Fudbal 94

Ponedeljak, 04.01.2021.

21:45

Sukob u BiH oko selektora – Bošnjaci "protiv" Srba i Hrvata

Fudbalska reprezentacija BiH nije dobila novog selektora zbog nacionalnih podela u Izvršnom odboru te organizacije, preneli su mediji u toj zemlji.

Sukob u BiH oko selektora – Bošnjaci "protiv" Srba i Hrvata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

djedmedjed

pre 3 godine

Srbi i Hrvati u savezu sjede samo zbog masnih plata i privilegije koje im mjesto u savezu omogućava. Ni jedan Srbin ni Hrvat BiH ne navija za BiH repprezentaciju nego za Srbiju i Hrvatsku i zbog toga treba pustiti Muslimane koji zaista navijaju za BiH da sami sebi biraju selektora i sve ostalo vezano za repprezentaciju. Apsurd u ovo slučaju je što Muslimani žele za selektora Srbina Sergeja Barbareza, a Srbi i Hrvati su kao protiv
(Cobi, 5. januar 2021 07:48)

Majstore, je l' da ne bi ! Onako po doktrini "Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku, a Bosna je naša". Problem je što Srbi i Hrvati to neće, a i njihova "raja" čini pola stanovništva države. A sve "vaše" ! Čudno, a ?

ko

pre 3 godine

Može li bilo ko da navede nekog srpskog igrača poreklom iz BiH da je napravio respektabilnu karijeru, a da nije dobio poziv nijedne reprezentacije. Takvog nema.
(ko, 5. januar 2021 09:10)

Da dopunim sopstvenu poruku i napomenem da su fudbalu najzvučnija imena ipak igrali za Srbiju ( sa izuzetkom Zvjezdana Misimovića, dok je recimo u rukometu najtalentovaniji rukometaš BiH Dejan Malinović nastupao za reprezentaciju BIH.

ko

pre 3 godine

Спортска репка БиХ је бошњачка прћија, монопол. Срба нема ни у траговима.
(Ђоле, 5. januar 2021 00:03)

To uopšte nije tačno. Ako nisu dobili poziv reprezentacije Srbije , srpski fudbaleri rođeni u BiH su uglavnom dobijali poziv BiH ako to zaslužuju. Evo spiska srpskih fudbalera koji su poslednjih par godina nastupali za BIH: Rade Krunić (sada igra za Milan), Siniša Saničanin (sad je prodat u Bešiktaš, a dobijao je poziv i kad je igrao za FK Vojvodina), Ognjen Vranješ (suspendovan i iz kluba i iz reprezentacije nakon skandala sa Karleušom; sad je u Anderlehtu povratio status standardnog, ali ga ne vraćaju u reprezentaciju), Gojko Cimirot (igra za belgijski Standard), Bojan Nastić (igrao u Belgiji, sad u Bate Borisov), Srđan Grahovac (Rapid), Vladan Danilović (sad igra u Portugalu), Nemanja Bilbija, Darko Todorović, Deni Milošević, Zoran Krvžić, Marko Mihojević, Goran Zakarić ... Nedavno je poziv za trećeg golmana dobio čak i mlađani Luka Kačavenda koji igra u domaćoj ligi....

Da nije smenjen Muslin, poziv od BiH bi verovatno dobio Sergej Milinković Savić, a da nisu već igrali za Srbiju poziv bi dobili Luka Jović, Neven Subotić, Mijat Gaćinović, Mihajlo Ristić, ... Da nije dobio poziv Nemačke verovatno bi nekad igrao za reprezentaciju BIH Marko Marin. Cican Marković igra za Austriju.

Može li bilo ko da navede nekog srpskog igrača poreklom iz BiH da je napravio respektabilnu karijeru, a da nije dobio poziv nijedne reprezentacije. Takvog nema.

komentar

pre 3 godine

Objektivno govoreći, ovo je izbor između Tumbe i Krstajića. Neće se usrećiti ni sa jednim ni sa drugim, kao ni mi sa pomenutim dvojcem.

живац

pre 3 godine

превазићи средњевековне поделе по "вери" и "нацији". другог излаза за босанце и остале балканце нема. уствари има. преко границе.

Cobi

pre 3 godine

Srbi i Hrvati u savezu sjede samo zbog masnih plata i privilegije koje im mjesto u savezu omogućava. Ni jedan Srbin ni Hrvat BiH ne navija za BiH repprezentaciju nego za Srbiju i Hrvatsku i zbog toga treba pustiti Muslimane koji zaista navijaju za BiH da sami sebi biraju selektora i sve ostalo vezano za repprezentaciju. Apsurd u ovo slučaju je što Muslimani žele za selektora Srbina Sergeja Barbareza, a Srbi i Hrvati su kao protiv

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Република Српска, пд хитно да оснује своју лигу и одвоји се од тих далаба. Ако може Уједињено Краљевство да има репрезентације Енглеске, Вела, Шкотске и Северне Ирске, што БиХ не би имала бар две, ако не и три!?

Serbissimo

pre 3 godine

Cekaj, malo mi je sve ovo cudno...Srbin Dusan Bajevic nikome nije smetao na nacionalnoj osnovi, a smeta im Bugarin Petev na verskoj predpostavljam? Ne znam bas...

sreta sojke

pre 3 godine

Nema nama spasa.Oko svega se mi prepiremo.Zato nam je , kako nam je.Neko prokletstvo nas prati vekovima ili smo najgluplji narod evrope.Uzas.

Alamunja

pre 3 godine

BiH puca po svim savovima.
Ovako im je i u savezu, predsednistvu, pa cak u nekim mestima i na lokalu.
Da bi taj narod iole imao napredak mora se podeliti na Republiku Srpsku, Hravatsku herceg Bosnu i Iranski deo...

Ђоле

pre 3 godine

Фарска острва, дио Данске, са само 50.000 становника, имају своју засебну фудбалску репрезентацију. Широј јавности је познат модел у Великој Британији. Република Српска има све претпостаке да "за 5 минута" оформи своју репку у свим спортовима. О вишеструким политичким, економским, културним и осталим бенефитима по српске интересе сувишно је образлагати. Спортска репка БиХ је бошњачка прћија, монопол. Срба нема ни у траговима.

Надам се чуду - да ми објавите овај коментар.

miro split

pre 3 godine

Lipo imaju tročlanog selektora i momčad sa dva entiteta.
Vratar i obrana iz srpskog dila države, a vezni red i napad iz federacije. Rezerve mogu samo bit iz distrikta Brčko.

genius

pre 3 godine

Aliji, Bakiru i Bošnjacima (plus nekolicini Srba i Hrvata sa halal sertifikatom, poput Komšića i Divjaka) treba dodeliti Nobela za mir.
USPELI SU DA POMIRE SRBE I HRVATE!

Trifon Ivanov

pre 3 godine

Od svih trenera koje je Mamić doveo u Dinamo ovaj Petev je ubjedljivo najgori. Čini se da Dinamu ni ne treba trener da bi osvojili domaće prvenstvo al sa Petevom je i to bilo upitno. Dinamo pod njim je izgledao slabije 60%. Ne znam preko kojih kanala je došao do toga da bude kandidat za klupu BiH al jadni oni ako im on postane izbornik. Sergej Jakirović je navodno bio u nekim kombinacijama za tu poziciju, a dosta je cijenjen kao stručnjak u Hrvatskoj pa ne znam zašto njega ne uzmu, još im je igrao za reprezentaciju.

