Košarka 62

Nedelja, 04.09.2022.

16:12

Spektakl u Kelnu – Nemačka posle dva produžetka poslala Litvaniju na 0/3!

Spektakl u Kelnu – Nemaèka posle dva produžetka poslala Litvaniju na 0/3! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

R.I.P. Eurosong

pre 2 godine

A što voliiiiiiim...
Mast ću da izvadim ovim bLitvancima što ih poznajem ovde u Irskoj.
Samo poznajem, niko mi od njih nije prijatelj. Oni prijatelje nemaju.

Liberty

pre 2 godine

Litvanci zaslužuju sve najgore u sportskom smislu, zbog onog banera i njihovog ponašanja prema igračima sprskog šampiona u Euroligi...

Heat

pre 2 godine

Vidim da mnogi ne vole Litvance, mada je i to blaga rec :) kakvi god oni bili, to je zemlja koja sa 2m stanovnika ima uvek sjajnu reprezentaciju. Treba primetiti da se njihova igra vise ne zasniva na sutu za tri poena i tako je sad vec (najmanje) drugu generaciju njihovih igraca. Osnovne karakteristike su cvrsta, muska kosarka sa puno kontakta i dominantna unutrasnja igra. Mozemo primetiti razliku izmedju njih i Letonije, tako da grese svi koji spominju "balticku" skolu kosarke.
Sto se tice Sabonisa, odlican igrac. Visok kosarkaski IQ, sjajno citanje igre, ne forsira. Jedina mana je sto je vise centar, iako ima telo za PF. Fenomenalan igrac.

Baca

pre 2 godine

Nek idu u Litvaniju nek drže Transparente, sad ce u Evroligi mozda da nam dolaze u Goste kad ih docekuje Zvezda i Partizan. Samo sto ona Atmosfera iz Zaligirisa nije ni malo kao u Beogradu...

Мица Melbourne

pre 2 godine

Litvanija samu sebe pobedila a šta reći za Šrudera, dečko je težak snob i da su mu Litvanci udarili flastera dobili bi utakmicu. A snob prvo poluvreme igra u crvenim patikama drugo u belim, verovatno reklama kao i zlatni pramen u obliku izduženog slova Z. Neverovatno izigravanje zvezde, da nam je samo da dobijemo Nemce pa da ih ispreskačemo i ovog klovna stavimo na mesto.

hvala Bogu te nisam englez

pre 2 godine

Srbija i Litvanija jedine imaju selektore koji u tajm-autu govore svojim jezikom.

Litvanci stradaju zbog bekova. Kakve su nekada imali, po trojicu, ovi su teški oblik krša.

I uzgred, mi ne govorimo Litva, već Litvanija.

zvezdale

pre 2 godine

Švabe prže najbolju košarku do sada. Šruda i Maodo Lo fenomenalni. A praktično bez cele petorke, Mo Vagner, Plajs, Bartel itd.

Litvanci na 0-3, prelepo. Još Bosanci da ih ispraše i ćeraj žgadiju nazad na Baltik.

Mare

pre 2 godine

Trener Litvanaca izgubio utakmicu. U prvom produzetku tri napada za redom Litvanci ne umeju da izgrade napad, a on ne zove tajm aut. Tad su mogli da zakopaju Nemce i zavrse posao.

JPR24

pre 2 godine

itvanci su kriminalni u odbrani
(fica, 04. septembar 2022 16:20)

Itekako !
(JPR24, 04. septembar 2022 16:32)

I te kako.
(Mikii, 04. septembar 2022 17:23)

Si ga utepal onako rvnički ?

sve je relativno

pre 2 godine

Litvanci ne treba puno da zale, sa cetvrtog mesta imaju otvoren put u polufinale. Igraju u 1/8 protiv Spanije koja se evo muci sa Belgijom, dok u cetvrtfinalu bi igrali najverovstnije protiv Hrvatske.
(navijac, 04. septembar 2022 17:39)

Ako ih u meču ko će dalje Bosanci ne izbace, a nije nemoguće.

Rodoljub Dzemperković

pre 2 godine

Niste svesni koliko mi je drago zbog trećeg uzastupnog poraza Litvanije na EP, naročito nakon onog sramnog dočeka naših košarkaša u Kaunasu gde su se uprava Žalgirisa i huligani na tribinama nadmetali ko će više da ispljuje našu zemlju i narod. Litvancima je košarka sve i ovo ih sigurno pogadja tamo gde su najtanji.

milan

pre 2 godine

Da li je Šreder (Schröder) igrao u Kelnu (Köln)ili je Šruder igrao u Kulnu? Šta vi mislite?
(Denis iz Kulna, 04. septembar 2022 16:48)
Pametnjaković mlađi...Mož' misliti, Šreder, Šroder, Keln je uvek Keln...

WillyWonka

pre 2 godine

Odlična utakmica, odlični navijači, odlično suđenje. Njemačka pomalo iz sjene tri pobjede. Nevjerovatno, ali Litvanija će morati angažovati stranog pleja, ako želi u budućnosti biti faktor. Vraški zanimljivo prvebstvo, uživam.

