Fudbal 58

Utorak, 22.06.2010.

21:31

Antića igrači "primorali" da bude optimista

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je da su ga igrači radom na poslednja tri treninga "primorali" da bude optimista pred meč sa Australijom.

Antiæa igraèi "primorali" da bude optimista IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

trener

pre 14 godina

zameniti jovanovica tosicem,milijasa kacarom,pantelica lazovicem ili mrdjom,ako igramo sa jednim napadacem,staviti kuzmanovica ili ninkovica u vezni red.pozzz

Aca

pre 14 godina

Jako je važno da damo maksimum, 100% svojih mogućnosti. Tako je bilo u poslednjim utakmicama, samo što sa Ganom nismo imali sreće, a sa Nemcima jesmo. Australija ima dobru ekipu, a još je bolje što oni moraju ići na pobedu, i što oni uvek tako igraju, napadački. Uz malo sreće možemo ih dobiti sa 1:0, i odosmo na Slovence, koji će danas Engleze poslati kući, jer im je dovoljan i remi.

PimPong

pre 14 godina

Mene je samo strah nekog crvenog kartona, i to je jedino sto moze da nas zaustavi. Ne mora ni da bude rezultat nase gluposti - igraci su jednostavno skontali da je FIFA izdala direktivu da se gruba igra i laktovi odmah kaznjavaju crvenim, pa vidim da ima jos vise glume nego ranije (Slonovi protiv Brazila, npr.).

Zato, pamet u glavu i sa srecom!

Scepan Scepa Scepe Scepova

pre 14 godina

Idemo Orlovi!
Gospodo koja na najbolji nacin reprezentujete srpski fudbal, Srbija, Republika Srpska i srpska dijaspora su svim srcem uz vas!

Zile

pre 14 godina

Momci, večeras čim izađete na teren, vi u prvom napadu odigrajte rukom u šesnaestercu, da to otarasimo na početku, da se ne nerviramo kasnije :-) SVIM SRCEM DO POBEDE I PRVOG MESTA U GRUPI!!!!

Aca

pre 14 godina

Od Antića boljeg selektora nikad nismo imali, niti ćemo.
Samo da mu daju kintu kolko god da traži, i da ostane da vodi Srbiju, i nakon ovog prvenstva... i dokle god može...
Antić je car!

Svabadelija

pre 14 godina

@ (Neutron, 22. jun 2010 23:50)
Nemci su poslednju takmicarsku utakmicu svetskog prvenstva izgubili 13.06.1986 2:0 protiv Danske! Pret toga je bilo jos poraza (82. od Alzira, 74 odr brace iz zapadne nemacke)

Nemacke je 1962 na sp u Cileu izgubila u 1/4 finalu 0:1 protiv Jugoslavije!



Srbija ili Jugoslavija nikada nije pobedila Nemacku u takmicarskoj utakmici.

meraklija

pre 14 godina

Osim srca i dušu na teren a i Tošića na teren.Što više solo prodora po bokovima i Australijanci su pukli. Mogu da nam daju go samo ako budu imali tri penala. Zadnja linija KINESKI ZID.SVI SMO UZ VAS.

Nenad

pre 14 godina

Ne mogu da budem optimista kada se setim svih razocarenja zbog kukavickih igara a NECU da budem defetista !!!!
MOMCI MOLIMO VAS SAMO HRABRO I SRCE NA TEREN !!!!

Nemanja

pre 14 godina

Braco Srbi, samo hrabro i sa vjerom u Boga. Mi smo uz vas, vas narod, vasi navijaci. I sta god se desi bicemo uz vas, ali se ipak nadamo da cemo zajedno slaviti veceras, sirom cijelog svijeta. BOZE POMOZI....

Balans i ravnoteza!

pre 14 godina

OK, ali nisam siguran da su balans i ravnoteza nesto razlicite stvari, ali ocigledno jesu! Ipak, Antic zna sta misli i to je najvaznije. Kljucni problem u nasem timu je (za taj balans i ravnotezu!) sto nemamo Piksija kao centralnog "skipera".Zato ce sigurno igrati jedan momak koga mnogi podcenjuju-Ninkovic! On je uradio odlican posao sa Nemcima i drzi balans ekipe jer lopte salje i levo i desno i prema Zigicu a odlicno saradjuje i sa zadnjacima-Stankovicem i Kuzmom, odnosno Petrovicem. To je Antic zeleo da kaze a ravnotezu ce drzati drugi zadnji vezni.Tim ce dakle igrati u 4-2-3-1 formaciji u kojoj ce pokusati da sacuva Kolarova i kuzmu za eventualni mec u osmini finala.Dakle, igrace Obradovic, Ninkovic i Petrovic
a ostali deo tima je poznat. Naravno, balansiranje izmedju imperativa pobede i izbegavanja parnih zutih kartona izdiktiralo je ovaj tim. Vidic, Ivanovic, Jovanovic i Zigic moraju da se pod obavezno sacuvaju zutog kartona kako znaju i umeju! Pa onda idemo na najboljeg iz C grupe, verovatno na Engleze, mada bih vise voleo Zmajceke!
Ova mala analiza je za nase pametne novinare, ehe!

Ratko Jevtovic

pre 14 godina

Bravo momci za fantastican dosadasnji ucinak. Objektivno smo bolji od Australijskog tima ali samo pod uslovom da "grizemo" vise od njih. Australci su fanatici u svakom sportu i nikada se ne predaju. Prema tome ako uspostavimo fizicku ravnotezu od pocetka, nase znanje i talenat ce nam doneti pobedu od 3 :1. Ali da ponovim, 100% fizicko i mentalno ucesce od pocetka do kraja.
Vas verni navijac, Ratko iz Australije

jovan

pre 14 godina

Svaka pobeda nas vodi u 1/8 ! Jeste to je tacno, medjutim ja cu biti jedan od retkih koji misli drugacije.
Australija je jedna od najlosijih ekipa na ovom mundijalu. Pa ako su im Nemci mogli zabiti 4 komada, a zasto mi nebi zabili 5 i tako izbegli najverovatnije Englesku u nokaut sistemu?
Netreba se plasiti ni puno kalkulirati. Bolji smo svakako pa treba ici na uverljivu pobedu jer je za ocekivati da ce ranjeni Nemci razbiti Ganu, a steta bi bilo da posle ispadnemo od Engleske.
Eto ja idem i korak dalje a u nasu pobedu uopste ne sumnjam, samo je pitanje sa koliko razlike.