Zagor

pre 3 godine

@Petar: "Ako je Sergej i to jos Barbarez Hrvat onda sam ja Tibetanac." Pa nije Barbarez ni srpsko ime. Ko zna, razne etnije i razna plemena su krstarila Balkanom, tako da mu preci mogu biti sve, od Rumuna do Jermena, od Turaka do Jevreja. Necu da sad da pocinjem neku nacionalisticku pricu, ali poreklo tog prezime je zaista interesanto, nevezano za sadasnju situaciju. A sto se tice BiH i njihovih odbora, smejurija covece, nikad se oni oko niceg nece sloziti. Nije to "nasa" (srpska) pozicija, nego cinjenica.

Alex

pre 3 godine

A koji su to partneri? Srbija i Hrvatska? Tamo bi se bas usrecili.
 (Marko99, 4. januar 2021 23:24)
Znao sam da će neko da se doseti Srbije i Hrvatske. Ne mora da žive ni sa Srbijom ni Hrvatskom, neka budu samostalni ali neka žive u miru.

C i n i k

pre 3 godine

Barbarez je Hrvat iz Mostara.
(Stojan, 04. januar 2021 22:01)

Mozda se sad tako izjasnjava al nsm siguran, nisam to ngde pricitao, ali ako je bitno, on je od oca Srbina.
Ujedno, u Mostaru su nkd ziveli i Srbi..

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Uvek jedne te iste glupost...Da li se traži neko ko zna da obavlja posao, ili je bitno u prvom redu koje je nacionalnosti? Ti prostori, mislim na čitavu bivšu YU, su nažalost zauvek ostali zarobljeni u prošlosti.

@zozon

pre 3 godine

poredis bugara i wengera i sa tim poredjenjem zelis kao da "ispadnes" pametan? za bugara ni rodjena majka nije cula...al nisi ti gori, gori su ovi sto ti pluseve dadose...niso zozon vec zonbi

Petar

pre 3 godine

Barbarez je hrvat pa to valjda svi znaju. Samo što je “lojalan” BiH struji pa ga gotive bošnjaci, a hrvati iz Hercegovine ga ne mogu smislit.
I tako se vrte u krug!
(Dr. Bero, 4. januar 2021 22:39) 

Pa ima smisla. Ne znam da li mu je ime ili prezime hrvatskije. Ako je Sergej i to jos Barbarez Hrvat onda sam ja Tibetanac.

Mostar

pre 3 godine

Босна и Херцеговина, земља апсурда. Срби и Хрвати подржавају Бугарина, Муслимани Србина...
(Штилцована катаболцна, 4. januar 2021 21:39)

U teoriji ako tako gledas,da.U praksi,za one koji ne znaju,Sergej Barbarez je od oca Srbina,a majke pola Hrvatice i pola Muslimanke.Dakle Barbarez je najvise Srbin,polovinom,a po cetvrtinu je Hrvat i Musliman. E sad zasto su Srbi i Hrvati iz BIH protiv njega? Pa zato sto je on veoma negativno nastrojen prema Srbima i Hrvatima iako je i sam velikim delom to. Samim tim nije ni malo apsurdno sto su Srbi i Hrvati pre za Bugarina,nego za nekog ko i sam ima krizu identiteta i ne priznaje citave srpsko-hrvatske 3/4 svog bica,dok onu jednu cetvrtinu maksimalno radikalizuje.

tender

pre 3 godine

Zadnja vremena dosla kad se u Bosni bore izmedju domaceg kandidata i nekog levog Bugarina. Da taj Bugarin nesto vredi bio bi selektor Bugarske nego domaci petokolonasi po svaku cenu hoce razdor i u inat guraju svoju opciju.

Torcida Sarajevo

pre 3 godine

Mogao bih komotno ja bit selektor. Ovaj jedan ima trenerskog iskustva ko ja, ovaj drugi otjeran oz Dinama, cak ni u hr. Ligi nije mogao s Dinamom nesto osvojit. Nisu nista bolji od mene 😎

igor

pre 3 godine

NAJBOLJE PO REPREZENTACIJU BiH DA NJIHOV SELEKTOR DA BUDE STRANAC I RESEN PROBLEM.
(ISKRENO, 04. januar 2021 21:48)

Da ali koje vere?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bjelokosti, 4. januar 2021 22:33)

Samo Ateista brale

Marko99

pre 3 godine

Kad je brak loš, muž i žena se rastave pa potraže sreću sa drugim partnerima. Ako nastave zajedno da žive , a mrze se, odatle ništa dobro ne može da izađe. Zašto se pobogu ljudi, mučite više?
(Alex, 04. januar 2021 22:29)

A koji su to partneri? Srbija i Hrvatska? Tamo bi se bas usrecili.

Ale

pre 3 godine

E evo dokaza da nikad od BiH neće biti države. Samo Bošnjaci to još ne kapiraju pa nameću centralizaciju. Oni misle da samo treba da bude kako oni ti kažu ne želeći ostale da čuju. Tužna je BiH država

Дејан

pre 3 godine

За оне које занимају подаци о Барбарезу, отац му је Србин, мајка пола Бошњак93 пола Хрватица.

Zozon

pre 3 godine

"Barbarez je legenda Bosanskog fudbala i svakako je bolji kandidat za selektora jer bolje poznaje mentalitet reprezentativaca Bosne od Bugarina !
 (Podrska Barbarezu"

Po tebi bi ja bio bolji selektor Srbije od npr. Vengera jer bolje poznajem mentalitet našeg naroda.

Xnodeh,plavi bechar

pre 3 godine

Босна и Херцеговина, земља апсурда. Срби и Хрвати подржавају Бугарина, Муслимани Србина...
(Штилцована катаболцна, 04. januar 2021 21:39)
Barbarez je Hrvat koji ima i srpske krvi,ali ne vole ga ni jedni ni drugi koliko svatam.A bilo bi pametno u zivotu ovo da se Srbi i Hrvati podrzavaju u BiH

boro

pre 3 godine

Mislim da bi bilo fer da bosnjaci sami izaberu selektora posto samo oni u bih navijaju za tu reprezentaciju,svi srbi navijaju za srbiju a hrvati za hrvatsku,ovo je samo udaranje kontre

Alex

pre 3 godine

Kad je brak loš, muž i žena se rastave pa potraže sreću sa drugim partnerima. Ako nastave zajedno da žive , a mrze se, odatle ništa dobro ne može da izađe. Zašto se pobogu ljudi, mučite više?

Dr. Bero

pre 3 godine

Barbarez je hrvat pa to valjda svi znaju. Samo što je “lojalan” BiH struji pa ga gotive bošnjaci, a hrvati iz Hercegovine ga ne mogu smislit.
I tako se vrte u krug!

Rajko

pre 3 godine

@Disfunkcionalna država na mnogim nivoama, od vrha do dna. Svi se žale ‘na one druge’. Uvek su ‘oni drugi’ krivi za bilo šta što ne funkcioniše.
Narod ima vođe koje zaslužuje važi i tek kako za BiH. Nažalost.
(Crni Stanoje, 04. januar 2021 22:28)

Sva sreca pa mi imamo funkcionalnu drzavu i sa punim pravom mozemo nekom drzati predavanje. I to da narod ima vodje koje zasluzuje takodje vazi za nas, nase vodje su superiska jer najbolji smo po svemu u Evropi, svetu.... ma u univerzumu more.

analitičar

pre 3 godine

@vlado cg
Već su se razišli, Srbi igraju za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku, ovo je ustvari bošnjačka reprezentacija, pa je logično da bude i njihov selektor.