Padjine969

pre 2 godine

Litvanija i Srbija tvrdoglave kosarkaske nacije.Ne zele Amerikance u svojim redovima.Ili sto bi se reklo smatraju svoju skolu dovoljno kvalitetnom.Medjutim problem je u bazi,u izboru materijala.Litvanija sa oko dva do tri miliona i Srbija sa oko sest miliona stanovnika.Javnost uvek trazi uspehe.Ali kako,odakle pronaci talente sa potrebnim psihofizickim svojstvima.

garda

pre 2 godine

Za Litvance nikada ne mogu da navijam jos od 95.godine, nema pokvarenog pritiska koji nisu koristili protiv nas da sebe prikazu zrtvom i okrenu sve protiv nas. To isto su radili i kasnije, ali znam da je u americkim analiza utakmice u Atini utvrdjeno da je cak nasa reprezentacija ostecena a ne oni. Takvi su i u politici u odnosu prema nama. Najgori. Maodo Lo je prelomio ovu utakmicu koju je onaj Sruder forsiranjem zamalo izgubio.

Kukatilo

pre 2 godine

Franc Vagner, 21 godina, koliko i Pokuševski, a kakav igrač.
Nemci dosta podcenjeni, lepa ekipica. Nekada Novicki, Okuladža i deset drvoseča, sada 5-6 potkovanih košarkaša.
Litvanija sa najboljim tandemom visokih igrača na prvenstvu, ali spoljna linija slaba. Školovani igrači ali jednostavno bez kvaliteta i tako je još od Jasekevičijusa
(Milan, 04. septembar 2022 16:28)

Stani, Valancijunas i Sabonis su taj najbolji tandem? E, lepo si me nasmejao Miki.

Gastarbajter

pre 2 godine

Da li je Šreder (Schröder) igrao u Kelnu (Köln)ili je Šruder igrao u Kulnu? Šta vi mislite?
(Denis iz Kulna, 4. septembar 2022 16:48)

Tačno je da mi nemačko "ö" izgovaramo kao "e", ali u ovom slučaju je sam igrač objasnio da njegovo prezime treba izgovarati Šruder. Ne znam zašto, ali je tako.

Gibanitza

pre 2 godine

Biće zanimljiva utakmica između Litvanije i Bosne i Hercegovine u sredu, najverovatnije direktan okršaj za četvrto mesto, poslednje koje vodi u osminu finala.

navijac

pre 2 godine

Litvanci ne treba puno da zale, sa cetvrtog mesta imaju otvoren put u polufinale. Igraju u 1/8 protiv Spanije koja se evo muci sa Belgijom, dok u cetvrtfinalu bi igrali najverovstnije protiv Hrvatske.

Wllaxy

pre 2 godine

Svabe su inace poznate kao veliki ljubitelji i prijatelji srba i Srbije. Ogavni su mi i jedni i drugi. Litvaniji zelim da ispadne jos u grupnom takmicenju, a svabama da nalete na nas pa da ih razmontiramo.
(Pljuvac Svih Stilova, 04. septembar 2022 17:15)

Čisto košarku ako gledamo Litvanci su mi u top 4 najodvratnijih košarkaških nacija (uz neprikosnovenu Tursku, Španiju i Izrael), a ako generalno gledamo "prijatelje" naše zemlje, navijamo da 2/3 zemalja ispadne...

UŽEGLI ČOVEK

pre 2 godine

Sad treba staviti velike pare da će Litvanija dosvoji, biće lepa kvota. A dobiće sve u grupi do kraja i onda u nokaut fazi će igrati rasterećeno, polako i oslobođeno, što reče onaj Valjevac što je olupao sva ona kola ujutru na parkingu, i tako će iz senke da stignu u finale gde je sve moguće jer lopta je okrugla, a ni Španci nisu što su nekad bili. A ne vidim ni da će Mađarska predstavljati neku pretnju po njih. Ni Italija.

basketaš

pre 2 godine

Domantas Sabonis je takva prevaretina od igrača da je to komedija. Sa druge strane bata Maodo Lo sipa za sve pare. Najpotcenjeniji bek u EL. Nikad nije igrao u nekim elitnim u klubovima a ima top kvalitet. Gotivna ekipa Nemaca, pravo osveženje.