007

pre 14 godina

Dabogda sve utakmice do kraja dobili sa 1:0.
(pivljanin, 22. jun 2010 23:29)

I na svim utakmicama do kraja
svirali penal , i na svakoj ga Stojkovic branio

Jes da ce pola nacije da dobije infarkt , ali mora i mi da se žrtvujemo :)

Nego Mister spominje trening i dobar rad , protiv Gane smo videli par lepih fora i kombinacija iz prekida , to je protiv Nemačke izostalo .. pretpostavljam da nije bio momenat .. siguran sam da će danas protiv Australije i to da funkcioniše na vrhunskom i do sad nevidjenom nivou

Živi bili pa videli.

Srećno momci !

ps Milane na ovom terenu nema kanala , ali nemoj molim te to više da radiš , 2 infarkta nemogu da preživim

nerazumni navijac

pre 14 godina

zelim puno srece na tekmi .... pozdrav za sve Srbe sirom planete ... a posebno Srbima u enklavama na Kosovu ..nadam se pobedi kao i svi ovde .. i nadam se jednoj blistavoj veceri... mnogo nam znaci svima ovo ... NE DAJ BOZE DA se SRBI SLOZE ;)

Apsim, bre!

pre 14 godina

Imam recept za siguran uspeh sutra: odbrambenoj četvorici vezati ruke lisicama! U stvari, trebalo bi to primeniti i na srednji red (Kuzmanović!).
Ovi ostali će već znati kako da utrpaju par golova...

Podrška

pre 14 godina

Odmoriće sigurno par igrača sa kartonima da ne bi napravili parne i tako imali zabranu za nokaut sistem.Pretpostavljam da će Obradović zameniti Kolarova,Luković-Subotića,trebalo bi Kačar-Kuzmanovića ali se bojim da ne bude to Petrović jer bi to bila katastrofa,možda i Ninkovića neko zameni a najbolje bi bilo da to bude Mrđa i krenemo malo ofanzivnije da se na vreme obezbedimo i ne zavisimo od ishoda druge utakmice.Srećno crveni,cela nacija je uz vas,osim nekih dežurnih pljuvača koji su nebitni likovi.

Zmile

pre 14 godina

Optimista sam samim tim sto mislim da smo po kvalitetu igraca bolji koliko hoces,kao ekipa delujemo dobro i kad gubimo i kad dobijamo!
Samo se plasim da ne shvatimo kengure olako,pa da pomislimo da ce pobeda da dodje sama!!!
Napred Srbija!

aa

pre 14 godina

Sta je ovo? Samo jedna osoba je sastavila svoj idealan tim?? Nema smisla, moram to da ispravim.

Po meni:
Isailovic
Rukavina Dudic N. Djordjevic Lomic

Koroman Milijas Moreira S. Ilic

Pantelic Iliev

Po meni, idealan tim.

Marko, Vienna

pre 14 godina

samo gledajte da izbegnete Argentinu u 4-finalu! a posle ce da ide lakse.. :D
i hajde dajte nam da vidimo i tu strasnu sredinu: Deki, Kuzma i... Kacar!!
Primecujem da mnogo ga klupa zulja..

grobar-london

pre 14 godina

ja opet ponavljam: obecao sam mojim kolegama na poslu da cemo ih upravo MI izbaciti sa svetskog prvenstva... oni moraju prvo da pobede Slovence (na zalost, ali sta je - tu je). Znaci, pobeda protiv Australije ne moze da dodje u pitanje. Ceka nas mnogo veci zadatak: IZBACITI NADMENE engleze... i vratiti im "fer plej" iz utakmice sa Eura U21... ko se seca, shvatice... a ja imam jedinstvenu priliku da im danima vec pretim... a sta cu tek da im radim...eeeee

Srale

pre 14 godina

Tu je već sve jasno ... Ako su Nemci pobedili Kengure sa 4:0 a mi Nemce sa 1:0 onda se kao logično postavlja imperativ pobede. Zato i jest "moranje" i optimizam prisutno. Realno, pobeda ne bi smela biti upitna jer po kvaliteti a i po pokazatelju kvalifikacija Srbija i jest favorit u ovom susretu. Ne sumnjam u zalaganje naših reprezentativaca a ni u dobru atmosferu kod njih. To je bitno za samu utakmicu koju će nadam se shvatiti ozbiljno od samoga starta i u kojoj neće biti fatalnih grešaka ponajprije u odbrani.

Ako Srbija odigra na visini svoje kvalitete smatram da je pobednik u ovoj utakmici neupitan a to jest - Srbija.

Neutron

pre 14 godina

Nemacka nikada u istoriji nije izgubila utakmicu u grupnoj fazi takmicenja. Srbija ili Jugoslavija nikada nije pobedila Nemacku u takmicarskoj utakmici. Eto, to smo protiv Nemacke uspeli da izborimo kako bi i dalje bili u igri. Sada da sve prokozkamo protiv jedne Australije, bez omalovazavanja njih, ja to nemogu i necu da prihvatim. To mora da se dobije!

Milan G.

pre 14 godina

Samo napred, momci! Taktika za sutrasnju utakmicu je prilicno jednostavna. Samo de neigramo rukom u nasem sesnaestercu. :o) Zelim vam od srca sve najbolje - u vasim je rukama da donesite veliku radost za nas voljeni narod.

само један тим... СРБИЈА!

pre 14 godina

Само да поновим оно што сам изнео и пре меча са Немачком:
1. ми бољих играча од ових немамо
2. бољег селектора од овог никад нисмо ни имали
3. резервну отаџбину за коју би навијали немамо.

