo Detroit protivnicima dosta cesto dozvoljavao samo 70-80 poena. A bilo je utakmica gde su primali 68 poena. To sada ekipe spakuju za 17 min. Komedija.

Milan

pre 7 meseci

Nema nizeg ranga u NBA timovi ne ispadaju iz lige zato nije zanimljivo, i da doping kontrola treba da se uvede
(D, 25. januar 2024 02:25)

Juce je NBA liga suspendovala Tristana Tompsona zbog dopinga, a vec danas neko pise da nemaju doping kontrolu.

Razlika je u brzini igre

pre 7 meseci

Da gledaju Tea, umesto NBA ligu? Ukucajte na YT ovo: "ANKLE BREAKER Chris Paul Embarrassing Plays on Miloš Teodosić". A ovo je izjava na nivou izjave Bože Maljkovića, da bi Džordan u EL postizao maksimalno 18 poena.

El Doctore

pre 7 meseci

Isao da napisem komentar ali Maksa je bukvalno napisao sto bih i ja…

Svi ostali komentari su cisto filozofiranje i u 80% slucajeva grese ili mase poentu

mare

pre 7 meseci

NBA je registrovana kao entertainment organizacija to vam je cirkus košarka.
Dok u EL se igra tvrdo, poštuje se svaki posed i svaki poena se krvavo zarađuje.
Dve različite košarke kao da nije isti sport.
Kaminski je u NBA bio igrač utakmice a ovde i ne igra.

kukuruz kokicar

pre 7 meseci

Budo, 25. januar 2024 00:00

Bracika, SAD ima 300+ miliona stanovnika...
Šta misliš kad bi igrali jednom Evropa protiv SAD-a ko bi pobedio?

sprars

pre 7 meseci

Na OI se jasno vidi. Neko pomenu Mundobasket, pa to su samo kvalifikacije za OI. To se donekle prati u zemljama ucesnicama, pravo Svetsko prvenstvo u kosarci su OI, to vec gleda ceo svet. Sta se tamo dogodi, pa NBA tim gazi svakog po 30 razlike u zavrsnici, o cemu onda pricamo, a to se i ne igra po NBA pravilima, vec po FIBA. Uostalom pola EL cine odpatci iz NBA, zapravo oni koji nisu uspeli da udju u ligu. Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji
(Budo, 25. januar 2024 00:00

Omasio si poentu, covem uopste ne prica o tome, nego o kompetitivnosti takmicenja i pristupu igri. Niko ne kaze da su NBA timovi losiji od evropskih timova nego da je sam pristup takmicenju pogresan, bar iz ugla iskrenog ljubitelja kosarke, tamo se uglavnom ne igraju odbrane do plej ofa, napad se svodi na individualizam a timska igra tek ponegde moze da se vidi, u Evropi je potpuno suprotno, moze dosta toga korisnog iz EL kosarke da se primeni u NBA, to je i sam Greg Popovic govorio a i radio, sto najbolje svedoce njegovi rezultati i titule koje je osvajao.

Ljubitelj košarke

pre 7 meseci

Dosta mi je ovih moralizatora! Evroliga jeste zanimljiva ali svaki NBA je za 5 klasa iznad! Uz to većina NBA igrača lokalni momci. Evroligu igraju Ameri koji nemaju kvalitet za NBA.
(Saguenay, 24. januar 2024 23:28)

Uh, treba neko da javi Nemcima da se vrate par meseci u prošlost i dopuste amerima da ih pobede, na čelu sa drugim najboljim mladim igračem NBA lige - "mravom" Edvardsom.

I kad smo kod toga, neko treba da javi Aleksi Aleksi(!) Aleeeeeksiiiii(!!!) Avramoviću da izvadi najboljeg mladog igrača NBA lige Šeja Gildžes Aleksandera iz džepa.
Ne sme da ostane tamo. Treba šorc na hemijsko da pošalje.

Иван

pre 7 meseci

НБА лига осамдесетих, деведесетих и двијехиљадитих је хиљаду пута боља,занимљивија, озбиљнија од данашње. НБА је досадна јер је постала само шоу бизнис. Превише утакмица, слаба мотивисаност играча за сваку утакмицу, исцрпљеност, судијски критеријум на страни напада због што више лаких поена, непостојање правих ривалства између тимова, играчи често мијењају клубове, суперстар+статисти, индивидуална, не тимска игра, тројке с пола терена... Све више подсјећа на Харлем Глобтротерсе. Еврпска кошарка је права кошарка. Наравно да је боља од Нба. А Кириленко је био играчина. Свестран, борбен, паметан.

razmisli

pre 7 meseci

NBA je sve više ulični basket.Čovek na čoveka,jedan na jedan.
Evropska košarka je pet na pet.
Ko voli fizikalije i pojedinačni kvalitet,gleda NBA.
Ko voli timsku igru ,kolektiv ,gleda Evroligu.

Idi begaj

pre 7 meseci

Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji
(Budo, 25. januar 2024 00:00)

7 utakmica finala NBA ili jedna za titulu Eurolige? Šta bi gledao?