Bjelokosti

pre 3 godine

NAJBOLJE PO REPREZENTACIJU BiH DA NJIHOV SELEKTOR DA BUDE STRANAC I RESEN PROBLEM.
(ISKRENO, 04. januar 2021 21:48)

Da ali koje vere?

Mujin san

pre 3 godine

Sad će Medlin Olbrajt da postavi namesnika pa će on i to da reši u korist Bošnjačke strane, dok Sarajevo bude trubilo o tome kako su suverena država.

sari

pre 3 godine

"Barbarez je legenda Bosanskog fudbala i svakako je bolji kandidat za selektora jer bolje poznaje mentalitet reprezentativaca Bosne od Bugarina !
(Podrska Barbarezu"

Po tebi bi ja bio bolji selektor Srbije od npr. Vengera jer bolje poznajem mentalitet našeg naroda.
(Zozon, 04. januar 2021 22:34)


Po tebi bugarin je po kvalitetu kao Wegner??
Ipak nadji nekog drugog za primer

kiki

pre 3 godine

Dajte vise razidjite se kao ljudi.Vi hrvati primite emisare vatioana,vi boshnjaci ove iz arabije a vi srbi primite ruse i to je to.Dosadili ste svima vise.

Che

pre 3 godine

Mene Bosna i Balkan općenito podsjeća na jednu epizodu iz stripa Štrumpfovi koji sam čitao sredinom 80ih. Dva Štrumpfa su se posvađala oko toga dali se otvarač za vino zove vadičep ili čepivad. Na osnovu njihove svađe cijelo selo se zavadilo. Jedni su bili za čepivad, a drugi za vadičep. Došlo je do potpune eskalacije da su jedni drugima počeli paliti kuće. Papaštumpf je imao samo jedno rješenje da spasi zajednicu, otišao je kod Gargamela i dao mu upute da napokon pronađe selo. Kad se Gargamel pojavo i počeo hvatati i uništavati jedne i druge, ovi su odjednom shvatili da je potpuno nevažno dali se otvarač za vino zove čepivad ili vadičep. Ponovno su se ujedinili i istjerali Gargamela.

Podrska Barbarezu

pre 3 godine

Barbarez je legenda Bosanskog fudbala i svakako je bolji kandidat za selektora jer bolje poznaje mentalitet reprezentativaca Bosne od Bugarina !

Crni Stanoje

pre 3 godine

Disfunkcionalna država na mnogim nivoama, od vrha do dna. Svi se žale ‘na one druge’. Uvek su ‘oni drugi’ krivi za bilo šta što ne funkcioniše.
Narod ima vođe koje zaslužuje važi i tek kako za BiH. Nažalost.

Maki

pre 3 godine

Nije mogla opstati Jugoslavija a sada siluju istu stvar u nakazi od države BiH , a za tu reprezentaciju navija samo sarajevski kanton.Navijački dekor je bošnjački i to često u ratnim bojama

Sims

pre 3 godine

Barbarez je Srbin po Ocu sigurno mislim po majci Hrvat ali nisam siguran,nevidim razlog zasto on nebi bio?,mada treba da bude Fudbalsko znanje na prvom mestu,samo nesto nisam nesto cuo ni za tog Bugsrina!

Dr. Bero

pre 3 godine

Barbarez je hrvat pa to valjda svi znaju. Samo što je “lojalan” BiH struji pa ga gotive bošnjaci, a hrvati iz Hercegovine ga ne mogu smislit.
I tako se vrte u krug!

Miroslav

pre 3 godine

Barbarez je Srbin,otac mu je Srbin a majka iz mešovitog braka pravoslavno islamskog
On kaže da ga nacionalnost ne interesuje,kao i većinu Srba
Šta reći

biba

pre 3 godine

BiH je kao jedan dugogodisnji nefunkcionalan beak u kojem muz i zena ne mogu da se smisle a zive u istoj kuci, ona nema gde da ode a on joj prica kako je kuca njegova, a u takvim brakovima najvise ispastaju deca koja posle ceo zivot vuku traume.

PoCeTnIk

pre 3 godine

Politika je usla u sve pore drustva i to se prenijelo na sport. tako je u svim zemljama ex yu. mi ne da smo dotakli dno vec smo poceli da kopamo ispod

XYZ

pre 3 godine

Koliko kojeg stanovništva živi u Bosni a koliko koje vjere igra za tu reprezentaciju i kakva je to reprezentacija kad za nju navija 35% stanovništva tj.samo muslimani.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Босна и Херцеговина, земља апсурда. Срби и Хрвати подржавају Бугарина, Муслимани Србина...

Goran Loznica

pre 3 godine

30 godina ratova, bede, sirotinje i oni i dalje o nacionalizmu.



Budala ima mnogo. Konkurencija je ogromna. Ako neka budala posustane i ućuti, na njeno mesto stupa nova. –


Matija Bećković

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Босна и Херцеговина, земља апсурда. Срби и Хрвати подржавају Бугарина, Муслимани Србина...

XYZ

pre 3 godine

Koliko kojeg stanovništva živi u Bosni a koliko koje vjere igra za tu reprezentaciju i kakva je to reprezentacija kad za nju navija 35% stanovništva tj.samo muslimani.

Maki

pre 3 godine

Nije mogla opstati Jugoslavija a sada siluju istu stvar u nakazi od države BiH , a za tu reprezentaciju navija samo sarajevski kanton.Navijački dekor je bošnjački i to često u ratnim bojama

Goran Loznica

pre 3 godine

30 godina ratova, bede, sirotinje i oni i dalje o nacionalizmu.



Budala ima mnogo. Konkurencija je ogromna. Ako neka budala posustane i ućuti, na njeno mesto stupa nova. –


Matija Bećković

PoCeTnIk

pre 3 godine

Politika je usla u sve pore drustva i to se prenijelo na sport. tako je u svim zemljama ex yu. mi ne da smo dotakli dno vec smo poceli da kopamo ispod

Mujin san

pre 3 godine

Sad će Medlin Olbrajt da postavi namesnika pa će on i to da reši u korist Bošnjačke strane, dok Sarajevo bude trubilo o tome kako su suverena država.

boro

pre 3 godine

Mislim da bi bilo fer da bosnjaci sami izaberu selektora posto samo oni u bih navijaju za tu reprezentaciju,svi srbi navijaju za srbiju a hrvati za hrvatsku,ovo je samo udaranje kontre

Che

pre 3 godine

Mene Bosna i Balkan općenito podsjeća na jednu epizodu iz stripa Štrumpfovi koji sam čitao sredinom 80ih. Dva Štrumpfa su se posvađala oko toga dali se otvarač za vino zove vadičep ili čepivad. Na osnovu njihove svađe cijelo selo se zavadilo. Jedni su bili za čepivad, a drugi za vadičep. Došlo je do potpune eskalacije da su jedni drugima počeli paliti kuće. Papaštumpf je imao samo jedno rješenje da spasi zajednicu, otišao je kod Gargamela i dao mu upute da napokon pronađe selo. Kad se Gargamel pojavo i počeo hvatati i uništavati jedne i druge, ovi su odjednom shvatili da je potpuno nevažno dali se otvarač za vino zove čepivad ili vadičep. Ponovno su se ujedinili i istjerali Gargamela.

