Košarka 57

Utorak, 12.01.2016.

17:45

B92: Srbi nezadovoljni suđenjem u ABA ligi

Predstavnici četiri srpska kluba u ABA ligi jtd, predsednik KLS Leon Deleon i predsednik KSS Dragan Đilas održali su u utorak sastanak u „Kući košarke“.

B92: Srbi nezadovoljni suðenjem u ABA ligi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Ja

pre 8 godina

Kako kompleksi rade. Izgleda da boli sve ovdje uspjeh Buducnosti. Nas da izbaci Mega? Ta ista Mega je od Igokee izgubila. Bice to lagana pobjeda 3:0. A u finale čelo u čelo pa kome pukne! Ajmooooo plavi!

Satelit

pre 8 godina

Srbi,treba da izadju iz Evropskih takmicenja.I ovako su svi klubovi u Srbiji pod uticajem Ruskih sluzbi.
Treba da se takmice u Ruskim ligama.Tamo je sve FER,a PatriJotsko navijanje se podrazumeva.

Савамала

pre 8 godina

@partizan vs cibona , pokradena cibona
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gosa, 12. januar 2016 23:08)

Не лупетај молим те. Током целе утакмице се навлачило за Цибону, у свакој четвртини Партизан је из бонуса излазио после неколико минута, а најбољи играчи црно белих били су прерано оптерећени пеналима. Само над оним малим Вилсоном није досуђено барем пет чистих фаулова. Или ситуација када Вилсон постиже два поена уз фаул, минут пре краја, а судија поништава кош и додељује пенале Партизану. Да не причамо о чињеници да је Цибона извела чак ДЕСЕТ пенала више у Београду! О шетању Мулаомеровића по терену, без техничких грешака (Дулета су за такве ствари очас посла избацивали са утакмице!), корацима Жижића и камповању у рекету, неуједначеном критеријуму код досуђивању фаулова... Буквално целе сезоне имамо лоше и тендециозно суђење. Проблем је, што клуб не даје судијама "част" за пристојно суђење и зато су нам кумовали у барем пет пораза ове сезоне (Цибона и Цедевита у Загребу, МЗТ у Скопљу, Задар тамо, Мега у Пиониру, итд). Реално најбоље суђење имају Будућност и Цедевита, а ако се овако настави Лига ће изгубити сваки смисао.

Blue_skin

pre 8 godina

Bog, sudije, vjetar u ledja, 6. igrac na parketu, 7. na tribinama, druidi, vraci, madjije, pretorijanska garda oko terena,... Neka pomogne ko hoce i moze, samo ti osvoji da zakukaju jos jave i glasnije svi ovi koji ne kukaju otkad se igra kosarka na ovim prostorima, a pomaze se njihovim "velikanima" i guraju se njihove "institucije"! Tad su slijepi koliko i Pravda i nijemi kao mutavci. :)
Gazi Buducnosti!!!

slobodan petrovic

pre 8 godina

Srpska posla. Čim nijesu prvi, sudije krive. A svuda su njihove sudije, većina. Sada im je Budućnost kriva, sudije navijaju za Budućnost. Koju Budućnost, za nju ne navijaju i novosrbi iz CG.

gost

pre 8 godina

Pa može se i da gasi ABA liga, ako se nekomu ne igra.

Gledao recimo Doležala u Ljubljani, gdje je Olimpija izgubila, pa Cibonu u Beogradu, meč Mege i Ogokeje ... jer neko možda izgubio stik sa realnošču? To je sigurno slučaj za pristojne institucije.

I pitam se još, u kojim ligama čelnici postupaju kao tinejdžeri sa ulice.

Marinko

pre 8 godina

Radovicevo sudjenje zavisi od kvaliteta zena koje mu predstavnici klubova obezbedjuju. Javor sudi prema cifri koju dobije (kompleksas koji je promenio ime i prezime)! Pukl se mangupira sa gledanjem snimaka...umislja da je Lamonika! Petek se strasno ubezobrazio ove godine...mnogo losije sudi, velike greske pravi. Ali im nema spasa...Mega ce izbaciti Buducnost (Buducnost igra samo jedno takmicenje i prerano su tempirali formu), Zvezda osvojiti, jer je pokazal da moze da se nosi sa Cedevitom (pobedu u Zagrebu su joj oduzeli), a Partizan ce opstati i stabilizovati se! Onda sledi nastavak srpske dominacije, pa neka bolji pobedi!

dejan

pre 8 godina

Bivseg Predsednika Radnickog iz Kragujevca na mesto direktora lige ili coveka koji ce voditi ABA ligu! Nepristrasan, iskusan, nije u sukobu interesa.

supernaut

pre 8 godina

evo saopštenja...u maniru....a sve ovo dolazi posle utakmice partizan cibona jer su se limenkice istripovale da nam je pobeda poklonjena...

Milos

pre 8 godina

A zasto se grobari vama sad ne svidja sto su Srpski klubovi jedninstveni u svojim stavovima? Zato sto nema Dula da se buni na sve i svasta? Sta fali ovome? I nas i vas su pokrali zesce protiv Cedevite u Zagrebu a i na nekim drugim utakmicama. To je cinjenica. I sta fali da se skrene paznja na to?Ne vidim problem uopste. Bravo za klubove.

Dragan

pre 8 godina

Stvarno nije jasno zašto bi Partizan bio nezadovoljan suđenjem. I gde su to oni oštećeni? I kad su oni ikad oštećeni? Tih priča je bilo samo u Dulovim nebuloznim komentarima u stilu "dršte lopova" da bi se nevešto prikrila sistematska dugogodišnja podrška od sudija.

