Košarka 241

Utorak, 26.01.2016.

18:00

Bitka za Rio: Srbija sa Angolom i Portorikom

Košarkaši Srbije igraće sa Angolom i Portorikom u podgrupi A kvalifikacija za Rio 2016, a u podgrupi B u Beogradu boriće se Japan, Češka i Letonija.

Bitka za Rio: Srbija sa Angolom i Portorikom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

241 Komentari

Sortiraj po:

Holy Smoke

pre 8 godina

Ma samo Bobi i Jokic da igraju. Samo to zelim da vidim! Ispod kosa totalna dominacija.
Nadam se samo da ce mi se zelja ispuniti da ih gledam u Areni kako zajedno igraju.

Đole Niš

pre 8 godina

Realno ove dve reprezentacije bi pobedio sastav 12 najboljih iz KLS a ostatak turnira iz Aba lige...Lepo je to sto smo dobili lake protivnike ali Djukanovic je lepo rekao ovih 2,5M bolje da je otislo u centre poput Leskovca,Cacka,Vrsca..jer oni bi sa tim parama dosa uradili a mi ako ne uspemo da se plasiramo bez organizacije turnra nismo ni zasluzili ali dobro..Ajde barem da ih razvalimo sve posteno!
(vu, 26. januar 2016 19:18)
Zovi tegija u petak pa plačite zajedno...
Stvarno mi nisu jasni ovakvi ljudi, sve im ne valja...

tata mata

pre 8 godina

A jel Bošković još trener ženske rukometne reprezentacije?Mislim da je zaslužio da bude neki tim menadžer srpskog olimpijskog tima u Riju...A ujedno da i rukomet na taj način bude prisutan na olimpijadi.Samo ga pozovite prihvatiće on nemate ,vi problema sa tim.

Pera

pre 8 godina

E muka mi je vise od nezasluzenih pozivnica, konkretno Turskoj. Po kojoj osnovi oni redovno dobijaju pozivnice, a onda dodju odigraju nonsalantno (ili jednostavno nemaju pojma) i zavrse turnir kao 14-ti, 15-ti ili 25-ti. I jos jedna stvar. Jel sam ja to izlapeo sa 30 ili (po proslogodisnjoj prici sa eurobasketa) samo prvih 7 imaju sanse za Rio (od toga prve 2 idu direktno). Secam se da su Hrvati provlacili svoje kroz blato kad su ispali od Ceske i nisu usli u top 8, jer navodno nece moci cak ni u kvalifikacije za Rio. Molim da me neko ispravi ako gresim. Mozda gresim. Sportski pozdrav!

ironični che

pre 8 godina

Šteta. Htio sam da igramo protiv vas u beogradu. Vi ste svakako imali sreće a i mi smo mogli proci gore. Talijane smo dobili zadnje 3 i uglavnom su nam musterije iako imaju dobru ekipu. A ako je istina da nema spanulisa princezisa i jos neko ne sjecam se trebali bi ih dobiti. Imamo neke sanse(Jj, 26. januar 2016 23:05)

Baš šteta, jer je opšte poznato da nas vi redovno dobijate, a naročito u Beogradu

voodoo

pre 8 godina

Domacin smo, najlaksa grupa, lepo nam se slozilo sve, medjutim sistem je bez prava na kiks nakon te podgrupe, realno bolji smo i od Letonije i od Ceske, medjutim oni nece doci u Beograd porazeni, a i imaju ipak neki kvalitet. Igracemo protiv obe ekipe verovatno u polufinalu i finalu, treba ozbiljni da shvatimo te utakmice, nema mesta za lose vece.

daliborrr

pre 8 godina

nebi trebali nikoga da pocenjujemo. naravno mogli smo i gore da prodjemo ali korak po korak. poletili smo mi pre polufinale na ep protiv litvanije pa smo izgubili i ako smo bolji od litvanije. a za tebe jj pa i mi smo hteli da igramo protiv vas na ep-u ali je vas ceska ponizila u osminu finala. a ako su vama italijani stare musterije sta ste vi onda tek nama?:) pa mi vas pobedjujemo gde god stignemo u kosarci,vaterpolu,davis cup, djokovic poniza cilica, u odbojci nismo se sastali jer vas tamo nigde nema.

Ilija

pre 8 godina

Malo je verovatno da imamo NBA igrače za kvalifikacije. Realno tim za kvalifikacioni turnir Teodosić, Jović, Bogdanović, Milosavljević, Nedović, Gudurić, Simonović, Kalinić, Mačvan, Raduljica, Kuzmić i Milutinov. Onda otpadaju Simonović, Kuzmić i Milutinov a dolaze Bjelica, Marjanović i Jokić. Samo da nas povrede mimoiđu i sve je to ok. Letonija nije za potcenjivanje, sa Portorikom neugodna tradicija ali njih nema nigde više od 15 godina, Česi ekipa od 3 igrača. Angola i Japan na izletu :) zanimljiva analiza tima inače, nikada se ne bih setio da Savana treba vratiti u tim http://www.beforeafter.rs/sport/srbija-leti-na-olimpijske-igre/

Ddd

pre 8 godina

@SAD ubedljivo prvi ... Jesu oni na SP 2014 dosli, mozda i sa trecom ekipom (ili bar izmedju druge i trece) ali su kao tim bili sjajno uklopljeni. Bili su i najubedljivija ekipa SAD na svim takmicenjima. Ne mislim da ce iko, pa ni mi, moci da parira SAD (onaj njihov siri spisak od 30 imena deluje zastrasujuce) ali dok god se igra, imamo pravo da se nadamo ... Spanci su u finalu Pekinga sa SAD odigrali najbolju utakmicu izmedju SAD i neke druge reprezentacije. Da mi budemo umesto Spanaca ovaj put i odigramo tako ... ja prezadovoljan.

Jeste

pre 8 godina

Nije moglo bolje! Ni da smo sami birali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sale, 26. januar 2016 19:28)

Onaj koji se nikada nije zapitao ni ne poznaje sustinu i organizaciju kao Fibu. To smo dobili, zato nas nece biti u Euroligi... Jos jedna vrata za argumentovanu diskriminaciju FIBA.

Kayser Soze

pre 8 godina

Nemojte jos pisati sastav reprezentacije, igra se za 5 meseci tek, polako, videcemo da li ce ovi iz NBA da puste Bobija, Joku i Belog, pa ko će biti povređen, polako..

strucnjak

pre 8 godina

Ovde svi pricaju o Ceskoj i Portoriku, a Letoniju niko ne spominje... Portoriko nije ono sto je nekad bio i tu ne bi trebalo da bude problema, Ceska ima dva vrhunska igraca i dva prosecna ostali u timu su smejurija..Letonija trenutno ima najboljeg mladog igraca na svetu, zatim vodju Bamberga, veoma neugodna krila i bracu Bertrans. Letonci su suterska ekipa i ako im je dan to moze da bude ogroman problem. Finale sa Letoncima, Ceska i Portoriko zaista ne bi trebalo da predstavljaju problem, objektivno smo najkvalitetniji, ali Letonci su i sa mnogo gorim timom znali da nas namuce (doduse uvek smo pobedjivali, nadam se i sad)... Sto se tice naseg igrackog kadra opasno nam fali igrac na poziciji tri, ostalo je sjajno samo da svi budu zdravi i odazovu se...

Lule

pre 8 godina

Sa Jokicem i Marjanovicem i zdravim Bogdanovicem bi trebali biti jos jaci nego na proslom EP, a i tamo smo najvise pokazali do polufinala. Ostalo vise manje isto samo Jovic umesto Nedovica i Kuzmic i Milutinov out.

Psiho

pre 8 godina

Uopste nismo imali srece, ovde ocigledno najvise pise klincadija koja ne zna da nas je Portoriko redovno dobijao. Imamo velike sanse, ali ne toliko koliko svi mislite.
(dejanddddd, 26. januar 2016 19:48)

Pa ti si buraz očigledno prespavao poslednjih 15 godina.

SAD ubedljivo prvi

pre 8 godina

Cak i da se kvalifikujemo na OI, bice to borba za srebrnu ili bronzanu medalju sa Spancima i ostalima. Zlato je zaista rezervisano za SAD, i tu ovaj turnir na OI gubi malo na drazi i neizvesnosti. A sve one koji misle drugacije, podsetio bih na nas poslednji duel protiv SAD kada smo izgubili sa 40-50 razlike, i to sa istim ovim trenerom i igracima, a SAD ce na OI biti u duplo jacem sasatvu jer im na SP nisu igrali najbolji!!!

Jj

pre 8 godina

Šteta. Htio sam da igramo protiv vas u beogradu. Vi ste svakako imali sreće a i mi smo mogli proci gore. Talijane smo dobili zadnje 3 i uglavnom su nam musterije iako imaju dobru ekipu. A ako je istina da nema spanulisa princezisa i jos neko ne sjecam se trebali bi ih dobiti. Imamo neke sanse

djole

pre 8 godina

Neverovatno laka grupa u odnosu na ostale dve! Ko da je neko namestio1?
Jadni Grci i Francuzi u njivim grupama protiv Kanade, Italije, Hrvatske, Turske, Novog Zelanda!
A ovde na sajtu se mnogi strucnjaci pisali kako ce biti namestena laka grupa za Francuze:) Mnogo "sveznalica" na ovom sajtu haha

MisterNo

pre 8 godina

@novosadjanin
bilo je muka... Angola redovno ucestvuje na prvenstvima, mislim da oni u Africi igraju najbolju kosarku.
A Portoriko je sve samo nije naivan.

Bojan

pre 8 godina

Jeste da su Portoriko i Češka nezgodne ekipe,ali igramo na domaćem terenu i to mora da se iskoristi,nema opravdanja! U suprotnom,kolektivno samoubistvo!