Ђоле

pre 3 godine

Фарска острва, дио Данске, са само 50.000 становника, имају своју засебну фудбалску репрезентацију. Широј јавности је познат модел у Великој Британији. Република Српска има све претпостаке да "за 5 минута" оформи своју репку у свим спортовима. О вишеструким политичким, економским, културним и осталим бенефитима по српске интересе сувишно је образлагати. Спортска репка БиХ је бошњачка прћија, монопол. Срба нема ни у траговима.

Надам се чуду - да ми објавите овај коментар.

kiki

pre 3 godine

Dajte vise razidjite se kao ljudi.Vi hrvati primite emisare vatioana,vi boshnjaci ove iz arabije a vi srbi primite ruse i to je to.Dosadili ste svima vise.

analitičar

pre 3 godine

@vlado cg
Već su se razišli, Srbi igraju za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku, ovo je ustvari bošnjačka reprezentacija, pa je logično da bude i njihov selektor.

Bjelokosti

pre 3 godine

NAJBOLJE PO REPREZENTACIJU BiH DA NJIHOV SELEKTOR DA BUDE STRANAC I RESEN PROBLEM.
(ISKRENO, 04. januar 2021 21:48)

Da ali koje vere?

Mostar

pre 3 godine

Босна и Херцеговина, земља апсурда. Срби и Хрвати подржавају Бугарина, Муслимани Србина...
(Штилцована катаболцна, 4. januar 2021 21:39)

U teoriji ako tako gledas,da.U praksi,za one koji ne znaju,Sergej Barbarez je od oca Srbina,a majke pola Hrvatice i pola Muslimanke.Dakle Barbarez je najvise Srbin,polovinom,a po cetvrtinu je Hrvat i Musliman. E sad zasto su Srbi i Hrvati iz BIH protiv njega? Pa zato sto je on veoma negativno nastrojen prema Srbima i Hrvatima iako je i sam velikim delom to. Samim tim nije ni malo apsurdno sto su Srbi i Hrvati pre za Bugarina,nego za nekog ko i sam ima krizu identiteta i ne priznaje citave srpsko-hrvatske 3/4 svog bica,dok onu jednu cetvrtinu maksimalno radikalizuje.

Petar

pre 3 godine

Barbarez je hrvat pa to valjda svi znaju. Samo što je “lojalan” BiH struji pa ga gotive bošnjaci, a hrvati iz Hercegovine ga ne mogu smislit.
I tako se vrte u krug!
(Dr. Bero, 4. januar 2021 22:39) 

Pa ima smisla. Ne znam da li mu je ime ili prezime hrvatskije. Ako je Sergej i to jos Barbarez Hrvat onda sam ja Tibetanac.

Zozon

pre 3 godine

"Barbarez je legenda Bosanskog fudbala i svakako je bolji kandidat za selektora jer bolje poznaje mentalitet reprezentativaca Bosne od Bugarina !
 (Podrska Barbarezu"

Po tebi bi ja bio bolji selektor Srbije od npr. Vengera jer bolje poznajem mentalitet našeg naroda.

Дејан

pre 3 godine

За оне које занимају подаци о Барбарезу, отац му је Србин, мајка пола Бошњак93 пола Хрватица.

genius

pre 3 godine

Aliji, Bakiru i Bošnjacima (plus nekolicini Srba i Hrvata sa halal sertifikatom, poput Komšića i Divjaka) treba dodeliti Nobela za mir.
USPELI SU DA POMIRE SRBE I HRVATE!

miro split

pre 3 godine

Lipo imaju tročlanog selektora i momčad sa dva entiteta.
Vratar i obrana iz srpskog dila države, a vezni red i napad iz federacije. Rezerve mogu samo bit iz distrikta Brčko.

Alamunja

pre 3 godine

BiH puca po svim savovima.
Ovako im je i u savezu, predsednistvu, pa cak u nekim mestima i na lokalu.
Da bi taj narod iole imao napredak mora se podeliti na Republiku Srpsku, Hravatsku herceg Bosnu i Iranski deo...

Ale

pre 3 godine

E evo dokaza da nikad od BiH neće biti države. Samo Bošnjaci to još ne kapiraju pa nameću centralizaciju. Oni misle da samo treba da bude kako oni ti kažu ne želeći ostale da čuju. Tužna je BiH država

Miroslav

pre 3 godine

Barbarez je Srbin,otac mu je Srbin a majka iz mešovitog braka pravoslavno islamskog
On kaže da ga nacionalnost ne interesuje,kao i većinu Srba
Šta reći

Dr. Bero

pre 3 godine

Barbarez je hrvat pa to valjda svi znaju. Samo što je “lojalan” BiH struji pa ga gotive bošnjaci, a hrvati iz Hercegovine ga ne mogu smislit.
I tako se vrte u krug!

Alex

pre 3 godine

Kad je brak loš, muž i žena se rastave pa potraže sreću sa drugim partnerima. Ako nastave zajedno da žive , a mrze se, odatle ništa dobro ne može da izađe. Zašto se pobogu ljudi, mučite više?

igor

pre 3 godine

NAJBOLJE PO REPREZENTACIJU BiH DA NJIHOV SELEKTOR DA BUDE STRANAC I RESEN PROBLEM.
(ISKRENO, 04. januar 2021 21:48)

Da ali koje vere?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bjelokosti, 4. januar 2021 22:33)

Samo Ateista brale

Rajko

pre 3 godine

@Disfunkcionalna država na mnogim nivoama, od vrha do dna. Svi se žale ‘na one druge’. Uvek su ‘oni drugi’ krivi za bilo šta što ne funkcioniše.
Narod ima vođe koje zaslužuje važi i tek kako za BiH. Nažalost.
(Crni Stanoje, 04. januar 2021 22:28)

Sva sreca pa mi imamo funkcionalnu drzavu i sa punim pravom mozemo nekom drzati predavanje. I to da narod ima vodje koje zasluzuje takodje vazi za nas, nase vodje su superiska jer najbolji smo po svemu u Evropi, svetu.... ma u univerzumu more.

Sims

pre 3 godine

Barbarez je Srbin po Ocu sigurno mislim po majci Hrvat ali nisam siguran,nevidim razlog zasto on nebi bio?,mada treba da bude Fudbalsko znanje na prvom mestu,samo nesto nisam nesto cuo ni za tog Bugsrina!

biba

pre 3 godine

BiH je kao jedan dugogodisnji nefunkcionalan beak u kojem muz i zena ne mogu da se smisle a zive u istoj kuci, ona nema gde da ode a on joj prica kako je kuca njegova, a u takvim brakovima najvise ispastaju deca koja posle ceo zivot vuku traume.

C i n i k

pre 3 godine

Barbarez je Hrvat iz Mostara.
(Stojan, 04. januar 2021 22:01)

Mozda se sad tako izjasnjava al nsm siguran, nisam to ngde pricitao, ali ako je bitno, on je od oca Srbina.
Ujedno, u Mostaru su nkd ziveli i Srbi..