@istina

pre 8 godina

Pa Covic ih može smeniti kad hoće jer on kao čovek na vrhu lige može predložiti smenu, kazniti i ostalo. Ne razumem zašto ih ne smeni već se žali vrhu lige u kome je on lično? Šta je tačno ovde laž?

Beljulj

pre 8 godina

potpuno u pravo su Buducnost ove godine i da dune vetar prema dragicevicu odma.sviraju faul najvise dobija utakmice buducbost zahvalnost sudijama..

Lemi

pre 8 godina

Sudjenje je i dalje bolje od kvaliteta kosarke u ABA ligi. Samo 4 kluba imaju pozitivan rezultat posle 18 kola. Liga je izgubila svaki smisao. Ne verujem da ce se igrati sledeca sezona.

Истина

pre 8 godina

Целу сезону пишем да је суђење Звезди катастрофално, У чему нарочито предњачи Пукл, али и друге словеначке судије. Требало би опет погледати мечеве са Цедевитом и Будућношћу у гостима, али и многе друге...

Daki

pre 8 godina

Zvezdu su pokrali u oba meca protiv Cedevite ocigledno sa razlogom da oni budu drugi...Ne samo u Beogradu ,i u Zagrebu smo bili bolji i trebali pobediti.Mislim Zvezda u Pioniru izlazi iz bonusa u svakoj cetvritini u prvih 2 minuta smejurija.Dovoljno je pogledati snimak videti primere kako je Pulen dobio 3 slobodna bacanja,kako su Cirbesa izbacili iz igre sa faulovima itd itd...

dulo4ever

pre 8 godina

ove godine je liga jako losa, pa I sudjenje. generalno nista nije donela aba liga kao sto se ocekivalo. gledanost je losa, timovi isto, pitanje sta ce biti sa EL. a npr. '98 u EL su igrali olimpija, partizan, cibona I split.

pik

pre 8 godina

Partizan je počeo da se slaže sa odlukama saveza, što mi se ne sviđa. nema one Duletove buntovnosti po svakom pitanju. Ovaj papir na kome se nalazi naše veliko ime odmah uz Zvezdino mi se još manje sviđa. Sa njima ne treba potpisivati ni najkorisniju peticiju, a kamoli ovakve gluposti. Još nemamo obraza, pa se posle tekme sa Cibonom žalimo na suđenje. Eto vam uprava bez karaktera.

Batko

pre 8 godina

Covic u vrhu lige, a žali se na suđenje. Čovek se sam sebi žali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Niste normalni, 12. januar 2016 18:30)

Pogrešan ti nik...treba da piše "Nisam normalan"

Djomla

pre 8 godina

Javorov poslednji minut na utakmici Partizan-Cibona: 80-81 Florenca faulira Cvetkovic ali ne svira se faul. Muric promasuje, Vitkovac hvata, svira se faul na zemlji, Cibona nije izasla iz bonusa ali Javor daje dva bacanja Partizanu. 82-81 Zizic sam u reketu, Vitkovac ga sa ledja gura ispred Javora, ali nema faula. Zalosno, ali i sansa da sledece sezone u ABA ligi ne gledamo ni Partizan ni Javora.

Gari

pre 8 godina

partizan je očigledno zadržao veze koje je imao 15 godina i koje mu konstantno donose neverovatno veliku pomoć sudija u svakoj utakmici.
(eto na šta su išle pare, 12. januar 2016 18:09)

Phahaha. Kakve veze imamo sine, gde ti zivis?

U ABA ligi je sve u poslednjih 10-12 godina podredjeno Hrvatima i Slovencima. Liga u kojoj nemamo pravo glasa veec preko deceniju. Ono kako je Partizanu sudjeno je bio skandal, samo je bio jak pa osvajao. A sudili su skandalozno i ostalim timovima. Koliko su bili ocajni govori podatak da su zvali Makabi. Racunaju -- neka osvoji i tim iz Tel Aviva, samo ne neki srpski.

Da mogu, gurnuli bi nas u provaliju samo tako. Samo da nas nema. Zna se to odavno, iako su srpski timovi NAJZASLUZNIJI sto he liga tako jaka.

PS. Cibonasi i Cedevitasi su slavili finale u Beogradu zajedno, sladili se ulaskom u EL pred Srbima. A mi Grobari i Delije se i na bezazlenim mecevima przimo i mrzimo do koske. U nasoj ligi to mozda i moze da prodje, ali u ABA si prvo Srbin, pa sve ostalo. Zato je Partizan otresao Zadar sa 35 komada i Zvezda opstala pre par godina. Gledati nas interes, tim pre sto mi kvalitetom drzasmo ligu citavu decenuju.

Istina

pre 8 godina

Covic u vrhu lige, a žali se na suđenje. Čovek se sam sebi žali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Niste normalni, 12. januar 2016 18:30)
To je dokaz da nema nikakav uticaj na sudije.Ovo jesu cinjenice,da je sudjenje lose i da ima timova kojima se obilato pomaze,kao sto su Buducnost i partizan a moglo bi se reci i Cedevita,dok je recimo,najvise ostecena Zvezda od vodecih klubova a od ovih sto se bore za opstanak ih ima vise.

Musaka

pre 8 godina

Stvarno je katastrofalno suđenje ove godine, ne samo na štetu klubova iz Srbije. I Sutjesci se na gotovo svakoj utakmici sudi u korist protivnika a na njenu štetu. Jedino je Budućnost izgleda privilegovana.

