Fudbal 42

Subota, 09.12.2023.

13:30

Brazilsko čudo od deteta može da igra za Hrvatsku

Savet Hrvatskog olimpijskog odbora je na sednici održanoj u petak dao pozitivno mišljenje u vezi sa <a href="https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2023&amp;mm=11&amp;dd=02&amp;nav_id=2426093&amp;version=amp" class="text-link" target= "_blank">Rafaelom Gomešom Sirinom</a>.

Brazilsko èudo od deteta može da igra za Hrvatsku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

GogoSt

pre 6 meseci

Cinik ljubavi moja, a šta ćeš ti pričat ako Hr pobijedi Esp na Ep iduće godine? Koje ćeš onda opravdanje i izgovor nać? Puno ozljeđenih u Esp, igrači nisu u formi, ustaše izašle na teren sa nožima u zubima pa se Španjolci usrali od straha itd. E moj druže nije tebi lako. Dam se kladit da si jedan od onih iz balvan revolucije u Hr. Isprašilo te 95-te gologuzog pa si sad tužan i ogorčen. Čisto za tvoj info, od onih 6komada protiv Esp smo igrali još dva puta. Al drži se ti tih 6komada. Šta ćeš pričat ako ih dobijemo na Ep, jer ima par miseci u finalu LN su nas dobili jedva na penale. Cinik izdrži, mi te volimo.

Dule Savić

pre 6 meseci

Eduardo da Silva je za hrvatsku pružao briljantne partije oženio se u Hr a živi u Brazilu. Javno je za Brazilsku Tv pred prošlogodišnje 1/4 finale mundijala izjavio da svim srcem navija za svoju Hrvatsku. To je ljubav usade im da igranjem za Hrvatsku ima taj naboj i osećaj pripadnosti a obaška što je do teške povrede bio fantastičan i u Arsenalu i u Hrvatskoj.

Vladin

pre 6 meseci

Логичан избор. Неће изабрати Бразил када га нико и не зна тамо и да се докаже као гудбалер у Бразилској репрезентацији добијао би шансе на кашичицу поред толико добрих играча. Изабрао је средину, где ако има квалитет, боље ће одскочити у Европи.

Vladin

pre 6 meseci

Логичан избор. Неће изабрати Бразил када га нико и не зна тамо па и да се докаже као добар фудбалер у Бразилској репрезентацији добијао би шансе на кашичицу поред толико добрих играча. Изабрао је средину, где ако има квалитет, бољу каријеру ће направити.

Karma is a bitch…

pre 6 meseci

Gruzijac Datunašvili kada osvaja oi medalju za Srbiju onda je to u redu.
Srpski ponos :)
Ali Belinho koji zeli igrati za Hrvatsku je sramotan?
Hahahaha
Licemjerje i zavist na 100-tki :)
Igrao bi pokoji top Brazilac za Srbiju, ali ga ne zanimaju prosjecne ekipe bez rezultata :)
(Kme kme, 9. decembar 2023 17:08)



Teletabisu, najveći licemer si kao i uvek ti.
Sad porediš rvanje i fudbal hahaha

Zoki

pre 6 meseci

Bravo Belinjo!
Top talentu pristaje da igra za top reprezentaciju sa fantasticnim uspesima u samo 27 godina.
Pisaces istoriju sa hrvatskom! Srecno

Antisha

pre 6 meseci

razmisljanja. Dakle bice kao I americki fudbal sve crnci I plejmejker belac.
(goran987, 09. decembar 2023 16:00)

Ronaldinho, Pele, Henry...
Sve traktori bez finese, tehnike i taktike :)

Kme kme

pre 6 meseci

Gruzijac Datunašvili kada osvaja oi medalju za Srbiju onda je to u redu.
Srpski ponos :)
Ali Belinho koji zeli igrati za Hrvatsku je sramotan?
Hahahaha
Licemjerje i zavist na 100-tki :)
Igrao bi pokoji top Brazilac za Srbiju, ali ga ne zanimaju prosjecne ekipe bez rezultata :)

Suti moj djecace plavi

pre 6 meseci

Trebace im mnogo vise takvih stranaca posto smenu generacija nisu odradili a nakon EP 2 glavna igraca im odlaze u penziju..
(C i n i k,

Hej teletabisu, ode ti i Tadic u penziju, pa?
Ukucaj Transfermarkt pa se malo educiraj.
Hrvatska ima 4.najmladju ekipu, EURA jedino su Nizozemska, Belgija i Madjarska nesto mladje od Hrvatske.
Danas mali Luka Sucic asistira vanjskom ko i veliki Luka. Imamo top klince, pomladjenu ekipu i jednu od nsjmladjih obrana ako ne i najmladju, a bila je 3.najbolja obrana kvalifikacija za EURO.
I top3 obrana na SP.
I Srbija ti je starija, zato suti. Bolje suti

zoo

pre 6 meseci

Ne razumem ovakve komentare... Apsolutno sam protiv naturalizacije u bilo kom sportu, ali ovo je očigledno dete, koje će verovatno većonu života provesti u Hrvatskoj i verovatno sa njom imati više poveznica nego sa Brazilom.. Iskreno, da je identična situacija kod nas, ne bih imao ništa protiv.