Idi begaj

pre 7 meseci

a OI se jasno vidi. Neko pomenu Mundobasket, pa to su samo kvalifikacije za OI. To se donekle prati u zemljama ucesnicama, pravo Svetsko prvenstvo u kosarci su OI, to vec gleda ceo svet. Sta se tamo dogodi, pa NBA tim gazi svakog po 30 razlike u zavrsnici, o cemu onda pricamo, a to se i ne igra po NBA pravilima, vec po FIBA. Uostalom pola EL cine odpatci iz NBA, zapravo oni koji nisu uspeli da udju u ligu. Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji
(Budo, 25. januar 2024 00:00)

Ima raznih razmišljanja, stoga samo u svoje ime.....

U Nba su neuporedive atlete, što bi Jokara rekao "bog te vidio, ovi letu , idem ja kući".
Međutim, sam doživljaj gledanja utakmice je neuporediv.
U Euroligi je svakaka lopta važna, može da odluči ishod.
U Nba imaju otpr. 20 napada de gari uzme defanzivni skok i ide coast to coast, niđe veze....trener ćuti, ne zamera? Ipak je košarka timski sport.Dakle, od početka do karaja se igra timski u Euroligi. Nba je divljina, cirkus, marketing, pare, jedi, cugaj, rokaj, čirlidersice...U Euroligi akcenat je na igri, bar za sada.
Neuporedivo što se tiče uživanja u košarci.

Budo

pre 7 meseci

Na OI se jasno vidi. Neko pomenu Mundobasket, pa to su samo kvalifikacije za OI. To se donekle prati u zemljama ucesnicama, pravo Svetsko prvenstvo u kosarci su OI, to vec gleda ceo svet. Sta se tamo dogodi, pa NBA tim gazi svakog po 30 razlike u zavrsnici, o cemu onda pricamo, a to se i ne igra po NBA pravilima, vec po FIBA. Uostalom pola EL cine odpatci iz NBA, zapravo oni koji nisu uspeli da udju u ligu. Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji

Cuyoshi

pre 7 meseci

NBA je 20-30 god ispred EL. Do pre 20 god EL je zaostajala 50 god.
Odbrane se slabije igraju zato sto ima 82 utakmice u regularnom ali u PO zakivaju
Trenutno ostednjim NBA tim (Klivlend, NYK isl) bi u EL mogao da izgubinsamo slucajno.
Pustite bajke.

Sub013

pre 7 meseci

Teo je i dalje bog košarke. Uživajte komšije sa takvim igračem u timu.
(Randy Marsh, 24. januar 2024 22:51)

Ovo su pravi ljubitelji kosarke, jednostavno ne mozes da ne volis Tea ako volis kosarku nebitno za koga navijas, na stranu sto nas je zaduzio maestralnim partijama i zemljom kada je igrao za nacionalni tim, ali ono sto on radi na kosarkaskom terenu je poezija, a i ovako je dobar momak nevezano za ludu glavu, svako ko ga mrzi ima problem sa sobom. Tebi brate bravo za komentar

legenda

pre 7 meseci

Iskreno zavidim zvezdašima što mogu da gledaju Tea uživo, čovek je neviđeni genije za košarku i živa legenda i samo čovek koji ne voli košarku ne uživa u njegovim potezima. Šteta što je u godinama i što je na kraju karijere pa treba uživati bar dok još igra i dok je tu

Idi begaj

pre 7 meseci

U NBA, košarka je i dalje pogrešna, po mom mišljenju. Više se radi o pojedincima. Košarka u Evropi je tradicionalna sa više timske igre i taktika, igrači znaju šta da rade na terenu u svakoj situaciji",

Više uživam u gledanju eurolige nego NBA. Osećam se košarkaškije.
Mba je "zanimljiva" od play offa ali i dalje ima puno egoizma...ja ću sam jer hoću da izađem na televizor.
U Euroligi alavost je iznimka koja potvrđuje pravilo.Mnogo više uživam u košarci Eurolige nego li NBA.
Zmago Sagadin je danas dao svoje viđenje razvoja Eurolige. Ko nije pročitao neka iznađe.

Blek - Chicago

pre 7 meseci

“Kirilenko je 13 sezona proveo u NBA ligi, igrajući za Jutu, Minesotu i Bruklin, odigravši 852 utakmice.”
Da. ne valja NBA. Pa zašto si bio tamo i uzimao pare 13 godina?

garadon

pre 7 meseci

Teodosic, Bjelica, Bogdanovic, Micic - svi su bili nosioci MVP priznanja u EL. Od pomenutih, jedino Bogdanovic igra, kakvu-takvu, ulogu u timu, kao rezervni igrac.

ГМ

pre 7 meseci

Tamo je radio sta se radi... uzimao milione.

Nba i EL jao prvo i osnovno nisu ista pravila košarke. Sudije nadasve.
Koraci, kriterijum faulova običnih i namernih. Tajmauti.
A onda i sama igra, sutiranja do neizmoglosti bez obzira na rezultat i vreme... naspram više timske igre i odbrane jer ima dosta manje utakmica i svaka je mnogo bitna.

Čak je i SP pokazalo da je razlika smanjena i nema je sem ako se ne okupe svi mogući i nemogući na jednom mestu. I to iz zemlje od preko 300 miliona ljudi.

Divlji bučak

pre 7 meseci

NBA već godinama ne zaslužuje da se zove košarkom. To je putujući cirkus lošije verzije Harlem Globetrottersa gde jedan čovek ima dozvolu da radi sve a ostali statiraju u kukuruzu i popunjavaju broj igrača na terenu.