Зато, увек са вама и уз вас, НАПРЕД, ОРЛОВИ!

Chana

pre 14 godina

SRETNO ORLOVI !!!
Samo pametno i hrabro, pas do noge i poštujte loptu, jer što je više budete kontrolisali - manje će je imati Kenguri i sve će Vas više respektovati i biti nervozni.
Gledajte šta Vam se dešava iza leđa, ruke držite kao Bane kada ste oko 16m ili unutra, čuvajte se žutih kartona i provokacija, ne pričajte sa sudijama, ne dirajte loptu posle prekida, igrajte hrabro i timski, budite kao jedan - i učinite nas ponosnim Srbima !!!
ŠTO SE MENE TIČE - VI STE VEĆ ŠAMPIONI . . .
Vojvodinaš

www.worldofbasketball.org

pre 14 godina

Posle one utakmice sa Nemackom svi smo optimisti. Samo hrabro i sutra protiv Australije. Nestrpljivo ocekujemo sutrasnju utakmicu. Al' ce da se slavi. Srecno Orlovi!!!

http://www.worldofbasketball.org

MojBratBane

pre 14 godina

sjajno gospodine Anticu, ponovo stvari pisemo svojim imenom :)
samo molim vas neka to ime ne bude pantelic... da ne bi morale svabe ili rajevac da nas izvlace

Zipo

pre 14 godina

Vidic na drugoj slici nema deo ruke kojim je napravio penal. Nije bilo lako, ali Nemanja je profesionalac.

I jos je manje plakao nego Kuzma :)

Milan

pre 14 godina

Ajd onda i mi da budemo optimisti. Jedva cekam tekmu. Svaka pobeda ce biti dobra, ali valjalo bi ih pregaziti ako se ukaze sansa. Izgleda da oni stvarno veruju da nam mogu dati tri gola u jednoj utakmici.

@serbiaworldcup twitter

pre 14 godina

Danas svi imaju snagu, trcanje, zelju, organizovanost, profesionalnot. Mi u tome trebamo da pariramo. Ali postoji nesto sto imamo prednost nad drugoma i moramo koristiti na ovoj i sledecoj utakmici:


Mastovitost
Improvizacija
Brza izmena lopta
Dupli pas
Pozitivna drskost
Razumevanje u pokretu
Upornost
Snaga kolektiva
Duh nesalomljivosti
Koriscene prilike
Napred momci. Budite u trenutku. Uzmite pobedu.
Sa bloga o SP vise: http://bit.ly/9SeF21

7 saveta: Australija


1. Pobedu vam nece niko doneti, ni greske Austraije. Pobedu morate uzeti. Pobedu morate uzeti sami, apsolutno sami.

2. Samo pobeda u mislima, kao rezultat utakmice. Nikakve, nikakve kalkulacije o rezultatu druge utakmice.

3. Oni ce trcati, boriti se za svaku loptu, nikada nece odustati – mi moramo da budemo u tome jaci – biti najjaci tamo gde su oni najjaci.

4. Oni koji imaju kartone ne trebaju da razmisljaju i da se previse cuvaju od agresivnosti da ne bi dobili drugi zuti karton. Ova utakmica je jedina kojoj se treba potpuno posvetiti.

5. Nase snage trebaju da dodje do izrazaja: imagincija, snalazenje u trenutku, vic u igri, brzina reagovanja, bolje razmisljanje, razumevanje u pokretu, …

6. Svako mora da pobedi samog sebe i da bude najbolji kada je najpotrebnije. Jedina borba na terenu je samim sobom.

7. Perfekcija egzekucije: Nikakav kiks vise, propustena sanasa, nedovoljno precizna dodavanja, nesvrsishodno trcanje, prekid igre moraju napokon da se potpuno odrade (sut u okvir gola mora da bude rezultat svakog prekida)

ja

pre 14 godina

"Tim pravim noseći se fiozofijom da je fudbal kolektivna igra, tražeći balans i ravnotežu"
Pa sta onda Pantelic trazi u timu?! Ne u timu nego uopste u blizini nasih reprezentativaca

Chana

pre 14 godina

SRETNO ORLOVI !!!
Samo pametno i hrabro, pas do noge i poštujte loptu, jer što je više budete kontrolisali - manje će je imati Kenguri i sve će Vas više respektovati i biti nervozni.
Gledajte šta Vam se dešava iza leđa, ruke držite kao Bane kada ste oko 16m ili unutra, čuvajte se žutih kartona i provokacija, ne pričajte sa sudijama, ne dirajte loptu posle prekida, igrajte hrabro i timski, budite kao jedan - i učinite nas ponosnim Srbima !!!
ŠTO SE MENE TIČE - VI STE VEĆ ŠAMPIONI . . .
Vojvodinaš

само један тим... СРБИЈА!

pre 14 godina

Само да поновим оно што сам изнео и пре меча са Немачком:
1. ми бољих играча од ових немамо
2. бољег селектора од овог никад нисмо ни имали
3. резервну отаџбину за коју би навијали немамо.

Зато, увек са вама и уз вас, НАПРЕД, ОРЛОВИ!

@serbiaworldcup twitter

pre 14 godina

Danas svi imaju snagu, trcanje, zelju, organizovanost, profesionalnot. Mi u tome trebamo da pariramo. Ali postoji nesto sto imamo prednost nad drugoma i moramo koristiti na ovoj i sledecoj utakmici:


Mastovitost
Improvizacija
Brza izmena lopta
Dupli pas
Pozitivna drskost
Razumevanje u pokretu
Upornost
Snaga kolektiva
Duh nesalomljivosti
Koriscene prilike
Napred momci. Budite u trenutku. Uzmite pobedu.
Sa bloga o SP vise: http://bit.ly/9SeF21

7 saveta: Australija


1. Pobedu vam nece niko doneti, ni greske Austraije. Pobedu morate uzeti. Pobedu morate uzeti sami, apsolutno sami.

2. Samo pobeda u mislima, kao rezultat utakmice. Nikakve, nikakve kalkulacije o rezultatu druge utakmice.

3. Oni ce trcati, boriti se za svaku loptu, nikada nece odustati – mi moramo da budemo u tome jaci – biti najjaci tamo gde su oni najjaci.

