Fudbal 374

Četvrtak, 28.06.2018.

08:00

Da li srpski fudbal ima budućnost? (ANKETA)

Da li srpski fudbal ima buduænost? (ANKETA) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

374 Komentari

Sortiraj po:

Tako je kako je

pre 6 godina

Ne slažem se sa mišljenjem da nemamo kvalitetne mlade igrače. Možda nemamo talente ekstra klase koji bi jednim potezom rešavali utakmice ali imamo čitav niz kvalitetnih igrača koji u dobro postavljenom sistemu mogu mnogo toga da pruže. Najbolji primer za tu tvrdnju je Paunovićeva generacija. Jedino nam u špicu napada nedostaje neki brži i eksplozivniji fudbaler sa boljom koncentracijom od Mitrovića. Ostale pozicije su manje više pokrivene za 2 do 3 kvalifikaciona ciklusa. E sad što treneri koji takav sistem umeju da postave (Milojević, Paunović...), ne dobijaju šansu ili ne žele da se prihate posla, drugi je par rukava.

Aleksandar I

pre 6 godina

Ljudi sta se zaludjujete ni stara i mnogo veca zemlja nije imala rezultate u fudbalu sto se tice i klupskog i reprezentativnog...Evo da cu Vam primere koje ja pamtim,74 bili na SP, 76 EP (4 ekipe),78 SP nismo, 80 EP nismo,82 bili 84 bili, pa 86 i 88 nismo, 90 bili nas najveci uspeh koji ja pamtim,92 i 94 i 96 sankcije,98 i 2000 ucestovali, 2002 i 2004 nismo, 2006 jesmo,2008 ne secam se ,2010 jesmo, i od 2012 do 2018 nismo...
A sto se klupskog tice osim Zvezde 1990/91 mi uspehe nismo imali...Zvezda je najvise puta prezimila jel kao prvak je igrala najvise ,a na jesen su bila samo dva kola...Bilo je uspeha Zvezde 1979,bilo je dobrih utakmica svih nasih ekipa,ali to je veoma tanko...

Negativni

pre 6 godina

@aca
Jedini si ti bot ovde.Nismi nikad izgledali nemocnije?Izgleda da nisi bio rodjen kad smo primali po 6 od Holandije ili Argentine ili ne pratis sport i igras samo lastiz ali znas da pljujes u dalj.Zbog ovakvih ti se smuci sto delimo isti vazduh.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coldplayer, 28. jun 2018 09:42)

I Holandija i Argentina su tada imale vrhunske reprezentacije, igrali su protiv nas punim gasom i zasluženo nas odvalili. Brazil nas je podcenio, Nejmar se šetao, čak nam je Felipe Luis provlačio loptu kroz noge...iz čistog zezanja i jačeg treninga su nas dobili 2-0. Ovako kukavičku, beskrvnu igru Srbija nikada nije pokazala. I ne vredjaj čoveka što ne misli onako kako se tebi svidja. Isuviše si arogantan i ljut, druže. Možda daš sam sebi ocenu kao SMS?

Live from Rostov

pre 6 godina

Ne vjerujem da je budućnost išta bolja ili perspektivnija od prošlosti i sadašnjosti, znači solidna europska reprezentacija koja se svake prijestupne plasira negdje i ne postigne ništa značajno. Zbog promjene formata Eura i Mundijala plasirat će se češće, ali bez nekog traga na samim prvenstvima. Bar za idućih 10tak godina ako je sudit po mladim talentima.

Вељко

pre 6 godina

Budućnost ima,samo je pitanje kakva će biti.
Treba se okrenuti staroj školi fudbala,uvesti bivše asove u rad sa najmlađim selekcijama.Raditi mnogo više na tehnici i igri,a manje taktike i trčanja.
Decu treba naučiti prijemu(svim delovima tela),šutu,predaji lopte,driblingu,voleju,rolanju,udarcu glavom,centaršutu.
Onda ih pustiti da se pravilno razvijaju,da se igraju,ne opterećivati ih rezultatom.
Kada stignu do prvog tima(seniora)imaćete igrače koji se ne boje lopte,već je vole,žele,koji se igraju sa njom!
E onda i moja baba može da bude selektor!
Naravno,najbolji da igraju(oni koji najviše znaju),a ne mamini i tatini sinovi!
Jer ljudski rod ali i čitava priroda je napredovala prirodnom selekcijom!

Objavite mi komentar

pre 6 godina

Nama fudbal kao sport uopste ne lezi, ne znam samo zasto se toliko palimo na ovaj sport i toliko para ulazemo kada smo bolji u kosarci,odbojci,vaterpolu, itd

mr.wolf

pre 6 godina

Naravno da ima, za 2 do 3 godine bicemo prvaci sveta.
Sada ozbiljno, sto se tice fudbala, nema tu mnogo price, fudbal i navijaci su ogledalo drzave. Kada drzava bude sredjena bice i nade za fudbal.
Na kraju krajeva, ima puno "precih" stvari od fudbala, koje dok ne postanu normalne, ne mozete ocekivati od fudbala bilo sta vise, ovo je bila premija, odigrali smo 3 utakmice na SP i to je to. Sledece ce biti veoma diskutabilno da li ve da se plasiramo, jer, ne verujem da ce se nesto drasticno promeniti u ovoj nazovi drzavi. Sto se tice talenta i znanja igraca, ima tu mayerijala da se kotiramo izmedju 15-20mesta na listi, ali.... treba svasta da se promeni da do toga dodje.

Makaveli The DON

pre 6 godina

Nemamo Selektora to je problem,prvi put se u Srbiji pojavio moderan trener posle 20.godina,Vladan Milojevic mora da bude selektor ako mislimo napokon nesto da napravimo.

DrEurić

pre 6 godina

Da
Ako se promeni siatem treninga i igre
Stvaranja igrača - kakav fudbal mi hoćemo da igramo, brz pokretljiv, brže oslobađanje lopte, više napadački - više akcija šansi
ili
spor - dodavanje oko centra i ispod ka golmanu, ispucavanje u prazno - igrači spori ali jaki u duelu -
Naravno tu je i savez i "struka"
Totalni "wipe" i instalacija u stvari unapređenje mladih na vodeće pozicije
Samo sveža krv koja je moderna može to
Žikine Šarenice tipa Živadinović treneri i Sergej 100 miliona igrači zaboraviti
Samo rezultat a ne veze i vika i dreka

Jeste

pre 6 godina

Imamo ekipu da svake dve godine barem ucestvujemo na velikom takmicenju,a iz takvog kontinuiteta i prolaz grupa.Posle toga je sve moguce...

samorealno

pre 6 godina

Evo bez ulizivanja kao vecina mojih zemljaka.

Na B92 navracam jos od 2008.i od tada uvijek ista prica.Sve ove godine precijenjujete svoje igrace i ne gledate realno na njih,bar velika vecina vas.
Kad se samo sjetim kako ste pisali "kakav bre Modric,Krasic je za njega klasa" ili "kakav Rakitic,Jovanovic je tri koplja ispred" i stotine takvih komentara.Te menađeri,te nemamo sistem,te Hrvati ginu za svoju reprezentaciju a nasi ne iako su po kvalitetu li-la.
Istina je brutalna a to je da ste europski prosjek i to ako,sve ove godine.
Sad se lozite na mlade sa Novog Zelanda isto ko sta smo se mi lozili na mlade kosarkase koji su osvajali prije par godina europska prvenstva a od njih je na kraju isplivao u kvalitetnog kosarkasa jedino Dario Saric.
Reprezentacija vam je upravo tamo gdje joj je mjesto a iskreno ne vidim ni da vam dolaze neki kvalitetni igraci,stavise,mislim da vas odlaskom Kolarova,eventualno Matica i jos pokojeg igraca,ceka jos gori period.
Dabogda se je prevario ali ako se gleda nepristrano to vam je cjela istina.
Budite ponosni na kosarku jer tu ste u svjetskom vrhu.

Ljolja

pre 6 godina

Zašto nebi bilo budućnosti? Pa ljudi, koliko je jedan Joahim Lev na njemačkoj klupi, a prije toga je KLinsmanu bio asistent?
Imajte strpljenja, momci su najkvalitetniju utakmicu odigrali protiv Brazila i dobro ich namučili.
Nikada mi nećemo osvojiti prvenstvo kao u košarci, ali ćemo se sportski suprostaviti drugima i imamo snage i iskustva da pobjedimo najveće.

petar

pre 6 godina

Treba vam jedan ciklus s pravim izbornikom da postanete respektivna reprezentacija.I mi smo ispadali u grupnoj fazi natjecanja sa skoro istom momčadi kao sada.Propustili ste šansu s Švicarskom a Brazil je ipak bolji da bi protiv njih tražili prolaz u slijedeći krug.

tunegde

pre 6 godina

Pod hitno na mesto selektora dovesti Vahida Halilhodzica ili nekoga sličnog koji će izbaciti sve menadžere u i oko tima i naterati igrače da se trude i zalažu i što je najvažnije- odstraniti manekene iz igre.

GanDra Šajkaš

pre 6 godina

Mi jesmo sportska nacija,ali I drugi su. Naravno da imamo buducnost ali treba promenuti pristup I nacin rada. Neka se ugledaju na Belgiju,zemlju koje nigde nije bilo skoro tri decenije,postave jedan sistem I toga se pridrzavaju svi. Za svaki uspeh treba vremena,ali cilj opravdava sredstva. Extra dobar strucnjak(a imam ih) dati mu vreme I poverenje I sacekati jedan ciklus. Tada sesti I videti gde smo....ovako,menjajuci selektore,nacin igre,formaciju,startnu postavu......pa to nigde ne vodi

kole

pre 6 godina

Nema sta tu puno da se prica. Da imamo svetske i evropske prvake do 20 godina-da. Talentovane generacije 1994-1997. Neki su napravili pogresne korake i nestali, tipa Saponjig, Gajic, Maksimovic, ali i dalje ima vremena za njih. Ono sto treba da se promeni je struka. Neko ko ce da postavi igru i sistem, da se zna ko sta radi na terenu, kako se napada, kako se brani, znaci jedan iskusan selektor koji je spreman da radi, i koji nece biti sklon uticaju od strane medija, menadzera, politicara i slicnih stvari.
A ako hocemo da krenemo korak vise mora se raditi na domacoj ligi, popraviti terene, privatizovati klubove i izbaciti politicare i huligane iz fudbala.

Nikola

pre 6 godina

Nema. Zna se za koje pozicije na terenu su visoki i skočni igrači a za koje su niži i okretniji igrači. Ali mi forsiramo bandere na svim pozicijama.

Si

pre 6 godina

A sta ste vise ocekivali od drzave sa 7 miliona stanovnika. Da u svemu budemo najbolji. Nemoguce! Toliko stanovnika imaju gradovi u Rusiji ili osrednja naselja u Kini pa nisu ni priblizno toliko dobri u sportu, gledajuci sve sportove uopste.

Dusan

pre 6 godina

Zaboravimo fudbal i fudblere! Iđamo košarku, vaterpolo, odbojku, Ivanu, Noleta i još mogo njih sa kojima se treba ponositi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeremija, 28. jun 2018 09:34)
Kosarka,vaterpolo i odbojka i nema dalje.

JPR24

pre 6 godina

Nisu mi jasni oni koji prizivaju Jokanovica, Paunovica ili Piksija za selektora. Cini se da oni cekaju pred vratima a mi samo treba da ih pozovemo...Ljudi, oni kostaju i to puuuuno kostaju. Piksi pogotovo.Cak i da nekim cudom odresimo kesu i angazujemo nekog od njih za velike pare, isti ovi koji ih sad prizivaju bi mracili kako nam se djeca ljece sms-ovima a tamo neki treneri guraca lopti naplacuju nekoliko utakmica godisnje, plus putovanja na utakmice da se poprica sa reprezentativcem, pa dnevnice, hotel...Sto to treba ijednom od gore navedenih? Ima jedan majstor u Banjaluci koji kad ugovara posao kaze; ovo ti moze biti obavljeno brzo,kvalitetno i jeftino...izaberi dvoje. Tako je i sa selektorom.
(Velibor, 28. jun 2018 11:25)

Neka kostaju. To nije problem. To se zove investicija. Ulozis pare u sposbne ljude, pustis ih da rade, prvi solidan rezultat ( ne treba tu da bude titula ), kontinuitet, i to donosi pare, od raznih sponzora, od boljih prijateljskih itd...

Glas razuma

pre 6 godina

Najveca uzdanica srpskog fudbala je Sergej Milinkovic Savic. O kakvom se asu radi i koliko nada u njega ima pokrice videli smo u njegovim dosadasnjim utakmicama za reprezentaciju. Inace kladio sam se na poslu da nece nista uraditi na SP. Nije dao gol, nije asistirao za gol. Nije nad njim sudjen penal. Uzeo sam 100 evra pre pola sata. Krstajicu, drugi put me pitaj ako ne znas.

?

pre 6 godina

(Nikola, 28. jun 2018 09:47)
И ти си ишао у школу па не знаш кад се употребљава - би - и - бих.

Velibor

pre 6 godina

Nisu mi jasni oni koji prizivaju Jokanovica, Paunovica ili Piksija za selektora. Cini se da oni cekaju pred vratima a mi samo treba da ih pozovemo...Ljudi, oni kostaju i to puuuuno kostaju. Piksi pogotovo.Cak i da nekim cudom odresimo kesu i angazujemo nekog od njih za velike pare, isti ovi koji ih sad prizivaju bi mracili kako nam se djeca ljece sms-ovima a tamo neki treneri guraca lopti naplacuju nekoliko utakmica godisnje, plus putovanja na utakmice da se poprica sa reprezentativcem, pa dnevnice, hotel...Sto to treba ijednom od gore navedenih?
Ima jedan majstor u Banjaluci koji kad ugovara posao kaze; ovo ti moze biti obavljeno brzo,kvalitetno i jeftino...izaberi dvoje. Tako je i sa selektorom.

Mizuno

pre 6 godina

Nisu problem fudbaleri i to dal imamo talenta . Problem je sistem koji je u nasoj drzavi... problem su politicari koji se mesaju u sve i svasta a nemaji nikakvu odgovornost najbolji pokazatelj je smena Muslina koji je bio prvi u grupi za kvalifikacije i samo neki strucnjak iz saveza da objasni zasto je smenjen Muslin a imao je rezultate.... tako da kada se sistem bude promenio u Srbiji( a nazalost to se jos nece u skorijoj buducnosti dogoditi) I vrednuje znanje i kvalitet a politicari budu odgovarali za prevare i malverzacije onda ima spasa za sve nas.....

nemam pojma

pre 6 godina

Odgovor na ovo pitanje se sam daje, kada se u obzir uzme par cinjenica. Kao prvo, Srbija je po svim objektivnim merilima oduvek bila sportska nacija, ne postoji nijedan objektivan razlog zbog koga bi nasi sportisti briljirali u ekipnim sportovima, tenisu etc., a samo u fudbalu, sportu svih sportova, odjednom, eto, ne bi. Kao drugo, rezultat juniorske reprezentacije pokazuje da je buducnost srpskog fudbala u odlicnim rukama. Pa koja je onda razlika? Pa u tome sto je fudbal jedini sport u kome se vrte ogromne sume novca. Samim tim, fudbal predstavlja arenu u kojoj se, osim sporta, igra i interes velikog broja ljudi koji taj novac vrte. I tako se stvara apsurdna situacija u kojoj fudbal, koji zbog strasti navijaca i vaznosti tog sporta i omogucava generisanje tih ogromnih svota novca, potpada u drugi plan. Zato su ostali timovi igrali, a nas tim je bio na terenu zbog tendera. Nista mnogo bolji nisu bili Brazilci, pritiskali smo ih 10 minuta u 2. poluvremenu, nisu znali gde su. Ali brate, kad imas selektora koji ne menja igraca koji nije imao kontakt s loptom u prvom poluvremenu kao sto je Sergej, onda je jasno da to ne radi ni iz gluposti, ni iz neiskustva, vec iz svog i interesa drugih ljudi. Ima srpski fudbal buducnost, i te kako, i imace ga od onog dana kada ljudi iz senke, koji upravljaju savezom, shvate da ce zaraditi puno vise novca kada omoguce reprezentaciji da igraju kao jedan, i stave ponovo fokus na ono zbog cega su i oni na terenu, i mi pred ekranima - fudbal.

el pecador

pre 6 godina

Ljudi ja stvarno ne razumijem ovo vase: ugledajte se na Hrvate, igraju srcem bla bla..meni je nejasno da vi ne vidite tko igra za Hrvatsku a tko za Srbiju. Vi stvarno mislite da smi tu negdje ali eto mi imamo srce. U tome je problem.

w

pre 6 godina

Kada nemaš fudbalskog stila i nemaš regularnu ligu slaba je. Trebalo bi da fudbal vode ljudi poput Željka Pantića(ako ga i sad ne vodi) koji izražavaju svoje emocije bez ograničavanja prema neposrednom protivniku.

Miki

pre 6 godina

.."sa igračima iz najboljih evropskih klubova poput Mančester junajteda, Rome, Lacija, Zenita, Benfike"
Ajd još MUTD, ali ostali su prosek, a ne najbolji ev. klubovi

aco

pre 6 godina

Треба нам добар селектор који ће имати апсолутну слободу. Треба размислити и о странцу, најбоље Италијану или Немцу, ако је Пауновић недоступан. Битно је да се играчи уиграју, а не да у одлучујућој утакмици играмо са тројицом у одбрани који никад нису играли заједно.

zg tom

pre 6 godina

Koji ludi ždrijeb za Hrvatsku, ako dobijemo Dansku, slijedi ŠPA (možada i Rusi tko zna, to bi bila bolja opcija),kad bi se dobila i ŠPA/RUS protivnici u polufinalu su SEN,KOL,BEL/ENG, ŠVIC,ŠVE, u drugom kosturu su za polufinale FRA,ARG,BRA...........

Simon

pre 6 godina

Ova generacija naših igrača je zaista dobra, i po ljudskim i po fudbalskim kvalitetima. Bez nekog potcenjivanja mislim da nama zapravo hitno teba novi selektor, autoritet, strateg, kao i predsednik FSS. Za FIFA sa ovim predsednikom FSS nismo interesantni uopšte a to moraš da budeš uvek. Neko ko će tamo imati osnovni respekt.

Mare

pre 6 godina

Sad posle ovog svetskog prvenstva treba ubaciti u reprezintaciju veliku vecinu momaka koji su osvojili svetsko u21,da se vrati Paunovic na mesto selektora,i da se pozdravimo od stare garde Ivanovic,Rukavina,Kolarov.

dobi

pre 6 godina

@brarik ...
Da li je i tebi samom jasan tvoj komentar. Mozda bi bilo bolje da samo citas, a ne postavljas komentare. Gomila kontra opservacija od kojih niti jedna nema veze sa stvarnoscu.

JPR24

pre 6 godina

Dajte Pauna, ili Jokana... U savezu dok selektor radi vi slobodno ne gledajte i idite na kafu, covek neka radi, na 4 godine minimalno. Eno Nemci ispadose, selektoru su produzili ugovor pre SPa, i da li ce ga isterati zbog neuspeha ? Dobro, on je vec uzeo jednom titulu, ali kako god, tu je za vise godina i ne menjaju kako im se cefne.
Potencijal imamo. Ali treba selektor, koji zna sta hoce, koji se razume u poslu, ne treba to da bude neki ekstra mega giga trener, samo da bude trener koji ima neko iskustvo sa modernim fudbalom, a Paun i Jokan su bas to. Krstajic je bez iskustva. Ovo sa Brazilom su bile kardinalne greske Krstajica. Svako iole normalan ne bi menjao toliko odbranu, ovi sto su odigrali prve dve, su se koliko toliko uigrali. U napadu je Kostic morao na klupu, Radonjic je tu bio potreban. Ljajica je trebao na klupu takodjer. Luka je trebao uz Matica... Ne kazem da bi i tako dobili, ali menjati pola odbrane ( videli smo rezultat toga) i to protiv Brazila, to je van svake pameti. U napadu je u 60 oj minuti trebao da stavi Jovica, uz Mitrovica, sve ili nista, cak je mozda trebao zameniti Mitra i staviti Prijovica i ubaciti Jovica i guraj... Nemcima je i golman otisao napred, nemas sta da izgubis vise, tako se pokusava, pa iako primis gol, pokusao si nesto.

edi

pre 6 godina

Pa mozda povuci paralelu sa Hrvatskom, i kod nas menadjeri rade probleme ali kad dodje vrijeme za igrat ozbiljne utakmice nema povlastenih, u skoro 20 godina pamtim samo jednom da se mimo trenera islo gurat nekoga i odmah je uslijedio bojkot. Gledao sam sve tri utakmice Srbije i iskreno Brazil i Svicarska zasluzeno idu dalje ali isto tako Srbija je pokazala napokon da zna igrat nogomet, Svicarska je bila kljucna a tu ste poslije 70 min stali, premda po meni mislim da je smjena trenera koji vas je odveo na prvenstvo krajnje neozbiljna i amaterska i da se tu vec dalo naslutiti da nije to to.

bixente

pre 6 godina

Srpski fudbal, kao i srpsko drustvo, mora da dozivi katarzu da bi napredovao. Sve dok se u vrh fudbala/drustva postavljaju podobni a ne sposobni nema pomaka. Moguci je poneki bljesak ali sistematskog napretka nece biti.

babangida

pre 6 godina

Dmitro

Bleki-Velja-Nasta

Mijat-Maxa-Matic-Kolarov(rodic)

Tadic-Sergej

Mitar

Tu su jos zile, adem, radonja, luka, gruja.
Ovo jeste svetla buducnost za jos jedan ceo ciklus. Mislim da ce ovaj tim vrhunac dostici 2022. Katar je nas!

miško

pre 6 godina

FSS ,Tole,Kokeza,Bjeka,Sava,Ranković,Krstajić svi iz opozicije Partizanove uprave,nedostajeNadj ,poraženi na izborima, udomljeni u FSS.Umesto odgovora.

zex

pre 6 godina

Ovako, nisu krivi ni igraci a ni trener. Postoji neka visa sila u Srbiji.Neko ocigledno diktira sastav reprezentacije e zbog toga smo tu gde jesmo.Svi vec znamo da je Muslin smenjen zbog Sergeja, mnogo je bolje za Muslina sto je tako ispalo jer ONAKVA igra bi jos gore prosla u Rusiji.Nazalost mi nemamo hrabrosti da se pogledamo u oci da kazemo da nemamo kvalitet, Odgledao sam svaki mec kvalifikacija, toliko je to jadno izgledalo da je to bilo strasno za gledati.Imali smo srecu da nam je zapala veoma laka grupa e zbog toga smo platili danak ovih dana.Nikad gori fudbal nismo igrali nego za vreme Muslina i to svi znaju. Kasnije je dosla afera Sergej koji nam nije bio potreban, mnogi su mislili da Ljajic taj koji je bolji na toj poziciji ali jedno su zelje a drugo realnost, oboje su podbacili.Stojkovic najbolji nas igrac, bez obzira na neke kikseve, spasio nas mnogo puta.Matic realno nemoze da da da 100% nesme covek, cuva noge za premijer ligu.Nebih da analiziram sve igrace ali vreme je da se promeni ceo tim i trener.Oni momci koji su osvojili SP protiv Brazila, moraju biti nosioci Srbije u narednih 10godina.Danas su to vec odrasli ljudi, oni su veoma kvalitetni a to su i pokazali. Evo sinoc mi je bas zasmetalo sto je nas nabedjeni trener cekao kraj utakmice da pusti fantasticnog Luku Jovica, decko je igracina u Nemackoj igra zajedno sa Rebicem iz hrvatske i igraju izuzetno.Zivkovic i Radonjic izuzetna krila,Radonjic moze sve sa loptom zivkovic takodje izuzetan igrac.

Lucidni decko

pre 6 godina

Klasicno lozenje juce tekstovi idemo dobijamo i slicno. Danas imamo li buducnost, u odbranu orlova i slicno.. Sad pauza pa ponovno lozenje za 8 12 godina...

Dare

pre 6 godina

Moram da kazem da nema buducnost.Imamo talente, to nije sporno, imali smo ih i pre.Problem je sto nema ulaganja u rad sa talentima.Kod nas se i dalje radi po principu iz 70-tih godina.Tada se igrao dosta sporiji fudbal.Danas se igra brzi fudbal, raznovrsniji.Pogledajte samo Brazil, igrali su i na kratke i na duge pasove.Pa prvi gol je pao od pasa sa centra skoro.Ali igraju i kratko, dodaju se u protivnickom sesnaestercu.Igraci bez lopte se krecu, otvaraju, ubacuju u prazan prostor.Kod nas to nista nema.Citam, ljudi kritikuju Matica kao njegovi pasovi idu nazad i sa strane, nista napred.Pa nije to on kriv, nego nema igraca koji mu se otvara, niko se ne krece bez lopte.Igrac bez lopte treba da napada prazan prostor, da ulazi u kogucu sansu i da saigrac sa loptom moze da mu je ubaci u prostor..Opet pravi primer za to je prvi gol BrazilaCovek krenuo u prostor, ovaj sa centra ubacio u prazan prostor i gol.Mi to nemamo, i onda igracu sredine ne ostaje nosta drigo nego da pas ide u stranu ili nazad, dok se neko ne otvori.Kazem nemamo strucnjake koji to mogu da nauce decu.Danas u fudbal svi ulazu, zato oce zemlje koje pre nisu bile nista, igraju sad sve bolji fudbal.Iran, Korea, Maroko i slicni.Mora da se radi, mora da se ulaze.Sta mi ulazemo??Nista, radi se kao i pre 50 godina, imas talente i mislis, a evo generacije, kad dodje u seniore, razbijace.Nece, kod nas vec 15 godina imamo koliko toliko uspesne mladje generacije, ali oni nisu dovrsebi, i kad dodju u seniore, izgube se.Trebaju nam novi strucnjaci, trebaju skole fudbala, treba da se ulaze u njih i onda mozemo da pricamo o nekoj buducnosti. Ovako igeamo uvek isto, na neke duge lopte, cekamo prekid da bi dali gol. Igramo sporo i bez ideje u napadu, svaki igrac gleda samo da se otarasi lopte, i skine neku odgovornost sa sebe.A dodavanja idu u krug i nazad, kretanja u napadu nema, nego trckaranje u mestu.
Tako da ako se nesto ne promeni u sistemu, ja ne vidim neku buducnost.

Panj 58

pre 6 godina

Susjedi pozdrav iz Rh. Dobro ste igrali ali lopta nike htjela u gol! Vama fali napadac! Mitrovic je strasan u skok igri ali nogom nula! Prespori ste u sesnajstercu, petljali su mjesto pokusavali iz prve sut

Torcida

pre 6 godina

posljednja reprezentacija koja igra, dosadni, smorni fudbal kao nekad CCCP, grcka... je srbija. to je bez glave i repa, nasumični pokušaji? nedefinisano

majko mila...

pre 6 godina

Imam 40 godina i ove iste clanke citam bukvalno posle svakog EP i SP ako smo ucestvovali. Evo odgovora: 
N E M A M O, nikada nismo N I I M A L I.
(Bodibond, 28. jun 2018 08:18


sve isto, samo što ja imam 51.

tazo

pre 6 godina

Daj prestanite vise da iznosite svoje frustracije ovde... pogotovo ovi komentari kako se nasi ne trude za reprezentaciju koliko se trude za svoje klubove. Srbija je nakon prve runde 6. tim na ovom prvenstvu po trcanju.
Nadam se da ce se ovaj link otvoriti:
https://pbs.twimg.com/media/DgnQbJEWsAEG4Dv.jpg:large

Srdjan

pre 6 godina

Prvo je pitanje sta se podrazumeva pod “buducnost” srpskog fudbala. Ovo svetsko prvenstvo nista ne menja u odnosu na period pre prvenstva. Ono sto smo manje-vise ocekivali to se i ostvarilo, mozda smo mogli bolje protiv Svajcarske ali imajuci u vidu desavanja u FSS kao sto su smena selektora u poslednjem trenutku zbog znamo svi cega, pa do “banalne” stvari da se ne zna ko ce biti proizvodjac sportske opreme do poslednjeg casa, rezultat koji su momci postigli i nije los.

maksi

pre 6 godina

Kakva crna buducnost dok je prvi covek sampiona bio na poternici, dok se smenjuju razni tomislavi (u narodu poznati kao lovopi), kokeze i ostali sarlatani, koji zgrcu sebi ogrimnu lovu. Dok menadzeri haraju, deca se prodaju za smesne cifre, a od tih smesnih cifara jos smesnijr ostane klubu...dok ne budemo imali ozbiljan sistem i dok selektori koji te odvedu na prvenstvo ne budu dobijali poboljsan ugovor umesto otkaza, e dotle cemo biti ovakvi...

Aleksandar

pre 6 godina

Srpski fudbal je vec 20 godina FUJ !
Ako odmah ne promenimo bedni nacin na koji razmisljamo nika ali nikada se necemo oporaviti.

Djoksa

pre 6 godina

Kad nam zadnji vezni i odbrambeni igrači ne budu najbolji igrači (igrači zadatka) već igrači koji imaju slobodu u igri (ofanzivni vezni i napadači) . E tad će nam i odbrana prestati da organizuje napad dubinskim loptama odnosno čuvenim "bunarenjem".