B.J.

pre 2 godine

Nemačka od utakmice kvalifikacija za SP sa Slovenijom veoma prijatno iznenadjenje. Organizovana, raznovrsna timska igra. Efikasno i jednostavno, bez previše komplikovanja i egzibicija (osim Šredera ponekad, naravno!). Vagner danas izvanredan, sve bolje igra. Ima tek 21 godinu a već je imao sjajne partije i u NBA i reprezentaciji. Sve radi na terenu, zaista je bilo uživanje gledati ga kako cepa mrežice danas. Šreder i on odskaču kvalitetom, Lo je takodje dosta napredovao, ali i ostatak sastava sasvim dobro obavlja svoje uloge. Drže se onoga što najbolje znaju i nema puno nekih improvizacija ili ispucavanja od njih. Očigledno su najslabiji na centarskim pozicijima, ali ne bi me iznenadilo da se na kraju bore za medalju.
Valančiunas mostruozna partija na obe strane, konačno je odigrao shodno svom renomeu. Pomalo neshvatljiv potez selektora da toliko bude van igre pred kraj oba produžetka. Nažalost, izostao doprinos saigrača, na prvom mestu ponovo katastrofalnog Sabonisa - čoveka koji je ubedljivo najveće razočaranje turnira do sada. Litvanci se muče sa plejmejkerima. Uglavnom igraju na individualne akcije i inspiraciju pojedinaca, pa pred kraj neminovno dolazi do pada i dezorganizovanih napada. Lekavičius je realno za rezervu, Jokubaitis možda bude koristan za nekoliko godina. Nedostaje neko kao Kalnietis od pre par godina i naravno pravi Sabonis za bolji plasman.

Pljuvac Svih Stilova

pre 2 godine

Bravo Švabe, samo nek ljigavi Litvanci ispadnu, taman da ponovo u Litvaniji mogu da nose razne transparente!
(Wllaxy, 4. septembar 2022 16:58)

Svabe su inace poznate kao veliki ljubitelji i prijatelji srba i Srbije. Ogavni su mi i jedni i drugi. Litvaniji zelim da ispadne jos u grupnom takmicenju, a svabama da nalete na nas pa da ih razmontiramo.

Skywalker

pre 2 godine

Litvanci mi nikada nisu bili nešto simpatični ali moram priznati da ih izuzetno poštujem samo usled činjenice da su jedni od retkih (pored nas) koji ne igraju sa naturalizovanim strancima. To je za tako malu zemlju izuzetno dostignuće i svaka im čast na tome.

Rema

pre 2 godine

Ako Litvanci izgube, ne mozemo se sa njima sresti do eventualnog finala.
Po nekoj trenutnoj proceni, igracemo protiv Ukrajine, zatim Francuske i Slovenija nas ceka u polufinalu.
Na drugoj strani kostura se ocekuje Spanija-Grcka polufinale.
Ali ima jos mnogo da se igra, uveren sam da ce nasi mudro "birati" mesto u nasoj grupi.

Zli Zo

pre 2 godine

Kakva sudijska krađa suditi faul u napadu Litvancima na kraj dvokoraka, 6 sec pre kraja prvog produžetka... Nemci na krilima sudija... ali dobro, spustiće ih već neko na zemlju.

srbija

pre 2 godine

Au, kakva tekma. Litva na 0:3, a Nemci na 3:0?!?! Da mi je neko rekao na pocetku prvenstva, smejao bih se. Litva ima, posle Srbije, najbolji centarski tandem na prvenstvu! Bilo kako bilo, jedva cekam GER-SLO, to ce biti odlicna utakmica...

Milan

pre 2 godine

Franc Vagner, 21 godina, koliko i Pokuševski, a kakav igrač.
Nemci dosta podcenjeni, lepa ekipica. Nekada Novicki, Okuladža i deset drvoseča, sada 5-6 potkovanih košarkaša.
Litvanija sa najboljim tandemom visokih igrača na prvenstvu, ali spoljna linija slaba. Školovani igrači ali jednostavno bez kvaliteta i tako je još od Jasekevičijusa

Skywalker

pre 2 godine

Litvanci mi nikada nisu bili nešto simpatični ali moram priznati da ih izuzetno poštujem samo usled činjenice da su jedni od retkih (pored nas) koji ne igraju sa naturalizovanim strancima. To je za tako malu zemlju izuzetno dostignuće i svaka im čast na tome.

Milan

pre 2 godine

Franc Vagner, 21 godina, koliko i Pokuševski, a kakav igrač.
Nemci dosta podcenjeni, lepa ekipica. Nekada Novicki, Okuladža i deset drvoseča, sada 5-6 potkovanih košarkaša.
Litvanija sa najboljim tandemom visokih igrača na prvenstvu, ali spoljna linija slaba. Školovani igrači ali jednostavno bez kvaliteta i tako je još od Jasekevičijusa

Rodoljub Dzemperković

pre 2 godine

Niste svesni koliko mi je drago zbog trećeg uzastupnog poraza Litvanije na EP, naročito nakon onog sramnog dočeka naših košarkaša u Kaunasu gde su se uprava Žalgirisa i huligani na tribinama nadmetali ko će više da ispljuje našu zemlju i narod. Litvancima je košarka sve i ovo ih sigurno pogadja tamo gde su najtanji.

hvala Bogu te nisam englez

pre 2 godine

Srbija i Litvanija jedine imaju selektore koji u tajm-autu govore svojim jezikom.

Litvanci stradaju zbog bekova. Kakve su nekada imali, po trojicu, ovi su teški oblik krša.