4. Oni koji imaju kartone ne trebaju da razmisljaju i da se previse cuvaju od agresivnosti da ne bi dobili drugi zuti karton. Ova utakmica je jedina kojoj se treba potpuno posvetiti.

5. Nase snage trebaju da dodje do izrazaja: imagincija, snalazenje u trenutku, vic u igri, brzina reagovanja, bolje razmisljanje, razumevanje u pokretu, …

6. Svako mora da pobedi samog sebe i da bude najbolji kada je najpotrebnije. Jedina borba na terenu je samim sobom.

7. Perfekcija egzekucije: Nikakav kiks vise, propustena sanasa, nedovoljno precizna dodavanja, nesvrsishodno trcanje, prekid igre moraju napokon da se potpuno odrade (sut u okvir gola mora da bude rezultat svakog prekida)

Zipo

pre 14 godina

Vidic na drugoj slici nema deo ruke kojim je napravio penal. Nije bilo lako, ali Nemanja je profesionalac.

I jos je manje plakao nego Kuzma :)

Neutron

pre 14 godina

Nemacka nikada u istoriji nije izgubila utakmicu u grupnoj fazi takmicenja. Srbija ili Jugoslavija nikada nije pobedila Nemacku u takmicarskoj utakmici. Eto, to smo protiv Nemacke uspeli da izborimo kako bi i dalje bili u igri. Sada da sve prokozkamo protiv jedne Australije, bez omalovazavanja njih, ja to nemogu i necu da prihvatim. To mora da se dobije!

Milan G.

pre 14 godina

Samo napred, momci! Taktika za sutrasnju utakmicu je prilicno jednostavna. Samo de neigramo rukom u nasem sesnaestercu. :o) Zelim vam od srca sve najbolje - u vasim je rukama da donesite veliku radost za nas voljeni narod.

Milan

pre 14 godina

Ajd onda i mi da budemo optimisti. Jedva cekam tekmu. Svaka pobeda ce biti dobra, ali valjalo bi ih pregaziti ako se ukaze sansa. Izgleda da oni stvarno veruju da nam mogu dati tri gola u jednoj utakmici.

MojBratBane

pre 14 godina

sjajno gospodine Anticu, ponovo stvari pisemo svojim imenom :)
samo molim vas neka to ime ne bude pantelic... da ne bi morale svabe ili rajevac da nas izvlace

Srale

pre 14 godina

Tu je već sve jasno ... Ako su Nemci pobedili Kengure sa 4:0 a mi Nemce sa 1:0 onda se kao logično postavlja imperativ pobede. Zato i jest "moranje" i optimizam prisutno. Realno, pobeda ne bi smela biti upitna jer po kvaliteti a i po pokazatelju kvalifikacija Srbija i jest favorit u ovom susretu. Ne sumnjam u zalaganje naših reprezentativaca a ni u dobru atmosferu kod njih. To je bitno za samu utakmicu koju će nadam se shvatiti ozbiljno od samoga starta i u kojoj neće biti fatalnih grešaka ponajprije u odbrani.

Ako Srbija odigra na visini svoje kvalitete smatram da je pobednik u ovoj utakmici neupitan a to jest - Srbija.

ja

pre 14 godina

"Tim pravim noseći se fiozofijom da je fudbal kolektivna igra, tražeći balans i ravnotežu"
Pa sta onda Pantelic trazi u timu?! Ne u timu nego uopste u blizini nasih reprezentativaca

www.worldofbasketball.org

pre 14 godina

Posle one utakmice sa Nemackom svi smo optimisti. Samo hrabro i sutra protiv Australije. Nestrpljivo ocekujemo sutrasnju utakmicu. Al' ce da se slavi. Srecno Orlovi!!!

http://www.worldofbasketball.org

Aca

pre 14 godina

Od Antića boljeg selektora nikad nismo imali, niti ćemo.
Samo da mu daju kintu kolko god da traži, i da ostane da vodi Srbiju, i nakon ovog prvenstva... i dokle god može...
Antić je car!

007

pre 14 godina

Dabogda sve utakmice do kraja dobili sa 1:0.
(pivljanin, 22. jun 2010 23:29)

I na svim utakmicama do kraja
svirali penal , i na svakoj ga Stojkovic branio

Jes da ce pola nacije da dobije infarkt , ali mora i mi da se žrtvujemo :)

Nego Mister spominje trening i dobar rad , protiv Gane smo videli par lepih fora i kombinacija iz prekida , to je protiv Nemačke izostalo .. pretpostavljam da nije bio momenat .. siguran sam da će danas protiv Australije i to da funkcioniše na vrhunskom i do sad nevidjenom nivou

Živi bili pa videli.

Srećno momci !

ps Milane na ovom terenu nema kanala , ali nemoj molim te to više da radiš , 2 infarkta nemogu da preživim

grobar-london

pre 14 godina

ja opet ponavljam: obecao sam mojim kolegama na poslu da cemo ih upravo MI izbaciti sa svetskog prvenstva... oni moraju prvo da pobede Slovence (na zalost, ali sta je - tu je). Znaci, pobeda protiv Australije ne moze da dodje u pitanje. Ceka nas mnogo veci zadatak: IZBACITI NADMENE engleze... i vratiti im "fer plej" iz utakmice sa Eura U21... ko se seca, shvatice... a ja imam jedinstvenu priliku da im danima vec pretim... a sta cu tek da im radim...eeeee

Ratko Jevtovic

pre 14 godina

Bravo momci za fantastican dosadasnji ucinak. Objektivno smo bolji od Australijskog tima ali samo pod uslovom da "grizemo" vise od njih. Australci su fanatici u svakom sportu i nikada se ne predaju. Prema tome ako uspostavimo fizicku ravnotezu od pocetka, nase znanje i talenat ce nam doneti pobedu od 3 :1. Ali da ponovim, 100% fizicko i mentalno ucesce od pocetka do kraja.
Vas verni navijac, Ratko iz Australije

meraklija

pre 14 godina

Osim srca i dušu na teren a i Tošića na teren.Što više solo prodora po bokovima i Australijanci su pukli. Mogu da nam daju go samo ako budu imali tri penala. Zadnja linija KINESKI ZID.SVI SMO UZ VAS.