Vela

pre 6 godina

A sta je svijetla buducnost? Ako pod tim podrazumjevate finale svjetskog i evropskog prvenstva, onda nemamo...a ako mislite na redovno ucesce na tim prvenstvima, onda imamo. Budimo realni, neka oni imaju kontinuitet igranja velikih takmicenja i ja sam zadovoljan, sve preko je bonus.

est

pre 6 godina

mozda bi i imao kad bi trener bio postavljen po zasluzi a ne po partijskoj vezi.
Da ne mislim na to zvezda partizan ja kao zvezdas bi bio presrecan da je Paunovic trenirao ali sto bi trenirao dobar iskusan trener.Srbija?

jadeni

pre 6 godina

jucer je Josko Jelicic na htv2 u emisiji nakon utakmice dao bolji , racionalniji i smisleniji ofgovor na ovo i povezana pitanja od bilo koga u Srbiji, na portalima i sl. . Svakako pogledajte...i odgovor je naravno da ima..pod odredjenim uvjetima naravno.

petar miric

pre 6 godina

Nazalost ovako ne. Potrudili su se, ali momci su deklasirani. Mozda treba posvetiti fudbalu manju paznju u Srbiji to bi ga mozda i uzdiglo, da ljudi primete da se paznja zasluzuje a ne daje bez pitanja.

Boki

pre 6 godina

Za početak ostavka Kokeze. Neka dođe neko sposoban na čelo saveza i uradi ono što rade Belgijanci. Zatim da se dovede Veljko Punović. Da mu se niko ne meša u posao ako čovek sam ne zatraži. U ovom slučaju imamo svetlu budućnost.

Bre

pre 6 godina

Rajkovic,Dmitrovic
Gajic,Milenkovic,Veljkovic,Nastasic,Rodic,Kolarov,Matic,Sergej,Luka,Ljajic,Zivkovic,Radonjic,Mitrovic,Gacinovic,Maksimovic,Jovic,Prijovic,Tadic.aq
E sad ako se nemoze naci pismen selektor da od ove grupe momaka napravi tim koji ce igrati fudbal(znaci trougao,dupli pas,posed a bez bunarenja)onda nam stvarno nema spasa...

kladzom do bola

pre 6 godina

istine radi , dobro smo i prosli ., ako se uzme u obzir smena selektora , dovodjenje pocetnika da vodi tim , menjanje sistema igre , neuigranost , guranje sergeja ni krivog ni duznog da igra svski mec , stalne rokade u odbrani , ma dobro smo prosli .
Da bi imali buducnost , trebamo :
1. dovesti iskusnog trenera za selektora
2. napraviti plan u naredne 4,8 godina sa tim istim trenerom i ljudima iz saveza da se nebi ponovio antic , muslin
3. ne dozvoliti menadzerima da uticu na sastav ekipe


ps ima jos ali ja mislim da nema sanse da se ni ove 3 stavke odrade , tako da mogu sa sigurnoscu reci NE NEMAMO BUDUCNOST U FUDBALU

milos

pre 6 godina

Svidelo se to nama ili ne ali Ljajic je igrao opustenije i bolje od Sergeja na primer. Tosic nije smeo da dopusti da primimo drugi gol protiv Svice. Start za crveni pa ko ga .... Malo bolja kondicija jer se videlo da smo nekako tromi i spori i zamolio bih ako iko od igraca cita ovo : NE DAVITE TOLIKO SA LOPTOM. Dva tri kontakta i dodaj a drugi nek prilaze za to vreme ili da se otkrivaju. Sve u svemu mnogo mnogo bolje nego pre!

banovo brdo

pre 6 godina

Sa ovakvim selektorom NE.Selektor koji nije imao viziju, nije imao znanje. Igraci su takvi kakvi su.Bolje nemamo.Ispali smo protiv Svajcarske na glupost i neiskustvo i neznanje selektora.Stalno je nesto eksperimentisao. Preskakali smo igru.Igrali dugim loptama na Mitrovica.Posle izlaska Milivojevica protiv Svajcarske primismo dva gola. Sta je hteo sa Veljkovicem? Zahvaliti se IVanovicu,Kolarovu, Tosicu, Rukavini i jos po nekom,dovesti iskusnog trenera stvoriti okosnicu tima od 14-15 igraca i kroz evro kfalifikacije napraviti tim za vece dalo na SP 2022 i 2026 sto su pokazali Svajcarci,Hrvati

igor

pre 6 godina

ako budemo imali milojevica za selektora da imamo biducnost nije navijacki covek zna posao a ovoaj nikoga nije trenirao i pravo u a selekciju Srbije nije trenirao ni seoski klub ali to je srbija !

Gde ja živim

pre 6 godina

Veljko Paunović ili Slaviša Jokanović za selektora, mada možda i Piksi, jedno 3 psihologa u timu, Savez da se ne meša ni u šta pa da pričamo. Talenta nekog ima, ali mora da se radi. Ovako je samo presipanje iz šupljeg u prazno i arčenje para i živaca.

Darko

pre 6 godina

Veljka Paunovića za selektora i da ponovo okupi mladu generaciju. Dati mu slobodu. Stati iza njega. Matori manekeni da odu iz reprezentacije. Sistemski rad 4 godine i u Kataru da se nadamo najboljem. Samo tako ima nade.

Jurasic Park

pre 6 godina

Fudbal koji je prrdstavljao Milan Zivadinovic je odavno izumro. Ocito da mu to niko nije javio. I to je jedini problem u nasem fudbalu kao i celom drustvu. Fali nam update.

neko nebitan

pre 6 godina

Ima buducnost sa mladim igracima kojima treba non stop startna postava da bi se uigrali i bili kao pravi tim. U formaciji 3-4-3:kolarov-veljkovic-milenkovic, radonjic-matic-gacinovic-zivkovic, sms-mitrovic-tadic. A branimo se u formaciji 5-4-1. sms i tadic malo iza mitrovica u kombinaciji sa krilnim zivkovic i radonjic. Bez ofanzivnih bekova jer nemamo dovoljno brze bekove....

Milan

pre 6 godina

Ja ne znam šta nam to ubacuju u "najjeftiniji hleb u Evropi" pa nas pred svako takmičenje i utakmicu hvata kolektivna euforija? I uvek nakon toga isto tako kolektivno hladjenje i depresija. Nismo za fudbal, nikada nismo ni bili i gotovo. Podatak da su u proseku najviša selekcija na Mundijalu govori u prilog tome da smo predodredjeni za neke druge sportove. Prespori smo mi za ovaj moderan fudbal, ali baš prespori.

Sunce Slobode

pre 6 godina

Mislim da ima. Da je glupo sada traziti povlacenje iz reprezentacije Matica, SMS-a i drugih. Realno je uspeh i sam plasman na SP. Na evropskom (na koje po meni moramo da se plasiramo) vec mozemo ocekivati da se prodje grupa.

Demba Ba

pre 6 godina

Ima buducnost, ali nema bekove..
CB - Milenkovic, Veljkovic, Spajic, Savic, Nastasic (i sigurno jos nekog kog sam zaboravio)
LB - Rodic i ?? trebalo je Antonov, ali se raspao prosle sezone u Partizanu, nadam se da ce da se pronadje ove sezone..
RB - Gajic, ako bude standardan ove sezone u Bordou, ili ode negde gde ce imati sansu. (Ako zna neko jos nekog RB nek dopuni, ja zaista ne znam)
DM/CM - Milivojevic, Matic, Radoja (sad treba da ode iz Selte i da igra), Grujic (ako bude igrao negde, jer po meni ni na ovo prvenstvo nije trebao da podje), Sasa Lukic (ako i ove sezone napreduje kao prosle) i Maksa (valjda ce da ima minuta gde god).
AM - Sergej, Ljajic, Pantic (po meni ima potencijala, ali nije jos za A tim)
Wing - Tadic, Kostic, Radonjic, Zivkovic, Mijat.
CF - Mitrovic, Prijovic, Luka Jovic i neko od talentovanih klinaca, imamo ih, e sad kako ce da se razviju dalje - videcemo.
P.S. ako neko ima dopunu spiska, ali realno - ne sprdnju, neka dopuni.
Pozdrav.

coldplayer

pre 6 godina

Sa ovakvim navijacima iliti pljuvacima nemamo.Ne ocekuju nista manje od osvajanja.Nema veze sto su momci mladi i ocigledno ne bas uigrani.Da je srece da je Muslin davno smenjen pa da imaju vise vremena.Bitno da oni sve znaju iako su loptu videli samo na televiziji,a potrcali su eventualno samo za autobusom.

Jokiši

pre 6 godina

Naravo da srpski fudbal ima budućnost! Osvajamo titulu u Qataru 2022. u finalu protiv Vijetnama dobijamo sa 3:2
Onda odbranjujemo titulu 2026. u SAD-u. Finale Srbija-Etiopija 2:0
I šlag na tortu, dobijamo domaćinstvo 2030.!
World Cup 2030 Serbia
Finale u Nišu:Srbija-Singapur 4:2
I tako... Tri svetske titule zaredom! 2022/2026/2030 Zapamtite dobro!

Pitt

pre 6 godina

Prica o nasem fudbalu od nas pravi "hejtere" i tera nas da zakljucimo da je buducnost vec prosla.
I sve to zato sto mamini i tatini sinovi nezasluzeno uzivaju privilegije.
Vojska, policija, DB, aktuelne vlasti, lokalni profiteri, umisljeni strucnjaci, itd.
Dakle, nasa fuca je na licnom i amaterskom nivou.
Za omladinu koja ovo cita - ne postoji precizniji opis naseg fudbala. I ukoliko ga zaista volite upravo to je ono sto morate da menjate.
Srecno.

Max

pre 6 godina

Pozdrav.Nisam iz Srbije mozda malo objektvnije stoga.Bilo mi je cudno sto je Srbija otjerala trenera a znam da se nije kvalifikovala na proslo svjetsko,drug mi je objasnio da imaju prejak tim koji preslabo igra i ne zove milinkovica-savica,oook.
Srbija dobar tim slaba na nekim pozicijama kao duo stopera i napad,stoga i formacija cini mi se logicno,prilicno neuigrana.Izuzetno dobar raspored,morali bar bod protiv Svajcarske,medjutim i da su prosli grupu ne djeluje kao tim koji ima niti stil igre niti zna da igra na rezultat,bar za sada.

Salence

pre 6 godina

Kratka analiza nasih neuspeha:

1. Igraci su mediokriteti, a ne zvezde

2. Mediji proglasavaju mediokritete za zvezde

3. Mediokriteti to citaju, i sami pomisle da su zvezde

4. Mediokriteti odigraju katastrofalno

5. Mediji krive sudiju, travu, Albance, Vatikan, raspored planeta suncevog sistema, antisrpsku zaveru

6. Stavke od 1 do 5 se ciklicno ponavljaju, godinama i decenijama

Sremac

pre 6 godina

Gledam sinoc HRT i slušam stušnog komentatora (bivšeg fudbalera Joška Jeličića). Kaže da je Srbija i na ovom prvenstvu prilično dobro igrala, da je nedostajalo malo sreće, ali i iskustva kod onih koji će vrlo brzo činiti okosnicu reprezentacije. Tvrdi da sa odlaskom Ivanovića, Kolarova, Tošića, Rukavine... a izbijanjem u prvi plan generacije koja je osvojila omladinsko svetsko prvenstvo Srbija može imati izuzetnu ekipu. Kao okosnicu te ekipe vidi Matića i Mitrovića (njime su svi njihovi komentatori oduševljeni). I na kraju, možda ono najvažnije, naglašava da se srpski fudbal mora odbraniti od mešetara i menadžera, koji su moćniji nego kod njih u Hrvatskoj.

Paul Banyan

pre 6 godina

Ovo od kada smo razbijeni kao SFRJ je samo dokaz da smo mi ti koji krojili reprezentaciju zarad interesa onih koji drze ovaj sport u svojim rukama i to ide sa "kolena" na "koleno" u fudbalu necemo vise NIKAD NISTA uraditi

Nikola

pre 6 godina

Pa znaš šta stvarno igrači nisu krivi, čitav život uče, rade i žive da bih to radili, primaju plate i uživaju u privilegijama a ne znaju da rade ono što treba i što im je posao. Nisu krivi kao ni sve ostalo u ovoj zemlji!

Milojle

pre 6 godina

Prednost dati novozelandjanima...Zivkovic, Maksimovic, Rajkovic, Jovic, Gacinovic, Veljkovic, SMS, dodati MIlenkovica i Radonjica ...Od iskusnijih zvati Tadica, Adema, Kostica i Matica. I krenuti u novi ciklus.

Kolarovu, Prijovicu, Mitrovicu (covek zvani treba mi 10 sansi da dam gol), Ivanovicu, Tosicu, Stojkovicu, Rukavini se zahvaliti. Imali su sansu i nisu nista pokazali.
(MaironDrake, 28. jun 2018 09:37)

Kako nisu nista pokazali? Kolarov je pokazao tetovaze.

coldplayer

pre 6 godina

@aca
Jedini si ti bot ovde.Nismi nikad izgledali nemocnije?Izgleda da nisi bio rodjen kad smo primali po 6 od Holandije ili Argentine ili ne pratis sport i igras samo lastiz ali znas da pljujes u dalj.Zbog ovakvih ti se smuci sto delimo isti vazduh.

zašto zato

pre 6 godina

"najboljih evropskih klubova poput
Rome , Lacija, Zenita, Benfike"...? Ako vi tako kažete..
(el pecador, 28. jun 2018 08:13)

A što si Mančester Junajted preskočio?
Šta fali ostalim klubovima?
Doduše neki će preći u još bolje.

Spavac

pre 6 godina

Sinoc sam gledao ko zastupa startnih 11. Bavite se tom temom malo i sve ce vam biti jasno. Srbija buducnost nema. Zar je moguce da se niko zapitao nije kako je moguce da su transferi iz Srbije jedva milion evra, i to za najvece talente?? A u susednoj Hrvatskoj redovno preko 10 miliona. Apolon zna.. Pametnom dovoljno.

MaironDrake

pre 6 godina

Prednost dati novozelandjanima...Zivkovic, Maksimovic, Rajkovic, Jovic, Gacinovic, Veljkovic, SMS, dodati MIlenkovica i Radonjica ...Od iskusnijih zvati Tadica, Adema, Kostica i Matica. I krenuti u novi ciklus.

Kolarovu, Prijovicu, Mitrovicu (covek zvani treba mi 10 sansi da dam gol), Ivanovicu, Tosicu, Stojkovicu, Rukavini se zahvaliti. Imali su sansu i nisu nista pokazali.

simeun

pre 6 godina

Ovo treba da bude podstrek za FSS, moraju pojačati sa radom, a posebno pojačati rad sa mladim naraštajima. Mislim da smo shvatili da možemo da igramo i sa najboljima, nismo ništa lošiji od Brazila a čak mislim da smo bolji i od Švicarske samo oni imali dosta iskusnijeg trenera. Ovaj tim nije loš,treba ih zadržati za sledeće kvalifikacije ,ali na ovakav način nikad nećemo stvoriti pobjednički mentalitet. Taj dio nam u fudbalu nedostaje, igramo bojažljivo a samim tim i nesigurno. Plašimo se, igramo kukavički, posle datog gola nismo znali šta dalje, bojimo se pobjede!!! Nemamo dugoročan plan, već od utakmice do utakmice, od prvenstva do
prvenstva!

Agasicles

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pera puma, 28. jun 2018 09:01)

Gluposti (sto se tice tehnicke strane), kao da Srpski kosarkasi treniraju u zlatnim dvoranama u Vatikanu. Sve je to stvar mentaliteta i vaspitanja. I da im pruzis najbolje tehnicke uslove, opet bi stvorio samo par manekena i splavara koji ce da stede svoje pozlacene nogice. To jazavicarsko vaspitanje ce primeniti na njih njihovi menadzeri i roditelji. Ne mozes od Persijskog vaspitanja da napravis Spartu.

Srboljub

pre 6 godina

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“


>>>Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gojko 12, 28. jun 2018 09:16) # Link komentara

Sve mi se cini da si Hrvat jer kod njih ovo preovladjuje na portalima.Dobrica Cosic ovo nikada nije izjavio ali je napisan ou romanu Deobe (1961) ali tamo ima sasvim drugu konotacijui znacenje

Ivan

pre 6 godina

Pozdrav iz Croatie, mislim da je Srbija ipak malo pokradena međutim bod protiv Švicarske bi bio dosta, sad ćete vidjet kako će Croatiu pokrast protiv Danaca, već VAR priprema scenario, moram reći da nas jednostavno ne vole ove iz ex YU, mislim da Srbija ima nogometnu budućnost samo pravi trener i bez pulitike. Pozdrav susjedima, samo Hajduk ST !

Navijač

pre 6 godina

Srpski fudbal nema nikakvu budućnost. Pogotovu nema sa ovim ljudima u FSS, sa trenerom bez dana trenerskog staža, sa ovakvim igračima koji na utakmicu za reprezentaciju idu kao u provod na nekom splavu. Nema budućnost u ovakvoj državi gde se prave vrednosti ne vrednuju. Imali smo priliku pre tri godine da se nešto uradi, da smo Paunovića i njehove klince prebacili u A selekciju. Ali nismo, rasturili smo ih po belom svetu i prodali u bescenje.

mostarac hrvat

pre 6 godina

Sinoć je Joško Jeličić na HRT-u priličito nahvalio reprezentaciju Srbije, u smislu da ima tj.da on vidi da ima nekog ''štofa'' od kog se može graditi budućnost. Nije puno ni slagao, istoga sam mišljenja, ipak vi ste nakon dosta godina izbivanja bili na nekom velikom takmičenju pa je mislim sama pojava biti tu uspjeh. Nedavno sam rekao kako s jednom pobjedom možete očekivati plasman oko 20.mjesta! Jedino mi nisu jasni ovi koji su cijelo vrijeme tvrdili da su HRV i SRB tu negdje a kao neke parametre su uzeli klubove gdje igraju igrači i slične gluposti! Ma mislim ljudi, halo? HRV je prva liga svjetskog nogomete! Svako dobro u budućnosti pa da se još ponekad sretnemo. Derby je derby, jel tako?

Lupiga

pre 6 godina

U sustini tu su dva problema: 1) srpski fudbal ne vode oni koji znaju nego oni koji mogu (tj. oni koji imaju moc), 2) Srbija nije fudbalska velesila - moze da parira svima samo uz trud, rad i pozrtvovanje a ne da se ocekuje pomoc od "nadnaravnih" sila - kad svi shvatimo da lezemo u krevet koji smo sami napravili (i prestanemo da se zalimo na belosvetsku nepravdu) tek tad ce da bude bolje - i u fudbalu i u drzavi. Prvi korak u svakom oporavku je da se realno i trezveno prihvati situacija u kojoj se fudbal (ili drzava) nalazi: da se znaju prednosti, mane, sposobnosti, sklonosti - bez velikih "proklamacija". Kad konacno "obujemo" cipele koje su nam "po meri" (ni prevelike ni premale) moci cemo normalno da hodamo.

Aleks

pre 6 godina

Nekad, za 500 godina, kada menadzeri ne budu krojili tim i sastav, kada najbolji strucnjak bude vodio nacionalni tim, kao sto je slucaj u vaterpolu, kosarci, odbojci.... igrace se pravi fudbal.

Kontras

pre 6 godina

nastavak:

Utisci dobri:

Milenkovic, Bleki je maestralno odigrao za svoje godine, on je buducnost. Kolarov dobar, borben. Treba ga sacuvati bar za kvalifikacije i naredno EP ako se plasiramo, a verujem da hocemo. Tadic dobar. Mitrovic dobar, Srbija ima dobrog standardnog centarfora. Kostic, Tosic i Veljkovic solidni. Ljajic prosecan, moze on bolje i bice bolji. Nadam se da ce Zivkovic, Radonjic, Jovic i Gacinovic sa pomenutima ciniti okosnicu reprezentacije.

Da li srpski fudbal ima buducnost?

IMA AKO se sredi stanje u Savezu, klubovima, ligi koja je neregulatna skoro svake godine, sudijskoj organizacijiako se poradi na regularnosti. SKORO SVE mora da se menja.

Bitno je povezati ovo SP sa buducim EP i imati kontinuitet. Potrebno je zvati samo i iskljucivo igrace koji hoce i zele da daju 100 posto na terenu.

Neshvatljivo mi je da imas priliku da igras protiv Brazila na SP, a da se vuces ko mrcina. Moraju da pokazu zelju, nek se ugledaju na hrvate. Napraviti pobednicki, takmicarski mentalitet u fudbalu.

Selektoru se zahvaliti i traziti nekog novog trenera. Boljeg, stratega, autoriteta, motivatora.

KIZO

pre 6 godina

jedina reprezentacija na ovo turniru, od ovih kao tradicionalno fudbalerskih, koja nije napravila nikakav napredak u mentaliteti i nacinu igre. Jos uvek se igra ona stara skola fudbala kvazi strucnjaka, spora, prepusti iniciativu protivniku nakon gola i cekaj na kontru, oni su bolji itd itd itd....ostali u vremenu negde pre 40 godina. Primer napredka u filozofiji igre su hrvati. Presli nekoliko nivoa iznad svih na balkanu. Igraju do kraja bez popustanja i bez straha, disciplina i uigrana igra. a srpska reprezentacija neko improviziranje i nada, da ce nekako uspeti.

uzas od zemlje

pre 6 godina

E sada konacno da se gleda fudbal bez sns Srbije. Bukvalno su mi ogadili fudbal nas predsednik i ostali koji su se umesali u sve ovo.
Jedna je moja Srbija, ali ovakvu i sa ovim ljudima na celu mi je sve tako mucna.

lik

pre 6 godina

gledam sinoc...negde oko 65. minuta pa do kraja, brazilci se dodaju odprlilike na 30 m od naseg gola a nasi stoje u formaciji 4-4-2 i tako idu svi prema lopti. NIKO..AMA BAS NIKO ne pokusava da napadne igraca sa loptom...NIKO.
...oni nekom da budu UZOR!?!?!?..BLJAK!!!!!!
Nema tu srca ni duse ni zelje a ni znanja.
SVI su cekali da se utakmica STO PRE zavrsi.

Lipifi

pre 6 godina

Naš fudbal ima budućnost, ali nema dovoljno prostora da iznesem svoje mišljenje šta, u mojim očima, treba da se promeni.

Za početak bi bilo dobro da se angažuju pravi talenti, a ne igrači po preporuci menadžera i FSS.

Saša

pre 6 godina

Naravno da ima. Zavisi koja su očekivanja i šta smatrate pod "budućnost" koja bi zadovoljila očekivanja. Što se mene tiče uvek, ali uvek, biću lično veoma zadovoljan plasmanom kroz kvalifikacije i učešćem Srbije na takmičenjima od 32 svetkse ekipe. Meni bi tako nešto izgledalo kao dobra i svetla budućnost generalno, a to možemo.

pera puma

pre 6 godina

Stanje u fudbalu je ogledalo drzave. Odgovor na stanje u fudbalu je isti na pitanje zasto vozovi u Srbiji mile 30 na sat, mnogo sporije nego pre 70 - 80 godina.
Da ne pricamo na sta lice ostali stadioni, i tereni, pogledajmo samo stanje dva najveca 'stadiona' - ono se stadionima ne moze nazvati vec 30 godina.
Kad ulazite u JNA, smrdi urin na sve strane, oko 'rajka' blato.
A tek tereni... Jedini teren koji ima ugrađene grejace je zvezdin, to smo mi, poreski obveznici platili 'za univerzijadu' 450.000€ - naravno da to ne kosta toliko, ali toliko smo platili...
I, naravno da nije u funkciji, nije povezana kotlarnica jos od 2009, sad je to verovatno sve zardjalo, pa bi moralo ponovo da se kopa...
Nema fudbala dok prosecna plata ne bude 1000e, a to nece biti nikad, tako da... Nema svrhe loziti se...

coldplayer

pre 6 godina

@brarik
Majstore,navedi igrace koji su bili na sp i koji su bruka i sramota i u prolazu su?Vecina njih je bila prvak sveta u mladoj kategoriji.Bruka si ti i takvi koji nista drugo ne znaju u zivotu vec da omalovazavaju druge.Da nam dodje Murinjo opet bi ga ispljuvali ovde kao nesposobnog.Da nisu trebali da nam igraju ovde S.Mitrovic,N.Kiksara Maksimovic,Z.Bambi Tosic i ostali znalci koji su igrali kod onog proslog fosila koji je sa ostalim fosilima naseg fudbala od Djorica,Pizona,Santraca itd unistavao fudbal prethodne tri decenije.Oni koji znaju samo da stave deset igraca u odbranu i da prodju eventualno jednom centar pa sta bude.Prvi put se desilo posle ko zna koliko vremena da je neko poveo sve igrace koji trebaju da idu.Imas ankete pa vidi i komentare.E sad sto mi popljujemo sve za svaku gresku ili poraz to je druga stvar.Imao je ono sto vecina vas nema da povede mlade igrace i proba da igra za premenu malo smelije.Nesreca je jedina ta sto je tu bio kratko i tim nije imao kontinuitet igara sto se videlo na sp.Da nam je ostao Muslin imali bi 0 bodova i barem 10u mrezi stim da bi igrali cistu bunkericu,a vi ga ovde pljuvali noc i dan.Hvala bogu imamo mozak a ima i yt pa pogledas formacije i igrace kod oba trenera i onda vidis ko je menadzerski trener i ko je kako igrao.Ako ne vidis onda je to vec tvoj problem.

šetač

pre 6 godina

Cilj je bio jasan, „plasiranje u drugu faza takmičenja“. Cilj nije ispunjen. Zašto? Kažete „dali ste sve od sebe“. To znači da nemate kapacitet ili je nešto drugo u pitanju.

Koliko vidim uspešni ste u svojim klubovima, određene kapacitete ipak imate. Dakle ko je odgovoran? Onaj koji je postavio predsednika jer je birao selektora a taj predsednik poznato je da nema niti jednu kvalifikaciju da sedi na tom mestu. Nije bio vrhunski igrač, nije bio trener, selektor, nije obrazovan ne govori jezike, dakle jedno veliko ništa.

Selektor, nema trenersko iskustvo, nema kapacitet da vodi tim na ovako ozbiljnom takmičenju. Da vidimo stručni štab? Sve anonimusi jer koji ozbiljni profesionalac bi učestvovao u svemu ovom.
Oterali ste čoveka koji je ispunio cilj, odveo vas je u Rusiju a vi ga šutnuli jer želite da koristite reprezentaciju kao sajam da menadžeri izlože svoju robu.

Ono što je najstrašnije reprezentacija je is politizovana i koristi je onaj koji je na vrhu piramide za svoju dnevno-političku manipulaciju masama.

Wroom1975

pre 6 godina

Možemo mi mnogo više samo treba da razčistimo u glavama i da igramo isto i protiv svakog protivnika. Ono sinoć je bilo blaga katastrofa. Nejmar je u jednom trenutku stao sa loptom niko ga ne napada samo što nije pitao jel hoćete vi da igrate bre...

Sale

pre 6 godina

Nema buducnosti dok se sve iz korena ne promeni. Prvo treba iskoreniti korupciju iz fudbala. Srbija ima i Ronalda i Neymara, ali ta deca ako nemaju vezu ne mogu nikada zaigrati u najboljim nasim klubovima, a to je odskocna daska za dalje. Realno ovi sto sada igraju i koji su kao najbolji su prosecni igraci, cak i ispod proseka, a tu je jos i problem nase tradicionalne staticne igre kao pre 30 godina. Bez ofanzivnog fudbala i perfektne fizicke pripremljenosti igraca nema izgleda za uspeh u danasnjem fudbalu. Ovako kako je sada, mogu igrati na seoskim vasarima.

Back in Black

pre 6 godina

Nema zato sto nemamo sistem,nemamo normalan savez,nemamo trenere,nemamo igrace.Igramo sporo,nemamo kreativne igrace sve samo zadnji vezni.

Perex

pre 6 godina

Nisam od onih koji će odmah da pljuju, mislim da ova reprezentacije ima buducnost, ali ovo mi je zasmetalo: "Fudbaleri i stručni štab su uoči SP isticali da je sâm plasman na Mundijal veliki uspeh i da je sve preko toga premija, ali s obzirom na grupu i imena igrača ipak ostaje žal bar za plasmanom u osminu finala."
To da smo se plasirali znali smo od oktobra prosle godine i po ovoj logici nismo trebali ni da se spremamo za prvenstvo. A i ovim se zanemaruje loš učinak Mladena Krstarica na mestu selektora, neko bi iz ovog pomislio da nas je on odveo na Svetsko.
Sve u svemu, odigrali smo malo slabije od ocekivanja, pogotovo u drugom poluvreme protiv Švajcarske, za sta je najodgovorniji selektor za lošom taktikom, ali i to je nekako u javnosti ostalo u senci sudije i Albanaca. Krstajic je taj koga treba kriviti, a za ove igrače mislim da mogu napraviti neki veći uspeh u buducnosti, naravno uz dobrog trenera.