C i n i k

pre 6 meseci

Bolje vodi brigu o Srbiji. Hrvati dokazuju vec preko 30 godina da su supersila u fudbalu i to ce i biti! Samo Srbi to ne zele da vide!
(Gospodin Prilepak, 09. decembar 2023 14:42)


"Supersila" u penalima...
Jedva ste Jermeniju pobedili, a Wels vas 2 x odrao..
ESP vam u Ligi dali 6 komada...
Uostalom evo igrate sa ESP u junu pa se pokazite...bojim se da ces drugacije da pises posle toga...

goran987

pre 6 meseci

@@@Jedini izlaz je kao i do sada praćenje dece iz dijaspre od Australije do Švajcarske koji su poreklom sa ovih prostora, što sada konačno radimo i mi, kao i naturalizacija Brazilaca i Afrikanaca. Bez toga sve male drzavice ispod 10 miliona stanovnika su osudjene na padanje u neki prosek.
(Dragan - Sava, 09. decembar


Fudbal postaje sve osim sporta za talentovane, fizikalija I besumucno vjezbanje sablona. Nije bitno biti dobar dribler ili imati "vica" vec samo pratiti sablone napada koje neki gvardiola iscrta I vjezba danonocno. E zato su Srbi losi u fudbalu, zato sto mislimo da smo najpametniji,da je bolje na svoju ruku nesto jer to protivnik ne ocekuje. Dakle samo taktika i igraci spremni da je sprovedu po komunistickom modelu bez razmisljanja. Dakle bice kao I americki fudbal sve crnci I plejmejker belac.

Indirekt

pre 6 meseci

Ovo je stara praksa kod komsija, pa dva Brazilca su im igrali u reprezentaciji, a DaSilva je i cetvrti strelac Kockastih. Igraju i po nizerzrednim klubovima, ono valjda im klima odgovara. E sada od DaSilve i Sammira i nisu imali nekih pogodaka, ko zna mozda ovaj put ubodu...

brm

pre 6 meseci

Daj bože samo da ga ne pokvare. Ulice Brazila jesu opasne, al' ne baš ko podmuklost balkanskih naroda.
(Yuga, 9. decembar 2023 13:40)

Pričaš gluposti. Nisi video te siromašnije delove Brazila, niti pričao sa nekim ko je odatle izašao. Ni najgorem neprijatelju da ne poželiš da živi tamo. Pakao na zemlji.

Tops

pre 6 meseci

Trebace im mnogo vise takvih stranaca posto smenu generacija nisu odradili a nakon EP 2 glavna igraca im odlaze u penziju..
(C i n i k, 9. decembar 2023 14:11

A vi cekate smjenu generacije vec 25god hahaha

Pijani zlotvor

pre 6 meseci

(Dragan - Sava, 9. decembar 2023 14:23)

Besmislica. Necemo mi morat uvozit nikoga. Hr ima 3,9mil stanovnika ali tu su jos hrvati iz bih plus ogromna dijaspora po eu + australija koja je takodjer pod 'radarom' hrvatskog 'kgb-a': Dalic i pletikosa su nedavno bili tamo, prate klince i sto se dogadja.
Tako da hr ima zapravo puno vecu bazu od 3,9... Rekao bih da mozemo pricati o 5-6mil.

Drugo, svi ti igraci su odgojeni kako treba i san im je da igraju za hrvatsku.

Trece, sta to uopce znaci 'biti u vrhu' ili 'ispasti s vrha'?
Samo sad cekam iduce ep/sp i ako hr ne uzme jos jednu medalju ljudi ce pocet pricat o 'padu'. To nije nikakav pad, sve zemlje imaju neki prosjek od 20-ak god da naprave neki uspjeh na sp.
-svabe su na titulu cekale 24 godine
-argentinci 28
-brazil ceka bilo kakvu utjesnu medalju 20 godina, dakle zapravo 24
-englezi i portugal su zadnji i jedini put uzeli nesto 66
-italije nema na zadnja 2 sp i na iducem ce biti vec 20 god od njihovog zlata iz njemacke
-spanjolska je na zlato cekala 80 godina

Jedino 'francuzima' jako dobro ide od 98, zive svoje zlatne godine.

Tako da ta prica da ako hr ne uzme nesto da zato 'nije u vrhu' je glupost. Jesmo u vrhu i otkad je hr samostalna uvijek je u ili oko top 10 na fifa listi i prakticki na svakom prvenstvu.

Ante081

pre 6 meseci

(ja, 9. decembar 2023 13:29)

A šta godinama rade portugal,francuska,italija itd? Oni inače ne dovode strance je li? Koliko kompleksasa u ovim komentarima.

deki-pariz

pre 6 meseci

A koe nas, Panter ne valja......

mi se ponosimo jer nam čovek ima pasoš i je kapiten jednog od našeg kluba ali to mu ne da mesto u reprezentaciji..... nismo bili prvaci već 20 godine ali smo ponosni....