Nema odbrane, nema timske igre, nema srčanosti, odanosti, požrtvovanja…

Evroliga možda nema “zvezde” ali ima sve istalo.

Goks

pre 7 meseci

U poredjenju sa Euroligom NBA je seoski vašar. Obožavam košarku, igrao sam je ali više nemam živaca jedan sekund da pogledam bilo koju NBA utakmicu. 100 puta ću pre pogledati ABA ligu, recimo Borac - Zadar nego Boston - Lejkersi ili Denver svejedno. Konfekcija, meni bar, divljanje bez smisla. Kakve su to utakmice gde se prima ili daje po 140, 150 koševa.

maksa

pre 7 meseci

Stvar je prosta. Igraci iz NBA nemaju potrebu da toliko taktiziraju da bi dosli do cilja tj poena. Evropski moraju jer nisu na tom individualnom nivou(sto tehnickom sto fizickom). Dodje vreme kad moraju-finale konferencije ili lige. Do tada, suvi pojedinacni kvalitet.

Saguenay

pre 7 meseci

Dosta mi je ovih moralizatora! Evroliga jeste zanimljiva ali svaki NBA je za 5 klasa iznad! Uz to većina NBA igrača lokalni momci. Evroligu igraju Ameri koji nemaju kvalitet za NBA.

Стара школа

pre 7 meseci

Теодосић је и даље несумњиво најатрактивнији играч у ЕЛ иако је у годинама. Привилегија је гледати га уживо у Звездином дресу!

WillyWonka

pre 7 meseci

Kirilenko, AK47, dokazao se u obje košarke, bio je veliki majstor. Nekako ga slabo spominju kad se nabrajaju veliki evropski košarkaši, a on je u NBA ostavio dobar trag, u vrijeme kad se tamo malo drukčije igralo. Zaslužuje veliko poštovanje.
NBA i evropska košarka se još uvijek ne mogu porediti. Tek kad se, ili ako se, uvedu ista pravila, moći će se praviti poređenja. Dotad je sve nagađanje i stvar ličnog ukusa.

Goks

pre 7 meseci

U poredjenju sa Euroligom NBA je seoski vašar. Obožavam košarku, igrao sam je ali više nemam živaca jedan sekund da pogledam bilo koju NBA utakmicu. 100 puta ću pre pogledati ABA ligu, recimo Borac - Zadar nego Boston - Lejkersi ili Denver svejedno. Konfekcija, meni bar, divljanje bez smisla. Kakve su to utakmice gde se prima ili daje po 140, 150 koševa.

WillyWonka

pre 7 meseci

Kirilenko, AK47, dokazao se u obje košarke, bio je veliki majstor. Nekako ga slabo spominju kad se nabrajaju veliki evropski košarkaši, a on je u NBA ostavio dobar trag, u vrijeme kad se tamo malo drukčije igralo. Zaslužuje veliko poštovanje.
NBA i evropska košarka se još uvijek ne mogu porediti. Tek kad se, ili ako se, uvedu ista pravila, moći će se praviti poređenja. Dotad je sve nagađanje i stvar ličnog ukusa.

garadon

pre 7 meseci

Teodosic, Bjelica, Bogdanovic, Micic - svi su bili nosioci MVP priznanja u EL. Od pomenutih, jedino Bogdanovic igra, kakvu-takvu, ulogu u timu, kao rezervni igrac.

Стара школа

pre 7 meseci

Теодосић је и даље несумњиво најатрактивнији играч у ЕЛ иако је у годинама. Привилегија је гледати га уживо у Звездином дресу!

Sub013

pre 7 meseci

Teo je i dalje bog košarke. Uživajte komšije sa takvim igračem u timu.
(Randy Marsh, 24. januar 2024 22:51)

Ovo su pravi ljubitelji kosarke, jednostavno ne mozes da ne volis Tea ako volis kosarku nebitno za koga navijas, na stranu sto nas je zaduzio maestralnim partijama i zemljom kada je igrao za nacionalni tim, ali ono sto on radi na kosarkaskom terenu je poezija, a i ovako je dobar momak nevezano za ludu glavu, svako ko ga mrzi ima problem sa sobom. Tebi brate bravo za komentar

Divlji bučak

pre 7 meseci

NBA već godinama ne zaslužuje da se zove košarkom. To je putujući cirkus lošije verzije Harlem Globetrottersa gde jedan čovek ima dozvolu da radi sve a ostali statiraju u kukuruzu i popunjavaju broj igrača na terenu.

Nema odbrane, nema timske igre, nema srčanosti, odanosti, požrtvovanja…

Evroliga možda nema “zvezde” ali ima sve istalo.

maksa

pre 7 meseci

Stvar je prosta. Igraci iz NBA nemaju potrebu da toliko taktiziraju da bi dosli do cilja tj poena. Evropski moraju jer nisu na tom individualnom nivou(sto tehnickom sto fizickom). Dodje vreme kad moraju-finale konferencije ili lige. Do tada, suvi pojedinacni kvalitet.

Saguenay

pre 7 meseci

Dosta mi je ovih moralizatora! Evroliga jeste zanimljiva ali svaki NBA je za 5 klasa iznad! Uz to većina NBA igrača lokalni momci. Evroligu igraju Ameri koji nemaju kvalitet za NBA.

ГМ

pre 7 meseci

Tamo je radio sta se radi... uzimao milione.