Glista

pre 6 godina

Vreme je da klinci igraju za reprezentaciju i tacka. Mozda treba ostaviti 2-3 iskusna igraca koji hoce da ginu (Milivojevic, Mitrovic, Tadic), ostali u penziju. Ivanovic, Matic, Stojkovic, Rukavina, Kostic, pa i Kolarov, nemaju sta vise da daju ovoj ekipi. Milenkovic, Zivkovic, Radonjic, Grujic, SMS, Jovic...su buducnost ovog tima i treba im dati maksimalnu podrsku. Ljajic je odsvirao svoje i nikada nije pokazao da treba da bude u ekipi kao neko ko je kreator igre. Treba posebno obratiti paznju da nam ne odlaze u druge reprezentacije igraci poput Arnautovica ili Filipa Stojkovica, jer nam bas takvi hronicno nedostaju.
Selektor je posebna prica, a mi smo postali jedna od onih ekipa koju niko nece da preuzme, delom zbog nestrucnih ljudi u FSS, a delom zbog uticaja menadzera na sastavljanje ekipe. Dosta je bilo!

darko

pre 6 godina

naravno da imamo budućnost...u Valjevu,Dobanovcima...koja crna budućnost,imamo...ismevace te zbog Sacirija,Dzake,Behramija...to je naša budućnost rodjaci...mnoge reprezentacije plaču za igračima kakve naša zemlja ima a mi plačemo za stručnim ljudima koji će ih ukomponovati...Krstajić,Muslin,Petković i ostali fudbalski penzosi sa najvećim Kokezom treba da odu u Nepal i da se nikada ne vrate kako bi nam pomogli da napredujemo u BUDUĆNOST...ovako,sa ovim doktorima će nam biti bolje za nekih 20-30 godinaaaa...pozdrav

nikola1992

pre 6 godina

Ima! Ali osnovni preduslov za bilo kakve rezultate je dobar selektor. FSS je uzeo odlicne pare za ucesce na svetskom, isprsite se gospodo i dovedite nekoga sa iskustvom. Dajte mu ozbiljne pare. Za 200 hiljada evra godisnje nece niko da vam radi. Dmitrovic, milenkovic, veljkovic, sergej, grujic, radonjic, zivkovic, gacinovic, jovic... Imamo dobre mlade igrace, koji ce do sledeceg svetskog izrasti u ozbiljne, samo ako ovako nastave i ako ne bude ne daj boze nekih vecih povreda.

Zeljko

pre 6 godina

Hajde dosta vise pljuvaci!!!!Nas fudbal ima dobru buducnost.Momci su odigrali u skladu mogucnosti tako da je sasvim ok.Svabe ispali u najlaksoj grupi pa nije smak svijeta.Treba dalje forsirati omladinu sa par iskusnih i sigurno se kvalifikujemo na EP.Ja drugu reprezentaciju nemam!ZIVJELA SRBIJA i REPUBLIKA SRPSKA.

1a

pre 6 godina

Pa kad Kazemiro ispuca loptu u publiku iza naseg gola da je neko uhvati i prekine Oleee dodavanja u nedogled, mhmm ne znam sta da mislim, skeptican sam.

Slavoljub

pre 6 godina

Igrači NISU krivi. Borili su se kao LAVOVI. Glavna odgovornosti je na treneru, koji treba da podnese ostavku, i na kompletnom rukovodstvu FSS, koje također treba raspustiti.

gojko 12

pre 6 godina

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“


>>>Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“.

Zaista fudbalski ekspert

pre 6 godina

A pa što nebi imao.
Kao prvo moramo da smanjimo očekivanja. Nismo top nacija što se tiče fudbala (nikad nismo ni bili, pa čak ni kao Jugoslavija, gde smo bili dobri).
Imamo potencijal da se vratimo na taj nivo. Pristup igrača na ovom prvenstvu je za pohvalu.
Igra je delimično bila dobra.
Atmosfera je bila dobra.
Sve je bilo bolje nego još od 2002 godine.
Jel ste videli Radonjića kako je protutnjio po desnoj strani, Živković mali zna šta radi, Jović je jako dobar već sad, Mitar je zver, imamo stoperski par za narednih deset godina (Nasta, Veljković, Bleki),
tu je Sergej koji će tek pokazati šta zna.
Ljajić još uvek mlad iako ga je na sceni po osećaju već deset godina, Matić i Luka u najboljim godinama mogu još dva ciklusa da odigraju. Svilar i Rajković su tu mada je i Dmitrović mnogo jak, I možda je došlo njegovo vreme. Lukić nadolazi. Gacinovic mora I može da napreduje. Gruja čeka da se dokaže... Jedino mesto gde smo tanki su bekovi! Kad se povuku Bane, Kolarov i Rukavina moraćemo tu nešto izmisliti.

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Imamo jako dobru buducnost i trebamo samo da nastavimo sa radom i da napravimo pravi sistem. Milenkovic, Sergej, Jovic, Zivkovic su super talenti i trebaju svi da izvuku nesto pozitivno od ovog prvenstva i da nastave da rade, lepo je Kolarov rekao da nam samo treba sistem ako jedna Svajcarska moze da ucestvuje na svim velikim prvenstvima mozemo i mi!

Zivela Srbija.

Мали Радојица

pre 6 godina

Увек нам је неко други крив: судија, (ПРЕ)ВАР, масони... Испали смо зато што немамо појма! Док смо овакви какви смо, за нас нема ни прошлости, ни садашњости, а камоли будућности!

vol

pre 6 godina

perspektiva nije u vezi sa fudbalerima, niti su oni ključ uspeha. nemačka ima odličan tim ali su ispali. samo što je nemačka po nekada i prva, a mi nikada. nama fali nešto što ima nemačka, a nisu igrači. pozitivna selekcija u svim sferama!

Milan

pre 6 godina

Novinari ravnopravno ucestvuju u srozavanju ovog sporta. Umesto da budu britkog pera oni po portalima prave ankete ko je bio najbolji. U cemu najbolji? U najgoroj prikazanoj igri na mundijalu? Pa nismo mi slepci koji gledaju fudbal slusajuci komentatore. Selektor kaze da je zadovoljan time sto je izgubio? Pa da li je to sportista? Sport se igra da bi pobedio a ne da budes gubitnik. Sa ovakvim pristupom i ovom menazerijom u fudbalu cemo samo da tonemo.

johan

pre 6 godina

Sa ovakvim savezom nema. Od trenera do najviseg rukovodstva sve sami amateri i fudbalske neznalice. Ljudi koji sve to vode iz senke su profi, ali njih ne zanima fudbal.

uzimam.kokice

pre 6 godina

Nama prvo treba selektor sa vizijom, predsednik saveza koji nece da smenjuje kljucne ljude tik pred velika takmicenja i bolja domaca liga gde nece svi zivi igrati bunker na njivama. Eto to je to, prilicno jednostavno, ali ocigledno previse komplikovano za nas.

Dragan BL

pre 6 godina

FSS: Kokeza, Tončev, Vazura, Šurbatović, Tole, Bjeka, Ćurković, Tončev...
Dok: Deki Stanković, Vidić, Moca Vukotić, Jokan, Piksi, Paunović...ne pitaju se ništa.
Menadžerisanje, procenti, kontrola grupa navijača zarad politike...eto, mislim da je stanje jasno. Da imamo talenata, imamo. Da li će nekad biti bolje, nadam se.

C i n i k

pre 6 godina

Zlatni sa N.Zelanda moraju odmah da igraju,nema drugog nacina.Moramo da dovedemo i Paunovica. Ova ekipa je bila limitirana jer iako su imali neku zelju izgleda da ne znaju. Otezavajuce je i sto nisu imali selektora i trenera, uspeh je sto su i otislibna SP ako cemo realno jer znamo kakav nam je i klupski fudbal.

Trebinje

pre 6 godina

Ima buducnost,ukoliko na celo saveza dodje covjek sa dobrim namjerama,i ukoliko kriterijum za selektora ne bude lojalnost šefovima i menadzerima,vec znanje i autoritet,onda mozemo ocekivati nesto ,sve ostalo je instant bljesak...I da konacno ne igramo antifudbal,da napravimo dva dupla pasa,dvije krstene akcije ,da i mi docekamo da aplaudiramo ljepoti igre,da se u mladjim kategorijama stvaraju malo i ofanzivni igraci koji ce moci nesto sa loptom da urade,ljudi mi nemamo plejmejkera od Piksija,sve defanzivno orjentisani najbolji igraci.U nadi da cemo opet biti evropski brazilci,sportski pozdrav.

Stepski vuk

pre 6 godina

Imao bi buudcnost ako bi uspeo da se otrgne od politike i kriminala. Ili drugim recima, ako bi se smanjila korumpiranost. Za sada ne vidim da se to desava... :(

Riki Lugonjic

pre 6 godina

Kad se privatizuje, ima. Do tada, gledacemo Kokeze, Terzice, Vucelice, menadzere, premijere, predsednike, ministre, politikante, huligane, policiju...

Deki

pre 6 godina

Glasao sam ne, iako želim da. Jednostavan razlog je to što naš narod ne želi drugačije. Sve u državi polazi od naroda ka vlasti i dalje. Mi prvo moramo da napravimo mnogo bolju ligu. Svi naši reprezentativci su školovani u našoj ligi (ima izuzetaka, Prijović, ranije Subotić), a to je liga u kojoj se igra veoma spor fudbal. Naša reprezentacija je pokušala nešto moderniji fudbal na ovom prvenstvu, ali se to ne menja tako lako. Da je Muslin trener, igrali bi protiv Brazila bunker i možda bi bolje prošli, ali ni to nije rešenje. Koreja je dobila Nemačku jer ljudi mnogo trče (slažem se da Nemci nisu jaki kao pre), ali tvrdim da mi ni ovakvu Nemačku ne bi dobili. Znači, privatizacija naše lige, ali to ne želi ova vlast, znači narod...

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Takvo pitanje se postavlja svaki put, vec desetljecima. Ova sadasnja budućnost je pokazala odgovor iz pitanja proslosti :)

Realno

pre 6 godina

Ljudi moji sve je to hleba i igara i hobi za gledaoce sa strane a zarada za profesionalne fudbalere. Oni sada ide svojim putem okrecu se inostranim klubovima..transferima..letovanjima..njima nista je fali a najvise propati obican narod koji to emotivno dozivljava. Evo od sutra toliko cemo svi biti ravnodusni kao da nismo ni igrali prvenstvo..znaci zivot ko zivot :) Bilo je malo radovanja malo psovanja malo plakanja i to je to :) Pre 8 godina bukvalno se desila Australija drugo polivreme kao Svajcarska ove godine..to jedno poluvreme koje nas je izbacilo prerano..posle 8 godina skroz isto..sto kazu samo kad bi vratili to jedno poluvreme da se opet odigra :) dug petiod ce proci do sledeceg..mozda 4 mozda 8 godina..samo da se ne desi opet neki tamo sledeci put Tunis ili neka Ukraina pa da opet drugo polivreme ne zeznemo ..a mozda i nece :) sve u svemu uzivajte narode moj budite sretni!

rango

pre 6 godina

Imate budućnost komšije..dobro ste odigraali ovo prvenstvo s obzirom da nitko neutralan nije očekivao više od vas.Igrači su dali sve od sebe,jednostavno nedostatak kvaliteta je presudio ali to su mladi igrači i za 4 godine bit će konkutentniji,iskusniji a i možda se pojavi još koje igrač moji bi povezao odbranu s napadom jer vi jednostavno ne kontrolirate loptu kada je i imate u nogama.Puno sreće narednih godina i glavu gore.....

kajverson

pre 6 godina

pustite kvalitetu .....stvari stoje drukcije....ako ce se dobro rezimirati koje su sve momcadi ispale ,rezultat je da ste medu najgorima....svi su svoje posljednje minute odigrali sa srcem i do kraja...grizli su ,,vi niste i zato ostaje gorak okus....mitrovicevo ispricavanje saciriu koji je vidno usao nabrijan,nitko da na toj utakmici od vasih igraca malo pokazao nekim karakterom i li necim za koga igrate ,,ni jednu iskru niste stvorili na terenu u tri utakmice ,te ono trckaranje po dres nakon utakmice.....meni ko hrvatu ,zao mi vas takve gledat.....iskreno

ivcha1976

pre 6 godina

Uvek ista prica - tim od najboljih pojedinaca, ali gde je tim? Fudbal je kolektivni sport i bez timske igre dzaba pojedinci.
To je razlog zasto je Juzna Korea potukla Nemacku juce - igrali su svi kao jedan, borbeno, srcano, pojedinac je bio tu da odradi deo slagalice a tim da pobedi utakmicu.
Ja to nisam video kod nas, kod Argentine, kod Nemacke...zato i nismo tu gde mi predpostavljamo da bi trebali biti.

hipokrat

pre 6 godina

A pre par meseci, kad su Zvezda i Partizan prezimili, pisali ste o tome kako duvaju neki novi vetrovi. A da li znate da bismo prosli grupu samo da nisu svi pojurili napred u 90. protiv Svajcarske, ili samo da je Tosic oborio Sacirija na polovini terena. Samo to, i igrali bismo sa Svedskom za cetvrtfinale.
A da li ima buducnost? Ima onakvu kakvu dopuste politicari i huligani.

Mitar

pre 6 godina

Ako ćemo objektivno i realno, naš fudbal nikada nije bio vrhunski, niti će biti. Da bi to postao trebaju nam školovani treneri za rad sa mladima, a ne samozvani stručnjaci kao Živadinović i slični, koji iznose nerealne procene o mogućnostima našeg tima i time podižu očekivanja kod naroda. Nemamo igrače koji su nosioci igre u najvećim klubovima, a to govori o kvalitetu. Na ovom SP smo još i dobro prošli, makar smo uzeli 3 boda. Za nas je uspeh i sam plasman na veliko takmičenje, sve preko toga je samo bonus. I pre svega, da bi se stvari pokrenule, potrebna je dekriminalizacija fudbala u našoj zemlji. Ne samo fudbala, nego čitavog društva...

stevan

pre 6 godina

Kao prvo, naša struka ne valja ništa. Mi se pravimo da znamo sve, a naše znanje je prilično limitirano. Primer je sam gost u jutarnjem Milan Živadinović. Šta ćemo čuti opet od tog čoveka, šuplje priče o starletama i splavovima. Naši fudbaleri su delimično krivi zašto javnost ima takvu percepciju prema njima, ali moram priznati da me je Kolarov oduševio svojim igrama, iako je ranije prilično statičan bio. Ako ostane Krstajić i kompanija iz FSS, ne vidim ništa dobro u budućnosti. Sve treba u korenu da se seče i da se postavi sistem rada sa kojim A tim igra bez obzira na trenera (shodno sa kvalitetom igrača koje imamo) a oni su na nekim pozicijama vrhunski, a negde na nivou super lige. Sve u svemu nemamo tim, i ne igramo timski kao Hrvati recimo. Nemamo čak ni tu opsesiju, želju, volju da grizemo, budemo agresivni. Ako ti Brazil nije motiv šta jeste?! Bojim se da će se neke stvari nastaviti starim putem bez obzira na solidan kvalitet koji imamo.

milodar

pre 6 godina

od kada znam za sebe uspesi nasih fudbalera na svetskim prvenstvima su bili ovakvi ili slicni, kako u bivsoj drzavi, tako i u sadasnjoj. nista cudno, nista neocivano.

nista o nicemu

pre 6 godina

Da. Bez Krstajica i SMS-a koji su dovedeni da bismo prosli grupu u najmanju ruku. Nismo to uradili, nek ga prodaju za 2000 evra nekome i vise nek se ne pojavljuje. Bez njih dvojice VIDIMO SE 2020te na Euru

Tatum

pre 6 godina

Naravno da nema budućnost. Manite nas više najglupljeg sporta na svetu i počnite da ulažete u košarku, vaterpolo, odbojku, rukomet, atletiku...ili još bolje da se ulaže u stvari od suštinskog životnog i društvenog značaja.

Svi do jednog vrede po 100 miliona, ej bre? Gde ode ovaj svet? Na stranu što su svi baletani i foliranti. Napraviš dve asistencije, slučajno daš gol i odmah vrediš milion.

Ustvari, kad malo bolje razmislim, ulažite samo u fudbal. Nivo ulaganja u neki sport je proporcionalan stepenu kriminala u istom. Zato nam je, primera radi, vaterpolo "normalan" iako se ništa ne ulaže u njega. I zato smo tu šampioni.

tony

pre 6 godina

sa ovakvim igracima i sa onakvim fss-om - nema. kad se nadju ljudi koji ce igrati za drzavu i narod a ne za svoj dzep onda mozda i bude nesto. jedini spas za srpski fudbal je - dijaspora!

Maksa

pre 6 godina

Svaki put ista stvar, no sad su preterali. Skupi se na gomilu veliki broj domaćih kvalitetnih igrača i onda in tretirate kao amatere bacajući ih na nestandardne pozicije i formacije. Takav jeste moderan fudbal koji treba da je fleksibilan, ali za takav sistem su potrebni i takvi stručnjaci! O korupcijama, menadžerskim uslovima više i ne treba trošiti reči.

du@x

pre 6 godina

Ja sam stavio NE,razlog, katastrofalan rad saveza i sve ostale stvari koje se dešavaju u reprezentaciji a nemaju veze sa sportom.

vladimir

pre 6 godina

U ponudjenoj anketi sam glasao sa ne. Ne zbog neke ljutnje, besa, inata. To je realno gledajući da smo država koja se stalno brojčano smanjuje a mladi odlaze. Ima tu i drugih faktora, ali ovaj je, čini mi se, presudan

Matori Kesa

pre 6 godina

Fudbal je od uvek bio nacin da se okrecu veliki novci na Crno ! I to je jedini motiv ovih ljudi - sama igra, uticaj sporta na fizicko i dusevno zdravlje su u drugom planu !

vlada

pre 6 godina

Apsolutno ima. Lepo je Aca Stojanovic rekao za Svajcarske novine uoci naseg meca sa njima da je Svajcarska favorit samo zato sto igraju zajedno vec 6-8 godina. Imaju kontinuitet. Treba zadrzati ovaj par stopera u kvalifikacijama (Milenkovic i Veljkovic) pa da se uigraju kako treba, na golu treba vec polako dati shansu nekom mladjem,Stojketu hvala za sve (najkonstantniji reprezentativac zadnjih 10 godina). Treba forsirati SMS-a, dodati mu i Maksimovica, uz Matica i Milivojevica za sredinu ne brinem. Mitar je pokazao koliko ujeda za reprezentaciju, a to se ne vidja cesto kod nas tako da mora da ostane starter, dok se ne pojavi neko bolji.

DEX

pre 6 godina

Ne razumem kako je sad "sam plasman na Mundijal uspeh a sve preko toga premija", a Radomira Antica su smenili zato sto nije prosao grupu? Zasto su onda smenili Muslina, coveka koji nas je plasirao na Mundijal kad je to uspeh?Dokle vise opravdanja za neuspehe? Kad ce neko da se seti i sam preuzme odgovornost? Nema nade za nasu reprezentaciju dok se ne smeni kompletno rukovodstvo fudbalskog saveza kao i selektor.

MRMOT

pre 6 godina

Ima, ali treba pustiti na miru onog ko bude radilo sa podmlađenom selekcijom.
Gledajte šta će Nemci da rade u naredmom periodu i prepišite, ne izmišljajte toplu vodu i rupe na saksiji.
I najbitnije-jedan selektor koji će imati podršku a ne da se pita cela nacija na čelu sa Karleušom.

HM

pre 6 godina

Naš fudbal imaće budućnost kada cilj bude pobeda, a ne izložbe igrača. No, pošto u svim segmentima našeg društva nisu važni kvalitet obavljenog posla, opšti ciljevi društva i slično, već besomučno trpanje para u ko zna čije džepove, načekaćemo se za suštinske promene u fudbalu.

Moca

pre 6 godina

Ne bih se složio da je grupa bila laka kao što se sugeriše na kraju teksta. Glavni favorit za titulu kao i četvrtfinalista prošlog EP su ozbiljna konkurencija. Što se nas tiče, kvalitet generalno imamo ali je potrebno još uigravanja kao i iskusniji selektor, uz odstranjivanje nekih manje kvalitetnih igrača iz ekipe.

Bodibond

pre 6 godina

Imam 40 godina i ove iste clanke citam bukvalno posle svakog EP i SP ako smo ucestvovali. Evo odgovora:
N E M A M O, nikada nismo N I I M A L I.

oz

pre 6 godina

Igramo prevazidjen fudbal, igramo sporo, nemamo kondicije, nemamo organizatore igre, nemamo alternativno resenje u napadu ako primarno zataji...

Filip

pre 6 godina

Ne. I to nije pitanje igrackog kadra, koji je uvek bio sasvim solidan, nego mentaliteta, pristupa igri, FSS, menadzerskog lobija, nestrucnih selektora itd

Milanstan

pre 6 godina

Naravno da imamo buducnost...
Samo treba da sjasu kokeza i ekipa i da se fudbalom bave ljudi koji imaju viziju a ne da reprezentaciju vodi neko bez ikakvog iskustva

Kontras

pre 6 godina

Ovaj rezultat je upravo ono sto smo ocekivali od ove prosecne reprezentacije: par bodova i ispadanje u grupi. NISMO razocarali, jer ovo je ono sto smo mi i svet od ove nase reorezentacije ocekivali.

Utisci. Prvo losi:

Matic los, Sergej veliko razocarenje. Obratite paznju na prvi gol svajcaraca, Ivanovic nije usao u blok kod suta, naprotiv zalegao je i lopta je prosla bas tu. Da li je to uradio namerno, da li ima problema u vezi njega i da li zbog toga nije igrao protiv Brazila ne znam.

Taktika i igra slabi, sve se svodi na bunarenje na Mitrovica.

Selektor los, neiskusan. Nekoliko menadzerskih igraca. Nije ubacio Prijovica ni minut. Svajcarska nas je nadigrala.

Zalaganje slabo, nema zara, nema energije, protiv Brazila bledo i bezvoljno. Mozda su u oravu oni koji kazu da je reprezentaciji potreban psiholog. Nasa ekipa se NAJMANJE zalagala za svoju zemlju od svih reorezentacija. TO treba da se menja, da se stvori zelja.

Dženkins

pre 6 godina

Sve razumem ali zviždanje Brazilskoj himni stvarno veze s mozgom nema.Tako prijateljskoj zemlji da se zviždi je blago rečeno sramota.

ProdigyCZ

pre 6 godina

Imace ako se oteraju svi stariji igraci osim Tadica,da njemu kapitenska traka,da sansa evropskim i svetskim prvacima,da se dovede Piksi ili Jokan za selektora,i Miloje bi bio pun pogodak ali je on sad potrebniji Zvezdi,a pre sve toga da na celu FSS budu fudbalski ljudi.Ali ja sad mlatim praznu slamu,naravno nista od toga se nece dogoditi.

cukce

pre 6 godina

Nema, zbog FSS-a i ljudi koji sede u njemu, smenise selektora koji nas je doveo posle 8 godina na veliko takmicnje i za selektora postavise coveka koji nije ni petlice trenirao! Pogledajte kakva imena sede na klupama ostalih selekcija, pogledajte na primer Iran koga je doveo za selektora. Drugi problem je u koji sve vise i vise verujem a to je da menadzeri preko FSS-a seletiraju tim. SMS se nije video. I dizanje tenzija u medijima pred utakmicu sa Svajcarskom je van svake pameti. Protiv Brazila se nije moglo, Brazil igrao sa 50%, a mi sansu nismo stvorili.

Čvarkov

pre 6 godina

... Ima budućnost? Pa, mi smo u zoni sumraka, mi smo nebeski narod, prosvetitelji univerzuma... ma, dajte, kakv fudbal, kakvi bakrači, budućnost je u Karlingu!

Oslobodite Srbiju, BRE!

pre 6 godina

I definitivno naš fudbal nema budućnost sve dok postoje ta dva petokrakina kluba i svi ti mračni ljudi po njima i oko njih u našem sportu. Te stadione poravnjati buldožerima, a njima zabranu obavljanje svih društvenih delatnosti.

Adam

pre 6 godina

Što se tiče igračkog kadra imaćemo uvek.Ali sa ovakvim ljudima u savezu i ovakvim osećajem odgovornosti (šta ima veze što nisam vodio ni jedan klub,mogu da vodim reprezentaciju i da mi prva zvanična utakmiza bude baš na mundijalu) nemamo niti ćemo ikada imati.

Mare

pre 6 godina

Ako se vec bavimo ozbiljnom temom poput ove, apsurdno je pitati ove ljude.
Srpski fudbal ce imati smisla ako se vrate već pobegli treneri kao što su Antić, Stanojević, Paunović itd. Pogledajte samo kako igraju Koreja, Iran, Maroko, tu se vodi racuna o svim detaljima, dakle znanje i posvecenost.
Paunovic je 2015. vodio racuna o najsitnijim detaljima do te mere da se prilikom izmene, igrac koji izlazi nalazio kod korner zastavice da bi trosio vreme, a da ne pricamo o kondiciji, uigranosti,tecnom protoku lopte i neizbezni motivacioni govori koji su prilagodjeni nasem temperamentu. Te godine psiholog reprezentacije je pre pocetka sampionata rekao da cemo biti prvaci sveta, dakle dobro radis, verujes, pobedjujes. E kada takvi ljudi budu vodili nas onda imamo cemu da se nadamo.

Ivan

pre 6 godina

Dok menadzeri biraju selektora i tim, sto znaci zauvek, nema buducnosti naseg fudbala. Eto vam sad SMS, nije se video nigde al' koga briga, Kezman ce dobre pare da uzme, kad ga proda.

Drca

pre 6 godina

Ako budu i dalje ovako morali pojedinci zbog menadzera da igraju , a ne zbog kvaliteta ....svakako je da nemamo nikakvu buducnost! Prost i jednostavan odgovor ! Zasto Sergej igra kada je ocajan? Cist primer kao suza da mora zbog menadzera ,jer samo corav ne vidi da je uzasan na terenu. Kad se bude igralo za grb , za drzavu Srbiju , a ne za menadzere i pare onda moze da bude buducnosti! Ali s obzirom da znamo koliko nasi oko fudbala vole lovu , sanse su minimalne.

Vkci

pre 6 godina

Proći na SP ili ep je stvarno teško. A veliki je uspjeh samo i doći na veliku smotru. Šteta sto ste ispali jer draže mi je vas gledati nego bilo koga drugoga.

svarog

pre 6 godina

Nestručni štab zaboravlja da kaže da tim koji je igrao prvenstvo nije isti kao tim koji se kvalifikovao za prvenstvo.
'Važno je učestvovati' - reče svaki gubitnik.

Pedu

pre 6 godina

Zavrnuti sve slavine fudbalu, i prepustiti to menadžerčićima i njihovim manekenima da finansiraju.
Lovu preusmeriti na nešto što daje rezultate....Španovićka, košarka, odbojka, vaterpolo.

Na fudbal zaboraviti totalno.

Srx

pre 6 godina

Srpski fudbal ima buducnost ako ga napuste svi ljudi koji nemaju veze sa sportom.Krenuvsi od predsednika FSS, preko selektora koji dan jedan nije proveo kao trener.Uticaj raznoraznih menadzera se mora svesti na 0.Tad imamo sansu.

brarik

pre 6 godina

Kakva budućnost kad tim vode menadžeri, secikese, muljatori... Prvo, sam selektor je bruka i ne znam odakle mu obraz da prihvati funkciju?! Naročito se istakao sa oni bedžom zastave Srbije na sakou (nadam se da nije bio bežd SNS).. Pola igrača je u rep. samo u prolazu - bruka i sramota ko sve igra.. Srbija je država u kojoj liga nema kredibilitet, klubovi u dugovima do guše i funkcionišu preko nekih tamo računa, ovi igrači koji igraju u evropi su osrednja klasa i ništa posebno.. nemamo duh reprezentacije i dugo ga nećemo imati, naročito NE dok ne razgraničimo patriotizam i šovinizam..

Krle

pre 6 godina

Klupski ili reprezentativni?
Klupski nema, dok god postoje Partizan i Zvezda u ovom obliku, i dok god fudbal sluzi za izvlacenje novca poreskih obveznika u privatne dzepove i u stranke, a dve grupe navijaca kao paravojske za zastrasivanje, dilovanje, reketiranje, obracunavanje, paljenje, rusenje. Pored toga, da bismo imali lige u fudbalu, mora da se promeni princip delegiranja funkcionera i sudija, da lige dobiju takmicarski smisao, da ljudi pocnu da dolaze na stadione, obicni ljudi s akupljenom kartom, a ne ovi sa znackama i unetom pirotehnikom i njihovi zaludeli sledbenici, da se decentralizuje fudbal itd itd.
Znaci, klupski fudbal nema perspektivu, a reprezentativnog ce uvek biti. Sirotinja ce uvek igrati fudbal da proba da zaradi i pobegne od sirotinje, izvoz dece ce se nastaviti, bice reprezentacije.

beli

pre 6 godina

kao i obično ovde je sve euforično ili tragično tragično a nije ni jedno ni drugo nego samo igra u kojoj se pobeđuje ili gubi.Ovaj rezultat nije nikakvo pitanje biti ili ne biti,fudbal se igrao i igraće se.Dakle ovakvi naslovi su potpuno nepotrebni.

Stefan

pre 6 godina

Србија нема будућност, па по логици ни српски фудбал ни остали спортови. Уживајте још мало у успесима осталих репрезентација, јер кад пресуши биће куку и леле.

Draza_Olmajti

pre 6 godina

Dokle vise Zivadinovic? Ima li neko strucniji ili je poenta zivota postao rijaliti program? Uzas sta se namece u medijima i ko se sve propagira kao strucnjak,car,legenda,bard...