Serbissimo

pre 3 godine

Cekaj, malo mi je sve ovo cudno...Srbin Dusan Bajevic nikome nije smetao na nacionalnoj osnovi, a smeta im Bugarin Petev na verskoj predpostavljam? Ne znam bas...

Crni Stanoje

pre 3 godine

Disfunkcionalna država na mnogim nivoama, od vrha do dna. Svi se žale ‘na one druge’. Uvek su ‘oni drugi’ krivi za bilo šta što ne funkcioniše.
Narod ima vođe koje zaslužuje važi i tek kako za BiH. Nažalost.

Alex

pre 3 godine

A koji su to partneri? Srbija i Hrvatska? Tamo bi se bas usrecili.
 (Marko99, 4. januar 2021 23:24)
Znao sam da će neko da se doseti Srbije i Hrvatske. Ne mora da žive ni sa Srbijom ni Hrvatskom, neka budu samostalni ali neka žive u miru.

Podrska Barbarezu

pre 3 godine

Barbarez je legenda Bosanskog fudbala i svakako je bolji kandidat za selektora jer bolje poznaje mentalitet reprezentativaca Bosne od Bugarina !

Torcida Sarajevo

pre 3 godine

Mogao bih komotno ja bit selektor. Ovaj jedan ima trenerskog iskustva ko ja, ovaj drugi otjeran oz Dinama, cak ni u hr. Ligi nije mogao s Dinamom nesto osvojit. Nisu nista bolji od mene 😎

Dr. Bero

pre 3 godine

Barbarez je hrvat pa to valjda svi znaju. Samo što je “lojalan” BiH struji pa ga gotive bošnjaci, a hrvati iz Hercegovine ga ne mogu smislit.
I tako se vrte u krug!

Zagor

pre 3 godine

@Petar: "Ako je Sergej i to jos Barbarez Hrvat onda sam ja Tibetanac." Pa nije Barbarez ni srpsko ime. Ko zna, razne etnije i razna plemena su krstarila Balkanom, tako da mu preci mogu biti sve, od Rumuna do Jermena, od Turaka do Jevreja. Necu da sad da pocinjem neku nacionalisticku pricu, ali poreklo tog prezime je zaista interesanto, nevezano za sadasnju situaciju. A sto se tice BiH i njihovih odbora, smejurija covece, nikad se oni oko niceg nece sloziti. Nije to "nasa" (srpska) pozicija, nego cinjenica.

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Република Српска, пд хитно да оснује своју лигу и одвоји се од тих далаба. Ако може Уједињено Краљевство да има репрезентације Енглеске, Вела, Шкотске и Северне Ирске, што БиХ не би имала бар две, ако не и три!?

tender

pre 3 godine

Zadnja vremena dosla kad se u Bosni bore izmedju domaceg kandidata i nekog levog Bugarina. Da taj Bugarin nesto vredi bio bi selektor Bugarske nego domaci petokolonasi po svaku cenu hoce razdor i u inat guraju svoju opciju.

sreta sojke

pre 3 godine

Nema nama spasa.Oko svega se mi prepiremo.Zato nam je , kako nam je.Neko prokletstvo nas prati vekovima ili smo najgluplji narod evrope.Uzas.

Xnodeh,plavi bechar

pre 3 godine

Босна и Херцеговина, земља апсурда. Срби и Хрвати подржавају Бугарина, Муслимани Србина...
(Штилцована катаболцна, 04. januar 2021 21:39)
Barbarez je Hrvat koji ima i srpske krvi,ali ne vole ga ni jedni ni drugi koliko svatam.A bilo bi pametno u zivotu ovo da se Srbi i Hrvati podrzavaju u BiH

Trifon Ivanov

pre 3 godine

Od svih trenera koje je Mamić doveo u Dinamo ovaj Petev je ubjedljivo najgori. Čini se da Dinamu ni ne treba trener da bi osvojili domaće prvenstvo al sa Petevom je i to bilo upitno. Dinamo pod njim je izgledao slabije 60%. Ne znam preko kojih kanala je došao do toga da bude kandidat za klupu BiH al jadni oni ako im on postane izbornik. Sergej Jakirović je navodno bio u nekim kombinacijama za tu poziciju, a dosta je cijenjen kao stručnjak u Hrvatskoj pa ne znam zašto njega ne uzmu, još im je igrao za reprezentaciju.

djedmedjed

pre 3 godine

Srbi i Hrvati u savezu sjede samo zbog masnih plata i privilegije koje im mjesto u savezu omogućava. Ni jedan Srbin ni Hrvat BiH ne navija za BiH repprezentaciju nego za Srbiju i Hrvatsku i zbog toga treba pustiti Muslimane koji zaista navijaju za BiH da sami sebi biraju selektora i sve ostalo vezano za repprezentaciju. Apsurd u ovo slučaju je što Muslimani žele za selektora Srbina Sergeja Barbareza, a Srbi i Hrvati su kao protiv
(Cobi, 5. januar 2021 07:48)

Majstore, je l' da ne bi ! Onako po doktrini "Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku, a Bosna je naša". Problem je što Srbi i Hrvati to neće, a i njihova "raja" čini pola stanovništva države. A sve "vaše" ! Čudno, a ?

живац

pre 3 godine

превазићи средњевековне поделе по "вери" и "нацији". другог излаза за босанце и остале балканце нема. уствари има. преко границе.

Marko99

pre 3 godine

Kad je brak loš, muž i žena se rastave pa potraže sreću sa drugim partnerima. Ako nastave zajedno da žive , a mrze se, odatle ništa dobro ne može da izađe. Zašto se pobogu ljudi, mučite više?
(Alex, 04. januar 2021 22:29)

A koji su to partneri? Srbija i Hrvatska? Tamo bi se bas usrecili.

Cobi

pre 3 godine

Srbi i Hrvati u savezu sjede samo zbog masnih plata i privilegije koje im mjesto u savezu omogućava. Ni jedan Srbin ni Hrvat BiH ne navija za BiH repprezentaciju nego za Srbiju i Hrvatsku i zbog toga treba pustiti Muslimane koji zaista navijaju za BiH da sami sebi biraju selektora i sve ostalo vezano za repprezentaciju. Apsurd u ovo slučaju je što Muslimani žele za selektora Srbina Sergeja Barbareza, a Srbi i Hrvati su kao protiv

sari

pre 3 godine

"Barbarez je legenda Bosanskog fudbala i svakako je bolji kandidat za selektora jer bolje poznaje mentalitet reprezentativaca Bosne od Bugarina !
(Podrska Barbarezu"

Po tebi bi ja bio bolji selektor Srbije od npr. Vengera jer bolje poznajem mentalitet našeg naroda.
(Zozon, 04. januar 2021 22:34)


Po tebi bugarin je po kvalitetu kao Wegner??
Ipak nadji nekog drugog za primer

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Uvek jedne te iste glupost...Da li se traži neko ko zna da obavlja posao, ili je bitno u prvom redu koje je nacionalnosti? Ti prostori, mislim na čitavu bivšu YU, su nažalost zauvek ostali zarobljeni u prošlosti.