Nba i EL jao prvo i osnovno nisu ista pravila košarke. Sudije nadasve.
Koraci, kriterijum faulova običnih i namernih. Tajmauti.
A onda i sama igra, sutiranja do neizmoglosti bez obzira na rezultat i vreme... naspram više timske igre i odbrane jer ima dosta manje utakmica i svaka je mnogo bitna.

Čak je i SP pokazalo da je razlika smanjena i nema je sem ako se ne okupe svi mogući i nemogući na jednom mestu. I to iz zemlje od preko 300 miliona ljudi.

sprars

pre 7 meseci

Na OI se jasno vidi. Neko pomenu Mundobasket, pa to su samo kvalifikacije za OI. To se donekle prati u zemljama ucesnicama, pravo Svetsko prvenstvo u kosarci su OI, to vec gleda ceo svet. Sta se tamo dogodi, pa NBA tim gazi svakog po 30 razlike u zavrsnici, o cemu onda pricamo, a to se i ne igra po NBA pravilima, vec po FIBA. Uostalom pola EL cine odpatci iz NBA, zapravo oni koji nisu uspeli da udju u ligu. Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji
(Budo, 25. januar 2024 00:00

Omasio si poentu, covem uopste ne prica o tome, nego o kompetitivnosti takmicenja i pristupu igri. Niko ne kaze da su NBA timovi losiji od evropskih timova nego da je sam pristup takmicenju pogresan, bar iz ugla iskrenog ljubitelja kosarke, tamo se uglavnom ne igraju odbrane do plej ofa, napad se svodi na individualizam a timska igra tek ponegde moze da se vidi, u Evropi je potpuno suprotno, moze dosta toga korisnog iz EL kosarke da se primeni u NBA, to je i sam Greg Popovic govorio a i radio, sto najbolje svedoce njegovi rezultati i titule koje je osvajao.

Straight Outta München

pre 7 meseci

Secam se NBA od pre 20 god, kada je recimo Detroit protivnicima dosta cesto dozvoljavao samo 70-80 poena. A bilo je utakmica gde su primali 68 poena. To sada ekipe spakuju za 17 min. Komedija.

Иван

pre 7 meseci

НБА лига осамдесетих, деведесетих и двијехиљадитих је хиљаду пута боља,занимљивија, озбиљнија од данашње. НБА је досадна јер је постала само шоу бизнис. Превише утакмица, слаба мотивисаност играча за сваку утакмицу, исцрпљеност, судијски критеријум на страни напада због што више лаких поена, непостојање правих ривалства између тимова, играчи често мијењају клубове, суперстар+статисти, индивидуална, не тимска игра, тројке с пола терена... Све више подсјећа на Харлем Глобтротерсе. Еврпска кошарка је права кошарка. Наравно да је боља од Нба. А Кириленко је био играчина. Свестран, борбен, паметан.

Ljubitelj košarke

pre 7 meseci

Dosta mi je ovih moralizatora! Evroliga jeste zanimljiva ali svaki NBA je za 5 klasa iznad! Uz to većina NBA igrača lokalni momci. Evroligu igraju Ameri koji nemaju kvalitet za NBA.
(Saguenay, 24. januar 2024 23:28)

Uh, treba neko da javi Nemcima da se vrate par meseci u prošlost i dopuste amerima da ih pobede, na čelu sa drugim najboljim mladim igračem NBA lige - "mravom" Edvardsom.

I kad smo kod toga, neko treba da javi Aleksi Aleksi(!) Aleeeeeksiiiii(!!!) Avramoviću da izvadi najboljeg mladog igrača NBA lige Šeja Gildžes Aleksandera iz džepa.
Ne sme da ostane tamo. Treba šorc na hemijsko da pošalje.

Doc. dr

pre 7 meseci

Potpuno tacno! U NBA ligi mnoge utakmice su gotovo revijalnog karaktera, usmerene na atraktivnost individualnih poteza, kao i za promociju prvih zvezda timova. Međutim, u plaj off-u NBA, utakmice dobijaju drugaciju dimenziju i tada se u igri mogu videti organizovane timske, takticke, uigrane akcije kako u napadu tako i u odbrani, ali ni tada raznovrsnost akcija u napadu i odbrani, ne mogu dostici nivo raznovrsnosti kosarke u Evropi. Međutim, ono sto cini razliku u kvalitetu u korist NBA jesu individualni, narocito atletski kvaliteti igraca. U tom segmentu, NBA je i dalje i jos ce dugo godina biti, znacajno ispred EL i zato jos uvek imamo situaciju da bi retko koja aktuelna ekipa iz EL u pravoj takmicarskoj utakmici mogla da parira nekom timu iz NBA.

mare

pre 7 meseci

NBA je registrovana kao entertainment organizacija to vam je cirkus košarka.
Dok u EL se igra tvrdo, poštuje se svaki posed i svaki poena se krvavo zarađuje.
Dve različite košarke kao da nije isti sport.
Kaminski je u NBA bio igrač utakmice a ovde i ne igra.

razmisli

pre 7 meseci

NBA je sve više ulični basket.Čovek na čoveka,jedan na jedan.
Evropska košarka je pet na pet.
Ko voli fizikalije i pojedinačni kvalitet,gleda NBA.
Ko voli timsku igru ,kolektiv ,gleda Evroligu.