I uzgred, mi ne govorimo Litva, već Litvanija.

srbija

pre 2 godine

Au, kakva tekma. Litva na 0:3, a Nemci na 3:0?!?! Da mi je neko rekao na pocetku prvenstva, smejao bih se. Litva ima, posle Srbije, najbolji centarski tandem na prvenstvu! Bilo kako bilo, jedva cekam GER-SLO, to ce biti odlicna utakmica...

zvezdale

pre 2 godine

Švabe prže najbolju košarku do sada. Šruda i Maodo Lo fenomenalni. A praktično bez cele petorke, Mo Vagner, Plajs, Bartel itd.

Litvanci na 0-3, prelepo. Još Bosanci da ih ispraše i ćeraj žgadiju nazad na Baltik.

garda

pre 2 godine

Za Litvance nikada ne mogu da navijam jos od 95.godine, nema pokvarenog pritiska koji nisu koristili protiv nas da sebe prikazu zrtvom i okrenu sve protiv nas. To isto su radili i kasnije, ali znam da je u americkim analiza utakmice u Atini utvrdjeno da je cak nasa reprezentacija ostecena a ne oni. Takvi su i u politici u odnosu prema nama. Najgori. Maodo Lo je prelomio ovu utakmicu koju je onaj Sruder forsiranjem zamalo izgubio.

Pljuvac Svih Stilova

pre 2 godine

Bravo Švabe, samo nek ljigavi Litvanci ispadnu, taman da ponovo u Litvaniji mogu da nose razne transparente!
(Wllaxy, 4. septembar 2022 16:58)

Svabe su inace poznate kao veliki ljubitelji i prijatelji srba i Srbije. Ogavni su mi i jedni i drugi. Litvaniji zelim da ispadne jos u grupnom takmicenju, a svabama da nalete na nas pa da ih razmontiramo.

Wllaxy

pre 2 godine

Svabe su inace poznate kao veliki ljubitelji i prijatelji srba i Srbije. Ogavni su mi i jedni i drugi. Litvaniji zelim da ispadne jos u grupnom takmicenju, a svabama da nalete na nas pa da ih razmontiramo.
(Pljuvac Svih Stilova, 04. septembar 2022 17:15)

Čisto košarku ako gledamo Litvanci su mi u top 4 najodvratnijih košarkaških nacija (uz neprikosnovenu Tursku, Španiju i Izrael), a ako generalno gledamo "prijatelje" naše zemlje, navijamo da 2/3 zemalja ispadne...

Мица Melbourne

pre 2 godine

Litvanija samu sebe pobedila a šta reći za Šrudera, dečko je težak snob i da su mu Litvanci udarili flastera dobili bi utakmicu. A snob prvo poluvreme igra u crvenim patikama drugo u belim, verovatno reklama kao i zlatni pramen u obliku izduženog slova Z. Neverovatno izigravanje zvezde, da nam je samo da dobijemo Nemce pa da ih ispreskačemo i ovog klovna stavimo na mesto.

sve je relativno

pre 2 godine

Litvanci ne treba puno da zale, sa cetvrtog mesta imaju otvoren put u polufinale. Igraju u 1/8 protiv Spanije koja se evo muci sa Belgijom, dok u cetvrtfinalu bi igrali najverovstnije protiv Hrvatske.
(navijac, 04. septembar 2022 17:39)

Ako ih u meču ko će dalje Bosanci ne izbace, a nije nemoguće.

Liberty

pre 2 godine

Litvanci zaslužuju sve najgore u sportskom smislu, zbog onog banera i njihovog ponašanja prema igračima sprskog šampiona u Euroligi...

Gibanitza

pre 2 godine

Biće zanimljiva utakmica između Litvanije i Bosne i Hercegovine u sredu, najverovatnije direktan okršaj za četvrto mesto, poslednje koje vodi u osminu finala.

Rema

pre 2 godine

Ako Litvanci izgube, ne mozemo se sa njima sresti do eventualnog finala.
Po nekoj trenutnoj proceni, igracemo protiv Ukrajine, zatim Francuske i Slovenija nas ceka u polufinalu.
Na drugoj strani kostura se ocekuje Spanija-Grcka polufinale.
Ali ima jos mnogo da se igra, uveren sam da ce nasi mudro "birati" mesto u nasoj grupi.

Kukatilo

pre 2 godine

Franc Vagner, 21 godina, koliko i Pokuševski, a kakav igrač.
Nemci dosta podcenjeni, lepa ekipica. Nekada Novicki, Okuladža i deset drvoseča, sada 5-6 potkovanih košarkaša.
Litvanija sa najboljim tandemom visokih igrača na prvenstvu, ali spoljna linija slaba. Školovani igrači ali jednostavno bez kvaliteta i tako je još od Jasekevičijusa
(Milan, 04. septembar 2022 16:28)

Stani, Valancijunas i Sabonis su taj najbolji tandem? E, lepo si me nasmejao Miki.