A francuska, Španija itd oni su šampioni ali prema nam ,treba da se stide...


bože...

Dragan - Sava

pre 6 meseci

Ovo je jedini način da Hrvatska kako tako ostane u vrhu svetskog fudbala. Sa populacijom od samo 3,6 miliona stanovnika ova drzava ne moze ni u teoriji bez posledica da pravi stalno uspešne smene generacija. Jedini izlaz je kao i do sada praćenje dece iz dijaspre od Australije do Švajcarske koji su poreklom sa ovih prostora, što sada konačno radimo i mi, kao i naturalizacija Brazilaca i Afrikanaca. Bez toga sve male drzavice ispod 10 miliona stanovnika su osudjene na padanje u neki prosek.

Gospodin Prilepak

pre 6 meseci

Trebace im mnogo vise takvih stranaca posto smenu generacija nisu odradili a nakon EP 2 glavna igraca im odlaze u penziju..
(C i n i k, 09. decembar 2023 14:11)

Bolje vodi brigu o Srbiji. Hrvati dokazuju vec preko 30 godina da su supersila u fudbalu i to ce i biti! Samo Srbi to ne zele da vide!

Srbinizbanjaluke

pre 6 meseci

Tako se to radi, kada ga je zvao jedan primerice brazil da igra za njih onda se već u startu zna da se radi o velikom i interesantnom talentu, za njihovu buducnost! Manite me onih priča sada kao ne moze da igra za neku reprezentaciju jer je stranac, a šta rade godinama portugalija,holandija,francuska,spanija, italija itd? Osobno znam da se nama ukazala ovakva prilika da bi ga pokupili svim silama i da li mu državljanstvo pre vremena.... Nije da njih nešto volim ili da im pedu ližem, ali im se mora čestitati do svih sadašnjih njihovih uspeha fudbalu i to što su 3 svetlosne godine ispred nas.

Ante081

pre 6 meseci

(C i n i k, 9. decembar 2023 14:11)

Ne brini ti za nas mi smo smjenu generacije napravili već tamo u kvalifikacijama za svjetsko u kataru.

Москва_Београд_Дубровник

pre 6 meseci

Зашто код нас се не уведе питање увожења странаца у фудбалској репрезентацији ? Горе од тренутне ситуације нее може. У кошарци други на свету па неки лоби вура странце а овде задњи па се манекњни не дирају.

Kroata Kravata

pre 6 meseci

Ovo je jedini način da Hrvatska kako tako ostane u vrhu svetskog fudbala. Sa populacijom od samo 3,6 miliona stanovnika ova drzava ne moze ni u teoriji bez posledica da pravi stalno uspešne smene generacija.
(Dragan - Sava, 9. decembar 2023 14:23)

O čemu ti to?!

Pa mi imamamo u reprezentaciji najviše igrača iz domaće lige, više od svih.

U Kataru smo imali 6 ili 7 igrača iz domaće lige, Francuska je bila na 2.mjestu sa tri domaća igrača.

A Dinamo je bio na 2.mjestu nakon Bayerna kao klub koji je imao najviše igrača na svjetskom prvenstvu!

Chima Moneke

pre 6 meseci

Ovako su i Eduarda pronasli. Srbenda se naravno smeje jer mu je tek 14 godina ali svaka cast Dinamu na skavtingu, ovo je nestvarno kakve igrace pronalaze, sto u Hrvatskoj sto po svetu. Zvezda i Partizan jadni da jadniji ne mogu biti iskreno

Bora

pre 6 meseci

Samo da napomenem da je mali poreklom Srbin.
(Panter, 09. decembar 2023 14:18)

Naša najudaljenija teritorija je Srpska Autonomna Oblast (SAO) Paulo.Tek da se zna!

Bora

pre 6 meseci

Samo da napomenem da je mali poreklom Srbin.
(Panter, 09. decembar 2023 14:18)

Naša najudaljenija teritorija je Srpska Autonomna Oblast (SAO) Paulo.Tek da se zna!

Dragan - Sava

pre 6 meseci

Ovo je jedini način da Hrvatska kako tako ostane u vrhu svetskog fudbala. Sa populacijom od samo 3,6 miliona stanovnika ova drzava ne moze ni u teoriji bez posledica da pravi stalno uspešne smene generacija. Jedini izlaz je kao i do sada praćenje dece iz dijaspre od Australije do Švajcarske koji su poreklom sa ovih prostora, što sada konačno radimo i mi, kao i naturalizacija Brazilaca i Afrikanaca. Bez toga sve male drzavice ispod 10 miliona stanovnika su osudjene na padanje u neki prosek.

Tops

pre 6 meseci

Trebace im mnogo vise takvih stranaca posto smenu generacija nisu odradili a nakon EP 2 glavna igraca im odlaze u penziju..
(C i n i k, 9. decembar 2023 14:11

A vi cekate smjenu generacije vec 25god hahaha

Pijani zlotvor

pre 6 meseci

(Dragan - Sava, 9. decembar 2023 14:23)

Besmislica. Necemo mi morat uvozit nikoga. Hr ima 3,9mil stanovnika ali tu su jos hrvati iz bih plus ogromna dijaspora po eu + australija koja je takodjer pod 'radarom' hrvatskog 'kgb-a': Dalic i pletikosa su nedavno bili tamo, prate klince i sto se dogadja.
Tako da hr ima zapravo puno vecu bazu od 3,9... Rekao bih da mozemo pricati o 5-6mil.