Apel

pre 8 godina

Smislite navijacke pesme da grmi Arena, nemojte da vicemo samo ono "Srbija, Srbija"!! Bar dve, tri kratke navijacke pesme da se smisle i da se odstampaju i podele svima koji kupe kartu! Arena se mora tresti!! Molim i B92 ako je u mogucnosti da raspise nekakav konkurs ili tako nesto, gde bi se slali predlozi. Svi zajedno!!

nn

pre 8 godina

... evo opet milion pametnih Srba ... kad je tesko ne valja kada je prelako opet imamo milion postova, saveta, preporuka i sta ti ja znam cega ... Pa jel ne mozemo kao normalan svet da SAMO podrzimo nase momke, selektore, REPREZENTACIJU i da SAMO navijamo ?!????? pa ajmo jednom kao JEDAN, bez Zvezde bez partizana i ko je ciji odakle potice i bla bla bla .... Da probamo !!!!

istina

pre 8 godina

Zasto Pekovic,Velickovic,Lucic,Micov,Tepic,Maric i Macvan ne igraju za reprezentaciju,a igraju Kalinic,Jovic,Simonovoc,Bjelica,Teodosic,Raduljica,Guduric,Mitrovic,Stimac?Zasto su neki vrbovali Bogdanovica da brani boje neke druge zemlje?

jok ja sam bio

pre 8 godina

realno naljuci protivnici imaju po jednog il dva igraca vise klase, uvek mozemo zrtvovati dvojicu da ih izbacimo na 5 licnih a da nam ostane top ekipa na terenu, portorikanci verovatno igraju u fazonu americkih studentskih ekipa, ako ovo neprodjemo onda stvarno neznam...

antiDebil

pre 8 godina

Slobodan

Stvarno se pitam ko nam je napravio probleme prosle godine Kuzmic ili izvesni Borko Radovic ili ko god je tog gmaza isturio?

КАЛУ

pre 8 godina

Биће ово баш екстра када се пласирамо у Рио, јер од 2004 и оних ОИ у Атини нисмо играли олимпијаду у кошарци, а ОИ је боље и од светског првенства, већи је трип и адреналин, скоро као светско првенство у фудбалу..

axaxt

pre 8 godina

Letonija može biti nezgodna zbog Porzingisa a Češka zbog ove dvojice(mada ako smo ih dobili u Francuskoj, ne bi smelo da bude problema). Realno nema nijedne ozbiljne ekipe, a Japan je jedino egzotika. Ostalo su, što bi Žoc rekao, u najnormalnijim uslovima 20 razlike za nas :)

veliki strumf

pre 8 godina

Bravo Raso Nesterovicu, legendo! Izvuce nam Cehe, koji su mnogo bolja opcija u odnosu na Kanadu. Neka njih tamo sa Francuzima. Samim tim ce tamo i Novi Zeland. Sistem je super, ovo bre prolazimo milion posto.

K(ik)lop

pre 8 godina

Rade-dera. ode ti glava :) Realno trebalo bi da gledamo nase na olimpijadi posle 2 propustene zato sto smo kvalitetniji dosta od protivnika.

MarPD

pre 8 godina

Nije moglo bolje, da smo birali najlakše protivnike ovako bi možda i izabrali, bojao sam se Kanade zbog Wigginsa, Tristana i još nekih nba zvezda, sa Hrvatima i Turcima se nikad ne zna, a u zadnjom šeširu smatram da je Portoriko slabiji od Meksika i Novog Zelanda. Što se tiče olimpijade sad ili nikad.

Perun

pre 8 godina

Na papiru jako dobar žrijeb,ne bi trebalo da bude problema,uz respekt prema svakom protivniku,Rio bi trebao da je tu negdje iza ugla.

HELL

pre 8 godina

To Rašo udeli nam najlaške ekipe!!! Realno svaka ekipa koja je u Beogradu izabrana, je najlakši protivnik od ova tri ponuđena. Imamo velike šanse za plasman.

Markoni

pre 8 godina

Mislim da bolje nije moglo.Da je Djordjevic licno birao s kim cemo da igramo,ne bi ovako izabrao.Izbegnuta je Kanada,i to je najvaznije.Cesi su nam najaci rival,i tu su sanse 70-30 u nasu korist...Izbegnute su i turska i hrvatska(i ako sam ja voleo da nam dodju hrvati)Angola,Japan,Letonija...Ne vidim ko od njih moze da izgubi manje od 10 razlike,a kamoli da nas dobije.Tako da...Idemo u Rio!

Kayser Soze

pre 8 godina

Nema opustanja ljudi, sve su ovo dobre reprezentacije, Porto Riko nezgodan, tu su i Ceska (Veseli, Satoranski, Silb, Vels), i jako dobra Letonija (Porcingis, Davis Bertans, Dairis Bertans, Blums, Strelnieks)

drmr

pre 8 godina

E pa lakše nismo mogli dobiti, ajde sada sa najjačim sastavom da razbijemo ovo. Ajde nekad i nas sreca da pogleda, izbegli smo i Tursku i Hrvatsku i Kanadu, a ako ne mozemo ove ekipe da dobijemo ne zasluzujemo na Olimpijske Igre.

kris

pre 8 godina

Ovo je za ne poverovati,kao da smo sami sebi birali protivnike.Samo Češka sa Veselim i Satoranskim je ozbiljan protivnik,ovo ostalo je bitno da ne podcenimo i eto nas u Riu!

ja

pre 8 godina

i na kraju nikad lakse na Rio...samo nemojte o potencijalnim pretnjama i slicno...Cesi imaju Veselog, Silba i Satoranskog i to je to, ostali zajedno ne mogu ekipu od 5 kvalitetnih igraca da naprave

Nikola

pre 8 godina

I nas sreca sa pogleda. Posle 2 sampionata sa najtezim grupama ovo je ubedljivo najlaksi zreb koji smo mogli da dobijemo. Izbegli smo i Kanadu i Kroasane i Tursku. Nikog ne podcenjujem, ali mislim sa ce ovo biti rutinski :)

Don Armando

pre 8 godina

Одлично смо прошли, мислим да нећемо имати озбиљнијих проблема. Јако занимљиве ће бити квалификације на Филипинима и у Италији.

vu

pre 8 godina

Realno ove dve reprezentacije bi pobedio sastav 12 najboljih iz KLS a ostatak turnira iz Aba lige...Lepo je to sto smo dobili lake protivnike ali Djukanovic je lepo rekao ovih 2,5M bolje da je otislo u centre poput Leskovca,Cacka,Vrsca..jer oni bi sa tim parama dosa uradili a mi ako ne uspemo da se plasiramo bez organizacije turnra nismo ni zasluzili ali dobro..Ajde barem da ih razvalimo sve posteno!

dssjijfodasiopdpas

pre 8 godina

Realno bi bilo da prodjemo grupu ali mi smo sampioni da nerealno pretvorimo u realno a realno u nerealno....Nadamo se da ce realno da ostane realno!!

Prokopije

pre 8 godina

Teodosic, Jovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic, Kalinic, Keselj, Bjelica, Erceg, Raduljica, Jokic, Marjanovic... nema ko da ovih 12 dobije... ;)

Mrmac

pre 8 godina

Au,imali smo sreće.Realno u grupi Portoriko a u finalu Češka.Ako ovo ne prođemo onda nismo ni zaslužili.Komšije u bedaku sa Grčkom i Italijom,a Francuzi će rešavati najverovatnije sa Turskom.

Milos ch

pre 8 godina

Gde ste bre "konspiracionisti"? Nece dati Srbiji nikad organizovanje, onda "sigurno" u istoj grupi sa hrvatima i turcima. Sta sad???

@slobodan

pre 8 godina

bas tako. mi smo cudan narod, drvlje i kamenje na novodela kad je rekao da je raduljica drvoseca. covek nije mogao bolje da opise. sad se vidi u pao kakvi su neki od nasih igraca. prosek.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 8 godina

Ahahahaha, bolje nije moglo da ispadne !
Pa, konačno da i nas jednom pogleda sreća u žrebovima !
Skoro uvek smo upadali u neke "grupe smrti".

Kartel

pre 8 godina

Odlicno , prolazimo grupu sa pola gasa jedino posle grupe cemo se malo namuciti protiv Ceske ili Letonije ali verujem da idemo u Rio ! SRBIJA !

svenskar

pre 8 godina

sve ekipe brze i atletski jake, laka grupa ali nama po fiyikalija ne odgovara. mada realno ako ovo ne mozemo da dobijemo u sred Beograda onda ni nismo za Rio

pepe

pre 8 godina

Imajuci u vidu zadnji eurobasket, samo Ceska donekle moze da nam parira. A i njih cemo +15 da dobijemo.. Imali smo dobar zreb, krajnje je vreme da izborimo vizu za Rio

F.

pre 8 godina

Grupa će nam biti kao neki vid priprema za polufinale i finale. Ako ne osvojimo pored Češke i Letonije, ni ne zaslužujemo da idemo. Ali, verujem ovim momcima!

RSrpska

pre 8 godina

Srbija , Ceska, Japan, Angola, Letonija i Portoriko. Ovo bi nam bila najlaksa grupa.

Iz drugog sesira bolje da nam dodje Ceska nego Kanada(imaju par ozbiljnih igraca tipa Vigins iz Minesote), valjalo bi izbjeci Hrvatsku i uvijek nezgodni Novi Zeland.
(RSrpska, 25. januar 2016 19:10)



Stvarno sam vidovit! :) idemo do RIA!

Komentator

pre 8 godina

Znaci polufinale protiv Letonije, a finale protiv Ceske? Nije lako.

Kako znate da ce Bobi da igra? Ja ne verujem da ce Pop da ga pusti.

Macak

pre 8 godina

dobro je , ali nece biti bas setnja..

Portoriko nam je znao zadavati probleme, bilo da su drogirani ili trezni dosli na tekmu...

A Cesi imaju Veselog i onog drugog kako se zvase ..Planicku ili tako nesto sto ubada skoro sve...

Molio bih vidjenije tapkarose da ostave kakav broj telefona ovde par karata da pazarim, vodio bih familiju bar na neku tekmu.
Unaprijed zahvalan!

Славиша

pre 8 godina

Све испод 20 на свакој текми значи да нисмо екипа за ОИ.