Baca

pre 2 godine

Nek idu u Litvaniju nek drže Transparente, sad ce u Evroligi mozda da nam dolaze u Goste kad ih docekuje Zvezda i Partizan. Samo sto ona Atmosfera iz Zaligirisa nije ni malo kao u Beogradu...

basketaš

pre 2 godine

Domantas Sabonis je takva prevaretina od igrača da je to komedija. Sa druge strane bata Maodo Lo sipa za sve pare. Najpotcenjeniji bek u EL. Nikad nije igrao u nekim elitnim u klubovima a ima top kvalitet. Gotivna ekipa Nemaca, pravo osveženje.

WillyWonka

pre 2 godine

Odlična utakmica, odlični navijači, odlično suđenje. Njemačka pomalo iz sjene tri pobjede. Nevjerovatno, ali Litvanija će morati angažovati stranog pleja, ako želi u budućnosti biti faktor. Vraški zanimljivo prvebstvo, uživam.

Heat

pre 2 godine

Vidim da mnogi ne vole Litvance, mada je i to blaga rec :) kakvi god oni bili, to je zemlja koja sa 2m stanovnika ima uvek sjajnu reprezentaciju. Treba primetiti da se njihova igra vise ne zasniva na sutu za tri poena i tako je sad vec (najmanje) drugu generaciju njihovih igraca. Osnovne karakteristike su cvrsta, muska kosarka sa puno kontakta i dominantna unutrasnja igra. Mozemo primetiti razliku izmedju njih i Letonije, tako da grese svi koji spominju "balticku" skolu kosarke.
Sto se tice Sabonisa, odlican igrac. Visok kosarkaski IQ, sjajno citanje igre, ne forsira. Jedina mana je sto je vise centar, iako ima telo za PF. Fenomenalan igrac.

R.I.P. Eurosong

pre 2 godine

A što voliiiiiiim...
Mast ću da izvadim ovim bLitvancima što ih poznajem ovde u Irskoj.
Samo poznajem, niko mi od njih nije prijatelj. Oni prijatelje nemaju.

navijac

pre 2 godine

Litvanci ne treba puno da zale, sa cetvrtog mesta imaju otvoren put u polufinale. Igraju u 1/8 protiv Spanije koja se evo muci sa Belgijom, dok u cetvrtfinalu bi igrali najverovstnije protiv Hrvatske.

Mare

pre 2 godine

Trener Litvanaca izgubio utakmicu. U prvom produzetku tri napada za redom Litvanci ne umeju da izgrade napad, a on ne zove tajm aut. Tad su mogli da zakopaju Nemce i zavrse posao.

Zli Zo

pre 2 godine

Kakva sudijska krađa suditi faul u napadu Litvancima na kraj dvokoraka, 6 sec pre kraja prvog produžetka... Nemci na krilima sudija... ali dobro, spustiće ih već neko na zemlju.

B.J.

pre 2 godine

Nemačka od utakmice kvalifikacija za SP sa Slovenijom veoma prijatno iznenadjenje. Organizovana, raznovrsna timska igra. Efikasno i jednostavno, bez previše komplikovanja i egzibicija (osim Šredera ponekad, naravno!). Vagner danas izvanredan, sve bolje igra. Ima tek 21 godinu a već je imao sjajne partije i u NBA i reprezentaciji. Sve radi na terenu, zaista je bilo uživanje gledati ga kako cepa mrežice danas. Šreder i on odskaču kvalitetom, Lo je takodje dosta napredovao, ali i ostatak sastava sasvim dobro obavlja svoje uloge. Drže se onoga što najbolje znaju i nema puno nekih improvizacija ili ispucavanja od njih. Očigledno su najslabiji na centarskim pozicijima, ali ne bi me iznenadilo da se na kraju bore za medalju.
Valančiunas mostruozna partija na obe strane, konačno je odigrao shodno svom renomeu. Pomalo neshvatljiv potez selektora da toliko bude van igre pred kraj oba produžetka. Nažalost, izostao doprinos saigrača, na prvom mestu ponovo katastrofalnog Sabonisa - čoveka koji je ubedljivo najveće razočaranje turnira do sada. Litvanci se muče sa plejmejkerima. Uglavnom igraju na individualne akcije i inspiraciju pojedinaca, pa pred kraj neminovno dolazi do pada i dezorganizovanih napada. Lekavičius je realno za rezervu, Jokubaitis možda bude koristan za nekoliko godina. Nedostaje neko kao Kalnietis od pre par godina i naravno pravi Sabonis za bolji plasman.

Padjine969

pre 2 godine

Litvanija i Srbija tvrdoglave kosarkaske nacije.Ne zele Amerikance u svojim redovima.Ili sto bi se reklo smatraju svoju skolu dovoljno kvalitetnom.Medjutim problem je u bazi,u izboru materijala.Litvanija sa oko dva do tri miliona i Srbija sa oko sest miliona stanovnika.Javnost uvek trazi uspehe.Ali kako,odakle pronaci talente sa potrebnim psihofizickim svojstvima.