*

pre 8 godina

ahahahaah priprema covo teren za plejof
(superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 12. januar 2016 18:00)

"Covo" nije u 10 ekipa koje se bore za ispadanje a pominju se u tekstu, ali je "Covo" u vasim glavama non-stop.

Оли

pre 8 godina

То на коју тучу је Партизан добио Цибону то нико не пише.Више су играли рагби него кошарку.

eto na šta su išle pare

pre 8 godina

Ovo kako se Zvezdi sudi ne bi se sudilo amerikancima u Severnoj Koreji. Očigledno ove godine mora da pobedi ili Cedevita ili Budućnost. partizan je očigledno zadržao veze koje je imao 15 godina i koje mu konstantno donose neverovatno veliku pomoć sudija u svakoj utakmici.

Pedja

pre 8 godina

Takodje treba da se insistira da se sudija Javor diskvalifikuje kao sudija i zabrani mu se sudjenje. Kadgod je neki derbi on se delegira da sudi Cedeviti i uvek sporne situacije idu u prilog Cedeviti. I interesantno je da je doticni sudija u vecini spornih situacija u ABA ligi prisutan.

Kosarka

pre 8 godina

Jedini kontinuitet u pristrasnom sudjenju je ocigledan kod ekipe Budućnosti gde se sudi sve u korist Podgoričana. Moram priznati da za celokupno postojanje ove lige nisam video veću tendenciju u sudjenju nego ove sezone. Sto se tice ostalih odredjenu podršku ima ekipa Partizana koja je sa druge strane veliko ime u kosarci i negde je ocekivano da u teskoj sezoni po njih ipak uzivaju postovanje sudija. Sa druge strane ekipe poput Mege, MZT, Cibone i Zvezde za sada imaju najlošije sudjenje sto u slucaju druge dve ekipe i nema nekog smisla sto zbog jacine ekipe sto zbog kosarkaskog imena. Cedevita ne uziva neki preterani respekt kod sudija sem sto u domacim utakmicama ima poprilicno domacinsko sudjenje sto opet uz jačinu ekipe i ima nekog smisla. Zalba ima potpunog smisla i nadam se da se to ispravi jer postoji jaka protekcija jednog kluba.

GM

pre 8 godina

Javor - placenik broj 1 bez premca.

A onda Boltauzer i Dozaj.

Po gradji ovih ljudi se vidi da u zivotu nisu imali veze sa kosarkom i onda ocegledno ih puca kompleks i sada se istresaju nad igracima koji treniraju kosarku od malih nogu.

Mogli bi i mediji malo vise da se pozabave ovim i izvrse pritisak zarad istine maltretiranja srpskih klubova.

translucent

pre 8 godina

Ovo je bilo nakon treće utakmice prošlogodišnjeg polufinala. http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2015&mm=04&dd=18&nav_id=982288

Nekima tada nisu smetali ni Javor ni Kamnikar.

Šika Momšilo s' ljubavlju

pre 8 godina

Ako su se zalili srpski klubovi ciji je onda Partizan jer se skoro svaku utakmicu sudi na njihovu stranu, a sudije su im donele pobedu protiv Cibone...?

SM

pre 8 godina

Ja sam licno bio u publici u Sremskoj Mitrovici, kada je na stetu Mege izvrsena Kradja i ona je izgubila od Buducnosti iz Podgorice. Cela tribina je videla, kako sudija iz Slovenije Saso Petek, posle jedne skandalozne odlukena stetu Mege, smejese i namiguje klkupi na kojoj sedi rukovodstvo Buducnosti, a tu je bio i Cabarkapa, Bokan i drugi. Neverovatno je koliko se ove sezone svira na stetu srpskih klubova, a ovu ligu pratim od njenog pocetka. Sada je to drasticno izrazene i radi se bez skurpula i uvijanja. Zvezdi je oteta pobeda u Zagrebu, a to moze da je kosta Aba lige.

SM

pre 8 godina

Ja sam licno bio u publici u Sremskoj Mitrovici, kada je na stetu Mege izvrsena Kradja i ona je izgubila od Buducnosti iz Podgorice. Cela tribina je videla, kako sudija iz Slovenije Saso Petek, posle jedne skandalozne odlukena stetu Mege, smejese i namiguje klkupi na kojoj sedi rukovodstvo Buducnosti, a tu je bio i Cabarkapa, Bokan i drugi. Neverovatno je koliko se ove sezone svira na stetu srpskih klubova, a ovu ligu pratim od njenog pocetka. Sada je to drasticno izrazene i radi se bez skurpula i uvijanja. Zvezdi je oteta pobeda u Zagrebu, a to moze da je kosta Aba lige.

*

pre 8 godina

ahahahaah priprema covo teren za plejof
(superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 12. januar 2016 18:00)

"Covo" nije u 10 ekipa koje se bore za ispadanje a pominju se u tekstu, ali je "Covo" u vasim glavama non-stop.

Pedja

pre 8 godina

Takodje treba da se insistira da se sudija Javor diskvalifikuje kao sudija i zabrani mu se sudjenje. Kadgod je neki derbi on se delegira da sudi Cedeviti i uvek sporne situacije idu u prilog Cedeviti. I interesantno je da je doticni sudija u vecini spornih situacija u ABA ligi prisutan.