Шетња, лагано, само да будемо здрави.

Anddy

pre 8 godina

Extra grupa najlaksi protivnici, samo jos i da ih pobedimo :D

Sada su sanse vece ali nesmemo da ih olako shvatimo. Ajd sad Sale pa ih uigraj i to je to.

dglock

pre 8 godina

Uboli smo premiju! Mada nam Portoriko nikada nije ležao,verujem da uz pomoć naše publike i prepune Arene,kao pobednici grupe idemo na olipijadu u Rio! Srećno momci!

ALEKSANDAR

pre 8 godina

Ipak negde ima pravde,jer drugi u svetu i izgubit na jednu loptu za evro finale,mislim da zasluzujemo ovakve povoljnosti.Eto Francuzi ce ipak morati mnogo znoja da proliju,a imali su sansu pred svojim navijacima...Medjutim treba bit priseban i odraditi ovo maksimalno,kvalitet imamo, samo ne smemo da podcenimo nikoga.Pa da se nadamo bar jednoj medalji u kosarci iz Rija a moze i obe sto da ne :-) Jer ova zemlja zasluzuje to u ovom sportu.

Stole

pre 8 godina

Dobar zreb za nas, bolje od ovoga, mozda i nije moglo.Jedini koji nam mogu praviti, koliko toliko problema su Portorikanci, koji su tradicionalno neugodan protivnik.U drugoj grupi, jedino Cesi, mogu da nas pariraju ali mislim da ako budemo kompletni sa Bobijem, Jokicem i Jovicem, nema brige za Rio.Samo da svi ostali budu zdravi i da se odazovu pozivu.I, naravno da Nba klubovi dopuste nasima tamo da zaigraju.

Slavica

pre 8 godina

'Osvezite' malo pamcenje,u proslosti smo sa nekima od ovih selecija imali pomalo problema.Na srecu,izvukli smo se.Sada,uz Saleta,Bobija[ako ga puste],Jokica,Bogdana... i 20.000 navijaca mislim da ce biti dobro.SRECNO!

dejanddddd

pre 8 godina

Uopste nismo imali srece, ovde ocigledno najvise pise klincadija koja ne zna da nas je Portoriko redovno dobijao. Imamo velike sanse, ali ne toliko koliko svi mislite.

Još ako Jokić i Boban budu tu ...

pre 8 godina

Najveću borbu u Beogradu će da vode Letonija i Češka . Pobednik tog duela ide na nas u FINALE. Kod naše grupe mislim da mi ne bismo trebali da imamo problema , naši ljudi se sećaju Portorika od prije kada su nam zadavali puno problema, ali nije to više ta ekipa, na zadnjem SP su imali najgori plasman u istoriji -19. mesto , nema više Arroya , Ayuso ima 38 godina , najjači adut im je Barea iz Dallasa

voke

pre 8 godina

Iskreno, laku grupu smo izvukli. Ne verujem da će Porzingis igrati za Letoniju, kao ni da će da puste Jokića, Bobija i Belog možda. Trebalo bi i bez njih ako ne puste nikog sa prodjemo u Rio, samo da ne podcenimo neke od ekipa..Ali ne verujem da će Sale to da dozvoli! Domaći teren je tu, i ja ću biti u Areni da nošeni publikom oderemo sve redom i prođemo u Rio.

bravisimo

pre 8 godina

Kaže moja keva Angola i Japan će u BG i ubola što još bolje u B grupi Porzingis i Veseli okrsaj,a mi sa Angolom i Porto Rikom se uigramo i spremimo i lagano izađemo na kraj sa njima.Naravno Marjanović da igra i Jokić,možemo i bez njih da prođemo ovo,ali nadam se da ćemo igrati u najjačem sastavu.Da uživamo u košarci.

Rio,dolazimo

pre 8 godina

Ako smo zemlja kosarke, a jesmo, ako imamo Tea, Bjelicu, Bobija, a imamo ih, ako imamo Saleta ,a imamo, ako imamo tim i prijateljstvo, a imamo, ako imamo navijace, a imamo, onda ova grupa treba da bude samo laksi trening i priprema za medalju na OI!!!

mali mis

pre 8 godina

Evo vi kazete da prve dve ekipe idu dalje u polufinale,a sad sam na drugom mestu procitao da samo prve ekipe idu direktno u finale i pobednik te utakmice ide u Brazil,inace odlicno smo prosli i mi i Francuska,a ovamo u istoj polovini hrvati,grci i italijani.

Stephen curry

pre 8 godina

Ne treba potceniti porto riko oni imaju dosta solidnih igraca i jednog sjajnog a to je jj barea kao ni letoniju koja je dobra suterska ekipa kao i cesku koji predvode sjajni jan veseli i satoranski,ali mi smo apsolutni favoriti i sve osim prolaza bi bila katastrofa pogotovo zato sto se igra na domacem terenu.

Bos

pre 8 godina

Kada sam gledao potencijalne rivale, upravo ove sam priželjkivao. Uz svo poštovanje Češkoj i Letoniji, ako budemo pravi na tom turu, idemo u Rio!
Imali smo sreće, ovo je bio još jedan dokaz da sreća prati hrabre, a ovi momci jesu hrabri i kvalitetni ljudi i košarkaši.
Nikad neću zaboraviti polufinale sa Litvanijom, nisam uspeo da gledam jer sam se vraćao sa mora, pa mi je brat preko telefona prenosio utakmicu, stigao sam da odgledam poslednjih 20 sekundi meča, nažalost kobnih po nas. Ne smatram da su nas dobili zdravom taktikom, već prljavom i bezobraznom igrom koju su sudije tolerisale, ali nema veze, dolazimo u Rio po revanš !!!
Srećno i vidimo se u Areni !

Love

pre 8 godina

Susjedi, da ste sami birali protivnike ne bi bolje izabrali. Eto i mi smo dobro prošli. Bolje sa Grcima i Talijanima nego sa Francuzima i Kanađanima. Ovako imamo neke šanse. Ajd sretno!

urke12

pre 8 godina

Najlakši mogući žreb, bolje nije moglo, možda jedino iz poslednjeg šešira da je zapao Meksiko umesto Portorika, ali sve u svemu mnogo smo sreće imali! U grupama u Manili i Torinu biće mnogo čupavo...

Bojan

pre 8 godina

Iskreno, voleo bih da pod broj jedan izbegnemo Kanadjane mada niko ne zna u kom sastavu bi se pojavili i pored njih Turke i Hrvate jer i to bi mogle biti neizvesne utakmice kada je biti ili ne biti.

baba Vanga

pre 8 godina

Hrvatska u nasoj grupi i prolazi na nacin kao sto je Partizan otpisan za sva vremena pre dve godine u Areni. A sta cemo sa onih 2 mil EUR?

maki

pre 8 godina

najlaksi su protivnici iz treceg i cetvrtog sesira, ostali su svi solidni i mogu odigrati dobro, mada pitanje kakvi ce sastavi biti, mi smo domacini pa ne bi trebalo da se strepi

dssjijfodasiopdpas

pre 8 godina

Realno bi bilo da prodjemo grupu ali mi smo sampioni da nerealno pretvorimo u realno a realno u nerealno....Nadamo se da ce realno da ostane realno!!

Apel

pre 8 godina

Smislite navijacke pesme da grmi Arena, nemojte da vicemo samo ono "Srbija, Srbija"!! Bar dve, tri kratke navijacke pesme da se smisle i da se odstampaju i podele svima koji kupe kartu! Arena se mora tresti!! Molim i B92 ako je u mogucnosti da raspise nekakav konkurs ili tako nesto, gde bi se slali predlozi. Svi zajedno!!

Rio,dolazimo

pre 8 godina

Ako smo zemlja kosarke, a jesmo, ako imamo Tea, Bjelicu, Bobija, a imamo ih, ako imamo Saleta ,a imamo, ako imamo tim i prijateljstvo, a imamo, ako imamo navijace, a imamo, onda ova grupa treba da bude samo laksi trening i priprema za medalju na OI!!!

Bojan

pre 8 godina

Iskreno, voleo bih da pod broj jedan izbegnemo Kanadjane mada niko ne zna u kom sastavu bi se pojavili i pored njih Turke i Hrvate jer i to bi mogle biti neizvesne utakmice kada je biti ili ne biti.

nn

pre 8 godina

... evo opet milion pametnih Srba ... kad je tesko ne valja kada je prelako opet imamo milion postova, saveta, preporuka i sta ti ja znam cega ... Pa jel ne mozemo kao normalan svet da SAMO podrzimo nase momke, selektore, REPREZENTACIJU i da SAMO navijamo ?!????? pa ajmo jednom kao JEDAN, bez Zvezde bez partizana i ko je ciji odakle potice i bla bla bla .... Da probamo !!!!

svenskar

pre 8 godina

sve ekipe brze i atletski jake, laka grupa ali nama po fiyikalija ne odgovara. mada realno ako ovo ne mozemo da dobijemo u sred Beograda onda ni nismo za Rio

RSrpska

pre 8 godina

Srbija , Ceska, Japan, Angola, Letonija i Portoriko. Ovo bi nam bila najlaksa grupa.

Iz drugog sesira bolje da nam dodje Ceska nego Kanada(imaju par ozbiljnih igraca tipa Vigins iz Minesote), valjalo bi izbjeci Hrvatsku i uvijek nezgodni Novi Zeland.
(RSrpska, 25. januar 2016 19:10)



Stvarno sam vidovit! :) idemo do RIA!

Kartel

pre 8 godina

Odlicno , prolazimo grupu sa pola gasa jedino posle grupe cemo se malo namuciti protiv Ceske ili Letonije ali verujem da idemo u Rio ! SRBIJA !

КАЛУ

pre 8 godina

Биће ово баш екстра када се пласирамо у Рио, јер од 2004 и оних ОИ у Атини нисмо играли олимпијаду у кошарци, а ОИ је боље и од светског првенства, већи је трип и адреналин, скоро као светско првенство у фудбалу..