Milan

pre 7 meseci

Nema nizeg ranga u NBA timovi ne ispadaju iz lige zato nije zanimljivo, i da doping kontrola treba da se uvede
(D, 25. januar 2024 02:25)

Juce je NBA liga suspendovala Tristana Tompsona zbog dopinga, a vec danas neko pise da nemaju doping kontrolu.

Budo

pre 7 meseci

Na OI se jasno vidi. Neko pomenu Mundobasket, pa to su samo kvalifikacije za OI. To se donekle prati u zemljama ucesnicama, pravo Svetsko prvenstvo u kosarci su OI, to vec gleda ceo svet. Sta se tamo dogodi, pa NBA tim gazi svakog po 30 razlike u zavrsnici, o cemu onda pricamo, a to se i ne igra po NBA pravilima, vec po FIBA. Uostalom pola EL cine odpatci iz NBA, zapravo oni koji nisu uspeli da udju u ligu. Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji

legenda

pre 7 meseci

Iskreno zavidim zvezdašima što mogu da gledaju Tea uživo, čovek je neviđeni genije za košarku i živa legenda i samo čovek koji ne voli košarku ne uživa u njegovim potezima. Šteta što je u godinama i što je na kraju karijere pa treba uživati bar dok još igra i dok je tu

kukuruz kokicar

pre 7 meseci

Budo, 25. januar 2024 00:00

Bracika, SAD ima 300+ miliona stanovnika...
Šta misliš kad bi igrali jednom Evropa protiv SAD-a ko bi pobedio?

Idi begaj

pre 7 meseci

Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji
(Budo, 25. januar 2024 00:00)

7 utakmica finala NBA ili jedna za titulu Eurolige? Šta bi gledao?

Idi begaj

pre 7 meseci

a OI se jasno vidi. Neko pomenu Mundobasket, pa to su samo kvalifikacije za OI. To se donekle prati u zemljama ucesnicama, pravo Svetsko prvenstvo u kosarci su OI, to vec gleda ceo svet. Sta se tamo dogodi, pa NBA tim gazi svakog po 30 razlike u zavrsnici, o cemu onda pricamo, a to se i ne igra po NBA pravilima, vec po FIBA. Uostalom pola EL cine odpatci iz NBA, zapravo oni koji nisu uspeli da udju u ligu. Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji
(Budo, 25. januar 2024 00:00)

Ima raznih razmišljanja, stoga samo u svoje ime.....

U Nba su neuporedive atlete, što bi Jokara rekao "bog te vidio, ovi letu , idem ja kući".
Međutim, sam doživljaj gledanja utakmice je neuporediv.
U Euroligi je svakaka lopta važna, može da odluči ishod.
U Nba imaju otpr. 20 napada de gari uzme defanzivni skok i ide coast to coast, niđe veze....trener ćuti, ne zamera? Ipak je košarka timski sport.Dakle, od početka do karaja se igra timski u Euroligi. Nba je divljina, cirkus, marketing, pare, jedi, cugaj, rokaj, čirlidersice...U Euroligi akcenat je na igri, bar za sada.
Neuporedivo što se tiče uživanja u košarci.

Razlika je u brzini igre

pre 7 meseci

Da gledaju Tea, umesto NBA ligu? Ukucajte na YT ovo: "ANKLE BREAKER Chris Paul Embarrassing Plays on Miloš Teodosić". A ovo je izjava na nivou izjave Bože Maljkovića, da bi Džordan u EL postizao maksimalno 18 poena.

Idi begaj

pre 7 meseci

U NBA, košarka je i dalje pogrešna, po mom mišljenju. Više se radi o pojedincima. Košarka u Evropi je tradicionalna sa više timske igre i taktika, igrači znaju šta da rade na terenu u svakoj situaciji",

Više uživam u gledanju eurolige nego NBA. Osećam se košarkaškije.
Mba je "zanimljiva" od play offa ali i dalje ima puno egoizma...ja ću sam jer hoću da izađem na televizor.
U Euroligi alavost je iznimka koja potvrđuje pravilo.Mnogo više uživam u košarci Eurolige nego li NBA.
Zmago Sagadin je danas dao svoje viđenje razvoja Eurolige. Ko nije pročitao neka iznađe.

Cuyoshi

pre 7 meseci

NBA je 20-30 god ispred EL. Do pre 20 god EL je zaostajala 50 god.
Odbrane se slabije igraju zato sto ima 82 utakmice u regularnom ali u PO zakivaju
Trenutno ostednjim NBA tim (Klivlend, NYK isl) bi u EL mogao da izgubinsamo slucajno.
Pustite bajke.

Messi GOAT

pre 7 meseci

Tacnu tako.Nba je smesna Liga.
U Americi postoji samo jedna Liga a to je MLS,najjaca i najteza Liga sveta.Sve same Atlete igraju za MLS klubove i ne stede se u duelima.

Blek - Chicago

pre 7 meseci

“Kirilenko je 13 sezona proveo u NBA ligi, igrajući za Jutu, Minesotu i Bruklin, odigravši 852 utakmice.”
Da. ne valja NBA. Pa zašto si bio tamo i uzimao pare 13 godina?

El Doctore

pre 7 meseci

Isao da napisem komentar ali Maksa je bukvalno napisao sto bih i ja…

Svi ostali komentari su cisto filozofiranje i u 80% slucajeva grese ili mase poentu

rokva Marinković

pre 7 meseci

Kad u nba rese da igraju ozbiljno , tu je svakoj diskusiji kraj...za vreme plejofa nema bolje kosarke u univerzumu. A evroliga , lepo je da se igraju do koske sve utakmice ali tesko je pricati o boljoj kosarci kad jedan markus hauvard vedri i oblači u evropi a nije bio ni za razvojnu ligu u americi...