Drugo, svi ti igraci su odgojeni kako treba i san im je da igraju za hrvatsku.

Trece, sta to uopce znaci 'biti u vrhu' ili 'ispasti s vrha'?
Samo sad cekam iduce ep/sp i ako hr ne uzme jos jednu medalju ljudi ce pocet pricat o 'padu'. To nije nikakav pad, sve zemlje imaju neki prosjek od 20-ak god da naprave neki uspjeh na sp.
-svabe su na titulu cekale 24 godine
-argentinci 28
-brazil ceka bilo kakvu utjesnu medalju 20 godina, dakle zapravo 24
-englezi i portugal su zadnji i jedini put uzeli nesto 66
-italije nema na zadnja 2 sp i na iducem ce biti vec 20 god od njihovog zlata iz njemacke
-spanjolska je na zlato cekala 80 godina

Jedino 'francuzima' jako dobro ide od 98, zive svoje zlatne godine.

Tako da ta prica da ako hr ne uzme nesto da zato 'nije u vrhu' je glupost. Jesmo u vrhu i otkad je hr samostalna uvijek je u ili oko top 10 na fifa listi i prakticki na svakom prvenstvu.

brm

pre 6 meseci

Daj bože samo da ga ne pokvare. Ulice Brazila jesu opasne, al' ne baš ko podmuklost balkanskih naroda.
(Yuga, 9. decembar 2023 13:40)

Pričaš gluposti. Nisi video te siromašnije delove Brazila, niti pričao sa nekim ko je odatle izašao. Ni najgorem neprijatelju da ne poželiš da živi tamo. Pakao na zemlji.

Chima Moneke

pre 6 meseci

Ovako su i Eduarda pronasli. Srbenda se naravno smeje jer mu je tek 14 godina ali svaka cast Dinamu na skavtingu, ovo je nestvarno kakve igrace pronalaze, sto u Hrvatskoj sto po svetu. Zvezda i Partizan jadni da jadniji ne mogu biti iskreno

Gospodin Prilepak

pre 6 meseci

Trebace im mnogo vise takvih stranaca posto smenu generacija nisu odradili a nakon EP 2 glavna igraca im odlaze u penziju..
(C i n i k, 09. decembar 2023 14:11)

Bolje vodi brigu o Srbiji. Hrvati dokazuju vec preko 30 godina da su supersila u fudbalu i to ce i biti! Samo Srbi to ne zele da vide!

Kroata Kravata

pre 6 meseci

Ovo je jedini način da Hrvatska kako tako ostane u vrhu svetskog fudbala. Sa populacijom od samo 3,6 miliona stanovnika ova drzava ne moze ni u teoriji bez posledica da pravi stalno uspešne smene generacija.
(Dragan - Sava, 9. decembar 2023 14:23)

O čemu ti to?!

Pa mi imamamo u reprezentaciji najviše igrača iz domaće lige, više od svih.

U Kataru smo imali 6 ili 7 igrača iz domaće lige, Francuska je bila na 2.mjestu sa tri domaća igrača.

A Dinamo je bio na 2.mjestu nakon Bayerna kao klub koji je imao najviše igrača na svjetskom prvenstvu!

Srbinizbanjaluke

pre 6 meseci

Tako se to radi, kada ga je zvao jedan primerice brazil da igra za njih onda se već u startu zna da se radi o velikom i interesantnom talentu, za njihovu buducnost! Manite me onih priča sada kao ne moze da igra za neku reprezentaciju jer je stranac, a šta rade godinama portugalija,holandija,francuska,spanija, italija itd? Osobno znam da se nama ukazala ovakva prilika da bi ga pokupili svim silama i da li mu državljanstvo pre vremena.... Nije da njih nešto volim ili da im pedu ližem, ali im se mora čestitati do svih sadašnjih njihovih uspeha fudbalu i to što su 3 svetlosne godine ispred nas.

Kme kme

pre 6 meseci

Gruzijac Datunašvili kada osvaja oi medalju za Srbiju onda je to u redu.
Srpski ponos :)
Ali Belinho koji zeli igrati za Hrvatsku je sramotan?
Hahahaha
Licemjerje i zavist na 100-tki :)
Igrao bi pokoji top Brazilac za Srbiju, ali ga ne zanimaju prosjecne ekipe bez rezultata :)

Ante081

pre 6 meseci

(C i n i k, 9. decembar 2023 14:11)

Ne brini ti za nas mi smo smjenu generacije napravili već tamo u kvalifikacijama za svjetsko u kataru.