Bojan

pre 8 godina

Jeste da su Portoriko i Češka nezgodne ekipe,ali igramo na domaćem terenu i to mora da se iskoristi,nema opravdanja! U suprotnom,kolektivno samoubistvo!

Slavica

pre 8 godina

'Osvezite' malo pamcenje,u proslosti smo sa nekima od ovih selecija imali pomalo problema.Na srecu,izvukli smo se.Sada,uz Saleta,Bobija[ako ga puste],Jokica,Bogdana... i 20.000 navijaca mislim da ce biti dobro.SRECNO!

axaxt

pre 8 godina

Letonija može biti nezgodna zbog Porzingisa a Češka zbog ove dvojice(mada ako smo ih dobili u Francuskoj, ne bi smelo da bude problema). Realno nema nijedne ozbiljne ekipe, a Japan je jedino egzotika. Ostalo su, što bi Žoc rekao, u najnormalnijim uslovima 20 razlike za nas :)

Bos

pre 8 godina

Kada sam gledao potencijalne rivale, upravo ove sam priželjkivao. Uz svo poštovanje Češkoj i Letoniji, ako budemo pravi na tom turu, idemo u Rio!
Imali smo sreće, ovo je bio još jedan dokaz da sreća prati hrabre, a ovi momci jesu hrabri i kvalitetni ljudi i košarkaši.
Nikad neću zaboraviti polufinale sa Litvanijom, nisam uspeo da gledam jer sam se vraćao sa mora, pa mi je brat preko telefona prenosio utakmicu, stigao sam da odgledam poslednjih 20 sekundi meča, nažalost kobnih po nas. Ne smatram da su nas dobili zdravom taktikom, već prljavom i bezobraznom igrom koju su sudije tolerisale, ali nema veze, dolazimo u Rio po revanš !!!
Srećno i vidimo se u Areni !

Love

pre 8 godina

Susjedi, da ste sami birali protivnike ne bi bolje izabrali. Eto i mi smo dobro prošli. Bolje sa Grcima i Talijanima nego sa Francuzima i Kanađanima. Ovako imamo neke šanse. Ajd sretno!

jok ja sam bio

pre 8 godina

realno naljuci protivnici imaju po jednog il dva igraca vise klase, uvek mozemo zrtvovati dvojicu da ih izbacimo na 5 licnih a da nam ostane top ekipa na terenu, portorikanci verovatno igraju u fazonu americkih studentskih ekipa, ako ovo neprodjemo onda stvarno neznam...

Stephen curry

pre 8 godina

Ne treba potceniti porto riko oni imaju dosta solidnih igraca i jednog sjajnog a to je jj barea kao ni letoniju koja je dobra suterska ekipa kao i cesku koji predvode sjajni jan veseli i satoranski,ali mi smo apsolutni favoriti i sve osim prolaza bi bila katastrofa pogotovo zato sto se igra na domacem terenu.

djole

pre 8 godina

Neverovatno laka grupa u odnosu na ostale dve! Ko da je neko namestio1?
Jadni Grci i Francuzi u njivim grupama protiv Kanade, Italije, Hrvatske, Turske, Novog Zelanda!
A ovde na sajtu se mnogi strucnjaci pisali kako ce biti namestena laka grupa za Francuze:) Mnogo "sveznalica" na ovom sajtu haha

SAD ubedljivo prvi

pre 8 godina

Cak i da se kvalifikujemo na OI, bice to borba za srebrnu ili bronzanu medalju sa Spancima i ostalima. Zlato je zaista rezervisano za SAD, i tu ovaj turnir na OI gubi malo na drazi i neizvesnosti. A sve one koji misle drugacije, podsetio bih na nas poslednji duel protiv SAD kada smo izgubili sa 40-50 razlike, i to sa istim ovim trenerom i igracima, a SAD ce na OI biti u duplo jacem sasatvu jer im na SP nisu igrali najbolji!!!

MisterNo

pre 8 godina

@novosadjanin
bilo je muka... Angola redovno ucestvuje na prvenstvima, mislim da oni u Africi igraju najbolju kosarku.
A Portoriko je sve samo nije naivan.

Psiho

pre 8 godina

Uopste nismo imali srece, ovde ocigledno najvise pise klincadija koja ne zna da nas je Portoriko redovno dobijao. Imamo velike sanse, ali ne toliko koliko svi mislite.
(dejanddddd, 26. januar 2016 19:48)

Pa ti si buraz očigledno prespavao poslednjih 15 godina.

ironični che

pre 8 godina

Šteta. Htio sam da igramo protiv vas u beogradu. Vi ste svakako imali sreće a i mi smo mogli proci gore. Talijane smo dobili zadnje 3 i uglavnom su nam musterije iako imaju dobru ekipu. A ako je istina da nema spanulisa princezisa i jos neko ne sjecam se trebali bi ih dobiti. Imamo neke sanse(Jj, 26. januar 2016 23:05)

Baš šteta, jer je opšte poznato da nas vi redovno dobijate, a naročito u Beogradu

strucnjak

pre 8 godina

Ovde svi pricaju o Ceskoj i Portoriku, a Letoniju niko ne spominje... Portoriko nije ono sto je nekad bio i tu ne bi trebalo da bude problema, Ceska ima dva vrhunska igraca i dva prosecna ostali u timu su smejurija..Letonija trenutno ima najboljeg mladog igraca na svetu, zatim vodju Bamberga, veoma neugodna krila i bracu Bertrans. Letonci su suterska ekipa i ako im je dan to moze da bude ogroman problem. Finale sa Letoncima, Ceska i Portoriko zaista ne bi trebalo da predstavljaju problem, objektivno smo najkvalitetniji, ali Letonci su i sa mnogo gorim timom znali da nas namuce (doduse uvek smo pobedjivali, nadam se i sad)... Sto se tice naseg igrackog kadra opasno nam fali igrac na poziciji tri, ostalo je sjajno samo da svi budu zdravi i odazovu se...

dglock

pre 8 godina

Uboli smo premiju! Mada nam Portoriko nikada nije ležao,verujem da uz pomoć naše publike i prepune Arene,kao pobednici grupe idemo na olipijadu u Rio! Srećno momci!

antiDebil

pre 8 godina

Slobodan

Stvarno se pitam ko nam je napravio probleme prosle godine Kuzmic ili izvesni Borko Radovic ili ko god je tog gmaza isturio?

Kayser Soze

pre 8 godina

Nemojte jos pisati sastav reprezentacije, igra se za 5 meseci tek, polako, videcemo da li ce ovi iz NBA da puste Bobija, Joku i Belog, pa ko će biti povređen, polako..

Don Armando

pre 8 godina

Одлично смо прошли, мислим да нећемо имати озбиљнијих проблема. Јако занимљиве ће бити квалификације на Филипинима и у Италији.

Kayser Soze

pre 8 godina

Nema opustanja ljudi, sve su ovo dobre reprezentacije, Porto Riko nezgodan, tu su i Ceska (Veseli, Satoranski, Silb, Vels), i jako dobra Letonija (Porcingis, Davis Bertans, Dairis Bertans, Blums, Strelnieks)

drmr

pre 8 godina

E pa lakše nismo mogli dobiti, ajde sada sa najjačim sastavom da razbijemo ovo. Ajde nekad i nas sreca da pogleda, izbegli smo i Tursku i Hrvatsku i Kanadu, a ako ne mozemo ove ekipe da dobijemo ne zasluzujemo na Olimpijske Igre.

MarPD

pre 8 godina

Nije moglo bolje, da smo birali najlakše protivnike ovako bi možda i izabrali, bojao sam se Kanade zbog Wigginsa, Tristana i još nekih nba zvezda, sa Hrvatima i Turcima se nikad ne zna, a u zadnjom šeširu smatram da je Portoriko slabiji od Meksika i Novog Zelanda. Što se tiče olimpijade sad ili nikad.

Lule

pre 8 godina

Sa Jokicem i Marjanovicem i zdravim Bogdanovicem bi trebali biti jos jaci nego na proslom EP, a i tamo smo najvise pokazali do polufinala. Ostalo vise manje isto samo Jovic umesto Nedovica i Kuzmic i Milutinov out.

ALEKSANDAR

pre 8 godina

Ipak negde ima pravde,jer drugi u svetu i izgubit na jednu loptu za evro finale,mislim da zasluzujemo ovakve povoljnosti.Eto Francuzi ce ipak morati mnogo znoja da proliju,a imali su sansu pred svojim navijacima...Medjutim treba bit priseban i odraditi ovo maksimalno,kvalitet imamo, samo ne smemo da podcenimo nikoga.Pa da se nadamo bar jednoj medalji u kosarci iz Rija a moze i obe sto da ne :-) Jer ova zemlja zasluzuje to u ovom sportu.

urke12

pre 8 godina

Najlakši mogući žreb, bolje nije moglo, možda jedino iz poslednjeg šešira da je zapao Meksiko umesto Portorika, ali sve u svemu mnogo smo sreće imali! U grupama u Manili i Torinu biće mnogo čupavo...

Mrmac

pre 8 godina

Au,imali smo sreće.Realno u grupi Portoriko a u finalu Češka.Ako ovo ne prođemo onda nismo ni zaslužili.Komšije u bedaku sa Grčkom i Italijom,a Francuzi će rešavati najverovatnije sa Turskom.

Nikola

pre 8 godina

I nas sreca sa pogleda. Posle 2 sampionata sa najtezim grupama ovo je ubedljivo najlaksi zreb koji smo mogli da dobijemo. Izbegli smo i Kanadu i Kroasane i Tursku. Nikog ne podcenjujem, ali mislim sa ce ovo biti rutinski :)

F.

pre 8 godina

Grupa će nam biti kao neki vid priprema za polufinale i finale. Ako ne osvojimo pored Češke i Letonije, ni ne zaslužujemo da idemo. Ali, verujem ovim momcima!