@zozon

pre 3 godine

poredis bugara i wengera i sa tim poredjenjem zelis kao da "ispadnes" pametan? za bugara ni rodjena majka nije cula...al nisi ti gori, gori su ovi sto ti pluseve dadose...niso zozon vec zonbi

ko

pre 3 godine

Спортска репка БиХ је бошњачка прћија, монопол. Срба нема ни у траговима.
(Ђоле, 5. januar 2021 00:03)

To uopšte nije tačno. Ako nisu dobili poziv reprezentacije Srbije , srpski fudbaleri rođeni u BiH su uglavnom dobijali poziv BiH ako to zaslužuju. Evo spiska srpskih fudbalera koji su poslednjih par godina nastupali za BIH: Rade Krunić (sada igra za Milan), Siniša Saničanin (sad je prodat u Bešiktaš, a dobijao je poziv i kad je igrao za FK Vojvodina), Ognjen Vranješ (suspendovan i iz kluba i iz reprezentacije nakon skandala sa Karleušom; sad je u Anderlehtu povratio status standardnog, ali ga ne vraćaju u reprezentaciju), Gojko Cimirot (igra za belgijski Standard), Bojan Nastić (igrao u Belgiji, sad u Bate Borisov), Srđan Grahovac (Rapid), Vladan Danilović (sad igra u Portugalu), Nemanja Bilbija, Darko Todorović, Deni Milošević, Zoran Krvžić, Marko Mihojević, Goran Zakarić ... Nedavno je poziv za trećeg golmana dobio čak i mlađani Luka Kačavenda koji igra u domaćoj ligi....

Da nije smenjen Muslin, poziv od BiH bi verovatno dobio Sergej Milinković Savić, a da nisu već igrali za Srbiju poziv bi dobili Luka Jović, Neven Subotić, Mijat Gaćinović, Mihajlo Ristić, ... Da nije dobio poziv Nemačke verovatno bi nekad igrao za reprezentaciju BIH Marko Marin. Cican Marković igra za Austriju.

Može li bilo ko da navede nekog srpskog igrača poreklom iz BiH da je napravio respektabilnu karijeru, a da nije dobio poziv nijedne reprezentacije. Takvog nema.

komentar

pre 3 godine

Objektivno govoreći, ovo je izbor između Tumbe i Krstajića. Neće se usrećiti ni sa jednim ni sa drugim, kao ni mi sa pomenutim dvojcem.

ko

pre 3 godine

Može li bilo ko da navede nekog srpskog igrača poreklom iz BiH da je napravio respektabilnu karijeru, a da nije dobio poziv nijedne reprezentacije. Takvog nema.
(ko, 5. januar 2021 09:10)

Da dopunim sopstvenu poruku i napomenem da su fudbalu najzvučnija imena ipak igrali za Srbiju ( sa izuzetkom Zvjezdana Misimovića, dok je recimo u rukometu najtalentovaniji rukometaš BiH Dejan Malinović nastupao za reprezentaciju BIH.

Podrska Barbarezu

pre 3 godine

Barbarez je legenda Bosanskog fudbala i svakako je bolji kandidat za selektora jer bolje poznaje mentalitet reprezentativaca Bosne od Bugarina !

Marko99

pre 3 godine

Kad je brak loš, muž i žena se rastave pa potraže sreću sa drugim partnerima. Ako nastave zajedno da žive , a mrze se, odatle ništa dobro ne može da izađe. Zašto se pobogu ljudi, mučite više?
(Alex, 04. januar 2021 22:29)

A koji su to partneri? Srbija i Hrvatska? Tamo bi se bas usrecili.

XYZ

pre 3 godine

Koliko kojeg stanovništva živi u Bosni a koliko koje vjere igra za tu reprezentaciju i kakva je to reprezentacija kad za nju navija 35% stanovništva tj.samo muslimani.

Maki

pre 3 godine

Nije mogla opstati Jugoslavija a sada siluju istu stvar u nakazi od države BiH , a za tu reprezentaciju navija samo sarajevski kanton.Navijački dekor je bošnjački i to često u ratnim bojama

Dr. Bero

pre 3 godine

Barbarez je hrvat pa to valjda svi znaju. Samo što je “lojalan” BiH struji pa ga gotive bošnjaci, a hrvati iz Hercegovine ga ne mogu smislit.
I tako se vrte u krug!

sari

pre 3 godine

"Barbarez je legenda Bosanskog fudbala i svakako je bolji kandidat za selektora jer bolje poznaje mentalitet reprezentativaca Bosne od Bugarina !
(Podrska Barbarezu"

Po tebi bi ja bio bolji selektor Srbije od npr. Vengera jer bolje poznajem mentalitet našeg naroda.
(Zozon, 04. januar 2021 22:34)


Po tebi bugarin je po kvalitetu kao Wegner??
Ipak nadji nekog drugog za primer

tender

pre 3 godine

Zadnja vremena dosla kad se u Bosni bore izmedju domaceg kandidata i nekog levog Bugarina. Da taj Bugarin nesto vredi bio bi selektor Bugarske nego domaci petokolonasi po svaku cenu hoce razdor i u inat guraju svoju opciju.

Dr. Bero

pre 3 godine

Barbarez je hrvat pa to valjda svi znaju. Samo što je “lojalan” BiH struji pa ga gotive bošnjaci, a hrvati iz Hercegovine ga ne mogu smislit.
I tako se vrte u krug!

Goran Loznica

pre 3 godine

30 godina ratova, bede, sirotinje i oni i dalje o nacionalizmu.



Budala ima mnogo. Konkurencija je ogromna. Ako neka budala posustane i ućuti, na njeno mesto stupa nova. –


Matija Bećković

Ђоле

pre 3 godine

Фарска острва, дио Данске, са само 50.000 становника, имају своју засебну фудбалску репрезентацију. Широј јавности је познат модел у Великој Британији. Република Српска има све претпостаке да "за 5 минута" оформи своју репку у свим спортовима. О вишеструким политичким, економским, културним и осталим бенефитима по српске интересе сувишно је образлагати. Спортска репка БиХ је бошњачка прћија, монопол. Срба нема ни у траговима.

Надам се чуду - да ми објавите овај коментар.

Mostar

pre 3 godine

Босна и Херцеговина, земља апсурда. Срби и Хрвати подржавају Бугарина, Муслимани Србина...
(Штилцована катаболцна, 4. januar 2021 21:39)

U teoriji ako tako gledas,da.U praksi,za one koji ne znaju,Sergej Barbarez je od oca Srbina,a majke pola Hrvatice i pola Muslimanke.Dakle Barbarez je najvise Srbin,polovinom,a po cetvrtinu je Hrvat i Musliman. E sad zasto su Srbi i Hrvati iz BIH protiv njega? Pa zato sto je on veoma negativno nastrojen prema Srbima i Hrvatima iako je i sam velikim delom to. Samim tim nije ni malo apsurdno sto su Srbi i Hrvati pre za Bugarina,nego za nekog ko i sam ima krizu identiteta i ne priznaje citave srpsko-hrvatske 3/4 svog bica,dok onu jednu cetvrtinu maksimalno radikalizuje.

Xnodeh,plavi bechar

pre 3 godine

Босна и Херцеговина, земља апсурда. Срби и Хрвати подржавају Бугарина, Муслимани Србина...
(Штилцована катаболцна, 04. januar 2021 21:39)
Barbarez je Hrvat koji ima i srpske krvi,ali ne vole ga ni jedni ni drugi koliko svatam.A bilo bi pametno u zivotu ovo da se Srbi i Hrvati podrzavaju u BiH

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Босна и Херцеговина, земља апсурда. Срби и Хрвати подржавају Бугарина, Муслимани Србина...

kiki

pre 3 godine

Dajte vise razidjite se kao ljudi.Vi hrvati primite emisare vatioana,vi boshnjaci ove iz arabije a vi srbi primite ruse i to je to.Dosadili ste svima vise.