Ante081

pre 6 meseci

(ja, 9. decembar 2023 13:29)

A šta godinama rade portugal,francuska,italija itd? Oni inače ne dovode strance je li? Koliko kompleksasa u ovim komentarima.

zoo

pre 6 meseci

Ne razumem ovakve komentare... Apsolutno sam protiv naturalizacije u bilo kom sportu, ali ovo je očigledno dete, koje će verovatno većonu života provesti u Hrvatskoj i verovatno sa njom imati više poveznica nego sa Brazilom.. Iskreno, da je identična situacija kod nas, ne bih imao ništa protiv.

Suti moj djecace plavi

pre 6 meseci

Trebace im mnogo vise takvih stranaca posto smenu generacija nisu odradili a nakon EP 2 glavna igraca im odlaze u penziju..
(C i n i k,

Hej teletabisu, ode ti i Tadic u penziju, pa?
Ukucaj Transfermarkt pa se malo educiraj.
Hrvatska ima 4.najmladju ekipu, EURA jedino su Nizozemska, Belgija i Madjarska nesto mladje od Hrvatske.
Danas mali Luka Sucic asistira vanjskom ko i veliki Luka. Imamo top klince, pomladjenu ekipu i jednu od nsjmladjih obrana ako ne i najmladju, a bila je 3.najbolja obrana kvalifikacija za EURO.
I top3 obrana na SP.
I Srbija ti je starija, zato suti. Bolje suti

Zoki

pre 6 meseci

Bravo Belinjo!
Top talentu pristaje da igra za top reprezentaciju sa fantasticnim uspesima u samo 27 godina.
Pisaces istoriju sa hrvatskom! Srecno

goran987

pre 6 meseci

@@@Jedini izlaz je kao i do sada praćenje dece iz dijaspre od Australije do Švajcarske koji su poreklom sa ovih prostora, što sada konačno radimo i mi, kao i naturalizacija Brazilaca i Afrikanaca. Bez toga sve male drzavice ispod 10 miliona stanovnika su osudjene na padanje u neki prosek.
(Dragan - Sava, 09. decembar


Fudbal postaje sve osim sporta za talentovane, fizikalija I besumucno vjezbanje sablona. Nije bitno biti dobar dribler ili imati "vica" vec samo pratiti sablone napada koje neki gvardiola iscrta I vjezba danonocno. E zato su Srbi losi u fudbalu, zato sto mislimo da smo najpametniji,da je bolje na svoju ruku nesto jer to protivnik ne ocekuje. Dakle samo taktika i igraci spremni da je sprovedu po komunistickom modelu bez razmisljanja. Dakle bice kao I americki fudbal sve crnci I plejmejker belac.

Москва_Београд_Дубровник

pre 6 meseci

Зашто код нас се не уведе питање увожења странаца у фудбалској репрезентацији ? Горе од тренутне ситуације нее може. У кошарци други на свету па неки лоби вура странце а овде задњи па се манекњни не дирају.

C i n i k

pre 6 meseci

Bolje vodi brigu o Srbiji. Hrvati dokazuju vec preko 30 godina da su supersila u fudbalu i to ce i biti! Samo Srbi to ne zele da vide!
(Gospodin Prilepak, 09. decembar 2023 14:42)


"Supersila" u penalima...
Jedva ste Jermeniju pobedili, a Wels vas 2 x odrao..
ESP vam u Ligi dali 6 komada...
Uostalom evo igrate sa ESP u junu pa se pokazite...bojim se da ces drugacije da pises posle toga...

Indirekt

pre 6 meseci

Ovo je stara praksa kod komsija, pa dva Brazilca su im igrali u reprezentaciji, a DaSilva je i cetvrti strelac Kockastih. Igraju i po nizerzrednim klubovima, ono valjda im klima odgovara. E sada od DaSilve i Sammira i nisu imali nekih pogodaka, ko zna mozda ovaj put ubodu...

Antisha

pre 6 meseci

razmisljanja. Dakle bice kao I americki fudbal sve crnci I plejmejker belac.
(goran987, 09. decembar 2023 16:00)

Ronaldinho, Pele, Henry...
Sve traktori bez finese, tehnike i taktike :)

deki-pariz

pre 6 meseci

A koe nas, Panter ne valja......

mi se ponosimo jer nam čovek ima pasoš i je kapiten jednog od našeg kluba ali to mu ne da mesto u reprezentaciji..... nismo bili prvaci već 20 godine ali smo ponosni....

A francuska, Španija itd oni su šampioni ali prema nam ,treba da se stide...


bože...