Doktor

pre 6 godina

Evo sada hladne glave nekoliko komentara:
1. Čime je to Krstajić zaslužio da bude selektor nacionalnog tima? Ama baš ničim i zbog toga mora da ode i on i onaj koji ga je doveo. Čovek je svojim neiskustvom direktan krivac što nismo prošli grupu - npr. da nije brzopleto proćerdao remi protiv CH mi bismo prošli dalje (i izbegli onu bruku).
2. Mora se dovesti selektor sa znanjem i autoritetom,i to za ceo 4-godišnji ciklus. Npr. Paunović, Antić, Jokanović, ko od njih hoće da se ozbiljno prihvati tog posla. Cilj mora da bude jasan- da postanemo prvaci sveta (kao Paun sa mladima što je od prvog dana postavio cilj jasno i glasno).
3. Imamo mlade igrače koji su odlični, prvaci sveta, ali sa kojima se mora raditi, napraviti ozbiljan TIM koji će kroz kvalifikacije da pobeđuje redom i stekne samopouzdanje i da uđe u top 15 na fifa listi.
4. ovim matorima se redom zahvaliti (bane, kolarov, tošić, stojković), jedino zamoliti Matića da ostane kao kapiten i vođa (naravno i Tadića i Ljajića).
5. najteži zadatak- ponovo izgraditi kult reprezentacije, da se gine za taj dres a ne onako anemično ko juče.

MilošNS

pre 6 godina

Uz dobrog selektora i rukovodstvo ova generacija ima nadu da nešto više učinimo na sledećem većem takmičenju. Ali s obzirom da svi dobro znamo da ljudi iz našeg fudbalskog saveza (ne bitno da li su zvezdini ili partizanovi ljudi) uvek gledaju da izvuku maksimalnu korist za sebe male su šanse da se ikad išta promeni. Dokle god određeni upravljaju fudbalskim savezom naš fudbal nema svetlu budućnost.

pera

pre 6 godina

Ima buducnost ako Kokeza i Krstajic odu. I zamene ih neki sposobni ljudi. Ako ne odu nema buducnost.
Pogledante Hrvate. Sa konobarem na klupi ni Kosovo nisu mogli da pobede. Kad je dosao trener odrase Mesija.

lazy lebovitz

pre 6 godina

1. Riješiti se "dinosaurusa" u ekipi: Ivanovića, Kolarova, Stojkovića, dovesti mlade željne dokazivanja i pred kojima su godine a nemaju status "zvijezde"
2. Dovesti stručnjaka koji će duži period raditi na konceptu igre, fudbalskoj filozofiji, modernom pristupu fudbalu
3. Raditi na kultu reprezentacije: osmisliti nove, originalne dresove koji će ostati kao prepoznatljiv simbol države (ako treba i putem javnog poziva da ko god hoće pošalje svoju viziju, pa da se izabere); slogan i navijačka himna reprezentacije; razni proizvodi sa nacionalnim motivima (kape, šalovi, majice, duksevi)
4.Biti strpljiv. Uspjeh ne dolazi preko noći, treba vremena da se ekipa uigra i dođe na svoje. Umjesto što sanjamo o jednom velikom uspjehu, bolje bi bilo da stremimo tome da smo stalni učesnici evropskih i svjetskih prvenstava, pa da u žreb ulazimo iz drugog ili prvog šešira.
Ima toga još, ali i ovo je solidan početak

DG

pre 6 godina

Ne sprovodi se anketa sa narodom koji mijenja mišljenje kako vjetar duva!
Igramo odlično, samo još da otjeraju Muslina! Svima valja SMS samo nama ne valja. Konačno! Ipak, žao mi je što otjeraše čovjeka ali sad ćemo konačno igrati fudbal. Nas Čile i Maroko dobijaju u prijateljskim utakmicama, pa mi gola nećemo dati na prvenstvu. Ko se kladi vrijedi probati, Srbija ne daje gol kvota 35. Drugo je Njemačka, ona može gubiti prijateljske, oni igraju kad treba! Bravo Kolarove legendo! Konačno igramo fudbal. Dajte Brazil da se igramo! Igramo polufinale, ajmo momci! Ma naša igra je očaj. Pakujte se i kući, nema šta da tražite protiv Brazila. Musline vrati se! Sve ti je oprošteno! Muslin je bio u pravu! Da je on bio selektor, prošli bi grupu.

konto

pre 6 godina

Nažalost, verovatno da ima istu budućnost kao što je imao i prošlost i sadašnjost. Nema žara u našoj igri, nema neke prepoznatljive tečnosti, igra nam je tvrda, spora, bezidejna. Kao nešto taktiziramo a u toj taktičnosti mi uvek izvučemo deblji kraj. Ja lično ne mislim da je problem u zalaganju, mislim da se momci trude i trče, problem je u samom mentalitetu i pristupu igri, načinu razmišljanja, nema hladne glave i vatre u srcu. Naravno, dok je menadžerskih kombinacija izlišno je bilo šta drugo i komentarisati.

Lex

pre 6 godina

Ljudi bili smo SVETSKI PRVACI U20 i glupo je pricati o tome.Kolarov,Rukavina,Bane,Stojke...ta generacija odlazi ali imamo Milenkovica,Veljkovica,Rajkovica i jos par momaka...Sredina Sergej (moze on mnogo bolje),Andrija Zivkovic,Radonjic...Napad vec sada imamo mladog i vrhunskog Mitrovica,jos dodajte Luku Jovica,Saponjica itd. itd. Zaista imamo svetlu buducnost ali dok su nam predsednici Kokeze,Vazure,Terzici,Karadzici itd. srpski fudbal ide u propast

Kole

pre 6 godina

Mi moramo ligu dovest u red, prvo da bude regularna, drugo huligane proterat sa stadiona, da na stadion ljudi dolaze sa malom decom, da deca od malena zavole fudbal, mora se napravit fudbalskih igralista gde deca mogu besplatno da igraju fudbal i sutiraju loptu, a ne da placaju termine, besplatno imas na Adi i uglavnom dalje, medu zgradama ima koseva malo fudbaskih terena.Prisiljeni smo da saljemo decu u skolu fudbala a to je za nas u vecini opterecenje za budzet.

Mitar

pre 6 godina

Nikad nije ni imao. Sami sebi smo ugasili, jer to zalaganje sinoć je bilo sramotno, kao da mi vodimo 2:0. Nažalost, mi se stalno ložimo na fudbal, a pojma nemamo. Znate kako se bori za svoju zemlju, tako što daš sve od sebe sve! Kao na svetskom prvenstvu 2002. u košarci. Protivnik u 1/4 finalu je bila Amerika. Divac i ekipa izašli na teren i poslali ih kući, eto tako se igra za svoju zemlju!

MileB

pre 6 godina

Potrebna je smena generacija. Dovesti mlađe igrače iz omladinske selekcije, momke koji su rođeni šampioni, koji znaju kako je biti šampion sveta u fudbali, koji imaju pobednički mentalitet. Sa Ivanovićem, Kolarovim, Rukavinom i ostalima koji su svoje odradili da se pozdravimo i zahvalimo na onome što su uradili. Dovesti nekog perspektivnijeg trenera, mislim da Krstajić nema to što je potrebno da vodi ove momke. Osećam da će, ako ne ovo Evropsko prvenstvo, onda sledeće Svetsko prvenstvo biti preporod za srpski nacionalni fudbal i da ćemo imati "bombu" od reprezentacije. Potrebno je samo vreme

Beretka

pre 6 godina

Mislim da ima. Treba samo biti uporan, forsirati ove igrace i ne menjati mnogo. Mora biti konstantnost i sa trenerom i sa igracima inace nema rezultata. Imamo mlad tim sa mladim selektorom koji je pocetnik ali barem igraci ga slusaju i drzi dobru atmosferu i igraju mu najbolji igraci. Tako da treba sve ovako nastaviti i doci ce rezultat. Ali ako menjamo selektora ponovo, menjamo igrace, menjamo taktiku, sistem onda sve ide ispocetka i necemo imati nikad rezultate. Zato treba ovako nastaviti, igraci su mladi i bice sve bolji i iskusniji. Jedino nam fali desni bek jer Ivanovic, Rukavina i Basta su prestari i mislim da oni nece vise igrati. Tosic takodje ali imamo Nastasica, Veljkovica i Milenkovica... Pogledajte samo Belgiju... Koliko godina vec imaju isti ovaj tim a poceli su da se uigravaju jos kad su bili veoma mladi. A ti igraci su bili vec vece zvezde u ranim 20im a nisu imali rezultate i tek sad su poceli igrati dobro kad su sazreli. Isto Svajcarska, Hrvatska...

Dejan

pre 6 godina

Ima samo nam treba dobar stručnjak da sklopi puzle. Treba već sada napraviti tim koji će igrati narednih 10 godina zajedno. Nemože tim da se uigra za mesec dana. Što bi rekli kod nas, ne tovi se prase pred božić. Trebali bi da se ugledamo da Hrvate i Belgijance. Godinama im igrači igraju zajedno, i sada su došli da osvoje SP.

VUK

pre 6 godina

Realno...u ovom trenutku su Brazil i Švajcarska bolje ekipe od nas...to nije razlog da odustanemo. Jedino što ne smemo nikada ponoviti je trčanje i zalaganje u drugom poluvremenu protiv Švajcarske i predaja na 1:0 za Brazil. Nek je protivnik bolji...zalaganje i požrtvovanje mora da bude do kraja. Kostarika je to najbolje pokazala .

Fake news

pre 6 godina

Kako nas (mediji) vode u propast pa to je sramota. A sto ne bi fudbal u Srbiji imao buducnost? Hrvatska je bila druga u grupi u kvalifikacijama i iza Islanda a gde su sad? Sta su uradili? Promenili trenera i stabilizovali situaciju i napravili sistem. Sta je resenje kod nas ne znam ali znam da be treba samo kukati. Pa mi smo bili svetski prvaci u mladjim kategorijama. Vidite koliko ljudi je bilo u Rusiji da gleda nase? Dajte malo optimizma, vere.

Big Salamy

pre 6 godina

Kakav je ovo naslov?
Pa naravno da ima budućnost.
Likovi koji ga vode nemaju budućnost.
Fudbal i talentovani klinci uvek imaju.

koča

pre 6 godina

Dokle god nam igraju igraci koje menadzeri stavljaju u tim ili golman koji se baca kao rukometni i OKRECE GLAVU OD LOPTE, nemamo mi sta da trazimo ovde...

my way

pre 6 godina

Ne znam, ovo u principu jeste tim sastavljen od iskusnih zvezda kao sto su Matic, Tadic, Bane, Kolarov i momaka iz generacija svetskih i evropskih sampiona. Da se ispravno radilo to je trebalo bolje i pre svega mnogo uigranije da izgleda. Ta neuigranost je po meni bila najveca mana na ovom SP. Ne verujem da momci kao pojedinci nisu zeleli, ali fudbal je takva igra u kojoj da bi pokazao borbenost i zelju moras da znas kako treba da se boris i sta da radis, kako ti, tako i tvoji saigraci.

savicdr

pre 6 godina

Kakva ljudi budućnost evo Matić će se oprostiti, Stojković, Ivanović i Kolarov su verovatno prošlost znači ovaj tim nema budućnost već se mora praviti opet ispočetka novi, a upitan je kvalitet Milinkovića, Milenkovića, Veljkovića, Radonjića, Živkovića I opstalih.

Kajgana sa slaninom

pre 6 godina

Nadam se da ne.
Svako vece takmicenje na kom nema nase reprezentacije i politicko-privrednih delegacija koje se slepaju uz nju je bolja opcija za uzivanje u fudbalu.

Lokator

pre 6 godina

Kokeza, Krstajic i svi da se sklone iz srpskog fudbala i mozda fudbal ima buducnost.Mora da se trazi odgovornost Kokeze zbog smene Muslina.

Ima

pre 6 godina

Rezultat koji smo postigli na SP uopste nije los iz dva razloga:
1. U poslednjih 20 godina smo samo jednom uspeli da prodjemo grupu i to generacija igraca kao sto su Mihajlovic, Savicevic, Mijatovic… Ni generacija Vidica, Milosevica, Kezmana i Stankovica nije prosla grupu. Ova generacija je ponovila taj rezultat, a dodatno nismo primili 6 golova na nekom velikom takmicenju.
2. Od balkanskih zemalja, na SP je prosla samo jos Hrvatska. Italijani se nisu ni plasirali, a Nemci su zauzeli poslednje mesto u grupi.

Znaci ovo nije katastrofa nego uobicajeni tok stvari za nas. Ali ostaje zal zbog nacina na koji smo odigrali i propustene sanse (moguceg 1/8 finala sa Svedskom). Ono sto je bilo pogresno je smenjivanje iskusnog Muslina –koji je odveo reprezentaciju na SP i koji je apsolutno zasluzio da tamo i bude– i postavljanje neiskusnog Krstajica za najjace fudbalsko takmicenje?! Taktika koju je postavio je bila losa na sve tri utakmice. Buducnost srpskog fudbala postoji, ali samo ako ga vode strucni ljudi. Nije problem ni izgubiti od Brazila, ali smo odigrali sramotno. Sergej se nije ni video, a cena posle ovog prvenstcva moze samo da mu padne.

el

pre 6 godina

Sto se tice kvalitetnih igraca, naravno da ima, sto se tice nacina vodjenja FSS, naravno da nema. Uz ozbiljan pristup i ozbiljno ulaganje dobili bi i ozbiljnu reprezentaciju, ali mislim da ova zemlja i ovaj narod imaju ozbiljnije probleme od toga da li ce fudbaleri Srbije proci grupu il ne. Cak i da se prica samo o sportu, i tu postoje ljudi koji zasluzuju vise paznje i sredstava od fudbalera.

znanje-imanje

pre 6 godina

Slede meseci trolovanja "Muslin je bio u pravu" i sl. Ne, nije i nije. Gurao je istu bata-Đora anti-igru na guzove koja nas decenijama čini invalidnim timom. Zato nam je i jedina kombinacija: unazad pa da golman degažira. I psiha dole, dole, dole... Zadnjih 5 utakmica sramotni smo bili 4 i po. Muslin je najbolji izbor za nešto što prođe jednom od triput - ali SAMO ako imaš sreće u žrebu kakav naiđe jednom od deset! Dakle on donosi prolaz 3%, inače 97% je da sledi jako 3. mesto u kvalifikacijama i "za malo" baraž. Ali bolji sastav, i nakon neizbežnih porođajnih muka i psihološkog sloma itd. ipak eto malo: 2. poluvreme protiv Brazila smo igrali 15-20 minuta fudbal. To je više fudbala što smo igrali nego ukupno zadnjih 15-20 godina! To i samo to je put. I kakava-takva budućnost.
Tošić je očito zdrav u glavi, reprezentacija uvek ispred karijere - bravo! Ali eto ispravno mlađih. Napadački kvartet je dao sve od sebe, nema šta da im se zameri. Prvi put vidim Kostića da nešto valja! Adem je bio naš najbolji igrač.
Nismo prošli iz dva neočekivana razloga. Iako se sve namešta nisam očekivao baš ono sa Brihom. Da nam je to sudio kao što je i morao npr. ovaj odlični iranac prošli bi. Još gore iznenađenje je da tamo gde smo kao najjači - Matić i SMS - toliko podbacimo. Nemanja je preigran a ko zna šta je sa SMS. A za muslinoljube: da je SMS nastupao kroz kvalifikacije sigurno bi nam bolji bio na SP. Obojica baš očajni.
Ali inače - da su igrali Fejsa i Gudelj... išli bi dalje? Ozbiljno?

phrm

pre 6 godina

sada sam gledao komentare posle prve utakmice pa posle 3.
Uglavnom tu se vidi karakter naroda koji se menja kao na slavini topla i hladna voda.
Sergej i Muslin primer. POsle prve je bilo Sergej Zver ako sto je Muslin otisao a posle 2. i 3. pravda za Muslina.
Tako mi deluje i karakter fudbalera.
A bez karaktera slabo ide u zivotu, kad nemas stav , kad nemas svoje ja nego na osnovu nekih povrsnih stvari zakljucis sve.
Ja verujem da imamo buducnost ali ne zbog sistemskog rada nego zbog talenta za sport i zeljem za dokazivanjem nasih sportista. savez, politicare i afere to necu da nesto puno komentarisem. MOlim za objavu komentara,potrudio sam se :).

beograd

pre 6 godina

mnogo puta su nas izneverili tako da teško može da se desi izuzetak od ovog pravila, uvek nešto malo nedostaje ali to malo je izgleda mnogo, trener i atmosfera

Rukomet i fudbal isti recept za oporavak!

pre 6 godina

Ista stvar kao i s rukometom. Mlade selekcije prvaci, a A selekcija luzeri. Zaista treba celu šapionsku mladu selekciju promovisati u A, a ostalima se zahvaliti. Onda ih kaliti godinu, dve ili tri kroz mečeve sa drugim A timovima i stvoriti reprezentaciju za poštovanje. Ionako nemamo neke rezultate koje bi "žrtvovali" u tom periodu stvaranja novog tima.

Lika

pre 6 godina

Ovo je realno uspeh za nas fudbal, i po meni nisu se obrukali trebali su drugo poluvreme protiv Švajcaraca malo bolje da odigraju ali eto nisu i to je to.Brazil jednostavno ima mnogo dobrih fudbalera oni mogu tri slicna tima dovest na prvenstvo, njima je jedan Filipe Luis rezerva, igrac koji je igrao i igra u naj jacim Evropskim klubovima.

smokibleki

pre 6 godina

Genralno FSS treba restruktuirati, mislim da se kvalitet nasih fudbalera ne dovodi u pitanje. Hvala momcima ,mislim da je ovo prvesto za pocetak sjajan uspeh .

Pera

pre 6 godina

Fidbal je sahranio Miljanić. Kada se vratio iz Španije oformljen je kriminalni sistem u kome je važnija cena i prodaja od rezultata. A od tada A selekcija služi da podigne cenu igrača na tržištu. Omladinci koji još nisu pod šapom ponekad nešto i postignu, ali A selekcija nema šansu. Dokaz je i smena selektora pred samo prvenstvo. Zabraniti 1.ligu na 2 godine i uvesti čisto knjigovodstvo i odgovornog vlasnika. Zvezdu i Partizan ugasiti.

Deyan

pre 6 godina

IMA!!! I to kakvu. Samo nam je sada potreban jedan prekaljeni trener.
Tipa Antic, Petkovic... mozda Veljko Paunovic .. I naravno, treneru odresene ruke ...

nortatem

pre 6 godina

nas problem nisu igraci, nego savez i strukture. sve reprezentacije sa uspehom su radile sistematski 5-10 godina pre uspeha (vidi FRA, GER, ESP, pa cak i SWI). kod nas: nista. i dok god nasi eksperti budu bili bata dora, zivadinovic, muslin i ostali, nama se crno pise: oni su definicija destruktivno-luzerskog fudbala, koji ne bazira na vrlinama, nego na sigurici i kukavicluku - a bez rizika nema uspeha. tako da, za sad, vazi: srpski fudbaleri imaju buducnost - srpski fudbal: ne. a mi, navijaci, smo magarci, koji ovo gledaju.

Jim Beam

pre 6 godina

Tim je generalno mlad, sem 2-3 igrača svi bi trebali da dočekaju sledeće svetsko prvenstvo. Problem je što će u međuvremenu prodefilovati 30ak igrača da bi se nabacila cena. Da odigramo sa ovim momcima sledeća dva ciklusa (EP i SP) i pustimo ih da se uigraju, bili bi barem 50% bolji. A ne da centralni bekovi prvi put zajedno igraju protiv Brazila, a momci na sredini da nemaju 45min zajedno na terenu pred SP. Švajcarci nemaju ništa bolji tim od nas, naprotiv, ali oni igraju u toj postavi jedno 5-6 godina i tačno se zna ko šta radi i šta se od koga može očekivati. Kada doguramo do tog nivoa, moći ćemo da prolazimo grupu realno. Za nešto preko toga, da se ne lažemo, trebaće nam dodatni kvalitet.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Naravno da ima. Sve zavisi kako ce se dalje razvijati karijere ovih mladih fudbalera ali potencijala itekako ima. Nemojmo se zavaravati i misliti da cemo imati neke velike rezultate ali za nas je uspeh i ako budemo redovni na velikim takmicenjima. Kod nas je najveci problem trenerski kadar i ljudi koji vode fudbal. Hrabre mladi strucnjaci koji su zanat ispekli preko. Ako se otarasimo bata Djore, Petka, Kokeze, Tola i ostalih mozemo mnogo.

skrba

pre 6 godina

totalno pogresan sport za nas srbe. izbacite biznis iz fudbala i bice bolje.
previse love se baca na ovaj sport. sta je sa drugim sportovima?

Milan

pre 6 godina

Bez obzira na ishod, ovo je prvi put posle mnogo godina da sam mogao da kažem da sam uglavnom zadovoljan igrom naše reprezentacije, i nadam se da će u tom pravcu i nastaviti!

JT26

pre 6 godina

Pogledajte Sportsku Galaksiju Milojka Pantica na youtube-u. Tu su vam odgovori na ovo i mnoga druga pitanja u vezi fudbala, Srbije itd.

room 1408

pre 6 godina

Niti je imao,niti će imati.U budućnosti svaki nad plasman na veliko takmicenje(u kojim ćemo isključivo popunjavati broj),slavice se kao osvajanje istog.Fudbal je igra koju generalno mi Srbi ne znamo da igramo.Za uspeh u ovom sportu gde se obrću nenormalne pare treba da imaš:
1.Bazu igrača
2.Treba da imaš infrastrukturu
3.Treba da imaš struku,funkcionere kvalitetne
4.Treba da imaš financijsku moć
5.Treba da imaš kvalitetnu ligu(ne mora da bude u rangu lige 5,ali ni na nivou livada lige)
6.Treba da imaš ugled u svetu sto se tiče ovog sporta(fer sudjenje)
7.Treba da imaš jaku omladinsku školu fudbala(trening kampove,škole fudbala)
8.I na kraju sto je ujedno najbitnije treba da imas “moć” da oteras “menadžere”,”navijače”,”biznismene”,...iz ovog sporta,..
Znate kad će to biti?Mozda negde 4687 godine ako bude uopste na ovim prostorima naše nacije,...

Mita

pre 6 godina

Tek kada se iz fudbala budu izbacili politika i menadzeri,onda ce fudbal imati buducnost.Posto se to nece desiti,onda je buducnost ocigledna.

don

pre 6 godina

Ljudi spustite loptu. Alo bre to je bio Brazil.

Drugo mi trebamo biti zadovoljni da smo bar ta 3 boda uzeli.

Nama fudbal kao sport neide sto se košarke tiče tuj smo jaki ali fudbal ne.

Samo govorim istinu

Toni B.

pre 6 godina

Nema, jer je to privatna reprezentacija, to nije reprezentacija srpskog naroda nego pojedinaca. Krstajic je dobio posao preko veze ali i neki igraci takodje. Islo se samo na to da pojedini igraci daju gol da bi se bolje prodali, to je bila taktika nase reprezentacije. Rezultat u Rusiji je po meni ok s obzirom na okolnosti. Ako Krstaja ostane, to je znak da u nasem fudbalu nema vise sportskog duha, samo interes.

Разум

pre 6 godina

Нема уз овакве људе у ФСС и тренере које постављају, нпр Крстајића који није смео да буде селектор јер нема искуство или нпр неког тренера из домаће лиге, сви знамо зашто.

DEX

pre 6 godina

Sigurno nema buducnosti sa ovakvim rukovodstvom. Najpre njih smeniti, zatim se izviniti Radomiru Anticu i dovesti ga ponovo na celo reprezentacije.

Brka

pre 6 godina

Devedesete godine su označile početak teške kriminalizacije Srbije. Generacije su stasavale u beznađu i neodgovornosti, neradu i tzv. snalaženju. U životu "od danas do sutra" ka za vreme Turaka. Bez sistema. Sa večitim pomilovanjem kriminalca. Sa tabloidima i rijalitijima i elitom koja je u stvari antielita. Rat "u kojem Srbija nije učestvovala" i u kojem je na kraju "pobedila" NATO pakt, trajao je 10 godina. Srbima su izbili oružje iz ruku (JNA) i - zato danas nema rata, a i komšije su solidno naoružane pa bi rat Srba bio besmislen. Futbal je refleksija stanja u društvu...svi Internacionalni igrači su individualno odlični, ali kada ih stviš u Srpski TIM onda se vidi dubina poimanja zajedništva - taj takozvani "nacionalni interes" i pravi "patriotizam" - ljubav prema naciji i našem običnom Srbinu. Toga jednostavno nema. Zašto gubimo utakmice? Odgovor je: ne zbog lošeg mentaliteta, nego zbog odsustva mentaliteta. Mi NEMAMO mentalitet, yato padamo u malodušnost. Nema motivacije, a ne može je ni biti dokle god vlada kriminal a kriminalci se ne hvataju i ne kažnjavaju. Pa ko normalan želi da gori i izgori za takvu zemlju? Zbog para? Pare imaju, ovo drugo, mnogo važnije, nemaju.

Kolovođa

pre 6 godina

Svako ima budućnost, pa i srpski fudba. Pitanje je samo kakvu. Sa ovakvim savezom i "stručnim" štabom teško da će ta budućnost biti svetla.

Navijač

pre 6 godina

Mislim da rezultat na SP nije presudan faktor! Sve je neko večer rekao Milojko Pantić. Srbija neće moći bez jednog Mamića, koji će vrlo brzo nedostajati i Hrvatskoj.

profesor

pre 6 godina

Ima. Neka dovedu Keiroša ili nekog sličnog profesionalca, da odradi 4 godine kao što je slučaj sa Iranom, da unese disciplinu i trčanje koje ima smisla, i biće i rezultata.

Bodibond

pre 6 godina

Imam 40 godina i ove iste clanke citam bukvalno posle svakog EP i SP ako smo ucestvovali. Evo odgovora:
N E M A M O, nikada nismo N I I M A L I.

MilošNS

pre 6 godina

Uz dobrog selektora i rukovodstvo ova generacija ima nadu da nešto više učinimo na sledećem većem takmičenju. Ali s obzirom da svi dobro znamo da ljudi iz našeg fudbalskog saveza (ne bitno da li su zvezdini ili partizanovi ljudi) uvek gledaju da izvuku maksimalnu korist za sebe male su šanse da se ikad išta promeni. Dokle god određeni upravljaju fudbalskim savezom naš fudbal nema svetlu budućnost.

Oslobodite Srbiju, BRE!

pre 6 godina

I definitivno naš fudbal nema budućnost sve dok postoje ta dva petokrakina kluba i svi ti mračni ljudi po njima i oko njih u našem sportu. Te stadione poravnjati buldožerima, a njima zabranu obavljanje svih društvenih delatnosti.

Stefan

pre 6 godina

Србија нема будућност, па по логици ни српски фудбал ни остали спортови. Уживајте још мало у успесима осталих репрезентација, јер кад пресуши биће куку и леле.

Riki Lugonjic

pre 6 godina

Kad se privatizuje, ima. Do tada, gledacemo Kokeze, Terzice, Vucelice, menadzere, premijere, predsednike, ministre, politikante, huligane, policiju...

uzimam.kokice

pre 6 godina

Nama prvo treba selektor sa vizijom, predsednik saveza koji nece da smenjuje kljucne ljude tik pred velika takmicenja i bolja domaca liga gde nece svi zivi igrati bunker na njivama. Eto to je to, prilicno jednostavno, ali ocigledno previse komplikovano za nas.

Gde ja živim

pre 6 godina

Veljko Paunović ili Slaviša Jokanović za selektora, mada možda i Piksi, jedno 3 psihologa u timu, Savez da se ne meša ni u šta pa da pričamo. Talenta nekog ima, ali mora da se radi. Ovako je samo presipanje iz šupljeg u prazno i arčenje para i živaca.

DEX

pre 6 godina

Ne razumem kako je sad "sam plasman na Mundijal uspeh a sve preko toga premija", a Radomira Antica su smenili zato sto nije prosao grupu? Zasto su onda smenili Muslina, coveka koji nas je plasirao na Mundijal kad je to uspeh?Dokle vise opravdanja za neuspehe? Kad ce neko da se seti i sam preuzme odgovornost? Nema nade za nasu reprezentaciju dok se ne smeni kompletno rukovodstvo fudbalskog saveza kao i selektor.

Dženkins

pre 6 godina

Sve razumem ali zviždanje Brazilskoj himni stvarno veze s mozgom nema.Tako prijateljskoj zemlji da se zviždi je blago rečeno sramota.

Bre

pre 6 godina

Rajkovic,Dmitrovic
Gajic,Milenkovic,Veljkovic,Nastasic,Rodic,Kolarov,Matic,Sergej,Luka,Ljajic,Zivkovic,Radonjic,Mitrovic,Gacinovic,Maksimovic,Jovic,Prijovic,Tadic.aq
E sad ako se nemoze naci pismen selektor da od ove grupe momaka napravi tim koji ce igrati fudbal(znaci trougao,dupli pas,posed a bez bunarenja)onda nam stvarno nema spasa...

Mitar

pre 6 godina

Nikad nije ni imao. Sami sebi smo ugasili, jer to zalaganje sinoć je bilo sramotno, kao da mi vodimo 2:0. Nažalost, mi se stalno ložimo na fudbal, a pojma nemamo. Znate kako se bori za svoju zemlju, tako što daš sve od sebe sve! Kao na svetskom prvenstvu 2002. u košarci. Protivnik u 1/4 finalu je bila Amerika. Divac i ekipa izašli na teren i poslali ih kući, eto tako se igra za svoju zemlju!