Gastarbajter

pre 2 godine

Da li je Šreder (Schröder) igrao u Kelnu (Köln)ili je Šruder igrao u Kulnu? Šta vi mislite?
(Denis iz Kulna, 4. septembar 2022 16:48)

Tačno je da mi nemačko "ö" izgovaramo kao "e", ali u ovom slučaju je sam igrač objasnio da njegovo prezime treba izgovarati Šruder. Ne znam zašto, ali je tako.

JPR24

pre 2 godine

itvanci su kriminalni u odbrani
(fica, 04. septembar 2022 16:20)

Itekako !
(JPR24, 04. septembar 2022 16:32)

I te kako.
(Mikii, 04. septembar 2022 17:23)

Si ga utepal onako rvnički ?

UŽEGLI ČOVEK

pre 2 godine

Sad treba staviti velike pare da će Litvanija dosvoji, biće lepa kvota. A dobiće sve u grupi do kraja i onda u nokaut fazi će igrati rasterećeno, polako i oslobođeno, što reče onaj Valjevac što je olupao sva ona kola ujutru na parkingu, i tako će iz senke da stignu u finale gde je sve moguće jer lopta je okrugla, a ni Španci nisu što su nekad bili. A ne vidim ni da će Mađarska predstavljati neku pretnju po njih. Ni Italija.

milan

pre 2 godine

Da li je Šreder (Schröder) igrao u Kelnu (Köln)ili je Šruder igrao u Kulnu? Šta vi mislite?
(Denis iz Kulna, 04. septembar 2022 16:48)
Pametnjaković mlađi...Mož' misliti, Šreder, Šroder, Keln je uvek Keln...

Padjine969

pre 2 godine

Litvanija i Srbija tvrdoglave kosarkaske nacije.Ne zele Amerikance u svojim redovima.Ili sto bi se reklo smatraju svoju skolu dovoljno kvalitetnom.Medjutim problem je u bazi,u izboru materijala.Litvanija sa oko dva do tri miliona i Srbija sa oko sest miliona stanovnika.Javnost uvek trazi uspehe.Ali kako,odakle pronaci talente sa potrebnim psihofizickim svojstvima.

Zli Zo

pre 2 godine

Kakva sudijska krađa suditi faul u napadu Litvancima na kraj dvokoraka, 6 sec pre kraja prvog produžetka... Nemci na krilima sudija... ali dobro, spustiće ih već neko na zemlju.

UŽEGLI ČOVEK

pre 2 godine

Sad treba staviti velike pare da će Litvanija dosvoji, biće lepa kvota. A dobiće sve u grupi do kraja i onda u nokaut fazi će igrati rasterećeno, polako i oslobođeno, što reče onaj Valjevac što je olupao sva ona kola ujutru na parkingu, i tako će iz senke da stignu u finale gde je sve moguće jer lopta je okrugla, a ni Španci nisu što su nekad bili. A ne vidim ni da će Mađarska predstavljati neku pretnju po njih. Ni Italija.

milan

pre 2 godine

Da li je Šreder (Schröder) igrao u Kelnu (Köln)ili je Šruder igrao u Kulnu? Šta vi mislite?
(Denis iz Kulna, 04. septembar 2022 16:48)
Pametnjaković mlađi...Mož' misliti, Šreder, Šroder, Keln je uvek Keln...

Rema

pre 2 godine

Ako Litvanci izgube, ne mozemo se sa njima sresti do eventualnog finala.
Po nekoj trenutnoj proceni, igracemo protiv Ukrajine, zatim Francuske i Slovenija nas ceka u polufinalu.
Na drugoj strani kostura se ocekuje Spanija-Grcka polufinale.
Ali ima jos mnogo da se igra, uveren sam da ce nasi mudro "birati" mesto u nasoj grupi.

Gastarbajter

pre 2 godine

Da li je Šreder (Schröder) igrao u Kelnu (Köln)ili je Šruder igrao u Kulnu? Šta vi mislite?
(Denis iz Kulna, 4. septembar 2022 16:48)

Tačno je da mi nemačko "ö" izgovaramo kao "e", ali u ovom slučaju je sam igrač objasnio da njegovo prezime treba izgovarati Šruder. Ne znam zašto, ali je tako.

zvezdale

pre 2 godine

Švabe prže najbolju košarku do sada. Šruda i Maodo Lo fenomenalni. A praktično bez cele petorke, Mo Vagner, Plajs, Bartel itd.

Litvanci na 0-3, prelepo. Još Bosanci da ih ispraše i ćeraj žgadiju nazad na Baltik.

Мица Melbourne

pre 2 godine

Litvanija samu sebe pobedila a šta reći za Šrudera, dečko je težak snob i da su mu Litvanci udarili flastera dobili bi utakmicu. A snob prvo poluvreme igra u crvenim patikama drugo u belim, verovatno reklama kao i zlatni pramen u obliku izduženog slova Z. Neverovatno izigravanje zvezde, da nam je samo da dobijemo Nemce pa da ih ispreskačemo i ovog klovna stavimo na mesto.