Nenad

pre 14 godina

Ne mogu da budem optimista kada se setim svih razocarenja zbog kukavickih igara a NECU da budem defetista !!!!
MOMCI MOLIMO VAS SAMO HRABRO I SRCE NA TEREN !!!!

nerazumni navijac

pre 14 godina

zelim puno srece na tekmi .... pozdrav za sve Srbe sirom planete ... a posebno Srbima u enklavama na Kosovu ..nadam se pobedi kao i svi ovde .. i nadam se jednoj blistavoj veceri... mnogo nam znaci svima ovo ... NE DAJ BOZE DA se SRBI SLOZE ;)

jovan

pre 14 godina

Svaka pobeda nas vodi u 1/8 ! Jeste to je tacno, medjutim ja cu biti jedan od retkih koji misli drugacije.
Australija je jedna od najlosijih ekipa na ovom mundijalu. Pa ako su im Nemci mogli zabiti 4 komada, a zasto mi nebi zabili 5 i tako izbegli najverovatnije Englesku u nokaut sistemu?
Netreba se plasiti ni puno kalkulirati. Bolji smo svakako pa treba ici na uverljivu pobedu jer je za ocekivati da ce ranjeni Nemci razbiti Ganu, a steta bi bilo da posle ispadnemo od Engleske.
Eto ja idem i korak dalje a u nasu pobedu uopste ne sumnjam, samo je pitanje sa koliko razlike.

Nemanja

pre 14 godina

Braco Srbi, samo hrabro i sa vjerom u Boga. Mi smo uz vas, vas narod, vasi navijaci. I sta god se desi bicemo uz vas, ali se ipak nadamo da cemo zajedno slaviti veceras, sirom cijelog svijeta. BOZE POMOZI....

aa

pre 14 godina

Sta je ovo? Samo jedna osoba je sastavila svoj idealan tim?? Nema smisla, moram to da ispravim.

Po meni:
Isailovic
Rukavina Dudic N. Djordjevic Lomic

Koroman Milijas Moreira S. Ilic

Pantelic Iliev

Po meni, idealan tim.

Scepan Scepa Scepe Scepova

pre 14 godina

Idemo Orlovi!
Gospodo koja na najbolji nacin reprezentujete srpski fudbal, Srbija, Republika Srpska i srpska dijaspora su svim srcem uz vas!

Svabadelija

pre 14 godina

@ (Neutron, 22. jun 2010 23:50)
Nemci su poslednju takmicarsku utakmicu svetskog prvenstva izgubili 13.06.1986 2:0 protiv Danske! Pret toga je bilo jos poraza (82. od Alzira, 74 odr brace iz zapadne nemacke)

Nemacke je 1962 na sp u Cileu izgubila u 1/4 finalu 0:1 protiv Jugoslavije!



Srbija ili Jugoslavija nikada nije pobedila Nemacku u takmicarskoj utakmici.

Balans i ravnoteza!

pre 14 godina

OK, ali nisam siguran da su balans i ravnoteza nesto razlicite stvari, ali ocigledno jesu! Ipak, Antic zna sta misli i to je najvaznije. Kljucni problem u nasem timu je (za taj balans i ravnotezu!) sto nemamo Piksija kao centralnog "skipera".Zato ce sigurno igrati jedan momak koga mnogi podcenjuju-Ninkovic! On je uradio odlican posao sa Nemcima i drzi balans ekipe jer lopte salje i levo i desno i prema Zigicu a odlicno saradjuje i sa zadnjacima-Stankovicem i Kuzmom, odnosno Petrovicem. To je Antic zeleo da kaze a ravnotezu ce drzati drugi zadnji vezni.Tim ce dakle igrati u 4-2-3-1 formaciji u kojoj ce pokusati da sacuva Kolarova i kuzmu za eventualni mec u osmini finala.Dakle, igrace Obradovic, Ninkovic i Petrovic
a ostali deo tima je poznat. Naravno, balansiranje izmedju imperativa pobede i izbegavanja parnih zutih kartona izdiktiralo je ovaj tim. Vidic, Ivanovic, Jovanovic i Zigic moraju da se pod obavezno sacuvaju zutog kartona kako znaju i umeju! Pa onda idemo na najboljeg iz C grupe, verovatno na Engleze, mada bih vise voleo Zmajceke!
Ova mala analiza je za nase pametne novinare, ehe!

Marko, Vienna

pre 14 godina

samo gledajte da izbegnete Argentinu u 4-finalu! a posle ce da ide lakse.. :D
i hajde dajte nam da vidimo i tu strasnu sredinu: Deki, Kuzma i... Kacar!!
Primecujem da mnogo ga klupa zulja..

Zmile

pre 14 godina

Optimista sam samim tim sto mislim da smo po kvalitetu igraca bolji koliko hoces,kao ekipa delujemo dobro i kad gubimo i kad dobijamo!
Samo se plasim da ne shvatimo kengure olako,pa da pomislimo da ce pobeda da dodje sama!!!
Napred Srbija!

Apsim, bre!

pre 14 godina

Imam recept za siguran uspeh sutra: odbrambenoj četvorici vezati ruke lisicama! U stvari, trebalo bi to primeniti i na srednji red (Kuzmanović!).
Ovi ostali će već znati kako da utrpaju par golova...