Markoni

pre 8 godina

Mislim da bolje nije moglo.Da je Djordjevic licno birao s kim cemo da igramo,ne bi ovako izabrao.Izbegnuta je Kanada,i to je najvaznije.Cesi su nam najaci rival,i tu su sanse 70-30 u nasu korist...Izbegnute su i turska i hrvatska(i ako sam ja voleo da nam dodju hrvati)Angola,Japan,Letonija...Ne vidim ko od njih moze da izgubi manje od 10 razlike,a kamoli da nas dobije.Tako da...Idemo u Rio!

Još ako Jokić i Boban budu tu ...

pre 8 godina

Najveću borbu u Beogradu će da vode Letonija i Češka . Pobednik tog duela ide na nas u FINALE. Kod naše grupe mislim da mi ne bismo trebali da imamo problema , naši ljudi se sećaju Portorika od prije kada su nam zadavali puno problema, ali nije to više ta ekipa, na zadnjem SP su imali najgori plasman u istoriji -19. mesto , nema više Arroya , Ayuso ima 38 godina , najjači adut im je Barea iz Dallasa

pepe

pre 8 godina

Imajuci u vidu zadnji eurobasket, samo Ceska donekle moze da nam parira. A i njih cemo +15 da dobijemo.. Imali smo dobar zreb, krajnje je vreme da izborimo vizu za Rio

bravisimo

pre 8 godina

Kaže moja keva Angola i Japan će u BG i ubola što još bolje u B grupi Porzingis i Veseli okrsaj,a mi sa Angolom i Porto Rikom se uigramo i spremimo i lagano izađemo na kraj sa njima.Naravno Marjanović da igra i Jokić,možemo i bez njih da prođemo ovo,ali nadam se da ćemo igrati u najjačem sastavu.Da uživamo u košarci.

Perun

pre 8 godina

Na papiru jako dobar žrijeb,ne bi trebalo da bude problema,uz respekt prema svakom protivniku,Rio bi trebao da je tu negdje iza ugla.

veliki strumf

pre 8 godina

Bravo Raso Nesterovicu, legendo! Izvuce nam Cehe, koji su mnogo bolja opcija u odnosu na Kanadu. Neka njih tamo sa Francuzima. Samim tim ce tamo i Novi Zeland. Sistem je super, ovo bre prolazimo milion posto.

Pera

pre 8 godina

E muka mi je vise od nezasluzenih pozivnica, konkretno Turskoj. Po kojoj osnovi oni redovno dobijaju pozivnice, a onda dodju odigraju nonsalantno (ili jednostavno nemaju pojma) i zavrse turnir kao 14-ti, 15-ti ili 25-ti. I jos jedna stvar. Jel sam ja to izlapeo sa 30 ili (po proslogodisnjoj prici sa eurobasketa) samo prvih 7 imaju sanse za Rio (od toga prve 2 idu direktno). Secam se da su Hrvati provlacili svoje kroz blato kad su ispali od Ceske i nisu usli u top 8, jer navodno nece moci cak ni u kvalifikacije za Rio. Molim da me neko ispravi ako gresim. Mozda gresim. Sportski pozdrav!

@slobodan

pre 8 godina

bas tako. mi smo cudan narod, drvlje i kamenje na novodela kad je rekao da je raduljica drvoseca. covek nije mogao bolje da opise. sad se vidi u pao kakvi su neki od nasih igraca. prosek.

kris

pre 8 godina

Ovo je za ne poverovati,kao da smo sami sebi birali protivnike.Samo Češka sa Veselim i Satoranskim je ozbiljan protivnik,ovo ostalo je bitno da ne podcenimo i eto nas u Riu!

HELL

pre 8 godina

To Rašo udeli nam najlaške ekipe!!! Realno svaka ekipa koja je u Beogradu izabrana, je najlakši protivnik od ova tri ponuđena. Imamo velike šanse za plasman.

Stole

pre 8 godina

Dobar zreb za nas, bolje od ovoga, mozda i nije moglo.Jedini koji nam mogu praviti, koliko toliko problema su Portorikanci, koji su tradicionalno neugodan protivnik.U drugoj grupi, jedino Cesi, mogu da nas pariraju ali mislim da ako budemo kompletni sa Bobijem, Jokicem i Jovicem, nema brige za Rio.Samo da svi ostali budu zdravi i da se odazovu pozivu.I, naravno da Nba klubovi dopuste nasima tamo da zaigraju.

Славиша

pre 8 godina

Све испод 20 на свакој текми значи да нисмо екипа за ОИ.

Шетња, лагано, само да будемо здрави.

Milos ch

pre 8 godina

Gde ste bre "konspiracionisti"? Nece dati Srbiji nikad organizovanje, onda "sigurno" u istoj grupi sa hrvatima i turcima. Sta sad???

daliborrr

pre 8 godina

nebi trebali nikoga da pocenjujemo. naravno mogli smo i gore da prodjemo ali korak po korak. poletili smo mi pre polufinale na ep protiv litvanije pa smo izgubili i ako smo bolji od litvanije. a za tebe jj pa i mi smo hteli da igramo protiv vas na ep-u ali je vas ceska ponizila u osminu finala. a ako su vama italijani stare musterije sta ste vi onda tek nama?:) pa mi vas pobedjujemo gde god stignemo u kosarci,vaterpolu,davis cup, djokovic poniza cilica, u odbojci nismo se sastali jer vas tamo nigde nema.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 8 godina

Ahahahaha, bolje nije moglo da ispadne !
Pa, konačno da i nas jednom pogleda sreća u žrebovima !
Skoro uvek smo upadali u neke "grupe smrti".

Macak

pre 8 godina

dobro je , ali nece biti bas setnja..

Portoriko nam je znao zadavati probleme, bilo da su drogirani ili trezni dosli na tekmu...

A Cesi imaju Veselog i onog drugog kako se zvase ..Planicku ili tako nesto sto ubada skoro sve...

Molio bih vidjenije tapkarose da ostave kakav broj telefona ovde par karata da pazarim, vodio bih familiju bar na neku tekmu.
Unaprijed zahvalan!

ja

pre 8 godina

i na kraju nikad lakse na Rio...samo nemojte o potencijalnim pretnjama i slicno...Cesi imaju Veselog, Silba i Satoranskog i to je to, ostali zajedno ne mogu ekipu od 5 kvalitetnih igraca da naprave

mali mis

pre 8 godina

Evo vi kazete da prve dve ekipe idu dalje u polufinale,a sad sam na drugom mestu procitao da samo prve ekipe idu direktno u finale i pobednik te utakmice ide u Brazil,inace odlicno smo prosli i mi i Francuska,a ovamo u istoj polovini hrvati,grci i italijani.

voodoo

pre 8 godina

Domacin smo, najlaksa grupa, lepo nam se slozilo sve, medjutim sistem je bez prava na kiks nakon te podgrupe, realno bolji smo i od Letonije i od Ceske, medjutim oni nece doci u Beograd porazeni, a i imaju ipak neki kvalitet. Igracemo protiv obe ekipe verovatno u polufinalu i finalu, treba ozbiljni da shvatimo te utakmice, nema mesta za lose vece.

vu

pre 8 godina

Realno ove dve reprezentacije bi pobedio sastav 12 najboljih iz KLS a ostatak turnira iz Aba lige...Lepo je to sto smo dobili lake protivnike ali Djukanovic je lepo rekao ovih 2,5M bolje da je otislo u centre poput Leskovca,Cacka,Vrsca..jer oni bi sa tim parama dosa uradili a mi ako ne uspemo da se plasiramo bez organizacije turnra nismo ni zasluzili ali dobro..Ajde barem da ih razvalimo sve posteno!

dejanddddd

pre 8 godina

Uopste nismo imali srece, ovde ocigledno najvise pise klincadija koja ne zna da nas je Portoriko redovno dobijao. Imamo velike sanse, ali ne toliko koliko svi mislite.

voke

pre 8 godina

Iskreno, laku grupu smo izvukli. Ne verujem da će Porzingis igrati za Letoniju, kao ni da će da puste Jokića, Bobija i Belog možda. Trebalo bi i bez njih ako ne puste nikog sa prodjemo u Rio, samo da ne podcenimo neke od ekipa..Ali ne verujem da će Sale to da dozvoli! Domaći teren je tu, i ja ću biti u Areni da nošeni publikom oderemo sve redom i prođemo u Rio.

Anddy

pre 8 godina

Extra grupa najlaksi protivnici, samo jos i da ih pobedimo :D

Sada su sanse vece ali nesmemo da ih olako shvatimo. Ajd sad Sale pa ih uigraj i to je to.

istina

pre 8 godina

Zasto Pekovic,Velickovic,Lucic,Micov,Tepic,Maric i Macvan ne igraju za reprezentaciju,a igraju Kalinic,Jovic,Simonovoc,Bjelica,Teodosic,Raduljica,Guduric,Mitrovic,Stimac?Zasto su neki vrbovali Bogdanovica da brani boje neke druge zemlje?

K(ik)lop

pre 8 godina

Rade-dera. ode ti glava :) Realno trebalo bi da gledamo nase na olimpijadi posle 2 propustene zato sto smo kvalitetniji dosta od protivnika.

Prokopije

pre 8 godina

Teodosic, Jovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic, Kalinic, Keselj, Bjelica, Erceg, Raduljica, Jokic, Marjanovic... nema ko da ovih 12 dobije... ;)

Holy Smoke

pre 8 godina

Ma samo Bobi i Jokic da igraju. Samo to zelim da vidim! Ispod kosa totalna dominacija.
Nadam se samo da ce mi se zelja ispuniti da ih gledam u Areni kako zajedno igraju.

Đole Niš

pre 8 godina

Realno ove dve reprezentacije bi pobedio sastav 12 najboljih iz KLS a ostatak turnira iz Aba lige...Lepo je to sto smo dobili lake protivnike ali Djukanovic je lepo rekao ovih 2,5M bolje da je otislo u centre poput Leskovca,Cacka,Vrsca..jer oni bi sa tim parama dosa uradili a mi ako ne uspemo da se plasiramo bez organizacije turnra nismo ni zasluzili ali dobro..Ajde barem da ih razvalimo sve posteno!
(vu, 26. januar 2016 19:18)
Zovi tegija u petak pa plačite zajedno...
Stvarno mi nisu jasni ovakvi ljudi, sve im ne valja...