Cobi

pre 3 godine

Srbi i Hrvati u savezu sjede samo zbog masnih plata i privilegije koje im mjesto u savezu omogućava. Ni jedan Srbin ni Hrvat BiH ne navija za BiH repprezentaciju nego za Srbiju i Hrvatsku i zbog toga treba pustiti Muslimane koji zaista navijaju za BiH da sami sebi biraju selektora i sve ostalo vezano za repprezentaciju. Apsurd u ovo slučaju je što Muslimani žele za selektora Srbina Sergeja Barbareza, a Srbi i Hrvati su kao protiv

Alamunja

pre 3 godine

BiH puca po svim savovima.
Ovako im je i u savezu, predsednistvu, pa cak u nekim mestima i na lokalu.
Da bi taj narod iole imao napredak mora se podeliti na Republiku Srpsku, Hravatsku herceg Bosnu i Iranski deo...

Rajko

pre 3 godine

@Disfunkcionalna država na mnogim nivoama, od vrha do dna. Svi se žale ‘na one druge’. Uvek su ‘oni drugi’ krivi za bilo šta što ne funkcioniše.
Narod ima vođe koje zaslužuje važi i tek kako za BiH. Nažalost.
(Crni Stanoje, 04. januar 2021 22:28)

Sva sreca pa mi imamo funkcionalnu drzavu i sa punim pravom mozemo nekom drzati predavanje. I to da narod ima vodje koje zasluzuje takodje vazi za nas, nase vodje su superiska jer najbolji smo po svemu u Evropi, svetu.... ma u univerzumu more.

Mujin san

pre 3 godine

Sad će Medlin Olbrajt da postavi namesnika pa će on i to da reši u korist Bošnjačke strane, dok Sarajevo bude trubilo o tome kako su suverena država.

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Република Српска, пд хитно да оснује своју лигу и одвоји се од тих далаба. Ако може Уједињено Краљевство да има репрезентације Енглеске, Вела, Шкотске и Северне Ирске, што БиХ не би имала бар две, ако не и три!?

@zozon

pre 3 godine

poredis bugara i wengera i sa tim poredjenjem zelis kao da "ispadnes" pametan? za bugara ni rodjena majka nije cula...al nisi ti gori, gori su ovi sto ti pluseve dadose...niso zozon vec zonbi

boro

pre 3 godine

Mislim da bi bilo fer da bosnjaci sami izaberu selektora posto samo oni u bih navijaju za tu reprezentaciju,svi srbi navijaju za srbiju a hrvati za hrvatsku,ovo je samo udaranje kontre

Ale

pre 3 godine

E evo dokaza da nikad od BiH neće biti države. Samo Bošnjaci to još ne kapiraju pa nameću centralizaciju. Oni misle da samo treba da bude kako oni ti kažu ne želeći ostale da čuju. Tužna je BiH država

Miroslav

pre 3 godine

Barbarez je Srbin,otac mu je Srbin a majka iz mešovitog braka pravoslavno islamskog
On kaže da ga nacionalnost ne interesuje,kao i većinu Srba
Šta reći

analitičar

pre 3 godine

@vlado cg
Već su se razišli, Srbi igraju za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku, ovo je ustvari bošnjačka reprezentacija, pa je logično da bude i njihov selektor.

Дејан

pre 3 godine

За оне које занимају подаци о Барбарезу, отац му је Србин, мајка пола Бошњак93 пола Хрватица.

PoCeTnIk

pre 3 godine

Politika je usla u sve pore drustva i to se prenijelo na sport. tako je u svim zemljama ex yu. mi ne da smo dotakli dno vec smo poceli da kopamo ispod

Petar

pre 3 godine

Barbarez je hrvat pa to valjda svi znaju. Samo što je “lojalan” BiH struji pa ga gotive bošnjaci, a hrvati iz Hercegovine ga ne mogu smislit.
I tako se vrte u krug!
(Dr. Bero, 4. januar 2021 22:39) 

Pa ima smisla. Ne znam da li mu je ime ili prezime hrvatskije. Ako je Sergej i to jos Barbarez Hrvat onda sam ja Tibetanac.

Zagor

pre 3 godine

@Petar: "Ako je Sergej i to jos Barbarez Hrvat onda sam ja Tibetanac." Pa nije Barbarez ni srpsko ime. Ko zna, razne etnije i razna plemena su krstarila Balkanom, tako da mu preci mogu biti sve, od Rumuna do Jermena, od Turaka do Jevreja. Necu da sad da pocinjem neku nacionalisticku pricu, ali poreklo tog prezime je zaista interesanto, nevezano za sadasnju situaciju. A sto se tice BiH i njihovih odbora, smejurija covece, nikad se oni oko niceg nece sloziti. Nije to "nasa" (srpska) pozicija, nego cinjenica.

живац

pre 3 godine

превазићи средњевековне поделе по "вери" и "нацији". другог излаза за босанце и остале балканце нема. уствари има. преко границе.

Alex

pre 3 godine

Kad je brak loš, muž i žena se rastave pa potraže sreću sa drugim partnerima. Ako nastave zajedno da žive , a mrze se, odatle ništa dobro ne može da izađe. Zašto se pobogu ljudi, mučite više?

biba

pre 3 godine

BiH je kao jedan dugogodisnji nefunkcionalan beak u kojem muz i zena ne mogu da se smisle a zive u istoj kuci, ona nema gde da ode a on joj prica kako je kuca njegova, a u takvim brakovima najvise ispastaju deca koja posle ceo zivot vuku traume.

Sims

pre 3 godine

Barbarez je Srbin po Ocu sigurno mislim po majci Hrvat ali nisam siguran,nevidim razlog zasto on nebi bio?,mada treba da bude Fudbalsko znanje na prvom mestu,samo nesto nisam nesto cuo ni za tog Bugsrina!

Che

pre 3 godine

Mene Bosna i Balkan općenito podsjeća na jednu epizodu iz stripa Štrumpfovi koji sam čitao sredinom 80ih. Dva Štrumpfa su se posvađala oko toga dali se otvarač za vino zove vadičep ili čepivad. Na osnovu njihove svađe cijelo selo se zavadilo. Jedni su bili za čepivad, a drugi za vadičep. Došlo je do potpune eskalacije da su jedni drugima počeli paliti kuće. Papaštumpf je imao samo jedno rješenje da spasi zajednicu, otišao je kod Gargamela i dao mu upute da napokon pronađe selo. Kad se Gargamel pojavo i počeo hvatati i uništavati jedne i druge, ovi su odjednom shvatili da je potpuno nevažno dali se otvarač za vino zove čepivad ili vadičep. Ponovno su se ujedinili i istjerali Gargamela.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Uvek jedne te iste glupost...Da li se traži neko ko zna da obavlja posao, ili je bitno u prvom redu koje je nacionalnosti? Ti prostori, mislim na čitavu bivšu YU, su nažalost zauvek ostali zarobljeni u prošlosti.

sreta sojke

pre 3 godine

Nema nama spasa.Oko svega se mi prepiremo.Zato nam je , kako nam je.Neko prokletstvo nas prati vekovima ili smo najgluplji narod evrope.Uzas.