Podrška

pre 14 godina

Odmoriće sigurno par igrača sa kartonima da ne bi napravili parne i tako imali zabranu za nokaut sistem.Pretpostavljam da će Obradović zameniti Kolarova,Luković-Subotića,trebalo bi Kačar-Kuzmanovića ali se bojim da ne bude to Petrović jer bi to bila katastrofa,možda i Ninkovića neko zameni a najbolje bi bilo da to bude Mrđa i krenemo malo ofanzivnije da se na vreme obezbedimo i ne zavisimo od ishoda druge utakmice.Srećno crveni,cela nacija je uz vas,osim nekih dežurnih pljuvača koji su nebitni likovi.

Aca

pre 14 godina

Jako je važno da damo maksimum, 100% svojih mogućnosti. Tako je bilo u poslednjim utakmicama, samo što sa Ganom nismo imali sreće, a sa Nemcima jesmo. Australija ima dobru ekipu, a još je bolje što oni moraju ići na pobedu, i što oni uvek tako igraju, napadački. Uz malo sreće možemo ih dobiti sa 1:0, i odosmo na Slovence, koji će danas Engleze poslati kući, jer im je dovoljan i remi.

Zile

pre 14 godina

Momci, večeras čim izađete na teren, vi u prvom napadu odigrajte rukom u šesnaestercu, da to otarasimo na početku, da se ne nerviramo kasnije :-) SVIM SRCEM DO POBEDE I PRVOG MESTA U GRUPI!!!!

PimPong

pre 14 godina

Mene je samo strah nekog crvenog kartona, i to je jedino sto moze da nas zaustavi. Ne mora ni da bude rezultat nase gluposti - igraci su jednostavno skontali da je FIFA izdala direktivu da se gruba igra i laktovi odmah kaznjavaju crvenim, pa vidim da ima jos vise glume nego ranije (Slonovi protiv Brazila, npr.).

Zato, pamet u glavu i sa srecom!

trener

pre 14 godina

zameniti jovanovica tosicem,milijasa kacarom,pantelica lazovicem ili mrdjom,ako igramo sa jednim napadacem,staviti kuzmanovica ili ninkovica u vezni red.pozzz

ja

pre 14 godina

"Tim pravim noseći se fiozofijom da je fudbal kolektivna igra, tražeći balans i ravnotežu"
Pa sta onda Pantelic trazi u timu?! Ne u timu nego uopste u blizini nasih reprezentativaca

aa

pre 14 godina

Sta je ovo? Samo jedna osoba je sastavila svoj idealan tim?? Nema smisla, moram to da ispravim.

Po meni:
Isailovic
Rukavina Dudic N. Djordjevic Lomic

Koroman Milijas Moreira S. Ilic

Pantelic Iliev

Po meni, idealan tim.

MojBratBane

pre 14 godina

sjajno gospodine Anticu, ponovo stvari pisemo svojim imenom :)
samo molim vas neka to ime ne bude pantelic... da ne bi morale svabe ili rajevac da nas izvlace

Chana

pre 14 godina

SRETNO ORLOVI !!!
Samo pametno i hrabro, pas do noge i poštujte loptu, jer što je više budete kontrolisali - manje će je imati Kenguri i sve će Vas više respektovati i biti nervozni.
Gledajte šta Vam se dešava iza leđa, ruke držite kao Bane kada ste oko 16m ili unutra, čuvajte se žutih kartona i provokacija, ne pričajte sa sudijama, ne dirajte loptu posle prekida, igrajte hrabro i timski, budite kao jedan - i učinite nas ponosnim Srbima !!!
ŠTO SE MENE TIČE - VI STE VEĆ ŠAMPIONI . . .
Vojvodinaš

www.worldofbasketball.org

pre 14 godina

Posle one utakmice sa Nemackom svi smo optimisti. Samo hrabro i sutra protiv Australije. Nestrpljivo ocekujemo sutrasnju utakmicu. Al' ce da se slavi. Srecno Orlovi!!!

http://www.worldofbasketball.org

Neutron

pre 14 godina

Nemacka nikada u istoriji nije izgubila utakmicu u grupnoj fazi takmicenja. Srbija ili Jugoslavija nikada nije pobedila Nemacku u takmicarskoj utakmici. Eto, to smo protiv Nemacke uspeli da izborimo kako bi i dalje bili u igri. Sada da sve prokozkamo protiv jedne Australije, bez omalovazavanja njih, ja to nemogu i necu da prihvatim. To mora da se dobije!

@serbiaworldcup twitter

pre 14 godina

Danas svi imaju snagu, trcanje, zelju, organizovanost, profesionalnot. Mi u tome trebamo da pariramo. Ali postoji nesto sto imamo prednost nad drugoma i moramo koristiti na ovoj i sledecoj utakmici:


Mastovitost
Improvizacija
Brza izmena lopta
Dupli pas
Pozitivna drskost
Razumevanje u pokretu
Upornost
Snaga kolektiva
Duh nesalomljivosti
Koriscene prilike
Napred momci. Budite u trenutku. Uzmite pobedu.
Sa bloga o SP vise: http://bit.ly/9SeF21

7 saveta: Australija


1. Pobedu vam nece niko doneti, ni greske Austraije. Pobedu morate uzeti. Pobedu morate uzeti sami, apsolutno sami.

2. Samo pobeda u mislima, kao rezultat utakmice. Nikakve, nikakve kalkulacije o rezultatu druge utakmice.

3. Oni ce trcati, boriti se za svaku loptu, nikada nece odustati – mi moramo da budemo u tome jaci – biti najjaci tamo gde su oni najjaci.

4. Oni koji imaju kartone ne trebaju da razmisljaju i da se previse cuvaju od agresivnosti da ne bi dobili drugi zuti karton. Ova utakmica je jedina kojoj se treba potpuno posvetiti.