Evropska kosarka je vise izbalancirana sto se tice napad odbrana ali evroligaski igrači su u najboljem slucaju srednja klasa ...niko od njih ne bi bio tu da ima kvalitet za nba ugovor.

Roki

pre 7 meseci

D

Ne mora da ima nizi rang i ispadanje, dovoljno bi bilo da se smanji broj utakmica. Tako bi bilo manje prostora za kalkulisanje i utakmice bi imale vise takmicarskog znacaja. Sto se tice dopinga, T. Tompson je pre neki dan suspendova, valjda su mu na doping kontroli nasli nedozvoljene supstance.

Goks

pre 7 meseci

U poredjenju sa Euroligom NBA je seoski vašar. Obožavam košarku, igrao sam je ali više nemam živaca jedan sekund da pogledam bilo koju NBA utakmicu. 100 puta ću pre pogledati ABA ligu, recimo Borac - Zadar nego Boston - Lejkersi ili Denver svejedno. Konfekcija, meni bar, divljanje bez smisla. Kakve su to utakmice gde se prima ili daje po 140, 150 koševa.

Saguenay

pre 7 meseci

Dosta mi je ovih moralizatora! Evroliga jeste zanimljiva ali svaki NBA je za 5 klasa iznad! Uz to većina NBA igrača lokalni momci. Evroligu igraju Ameri koji nemaju kvalitet za NBA.

Budo

pre 7 meseci

Na OI se jasno vidi. Neko pomenu Mundobasket, pa to su samo kvalifikacije za OI. To se donekle prati u zemljama ucesnicama, pravo Svetsko prvenstvo u kosarci su OI, to vec gleda ceo svet. Sta se tamo dogodi, pa NBA tim gazi svakog po 30 razlike u zavrsnici, o cemu onda pricamo, a to se i ne igra po NBA pravilima, vec po FIBA. Uostalom pola EL cine odpatci iz NBA, zapravo oni koji nisu uspeli da udju u ligu. Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji

Razlika je u brzini igre

pre 7 meseci

Da gledaju Tea, umesto NBA ligu? Ukucajte na YT ovo: "ANKLE BREAKER Chris Paul Embarrassing Plays on Miloš Teodosić". A ovo je izjava na nivou izjave Bože Maljkovića, da bi Džordan u EL postizao maksimalno 18 poena.

Divlji bučak

pre 7 meseci

NBA već godinama ne zaslužuje da se zove košarkom. To je putujući cirkus lošije verzije Harlem Globetrottersa gde jedan čovek ima dozvolu da radi sve a ostali statiraju u kukuruzu i popunjavaju broj igrača na terenu.

Nema odbrane, nema timske igre, nema srčanosti, odanosti, požrtvovanja…

Evroliga možda nema “zvezde” ali ima sve istalo.

garadon

pre 7 meseci

Teodosic, Bjelica, Bogdanovic, Micic - svi su bili nosioci MVP priznanja u EL. Od pomenutih, jedino Bogdanovic igra, kakvu-takvu, ulogu u timu, kao rezervni igrac.

Стара школа

pre 7 meseci

Теодосић је и даље несумњиво најатрактивнији играч у ЕЛ иако је у годинама. Привилегија је гледати га уживо у Звездином дресу!

maksa

pre 7 meseci

Stvar je prosta. Igraci iz NBA nemaju potrebu da toliko taktiziraju da bi dosli do cilja tj poena. Evropski moraju jer nisu na tom individualnom nivou(sto tehnickom sto fizickom). Dodje vreme kad moraju-finale konferencije ili lige. Do tada, suvi pojedinacni kvalitet.

ГМ

pre 7 meseci

Tamo je radio sta se radi... uzimao milione.

Nba i EL jao prvo i osnovno nisu ista pravila košarke. Sudije nadasve.
Koraci, kriterijum faulova običnih i namernih. Tajmauti.
A onda i sama igra, sutiranja do neizmoglosti bez obzira na rezultat i vreme... naspram više timske igre i odbrane jer ima dosta manje utakmica i svaka je mnogo bitna.

Čak je i SP pokazalo da je razlika smanjena i nema je sem ako se ne okupe svi mogući i nemogući na jednom mestu. I to iz zemlje od preko 300 miliona ljudi.

Blek - Chicago

pre 7 meseci

“Kirilenko je 13 sezona proveo u NBA ligi, igrajući za Jutu, Minesotu i Bruklin, odigravši 852 utakmice.”
Da. ne valja NBA. Pa zašto si bio tamo i uzimao pare 13 godina?

Messi GOAT

pre 7 meseci

Tacnu tako.Nba je smesna Liga.
U Americi postoji samo jedna Liga a to je MLS,najjaca i najteza Liga sveta.Sve same Atlete igraju za MLS klubove i ne stede se u duelima.