Crni Stanoje

pre 3 godine

Disfunkcionalna država na mnogim nivoama, od vrha do dna. Svi se žale ‘na one druge’. Uvek su ‘oni drugi’ krivi za bilo šta što ne funkcioniše.
Narod ima vođe koje zaslužuje važi i tek kako za BiH. Nažalost.

C i n i k

pre 3 godine

Barbarez je Hrvat iz Mostara.
(Stojan, 04. januar 2021 22:01)

Mozda se sad tako izjasnjava al nsm siguran, nisam to ngde pricitao, ali ako je bitno, on je od oca Srbina.
Ujedno, u Mostaru su nkd ziveli i Srbi..

genius

pre 3 godine

Aliji, Bakiru i Bošnjacima (plus nekolicini Srba i Hrvata sa halal sertifikatom, poput Komšića i Divjaka) treba dodeliti Nobela za mir.
USPELI SU DA POMIRE SRBE I HRVATE!

Zozon

pre 3 godine

"Barbarez je legenda Bosanskog fudbala i svakako je bolji kandidat za selektora jer bolje poznaje mentalitet reprezentativaca Bosne od Bugarina !
 (Podrska Barbarezu"

Po tebi bi ja bio bolji selektor Srbije od npr. Vengera jer bolje poznajem mentalitet našeg naroda.

ko

pre 3 godine

Спортска репка БиХ је бошњачка прћија, монопол. Срба нема ни у траговима.
(Ђоле, 5. januar 2021 00:03)

To uopšte nije tačno. Ako nisu dobili poziv reprezentacije Srbije , srpski fudbaleri rođeni u BiH su uglavnom dobijali poziv BiH ako to zaslužuju. Evo spiska srpskih fudbalera koji su poslednjih par godina nastupali za BIH: Rade Krunić (sada igra za Milan), Siniša Saničanin (sad je prodat u Bešiktaš, a dobijao je poziv i kad je igrao za FK Vojvodina), Ognjen Vranješ (suspendovan i iz kluba i iz reprezentacije nakon skandala sa Karleušom; sad je u Anderlehtu povratio status standardnog, ali ga ne vraćaju u reprezentaciju), Gojko Cimirot (igra za belgijski Standard), Bojan Nastić (igrao u Belgiji, sad u Bate Borisov), Srđan Grahovac (Rapid), Vladan Danilović (sad igra u Portugalu), Nemanja Bilbija, Darko Todorović, Deni Milošević, Zoran Krvžić, Marko Mihojević, Goran Zakarić ... Nedavno je poziv za trećeg golmana dobio čak i mlađani Luka Kačavenda koji igra u domaćoj ligi....

Da nije smenjen Muslin, poziv od BiH bi verovatno dobio Sergej Milinković Savić, a da nisu već igrali za Srbiju poziv bi dobili Luka Jović, Neven Subotić, Mijat Gaćinović, Mihajlo Ristić, ... Da nije dobio poziv Nemačke verovatno bi nekad igrao za reprezentaciju BIH Marko Marin. Cican Marković igra za Austriju.

Može li bilo ko da navede nekog srpskog igrača poreklom iz BiH da je napravio respektabilnu karijeru, a da nije dobio poziv nijedne reprezentacije. Takvog nema.

Trifon Ivanov

pre 3 godine

Od svih trenera koje je Mamić doveo u Dinamo ovaj Petev je ubjedljivo najgori. Čini se da Dinamu ni ne treba trener da bi osvojili domaće prvenstvo al sa Petevom je i to bilo upitno. Dinamo pod njim je izgledao slabije 60%. Ne znam preko kojih kanala je došao do toga da bude kandidat za klupu BiH al jadni oni ako im on postane izbornik. Sergej Jakirović je navodno bio u nekim kombinacijama za tu poziciju, a dosta je cijenjen kao stručnjak u Hrvatskoj pa ne znam zašto njega ne uzmu, još im je igrao za reprezentaciju.

igor

pre 3 godine

NAJBOLJE PO REPREZENTACIJU BiH DA NJIHOV SELEKTOR DA BUDE STRANAC I RESEN PROBLEM.
(ISKRENO, 04. januar 2021 21:48)

Da ali koje vere?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bjelokosti, 4. januar 2021 22:33)

Samo Ateista brale

Torcida Sarajevo

pre 3 godine

Mogao bih komotno ja bit selektor. Ovaj jedan ima trenerskog iskustva ko ja, ovaj drugi otjeran oz Dinama, cak ni u hr. Ligi nije mogao s Dinamom nesto osvojit. Nisu nista bolji od mene 😎

miro split

pre 3 godine

Lipo imaju tročlanog selektora i momčad sa dva entiteta.
Vratar i obrana iz srpskog dila države, a vezni red i napad iz federacije. Rezerve mogu samo bit iz distrikta Brčko.

Serbissimo

pre 3 godine

Cekaj, malo mi je sve ovo cudno...Srbin Dusan Bajevic nikome nije smetao na nacionalnoj osnovi, a smeta im Bugarin Petev na verskoj predpostavljam? Ne znam bas...

Bjelokosti

pre 3 godine

NAJBOLJE PO REPREZENTACIJU BiH DA NJIHOV SELEKTOR DA BUDE STRANAC I RESEN PROBLEM.
(ISKRENO, 04. januar 2021 21:48)

Da ali koje vere?

Alex

pre 3 godine

A koji su to partneri? Srbija i Hrvatska? Tamo bi se bas usrecili.
 (Marko99, 4. januar 2021 23:24)
Znao sam da će neko da se doseti Srbije i Hrvatske. Ne mora da žive ni sa Srbijom ni Hrvatskom, neka budu samostalni ali neka žive u miru.

ko

pre 3 godine

Može li bilo ko da navede nekog srpskog igrača poreklom iz BiH da je napravio respektabilnu karijeru, a da nije dobio poziv nijedne reprezentacije. Takvog nema.
(ko, 5. januar 2021 09:10)

Da dopunim sopstvenu poruku i napomenem da su fudbalu najzvučnija imena ipak igrali za Srbiju ( sa izuzetkom Zvjezdana Misimovića, dok je recimo u rukometu najtalentovaniji rukometaš BiH Dejan Malinović nastupao za reprezentaciju BIH.

djedmedjed

pre 3 godine

Srbi i Hrvati u savezu sjede samo zbog masnih plata i privilegije koje im mjesto u savezu omogućava. Ni jedan Srbin ni Hrvat BiH ne navija za BiH repprezentaciju nego za Srbiju i Hrvatsku i zbog toga treba pustiti Muslimane koji zaista navijaju za BiH da sami sebi biraju selektora i sve ostalo vezano za repprezentaciju. Apsurd u ovo slučaju je što Muslimani žele za selektora Srbina Sergeja Barbareza, a Srbi i Hrvati su kao protiv
(Cobi, 5. januar 2021 07:48)

Majstore, je l' da ne bi ! Onako po doktrini "Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku, a Bosna je naša". Problem je što Srbi i Hrvati to neće, a i njihova "raja" čini pola stanovništva države. A sve "vaše" ! Čudno, a ?

komentar

pre 3 godine

Objektivno govoreći, ovo je izbor između Tumbe i Krstajića. Neće se usrećiti ni sa jednim ni sa drugim, kao ni mi sa pomenutim dvojcem.