5. Nase snage trebaju da dodje do izrazaja: imagincija, snalazenje u trenutku, vic u igri, brzina reagovanja, bolje razmisljanje, razumevanje u pokretu, …

6. Svako mora da pobedi samog sebe i da bude najbolji kada je najpotrebnije. Jedina borba na terenu je samim sobom.

7. Perfekcija egzekucije: Nikakav kiks vise, propustena sanasa, nedovoljno precizna dodavanja, nesvrsishodno trcanje, prekid igre moraju napokon da se potpuno odrade (sut u okvir gola mora da bude rezultat svakog prekida)

Podrška

pre 14 godina

Odmoriće sigurno par igrača sa kartonima da ne bi napravili parne i tako imali zabranu za nokaut sistem.Pretpostavljam da će Obradović zameniti Kolarova,Luković-Subotića,trebalo bi Kačar-Kuzmanovića ali se bojim da ne bude to Petrović jer bi to bila katastrofa,možda i Ninkovića neko zameni a najbolje bi bilo da to bude Mrđa i krenemo malo ofanzivnije da se na vreme obezbedimo i ne zavisimo od ishoda druge utakmice.Srećno crveni,cela nacija je uz vas,osim nekih dežurnih pljuvača koji su nebitni likovi.

Milan G.

pre 14 godina

Samo napred, momci! Taktika za sutrasnju utakmicu je prilicno jednostavna. Samo de neigramo rukom u nasem sesnaestercu. :o) Zelim vam od srca sve najbolje - u vasim je rukama da donesite veliku radost za nas voljeni narod.

Svabadelija

pre 14 godina

@ (Neutron, 22. jun 2010 23:50)
Nemci su poslednju takmicarsku utakmicu svetskog prvenstva izgubili 13.06.1986 2:0 protiv Danske! Pret toga je bilo jos poraza (82. od Alzira, 74 odr brace iz zapadne nemacke)

Nemacke je 1962 na sp u Cileu izgubila u 1/4 finalu 0:1 protiv Jugoslavije!



Srbija ili Jugoslavija nikada nije pobedila Nemacku u takmicarskoj utakmici.

Zipo

pre 14 godina

Vidic na drugoj slici nema deo ruke kojim je napravio penal. Nije bilo lako, ali Nemanja je profesionalac.

I jos je manje plakao nego Kuzma :)

Srale

pre 14 godina

Tu je već sve jasno ... Ako su Nemci pobedili Kengure sa 4:0 a mi Nemce sa 1:0 onda se kao logično postavlja imperativ pobede. Zato i jest "moranje" i optimizam prisutno. Realno, pobeda ne bi smela biti upitna jer po kvaliteti a i po pokazatelju kvalifikacija Srbija i jest favorit u ovom susretu. Ne sumnjam u zalaganje naših reprezentativaca a ni u dobru atmosferu kod njih. To je bitno za samu utakmicu koju će nadam se shvatiti ozbiljno od samoga starta i u kojoj neće biti fatalnih grešaka ponajprije u odbrani.

Ako Srbija odigra na visini svoje kvalitete smatram da je pobednik u ovoj utakmici neupitan a to jest - Srbija.

само један тим... СРБИЈА!

pre 14 godina

Само да поновим оно што сам изнео и пре меча са Немачком:
1. ми бољих играча од ових немамо
2. бољег селектора од овог никад нисмо ни имали
3. резервну отаџбину за коју би навијали немамо.

Зато, увек са вама и уз вас, НАПРЕД, ОРЛОВИ!

Balans i ravnoteza!

pre 14 godina

OK, ali nisam siguran da su balans i ravnoteza nesto razlicite stvari, ali ocigledno jesu! Ipak, Antic zna sta misli i to je najvaznije. Kljucni problem u nasem timu je (za taj balans i ravnotezu!) sto nemamo Piksija kao centralnog "skipera".Zato ce sigurno igrati jedan momak koga mnogi podcenjuju-Ninkovic! On je uradio odlican posao sa Nemcima i drzi balans ekipe jer lopte salje i levo i desno i prema Zigicu a odlicno saradjuje i sa zadnjacima-Stankovicem i Kuzmom, odnosno Petrovicem. To je Antic zeleo da kaze a ravnotezu ce drzati drugi zadnji vezni.Tim ce dakle igrati u 4-2-3-1 formaciji u kojoj ce pokusati da sacuva Kolarova i kuzmu za eventualni mec u osmini finala.Dakle, igrace Obradovic, Ninkovic i Petrovic
a ostali deo tima je poznat. Naravno, balansiranje izmedju imperativa pobede i izbegavanja parnih zutih kartona izdiktiralo je ovaj tim. Vidic, Ivanovic, Jovanovic i Zigic moraju da se pod obavezno sacuvaju zutog kartona kako znaju i umeju! Pa onda idemo na najboljeg iz C grupe, verovatno na Engleze, mada bih vise voleo Zmajceke!
Ova mala analiza je za nase pametne novinare, ehe!

Nenad

pre 14 godina

Ne mogu da budem optimista kada se setim svih razocarenja zbog kukavickih igara a NECU da budem defetista !!!!
MOMCI MOLIMO VAS SAMO HRABRO I SRCE NA TEREN !!!!

Marko, Vienna

pre 14 godina

samo gledajte da izbegnete Argentinu u 4-finalu! a posle ce da ide lakse.. :D
i hajde dajte nam da vidimo i tu strasnu sredinu: Deki, Kuzma i... Kacar!!
Primecujem da mnogo ga klupa zulja..