Jj

pre 8 godina

Šteta. Htio sam da igramo protiv vas u beogradu. Vi ste svakako imali sreće a i mi smo mogli proci gore. Talijane smo dobili zadnje 3 i uglavnom su nam musterije iako imaju dobru ekipu. A ako je istina da nema spanulisa princezisa i jos neko ne sjecam se trebali bi ih dobiti. Imamo neke sanse

Komentator

pre 8 godina

Znaci polufinale protiv Letonije, a finale protiv Ceske? Nije lako.

Kako znate da ce Bobi da igra? Ja ne verujem da ce Pop da ga pusti.

maki

pre 8 godina

najlaksi su protivnici iz treceg i cetvrtog sesira, ostali su svi solidni i mogu odigrati dobro, mada pitanje kakvi ce sastavi biti, mi smo domacini pa ne bi trebalo da se strepi

Ddd

pre 8 godina

@SAD ubedljivo prvi ... Jesu oni na SP 2014 dosli, mozda i sa trecom ekipom (ili bar izmedju druge i trece) ali su kao tim bili sjajno uklopljeni. Bili su i najubedljivija ekipa SAD na svim takmicenjima. Ne mislim da ce iko, pa ni mi, moci da parira SAD (onaj njihov siri spisak od 30 imena deluje zastrasujuce) ali dok god se igra, imamo pravo da se nadamo ... Spanci su u finalu Pekinga sa SAD odigrali najbolju utakmicu izmedju SAD i neke druge reprezentacije. Da mi budemo umesto Spanaca ovaj put i odigramo tako ... ja prezadovoljan.

tata mata

pre 8 godina

A jel Bošković još trener ženske rukometne reprezentacije?Mislim da je zaslužio da bude neki tim menadžer srpskog olimpijskog tima u Riju...A ujedno da i rukomet na taj način bude prisutan na olimpijadi.Samo ga pozovite prihvatiće on nemate ,vi problema sa tim.

Ilija

pre 8 godina

Malo je verovatno da imamo NBA igrače za kvalifikacije. Realno tim za kvalifikacioni turnir Teodosić, Jović, Bogdanović, Milosavljević, Nedović, Gudurić, Simonović, Kalinić, Mačvan, Raduljica, Kuzmić i Milutinov. Onda otpadaju Simonović, Kuzmić i Milutinov a dolaze Bjelica, Marjanović i Jokić. Samo da nas povrede mimoiđu i sve je to ok. Letonija nije za potcenjivanje, sa Portorikom neugodna tradicija ali njih nema nigde više od 15 godina, Česi ekipa od 3 igrača. Angola i Japan na izletu :) zanimljiva analiza tima inače, nikada se ne bih setio da Savana treba vratiti u tim http://www.beforeafter.rs/sport/srbija-leti-na-olimpijske-igre/

Jeste

pre 8 godina

Nije moglo bolje! Ni da smo sami birali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sale, 26. januar 2016 19:28)

Onaj koji se nikada nije zapitao ni ne poznaje sustinu i organizaciju kao Fibu. To smo dobili, zato nas nece biti u Euroligi... Jos jedna vrata za argumentovanu diskriminaciju FIBA.

baba Vanga

pre 8 godina

Hrvatska u nasoj grupi i prolazi na nacin kao sto je Partizan otpisan za sva vremena pre dve godine u Areni. A sta cemo sa onih 2 mil EUR?

istina

pre 8 godina

Zasto Pekovic,Velickovic,Lucic,Micov,Tepic,Maric i Macvan ne igraju za reprezentaciju,a igraju Kalinic,Jovic,Simonovoc,Bjelica,Teodosic,Raduljica,Guduric,Mitrovic,Stimac?Zasto su neki vrbovali Bogdanovica da brani boje neke druge zemlje?

@slobodan

pre 8 godina

bas tako. mi smo cudan narod, drvlje i kamenje na novodela kad je rekao da je raduljica drvoseca. covek nije mogao bolje da opise. sad se vidi u pao kakvi su neki od nasih igraca. prosek.

Prokopije

pre 8 godina

Teodosic, Jovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic, Kalinic, Keselj, Bjelica, Erceg, Raduljica, Jokic, Marjanovic... nema ko da ovih 12 dobije... ;)

Jj

pre 8 godina

Šteta. Htio sam da igramo protiv vas u beogradu. Vi ste svakako imali sreće a i mi smo mogli proci gore. Talijane smo dobili zadnje 3 i uglavnom su nam musterije iako imaju dobru ekipu. A ako je istina da nema spanulisa princezisa i jos neko ne sjecam se trebali bi ih dobiti. Imamo neke sanse

SAD ubedljivo prvi

pre 8 godina

Cak i da se kvalifikujemo na OI, bice to borba za srebrnu ili bronzanu medalju sa Spancima i ostalima. Zlato je zaista rezervisano za SAD, i tu ovaj turnir na OI gubi malo na drazi i neizvesnosti. A sve one koji misle drugacije, podsetio bih na nas poslednji duel protiv SAD kada smo izgubili sa 40-50 razlike, i to sa istim ovim trenerom i igracima, a SAD ce na OI biti u duplo jacem sasatvu jer im na SP nisu igrali najbolji!!!

dejanddddd

pre 8 godina

Uopste nismo imali srece, ovde ocigledno najvise pise klincadija koja ne zna da nas je Portoriko redovno dobijao. Imamo velike sanse, ali ne toliko koliko svi mislite.

Jeste

pre 8 godina

Nije moglo bolje! Ni da smo sami birali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sale, 26. januar 2016 19:28)

Onaj koji se nikada nije zapitao ni ne poznaje sustinu i organizaciju kao Fibu. To smo dobili, zato nas nece biti u Euroligi... Jos jedna vrata za argumentovanu diskriminaciju FIBA.

baba Vanga

pre 8 godina

Hrvatska u nasoj grupi i prolazi na nacin kao sto je Partizan otpisan za sva vremena pre dve godine u Areni. A sta cemo sa onih 2 mil EUR?

antiDebil

pre 8 godina

Slobodan

Stvarno se pitam ko nam je napravio probleme prosle godine Kuzmic ili izvesni Borko Radovic ili ko god je tog gmaza isturio?

nn

pre 8 godina

... evo opet milion pametnih Srba ... kad je tesko ne valja kada je prelako opet imamo milion postova, saveta, preporuka i sta ti ja znam cega ... Pa jel ne mozemo kao normalan svet da SAMO podrzimo nase momke, selektore, REPREZENTACIJU i da SAMO navijamo ?!????? pa ajmo jednom kao JEDAN, bez Zvezde bez partizana i ko je ciji odakle potice i bla bla bla .... Da probamo !!!!

Apel

pre 8 godina

Smislite navijacke pesme da grmi Arena, nemojte da vicemo samo ono "Srbija, Srbija"!! Bar dve, tri kratke navijacke pesme da se smisle i da se odstampaju i podele svima koji kupe kartu! Arena se mora tresti!! Molim i B92 ako je u mogucnosti da raspise nekakav konkurs ili tako nesto, gde bi se slali predlozi. Svi zajedno!!

Bojan

pre 8 godina

Iskreno, voleo bih da pod broj jedan izbegnemo Kanadjane mada niko ne zna u kom sastavu bi se pojavili i pored njih Turke i Hrvate jer i to bi mogle biti neizvesne utakmice kada je biti ili ne biti.

dssjijfodasiopdpas

pre 8 godina

Realno bi bilo da prodjemo grupu ali mi smo sampioni da nerealno pretvorimo u realno a realno u nerealno....Nadamo se da ce realno da ostane realno!!

Komentator

pre 8 godina

Znaci polufinale protiv Letonije, a finale protiv Ceske? Nije lako.

Kako znate da ce Bobi da igra? Ja ne verujem da ce Pop da ga pusti.

vu

pre 8 godina

Realno ove dve reprezentacije bi pobedio sastav 12 najboljih iz KLS a ostatak turnira iz Aba lige...Lepo je to sto smo dobili lake protivnike ali Djukanovic je lepo rekao ovih 2,5M bolje da je otislo u centre poput Leskovca,Cacka,Vrsca..jer oni bi sa tim parama dosa uradili a mi ako ne uspemo da se plasiramo bez organizacije turnra nismo ni zasluzili ali dobro..Ajde barem da ih razvalimo sve posteno!

Rio,dolazimo

pre 8 godina

Ako smo zemlja kosarke, a jesmo, ako imamo Tea, Bjelicu, Bobija, a imamo ih, ako imamo Saleta ,a imamo, ako imamo tim i prijateljstvo, a imamo, ako imamo navijace, a imamo, onda ova grupa treba da bude samo laksi trening i priprema za medalju na OI!!!

Macak

pre 8 godina

dobro je , ali nece biti bas setnja..

Portoriko nam je znao zadavati probleme, bilo da su drogirani ili trezni dosli na tekmu...

A Cesi imaju Veselog i onog drugog kako se zvase ..Planicku ili tako nesto sto ubada skoro sve...

Molio bih vidjenije tapkarose da ostave kakav broj telefona ovde par karata da pazarim, vodio bih familiju bar na neku tekmu.
Unaprijed zahvalan!

Đole Niš

pre 8 godina

Realno ove dve reprezentacije bi pobedio sastav 12 najboljih iz KLS a ostatak turnira iz Aba lige...Lepo je to sto smo dobili lake protivnike ali Djukanovic je lepo rekao ovih 2,5M bolje da je otislo u centre poput Leskovca,Cacka,Vrsca..jer oni bi sa tim parama dosa uradili a mi ako ne uspemo da se plasiramo bez organizacije turnra nismo ni zasluzili ali dobro..Ajde barem da ih razvalimo sve posteno!
(vu, 26. januar 2016 19:18)
Zovi tegija u petak pa plačite zajedno...
Stvarno mi nisu jasni ovakvi ljudi, sve im ne valja...