Karma is a bitch…

pre 6 meseci

Gruzijac Datunašvili kada osvaja oi medalju za Srbiju onda je to u redu.
Srpski ponos :)
Ali Belinho koji zeli igrati za Hrvatsku je sramotan?
Hahahaha
Licemjerje i zavist na 100-tki :)
Igrao bi pokoji top Brazilac za Srbiju, ali ga ne zanimaju prosjecne ekipe bez rezultata :)
(Kme kme, 9. decembar 2023 17:08)



Teletabisu, najveći licemer si kao i uvek ti.
Sad porediš rvanje i fudbal hahaha

GogoSt

pre 6 meseci

Cinik ljubavi moja, a šta ćeš ti pričat ako Hr pobijedi Esp na Ep iduće godine? Koje ćeš onda opravdanje i izgovor nać? Puno ozljeđenih u Esp, igrači nisu u formi, ustaše izašle na teren sa nožima u zubima pa se Španjolci usrali od straha itd. E moj druže nije tebi lako. Dam se kladit da si jedan od onih iz balvan revolucije u Hr. Isprašilo te 95-te gologuzog pa si sad tužan i ogorčen. Čisto za tvoj info, od onih 6komada protiv Esp smo igrali još dva puta. Al drži se ti tih 6komada. Šta ćeš pričat ako ih dobijemo na Ep, jer ima par miseci u finalu LN su nas dobili jedva na penale. Cinik izdrži, mi te volimo.

Dule Savić

pre 6 meseci

Eduardo da Silva je za hrvatsku pružao briljantne partije oženio se u Hr a živi u Brazilu. Javno je za Brazilsku Tv pred prošlogodišnje 1/4 finale mundijala izjavio da svim srcem navija za svoju Hrvatsku. To je ljubav usade im da igranjem za Hrvatsku ima taj naboj i osećaj pripadnosti a obaška što je do teške povrede bio fantastičan i u Arsenalu i u Hrvatskoj.

Vladin

pre 6 meseci

Логичан избор. Неће изабрати Бразил када га нико и не зна тамо па и да се докаже као добар фудбалер у Бразилској репрезентацији добијао би шансе на кашичицу поред толико добрих играча. Изабрао је средину, где ако има квалитет, бољу каријеру ће направити.

Vladin

pre 6 meseci

Логичан избор. Неће изабрати Бразил када га нико и не зна тамо и да се докаже као гудбалер у Бразилској репрезентацији добијао би шансе на кашичицу поред толико добрих играча. Изабрао је средину, где ако има квалитет, боље ће одскочити у Европи.

Dragan - Sava

pre 6 meseci

Ovo je jedini način da Hrvatska kako tako ostane u vrhu svetskog fudbala. Sa populacijom od samo 3,6 miliona stanovnika ova drzava ne moze ni u teoriji bez posledica da pravi stalno uspešne smene generacija. Jedini izlaz je kao i do sada praćenje dece iz dijaspre od Australije do Švajcarske koji su poreklom sa ovih prostora, što sada konačno radimo i mi, kao i naturalizacija Brazilaca i Afrikanaca. Bez toga sve male drzavice ispod 10 miliona stanovnika su osudjene na padanje u neki prosek.

C i n i k

pre 6 meseci

Bolje vodi brigu o Srbiji. Hrvati dokazuju vec preko 30 godina da su supersila u fudbalu i to ce i biti! Samo Srbi to ne zele da vide!
(Gospodin Prilepak, 09. decembar 2023 14:42)


"Supersila" u penalima...
Jedva ste Jermeniju pobedili, a Wels vas 2 x odrao..
ESP vam u Ligi dali 6 komada...
Uostalom evo igrate sa ESP u junu pa se pokazite...bojim se da ces drugacije da pises posle toga...

Москва_Београд_Дубровник

pre 6 meseci

Зашто код нас се не уведе питање увожења странаца у фудбалској репрезентацији ? Горе од тренутне ситуације нее може. У кошарци други на свету па неки лоби вура странце а овде задњи па се манекњни не дирају.

Karma is a bitch…

pre 6 meseci

Gruzijac Datunašvili kada osvaja oi medalju za Srbiju onda je to u redu.
Srpski ponos :)
Ali Belinho koji zeli igrati za Hrvatsku je sramotan?
Hahahaha
Licemjerje i zavist na 100-tki :)
Igrao bi pokoji top Brazilac za Srbiju, ali ga ne zanimaju prosjecne ekipe bez rezultata :)
(Kme kme, 9. decembar 2023 17:08)



Teletabisu, najveći licemer si kao i uvek ti.
Sad porediš rvanje i fudbal hahaha

Tops

pre 6 meseci

Trebace im mnogo vise takvih stranaca posto smenu generacija nisu odradili a nakon EP 2 glavna igraca im odlaze u penziju..
(C i n i k, 9. decembar 2023 14:11

A vi cekate smjenu generacije vec 25god hahaha

Indirekt

pre 6 meseci

Ovo je stara praksa kod komsija, pa dva Brazilca su im igrali u reprezentaciji, a DaSilva je i cetvrti strelac Kockastih. Igraju i po nizerzrednim klubovima, ono valjda im klima odgovara. E sada od DaSilve i Sammira i nisu imali nekih pogodaka, ko zna mozda ovaj put ubodu...