Milan

pre 2 godine

Franc Vagner, 21 godina, koliko i Pokuševski, a kakav igrač.
Nemci dosta podcenjeni, lepa ekipica. Nekada Novicki, Okuladža i deset drvoseča, sada 5-6 potkovanih košarkaša.
Litvanija sa najboljim tandemom visokih igrača na prvenstvu, ali spoljna linija slaba. Školovani igrači ali jednostavno bez kvaliteta i tako je još od Jasekevičijusa

Rodoljub Dzemperković

pre 2 godine

Niste svesni koliko mi je drago zbog trećeg uzastupnog poraza Litvanije na EP, naročito nakon onog sramnog dočeka naših košarkaša u Kaunasu gde su se uprava Žalgirisa i huligani na tribinama nadmetali ko će više da ispljuje našu zemlju i narod. Litvancima je košarka sve i ovo ih sigurno pogadja tamo gde su najtanji.

Pljuvac Svih Stilova

pre 2 godine

Bravo Švabe, samo nek ljigavi Litvanci ispadnu, taman da ponovo u Litvaniji mogu da nose razne transparente!
(Wllaxy, 4. septembar 2022 16:58)

Svabe su inace poznate kao veliki ljubitelji i prijatelji srba i Srbije. Ogavni su mi i jedni i drugi. Litvaniji zelim da ispadne jos u grupnom takmicenju, a svabama da nalete na nas pa da ih razmontiramo.

basketaš

pre 2 godine

Domantas Sabonis je takva prevaretina od igrača da je to komedija. Sa druge strane bata Maodo Lo sipa za sve pare. Najpotcenjeniji bek u EL. Nikad nije igrao u nekim elitnim u klubovima a ima top kvalitet. Gotivna ekipa Nemaca, pravo osveženje.

garda

pre 2 godine

Za Litvance nikada ne mogu da navijam jos od 95.godine, nema pokvarenog pritiska koji nisu koristili protiv nas da sebe prikazu zrtvom i okrenu sve protiv nas. To isto su radili i kasnije, ali znam da je u americkim analiza utakmice u Atini utvrdjeno da je cak nasa reprezentacija ostecena a ne oni. Takvi su i u politici u odnosu prema nama. Najgori. Maodo Lo je prelomio ovu utakmicu koju je onaj Sruder forsiranjem zamalo izgubio.

Skywalker

pre 2 godine

Litvanci mi nikada nisu bili nešto simpatični ali moram priznati da ih izuzetno poštujem samo usled činjenice da su jedni od retkih (pored nas) koji ne igraju sa naturalizovanim strancima. To je za tako malu zemlju izuzetno dostignuće i svaka im čast na tome.

srbija

pre 2 godine

Au, kakva tekma. Litva na 0:3, a Nemci na 3:0?!?! Da mi je neko rekao na pocetku prvenstva, smejao bih se. Litva ima, posle Srbije, najbolji centarski tandem na prvenstvu! Bilo kako bilo, jedva cekam GER-SLO, to ce biti odlicna utakmica...

Baca

pre 2 godine

Nek idu u Litvaniju nek drže Transparente, sad ce u Evroligi mozda da nam dolaze u Goste kad ih docekuje Zvezda i Partizan. Samo sto ona Atmosfera iz Zaligirisa nije ni malo kao u Beogradu...

Kukatilo

pre 2 godine

Franc Vagner, 21 godina, koliko i Pokuševski, a kakav igrač.
Nemci dosta podcenjeni, lepa ekipica. Nekada Novicki, Okuladža i deset drvoseča, sada 5-6 potkovanih košarkaša.
Litvanija sa najboljim tandemom visokih igrača na prvenstvu, ali spoljna linija slaba. Školovani igrači ali jednostavno bez kvaliteta i tako je još od Jasekevičijusa
(Milan, 04. septembar 2022 16:28)

Stani, Valancijunas i Sabonis su taj najbolji tandem? E, lepo si me nasmejao Miki.

hvala Bogu te nisam englez

pre 2 godine

Srbija i Litvanija jedine imaju selektore koji u tajm-autu govore svojim jezikom.

Litvanci stradaju zbog bekova. Kakve su nekada imali, po trojicu, ovi su teški oblik krša.

I uzgred, mi ne govorimo Litva, već Litvanija.

WillyWonka

pre 2 godine

Odlična utakmica, odlični navijači, odlično suđenje. Njemačka pomalo iz sjene tri pobjede. Nevjerovatno, ali Litvanija će morati angažovati stranog pleja, ako želi u budućnosti biti faktor. Vraški zanimljivo prvebstvo, uživam.

Liberty

pre 2 godine

Litvanci zaslužuju sve najgore u sportskom smislu, zbog onog banera i njihovog ponašanja prema igračima sprskog šampiona u Euroligi...