Kosarka

pre 8 godina

Jedini kontinuitet u pristrasnom sudjenju je ocigledan kod ekipe Budućnosti gde se sudi sve u korist Podgoričana. Moram priznati da za celokupno postojanje ove lige nisam video veću tendenciju u sudjenju nego ove sezone. Sto se tice ostalih odredjenu podršku ima ekipa Partizana koja je sa druge strane veliko ime u kosarci i negde je ocekivano da u teskoj sezoni po njih ipak uzivaju postovanje sudija. Sa druge strane ekipe poput Mege, MZT, Cibone i Zvezde za sada imaju najlošije sudjenje sto u slucaju druge dve ekipe i nema nekog smisla sto zbog jacine ekipe sto zbog kosarkaskog imena. Cedevita ne uziva neki preterani respekt kod sudija sem sto u domacim utakmicama ima poprilicno domacinsko sudjenje sto opet uz jačinu ekipe i ima nekog smisla. Zalba ima potpunog smisla i nadam se da se to ispravi jer postoji jaka protekcija jednog kluba.

Šika Momšilo s' ljubavlju

pre 8 godina

Ako su se zalili srpski klubovi ciji je onda Partizan jer se skoro svaku utakmicu sudi na njihovu stranu, a sudije su im donele pobedu protiv Cibone...?

eto na šta su išle pare

pre 8 godina

Ovo kako se Zvezdi sudi ne bi se sudilo amerikancima u Severnoj Koreji. Očigledno ove godine mora da pobedi ili Cedevita ili Budućnost. partizan je očigledno zadržao veze koje je imao 15 godina i koje mu konstantno donose neverovatno veliku pomoć sudija u svakoj utakmici.

Musaka

pre 8 godina

Stvarno je katastrofalno suđenje ove godine, ne samo na štetu klubova iz Srbije. I Sutjesci se na gotovo svakoj utakmici sudi u korist protivnika a na njenu štetu. Jedino je Budućnost izgleda privilegovana.

Djomla

pre 8 godina

Javorov poslednji minut na utakmici Partizan-Cibona: 80-81 Florenca faulira Cvetkovic ali ne svira se faul. Muric promasuje, Vitkovac hvata, svira se faul na zemlji, Cibona nije izasla iz bonusa ali Javor daje dva bacanja Partizanu. 82-81 Zizic sam u reketu, Vitkovac ga sa ledja gura ispred Javora, ali nema faula. Zalosno, ali i sansa da sledece sezone u ABA ligi ne gledamo ni Partizan ni Javora.

Оли

pre 8 godina

То на коју тучу је Партизан добио Цибону то нико не пише.Више су играли рагби него кошарку.

GM

pre 8 godina

Javor - placenik broj 1 bez premca.

A onda Boltauzer i Dozaj.

Po gradji ovih ljudi se vidi da u zivotu nisu imali veze sa kosarkom i onda ocegledno ih puca kompleks i sada se istresaju nad igracima koji treniraju kosarku od malih nogu.

Mogli bi i mediji malo vise da se pozabave ovim i izvrse pritisak zarad istine maltretiranja srpskih klubova.

Batko

pre 8 godina

Covic u vrhu lige, a žali se na suđenje. Čovek se sam sebi žali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Niste normalni, 12. januar 2016 18:30)

Pogrešan ti nik...treba da piše "Nisam normalan"

Istina

pre 8 godina

Covic u vrhu lige, a žali se na suđenje. Čovek se sam sebi žali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Niste normalni, 12. januar 2016 18:30)
To je dokaz da nema nikakav uticaj na sudije.Ovo jesu cinjenice,da je sudjenje lose i da ima timova kojima se obilato pomaze,kao sto su Buducnost i partizan a moglo bi se reci i Cedevita,dok je recimo,najvise ostecena Zvezda od vodecih klubova a od ovih sto se bore za opstanak ih ima vise.

Daki

pre 8 godina

Zvezdu su pokrali u oba meca protiv Cedevite ocigledno sa razlogom da oni budu drugi...Ne samo u Beogradu ,i u Zagrebu smo bili bolji i trebali pobediti.Mislim Zvezda u Pioniru izlazi iz bonusa u svakoj cetvritini u prvih 2 minuta smejurija.Dovoljno je pogledati snimak videti primere kako je Pulen dobio 3 slobodna bacanja,kako su Cirbesa izbacili iz igre sa faulovima itd itd...

Gari

pre 8 godina

partizan je očigledno zadržao veze koje je imao 15 godina i koje mu konstantno donose neverovatno veliku pomoć sudija u svakoj utakmici.
(eto na šta su išle pare, 12. januar 2016 18:09)

Phahaha. Kakve veze imamo sine, gde ti zivis?

U ABA ligi je sve u poslednjih 10-12 godina podredjeno Hrvatima i Slovencima. Liga u kojoj nemamo pravo glasa veec preko deceniju. Ono kako je Partizanu sudjeno je bio skandal, samo je bio jak pa osvajao. A sudili su skandalozno i ostalim timovima. Koliko su bili ocajni govori podatak da su zvali Makabi. Racunaju -- neka osvoji i tim iz Tel Aviva, samo ne neki srpski.

Da mogu, gurnuli bi nas u provaliju samo tako. Samo da nas nema. Zna se to odavno, iako su srpski timovi NAJZASLUZNIJI sto he liga tako jaka.

PS. Cibonasi i Cedevitasi su slavili finale u Beogradu zajedno, sladili se ulaskom u EL pred Srbima. A mi Grobari i Delije se i na bezazlenim mecevima przimo i mrzimo do koske. U nasoj ligi to mozda i moze da prodje, ali u ABA si prvo Srbin, pa sve ostalo. Zato je Partizan otresao Zadar sa 35 komada i Zvezda opstala pre par godina. Gledati nas interes, tim pre sto mi kvalitetom drzasmo ligu citavu decenuju.