Sub013

pre 7 meseci

Teo je i dalje bog košarke. Uživajte komšije sa takvim igračem u timu.
(Randy Marsh, 24. januar 2024 22:51)

Ovo su pravi ljubitelji kosarke, jednostavno ne mozes da ne volis Tea ako volis kosarku nebitno za koga navijas, na stranu sto nas je zaduzio maestralnim partijama i zemljom kada je igrao za nacionalni tim, ali ono sto on radi na kosarkaskom terenu je poezija, a i ovako je dobar momak nevezano za ludu glavu, svako ko ga mrzi ima problem sa sobom. Tebi brate bravo za komentar

Ljubitelj košarke

pre 7 meseci

Dosta mi je ovih moralizatora! Evroliga jeste zanimljiva ali svaki NBA je za 5 klasa iznad! Uz to većina NBA igrača lokalni momci. Evroligu igraju Ameri koji nemaju kvalitet za NBA.
(Saguenay, 24. januar 2024 23:28)

Uh, treba neko da javi Nemcima da se vrate par meseci u prošlost i dopuste amerima da ih pobede, na čelu sa drugim najboljim mladim igračem NBA lige - "mravom" Edvardsom.

I kad smo kod toga, neko treba da javi Aleksi Aleksi(!) Aleeeeeksiiiii(!!!) Avramoviću da izvadi najboljeg mladog igrača NBA lige Šeja Gildžes Aleksandera iz džepa.
Ne sme da ostane tamo. Treba šorc na hemijsko da pošalje.

WillyWonka

pre 7 meseci

Kirilenko, AK47, dokazao se u obje košarke, bio je veliki majstor. Nekako ga slabo spominju kad se nabrajaju veliki evropski košarkaši, a on je u NBA ostavio dobar trag, u vrijeme kad se tamo malo drukčije igralo. Zaslužuje veliko poštovanje.
NBA i evropska košarka se još uvijek ne mogu porediti. Tek kad se, ili ako se, uvedu ista pravila, moći će se praviti poređenja. Dotad je sve nagađanje i stvar ličnog ukusa.

Иван

pre 7 meseci

НБА лига осамдесетих, деведесетих и двијехиљадитих је хиљаду пута боља,занимљивија, озбиљнија од данашње. НБА је досадна јер је постала само шоу бизнис. Превише утакмица, слаба мотивисаност играча за сваку утакмицу, исцрпљеност, судијски критеријум на страни напада због што више лаких поена, непостојање правих ривалства између тимова, играчи често мијењају клубове, суперстар+статисти, индивидуална, не тимска игра, тројке с пола терена... Све више подсјећа на Харлем Глобтротерсе. Еврпска кошарка је права кошарка. Наравно да је боља од Нба. А Кириленко је био играчина. Свестран, борбен, паметан.

Cuyoshi

pre 7 meseci

NBA je 20-30 god ispred EL. Do pre 20 god EL je zaostajala 50 god.
Odbrane se slabije igraju zato sto ima 82 utakmice u regularnom ali u PO zakivaju
Trenutno ostednjim NBA tim (Klivlend, NYK isl) bi u EL mogao da izgubinsamo slucajno.
Pustite bajke.

mare

pre 7 meseci

NBA je registrovana kao entertainment organizacija to vam je cirkus košarka.
Dok u EL se igra tvrdo, poštuje se svaki posed i svaki poena se krvavo zarađuje.
Dve različite košarke kao da nije isti sport.
Kaminski je u NBA bio igrač utakmice a ovde i ne igra.

sprars

pre 7 meseci

Na OI se jasno vidi. Neko pomenu Mundobasket, pa to su samo kvalifikacije za OI. To se donekle prati u zemljama ucesnicama, pravo Svetsko prvenstvo u kosarci su OI, to vec gleda ceo svet. Sta se tamo dogodi, pa NBA tim gazi svakog po 30 razlike u zavrsnici, o cemu onda pricamo, a to se i ne igra po NBA pravilima, vec po FIBA. Uostalom pola EL cine odpatci iz NBA, zapravo oni koji nisu uspeli da udju u ligu. Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji
(Budo, 25. januar 2024 00:00

Omasio si poentu, covem uopste ne prica o tome, nego o kompetitivnosti takmicenja i pristupu igri. Niko ne kaze da su NBA timovi losiji od evropskih timova nego da je sam pristup takmicenju pogresan, bar iz ugla iskrenog ljubitelja kosarke, tamo se uglavnom ne igraju odbrane do plej ofa, napad se svodi na individualizam a timska igra tek ponegde moze da se vidi, u Evropi je potpuno suprotno, moze dosta toga korisnog iz EL kosarke da se primeni u NBA, to je i sam Greg Popovic govorio a i radio, sto najbolje svedoce njegovi rezultati i titule koje je osvajao.

Milan

pre 7 meseci

Nema nizeg ranga u NBA timovi ne ispadaju iz lige zato nije zanimljivo, i da doping kontrola treba da se uvede
(D, 25. januar 2024 02:25)

Juce je NBA liga suspendovala Tristana Tompsona zbog dopinga, a vec danas neko pise da nemaju doping kontrolu.

Straight Outta München

pre 7 meseci

Secam se NBA od pre 20 god, kada je recimo Detroit protivnicima dosta cesto dozvoljavao samo 70-80 poena. A bilo je utakmica gde su primali 68 poena. To sada ekipe spakuju za 17 min. Komedija.

Idi begaj

pre 7 meseci

Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji
(Budo, 25. januar 2024 00:00)

7 utakmica finala NBA ili jedna za titulu Eurolige? Šta bi gledao?