Разум

pre 6 godina

Нема уз овакве људе у ФСС и тренере које постављају, нпр Крстајића који није смео да буде селектор јер нема искуство или нпр неког тренера из домаће лиге, сви знамо зашто.

pera

pre 6 godina

Ima buducnost ako Kokeza i Krstajic odu. I zamene ih neki sposobni ljudi. Ako ne odu nema buducnost.
Pogledante Hrvate. Sa konobarem na klupi ni Kosovo nisu mogli da pobede. Kad je dosao trener odrase Mesija.

svarog

pre 6 godina

Nestručni štab zaboravlja da kaže da tim koji je igrao prvenstvo nije isti kao tim koji se kvalifikovao za prvenstvo.
'Važno je učestvovati' - reče svaki gubitnik.

Wroom1975

pre 6 godina

Možemo mi mnogo više samo treba da razčistimo u glavama i da igramo isto i protiv svakog protivnika. Ono sinoć je bilo blaga katastrofa. Nejmar je u jednom trenutku stao sa loptom niko ga ne napada samo što nije pitao jel hoćete vi da igrate bre...

Sremac

pre 6 godina

Gledam sinoc HRT i slušam stušnog komentatora (bivšeg fudbalera Joška Jeličića). Kaže da je Srbija i na ovom prvenstvu prilično dobro igrala, da je nedostajalo malo sreće, ali i iskustva kod onih koji će vrlo brzo činiti okosnicu reprezentacije. Tvrdi da sa odlaskom Ivanovića, Kolarova, Tošića, Rukavine... a izbijanjem u prvi plan generacije koja je osvojila omladinsko svetsko prvenstvo Srbija može imati izuzetnu ekipu. Kao okosnicu te ekipe vidi Matića i Mitrovića (njime su svi njihovi komentatori oduševljeni). I na kraju, možda ono najvažnije, naglašava da se srpski fudbal mora odbraniti od mešetara i menadžera, koji su moćniji nego kod njih u Hrvatskoj.

rango

pre 6 godina

Imate budućnost komšije..dobro ste odigraali ovo prvenstvo s obzirom da nitko neutralan nije očekivao više od vas.Igrači su dali sve od sebe,jednostavno nedostatak kvaliteta je presudio ali to su mladi igrači i za 4 godine bit će konkutentniji,iskusniji a i možda se pojavi još koje igrač moji bi povezao odbranu s napadom jer vi jednostavno ne kontrolirate loptu kada je i imate u nogama.Puno sreće narednih godina i glavu gore.....

milodar

pre 6 godina

od kada znam za sebe uspesi nasih fudbalera na svetskim prvenstvima su bili ovakvi ili slicni, kako u bivsoj drzavi, tako i u sadasnjoj. nista cudno, nista neocivano.

johan

pre 6 godina

Sa ovakvim savezom nema. Od trenera do najviseg rukovodstva sve sami amateri i fudbalske neznalice. Ljudi koji sve to vode iz senke su profi, ali njih ne zanima fudbal.

Jokiši

pre 6 godina

Naravo da srpski fudbal ima budućnost! Osvajamo titulu u Qataru 2022. u finalu protiv Vijetnama dobijamo sa 3:2
Onda odbranjujemo titulu 2026. u SAD-u. Finale Srbija-Etiopija 2:0
I šlag na tortu, dobijamo domaćinstvo 2030.!
World Cup 2030 Serbia
Finale u Nišu:Srbija-Singapur 4:2
I tako... Tri svetske titule zaredom! 2022/2026/2030 Zapamtite dobro!

nortatem

pre 6 godina

nas problem nisu igraci, nego savez i strukture. sve reprezentacije sa uspehom su radile sistematski 5-10 godina pre uspeha (vidi FRA, GER, ESP, pa cak i SWI). kod nas: nista. i dok god nasi eksperti budu bili bata dora, zivadinovic, muslin i ostali, nama se crno pise: oni su definicija destruktivno-luzerskog fudbala, koji ne bazira na vrlinama, nego na sigurici i kukavicluku - a bez rizika nema uspeha. tako da, za sad, vazi: srpski fudbaleri imaju buducnost - srpski fudbal: ne. a mi, navijaci, smo magarci, koji ovo gledaju.

uzas od zemlje

pre 6 godina

E sada konacno da se gleda fudbal bez sns Srbije. Bukvalno su mi ogadili fudbal nas predsednik i ostali koji su se umesali u sve ovo.
Jedna je moja Srbija, ali ovakvu i sa ovim ljudima na celu mi je sve tako mucna.

lik

pre 6 godina

gledam sinoc...negde oko 65. minuta pa do kraja, brazilci se dodaju odprlilike na 30 m od naseg gola a nasi stoje u formaciji 4-4-2 i tako idu svi prema lopti. NIKO..AMA BAS NIKO ne pokusava da napadne igraca sa loptom...NIKO.
...oni nekom da budu UZOR!?!?!?..BLJAK!!!!!!
Nema tu srca ni duse ni zelje a ni znanja.
SVI su cekali da se utakmica STO PRE zavrsi.

kajverson

pre 6 godina

pustite kvalitetu .....stvari stoje drukcije....ako ce se dobro rezimirati koje su sve momcadi ispale ,rezultat je da ste medu najgorima....svi su svoje posljednje minute odigrali sa srcem i do kraja...grizli su ,,vi niste i zato ostaje gorak okus....mitrovicevo ispricavanje saciriu koji je vidno usao nabrijan,nitko da na toj utakmici od vasih igraca malo pokazao nekim karakterom i li necim za koga igrate ,,ni jednu iskru niste stvorili na terenu u tri utakmice ,te ono trckaranje po dres nakon utakmice.....meni ko hrvatu ,zao mi vas takve gledat.....iskreno

pera puma

pre 6 godina

Stanje u fudbalu je ogledalo drzave. Odgovor na stanje u fudbalu je isti na pitanje zasto vozovi u Srbiji mile 30 na sat, mnogo sporije nego pre 70 - 80 godina.
Da ne pricamo na sta lice ostali stadioni, i tereni, pogledajmo samo stanje dva najveca 'stadiona' - ono se stadionima ne moze nazvati vec 30 godina.
Kad ulazite u JNA, smrdi urin na sve strane, oko 'rajka' blato.
A tek tereni... Jedini teren koji ima ugrađene grejace je zvezdin, to smo mi, poreski obveznici platili 'za univerzijadu' 450.000€ - naravno da to ne kosta toliko, ali toliko smo platili...
I, naravno da nije u funkciji, nije povezana kotlarnica jos od 2009, sad je to verovatno sve zardjalo, pa bi moralo ponovo da se kopa...
Nema fudbala dok prosecna plata ne bude 1000e, a to nece biti nikad, tako da... Nema svrhe loziti se...

beograd

pre 6 godina

mnogo puta su nas izneverili tako da teško može da se desi izuzetak od ovog pravila, uvek nešto malo nedostaje ali to malo je izgleda mnogo, trener i atmosfera

gojko 12

pre 6 godina

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“


>>>Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“.

majko mila...

pre 6 godina

Imam 40 godina i ove iste clanke citam bukvalno posle svakog EP i SP ako smo ucestvovali. Evo odgovora: 
N E M A M O, nikada nismo N I I M A L I.
(Bodibond, 28. jun 2018 08:18


sve isto, samo što ja imam 51.

KIZO

pre 6 godina

jedina reprezentacija na ovo turniru, od ovih kao tradicionalno fudbalerskih, koja nije napravila nikakav napredak u mentaliteti i nacinu igre. Jos uvek se igra ona stara skola fudbala kvazi strucnjaka, spora, prepusti iniciativu protivniku nakon gola i cekaj na kontru, oni su bolji itd itd itd....ostali u vremenu negde pre 40 godina. Primer napredka u filozofiji igre su hrvati. Presli nekoliko nivoa iznad svih na balkanu. Igraju do kraja bez popustanja i bez straha, disciplina i uigrana igra. a srpska reprezentacija neko improviziranje i nada, da ce nekako uspeti.

Brka

pre 6 godina

Devedesete godine su označile početak teške kriminalizacije Srbije. Generacije su stasavale u beznađu i neodgovornosti, neradu i tzv. snalaženju. U životu "od danas do sutra" ka za vreme Turaka. Bez sistema. Sa večitim pomilovanjem kriminalca. Sa tabloidima i rijalitijima i elitom koja je u stvari antielita. Rat "u kojem Srbija nije učestvovala" i u kojem je na kraju "pobedila" NATO pakt, trajao je 10 godina. Srbima su izbili oružje iz ruku (JNA) i - zato danas nema rata, a i komšije su solidno naoružane pa bi rat Srba bio besmislen. Futbal je refleksija stanja u društvu...svi Internacionalni igrači su individualno odlični, ali kada ih stviš u Srpski TIM onda se vidi dubina poimanja zajedništva - taj takozvani "nacionalni interes" i pravi "patriotizam" - ljubav prema naciji i našem običnom Srbinu. Toga jednostavno nema. Zašto gubimo utakmice? Odgovor je: ne zbog lošeg mentaliteta, nego zbog odsustva mentaliteta. Mi NEMAMO mentalitet, yato padamo u malodušnost. Nema motivacije, a ne može je ni biti dokle god vlada kriminal a kriminalci se ne hvataju i ne kažnjavaju. Pa ko normalan želi da gori i izgori za takvu zemlju? Zbog para? Pare imaju, ovo drugo, mnogo važnije, nemaju.

Milan

pre 6 godina

Ja ne znam šta nam to ubacuju u "najjeftiniji hleb u Evropi" pa nas pred svako takmičenje i utakmicu hvata kolektivna euforija? I uvek nakon toga isto tako kolektivno hladjenje i depresija. Nismo za fudbal, nikada nismo ni bili i gotovo. Podatak da su u proseku najviša selekcija na Mundijalu govori u prilog tome da smo predodredjeni za neke druge sportove. Prespori smo mi za ovaj moderan fudbal, ali baš prespori.

MaironDrake

pre 6 godina

Prednost dati novozelandjanima...Zivkovic, Maksimovic, Rajkovic, Jovic, Gacinovic, Veljkovic, SMS, dodati MIlenkovica i Radonjica ...Od iskusnijih zvati Tadica, Adema, Kostica i Matica. I krenuti u novi ciklus.

Kolarovu, Prijovicu, Mitrovicu (covek zvani treba mi 10 sansi da dam gol), Ivanovicu, Tosicu, Stojkovicu, Rukavini se zahvaliti. Imali su sansu i nisu nista pokazali.

C i n i k

pre 6 godina

Zlatni sa N.Zelanda moraju odmah da igraju,nema drugog nacina.Moramo da dovedemo i Paunovica. Ova ekipa je bila limitirana jer iako su imali neku zelju izgleda da ne znaju. Otezavajuce je i sto nisu imali selektora i trenera, uspeh je sto su i otislibna SP ako cemo realno jer znamo kakav nam je i klupski fudbal.

stevan

pre 6 godina

Kao prvo, naša struka ne valja ništa. Mi se pravimo da znamo sve, a naše znanje je prilično limitirano. Primer je sam gost u jutarnjem Milan Živadinović. Šta ćemo čuti opet od tog čoveka, šuplje priče o starletama i splavovima. Naši fudbaleri su delimično krivi zašto javnost ima takvu percepciju prema njima, ali moram priznati da me je Kolarov oduševio svojim igrama, iako je ranije prilično statičan bio. Ako ostane Krstajić i kompanija iz FSS, ne vidim ništa dobro u budućnosti. Sve treba u korenu da se seče i da se postavi sistem rada sa kojim A tim igra bez obzira na trenera (shodno sa kvalitetom igrača koje imamo) a oni su na nekim pozicijama vrhunski, a negde na nivou super lige. Sve u svemu nemamo tim, i ne igramo timski kao Hrvati recimo. Nemamo čak ni tu opsesiju, želju, volju da grizemo, budemo agresivni. Ako ti Brazil nije motiv šta jeste?! Bojim se da će se neke stvari nastaviti starim putem bez obzira na solidan kvalitet koji imamo.

Jurasic Park

pre 6 godina

Fudbal koji je prrdstavljao Milan Zivadinovic je odavno izumro. Ocito da mu to niko nije javio. I to je jedini problem u nasem fudbalu kao i celom drustvu. Fali nam update.

el

pre 6 godina

Sto se tice kvalitetnih igraca, naravno da ima, sto se tice nacina vodjenja FSS, naravno da nema. Uz ozbiljan pristup i ozbiljno ulaganje dobili bi i ozbiljnu reprezentaciju, ali mislim da ova zemlja i ovaj narod imaju ozbiljnije probleme od toga da li ce fudbaleri Srbije proci grupu il ne. Cak i da se prica samo o sportu, i tu postoje ljudi koji zasluzuju vise paznje i sredstava od fudbalera.

Pera

pre 6 godina

Fidbal je sahranio Miljanić. Kada se vratio iz Španije oformljen je kriminalni sistem u kome je važnija cena i prodaja od rezultata. A od tada A selekcija služi da podigne cenu igrača na tržištu. Omladinci koji još nisu pod šapom ponekad nešto i postignu, ali A selekcija nema šansu. Dokaz je i smena selektora pred samo prvenstvo. Zabraniti 1.ligu na 2 godine i uvesti čisto knjigovodstvo i odgovornog vlasnika. Zvezdu i Partizan ugasiti.

JT26

pre 6 godina

Pogledajte Sportsku Galaksiju Milojka Pantica na youtube-u. Tu su vam odgovori na ovo i mnoga druga pitanja u vezi fudbala, Srbije itd.

Lex

pre 6 godina

Ljudi bili smo SVETSKI PRVACI U20 i glupo je pricati o tome.Kolarov,Rukavina,Bane,Stojke...ta generacija odlazi ali imamo Milenkovica,Veljkovica,Rajkovica i jos par momaka...Sredina Sergej (moze on mnogo bolje),Andrija Zivkovic,Radonjic...Napad vec sada imamo mladog i vrhunskog Mitrovica,jos dodajte Luku Jovica,Saponjica itd. itd. Zaista imamo svetlu buducnost ali dok su nam predsednici Kokeze,Vazure,Terzici,Karadzici itd. srpski fudbal ide u propast

šetač

pre 6 godina

Cilj je bio jasan, „plasiranje u drugu faza takmičenja“. Cilj nije ispunjen. Zašto? Kažete „dali ste sve od sebe“. To znači da nemate kapacitet ili je nešto drugo u pitanju.

Koliko vidim uspešni ste u svojim klubovima, određene kapacitete ipak imate. Dakle ko je odgovoran? Onaj koji je postavio predsednika jer je birao selektora a taj predsednik poznato je da nema niti jednu kvalifikaciju da sedi na tom mestu. Nije bio vrhunski igrač, nije bio trener, selektor, nije obrazovan ne govori jezike, dakle jedno veliko ništa.

Selektor, nema trenersko iskustvo, nema kapacitet da vodi tim na ovako ozbiljnom takmičenju. Da vidimo stručni štab? Sve anonimusi jer koji ozbiljni profesionalac bi učestvovao u svemu ovom.
Oterali ste čoveka koji je ispunio cilj, odveo vas je u Rusiju a vi ga šutnuli jer želite da koristite reprezentaciju kao sajam da menadžeri izlože svoju robu.

Ono što je najstrašnije reprezentacija je is politizovana i koristi je onaj koji je na vrhu piramide za svoju dnevno-političku manipulaciju masama.

Lika

pre 6 godina

Ovo je realno uspeh za nas fudbal, i po meni nisu se obrukali trebali su drugo poluvreme protiv Švajcaraca malo bolje da odigraju ali eto nisu i to je to.Brazil jednostavno ima mnogo dobrih fudbalera oni mogu tri slicna tima dovest na prvenstvo, njima je jedan Filipe Luis rezerva, igrac koji je igrao i igra u naj jacim Evropskim klubovima.

Deki

pre 6 godina

Glasao sam ne, iako želim da. Jednostavan razlog je to što naš narod ne želi drugačije. Sve u državi polazi od naroda ka vlasti i dalje. Mi prvo moramo da napravimo mnogo bolju ligu. Svi naši reprezentativci su školovani u našoj ligi (ima izuzetaka, Prijović, ranije Subotić), a to je liga u kojoj se igra veoma spor fudbal. Naša reprezentacija je pokušala nešto moderniji fudbal na ovom prvenstvu, ali se to ne menja tako lako. Da je Muslin trener, igrali bi protiv Brazila bunker i možda bi bolje prošli, ali ni to nije rešenje. Koreja je dobila Nemačku jer ljudi mnogo trče (slažem se da Nemci nisu jaki kao pre), ali tvrdim da mi ni ovakvu Nemačku ne bi dobili. Znači, privatizacija naše lige, ali to ne želi ova vlast, znači narod...

vlada

pre 6 godina

Apsolutno ima. Lepo je Aca Stojanovic rekao za Svajcarske novine uoci naseg meca sa njima da je Svajcarska favorit samo zato sto igraju zajedno vec 6-8 godina. Imaju kontinuitet. Treba zadrzati ovaj par stopera u kvalifikacijama (Milenkovic i Veljkovic) pa da se uigraju kako treba, na golu treba vec polako dati shansu nekom mladjem,Stojketu hvala za sve (najkonstantniji reprezentativac zadnjih 10 godina). Treba forsirati SMS-a, dodati mu i Maksimovica, uz Matica i Milivojevica za sredinu ne brinem. Mitar je pokazao koliko ujeda za reprezentaciju, a to se ne vidja cesto kod nas tako da mora da ostane starter, dok se ne pojavi neko bolji.

coldplayer

pre 6 godina

@brarik
Majstore,navedi igrace koji su bili na sp i koji su bruka i sramota i u prolazu su?Vecina njih je bila prvak sveta u mladoj kategoriji.Bruka si ti i takvi koji nista drugo ne znaju u zivotu vec da omalovazavaju druge.Da nam dodje Murinjo opet bi ga ispljuvali ovde kao nesposobnog.Da nisu trebali da nam igraju ovde S.Mitrovic,N.Kiksara Maksimovic,Z.Bambi Tosic i ostali znalci koji su igrali kod onog proslog fosila koji je sa ostalim fosilima naseg fudbala od Djorica,Pizona,Santraca itd unistavao fudbal prethodne tri decenije.Oni koji znaju samo da stave deset igraca u odbranu i da prodju eventualno jednom centar pa sta bude.Prvi put se desilo posle ko zna koliko vremena da je neko poveo sve igrace koji trebaju da idu.Imas ankete pa vidi i komentare.E sad sto mi popljujemo sve za svaku gresku ili poraz to je druga stvar.Imao je ono sto vecina vas nema da povede mlade igrace i proba da igra za premenu malo smelije.Nesreca je jedina ta sto je tu bio kratko i tim nije imao kontinuitet igara sto se videlo na sp.Da nam je ostao Muslin imali bi 0 bodova i barem 10u mrezi stim da bi igrali cistu bunkericu,a vi ga ovde pljuvali noc i dan.Hvala bogu imamo mozak a ima i yt pa pogledas formacije i igrace kod oba trenera i onda vidis ko je menadzerski trener i ko je kako igrao.Ako ne vidis onda je to vec tvoj problem.

Glas razuma

pre 6 godina

Najveca uzdanica srpskog fudbala je Sergej Milinkovic Savic. O kakvom se asu radi i koliko nada u njega ima pokrice videli smo u njegovim dosadasnjim utakmicama za reprezentaciju. Inace kladio sam se na poslu da nece nista uraditi na SP. Nije dao gol, nije asistirao za gol. Nije nad njim sudjen penal. Uzeo sam 100 evra pre pola sata. Krstajicu, drugi put me pitaj ako ne znas.

petar

pre 6 godina

Treba vam jedan ciklus s pravim izbornikom da postanete respektivna reprezentacija.I mi smo ispadali u grupnoj fazi natjecanja sa skoro istom momčadi kao sada.Propustili ste šansu s Švicarskom a Brazil je ipak bolji da bi protiv njih tražili prolaz u slijedeći krug.

Mare

pre 6 godina

Ako se vec bavimo ozbiljnom temom poput ove, apsurdno je pitati ove ljude.
Srpski fudbal ce imati smisla ako se vrate već pobegli treneri kao što su Antić, Stanojević, Paunović itd. Pogledajte samo kako igraju Koreja, Iran, Maroko, tu se vodi racuna o svim detaljima, dakle znanje i posvecenost.
Paunovic je 2015. vodio racuna o najsitnijim detaljima do te mere da se prilikom izmene, igrac koji izlazi nalazio kod korner zastavice da bi trosio vreme, a da ne pricamo o kondiciji, uigranosti,tecnom protoku lopte i neizbezni motivacioni govori koji su prilagodjeni nasem temperamentu. Te godine psiholog reprezentacije je pre pocetka sampionata rekao da cemo biti prvaci sveta, dakle dobro radis, verujes, pobedjujes. E kada takvi ljudi budu vodili nas onda imamo cemu da se nadamo.

Darko

pre 6 godina

Veljka Paunovića za selektora i da ponovo okupi mladu generaciju. Dati mu slobodu. Stati iza njega. Matori manekeni da odu iz reprezentacije. Sistemski rad 4 godine i u Kataru da se nadamo najboljem. Samo tako ima nade.

Mitar

pre 6 godina

Ako ćemo objektivno i realno, naš fudbal nikada nije bio vrhunski, niti će biti. Da bi to postao trebaju nam školovani treneri za rad sa mladima, a ne samozvani stručnjaci kao Živadinović i slični, koji iznose nerealne procene o mogućnostima našeg tima i time podižu očekivanja kod naroda. Nemamo igrače koji su nosioci igre u najvećim klubovima, a to govori o kvalitetu. Na ovom SP smo još i dobro prošli, makar smo uzeli 3 boda. Za nas je uspeh i sam plasman na veliko takmičenje, sve preko toga je samo bonus. I pre svega, da bi se stvari pokrenule, potrebna je dekriminalizacija fudbala u našoj zemlji. Ne samo fudbala, nego čitavog društva...

oz

pre 6 godina

Igramo prevazidjen fudbal, igramo sporo, nemamo kondicije, nemamo organizatore igre, nemamo alternativno resenje u napadu ako primarno zataji...

Milan

pre 6 godina

Bez obzira na ishod, ovo je prvi put posle mnogo godina da sam mogao da kažem da sam uglavnom zadovoljan igrom naše reprezentacije, i nadam se da će u tom pravcu i nastaviti!

Krle

pre 6 godina

Klupski ili reprezentativni?
Klupski nema, dok god postoje Partizan i Zvezda u ovom obliku, i dok god fudbal sluzi za izvlacenje novca poreskih obveznika u privatne dzepove i u stranke, a dve grupe navijaca kao paravojske za zastrasivanje, dilovanje, reketiranje, obracunavanje, paljenje, rusenje. Pored toga, da bismo imali lige u fudbalu, mora da se promeni princip delegiranja funkcionera i sudija, da lige dobiju takmicarski smisao, da ljudi pocnu da dolaze na stadione, obicni ljudi s akupljenom kartom, a ne ovi sa znackama i unetom pirotehnikom i njihovi zaludeli sledbenici, da se decentralizuje fudbal itd itd.
Znaci, klupski fudbal nema perspektivu, a reprezentativnog ce uvek biti. Sirotinja ce uvek igrati fudbal da proba da zaradi i pobegne od sirotinje, izvoz dece ce se nastaviti, bice reprezentacije.

Zeljko

pre 6 godina

Hajde dosta vise pljuvaci!!!!Nas fudbal ima dobru buducnost.Momci su odigrali u skladu mogucnosti tako da je sasvim ok.Svabe ispali u najlaksoj grupi pa nije smak svijeta.Treba dalje forsirati omladinu sa par iskusnih i sigurno se kvalifikujemo na EP.Ja drugu reprezentaciju nemam!ZIVJELA SRBIJA i REPUBLIKA SRPSKA.

Kajgana sa slaninom

pre 6 godina

Nadam se da ne.
Svako vece takmicenje na kom nema nase reprezentacije i politicko-privrednih delegacija koje se slepaju uz nju je bolja opcija za uzivanje u fudbalu.

Salence

pre 6 godina

Kratka analiza nasih neuspeha:

1. Igraci su mediokriteti, a ne zvezde

2. Mediji proglasavaju mediokritete za zvezde

3. Mediokriteti to citaju, i sami pomisle da su zvezde

4. Mediokriteti odigraju katastrofalno

5. Mediji krive sudiju, travu, Albance, Vatikan, raspored planeta suncevog sistema, antisrpsku zaveru

6. Stavke od 1 do 5 se ciklicno ponavljaju, godinama i decenijama

Nikola

pre 6 godina

Nema. Zna se za koje pozicije na terenu su visoki i skočni igrači a za koje su niži i okretniji igrači. Ali mi forsiramo bandere na svim pozicijama.

Jim Beam

pre 6 godina

Tim je generalno mlad, sem 2-3 igrača svi bi trebali da dočekaju sledeće svetsko prvenstvo. Problem je što će u međuvremenu prodefilovati 30ak igrača da bi se nabacila cena. Da odigramo sa ovim momcima sledeća dva ciklusa (EP i SP) i pustimo ih da se uigraju, bili bi barem 50% bolji. A ne da centralni bekovi prvi put zajedno igraju protiv Brazila, a momci na sredini da nemaju 45min zajedno na terenu pred SP. Švajcarci nemaju ništa bolji tim od nas, naprotiv, ali oni igraju u toj postavi jedno 5-6 godina i tačno se zna ko šta radi i šta se od koga može očekivati. Kada doguramo do tog nivoa, moći ćemo da prolazimo grupu realno. Za nešto preko toga, da se ne lažemo, trebaće nam dodatni kvalitet.

Moca

pre 6 godina

Ne bih se složio da je grupa bila laka kao što se sugeriše na kraju teksta. Glavni favorit za titulu kao i četvrtfinalista prošlog EP su ozbiljna konkurencija. Što se nas tiče, kvalitet generalno imamo ali je potrebno još uigravanja kao i iskusniji selektor, uz odstranjivanje nekih manje kvalitetnih igrača iz ekipe.

Stepski vuk

pre 6 godina

Imao bi buudcnost ako bi uspeo da se otrgne od politike i kriminala. Ili drugim recima, ako bi se smanjila korumpiranost. Za sada ne vidim da se to desava... :(

cukce

pre 6 godina

Nema, zbog FSS-a i ljudi koji sede u njemu, smenise selektora koji nas je doveo posle 8 godina na veliko takmicnje i za selektora postavise coveka koji nije ni petlice trenirao! Pogledajte kakva imena sede na klupama ostalih selekcija, pogledajte na primer Iran koga je doveo za selektora. Drugi problem je u koji sve vise i vise verujem a to je da menadzeri preko FSS-a seletiraju tim. SMS se nije video. I dizanje tenzija u medijima pred utakmicu sa Svajcarskom je van svake pameti. Protiv Brazila se nije moglo, Brazil igrao sa 50%, a mi sansu nismo stvorili.

milos

pre 6 godina

Svidelo se to nama ili ne ali Ljajic je igrao opustenije i bolje od Sergeja na primer. Tosic nije smeo da dopusti da primimo drugi gol protiv Svice. Start za crveni pa ko ga .... Malo bolja kondicija jer se videlo da smo nekako tromi i spori i zamolio bih ako iko od igraca cita ovo : NE DAVITE TOLIKO SA LOPTOM. Dva tri kontakta i dodaj a drugi nek prilaze za to vreme ili da se otkrivaju. Sve u svemu mnogo mnogo bolje nego pre!

el pecador

pre 6 godina

Ljudi ja stvarno ne razumijem ovo vase: ugledajte se na Hrvate, igraju srcem bla bla..meni je nejasno da vi ne vidite tko igra za Hrvatsku a tko za Srbiju. Vi stvarno mislite da smi tu negdje ali eto mi imamo srce. U tome je problem.

Kontras

pre 6 godina

nastavak:

Utisci dobri:

Milenkovic, Bleki je maestralno odigrao za svoje godine, on je buducnost. Kolarov dobar, borben. Treba ga sacuvati bar za kvalifikacije i naredno EP ako se plasiramo, a verujem da hocemo. Tadic dobar. Mitrovic dobar, Srbija ima dobrog standardnog centarfora. Kostic, Tosic i Veljkovic solidni. Ljajic prosecan, moze on bolje i bice bolji. Nadam se da ce Zivkovic, Radonjic, Jovic i Gacinovic sa pomenutima ciniti okosnicu reprezentacije.

Da li srpski fudbal ima buducnost?

IMA AKO se sredi stanje u Savezu, klubovima, ligi koja je neregulatna skoro svake godine, sudijskoj organizacijiako se poradi na regularnosti. SKORO SVE mora da se menja.

Bitno je povezati ovo SP sa buducim EP i imati kontinuitet. Potrebno je zvati samo i iskljucivo igrace koji hoce i zele da daju 100 posto na terenu.

Neshvatljivo mi je da imas priliku da igras protiv Brazila na SP, a da se vuces ko mrcina. Moraju da pokazu zelju, nek se ugledaju na hrvate. Napraviti pobednicki, takmicarski mentalitet u fudbalu.

Selektoru se zahvaliti i traziti nekog novog trenera. Boljeg, stratega, autoriteta, motivatora.