Истина

pre 8 godina

Целу сезону пишем да је суђење Звезди катастрофално, У чему нарочито предњачи Пукл, али и друге словеначке судије. Требало би опет погледати мечеве са Цедевитом и Будућношћу у гостима, али и многе друге...

Beljulj

pre 8 godina

potpuno u pravo su Buducnost ove godine i da dune vetar prema dragicevicu odma.sviraju faul najvise dobija utakmice buducbost zahvalnost sudijama..

Dragan

pre 8 godina

Stvarno nije jasno zašto bi Partizan bio nezadovoljan suđenjem. I gde su to oni oštećeni? I kad su oni ikad oštećeni? Tih priča je bilo samo u Dulovim nebuloznim komentarima u stilu "dršte lopova" da bi se nevešto prikrila sistematska dugogodišnja podrška od sudija.

Milos

pre 8 godina

A zasto se grobari vama sad ne svidja sto su Srpski klubovi jedninstveni u svojim stavovima? Zato sto nema Dula da se buni na sve i svasta? Sta fali ovome? I nas i vas su pokrali zesce protiv Cedevite u Zagrebu a i na nekim drugim utakmicama. To je cinjenica. I sta fali da se skrene paznja na to?Ne vidim problem uopste. Bravo za klubove.

dulo4ever

pre 8 godina

ove godine je liga jako losa, pa I sudjenje. generalno nista nije donela aba liga kao sto se ocekivalo. gledanost je losa, timovi isto, pitanje sta ce biti sa EL. a npr. '98 u EL su igrali olimpija, partizan, cibona I split.

pik

pre 8 godina

Partizan je počeo da se slaže sa odlukama saveza, što mi se ne sviđa. nema one Duletove buntovnosti po svakom pitanju. Ovaj papir na kome se nalazi naše veliko ime odmah uz Zvezdino mi se još manje sviđa. Sa njima ne treba potpisivati ni najkorisniju peticiju, a kamoli ovakve gluposti. Još nemamo obraza, pa se posle tekme sa Cibonom žalimo na suđenje. Eto vam uprava bez karaktera.

Lemi

pre 8 godina

Sudjenje je i dalje bolje od kvaliteta kosarke u ABA ligi. Samo 4 kluba imaju pozitivan rezultat posle 18 kola. Liga je izgubila svaki smisao. Ne verujem da ce se igrati sledeca sezona.

@istina

pre 8 godina

Pa Covic ih može smeniti kad hoće jer on kao čovek na vrhu lige može predložiti smenu, kazniti i ostalo. Ne razumem zašto ih ne smeni već se žali vrhu lige u kome je on lično? Šta je tačno ovde laž?

Marinko

pre 8 godina

Radovicevo sudjenje zavisi od kvaliteta zena koje mu predstavnici klubova obezbedjuju. Javor sudi prema cifri koju dobije (kompleksas koji je promenio ime i prezime)! Pukl se mangupira sa gledanjem snimaka...umislja da je Lamonika! Petek se strasno ubezobrazio ove godine...mnogo losije sudi, velike greske pravi. Ali im nema spasa...Mega ce izbaciti Buducnost (Buducnost igra samo jedno takmicenje i prerano su tempirali formu), Zvezda osvojiti, jer je pokazal da moze da se nosi sa Cedevitom (pobedu u Zagrebu su joj oduzeli), a Partizan ce opstati i stabilizovati se! Onda sledi nastavak srpske dominacije, pa neka bolji pobedi!

translucent

pre 8 godina

Ovo je bilo nakon treće utakmice prošlogodišnjeg polufinala. http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2015&mm=04&dd=18&nav_id=982288

Nekima tada nisu smetali ni Javor ni Kamnikar.

supernaut

pre 8 godina

evo saopštenja...u maniru....a sve ovo dolazi posle utakmice partizan cibona jer su se limenkice istripovale da nam je pobeda poklonjena...

dejan

pre 8 godina

Bivseg Predsednika Radnickog iz Kragujevca na mesto direktora lige ili coveka koji ce voditi ABA ligu! Nepristrasan, iskusan, nije u sukobu interesa.

Савамала

pre 8 godina

@partizan vs cibona , pokradena cibona
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gosa, 12. januar 2016 23:08)

Не лупетај молим те. Током целе утакмице се навлачило за Цибону, у свакој четвртини Партизан је из бонуса излазио после неколико минута, а најбољи играчи црно белих били су прерано оптерећени пеналима. Само над оним малим Вилсоном није досуђено барем пет чистих фаулова. Или ситуација када Вилсон постиже два поена уз фаул, минут пре краја, а судија поништава кош и додељује пенале Партизану. Да не причамо о чињеници да је Цибона извела чак ДЕСЕТ пенала више у Београду! О шетању Мулаомеровића по терену, без техничких грешака (Дулета су за такве ствари очас посла избацивали са утакмице!), корацима Жижића и камповању у рекету, неуједначеном критеријуму код досуђивању фаулова... Буквално целе сезоне имамо лоше и тендециозно суђење. Проблем је, што клуб не даје судијама "част" за пристојно суђење и зато су нам кумовали у барем пет пораза ове сезоне (Цибона и Цедевита у Загребу, МЗТ у Скопљу, Задар тамо, Мега у Пиониру, итд). Реално најбоље суђење имају Будућност и Цедевита, а ако се овако настави Лига ће изгубити сваки смисао.