Kme kme

pre 6 meseci

Gruzijac Datunašvili kada osvaja oi medalju za Srbiju onda je to u redu.
Srpski ponos :)
Ali Belinho koji zeli igrati za Hrvatsku je sramotan?
Hahahaha
Licemjerje i zavist na 100-tki :)
Igrao bi pokoji top Brazilac za Srbiju, ali ga ne zanimaju prosjecne ekipe bez rezultata :)

Pijani zlotvor

pre 6 meseci

(Dragan - Sava, 9. decembar 2023 14:23)

Besmislica. Necemo mi morat uvozit nikoga. Hr ima 3,9mil stanovnika ali tu su jos hrvati iz bih plus ogromna dijaspora po eu + australija koja je takodjer pod 'radarom' hrvatskog 'kgb-a': Dalic i pletikosa su nedavno bili tamo, prate klince i sto se dogadja.
Tako da hr ima zapravo puno vecu bazu od 3,9... Rekao bih da mozemo pricati o 5-6mil.

Drugo, svi ti igraci su odgojeni kako treba i san im je da igraju za hrvatsku.

Trece, sta to uopce znaci 'biti u vrhu' ili 'ispasti s vrha'?
Samo sad cekam iduce ep/sp i ako hr ne uzme jos jednu medalju ljudi ce pocet pricat o 'padu'. To nije nikakav pad, sve zemlje imaju neki prosjek od 20-ak god da naprave neki uspjeh na sp.
-svabe su na titulu cekale 24 godine
-argentinci 28
-brazil ceka bilo kakvu utjesnu medalju 20 godina, dakle zapravo 24
-englezi i portugal su zadnji i jedini put uzeli nesto 66
-italije nema na zadnja 2 sp i na iducem ce biti vec 20 god od njihovog zlata iz njemacke
-spanjolska je na zlato cekala 80 godina

Jedino 'francuzima' jako dobro ide od 98, zive svoje zlatne godine.

Tako da ta prica da ako hr ne uzme nesto da zato 'nije u vrhu' je glupost. Jesmo u vrhu i otkad je hr samostalna uvijek je u ili oko top 10 na fifa listi i prakticki na svakom prvenstvu.

Gospodin Prilepak

pre 6 meseci

Trebace im mnogo vise takvih stranaca posto smenu generacija nisu odradili a nakon EP 2 glavna igraca im odlaze u penziju..
(C i n i k, 09. decembar 2023 14:11)

Bolje vodi brigu o Srbiji. Hrvati dokazuju vec preko 30 godina da su supersila u fudbalu i to ce i biti! Samo Srbi to ne zele da vide!

Suti moj djecace plavi

pre 6 meseci

Trebace im mnogo vise takvih stranaca posto smenu generacija nisu odradili a nakon EP 2 glavna igraca im odlaze u penziju..
(C i n i k,

Hej teletabisu, ode ti i Tadic u penziju, pa?
Ukucaj Transfermarkt pa se malo educiraj.
Hrvatska ima 4.najmladju ekipu, EURA jedino su Nizozemska, Belgija i Madjarska nesto mladje od Hrvatske.
Danas mali Luka Sucic asistira vanjskom ko i veliki Luka. Imamo top klince, pomladjenu ekipu i jednu od nsjmladjih obrana ako ne i najmladju, a bila je 3.najbolja obrana kvalifikacija za EURO.
I top3 obrana na SP.
I Srbija ti je starija, zato suti. Bolje suti

Ante081

pre 6 meseci

(C i n i k, 9. decembar 2023 14:11)

Ne brini ti za nas mi smo smjenu generacije napravili već tamo u kvalifikacijama za svjetsko u kataru.

goran987

pre 6 meseci

@@@Jedini izlaz je kao i do sada praćenje dece iz dijaspre od Australije do Švajcarske koji su poreklom sa ovih prostora, što sada konačno radimo i mi, kao i naturalizacija Brazilaca i Afrikanaca. Bez toga sve male drzavice ispod 10 miliona stanovnika su osudjene na padanje u neki prosek.
(Dragan - Sava, 09. decembar


Fudbal postaje sve osim sporta za talentovane, fizikalija I besumucno vjezbanje sablona. Nije bitno biti dobar dribler ili imati "vica" vec samo pratiti sablone napada koje neki gvardiola iscrta I vjezba danonocno. E zato su Srbi losi u fudbalu, zato sto mislimo da smo najpametniji,da je bolje na svoju ruku nesto jer to protivnik ne ocekuje. Dakle samo taktika i igraci spremni da je sprovedu po komunistickom modelu bez razmisljanja. Dakle bice kao I americki fudbal sve crnci I plejmejker belac.

Zoki

pre 6 meseci

Bravo Belinjo!
Top talentu pristaje da igra za top reprezentaciju sa fantasticnim uspesima u samo 27 godina.
Pisaces istoriju sa hrvatskom! Srecno

deki-pariz

pre 6 meseci

A koe nas, Panter ne valja......

mi se ponosimo jer nam čovek ima pasoš i je kapiten jednog od našeg kluba ali to mu ne da mesto u reprezentaciji..... nismo bili prvaci već 20 godine ali smo ponosni....

A francuska, Španija itd oni su šampioni ali prema nam ,treba da se stide...


bože...