Aleks

pre 6 godina

Nekad, za 500 godina, kada menadzeri ne budu krojili tim i sastav, kada najbolji strucnjak bude vodio nacionalni tim, kao sto je slucaj u vaterpolu, kosarci, odbojci.... igrace se pravi fudbal.

tunegde

pre 6 godina

Pod hitno na mesto selektora dovesti Vahida Halilhodzica ili nekoga sličnog koji će izbaciti sve menadžere u i oko tima i naterati igrače da se trude i zalažu i što je najvažnije- odstraniti manekene iz igre.

Perex

pre 6 godina

Nisam od onih koji će odmah da pljuju, mislim da ova reprezentacije ima buducnost, ali ovo mi je zasmetalo: "Fudbaleri i stručni štab su uoči SP isticali da je sâm plasman na Mundijal veliki uspeh i da je sve preko toga premija, ali s obzirom na grupu i imena igrača ipak ostaje žal bar za plasmanom u osminu finala."
To da smo se plasirali znali smo od oktobra prosle godine i po ovoj logici nismo trebali ni da se spremamo za prvenstvo. A i ovim se zanemaruje loš učinak Mladena Krstarica na mestu selektora, neko bi iz ovog pomislio da nas je on odveo na Svetsko.
Sve u svemu, odigrali smo malo slabije od ocekivanja, pogotovo u drugom poluvreme protiv Švajcarske, za sta je najodgovorniji selektor za lošom taktikom, ali i to je nekako u javnosti ostalo u senci sudije i Albanaca. Krstajic je taj koga treba kriviti, a za ove igrače mislim da mogu napraviti neki veći uspeh u buducnosti, naravno uz dobrog trenera.

Demba Ba

pre 6 godina

Ima buducnost, ali nema bekove..
CB - Milenkovic, Veljkovic, Spajic, Savic, Nastasic (i sigurno jos nekog kog sam zaboravio)
LB - Rodic i ?? trebalo je Antonov, ali se raspao prosle sezone u Partizanu, nadam se da ce da se pronadje ove sezone..
RB - Gajic, ako bude standardan ove sezone u Bordou, ili ode negde gde ce imati sansu. (Ako zna neko jos nekog RB nek dopuni, ja zaista ne znam)
DM/CM - Milivojevic, Matic, Radoja (sad treba da ode iz Selte i da igra), Grujic (ako bude igrao negde, jer po meni ni na ovo prvenstvo nije trebao da podje), Sasa Lukic (ako i ove sezone napreduje kao prosle) i Maksa (valjda ce da ima minuta gde god).
AM - Sergej, Ljajic, Pantic (po meni ima potencijala, ali nije jos za A tim)
Wing - Tadic, Kostic, Radonjic, Zivkovic, Mijat.
CF - Mitrovic, Prijovic, Luka Jovic i neko od talentovanih klinaca, imamo ih, e sad kako ce da se razviju dalje - videcemo.
P.S. ako neko ima dopunu spiska, ali realno - ne sprdnju, neka dopuni.
Pozdrav.

Panj 58

pre 6 godina

Susjedi pozdrav iz Rh. Dobro ste igrali ali lopta nike htjela u gol! Vama fali napadac! Mitrovic je strasan u skok igri ali nogom nula! Prespori ste u sesnajstercu, petljali su mjesto pokusavali iz prve sut

nemam pojma

pre 6 godina

Odgovor na ovo pitanje se sam daje, kada se u obzir uzme par cinjenica. Kao prvo, Srbija je po svim objektivnim merilima oduvek bila sportska nacija, ne postoji nijedan objektivan razlog zbog koga bi nasi sportisti briljirali u ekipnim sportovima, tenisu etc., a samo u fudbalu, sportu svih sportova, odjednom, eto, ne bi. Kao drugo, rezultat juniorske reprezentacije pokazuje da je buducnost srpskog fudbala u odlicnim rukama. Pa koja je onda razlika? Pa u tome sto je fudbal jedini sport u kome se vrte ogromne sume novca. Samim tim, fudbal predstavlja arenu u kojoj se, osim sporta, igra i interes velikog broja ljudi koji taj novac vrte. I tako se stvara apsurdna situacija u kojoj fudbal, koji zbog strasti navijaca i vaznosti tog sporta i omogucava generisanje tih ogromnih svota novca, potpada u drugi plan. Zato su ostali timovi igrali, a nas tim je bio na terenu zbog tendera. Nista mnogo bolji nisu bili Brazilci, pritiskali smo ih 10 minuta u 2. poluvremenu, nisu znali gde su. Ali brate, kad imas selektora koji ne menja igraca koji nije imao kontakt s loptom u prvom poluvremenu kao sto je Sergej, onda je jasno da to ne radi ni iz gluposti, ni iz neiskustva, vec iz svog i interesa drugih ljudi. Ima srpski fudbal buducnost, i te kako, i imace ga od onog dana kada ljudi iz senke, koji upravljaju savezom, shvate da ce zaraditi puno vise novca kada omoguce reprezentaciji da igraju kao jedan, i stave ponovo fokus na ono zbog cega su i oni na terenu, i mi pred ekranima - fudbal.

jadeni

pre 6 godina

jucer je Josko Jelicic na htv2 u emisiji nakon utakmice dao bolji , racionalniji i smisleniji ofgovor na ovo i povezana pitanja od bilo koga u Srbiji, na portalima i sl. . Svakako pogledajte...i odgovor je naravno da ima..pod odredjenim uvjetima naravno.

JPR24

pre 6 godina

Nisu mi jasni oni koji prizivaju Jokanovica, Paunovica ili Piksija za selektora. Cini se da oni cekaju pred vratima a mi samo treba da ih pozovemo...Ljudi, oni kostaju i to puuuuno kostaju. Piksi pogotovo.Cak i da nekim cudom odresimo kesu i angazujemo nekog od njih za velike pare, isti ovi koji ih sad prizivaju bi mracili kako nam se djeca ljece sms-ovima a tamo neki treneri guraca lopti naplacuju nekoliko utakmica godisnje, plus putovanja na utakmice da se poprica sa reprezentativcem, pa dnevnice, hotel...Sto to treba ijednom od gore navedenih? Ima jedan majstor u Banjaluci koji kad ugovara posao kaze; ovo ti moze biti obavljeno brzo,kvalitetno i jeftino...izaberi dvoje. Tako je i sa selektorom.
(Velibor, 28. jun 2018 11:25)

Neka kostaju. To nije problem. To se zove investicija. Ulozis pare u sposbne ljude, pustis ih da rade, prvi solidan rezultat ( ne treba tu da bude titula ), kontinuitet, i to donosi pare, od raznih sponzora, od boljih prijateljskih itd...

Big Salamy

pre 6 godina

Kakav je ovo naslov?
Pa naravno da ima budućnost.
Likovi koji ga vode nemaju budućnost.
Fudbal i talentovani klinci uvek imaju.

brarik

pre 6 godina

Kakva budućnost kad tim vode menadžeri, secikese, muljatori... Prvo, sam selektor je bruka i ne znam odakle mu obraz da prihvati funkciju?! Naročito se istakao sa oni bedžom zastave Srbije na sakou (nadam se da nije bio bežd SNS).. Pola igrača je u rep. samo u prolazu - bruka i sramota ko sve igra.. Srbija je država u kojoj liga nema kredibilitet, klubovi u dugovima do guše i funkcionišu preko nekih tamo računa, ovi igrači koji igraju u evropi su osrednja klasa i ništa posebno.. nemamo duh reprezentacije i dugo ga nećemo imati, naročito NE dok ne razgraničimo patriotizam i šovinizam..

Kole

pre 6 godina

Mi moramo ligu dovest u red, prvo da bude regularna, drugo huligane proterat sa stadiona, da na stadion ljudi dolaze sa malom decom, da deca od malena zavole fudbal, mora se napravit fudbalskih igralista gde deca mogu besplatno da igraju fudbal i sutiraju loptu, a ne da placaju termine, besplatno imas na Adi i uglavnom dalje, medu zgradama ima koseva malo fudbaskih terena.Prisiljeni smo da saljemo decu u skolu fudbala a to je za nas u vecini opterecenje za budzet.

HM

pre 6 godina

Naš fudbal imaće budućnost kada cilj bude pobeda, a ne izložbe igrača. No, pošto u svim segmentima našeg društva nisu važni kvalitet obavljenog posla, opšti ciljevi društva i slično, već besomučno trpanje para u ko zna čije džepove, načekaćemo se za suštinske promene u fudbalu.

Navijač

pre 6 godina

Srpski fudbal nema nikakvu budućnost. Pogotovu nema sa ovim ljudima u FSS, sa trenerom bez dana trenerskog staža, sa ovakvim igračima koji na utakmicu za reprezentaciju idu kao u provod na nekom splavu. Nema budućnost u ovakvoj državi gde se prave vrednosti ne vrednuju. Imali smo priliku pre tri godine da se nešto uradi, da smo Paunovića i njehove klince prebacili u A selekciju. Ali nismo, rasturili smo ih po belom svetu i prodali u bescenje.

mostarac hrvat

pre 6 godina

Sinoć je Joško Jeličić na HRT-u priličito nahvalio reprezentaciju Srbije, u smislu da ima tj.da on vidi da ima nekog ''štofa'' od kog se može graditi budućnost. Nije puno ni slagao, istoga sam mišljenja, ipak vi ste nakon dosta godina izbivanja bili na nekom velikom takmičenju pa je mislim sama pojava biti tu uspjeh. Nedavno sam rekao kako s jednom pobjedom možete očekivati plasman oko 20.mjesta! Jedino mi nisu jasni ovi koji su cijelo vrijeme tvrdili da su HRV i SRB tu negdje a kao neke parametre su uzeli klubove gdje igraju igrači i slične gluposti! Ma mislim ljudi, halo? HRV je prva liga svjetskog nogomete! Svako dobro u budućnosti pa da se još ponekad sretnemo. Derby je derby, jel tako?

don

pre 6 godina

Ljudi spustite loptu. Alo bre to je bio Brazil.

Drugo mi trebamo biti zadovoljni da smo bar ta 3 boda uzeli.

Nama fudbal kao sport neide sto se košarke tiče tuj smo jaki ali fudbal ne.

Samo govorim istinu

Pedu

pre 6 godina

Zavrnuti sve slavine fudbalu, i prepustiti to menadžerčićima i njihovim manekenima da finansiraju.
Lovu preusmeriti na nešto što daje rezultate....Španovićka, košarka, odbojka, vaterpolo.

Na fudbal zaboraviti totalno.

Spavac

pre 6 godina

Sinoc sam gledao ko zastupa startnih 11. Bavite se tom temom malo i sve ce vam biti jasno. Srbija buducnost nema. Zar je moguce da se niko zapitao nije kako je moguce da su transferi iz Srbije jedva milion evra, i to za najvece talente?? A u susednoj Hrvatskoj redovno preko 10 miliona. Apolon zna.. Pametnom dovoljno.

Lokator

pre 6 godina

Kokeza, Krstajic i svi da se sklone iz srpskog fudbala i mozda fudbal ima buducnost.Mora da se trazi odgovornost Kokeze zbog smene Muslina.

ivcha1976

pre 6 godina

Uvek ista prica - tim od najboljih pojedinaca, ali gde je tim? Fudbal je kolektivni sport i bez timske igre dzaba pojedinci.
To je razlog zasto je Juzna Korea potukla Nemacku juce - igrali su svi kao jedan, borbeno, srcano, pojedinac je bio tu da odradi deo slagalice a tim da pobedi utakmicu.
Ja to nisam video kod nas, kod Argentine, kod Nemacke...zato i nismo tu gde mi predpostavljamo da bi trebali biti.

Čvarkov

pre 6 godina

... Ima budućnost? Pa, mi smo u zoni sumraka, mi smo nebeski narod, prosvetitelji univerzuma... ma, dajte, kakv fudbal, kakvi bakrači, budućnost je u Karlingu!

Lipifi

pre 6 godina

Naš fudbal ima budućnost, ali nema dovoljno prostora da iznesem svoje mišljenje šta, u mojim očima, treba da se promeni.

Za početak bi bilo dobro da se angažuju pravi talenti, a ne igrači po preporuci menadžera i FSS.

samorealno

pre 6 godina

Evo bez ulizivanja kao vecina mojih zemljaka.

Na B92 navracam jos od 2008.i od tada uvijek ista prica.Sve ove godine precijenjujete svoje igrace i ne gledate realno na njih,bar velika vecina vas.
Kad se samo sjetim kako ste pisali "kakav bre Modric,Krasic je za njega klasa" ili "kakav Rakitic,Jovanovic je tri koplja ispred" i stotine takvih komentara.Te menađeri,te nemamo sistem,te Hrvati ginu za svoju reprezentaciju a nasi ne iako su po kvalitetu li-la.
Istina je brutalna a to je da ste europski prosjek i to ako,sve ove godine.
Sad se lozite na mlade sa Novog Zelanda isto ko sta smo se mi lozili na mlade kosarkase koji su osvajali prije par godina europska prvenstva a od njih je na kraju isplivao u kvalitetnog kosarkasa jedino Dario Saric.
Reprezentacija vam je upravo tamo gdje joj je mjesto a iskreno ne vidim ni da vam dolaze neki kvalitetni igraci,stavise,mislim da vas odlaskom Kolarova,eventualno Matica i jos pokojeg igraca,ceka jos gori period.
Dabogda se je prevario ali ako se gleda nepristrano to vam je cjela istina.
Budite ponosni na kosarku jer tu ste u svjetskom vrhu.

Fake news

pre 6 godina

Kako nas (mediji) vode u propast pa to je sramota. A sto ne bi fudbal u Srbiji imao buducnost? Hrvatska je bila druga u grupi u kvalifikacijama i iza Islanda a gde su sad? Sta su uradili? Promenili trenera i stabilizovali situaciju i napravili sistem. Sta je resenje kod nas ne znam ali znam da be treba samo kukati. Pa mi smo bili svetski prvaci u mladjim kategorijama. Vidite koliko ljudi je bilo u Rusiji da gleda nase? Dajte malo optimizma, vere.

Toni B.

pre 6 godina

Nema, jer je to privatna reprezentacija, to nije reprezentacija srpskog naroda nego pojedinaca. Krstajic je dobio posao preko veze ali i neki igraci takodje. Islo se samo na to da pojedini igraci daju gol da bi se bolje prodali, to je bila taktika nase reprezentacije. Rezultat u Rusiji je po meni ok s obzirom na okolnosti. Ako Krstaja ostane, to je znak da u nasem fudbalu nema vise sportskog duha, samo interes.

phrm

pre 6 godina

sada sam gledao komentare posle prve utakmice pa posle 3.
Uglavnom tu se vidi karakter naroda koji se menja kao na slavini topla i hladna voda.
Sergej i Muslin primer. POsle prve je bilo Sergej Zver ako sto je Muslin otisao a posle 2. i 3. pravda za Muslina.
Tako mi deluje i karakter fudbalera.
A bez karaktera slabo ide u zivotu, kad nemas stav , kad nemas svoje ja nego na osnovu nekih povrsnih stvari zakljucis sve.
Ja verujem da imamo buducnost ali ne zbog sistemskog rada nego zbog talenta za sport i zeljem za dokazivanjem nasih sportista. savez, politicare i afere to necu da nesto puno komentarisem. MOlim za objavu komentara,potrudio sam se :).

room 1408

pre 6 godina

Niti je imao,niti će imati.U budućnosti svaki nad plasman na veliko takmicenje(u kojim ćemo isključivo popunjavati broj),slavice se kao osvajanje istog.Fudbal je igra koju generalno mi Srbi ne znamo da igramo.Za uspeh u ovom sportu gde se obrću nenormalne pare treba da imaš:
1.Bazu igrača
2.Treba da imaš infrastrukturu
3.Treba da imaš struku,funkcionere kvalitetne
4.Treba da imaš financijsku moć
5.Treba da imaš kvalitetnu ligu(ne mora da bude u rangu lige 5,ali ni na nivou livada lige)
6.Treba da imaš ugled u svetu sto se tiče ovog sporta(fer sudjenje)
7.Treba da imaš jaku omladinsku školu fudbala(trening kampove,škole fudbala)
8.I na kraju sto je ujedno najbitnije treba da imas “moć” da oteras “menadžere”,”navijače”,”biznismene”,...iz ovog sporta,..
Znate kad će to biti?Mozda negde 4687 godine ako bude uopste na ovim prostorima naše nacije,...

konto

pre 6 godina

Nažalost, verovatno da ima istu budućnost kao što je imao i prošlost i sadašnjost. Nema žara u našoj igri, nema neke prepoznatljive tečnosti, igra nam je tvrda, spora, bezidejna. Kao nešto taktiziramo a u toj taktičnosti mi uvek izvučemo deblji kraj. Ja lično ne mislim da je problem u zalaganju, mislim da se momci trude i trče, problem je u samom mentalitetu i pristupu igri, načinu razmišljanja, nema hladne glave i vatre u srcu. Naravno, dok je menadžerskih kombinacija izlišno je bilo šta drugo i komentarisati.

Lupiga

pre 6 godina

U sustini tu su dva problema: 1) srpski fudbal ne vode oni koji znaju nego oni koji mogu (tj. oni koji imaju moc), 2) Srbija nije fudbalska velesila - moze da parira svima samo uz trud, rad i pozrtvovanje a ne da se ocekuje pomoc od "nadnaravnih" sila - kad svi shvatimo da lezemo u krevet koji smo sami napravili (i prestanemo da se zalimo na belosvetsku nepravdu) tek tad ce da bude bolje - i u fudbalu i u drzavi. Prvi korak u svakom oporavku je da se realno i trezveno prihvati situacija u kojoj se fudbal (ili drzava) nalazi: da se znaju prednosti, mane, sposobnosti, sklonosti - bez velikih "proklamacija". Kad konacno "obujemo" cipele koje su nam "po meri" (ni prevelike ni premale) moci cemo normalno da hodamo.

igor

pre 6 godina

ako budemo imali milojevica za selektora da imamo biducnost nije navijacki covek zna posao a ovoaj nikoga nije trenirao i pravo u a selekciju Srbije nije trenirao ni seoski klub ali to je srbija !

Vela

pre 6 godina

A sta je svijetla buducnost? Ako pod tim podrazumjevate finale svjetskog i evropskog prvenstva, onda nemamo...a ako mislite na redovno ucesce na tim prvenstvima, onda imamo. Budimo realni, neka oni imaju kontinuitet igranja velikih takmicenja i ja sam zadovoljan, sve preko je bonus.

Lucidni decko

pre 6 godina

Klasicno lozenje juce tekstovi idemo dobijamo i slicno. Danas imamo li buducnost, u odbranu orlova i slicno.. Sad pauza pa ponovno lozenje za 8 12 godina...

Mizuno

pre 6 godina

Nisu problem fudbaleri i to dal imamo talenta . Problem je sistem koji je u nasoj drzavi... problem su politicari koji se mesaju u sve i svasta a nemaji nikakvu odgovornost najbolji pokazatelj je smena Muslina koji je bio prvi u grupi za kvalifikacije i samo neki strucnjak iz saveza da objasni zasto je smenjen Muslin a imao je rezultate.... tako da kada se sistem bude promenio u Srbiji( a nazalost to se jos nece u skorijoj buducnosti dogoditi) I vrednuje znanje i kvalitet a politicari budu odgovarali za prevare i malverzacije onda ima spasa za sve nas.....

DG

pre 6 godina

Ne sprovodi se anketa sa narodom koji mijenja mišljenje kako vjetar duva!
Igramo odlično, samo još da otjeraju Muslina! Svima valja SMS samo nama ne valja. Konačno! Ipak, žao mi je što otjeraše čovjeka ali sad ćemo konačno igrati fudbal. Nas Čile i Maroko dobijaju u prijateljskim utakmicama, pa mi gola nećemo dati na prvenstvu. Ko se kladi vrijedi probati, Srbija ne daje gol kvota 35. Drugo je Njemačka, ona može gubiti prijateljske, oni igraju kad treba! Bravo Kolarove legendo! Konačno igramo fudbal. Dajte Brazil da se igramo! Igramo polufinale, ajmo momci! Ma naša igra je očaj. Pakujte se i kući, nema šta da tražite protiv Brazila. Musline vrati se! Sve ti je oprošteno! Muslin je bio u pravu! Da je on bio selektor, prošli bi grupu.

Doktor

pre 6 godina

Evo sada hladne glave nekoliko komentara:
1. Čime je to Krstajić zaslužio da bude selektor nacionalnog tima? Ama baš ničim i zbog toga mora da ode i on i onaj koji ga je doveo. Čovek je svojim neiskustvom direktan krivac što nismo prošli grupu - npr. da nije brzopleto proćerdao remi protiv CH mi bismo prošli dalje (i izbegli onu bruku).
2. Mora se dovesti selektor sa znanjem i autoritetom,i to za ceo 4-godišnji ciklus. Npr. Paunović, Antić, Jokanović, ko od njih hoće da se ozbiljno prihvati tog posla. Cilj mora da bude jasan- da postanemo prvaci sveta (kao Paun sa mladima što je od prvog dana postavio cilj jasno i glasno).
3. Imamo mlade igrače koji su odlični, prvaci sveta, ali sa kojima se mora raditi, napraviti ozbiljan TIM koji će kroz kvalifikacije da pobeđuje redom i stekne samopouzdanje i da uđe u top 15 na fifa listi.
4. ovim matorima se redom zahvaliti (bane, kolarov, tošić, stojković), jedino zamoliti Matića da ostane kao kapiten i vođa (naravno i Tadića i Ljajića).
5. najteži zadatak- ponovo izgraditi kult reprezentacije, da se gine za taj dres a ne onako anemično ko juče.

Miki

pre 6 godina

.."sa igračima iz najboljih evropskih klubova poput Mančester junajteda, Rome, Lacija, Zenita, Benfike"
Ajd još MUTD, ali ostali su prosek, a ne najbolji ev. klubovi

Draza_Olmajti

pre 6 godina

Dokle vise Zivadinovic? Ima li neko strucniji ili je poenta zivota postao rijaliti program? Uzas sta se namece u medijima i ko se sve propagira kao strucnjak,car,legenda,bard...

MRMOT

pre 6 godina

Ima, ali treba pustiti na miru onog ko bude radilo sa podmlađenom selekcijom.
Gledajte šta će Nemci da rade u naredmom periodu i prepišite, ne izmišljajte toplu vodu i rupe na saksiji.
I najbitnije-jedan selektor koji će imati podršku a ne da se pita cela nacija na čelu sa Karleušom.

Adam

pre 6 godina

Što se tiče igračkog kadra imaćemo uvek.Ali sa ovakvim ljudima u savezu i ovakvim osećajem odgovornosti (šta ima veze što nisam vodio ni jedan klub,mogu da vodim reprezentaciju i da mi prva zvanična utakmiza bude baš na mundijalu) nemamo niti ćemo ikada imati.

vladimir

pre 6 godina

U ponudjenoj anketi sam glasao sa ne. Ne zbog neke ljutnje, besa, inata. To je realno gledajući da smo država koja se stalno brojčano smanjuje a mladi odlaze. Ima tu i drugih faktora, ali ovaj je, čini mi se, presudan

Tatum

pre 6 godina

Naravno da nema budućnost. Manite nas više najglupljeg sporta na svetu i počnite da ulažete u košarku, vaterpolo, odbojku, rukomet, atletiku...ili još bolje da se ulaže u stvari od suštinskog životnog i društvenog značaja.

Svi do jednog vrede po 100 miliona, ej bre? Gde ode ovaj svet? Na stranu što su svi baletani i foliranti. Napraviš dve asistencije, slučajno daš gol i odmah vrediš milion.

Ustvari, kad malo bolje razmislim, ulažite samo u fudbal. Nivo ulaganja u neki sport je proporcionalan stepenu kriminala u istom. Zato nam je, primera radi, vaterpolo "normalan" iako se ništa ne ulaže u njega. I zato smo tu šampioni.

Filip

pre 6 godina

Ne. I to nije pitanje igrackog kadra, koji je uvek bio sasvim solidan, nego mentaliteta, pristupa igri, FSS, menadzerskog lobija, nestrucnih selektora itd

Kontras

pre 6 godina

Ovaj rezultat je upravo ono sto smo ocekivali od ove prosecne reprezentacije: par bodova i ispadanje u grupi. NISMO razocarali, jer ovo je ono sto smo mi i svet od ove nase reorezentacije ocekivali.

Utisci. Prvo losi:

Matic los, Sergej veliko razocarenje. Obratite paznju na prvi gol svajcaraca, Ivanovic nije usao u blok kod suta, naprotiv zalegao je i lopta je prosla bas tu. Da li je to uradio namerno, da li ima problema u vezi njega i da li zbog toga nije igrao protiv Brazila ne znam.

Taktika i igra slabi, sve se svodi na bunarenje na Mitrovica.

Selektor los, neiskusan. Nekoliko menadzerskih igraca. Nije ubacio Prijovica ni minut. Svajcarska nas je nadigrala.

Zalaganje slabo, nema zara, nema energije, protiv Brazila bledo i bezvoljno. Mozda su u oravu oni koji kazu da je reprezentaciji potreban psiholog. Nasa ekipa se NAJMANJE zalagala za svoju zemlju od svih reorezentacija. TO treba da se menja, da se stvori zelja.

coldplayer

pre 6 godina

Sa ovakvim navijacima iliti pljuvacima nemamo.Ne ocekuju nista manje od osvajanja.Nema veze sto su momci mladi i ocigledno ne bas uigrani.Da je srece da je Muslin davno smenjen pa da imaju vise vremena.Bitno da oni sve znaju iako su loptu videli samo na televiziji,a potrcali su eventualno samo za autobusom.

bixente

pre 6 godina

Srpski fudbal, kao i srpsko drustvo, mora da dozivi katarzu da bi napredovao. Sve dok se u vrh fudbala/drustva postavljaju podobni a ne sposobni nema pomaka. Moguci je poneki bljesak ali sistematskog napretka nece biti.

aco

pre 6 godina

Треба нам добар селектор који ће имати апсолутну слободу. Треба размислити и о странцу, најбоље Италијану или Немцу, ако је Пауновић недоступан. Битно је да се играчи уиграју, а не да у одлучујућој утакмици играмо са тројицом у одбрани који никад нису играли заједно.

Ljolja

pre 6 godina

Zašto nebi bilo budućnosti? Pa ljudi, koliko je jedan Joahim Lev na njemačkoj klupi, a prije toga je KLinsmanu bio asistent?
Imajte strpljenja, momci su najkvalitetniju utakmicu odigrali protiv Brazila i dobro ich namučili.
Nikada mi nećemo osvojiti prvenstvo kao u košarci, ali ćemo se sportski suprostaviti drugima i imamo snage i iskustva da pobjedimo najveće.

Realno

pre 6 godina

Ljudi moji sve je to hleba i igara i hobi za gledaoce sa strane a zarada za profesionalne fudbalere. Oni sada ide svojim putem okrecu se inostranim klubovima..transferima..letovanjima..njima nista je fali a najvise propati obican narod koji to emotivno dozivljava. Evo od sutra toliko cemo svi biti ravnodusni kao da nismo ni igrali prvenstvo..znaci zivot ko zivot :) Bilo je malo radovanja malo psovanja malo plakanja i to je to :) Pre 8 godina bukvalno se desila Australija drugo polivreme kao Svajcarska ove godine..to jedno poluvreme koje nas je izbacilo prerano..posle 8 godina skroz isto..sto kazu samo kad bi vratili to jedno poluvreme da se opet odigra :) dug petiod ce proci do sledeceg..mozda 4 mozda 8 godina..samo da se ne desi opet neki tamo sledeci put Tunis ili neka Ukraina pa da opet drugo polivreme ne zeznemo ..a mozda i nece :) sve u svemu uzivajte narode moj budite sretni!

Dejan

pre 6 godina

Ima samo nam treba dobar stručnjak da sklopi puzle. Treba već sada napraviti tim koji će igrati narednih 10 godina zajedno. Nemože tim da se uigra za mesec dana. Što bi rekli kod nas, ne tovi se prase pred božić. Trebali bi da se ugledamo da Hrvate i Belgijance. Godinama im igrači igraju zajedno, i sada su došli da osvoje SP.

Max

pre 6 godina

Pozdrav.Nisam iz Srbije mozda malo objektvnije stoga.Bilo mi je cudno sto je Srbija otjerala trenera a znam da se nije kvalifikovala na proslo svjetsko,drug mi je objasnio da imaju prejak tim koji preslabo igra i ne zove milinkovica-savica,oook.
Srbija dobar tim slaba na nekim pozicijama kao duo stopera i napad,stoga i formacija cini mi se logicno,prilicno neuigrana.Izuzetno dobar raspored,morali bar bod protiv Svajcarske,medjutim i da su prosli grupu ne djeluje kao tim koji ima niti stil igre niti zna da igra na rezultat,bar za sada.

Back in Black

pre 6 godina

Nema zato sto nemamo sistem,nemamo normalan savez,nemamo trenere,nemamo igrace.Igramo sporo,nemamo kreativne igrace sve samo zadnji vezni.

VUK

pre 6 godina

Realno...u ovom trenutku su Brazil i Švajcarska bolje ekipe od nas...to nije razlog da odustanemo. Jedino što ne smemo nikada ponoviti je trčanje i zalaganje u drugom poluvremenu protiv Švajcarske i predaja na 1:0 za Brazil. Nek je protivnik bolji...zalaganje i požrtvovanje mora da bude do kraja. Kostarika je to najbolje pokazala .