Ja

pre 8 godina

Kako kompleksi rade. Izgleda da boli sve ovdje uspjeh Buducnosti. Nas da izbaci Mega? Ta ista Mega je od Igokee izgubila. Bice to lagana pobjeda 3:0. A u finale čelo u čelo pa kome pukne! Ajmooooo plavi!

gost

pre 8 godina

Pa može se i da gasi ABA liga, ako se nekomu ne igra.

Gledao recimo Doležala u Ljubljani, gdje je Olimpija izgubila, pa Cibonu u Beogradu, meč Mege i Ogokeje ... jer neko možda izgubio stik sa realnošču? To je sigurno slučaj za pristojne institucije.

I pitam se još, u kojim ligama čelnici postupaju kao tinejdžeri sa ulice.

slobodan petrovic

pre 8 godina

Srpska posla. Čim nijesu prvi, sudije krive. A svuda su njihove sudije, većina. Sada im je Budućnost kriva, sudije navijaju za Budućnost. Koju Budućnost, za nju ne navijaju i novosrbi iz CG.

Satelit

pre 8 godina

Srbi,treba da izadju iz Evropskih takmicenja.I ovako su svi klubovi u Srbiji pod uticajem Ruskih sluzbi.
Treba da se takmice u Ruskim ligama.Tamo je sve FER,a PatriJotsko navijanje se podrazumeva.

Blue_skin

pre 8 godina

Bog, sudije, vjetar u ledja, 6. igrac na parketu, 7. na tribinama, druidi, vraci, madjije, pretorijanska garda oko terena,... Neka pomogne ko hoce i moze, samo ti osvoji da zakukaju jos jave i glasnije svi ovi koji ne kukaju otkad se igra kosarka na ovim prostorima, a pomaze se njihovim "velikanima" i guraju se njihove "institucije"! Tad su slijepi koliko i Pravda i nijemi kao mutavci. :)
Gazi Buducnosti!!!

Šika Momšilo s' ljubavlju

pre 8 godina

Ako su se zalili srpski klubovi ciji je onda Partizan jer se skoro svaku utakmicu sudi na njihovu stranu, a sudije su im donele pobedu protiv Cibone...?

Оли

pre 8 godina

То на коју тучу је Партизан добио Цибону то нико не пише.Више су играли рагби него кошарку.

eto na šta su išle pare

pre 8 godina

Ovo kako se Zvezdi sudi ne bi se sudilo amerikancima u Severnoj Koreji. Očigledno ove godine mora da pobedi ili Cedevita ili Budućnost. partizan je očigledno zadržao veze koje je imao 15 godina i koje mu konstantno donose neverovatno veliku pomoć sudija u svakoj utakmici.

*

pre 8 godina

ahahahaah priprema covo teren za plejof
(superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 12. januar 2016 18:00)

"Covo" nije u 10 ekipa koje se bore za ispadanje a pominju se u tekstu, ali je "Covo" u vasim glavama non-stop.

Djomla

pre 8 godina

Javorov poslednji minut na utakmici Partizan-Cibona: 80-81 Florenca faulira Cvetkovic ali ne svira se faul. Muric promasuje, Vitkovac hvata, svira se faul na zemlji, Cibona nije izasla iz bonusa ali Javor daje dva bacanja Partizanu. 82-81 Zizic sam u reketu, Vitkovac ga sa ledja gura ispred Javora, ali nema faula. Zalosno, ali i sansa da sledece sezone u ABA ligi ne gledamo ni Partizan ni Javora.

pik

pre 8 godina

Partizan je počeo da se slaže sa odlukama saveza, što mi se ne sviđa. nema one Duletove buntovnosti po svakom pitanju. Ovaj papir na kome se nalazi naše veliko ime odmah uz Zvezdino mi se još manje sviđa. Sa njima ne treba potpisivati ni najkorisniju peticiju, a kamoli ovakve gluposti. Još nemamo obraza, pa se posle tekme sa Cibonom žalimo na suđenje. Eto vam uprava bez karaktera.

Istina

pre 8 godina

Covic u vrhu lige, a žali se na suđenje. Čovek se sam sebi žali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Niste normalni, 12. januar 2016 18:30)
To je dokaz da nema nikakav uticaj na sudije.Ovo jesu cinjenice,da je sudjenje lose i da ima timova kojima se obilato pomaze,kao sto su Buducnost i partizan a moglo bi se reci i Cedevita,dok je recimo,najvise ostecena Zvezda od vodecih klubova a od ovih sto se bore za opstanak ih ima vise.

SM

pre 8 godina

Ja sam licno bio u publici u Sremskoj Mitrovici, kada je na stetu Mege izvrsena Kradja i ona je izgubila od Buducnosti iz Podgorice. Cela tribina je videla, kako sudija iz Slovenije Saso Petek, posle jedne skandalozne odlukena stetu Mege, smejese i namiguje klkupi na kojoj sedi rukovodstvo Buducnosti, a tu je bio i Cabarkapa, Bokan i drugi. Neverovatno je koliko se ove sezone svira na stetu srpskih klubova, a ovu ligu pratim od njenog pocetka. Sada je to drasticno izrazene i radi se bez skurpula i uvijanja. Zvezdi je oteta pobeda u Zagrebu, a to moze da je kosta Aba lige.