Lule

pre 8 godina

Sa Jokicem i Marjanovicem i zdravim Bogdanovicem bi trebali biti jos jaci nego na proslom EP, a i tamo smo najvise pokazali do polufinala. Ostalo vise manje isto samo Jovic umesto Nedovica i Kuzmic i Milutinov out.

Ilija

pre 8 godina

Malo je verovatno da imamo NBA igrače za kvalifikacije. Realno tim za kvalifikacioni turnir Teodosić, Jović, Bogdanović, Milosavljević, Nedović, Gudurić, Simonović, Kalinić, Mačvan, Raduljica, Kuzmić i Milutinov. Onda otpadaju Simonović, Kuzmić i Milutinov a dolaze Bjelica, Marjanović i Jokić. Samo da nas povrede mimoiđu i sve je to ok. Letonija nije za potcenjivanje, sa Portorikom neugodna tradicija ali njih nema nigde više od 15 godina, Česi ekipa od 3 igrača. Angola i Japan na izletu :) zanimljiva analiza tima inače, nikada se ne bih setio da Savana treba vratiti u tim http://www.beforeafter.rs/sport/srbija-leti-na-olimpijske-igre/

Kartel

pre 8 godina

Odlicno , prolazimo grupu sa pola gasa jedino posle grupe cemo se malo namuciti protiv Ceske ili Letonije ali verujem da idemo u Rio ! SRBIJA !

jok ja sam bio

pre 8 godina

realno naljuci protivnici imaju po jednog il dva igraca vise klase, uvek mozemo zrtvovati dvojicu da ih izbacimo na 5 licnih a da nam ostane top ekipa na terenu, portorikanci verovatno igraju u fazonu americkih studentskih ekipa, ako ovo neprodjemo onda stvarno neznam...

КАЛУ

pre 8 godina

Биће ово баш екстра када се пласирамо у Рио, јер од 2004 и оних ОИ у Атини нисмо играли олимпијаду у кошарци, а ОИ је боље и од светског првенства, већи је трип и адреналин, скоро као светско првенство у фудбалу..

Bojan

pre 8 godina

Jeste da su Portoriko i Češka nezgodne ekipe,ali igramo na domaćem terenu i to mora da se iskoristi,nema opravdanja! U suprotnom,kolektivno samoubistvo!

Bos

pre 8 godina

Kada sam gledao potencijalne rivale, upravo ove sam priželjkivao. Uz svo poštovanje Češkoj i Letoniji, ako budemo pravi na tom turu, idemo u Rio!
Imali smo sreće, ovo je bio još jedan dokaz da sreća prati hrabre, a ovi momci jesu hrabri i kvalitetni ljudi i košarkaši.
Nikad neću zaboraviti polufinale sa Litvanijom, nisam uspeo da gledam jer sam se vraćao sa mora, pa mi je brat preko telefona prenosio utakmicu, stigao sam da odgledam poslednjih 20 sekundi meča, nažalost kobnih po nas. Ne smatram da su nas dobili zdravom taktikom, već prljavom i bezobraznom igrom koju su sudije tolerisale, ali nema veze, dolazimo u Rio po revanš !!!
Srećno i vidimo se u Areni !

Stephen curry

pre 8 godina

Ne treba potceniti porto riko oni imaju dosta solidnih igraca i jednog sjajnog a to je jj barea kao ni letoniju koja je dobra suterska ekipa kao i cesku koji predvode sjajni jan veseli i satoranski,ali mi smo apsolutni favoriti i sve osim prolaza bi bila katastrofa pogotovo zato sto se igra na domacem terenu.

MisterNo

pre 8 godina

@novosadjanin
bilo je muka... Angola redovno ucestvuje na prvenstvima, mislim da oni u Africi igraju najbolju kosarku.
A Portoriko je sve samo nije naivan.

Love

pre 8 godina

Susjedi, da ste sami birali protivnike ne bi bolje izabrali. Eto i mi smo dobro prošli. Bolje sa Grcima i Talijanima nego sa Francuzima i Kanađanima. Ovako imamo neke šanse. Ajd sretno!

Slavica

pre 8 godina

'Osvezite' malo pamcenje,u proslosti smo sa nekima od ovih selecija imali pomalo problema.Na srecu,izvukli smo se.Sada,uz Saleta,Bobija[ako ga puste],Jokica,Bogdana... i 20.000 navijaca mislim da ce biti dobro.SRECNO!

RSrpska

pre 8 godina

Srbija , Ceska, Japan, Angola, Letonija i Portoriko. Ovo bi nam bila najlaksa grupa.

Iz drugog sesira bolje da nam dodje Ceska nego Kanada(imaju par ozbiljnih igraca tipa Vigins iz Minesote), valjalo bi izbjeci Hrvatsku i uvijek nezgodni Novi Zeland.
(RSrpska, 25. januar 2016 19:10)



Stvarno sam vidovit! :) idemo do RIA!

voke

pre 8 godina

Iskreno, laku grupu smo izvukli. Ne verujem da će Porzingis igrati za Letoniju, kao ni da će da puste Jokića, Bobija i Belog možda. Trebalo bi i bez njih ako ne puste nikog sa prodjemo u Rio, samo da ne podcenimo neke od ekipa..Ali ne verujem da će Sale to da dozvoli! Domaći teren je tu, i ja ću biti u Areni da nošeni publikom oderemo sve redom i prođemo u Rio.

Kayser Soze

pre 8 godina

Nema opustanja ljudi, sve su ovo dobre reprezentacije, Porto Riko nezgodan, tu su i Ceska (Veseli, Satoranski, Silb, Vels), i jako dobra Letonija (Porcingis, Davis Bertans, Dairis Bertans, Blums, Strelnieks)

Psiho

pre 8 godina

Uopste nismo imali srece, ovde ocigledno najvise pise klincadija koja ne zna da nas je Portoriko redovno dobijao. Imamo velike sanse, ali ne toliko koliko svi mislite.
(dejanddddd, 26. januar 2016 19:48)

Pa ti si buraz očigledno prespavao poslednjih 15 godina.

ja

pre 8 godina

i na kraju nikad lakse na Rio...samo nemojte o potencijalnim pretnjama i slicno...Cesi imaju Veselog, Silba i Satoranskog i to je to, ostali zajedno ne mogu ekipu od 5 kvalitetnih igraca da naprave

kris

pre 8 godina

Ovo je za ne poverovati,kao da smo sami sebi birali protivnike.Samo Češka sa Veselim i Satoranskim je ozbiljan protivnik,ovo ostalo je bitno da ne podcenimo i eto nas u Riu!

mali mis

pre 8 godina

Evo vi kazete da prve dve ekipe idu dalje u polufinale,a sad sam na drugom mestu procitao da samo prve ekipe idu direktno u finale i pobednik te utakmice ide u Brazil,inace odlicno smo prosli i mi i Francuska,a ovamo u istoj polovini hrvati,grci i italijani.

djole

pre 8 godina

Neverovatno laka grupa u odnosu na ostale dve! Ko da je neko namestio1?
Jadni Grci i Francuzi u njivim grupama protiv Kanade, Italije, Hrvatske, Turske, Novog Zelanda!
A ovde na sajtu se mnogi strucnjaci pisali kako ce biti namestena laka grupa za Francuze:) Mnogo "sveznalica" na ovom sajtu haha

Ddd

pre 8 godina

@SAD ubedljivo prvi ... Jesu oni na SP 2014 dosli, mozda i sa trecom ekipom (ili bar izmedju druge i trece) ali su kao tim bili sjajno uklopljeni. Bili su i najubedljivija ekipa SAD na svim takmicenjima. Ne mislim da ce iko, pa ni mi, moci da parira SAD (onaj njihov siri spisak od 30 imena deluje zastrasujuce) ali dok god se igra, imamo pravo da se nadamo ... Spanci su u finalu Pekinga sa SAD odigrali najbolju utakmicu izmedju SAD i neke druge reprezentacije. Da mi budemo umesto Spanaca ovaj put i odigramo tako ... ja prezadovoljan.

Славиша

pre 8 godina

Све испод 20 на свакој текми значи да нисмо екипа за ОИ.

Шетња, лагано, само да будемо здрави.

Don Armando

pre 8 godina

Одлично смо прошли, мислим да нећемо имати озбиљнијих проблема. Јако занимљиве ће бити квалификације на Филипинима и у Италији.

svenskar

pre 8 godina

sve ekipe brze i atletski jake, laka grupa ali nama po fiyikalija ne odgovara. mada realno ako ovo ne mozemo da dobijemo u sred Beograda onda ni nismo za Rio

Milos ch

pre 8 godina

Gde ste bre "konspiracionisti"? Nece dati Srbiji nikad organizovanje, onda "sigurno" u istoj grupi sa hrvatima i turcima. Sta sad???

MarPD

pre 8 godina

Nije moglo bolje, da smo birali najlakše protivnike ovako bi možda i izabrali, bojao sam se Kanade zbog Wigginsa, Tristana i još nekih nba zvezda, sa Hrvatima i Turcima se nikad ne zna, a u zadnjom šeširu smatram da je Portoriko slabiji od Meksika i Novog Zelanda. Što se tiče olimpijade sad ili nikad.

daliborrr

pre 8 godina

nebi trebali nikoga da pocenjujemo. naravno mogli smo i gore da prodjemo ali korak po korak. poletili smo mi pre polufinale na ep protiv litvanije pa smo izgubili i ako smo bolji od litvanije. a za tebe jj pa i mi smo hteli da igramo protiv vas na ep-u ali je vas ceska ponizila u osminu finala. a ako su vama italijani stare musterije sta ste vi onda tek nama?:) pa mi vas pobedjujemo gde god stignemo u kosarci,vaterpolu,davis cup, djokovic poniza cilica, u odbojci nismo se sastali jer vas tamo nigde nema.

maki

pre 8 godina

najlaksi su protivnici iz treceg i cetvrtog sesira, ostali su svi solidni i mogu odigrati dobro, mada pitanje kakvi ce sastavi biti, mi smo domacini pa ne bi trebalo da se strepi

veliki strumf

pre 8 godina

Bravo Raso Nesterovicu, legendo! Izvuce nam Cehe, koji su mnogo bolja opcija u odnosu na Kanadu. Neka njih tamo sa Francuzima. Samim tim ce tamo i Novi Zeland. Sistem je super, ovo bre prolazimo milion posto.

drmr

pre 8 godina

E pa lakše nismo mogli dobiti, ajde sada sa najjačim sastavom da razbijemo ovo. Ajde nekad i nas sreca da pogleda, izbegli smo i Tursku i Hrvatsku i Kanadu, a ako ne mozemo ove ekipe da dobijemo ne zasluzujemo na Olimpijske Igre.