Nemanja

pre 14 godina

Braco Srbi, samo hrabro i sa vjerom u Boga. Mi smo uz vas, vas narod, vasi navijaci. I sta god se desi bicemo uz vas, ali se ipak nadamo da cemo zajedno slaviti veceras, sirom cijelog svijeta. BOZE POMOZI....

grobar-london

pre 14 godina

ja opet ponavljam: obecao sam mojim kolegama na poslu da cemo ih upravo MI izbaciti sa svetskog prvenstva... oni moraju prvo da pobede Slovence (na zalost, ali sta je - tu je). Znaci, pobeda protiv Australije ne moze da dodje u pitanje. Ceka nas mnogo veci zadatak: IZBACITI NADMENE engleze... i vratiti im "fer plej" iz utakmice sa Eura U21... ko se seca, shvatice... a ja imam jedinstvenu priliku da im danima vec pretim... a sta cu tek da im radim...eeeee

jovan

pre 14 godina

Svaka pobeda nas vodi u 1/8 ! Jeste to je tacno, medjutim ja cu biti jedan od retkih koji misli drugacije.
Australija je jedna od najlosijih ekipa na ovom mundijalu. Pa ako su im Nemci mogli zabiti 4 komada, a zasto mi nebi zabili 5 i tako izbegli najverovatnije Englesku u nokaut sistemu?
Netreba se plasiti ni puno kalkulirati. Bolji smo svakako pa treba ici na uverljivu pobedu jer je za ocekivati da ce ranjeni Nemci razbiti Ganu, a steta bi bilo da posle ispadnemo od Engleske.
Eto ja idem i korak dalje a u nasu pobedu uopste ne sumnjam, samo je pitanje sa koliko razlike.

meraklija

pre 14 godina

Osim srca i dušu na teren a i Tošića na teren.Što više solo prodora po bokovima i Australijanci su pukli. Mogu da nam daju go samo ako budu imali tri penala. Zadnja linija KINESKI ZID.SVI SMO UZ VAS.

Milan

pre 14 godina

Ajd onda i mi da budemo optimisti. Jedva cekam tekmu. Svaka pobeda ce biti dobra, ali valjalo bi ih pregaziti ako se ukaze sansa. Izgleda da oni stvarno veruju da nam mogu dati tri gola u jednoj utakmici.

Aca

pre 14 godina

Od Antića boljeg selektora nikad nismo imali, niti ćemo.
Samo da mu daju kintu kolko god da traži, i da ostane da vodi Srbiju, i nakon ovog prvenstva... i dokle god može...
Antić je car!

Apsim, bre!

pre 14 godina

Imam recept za siguran uspeh sutra: odbrambenoj četvorici vezati ruke lisicama! U stvari, trebalo bi to primeniti i na srednji red (Kuzmanović!).
Ovi ostali će već znati kako da utrpaju par golova...

Ratko Jevtovic

pre 14 godina

Bravo momci za fantastican dosadasnji ucinak. Objektivno smo bolji od Australijskog tima ali samo pod uslovom da "grizemo" vise od njih. Australci su fanatici u svakom sportu i nikada se ne predaju. Prema tome ako uspostavimo fizicku ravnotezu od pocetka, nase znanje i talenat ce nam doneti pobedu od 3 :1. Ali da ponovim, 100% fizicko i mentalno ucesce od pocetka do kraja.
Vas verni navijac, Ratko iz Australije

Aca

pre 14 godina

Jako je važno da damo maksimum, 100% svojih mogućnosti. Tako je bilo u poslednjim utakmicama, samo što sa Ganom nismo imali sreće, a sa Nemcima jesmo. Australija ima dobru ekipu, a još je bolje što oni moraju ići na pobedu, i što oni uvek tako igraju, napadački. Uz malo sreće možemo ih dobiti sa 1:0, i odosmo na Slovence, koji će danas Engleze poslati kući, jer im je dovoljan i remi.

Scepan Scepa Scepe Scepova

pre 14 godina

Idemo Orlovi!
Gospodo koja na najbolji nacin reprezentujete srpski fudbal, Srbija, Republika Srpska i srpska dijaspora su svim srcem uz vas!

Zmile

pre 14 godina

Optimista sam samim tim sto mislim da smo po kvalitetu igraca bolji koliko hoces,kao ekipa delujemo dobro i kad gubimo i kad dobijamo!
Samo se plasim da ne shvatimo kengure olako,pa da pomislimo da ce pobeda da dodje sama!!!
Napred Srbija!

nerazumni navijac

pre 14 godina

zelim puno srece na tekmi .... pozdrav za sve Srbe sirom planete ... a posebno Srbima u enklavama na Kosovu ..nadam se pobedi kao i svi ovde .. i nadam se jednoj blistavoj veceri... mnogo nam znaci svima ovo ... NE DAJ BOZE DA se SRBI SLOZE ;)

007

pre 14 godina

Dabogda sve utakmice do kraja dobili sa 1:0.
(pivljanin, 22. jun 2010 23:29)

I na svim utakmicama do kraja
svirali penal , i na svakoj ga Stojkovic branio

Jes da ce pola nacije da dobije infarkt , ali mora i mi da se žrtvujemo :)

Nego Mister spominje trening i dobar rad , protiv Gane smo videli par lepih fora i kombinacija iz prekida , to je protiv Nemačke izostalo .. pretpostavljam da nije bio momenat .. siguran sam da će danas protiv Australije i to da funkcioniše na vrhunskom i do sad nevidjenom nivou

Živi bili pa videli.

Srećno momci !

ps Milane na ovom terenu nema kanala , ali nemoj molim te to više da radiš , 2 infarkta nemogu da preživim

Zile

pre 14 godina

Momci, večeras čim izađete na teren, vi u prvom napadu odigrajte rukom u šesnaestercu, da to otarasimo na početku, da se ne nerviramo kasnije :-) SVIM SRCEM DO POBEDE I PRVOG MESTA U GRUPI!!!!

PimPong

pre 14 godina

Mene je samo strah nekog crvenog kartona, i to je jedino sto moze da nas zaustavi. Ne mora ni da bude rezultat nase gluposti - igraci su jednostavno skontali da je FIFA izdala direktivu da se gruba igra i laktovi odmah kaznjavaju crvenim, pa vidim da ima jos vise glume nego ranije (Slonovi protiv Brazila, npr.).

Zato, pamet u glavu i sa srecom!

trener

pre 14 godina

zameniti jovanovica tosicem,milijasa kacarom,pantelica lazovicem ili mrdjom,ako igramo sa jednim napadacem,staviti kuzmanovica ili ninkovica u vezni red.pozzz