Daki

pre 8 godina

Zvezdu su pokrali u oba meca protiv Cedevite ocigledno sa razlogom da oni budu drugi...Ne samo u Beogradu ,i u Zagrebu smo bili bolji i trebali pobediti.Mislim Zvezda u Pioniru izlazi iz bonusa u svakoj cetvritini u prvih 2 minuta smejurija.Dovoljno je pogledati snimak videti primere kako je Pulen dobio 3 slobodna bacanja,kako su Cirbesa izbacili iz igre sa faulovima itd itd...

supernaut

pre 8 godina

evo saopštenja...u maniru....a sve ovo dolazi posle utakmice partizan cibona jer su se limenkice istripovale da nam je pobeda poklonjena...

Batko

pre 8 godina

Covic u vrhu lige, a žali se na suđenje. Čovek se sam sebi žali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Niste normalni, 12. januar 2016 18:30)

Pogrešan ti nik...treba da piše "Nisam normalan"

@istina

pre 8 godina

Pa Covic ih može smeniti kad hoće jer on kao čovek na vrhu lige može predložiti smenu, kazniti i ostalo. Ne razumem zašto ih ne smeni već se žali vrhu lige u kome je on lično? Šta je tačno ovde laž?

Kosarka

pre 8 godina

Jedini kontinuitet u pristrasnom sudjenju je ocigledan kod ekipe Budućnosti gde se sudi sve u korist Podgoričana. Moram priznati da za celokupno postojanje ove lige nisam video veću tendenciju u sudjenju nego ove sezone. Sto se tice ostalih odredjenu podršku ima ekipa Partizana koja je sa druge strane veliko ime u kosarci i negde je ocekivano da u teskoj sezoni po njih ipak uzivaju postovanje sudija. Sa druge strane ekipe poput Mege, MZT, Cibone i Zvezde za sada imaju najlošije sudjenje sto u slucaju druge dve ekipe i nema nekog smisla sto zbog jacine ekipe sto zbog kosarkaskog imena. Cedevita ne uziva neki preterani respekt kod sudija sem sto u domacim utakmicama ima poprilicno domacinsko sudjenje sto opet uz jačinu ekipe i ima nekog smisla. Zalba ima potpunog smisla i nadam se da se to ispravi jer postoji jaka protekcija jednog kluba.

Истина

pre 8 godina

Целу сезону пишем да је суђење Звезди катастрофално, У чему нарочито предњачи Пукл, али и друге словеначке судије. Требало би опет погледати мечеве са Цедевитом и Будућношћу у гостима, али и многе друге...

translucent

pre 8 godina

Ovo je bilo nakon treće utakmice prošlogodišnjeg polufinala. http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2015&mm=04&dd=18&nav_id=982288

Nekima tada nisu smetali ni Javor ni Kamnikar.

Lemi

pre 8 godina

Sudjenje je i dalje bolje od kvaliteta kosarke u ABA ligi. Samo 4 kluba imaju pozitivan rezultat posle 18 kola. Liga je izgubila svaki smisao. Ne verujem da ce se igrati sledeca sezona.

Dragan

pre 8 godina

Stvarno nije jasno zašto bi Partizan bio nezadovoljan suđenjem. I gde su to oni oštećeni? I kad su oni ikad oštećeni? Tih priča je bilo samo u Dulovim nebuloznim komentarima u stilu "dršte lopova" da bi se nevešto prikrila sistematska dugogodišnja podrška od sudija.

Gari

pre 8 godina

partizan je očigledno zadržao veze koje je imao 15 godina i koje mu konstantno donose neverovatno veliku pomoć sudija u svakoj utakmici.
(eto na šta su išle pare, 12. januar 2016 18:09)

Phahaha. Kakve veze imamo sine, gde ti zivis?

U ABA ligi je sve u poslednjih 10-12 godina podredjeno Hrvatima i Slovencima. Liga u kojoj nemamo pravo glasa veec preko deceniju. Ono kako je Partizanu sudjeno je bio skandal, samo je bio jak pa osvajao. A sudili su skandalozno i ostalim timovima. Koliko su bili ocajni govori podatak da su zvali Makabi. Racunaju -- neka osvoji i tim iz Tel Aviva, samo ne neki srpski.

Da mogu, gurnuli bi nas u provaliju samo tako. Samo da nas nema. Zna se to odavno, iako su srpski timovi NAJZASLUZNIJI sto he liga tako jaka.

PS. Cibonasi i Cedevitasi su slavili finale u Beogradu zajedno, sladili se ulaskom u EL pred Srbima. A mi Grobari i Delije se i na bezazlenim mecevima przimo i mrzimo do koske. U nasoj ligi to mozda i moze da prodje, ali u ABA si prvo Srbin, pa sve ostalo. Zato je Partizan otresao Zadar sa 35 komada i Zvezda opstala pre par godina. Gledati nas interes, tim pre sto mi kvalitetom drzasmo ligu citavu decenuju.

Milos

pre 8 godina

A zasto se grobari vama sad ne svidja sto su Srpski klubovi jedninstveni u svojim stavovima? Zato sto nema Dula da se buni na sve i svasta? Sta fali ovome? I nas i vas su pokrali zesce protiv Cedevite u Zagrebu a i na nekim drugim utakmicama. To je cinjenica. I sta fali da se skrene paznja na to?Ne vidim problem uopste. Bravo za klubove.

Musaka

pre 8 godina

Stvarno je katastrofalno suđenje ove godine, ne samo na štetu klubova iz Srbije. I Sutjesci se na gotovo svakoj utakmici sudi u korist protivnika a na njenu štetu. Jedino je Budućnost izgleda privilegovana.