Chima Moneke

pre 6 meseci

Ovako su i Eduarda pronasli. Srbenda se naravno smeje jer mu je tek 14 godina ali svaka cast Dinamu na skavtingu, ovo je nestvarno kakve igrace pronalaze, sto u Hrvatskoj sto po svetu. Zvezda i Partizan jadni da jadniji ne mogu biti iskreno

Kroata Kravata

pre 6 meseci

Ovo je jedini način da Hrvatska kako tako ostane u vrhu svetskog fudbala. Sa populacijom od samo 3,6 miliona stanovnika ova drzava ne moze ni u teoriji bez posledica da pravi stalno uspešne smene generacija.
(Dragan - Sava, 9. decembar 2023 14:23)

O čemu ti to?!

Pa mi imamamo u reprezentaciji najviše igrača iz domaće lige, više od svih.

U Kataru smo imali 6 ili 7 igrača iz domaće lige, Francuska je bila na 2.mjestu sa tri domaća igrača.

A Dinamo je bio na 2.mjestu nakon Bayerna kao klub koji je imao najviše igrača na svjetskom prvenstvu!

Bora

pre 6 meseci

Samo da napomenem da je mali poreklom Srbin.
(Panter, 09. decembar 2023 14:18)

Naša najudaljenija teritorija je Srpska Autonomna Oblast (SAO) Paulo.Tek da se zna!

Ante081

pre 6 meseci

(ja, 9. decembar 2023 13:29)

A šta godinama rade portugal,francuska,italija itd? Oni inače ne dovode strance je li? Koliko kompleksasa u ovim komentarima.

Srbinizbanjaluke

pre 6 meseci

Tako se to radi, kada ga je zvao jedan primerice brazil da igra za njih onda se već u startu zna da se radi o velikom i interesantnom talentu, za njihovu buducnost! Manite me onih priča sada kao ne moze da igra za neku reprezentaciju jer je stranac, a šta rade godinama portugalija,holandija,francuska,spanija, italija itd? Osobno znam da se nama ukazala ovakva prilika da bi ga pokupili svim silama i da li mu državljanstvo pre vremena.... Nije da njih nešto volim ili da im pedu ližem, ali im se mora čestitati do svih sadašnjih njihovih uspeha fudbalu i to što su 3 svetlosne godine ispred nas.

zoo

pre 6 meseci

Ne razumem ovakve komentare... Apsolutno sam protiv naturalizacije u bilo kom sportu, ali ovo je očigledno dete, koje će verovatno većonu života provesti u Hrvatskoj i verovatno sa njom imati više poveznica nego sa Brazilom.. Iskreno, da je identična situacija kod nas, ne bih imao ništa protiv.

Vladin

pre 6 meseci

Логичан избор. Неће изабрати Бразил када га нико и не зна тамо па и да се докаже као добар фудбалер у Бразилској репрезентацији добијао би шансе на кашичицу поред толико добрих играча. Изабрао је средину, где ако има квалитет, бољу каријеру ће направити.

Vladin

pre 6 meseci

Логичан избор. Неће изабрати Бразил када га нико и не зна тамо и да се докаже као гудбалер у Бразилској репрезентацији добијао би шансе на кашичицу поред толико добрих играча. Изабрао је средину, где ако има квалитет, боље ће одскочити у Европи.

brm

pre 6 meseci

Daj bože samo da ga ne pokvare. Ulice Brazila jesu opasne, al' ne baš ko podmuklost balkanskih naroda.
(Yuga, 9. decembar 2023 13:40)

Pričaš gluposti. Nisi video te siromašnije delove Brazila, niti pričao sa nekim ko je odatle izašao. Ni najgorem neprijatelju da ne poželiš da živi tamo. Pakao na zemlji.

Antisha

pre 6 meseci

razmisljanja. Dakle bice kao I americki fudbal sve crnci I plejmejker belac.
(goran987, 09. decembar 2023 16:00)

Ronaldinho, Pele, Henry...
Sve traktori bez finese, tehnike i taktike :)

Dule Savić

pre 6 meseci

Eduardo da Silva je za hrvatsku pružao briljantne partije oženio se u Hr a živi u Brazilu. Javno je za Brazilsku Tv pred prošlogodišnje 1/4 finale mundijala izjavio da svim srcem navija za svoju Hrvatsku. To je ljubav usade im da igranjem za Hrvatsku ima taj naboj i osećaj pripadnosti a obaška što je do teške povrede bio fantastičan i u Arsenalu i u Hrvatskoj.

GogoSt

pre 6 meseci

Cinik ljubavi moja, a šta ćeš ti pričat ako Hr pobijedi Esp na Ep iduće godine? Koje ćeš onda opravdanje i izgovor nać? Puno ozljeđenih u Esp, igrači nisu u formi, ustaše izašle na teren sa nožima u zubima pa se Španjolci usrali od straha itd. E moj druže nije tebi lako. Dam se kladit da si jedan od onih iz balvan revolucije u Hr. Isprašilo te 95-te gologuzog pa si sad tužan i ogorčen. Čisto za tvoj info, od onih 6komada protiv Esp smo igrali još dva puta. Al drži se ti tih 6komada. Šta ćeš pričat ako ih dobijemo na Ep, jer ima par miseci u finalu LN su nas dobili jedva na penale. Cinik izdrži, mi te volimo.