Doc. dr

pre 7 meseci

Potpuno tacno! U NBA ligi mnoge utakmice su gotovo revijalnog karaktera, usmerene na atraktivnost individualnih poteza, kao i za promociju prvih zvezda timova. Međutim, u plaj off-u NBA, utakmice dobijaju drugaciju dimenziju i tada se u igri mogu videti organizovane timske, takticke, uigrane akcije kako u napadu tako i u odbrani, ali ni tada raznovrsnost akcija u napadu i odbrani, ne mogu dostici nivo raznovrsnosti kosarke u Evropi. Međutim, ono sto cini razliku u kvalitetu u korist NBA jesu individualni, narocito atletski kvaliteti igraca. U tom segmentu, NBA je i dalje i jos ce dugo godina biti, znacajno ispred EL i zato jos uvek imamo situaciju da bi retko koja aktuelna ekipa iz EL u pravoj takmicarskoj utakmici mogla da parira nekom timu iz NBA.

Idi begaj

pre 7 meseci

U NBA, košarka je i dalje pogrešna, po mom mišljenju. Više se radi o pojedincima. Košarka u Evropi je tradicionalna sa više timske igre i taktika, igrači znaju šta da rade na terenu u svakoj situaciji",

Više uživam u gledanju eurolige nego NBA. Osećam se košarkaškije.
Mba je "zanimljiva" od play offa ali i dalje ima puno egoizma...ja ću sam jer hoću da izađem na televizor.
U Euroligi alavost je iznimka koja potvrđuje pravilo.Mnogo više uživam u košarci Eurolige nego li NBA.
Zmago Sagadin je danas dao svoje viđenje razvoja Eurolige. Ko nije pročitao neka iznađe.

Idi begaj

pre 7 meseci

a OI se jasno vidi. Neko pomenu Mundobasket, pa to su samo kvalifikacije za OI. To se donekle prati u zemljama ucesnicama, pravo Svetsko prvenstvo u kosarci su OI, to vec gleda ceo svet. Sta se tamo dogodi, pa NBA tim gazi svakog po 30 razlike u zavrsnici, o cemu onda pricamo, a to se i ne igra po NBA pravilima, vec po FIBA. Uostalom pola EL cine odpatci iz NBA, zapravo oni koji nisu uspeli da udju u ligu. Zaista smesna konstatacija, redosled u kosarci se zna. NBA, OI, EL, pa Mundobasket ili EK, poslednje poredjajte po volji
(Budo, 25. januar 2024 00:00)

Ima raznih razmišljanja, stoga samo u svoje ime.....

U Nba su neuporedive atlete, što bi Jokara rekao "bog te vidio, ovi letu , idem ja kući".
Međutim, sam doživljaj gledanja utakmice je neuporediv.
U Euroligi je svakaka lopta važna, može da odluči ishod.
U Nba imaju otpr. 20 napada de gari uzme defanzivni skok i ide coast to coast, niđe veze....trener ćuti, ne zamera? Ipak je košarka timski sport.Dakle, od početka do karaja se igra timski u Euroligi. Nba je divljina, cirkus, marketing, pare, jedi, cugaj, rokaj, čirlidersice...U Euroligi akcenat je na igri, bar za sada.
Neuporedivo što se tiče uživanja u košarci.

razmisli

pre 7 meseci

NBA je sve više ulični basket.Čovek na čoveka,jedan na jedan.
Evropska košarka je pet na pet.
Ko voli fizikalije i pojedinačni kvalitet,gleda NBA.
Ko voli timsku igru ,kolektiv ,gleda Evroligu.

El Doctore

pre 7 meseci

Isao da napisem komentar ali Maksa je bukvalno napisao sto bih i ja…

Svi ostali komentari su cisto filozofiranje i u 80% slucajeva grese ili mase poentu

kukuruz kokicar

pre 7 meseci

Budo, 25. januar 2024 00:00

Bracika, SAD ima 300+ miliona stanovnika...
Šta misliš kad bi igrali jednom Evropa protiv SAD-a ko bi pobedio?

legenda

pre 7 meseci

Iskreno zavidim zvezdašima što mogu da gledaju Tea uživo, čovek je neviđeni genije za košarku i živa legenda i samo čovek koji ne voli košarku ne uživa u njegovim potezima. Šteta što je u godinama i što je na kraju karijere pa treba uživati bar dok još igra i dok je tu

rokva Marinković

pre 7 meseci

Kad u nba rese da igraju ozbiljno , tu je svakoj diskusiji kraj...za vreme plejofa nema bolje kosarke u univerzumu. A evroliga , lepo je da se igraju do koske sve utakmice ali tesko je pricati o boljoj kosarci kad jedan markus hauvard vedri i oblači u evropi a nije bio ni za razvojnu ligu u americi...

Evropska kosarka je vise izbalancirana sto se tice napad odbrana ali evroligaski igrači su u najboljem slucaju srednja klasa ...niko od njih ne bi bio tu da ima kvalitet za nba ugovor.

Roki

pre 7 meseci

D

Ne mora da ima nizi rang i ispadanje, dovoljno bi bilo da se smanji broj utakmica. Tako bi bilo manje prostora za kalkulisanje i utakmice bi imale vise takmicarskog znacaja. Sto se tice dopinga, T. Tompson je pre neki dan suspendova, valjda su mu na doping kontroli nasli nedozvoljene supstance.