Heat

pre 2 godine

Vidim da mnogi ne vole Litvance, mada je i to blaga rec :) kakvi god oni bili, to je zemlja koja sa 2m stanovnika ima uvek sjajnu reprezentaciju. Treba primetiti da se njihova igra vise ne zasniva na sutu za tri poena i tako je sad vec (najmanje) drugu generaciju njihovih igraca. Osnovne karakteristike su cvrsta, muska kosarka sa puno kontakta i dominantna unutrasnja igra. Mozemo primetiti razliku izmedju njih i Letonije, tako da grese svi koji spominju "balticku" skolu kosarke.
Sto se tice Sabonisa, odlican igrac. Visok kosarkaski IQ, sjajno citanje igre, ne forsira. Jedina mana je sto je vise centar, iako ima telo za PF. Fenomenalan igrac.

Gibanitza

pre 2 godine

Biće zanimljiva utakmica između Litvanije i Bosne i Hercegovine u sredu, najverovatnije direktan okršaj za četvrto mesto, poslednje koje vodi u osminu finala.

JPR24

pre 2 godine

itvanci su kriminalni u odbrani
(fica, 04. septembar 2022 16:20)

Itekako !
(JPR24, 04. septembar 2022 16:32)

I te kako.
(Mikii, 04. septembar 2022 17:23)

Si ga utepal onako rvnički ?

navijac

pre 2 godine

Litvanci ne treba puno da zale, sa cetvrtog mesta imaju otvoren put u polufinale. Igraju u 1/8 protiv Spanije koja se evo muci sa Belgijom, dok u cetvrtfinalu bi igrali najverovstnije protiv Hrvatske.

B.J.

pre 2 godine

Nemačka od utakmice kvalifikacija za SP sa Slovenijom veoma prijatno iznenadjenje. Organizovana, raznovrsna timska igra. Efikasno i jednostavno, bez previše komplikovanja i egzibicija (osim Šredera ponekad, naravno!). Vagner danas izvanredan, sve bolje igra. Ima tek 21 godinu a već je imao sjajne partije i u NBA i reprezentaciji. Sve radi na terenu, zaista je bilo uživanje gledati ga kako cepa mrežice danas. Šreder i on odskaču kvalitetom, Lo je takodje dosta napredovao, ali i ostatak sastava sasvim dobro obavlja svoje uloge. Drže se onoga što najbolje znaju i nema puno nekih improvizacija ili ispucavanja od njih. Očigledno su najslabiji na centarskim pozicijima, ali ne bi me iznenadilo da se na kraju bore za medalju.
Valančiunas mostruozna partija na obe strane, konačno je odigrao shodno svom renomeu. Pomalo neshvatljiv potez selektora da toliko bude van igre pred kraj oba produžetka. Nažalost, izostao doprinos saigrača, na prvom mestu ponovo katastrofalnog Sabonisa - čoveka koji je ubedljivo najveće razočaranje turnira do sada. Litvanci se muče sa plejmejkerima. Uglavnom igraju na individualne akcije i inspiraciju pojedinaca, pa pred kraj neminovno dolazi do pada i dezorganizovanih napada. Lekavičius je realno za rezervu, Jokubaitis možda bude koristan za nekoliko godina. Nedostaje neko kao Kalnietis od pre par godina i naravno pravi Sabonis za bolji plasman.

Wllaxy

pre 2 godine

Svabe su inace poznate kao veliki ljubitelji i prijatelji srba i Srbije. Ogavni su mi i jedni i drugi. Litvaniji zelim da ispadne jos u grupnom takmicenju, a svabama da nalete na nas pa da ih razmontiramo.
(Pljuvac Svih Stilova, 04. septembar 2022 17:15)

Čisto košarku ako gledamo Litvanci su mi u top 4 najodvratnijih košarkaških nacija (uz neprikosnovenu Tursku, Španiju i Izrael), a ako generalno gledamo "prijatelje" naše zemlje, navijamo da 2/3 zemalja ispadne...

sve je relativno

pre 2 godine

Litvanci ne treba puno da zale, sa cetvrtog mesta imaju otvoren put u polufinale. Igraju u 1/8 protiv Spanije koja se evo muci sa Belgijom, dok u cetvrtfinalu bi igrali najverovstnije protiv Hrvatske.
(navijac, 04. septembar 2022 17:39)

Ako ih u meču ko će dalje Bosanci ne izbace, a nije nemoguće.

Mare

pre 2 godine

Trener Litvanaca izgubio utakmicu. U prvom produzetku tri napada za redom Litvanci ne umeju da izgrade napad, a on ne zove tajm aut. Tad su mogli da zakopaju Nemce i zavrse posao.

R.I.P. Eurosong

pre 2 godine

A što voliiiiiiim...
Mast ću da izvadim ovim bLitvancima što ih poznajem ovde u Irskoj.
Samo poznajem, niko mi od njih nije prijatelj. Oni prijatelje nemaju.