Srx

pre 6 godina

Srpski fudbal ima buducnost ako ga napuste svi ljudi koji nemaju veze sa sportom.Krenuvsi od predsednika FSS, preko selektora koji dan jedan nije proveo kao trener.Uticaj raznoraznih menadzera se mora svesti na 0.Tad imamo sansu.

hipokrat

pre 6 godina

A pre par meseci, kad su Zvezda i Partizan prezimili, pisali ste o tome kako duvaju neki novi vetrovi. A da li znate da bismo prosli grupu samo da nisu svi pojurili napred u 90. protiv Svajcarske, ili samo da je Tosic oborio Sacirija na polovini terena. Samo to, i igrali bismo sa Svedskom za cetvrtfinale.
A da li ima buducnost? Ima onakvu kakvu dopuste politicari i huligani.

Matori Kesa

pre 6 godina

Fudbal je od uvek bio nacin da se okrecu veliki novci na Crno ! I to je jedini motiv ovih ljudi - sama igra, uticaj sporta na fizicko i dusevno zdravlje su u drugom planu !

Navijač

pre 6 godina

Mislim da rezultat na SP nije presudan faktor! Sve je neko večer rekao Milojko Pantić. Srbija neće moći bez jednog Mamića, koji će vrlo brzo nedostajati i Hrvatskoj.

Ivan

pre 6 godina

Dok menadzeri biraju selektora i tim, sto znaci zauvek, nema buducnosti naseg fudbala. Eto vam sad SMS, nije se video nigde al' koga briga, Kezman ce dobre pare da uzme, kad ga proda.

Ima

pre 6 godina

Rezultat koji smo postigli na SP uopste nije los iz dva razloga:
1. U poslednjih 20 godina smo samo jednom uspeli da prodjemo grupu i to generacija igraca kao sto su Mihajlovic, Savicevic, Mijatovic… Ni generacija Vidica, Milosevica, Kezmana i Stankovica nije prosla grupu. Ova generacija je ponovila taj rezultat, a dodatno nismo primili 6 golova na nekom velikom takmicenju.
2. Od balkanskih zemalja, na SP je prosla samo jos Hrvatska. Italijani se nisu ni plasirali, a Nemci su zauzeli poslednje mesto u grupi.

Znaci ovo nije katastrofa nego uobicajeni tok stvari za nas. Ali ostaje zal zbog nacina na koji smo odigrali i propustene sanse (moguceg 1/8 finala sa Svedskom). Ono sto je bilo pogresno je smenjivanje iskusnog Muslina –koji je odveo reprezentaciju na SP i koji je apsolutno zasluzio da tamo i bude– i postavljanje neiskusnog Krstajica za najjace fudbalsko takmicenje?! Taktika koju je postavio je bila losa na sve tri utakmice. Buducnost srpskog fudbala postoji, ali samo ako ga vode strucni ljudi. Nije problem ni izgubiti od Brazila, ali smo odigrali sramotno. Sergej se nije ni video, a cena posle ovog prvenstcva moze samo da mu padne.

Aleksandar

pre 6 godina

Srpski fudbal je vec 20 godina FUJ !
Ako odmah ne promenimo bedni nacin na koji razmisljamo nika ali nikada se necemo oporaviti.

znanje-imanje

pre 6 godina

Slede meseci trolovanja "Muslin je bio u pravu" i sl. Ne, nije i nije. Gurao je istu bata-Đora anti-igru na guzove koja nas decenijama čini invalidnim timom. Zato nam je i jedina kombinacija: unazad pa da golman degažira. I psiha dole, dole, dole... Zadnjih 5 utakmica sramotni smo bili 4 i po. Muslin je najbolji izbor za nešto što prođe jednom od triput - ali SAMO ako imaš sreće u žrebu kakav naiđe jednom od deset! Dakle on donosi prolaz 3%, inače 97% je da sledi jako 3. mesto u kvalifikacijama i "za malo" baraž. Ali bolji sastav, i nakon neizbežnih porođajnih muka i psihološkog sloma itd. ipak eto malo: 2. poluvreme protiv Brazila smo igrali 15-20 minuta fudbal. To je više fudbala što smo igrali nego ukupno zadnjih 15-20 godina! To i samo to je put. I kakava-takva budućnost.
Tošić je očito zdrav u glavi, reprezentacija uvek ispred karijere - bravo! Ali eto ispravno mlađih. Napadački kvartet je dao sve od sebe, nema šta da im se zameri. Prvi put vidim Kostića da nešto valja! Adem je bio naš najbolji igrač.
Nismo prošli iz dva neočekivana razloga. Iako se sve namešta nisam očekivao baš ono sa Brihom. Da nam je to sudio kao što je i morao npr. ovaj odlični iranac prošli bi. Još gore iznenađenje je da tamo gde smo kao najjači - Matić i SMS - toliko podbacimo. Nemanja je preigran a ko zna šta je sa SMS. A za muslinoljube: da je SMS nastupao kroz kvalifikacije sigurno bi nam bolji bio na SP. Obojica baš očajni.
Ali inače - da su igrali Fejsa i Gudelj... išli bi dalje? Ozbiljno?

Djoksa

pre 6 godina

Kad nam zadnji vezni i odbrambeni igrači ne budu najbolji igrači (igrači zadatka) već igrači koji imaju slobodu u igri (ofanzivni vezni i napadači) . E tad će nam i odbrana prestati da organizuje napad dubinskim loptama odnosno čuvenim "bunarenjem".

maksi

pre 6 godina

Kakva crna buducnost dok je prvi covek sampiona bio na poternici, dok se smenjuju razni tomislavi (u narodu poznati kao lovopi), kokeze i ostali sarlatani, koji zgrcu sebi ogrimnu lovu. Dok menadzeri haraju, deca se prodaju za smesne cifre, a od tih smesnih cifara jos smesnijr ostane klubu...dok ne budemo imali ozbiljan sistem i dok selektori koji te odvedu na prvenstvo ne budu dobijali poboljsan ugovor umesto otkaza, e dotle cemo biti ovakvi...

Drca

pre 6 godina

Ako budu i dalje ovako morali pojedinci zbog menadzera da igraju , a ne zbog kvaliteta ....svakako je da nemamo nikakvu buducnost! Prost i jednostavan odgovor ! Zasto Sergej igra kada je ocajan? Cist primer kao suza da mora zbog menadzera ,jer samo corav ne vidi da je uzasan na terenu. Kad se bude igralo za grb , za drzavu Srbiju , a ne za menadzere i pare onda moze da bude buducnosti! Ali s obzirom da znamo koliko nasi oko fudbala vole lovu , sanse su minimalne.

Kolovođa

pre 6 godina

Svako ima budućnost, pa i srpski fudba. Pitanje je samo kakvu. Sa ovakvim savezom i "stručnim" štabom teško da će ta budućnost biti svetla.

skrba

pre 6 godina

totalno pogresan sport za nas srbe. izbacite biznis iz fudbala i bice bolje.
previse love se baca na ovaj sport. sta je sa drugim sportovima?

beli

pre 6 godina

kao i obično ovde je sve euforično ili tragično tragično a nije ni jedno ni drugo nego samo igra u kojoj se pobeđuje ili gubi.Ovaj rezultat nije nikakvo pitanje biti ili ne biti,fudbal se igrao i igraće se.Dakle ovakvi naslovi su potpuno nepotrebni.

Torcida

pre 6 godina

posljednja reprezentacija koja igra, dosadni, smorni fudbal kao nekad CCCP, grcka... je srbija. to je bez glave i repa, nasumični pokušaji? nedefinisano

?

pre 6 godina

(Nikola, 28. jun 2018 09:47)
И ти си ишао у школу па не знаш кад се употребљава - би - и - бих.

GanDra Šajkaš

pre 6 godina

Mi jesmo sportska nacija,ali I drugi su. Naravno da imamo buducnost ali treba promenuti pristup I nacin rada. Neka se ugledaju na Belgiju,zemlju koje nigde nije bilo skoro tri decenije,postave jedan sistem I toga se pridrzavaju svi. Za svaki uspeh treba vremena,ali cilj opravdava sredstva. Extra dobar strucnjak(a imam ih) dati mu vreme I poverenje I sacekati jedan ciklus. Tada sesti I videti gde smo....ovako,menjajuci selektore,nacin igre,formaciju,startnu postavu......pa to nigde ne vodi

Вељко

pre 6 godina

Budućnost ima,samo je pitanje kakva će biti.
Treba se okrenuti staroj školi fudbala,uvesti bivše asove u rad sa najmlađim selekcijama.Raditi mnogo više na tehnici i igri,a manje taktike i trčanja.
Decu treba naučiti prijemu(svim delovima tela),šutu,predaji lopte,driblingu,voleju,rolanju,udarcu glavom,centaršutu.
Onda ih pustiti da se pravilno razvijaju,da se igraju,ne opterećivati ih rezultatom.
Kada stignu do prvog tima(seniora)imaćete igrače koji se ne boje lopte,već je vole,žele,koji se igraju sa njom!
E onda i moja baba može da bude selektor!
Naravno,najbolji da igraju(oni koji najviše znaju),a ne mamini i tatini sinovi!
Jer ljudski rod ali i čitava priroda je napredovala prirodnom selekcijom!

MileB

pre 6 godina

Potrebna je smena generacija. Dovesti mlađe igrače iz omladinske selekcije, momke koji su rođeni šampioni, koji znaju kako je biti šampion sveta u fudbali, koji imaju pobednički mentalitet. Sa Ivanovićem, Kolarovim, Rukavinom i ostalima koji su svoje odradili da se pozdravimo i zahvalimo na onome što su uradili. Dovesti nekog perspektivnijeg trenera, mislim da Krstajić nema to što je potrebno da vodi ove momke. Osećam da će, ako ne ovo Evropsko prvenstvo, onda sledeće Svetsko prvenstvo biti preporod za srpski nacionalni fudbal i da ćemo imati "bombu" od reprezentacije. Potrebno je samo vreme

Maksa

pre 6 godina

Svaki put ista stvar, no sad su preterali. Skupi se na gomilu veliki broj domaćih kvalitetnih igrača i onda in tretirate kao amatere bacajući ih na nestandardne pozicije i formacije. Takav jeste moderan fudbal koji treba da je fleksibilan, ali za takav sistem su potrebni i takvi stručnjaci! O korupcijama, menadžerskim uslovima više i ne treba trošiti reči.

ProdigyCZ

pre 6 godina

Imace ako se oteraju svi stariji igraci osim Tadica,da njemu kapitenska traka,da sansa evropskim i svetskim prvacima,da se dovede Piksi ili Jokan za selektora,i Miloje bi bio pun pogodak ali je on sad potrebniji Zvezdi,a pre sve toga da na celu FSS budu fudbalski ljudi.Ali ja sad mlatim praznu slamu,naravno nista od toga se nece dogoditi.

Rukomet i fudbal isti recept za oporavak!

pre 6 godina

Ista stvar kao i s rukometom. Mlade selekcije prvaci, a A selekcija luzeri. Zaista treba celu šapionsku mladu selekciju promovisati u A, a ostalima se zahvaliti. Onda ih kaliti godinu, dve ili tri kroz mečeve sa drugim A timovima i stvoriti reprezentaciju za poštovanje. Ionako nemamo neke rezultate koje bi "žrtvovali" u tom periodu stvaranja novog tima.

est

pre 6 godina

mozda bi i imao kad bi trener bio postavljen po zasluzi a ne po partijskoj vezi.
Da ne mislim na to zvezda partizan ja kao zvezdas bi bio presrecan da je Paunovic trenirao ali sto bi trenirao dobar iskusan trener.Srbija?

edi

pre 6 godina

Pa mozda povuci paralelu sa Hrvatskom, i kod nas menadjeri rade probleme ali kad dodje vrijeme za igrat ozbiljne utakmice nema povlastenih, u skoro 20 godina pamtim samo jednom da se mimo trenera islo gurat nekoga i odmah je uslijedio bojkot. Gledao sam sve tri utakmice Srbije i iskreno Brazil i Svicarska zasluzeno idu dalje ali isto tako Srbija je pokazala napokon da zna igrat nogomet, Svicarska je bila kljucna a tu ste poslije 70 min stali, premda po meni mislim da je smjena trenera koji vas je odveo na prvenstvo krajnje neozbiljna i amaterska i da se tu vec dalo naslutiti da nije to to.

Dare

pre 6 godina

Moram da kazem da nema buducnost.Imamo talente, to nije sporno, imali smo ih i pre.Problem je sto nema ulaganja u rad sa talentima.Kod nas se i dalje radi po principu iz 70-tih godina.Tada se igrao dosta sporiji fudbal.Danas se igra brzi fudbal, raznovrsniji.Pogledajte samo Brazil, igrali su i na kratke i na duge pasove.Pa prvi gol je pao od pasa sa centra skoro.Ali igraju i kratko, dodaju se u protivnickom sesnaestercu.Igraci bez lopte se krecu, otvaraju, ubacuju u prazan prostor.Kod nas to nista nema.Citam, ljudi kritikuju Matica kao njegovi pasovi idu nazad i sa strane, nista napred.Pa nije to on kriv, nego nema igraca koji mu se otvara, niko se ne krece bez lopte.Igrac bez lopte treba da napada prazan prostor, da ulazi u kogucu sansu i da saigrac sa loptom moze da mu je ubaci u prostor..Opet pravi primer za to je prvi gol BrazilaCovek krenuo u prostor, ovaj sa centra ubacio u prazan prostor i gol.Mi to nemamo, i onda igracu sredine ne ostaje nosta drigo nego da pas ide u stranu ili nazad, dok se neko ne otvori.Kazem nemamo strucnjake koji to mogu da nauce decu.Danas u fudbal svi ulazu, zato oce zemlje koje pre nisu bile nista, igraju sad sve bolji fudbal.Iran, Korea, Maroko i slicni.Mora da se radi, mora da se ulaze.Sta mi ulazemo??Nista, radi se kao i pre 50 godina, imas talente i mislis, a evo generacije, kad dodje u seniore, razbijace.Nece, kod nas vec 15 godina imamo koliko toliko uspesne mladje generacije, ali oni nisu dovrsebi, i kad dodju u seniore, izgube se.Trebaju nam novi strucnjaci, trebaju skole fudbala, treba da se ulaze u njih i onda mozemo da pricamo o nekoj buducnosti. Ovako igeamo uvek isto, na neke duge lopte, cekamo prekid da bi dali gol. Igramo sporo i bez ideje u napadu, svaki igrac gleda samo da se otarasi lopte, i skine neku odgovornost sa sebe.A dodavanja idu u krug i nazad, kretanja u napadu nema, nego trckaranje u mestu.
Tako da ako se nesto ne promeni u sistemu, ja ne vidim neku buducnost.

Vkci

pre 6 godina

Proći na SP ili ep je stvarno teško. A veliki je uspjeh samo i doći na veliku smotru. Šteta sto ste ispali jer draže mi je vas gledati nego bilo koga drugoga.

du@x

pre 6 godina

Ja sam stavio NE,razlog, katastrofalan rad saveza i sve ostale stvari koje se dešavaju u reprezentaciji a nemaju veze sa sportom.

nista o nicemu

pre 6 godina

Da. Bez Krstajica i SMS-a koji su dovedeni da bismo prosli grupu u najmanju ruku. Nismo to uradili, nek ga prodaju za 2000 evra nekome i vise nek se ne pojavljuje. Bez njih dvojice VIDIMO SE 2020te na Euru

Mare

pre 6 godina

Sad posle ovog svetskog prvenstva treba ubaciti u reprezintaciju veliku vecinu momaka koji su osvojili svetsko u21,da se vrati Paunovic na mesto selektora,i da se pozdravimo od stare garde Ivanovic,Rukavina,Kolarov.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Naravno da ima. Sve zavisi kako ce se dalje razvijati karijere ovih mladih fudbalera ali potencijala itekako ima. Nemojmo se zavaravati i misliti da cemo imati neke velike rezultate ali za nas je uspeh i ako budemo redovni na velikim takmicenjima. Kod nas je najveci problem trenerski kadar i ljudi koji vode fudbal. Hrabre mladi strucnjaci koji su zanat ispekli preko. Ako se otarasimo bata Djore, Petka, Kokeze, Tola i ostalih mozemo mnogo.

DEX

pre 6 godina

Sigurno nema buducnosti sa ovakvim rukovodstvom. Najpre njih smeniti, zatim se izviniti Radomiru Anticu i dovesti ga ponovo na celo reprezentacije.

my way

pre 6 godina

Ne znam, ovo u principu jeste tim sastavljen od iskusnih zvezda kao sto su Matic, Tadic, Bane, Kolarov i momaka iz generacija svetskih i evropskih sampiona. Da se ispravno radilo to je trebalo bolje i pre svega mnogo uigranije da izgleda. Ta neuigranost je po meni bila najveca mana na ovom SP. Ne verujem da momci kao pojedinci nisu zeleli, ali fudbal je takva igra u kojoj da bi pokazao borbenost i zelju moras da znas kako treba da se boris i sta da radis, kako ti, tako i tvoji saigraci.

Ivan

pre 6 godina

Pozdrav iz Croatie, mislim da je Srbija ipak malo pokradena međutim bod protiv Švicarske bi bio dosta, sad ćete vidjet kako će Croatiu pokrast protiv Danaca, već VAR priprema scenario, moram reći da nas jednostavno ne vole ove iz ex YU, mislim da Srbija ima nogometnu budućnost samo pravi trener i bez pulitike. Pozdrav susjedima, samo Hajduk ST !

Srboljub

pre 6 godina

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“


>>>Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gojko 12, 28. jun 2018 09:16) # Link komentara

Sve mi se cini da si Hrvat jer kod njih ovo preovladjuje na portalima.Dobrica Cosic ovo nikada nije izjavio ali je napisan ou romanu Deobe (1961) ali tamo ima sasvim drugu konotacijui znacenje

Milan

pre 6 godina

Novinari ravnopravno ucestvuju u srozavanju ovog sporta. Umesto da budu britkog pera oni po portalima prave ankete ko je bio najbolji. U cemu najbolji? U najgoroj prikazanoj igri na mundijalu? Pa nismo mi slepci koji gledaju fudbal slusajuci komentatore. Selektor kaze da je zadovoljan time sto je izgubio? Pa da li je to sportista? Sport se igra da bi pobedio a ne da budes gubitnik. Sa ovakvim pristupom i ovom menazerijom u fudbalu cemo samo da tonemo.

zex

pre 6 godina

Ovako, nisu krivi ni igraci a ni trener. Postoji neka visa sila u Srbiji.Neko ocigledno diktira sastav reprezentacije e zbog toga smo tu gde jesmo.Svi vec znamo da je Muslin smenjen zbog Sergeja, mnogo je bolje za Muslina sto je tako ispalo jer ONAKVA igra bi jos gore prosla u Rusiji.Nazalost mi nemamo hrabrosti da se pogledamo u oci da kazemo da nemamo kvalitet, Odgledao sam svaki mec kvalifikacija, toliko je to jadno izgledalo da je to bilo strasno za gledati.Imali smo srecu da nam je zapala veoma laka grupa e zbog toga smo platili danak ovih dana.Nikad gori fudbal nismo igrali nego za vreme Muslina i to svi znaju. Kasnije je dosla afera Sergej koji nam nije bio potreban, mnogi su mislili da Ljajic taj koji je bolji na toj poziciji ali jedno su zelje a drugo realnost, oboje su podbacili.Stojkovic najbolji nas igrac, bez obzira na neke kikseve, spasio nas mnogo puta.Matic realno nemoze da da da 100% nesme covek, cuva noge za premijer ligu.Nebih da analiziram sve igrace ali vreme je da se promeni ceo tim i trener.Oni momci koji su osvojili SP protiv Brazila, moraju biti nosioci Srbije u narednih 10godina.Danas su to vec odrasli ljudi, oni su veoma kvalitetni a to su i pokazali. Evo sinoc mi je bas zasmetalo sto je nas nabedjeni trener cekao kraj utakmice da pusti fantasticnog Luku Jovica, decko je igracina u Nemackoj igra zajedno sa Rebicem iz hrvatske i igraju izuzetno.Zivkovic i Radonjic izuzetna krila,Radonjic moze sve sa loptom zivkovic takodje izuzetan igrac.

Velibor

pre 6 godina

Nisu mi jasni oni koji prizivaju Jokanovica, Paunovica ili Piksija za selektora. Cini se da oni cekaju pred vratima a mi samo treba da ih pozovemo...Ljudi, oni kostaju i to puuuuno kostaju. Piksi pogotovo.Cak i da nekim cudom odresimo kesu i angazujemo nekog od njih za velike pare, isti ovi koji ih sad prizivaju bi mracili kako nam se djeca ljece sms-ovima a tamo neki treneri guraca lopti naplacuju nekoliko utakmica godisnje, plus putovanja na utakmice da se poprica sa reprezentativcem, pa dnevnice, hotel...Sto to treba ijednom od gore navedenih?
Ima jedan majstor u Banjaluci koji kad ugovara posao kaze; ovo ti moze biti obavljeno brzo,kvalitetno i jeftino...izaberi dvoje. Tako je i sa selektorom.

w

pre 6 godina

Kada nemaš fudbalskog stila i nemaš regularnu ligu slaba je. Trebalo bi da fudbal vode ljudi poput Željka Pantića(ako ga i sad ne vodi) koji izražavaju svoje emocije bez ograničavanja prema neposrednom protivniku.

savicdr

pre 6 godina

Kakva ljudi budućnost evo Matić će se oprostiti, Stojković, Ivanović i Kolarov su verovatno prošlost znači ovaj tim nema budućnost već se mora praviti opet ispočetka novi, a upitan je kvalitet Milinkovića, Milenkovića, Veljkovića, Radonjića, Živkovića I opstalih.

tony

pre 6 godina

sa ovakvim igracima i sa onakvim fss-om - nema. kad se nadju ljudi koji ce igrati za drzavu i narod a ne za svoj dzep onda mozda i bude nesto. jedini spas za srpski fudbal je - dijaspora!

Mita

pre 6 godina

Tek kada se iz fudbala budu izbacili politika i menadzeri,onda ce fudbal imati buducnost.Posto se to nece desiti,onda je buducnost ocigledna.

koča

pre 6 godina

Dokle god nam igraju igraci koje menadzeri stavljaju u tim ili golman koji se baca kao rukometni i OKRECE GLAVU OD LOPTE, nemamo mi sta da trazimo ovde...

Saša

pre 6 godina

Naravno da ima. Zavisi koja su očekivanja i šta smatrate pod "budućnost" koja bi zadovoljila očekivanja. Što se mene tiče uvek, ali uvek, biću lično veoma zadovoljan plasmanom kroz kvalifikacije i učešćem Srbije na takmičenjima od 32 svetkse ekipe. Meni bi tako nešto izgledalo kao dobra i svetla budućnost generalno, a to možemo.

Glista

pre 6 godina

Vreme je da klinci igraju za reprezentaciju i tacka. Mozda treba ostaviti 2-3 iskusna igraca koji hoce da ginu (Milivojevic, Mitrovic, Tadic), ostali u penziju. Ivanovic, Matic, Stojkovic, Rukavina, Kostic, pa i Kolarov, nemaju sta vise da daju ovoj ekipi. Milenkovic, Zivkovic, Radonjic, Grujic, SMS, Jovic...su buducnost ovog tima i treba im dati maksimalnu podrsku. Ljajic je odsvirao svoje i nikada nije pokazao da treba da bude u ekipi kao neko ko je kreator igre. Treba posebno obratiti paznju da nam ne odlaze u druge reprezentacije igraci poput Arnautovica ili Filipa Stojkovica, jer nam bas takvi hronicno nedostaju.
Selektor je posebna prica, a mi smo postali jedna od onih ekipa koju niko nece da preuzme, delom zbog nestrucnih ljudi u FSS, a delom zbog uticaja menadzera na sastavljanje ekipe. Dosta je bilo!

kladzom do bola

pre 6 godina

istine radi , dobro smo i prosli ., ako se uzme u obzir smena selektora , dovodjenje pocetnika da vodi tim , menjanje sistema igre , neuigranost , guranje sergeja ni krivog ni duznog da igra svski mec , stalne rokade u odbrani , ma dobro smo prosli .
Da bi imali buducnost , trebamo :
1. dovesti iskusnog trenera za selektora
2. napraviti plan u naredne 4,8 godina sa tim istim trenerom i ljudima iz saveza da se nebi ponovio antic , muslin
3. ne dozvoliti menadzerima da uticu na sastav ekipe


ps ima jos ali ja mislim da nema sanse da se ni ove 3 stavke odrade , tako da mogu sa sigurnoscu reci NE NEMAMO BUDUCNOST U FUDBALU

Boki

pre 6 godina

Za početak ostavka Kokeze. Neka dođe neko sposoban na čelo saveza i uradi ono što rade Belgijanci. Zatim da se dovede Veljko Punović. Da mu se niko ne meša u posao ako čovek sam ne zatraži. U ovom slučaju imamo svetlu budućnost.

Trebinje

pre 6 godina

Ima buducnost,ukoliko na celo saveza dodje covjek sa dobrim namjerama,i ukoliko kriterijum za selektora ne bude lojalnost šefovima i menadzerima,vec znanje i autoritet,onda mozemo ocekivati nesto ,sve ostalo je instant bljesak...I da konacno ne igramo antifudbal,da napravimo dva dupla pasa,dvije krstene akcije ,da i mi docekamo da aplaudiramo ljepoti igre,da se u mladjim kategorijama stvaraju malo i ofanzivni igraci koji ce moci nesto sa loptom da urade,ljudi mi nemamo plejmejkera od Piksija,sve defanzivno orjentisani najbolji igraci.U nadi da cemo opet biti evropski brazilci,sportski pozdrav.

JPR24

pre 6 godina

Dajte Pauna, ili Jokana... U savezu dok selektor radi vi slobodno ne gledajte i idite na kafu, covek neka radi, na 4 godine minimalno. Eno Nemci ispadose, selektoru su produzili ugovor pre SPa, i da li ce ga isterati zbog neuspeha ? Dobro, on je vec uzeo jednom titulu, ali kako god, tu je za vise godina i ne menjaju kako im se cefne.
Potencijal imamo. Ali treba selektor, koji zna sta hoce, koji se razume u poslu, ne treba to da bude neki ekstra mega giga trener, samo da bude trener koji ima neko iskustvo sa modernim fudbalom, a Paun i Jokan su bas to. Krstajic je bez iskustva. Ovo sa Brazilom su bile kardinalne greske Krstajica. Svako iole normalan ne bi menjao toliko odbranu, ovi sto su odigrali prve dve, su se koliko toliko uigrali. U napadu je Kostic morao na klupu, Radonjic je tu bio potreban. Ljajica je trebao na klupu takodjer. Luka je trebao uz Matica... Ne kazem da bi i tako dobili, ali menjati pola odbrane ( videli smo rezultat toga) i to protiv Brazila, to je van svake pameti. U napadu je u 60 oj minuti trebao da stavi Jovica, uz Mitrovica, sve ili nista, cak je mozda trebao zameniti Mitra i staviti Prijovica i ubaciti Jovica i guraj... Nemcima je i golman otisao napred, nemas sta da izgubis vise, tako se pokusava, pa iako primis gol, pokusao si nesto.

miško

pre 6 godina

FSS ,Tole,Kokeza,Bjeka,Sava,Ranković,Krstajić svi iz opozicije Partizanove uprave,nedostajeNadj ,poraženi na izborima, udomljeni u FSS.Umesto odgovora.

Makaveli The DON

pre 6 godina

Nemamo Selektora to je problem,prvi put se u Srbiji pojavio moderan trener posle 20.godina,Vladan Milojevic mora da bude selektor ako mislimo napokon nesto da napravimo.

mr.wolf

pre 6 godina

Naravno da ima, za 2 do 3 godine bicemo prvaci sveta.
Sada ozbiljno, sto se tice fudbala, nema tu mnogo price, fudbal i navijaci su ogledalo drzave. Kada drzava bude sredjena bice i nade za fudbal.
Na kraju krajeva, ima puno "precih" stvari od fudbala, koje dok ne postanu normalne, ne mozete ocekivati od fudbala bilo sta vise, ovo je bila premija, odigrali smo 3 utakmice na SP i to je to. Sledece ce biti veoma diskutabilno da li ve da se plasiramo, jer, ne verujem da ce se nesto drasticno promeniti u ovoj nazovi drzavi. Sto se tice talenta i znanja igraca, ima tu mayerijala da se kotiramo izmedju 15-20mesta na listi, ali.... treba svasta da se promeni da do toga dodje.

Negativni

pre 6 godina

@aca
Jedini si ti bot ovde.Nismi nikad izgledali nemocnije?Izgleda da nisi bio rodjen kad smo primali po 6 od Holandije ili Argentine ili ne pratis sport i igras samo lastiz ali znas da pljujes u dalj.Zbog ovakvih ti se smuci sto delimo isti vazduh.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coldplayer, 28. jun 2018 09:42)

I Holandija i Argentina su tada imale vrhunske reprezentacije, igrali su protiv nas punim gasom i zasluženo nas odvalili. Brazil nas je podcenio, Nejmar se šetao, čak nam je Felipe Luis provlačio loptu kroz noge...iz čistog zezanja i jačeg treninga su nas dobili 2-0. Ovako kukavičku, beskrvnu igru Srbija nikada nije pokazala. I ne vredjaj čoveka što ne misli onako kako se tebi svidja. Isuviše si arogantan i ljut, druže. Možda daš sam sebi ocenu kao SMS?