Beljulj

pre 8 godina

potpuno u pravo su Buducnost ove godine i da dune vetar prema dragicevicu odma.sviraju faul najvise dobija utakmice buducbost zahvalnost sudijama..

Pedja

pre 8 godina

Takodje treba da se insistira da se sudija Javor diskvalifikuje kao sudija i zabrani mu se sudjenje. Kadgod je neki derbi on se delegira da sudi Cedeviti i uvek sporne situacije idu u prilog Cedeviti. I interesantno je da je doticni sudija u vecini spornih situacija u ABA ligi prisutan.

GM

pre 8 godina

Javor - placenik broj 1 bez premca.

A onda Boltauzer i Dozaj.

Po gradji ovih ljudi se vidi da u zivotu nisu imali veze sa kosarkom i onda ocegledno ih puca kompleks i sada se istresaju nad igracima koji treniraju kosarku od malih nogu.

Mogli bi i mediji malo vise da se pozabave ovim i izvrse pritisak zarad istine maltretiranja srpskih klubova.

dejan

pre 8 godina

Bivseg Predsednika Radnickog iz Kragujevca na mesto direktora lige ili coveka koji ce voditi ABA ligu! Nepristrasan, iskusan, nije u sukobu interesa.

Ja

pre 8 godina

Kako kompleksi rade. Izgleda da boli sve ovdje uspjeh Buducnosti. Nas da izbaci Mega? Ta ista Mega je od Igokee izgubila. Bice to lagana pobjeda 3:0. A u finale čelo u čelo pa kome pukne! Ajmooooo plavi!

dulo4ever

pre 8 godina

ove godine je liga jako losa, pa I sudjenje. generalno nista nije donela aba liga kao sto se ocekivalo. gledanost je losa, timovi isto, pitanje sta ce biti sa EL. a npr. '98 u EL su igrali olimpija, partizan, cibona I split.

Blue_skin

pre 8 godina

Bog, sudije, vjetar u ledja, 6. igrac na parketu, 7. na tribinama, druidi, vraci, madjije, pretorijanska garda oko terena,... Neka pomogne ko hoce i moze, samo ti osvoji da zakukaju jos jave i glasnije svi ovi koji ne kukaju otkad se igra kosarka na ovim prostorima, a pomaze se njihovim "velikanima" i guraju se njihove "institucije"! Tad su slijepi koliko i Pravda i nijemi kao mutavci. :)
Gazi Buducnosti!!!

slobodan petrovic

pre 8 godina

Srpska posla. Čim nijesu prvi, sudije krive. A svuda su njihove sudije, većina. Sada im je Budućnost kriva, sudije navijaju za Budućnost. Koju Budućnost, za nju ne navijaju i novosrbi iz CG.

Satelit

pre 8 godina

Srbi,treba da izadju iz Evropskih takmicenja.I ovako su svi klubovi u Srbiji pod uticajem Ruskih sluzbi.
Treba da se takmice u Ruskim ligama.Tamo je sve FER,a PatriJotsko navijanje se podrazumeva.

Савамала

pre 8 godina

@partizan vs cibona , pokradena cibona
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gosa, 12. januar 2016 23:08)

Не лупетај молим те. Током целе утакмице се навлачило за Цибону, у свакој четвртини Партизан је из бонуса излазио после неколико минута, а најбољи играчи црно белих били су прерано оптерећени пеналима. Само над оним малим Вилсоном није досуђено барем пет чистих фаулова. Или ситуација када Вилсон постиже два поена уз фаул, минут пре краја, а судија поништава кош и додељује пенале Партизану. Да не причамо о чињеници да је Цибона извела чак ДЕСЕТ пенала више у Београду! О шетању Мулаомеровића по терену, без техничких грешака (Дулета су за такве ствари очас посла избацивали са утакмице!), корацима Жижића и камповању у рекету, неуједначеном критеријуму код досуђивању фаулова... Буквално целе сезоне имамо лоше и тендециозно суђење. Проблем је, што клуб не даје судијама "част" за пристојно суђење и зато су нам кумовали у барем пет пораза ове сезоне (Цибона и Цедевита у Загребу, МЗТ у Скопљу, Задар тамо, Мега у Пиониру, итд). Реално најбоље суђење имају Будућност и Цедевита, а ако се овако настави Лига ће изгубити сваки смисао.

Marinko

pre 8 godina

Radovicevo sudjenje zavisi od kvaliteta zena koje mu predstavnici klubova obezbedjuju. Javor sudi prema cifri koju dobije (kompleksas koji je promenio ime i prezime)! Pukl se mangupira sa gledanjem snimaka...umislja da je Lamonika! Petek se strasno ubezobrazio ove godine...mnogo losije sudi, velike greske pravi. Ali im nema spasa...Mega ce izbaciti Buducnost (Buducnost igra samo jedno takmicenje i prerano su tempirali formu), Zvezda osvojiti, jer je pokazal da moze da se nosi sa Cedevitom (pobedu u Zagrebu su joj oduzeli), a Partizan ce opstati i stabilizovati se! Onda sledi nastavak srpske dominacije, pa neka bolji pobedi!

gost

pre 8 godina

Pa može se i da gasi ABA liga, ako se nekomu ne igra.

Gledao recimo Doležala u Ljubljani, gdje je Olimpija izgubila, pa Cibonu u Beogradu, meč Mege i Ogokeje ... jer neko možda izgubio stik sa realnošču? To je sigurno slučaj za pristojne institucije.

I pitam se još, u kojim ligama čelnici postupaju kao tinejdžeri sa ulice.