HELL

pre 8 godina

To Rašo udeli nam najlaške ekipe!!! Realno svaka ekipa koja je u Beogradu izabrana, je najlakši protivnik od ova tri ponuđena. Imamo velike šanse za plasman.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 8 godina

Ahahahaha, bolje nije moglo da ispadne !
Pa, konačno da i nas jednom pogleda sreća u žrebovima !
Skoro uvek smo upadali u neke "grupe smrti".

pepe

pre 8 godina

Imajuci u vidu zadnji eurobasket, samo Ceska donekle moze da nam parira. A i njih cemo +15 da dobijemo.. Imali smo dobar zreb, krajnje je vreme da izborimo vizu za Rio

Mrmac

pre 8 godina

Au,imali smo sreće.Realno u grupi Portoriko a u finalu Češka.Ako ovo ne prođemo onda nismo ni zaslužili.Komšije u bedaku sa Grčkom i Italijom,a Francuzi će rešavati najverovatnije sa Turskom.

Markoni

pre 8 godina

Mislim da bolje nije moglo.Da je Djordjevic licno birao s kim cemo da igramo,ne bi ovako izabrao.Izbegnuta je Kanada,i to je najvaznije.Cesi su nam najaci rival,i tu su sanse 70-30 u nasu korist...Izbegnute su i turska i hrvatska(i ako sam ja voleo da nam dodju hrvati)Angola,Japan,Letonija...Ne vidim ko od njih moze da izgubi manje od 10 razlike,a kamoli da nas dobije.Tako da...Idemo u Rio!

axaxt

pre 8 godina

Letonija može biti nezgodna zbog Porzingisa a Češka zbog ove dvojice(mada ako smo ih dobili u Francuskoj, ne bi smelo da bude problema). Realno nema nijedne ozbiljne ekipe, a Japan je jedino egzotika. Ostalo su, što bi Žoc rekao, u najnormalnijim uslovima 20 razlike za nas :)

tata mata

pre 8 godina

A jel Bošković još trener ženske rukometne reprezentacije?Mislim da je zaslužio da bude neki tim menadžer srpskog olimpijskog tima u Riju...A ujedno da i rukomet na taj način bude prisutan na olimpijadi.Samo ga pozovite prihvatiće on nemate ,vi problema sa tim.

Holy Smoke

pre 8 godina

Ma samo Bobi i Jokic da igraju. Samo to zelim da vidim! Ispod kosa totalna dominacija.
Nadam se samo da ce mi se zelja ispuniti da ih gledam u Areni kako zajedno igraju.

bravisimo

pre 8 godina

Kaže moja keva Angola i Japan će u BG i ubola što još bolje u B grupi Porzingis i Veseli okrsaj,a mi sa Angolom i Porto Rikom se uigramo i spremimo i lagano izađemo na kraj sa njima.Naravno Marjanović da igra i Jokić,možemo i bez njih da prođemo ovo,ali nadam se da ćemo igrati u najjačem sastavu.Da uživamo u košarci.

Nikola

pre 8 godina

I nas sreca sa pogleda. Posle 2 sampionata sa najtezim grupama ovo je ubedljivo najlaksi zreb koji smo mogli da dobijemo. Izbegli smo i Kanadu i Kroasane i Tursku. Nikog ne podcenjujem, ali mislim sa ce ovo biti rutinski :)

F.

pre 8 godina

Grupa će nam biti kao neki vid priprema za polufinale i finale. Ako ne osvojimo pored Češke i Letonije, ni ne zaslužujemo da idemo. Ali, verujem ovim momcima!

dglock

pre 8 godina

Uboli smo premiju! Mada nam Portoriko nikada nije ležao,verujem da uz pomoć naše publike i prepune Arene,kao pobednici grupe idemo na olipijadu u Rio! Srećno momci!

K(ik)lop

pre 8 godina

Rade-dera. ode ti glava :) Realno trebalo bi da gledamo nase na olimpijadi posle 2 propustene zato sto smo kvalitetniji dosta od protivnika.

ALEKSANDAR

pre 8 godina

Ipak negde ima pravde,jer drugi u svetu i izgubit na jednu loptu za evro finale,mislim da zasluzujemo ovakve povoljnosti.Eto Francuzi ce ipak morati mnogo znoja da proliju,a imali su sansu pred svojim navijacima...Medjutim treba bit priseban i odraditi ovo maksimalno,kvalitet imamo, samo ne smemo da podcenimo nikoga.Pa da se nadamo bar jednoj medalji u kosarci iz Rija a moze i obe sto da ne :-) Jer ova zemlja zasluzuje to u ovom sportu.

ironični che

pre 8 godina

Šteta. Htio sam da igramo protiv vas u beogradu. Vi ste svakako imali sreće a i mi smo mogli proci gore. Talijane smo dobili zadnje 3 i uglavnom su nam musterije iako imaju dobru ekipu. A ako je istina da nema spanulisa princezisa i jos neko ne sjecam se trebali bi ih dobiti. Imamo neke sanse(Jj, 26. januar 2016 23:05)

Baš šteta, jer je opšte poznato da nas vi redovno dobijate, a naročito u Beogradu

urke12

pre 8 godina

Najlakši mogući žreb, bolje nije moglo, možda jedino iz poslednjeg šešira da je zapao Meksiko umesto Portorika, ali sve u svemu mnogo smo sreće imali! U grupama u Manili i Torinu biće mnogo čupavo...

Stole

pre 8 godina

Dobar zreb za nas, bolje od ovoga, mozda i nije moglo.Jedini koji nam mogu praviti, koliko toliko problema su Portorikanci, koji su tradicionalno neugodan protivnik.U drugoj grupi, jedino Cesi, mogu da nas pariraju ali mislim da ako budemo kompletni sa Bobijem, Jokicem i Jovicem, nema brige za Rio.Samo da svi ostali budu zdravi i da se odazovu pozivu.I, naravno da Nba klubovi dopuste nasima tamo da zaigraju.

Anddy

pre 8 godina

Extra grupa najlaksi protivnici, samo jos i da ih pobedimo :D

Sada su sanse vece ali nesmemo da ih olako shvatimo. Ajd sad Sale pa ih uigraj i to je to.

Još ako Jokić i Boban budu tu ...

pre 8 godina

Najveću borbu u Beogradu će da vode Letonija i Češka . Pobednik tog duela ide na nas u FINALE. Kod naše grupe mislim da mi ne bismo trebali da imamo problema , naši ljudi se sećaju Portorika od prije kada su nam zadavali puno problema, ali nije to više ta ekipa, na zadnjem SP su imali najgori plasman u istoriji -19. mesto , nema više Arroya , Ayuso ima 38 godina , najjači adut im je Barea iz Dallasa

Perun

pre 8 godina

Na papiru jako dobar žrijeb,ne bi trebalo da bude problema,uz respekt prema svakom protivniku,Rio bi trebao da je tu negdje iza ugla.

strucnjak

pre 8 godina

Ovde svi pricaju o Ceskoj i Portoriku, a Letoniju niko ne spominje... Portoriko nije ono sto je nekad bio i tu ne bi trebalo da bude problema, Ceska ima dva vrhunska igraca i dva prosecna ostali u timu su smejurija..Letonija trenutno ima najboljeg mladog igraca na svetu, zatim vodju Bamberga, veoma neugodna krila i bracu Bertrans. Letonci su suterska ekipa i ako im je dan to moze da bude ogroman problem. Finale sa Letoncima, Ceska i Portoriko zaista ne bi trebalo da predstavljaju problem, objektivno smo najkvalitetniji, ali Letonci su i sa mnogo gorim timom znali da nas namuce (doduse uvek smo pobedjivali, nadam se i sad)... Sto se tice naseg igrackog kadra opasno nam fali igrac na poziciji tri, ostalo je sjajno samo da svi budu zdravi i odazovu se...

Kayser Soze

pre 8 godina

Nemojte jos pisati sastav reprezentacije, igra se za 5 meseci tek, polako, videcemo da li ce ovi iz NBA da puste Bobija, Joku i Belog, pa ko će biti povređen, polako..

voodoo

pre 8 godina

Domacin smo, najlaksa grupa, lepo nam se slozilo sve, medjutim sistem je bez prava na kiks nakon te podgrupe, realno bolji smo i od Letonije i od Ceske, medjutim oni nece doci u Beograd porazeni, a i imaju ipak neki kvalitet. Igracemo protiv obe ekipe verovatno u polufinalu i finalu, treba ozbiljni da shvatimo te utakmice, nema mesta za lose vece.

Pera

pre 8 godina

E muka mi je vise od nezasluzenih pozivnica, konkretno Turskoj. Po kojoj osnovi oni redovno dobijaju pozivnice, a onda dodju odigraju nonsalantno (ili jednostavno nemaju pojma) i zavrse turnir kao 14-ti, 15-ti ili 25-ti. I jos jedna stvar. Jel sam ja to izlapeo sa 30 ili (po proslogodisnjoj prici sa eurobasketa) samo prvih 7 imaju sanse za Rio (od toga prve 2 idu direktno). Secam se da su Hrvati provlacili svoje kroz blato kad su ispali od Ceske i nisu usli u top 8, jer navodno nece moci cak ni u kvalifikacije za Rio. Molim da me neko ispravi ako gresim. Mozda gresim. Sportski pozdrav!