Beretka

pre 6 godina

Mislim da ima. Treba samo biti uporan, forsirati ove igrace i ne menjati mnogo. Mora biti konstantnost i sa trenerom i sa igracima inace nema rezultata. Imamo mlad tim sa mladim selektorom koji je pocetnik ali barem igraci ga slusaju i drzi dobru atmosferu i igraju mu najbolji igraci. Tako da treba sve ovako nastaviti i doci ce rezultat. Ali ako menjamo selektora ponovo, menjamo igrace, menjamo taktiku, sistem onda sve ide ispocetka i necemo imati nikad rezultate. Zato treba ovako nastaviti, igraci su mladi i bice sve bolji i iskusniji. Jedino nam fali desni bek jer Ivanovic, Rukavina i Basta su prestari i mislim da oni nece vise igrati. Tosic takodje ali imamo Nastasica, Veljkovica i Milenkovica... Pogledajte samo Belgiju... Koliko godina vec imaju isti ovaj tim a poceli su da se uigravaju jos kad su bili veoma mladi. A ti igraci su bili vec vece zvezde u ranim 20im a nisu imali rezultate i tek sad su poceli igrati dobro kad su sazreli. Isto Svajcarska, Hrvatska...

profesor

pre 6 godina

Ima. Neka dovedu Keiroša ili nekog sličnog profesionalca, da odradi 4 godine kao što je slučaj sa Iranom, da unese disciplinu i trčanje koje ima smisla, i biće i rezultata.

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Takvo pitanje se postavlja svaki put, vec desetljecima. Ova sadasnja budućnost je pokazala odgovor iz pitanja proslosti :)

Milanstan

pre 6 godina

Naravno da imamo buducnost...
Samo treba da sjasu kokeza i ekipa i da se fudbalom bave ljudi koji imaju viziju a ne da reprezentaciju vodi neko bez ikakvog iskustva

nikola1992

pre 6 godina

Ima! Ali osnovni preduslov za bilo kakve rezultate je dobar selektor. FSS je uzeo odlicne pare za ucesce na svetskom, isprsite se gospodo i dovedite nekoga sa iskustvom. Dajte mu ozbiljne pare. Za 200 hiljada evra godisnje nece niko da vam radi. Dmitrovic, milenkovic, veljkovic, sergej, grujic, radonjic, zivkovic, gacinovic, jovic... Imamo dobre mlade igrace, koji ce do sledeceg svetskog izrasti u ozbiljne, samo ako ovako nastave i ako ne bude ne daj boze nekih vecih povreda.

simeun

pre 6 godina

Ovo treba da bude podstrek za FSS, moraju pojačati sa radom, a posebno pojačati rad sa mladim naraštajima. Mislim da smo shvatili da možemo da igramo i sa najboljima, nismo ništa lošiji od Brazila a čak mislim da smo bolji i od Švicarske samo oni imali dosta iskusnijeg trenera. Ovaj tim nije loš,treba ih zadržati za sledeće kvalifikacije ,ali na ovakav način nikad nećemo stvoriti pobjednički mentalitet. Taj dio nam u fudbalu nedostaje, igramo bojažljivo a samim tim i nesigurno. Plašimo se, igramo kukavički, posle datog gola nismo znali šta dalje, bojimo se pobjede!!! Nemamo dugoročan plan, već od utakmice do utakmice, od prvenstva do
prvenstva!

banovo brdo

pre 6 godina

Sa ovakvim selektorom NE.Selektor koji nije imao viziju, nije imao znanje. Igraci su takvi kakvi su.Bolje nemamo.Ispali smo protiv Svajcarske na glupost i neiskustvo i neznanje selektora.Stalno je nesto eksperimentisao. Preskakali smo igru.Igrali dugim loptama na Mitrovica.Posle izlaska Milivojevica protiv Svajcarske primismo dva gola. Sta je hteo sa Veljkovicem? Zahvaliti se IVanovicu,Kolarovu, Tosicu, Rukavini i jos po nekom,dovesti iskusnog trenera stvoriti okosnicu tima od 14-15 igraca i kroz evro kfalifikacije napraviti tim za vece dalo na SP 2022 i 2026 sto su pokazali Svajcarci,Hrvati

zg tom

pre 6 godina

Koji ludi ždrijeb za Hrvatsku, ako dobijemo Dansku, slijedi ŠPA (možada i Rusi tko zna, to bi bila bolja opcija),kad bi se dobila i ŠPA/RUS protivnici u polufinalu su SEN,KOL,BEL/ENG, ŠVIC,ŠVE, u drugom kosturu su za polufinale FRA,ARG,BRA...........

Dusan

pre 6 godina

Zaboravimo fudbal i fudblere! Iđamo košarku, vaterpolo, odbojku, Ivanu, Noleta i još mogo njih sa kojima se treba ponositi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeremija, 28. jun 2018 09:34)
Kosarka,vaterpolo i odbojka i nema dalje.

Si

pre 6 godina

A sta ste vise ocekivali od drzave sa 7 miliona stanovnika. Da u svemu budemo najbolji. Nemoguce! Toliko stanovnika imaju gradovi u Rusiji ili osrednja naselja u Kini pa nisu ni priblizno toliko dobri u sportu, gledajuci sve sportove uopste.

lazy lebovitz

pre 6 godina

1. Riješiti se "dinosaurusa" u ekipi: Ivanovića, Kolarova, Stojkovića, dovesti mlade željne dokazivanja i pred kojima su godine a nemaju status "zvijezde"
2. Dovesti stručnjaka koji će duži period raditi na konceptu igre, fudbalskoj filozofiji, modernom pristupu fudbalu
3. Raditi na kultu reprezentacije: osmisliti nove, originalne dresove koji će ostati kao prepoznatljiv simbol države (ako treba i putem javnog poziva da ko god hoće pošalje svoju viziju, pa da se izabere); slogan i navijačka himna reprezentacije; razni proizvodi sa nacionalnim motivima (kape, šalovi, majice, duksevi)
4.Biti strpljiv. Uspjeh ne dolazi preko noći, treba vremena da se ekipa uigra i dođe na svoje. Umjesto što sanjamo o jednom velikom uspjehu, bolje bi bilo da stremimo tome da smo stalni učesnici evropskih i svjetskih prvenstava, pa da u žreb ulazimo iz drugog ili prvog šešira.
Ima toga još, ali i ovo je solidan početak

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Imamo jako dobru buducnost i trebamo samo da nastavimo sa radom i da napravimo pravi sistem. Milenkovic, Sergej, Jovic, Zivkovic su super talenti i trebaju svi da izvuku nesto pozitivno od ovog prvenstva i da nastave da rade, lepo je Kolarov rekao da nam samo treba sistem ako jedna Svajcarska moze da ucestvuje na svim velikim prvenstvima mozemo i mi!

Zivela Srbija.

Dragan BL

pre 6 godina

FSS: Kokeza, Tončev, Vazura, Šurbatović, Tole, Bjeka, Ćurković, Tončev...
Dok: Deki Stanković, Vidić, Moca Vukotić, Jokan, Piksi, Paunović...ne pitaju se ništa.
Menadžerisanje, procenti, kontrola grupa navijača zarad politike...eto, mislim da je stanje jasno. Da imamo talenata, imamo. Da li će nekad biti bolje, nadam se.

Zaista fudbalski ekspert

pre 6 godina

A pa što nebi imao.
Kao prvo moramo da smanjimo očekivanja. Nismo top nacija što se tiče fudbala (nikad nismo ni bili, pa čak ni kao Jugoslavija, gde smo bili dobri).
Imamo potencijal da se vratimo na taj nivo. Pristup igrača na ovom prvenstvu je za pohvalu.
Igra je delimično bila dobra.
Atmosfera je bila dobra.
Sve je bilo bolje nego još od 2002 godine.
Jel ste videli Radonjića kako je protutnjio po desnoj strani, Živković mali zna šta radi, Jović je jako dobar već sad, Mitar je zver, imamo stoperski par za narednih deset godina (Nasta, Veljković, Bleki),
tu je Sergej koji će tek pokazati šta zna.
Ljajić još uvek mlad iako ga je na sceni po osećaju već deset godina, Matić i Luka u najboljim godinama mogu još dva ciklusa da odigraju. Svilar i Rajković su tu mada je i Dmitrović mnogo jak, I možda je došlo njegovo vreme. Lukić nadolazi. Gacinovic mora I može da napreduje. Gruja čeka da se dokaže... Jedino mesto gde smo tanki su bekovi! Kad se povuku Bane, Kolarov i Rukavina moraćemo tu nešto izmisliti.

kole

pre 6 godina

Nema sta tu puno da se prica. Da imamo svetske i evropske prvake do 20 godina-da. Talentovane generacije 1994-1997. Neki su napravili pogresne korake i nestali, tipa Saponjig, Gajic, Maksimovic, ali i dalje ima vremena za njih. Ono sto treba da se promeni je struka. Neko ko ce da postavi igru i sistem, da se zna ko sta radi na terenu, kako se napada, kako se brani, znaci jedan iskusan selektor koji je spreman da radi, i koji nece biti sklon uticaju od strane medija, menadzera, politicara i slicnih stvari.
A ako hocemo da krenemo korak vise mora se raditi na domacoj ligi, popraviti terene, privatizovati klubove i izbaciti politicare i huligane iz fudbala.

Objavite mi komentar

pre 6 godina

Nama fudbal kao sport uopste ne lezi, ne znam samo zasto se toliko palimo na ovaj sport i toliko para ulazemo kada smo bolji u kosarci,odbojci,vaterpolu, itd

Мали Радојица

pre 6 godina

Увек нам је неко други крив: судија, (ПРЕ)ВАР, масони... Испали смо зато што немамо појма! Док смо овакви какви смо, за нас нема ни прошлости, ни садашњости, а камоли будућности!

Slavoljub

pre 6 godina

Igrači NISU krivi. Borili su se kao LAVOVI. Glavna odgovornosti je na treneru, koji treba da podnese ostavku, i na kompletnom rukovodstvu FSS, koje također treba raspustiti.

Agasicles

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pera puma, 28. jun 2018 09:01)

Gluposti (sto se tice tehnicke strane), kao da Srpski kosarkasi treniraju u zlatnim dvoranama u Vatikanu. Sve je to stvar mentaliteta i vaspitanja. I da im pruzis najbolje tehnicke uslove, opet bi stvorio samo par manekena i splavara koji ce da stede svoje pozlacene nogice. To jazavicarsko vaspitanje ce primeniti na njih njihovi menadzeri i roditelji. Ne mozes od Persijskog vaspitanja da napravis Spartu.

Milojle

pre 6 godina

Prednost dati novozelandjanima...Zivkovic, Maksimovic, Rajkovic, Jovic, Gacinovic, Veljkovic, SMS, dodati MIlenkovica i Radonjica ...Od iskusnijih zvati Tadica, Adema, Kostica i Matica. I krenuti u novi ciklus.

Kolarovu, Prijovicu, Mitrovicu (covek zvani treba mi 10 sansi da dam gol), Ivanovicu, Tosicu, Stojkovicu, Rukavini se zahvaliti. Imali su sansu i nisu nista pokazali.
(MaironDrake, 28. jun 2018 09:37)

Kako nisu nista pokazali? Kolarov je pokazao tetovaze.

tazo

pre 6 godina

Daj prestanite vise da iznosite svoje frustracije ovde... pogotovo ovi komentari kako se nasi ne trude za reprezentaciju koliko se trude za svoje klubove. Srbija je nakon prve runde 6. tim na ovom prvenstvu po trcanju.
Nadam se da ce se ovaj link otvoriti:
https://pbs.twimg.com/media/DgnQbJEWsAEG4Dv.jpg:large

Simon

pre 6 godina

Ova generacija naših igrača je zaista dobra, i po ljudskim i po fudbalskim kvalitetima. Bez nekog potcenjivanja mislim da nama zapravo hitno teba novi selektor, autoritet, strateg, kao i predsednik FSS. Za FIFA sa ovim predsednikom FSS nismo interesantni uopšte a to moraš da budeš uvek. Neko ko će tamo imati osnovni respekt.

Jeste

pre 6 godina

Imamo ekipu da svake dve godine barem ucestvujemo na velikom takmicenju,a iz takvog kontinuiteta i prolaz grupa.Posle toga je sve moguce...

Aleksandar I

pre 6 godina

Ljudi sta se zaludjujete ni stara i mnogo veca zemlja nije imala rezultate u fudbalu sto se tice i klupskog i reprezentativnog...Evo da cu Vam primere koje ja pamtim,74 bili na SP, 76 EP (4 ekipe),78 SP nismo, 80 EP nismo,82 bili 84 bili, pa 86 i 88 nismo, 90 bili nas najveci uspeh koji ja pamtim,92 i 94 i 96 sankcije,98 i 2000 ucestovali, 2002 i 2004 nismo, 2006 jesmo,2008 ne secam se ,2010 jesmo, i od 2012 do 2018 nismo...
A sto se klupskog tice osim Zvezde 1990/91 mi uspehe nismo imali...Zvezda je najvise puta prezimila jel kao prvak je igrala najvise ,a na jesen su bila samo dva kola...Bilo je uspeha Zvezde 1979,bilo je dobrih utakmica svih nasih ekipa,ali to je veoma tanko...

smokibleki

pre 6 godina

Genralno FSS treba restruktuirati, mislim da se kvalitet nasih fudbalera ne dovodi u pitanje. Hvala momcima ,mislim da je ovo prvesto za pocetak sjajan uspeh .

zašto zato

pre 6 godina

"najboljih evropskih klubova poput
Rome , Lacija, Zenita, Benfike"...? Ako vi tako kažete..
(el pecador, 28. jun 2018 08:13)

A što si Mančester Junajted preskočio?
Šta fali ostalim klubovima?
Doduše neki će preći u još bolje.

Nikola

pre 6 godina

Pa znaš šta stvarno igrači nisu krivi, čitav život uče, rade i žive da bih to radili, primaju plate i uživaju u privilegijama a ne znaju da rade ono što treba i što im je posao. Nisu krivi kao ni sve ostalo u ovoj zemlji!

vol

pre 6 godina

perspektiva nije u vezi sa fudbalerima, niti su oni ključ uspeha. nemačka ima odličan tim ali su ispali. samo što je nemačka po nekada i prva, a mi nikada. nama fali nešto što ima nemačka, a nisu igrači. pozitivna selekcija u svim sferama!

darko

pre 6 godina

naravno da imamo budućnost...u Valjevu,Dobanovcima...koja crna budućnost,imamo...ismevace te zbog Sacirija,Dzake,Behramija...to je naša budućnost rodjaci...mnoge reprezentacije plaču za igračima kakve naša zemlja ima a mi plačemo za stručnim ljudima koji će ih ukomponovati...Krstajić,Muslin,Petković i ostali fudbalski penzosi sa najvećim Kokezom treba da odu u Nepal i da se nikada ne vrate kako bi nam pomogli da napredujemo u BUDUĆNOST...ovako,sa ovim doktorima će nam biti bolje za nekih 20-30 godinaaaa...pozdrav

Deyan

pre 6 godina

IMA!!! I to kakvu. Samo nam je sada potreban jedan prekaljeni trener.
Tipa Antic, Petkovic... mozda Veljko Paunovic .. I naravno, treneru odresene ruke ...

Paul Banyan

pre 6 godina

Ovo od kada smo razbijeni kao SFRJ je samo dokaz da smo mi ti koji krojili reprezentaciju zarad interesa onih koji drze ovaj sport u svojim rukama i to ide sa "kolena" na "koleno" u fudbalu necemo vise NIKAD NISTA uraditi

coldplayer

pre 6 godina

@aca
Jedini si ti bot ovde.Nismi nikad izgledali nemocnije?Izgleda da nisi bio rodjen kad smo primali po 6 od Holandije ili Argentine ili ne pratis sport i igras samo lastiz ali znas da pljujes u dalj.Zbog ovakvih ti se smuci sto delimo isti vazduh.

Sunce Slobode

pre 6 godina

Mislim da ima. Da je glupo sada traziti povlacenje iz reprezentacije Matica, SMS-a i drugih. Realno je uspeh i sam plasman na SP. Na evropskom (na koje po meni moramo da se plasiramo) vec mozemo ocekivati da se prodje grupa.

neko nebitan

pre 6 godina

Ima buducnost sa mladim igracima kojima treba non stop startna postava da bi se uigrali i bili kao pravi tim. U formaciji 3-4-3:kolarov-veljkovic-milenkovic, radonjic-matic-gacinovic-zivkovic, sms-mitrovic-tadic. A branimo se u formaciji 5-4-1. sms i tadic malo iza mitrovica u kombinaciji sa krilnim zivkovic i radonjic. Bez ofanzivnih bekova jer nemamo dovoljno brze bekove....

babangida

pre 6 godina

Dmitro

Bleki-Velja-Nasta

Mijat-Maxa-Matic-Kolarov(rodic)

Tadic-Sergej

Mitar

Tu su jos zile, adem, radonja, luka, gruja.
Ovo jeste svetla buducnost za jos jedan ceo ciklus. Mislim da ce ovaj tim vrhunac dostici 2022. Katar je nas!

Srdjan

pre 6 godina

Prvo je pitanje sta se podrazumeva pod “buducnost” srpskog fudbala. Ovo svetsko prvenstvo nista ne menja u odnosu na period pre prvenstva. Ono sto smo manje-vise ocekivali to se i ostvarilo, mozda smo mogli bolje protiv Svajcarske ali imajuci u vidu desavanja u FSS kao sto su smena selektora u poslednjem trenutku zbog znamo svi cega, pa do “banalne” stvari da se ne zna ko ce biti proizvodjac sportske opreme do poslednjeg casa, rezultat koji su momci postigli i nije los.

Sale

pre 6 godina

Nema buducnosti dok se sve iz korena ne promeni. Prvo treba iskoreniti korupciju iz fudbala. Srbija ima i Ronalda i Neymara, ali ta deca ako nemaju vezu ne mogu nikada zaigrati u najboljim nasim klubovima, a to je odskocna daska za dalje. Realno ovi sto sada igraju i koji su kao najbolji su prosecni igraci, cak i ispod proseka, a tu je jos i problem nase tradicionalne staticne igre kao pre 30 godina. Bez ofanzivnog fudbala i perfektne fizicke pripremljenosti igraca nema izgleda za uspeh u danasnjem fudbalu. Ovako kako je sada, mogu igrati na seoskim vasarima.

1a

pre 6 godina

Pa kad Kazemiro ispuca loptu u publiku iza naseg gola da je neko uhvati i prekine Oleee dodavanja u nedogled, mhmm ne znam sta da mislim, skeptican sam.

petar miric

pre 6 godina

Nazalost ovako ne. Potrudili su se, ali momci su deklasirani. Mozda treba posvetiti fudbalu manju paznju u Srbiji to bi ga mozda i uzdiglo, da ljudi primete da se paznja zasluzuje a ne daje bez pitanja.

Pitt

pre 6 godina

Prica o nasem fudbalu od nas pravi "hejtere" i tera nas da zakljucimo da je buducnost vec prosla.
I sve to zato sto mamini i tatini sinovi nezasluzeno uzivaju privilegije.
Vojska, policija, DB, aktuelne vlasti, lokalni profiteri, umisljeni strucnjaci, itd.
Dakle, nasa fuca je na licnom i amaterskom nivou.
Za omladinu koja ovo cita - ne postoji precizniji opis naseg fudbala. I ukoliko ga zaista volite upravo to je ono sto morate da menjate.
Srecno.

dobi

pre 6 godina

@brarik ...
Da li je i tebi samom jasan tvoj komentar. Mozda bi bilo bolje da samo citas, a ne postavljas komentare. Gomila kontra opservacija od kojih niti jedna nema veze sa stvarnoscu.

Live from Rostov

pre 6 godina

Ne vjerujem da je budućnost išta bolja ili perspektivnija od prošlosti i sadašnjosti, znači solidna europska reprezentacija koja se svake prijestupne plasira negdje i ne postigne ništa značajno. Zbog promjene formata Eura i Mundijala plasirat će se češće, ali bez nekog traga na samim prvenstvima. Bar za idućih 10tak godina ako je sudit po mladim talentima.

Tako je kako je

pre 6 godina

Ne slažem se sa mišljenjem da nemamo kvalitetne mlade igrače. Možda nemamo talente ekstra klase koji bi jednim potezom rešavali utakmice ali imamo čitav niz kvalitetnih igrača koji u dobro postavljenom sistemu mogu mnogo toga da pruže. Najbolji primer za tu tvrdnju je Paunovićeva generacija. Jedino nam u špicu napada nedostaje neki brži i eksplozivniji fudbaler sa boljom koncentracijom od Mitrovića. Ostale pozicije su manje više pokrivene za 2 do 3 kvalifikaciona ciklusa. E sad što treneri koji takav sistem umeju da postave (Milojević, Paunović...), ne dobijaju šansu ili ne žele da se prihate posla, drugi je par rukava.

DrEurić

pre 6 godina

Da
Ako se promeni siatem treninga i igre
Stvaranja igrača - kakav fudbal mi hoćemo da igramo, brz pokretljiv, brže oslobađanje lopte, više napadački - više akcija šansi
ili
spor - dodavanje oko centra i ispod ka golmanu, ispucavanje u prazno - igrači spori ali jaki u duelu -
Naravno tu je i savez i "struka"
Totalni "wipe" i instalacija u stvari unapređenje mladih na vodeće pozicije
Samo sveža krv koja je moderna može to
Žikine Šarenice tipa Živadinović treneri i Sergej 100 miliona igrači zaboraviti
Samo rezultat a ne veze i vika i dreka

MaironDrake

pre 6 godina

Prednost dati novozelandjanima...Zivkovic, Maksimovic, Rajkovic, Jovic, Gacinovic, Veljkovic, SMS, dodati MIlenkovica i Radonjica ...Od iskusnijih zvati Tadica, Adema, Kostica i Matica. I krenuti u novi ciklus.

Kolarovu, Prijovicu, Mitrovicu (covek zvani treba mi 10 sansi da dam gol), Ivanovicu, Tosicu, Stojkovicu, Rukavini se zahvaliti. Imali su sansu i nisu nista pokazali.

Milan

pre 6 godina

Bez obzira na ishod, ovo je prvi put posle mnogo godina da sam mogao da kažem da sam uglavnom zadovoljan igrom naše reprezentacije, i nadam se da će u tom pravcu i nastaviti!

coldplayer

pre 6 godina

@brarik
Majstore,navedi igrace koji su bili na sp i koji su bruka i sramota i u prolazu su?Vecina njih je bila prvak sveta u mladoj kategoriji.Bruka si ti i takvi koji nista drugo ne znaju u zivotu vec da omalovazavaju druge.Da nam dodje Murinjo opet bi ga ispljuvali ovde kao nesposobnog.Da nisu trebali da nam igraju ovde S.Mitrovic,N.Kiksara Maksimovic,Z.Bambi Tosic i ostali znalci koji su igrali kod onog proslog fosila koji je sa ostalim fosilima naseg fudbala od Djorica,Pizona,Santraca itd unistavao fudbal prethodne tri decenije.Oni koji znaju samo da stave deset igraca u odbranu i da prodju eventualno jednom centar pa sta bude.Prvi put se desilo posle ko zna koliko vremena da je neko poveo sve igrace koji trebaju da idu.Imas ankete pa vidi i komentare.E sad sto mi popljujemo sve za svaku gresku ili poraz to je druga stvar.Imao je ono sto vecina vas nema da povede mlade igrace i proba da igra za premenu malo smelije.Nesreca je jedina ta sto je tu bio kratko i tim nije imao kontinuitet igara sto se videlo na sp.Da nam je ostao Muslin imali bi 0 bodova i barem 10u mrezi stim da bi igrali cistu bunkericu,a vi ga ovde pljuvali noc i dan.Hvala bogu imamo mozak a ima i yt pa pogledas formacije i igrace kod oba trenera i onda vidis ko je menadzerski trener i ko je kako igrao.Ako ne vidis onda je to vec tvoj problem.

Zeljko

pre 6 godina

Hajde dosta vise pljuvaci!!!!Nas fudbal ima dobru buducnost.Momci su odigrali u skladu mogucnosti tako da je sasvim ok.Svabe ispali u najlaksoj grupi pa nije smak svijeta.Treba dalje forsirati omladinu sa par iskusnih i sigurno se kvalifikujemo na EP.Ja drugu reprezentaciju nemam!ZIVJELA SRBIJA i REPUBLIKA SRPSKA.

Bodibond

pre 6 godina

Imam 40 godina i ove iste clanke citam bukvalno posle svakog EP i SP ako smo ucestvovali. Evo odgovora:
N E M A M O, nikada nismo N I I M A L I.

don

pre 6 godina

Ljudi spustite loptu. Alo bre to je bio Brazil.

Drugo mi trebamo biti zadovoljni da smo bar ta 3 boda uzeli.

Nama fudbal kao sport neide sto se košarke tiče tuj smo jaki ali fudbal ne.

Samo govorim istinu

Ljolja

pre 6 godina

Zašto nebi bilo budućnosti? Pa ljudi, koliko je jedan Joahim Lev na njemačkoj klupi, a prije toga je KLinsmanu bio asistent?
Imajte strpljenja, momci su najkvalitetniju utakmicu odigrali protiv Brazila i dobro ich namučili.
Nikada mi nećemo osvojiti prvenstvo kao u košarci, ali ćemo se sportski suprostaviti drugima i imamo snage i iskustva da pobjedimo najveće.

Si

pre 6 godina

A sta ste vise ocekivali od drzave sa 7 miliona stanovnika. Da u svemu budemo najbolji. Nemoguce! Toliko stanovnika imaju gradovi u Rusiji ili osrednja naselja u Kini pa nisu ni priblizno toliko dobri u sportu, gledajuci sve sportove uopste.

coldplayer

pre 6 godina

Sa ovakvim navijacima iliti pljuvacima nemamo.Ne ocekuju nista manje od osvajanja.Nema veze sto su momci mladi i ocigledno ne bas uigrani.Da je srece da je Muslin davno smenjen pa da imaju vise vremena.Bitno da oni sve znaju iako su loptu videli samo na televiziji,a potrcali su eventualno samo za autobusom.

Oslobodite Srbiju, BRE!

pre 6 godina

I definitivno naš fudbal nema budućnost sve dok postoje ta dva petokrakina kluba i svi ti mračni ljudi po njima i oko njih u našem sportu. Te stadione poravnjati buldožerima, a njima zabranu obavljanje svih društvenih delatnosti.

el pecador

pre 6 godina

Ljudi ja stvarno ne razumijem ovo vase: ugledajte se na Hrvate, igraju srcem bla bla..meni je nejasno da vi ne vidite tko igra za Hrvatsku a tko za Srbiju. Vi stvarno mislite da smi tu negdje ali eto mi imamo srce. U tome je problem.

znanje-imanje

pre 6 godina

Slede meseci trolovanja "Muslin je bio u pravu" i sl. Ne, nije i nije. Gurao je istu bata-Đora anti-igru na guzove koja nas decenijama čini invalidnim timom. Zato nam je i jedina kombinacija: unazad pa da golman degažira. I psiha dole, dole, dole... Zadnjih 5 utakmica sramotni smo bili 4 i po. Muslin je najbolji izbor za nešto što prođe jednom od triput - ali SAMO ako imaš sreće u žrebu kakav naiđe jednom od deset! Dakle on donosi prolaz 3%, inače 97% je da sledi jako 3. mesto u kvalifikacijama i "za malo" baraž. Ali bolji sastav, i nakon neizbežnih porođajnih muka i psihološkog sloma itd. ipak eto malo: 2. poluvreme protiv Brazila smo igrali 15-20 minuta fudbal. To je više fudbala što smo igrali nego ukupno zadnjih 15-20 godina! To i samo to je put. I kakava-takva budućnost.
Tošić je očito zdrav u glavi, reprezentacija uvek ispred karijere - bravo! Ali eto ispravno mlađih. Napadački kvartet je dao sve od sebe, nema šta da im se zameri. Prvi put vidim Kostića da nešto valja! Adem je bio naš najbolji igrač.
Nismo prošli iz dva neočekivana razloga. Iako se sve namešta nisam očekivao baš ono sa Brihom. Da nam je to sudio kao što je i morao npr. ovaj odlični iranac prošli bi. Još gore iznenađenje je da tamo gde smo kao najjači - Matić i SMS - toliko podbacimo. Nemanja je preigran a ko zna šta je sa SMS. A za muslinoljube: da je SMS nastupao kroz kvalifikacije sigurno bi nam bolji bio na SP. Obojica baš očajni.
Ali inače - da su igrali Fejsa i Gudelj... išli bi dalje? Ozbiljno?

zašto zato

pre 6 godina

"najboljih evropskih klubova poput
Rome , Lacija, Zenita, Benfike"...? Ako vi tako kažete..
(el pecador, 28. jun 2018 08:13)

A što si Mančester Junajted preskočio?
Šta fali ostalim klubovima?
Doduše neki će preći u još bolje.

Velibor

pre 6 godina

Nisu mi jasni oni koji prizivaju Jokanovica, Paunovica ili Piksija za selektora. Cini se da oni cekaju pred vratima a mi samo treba da ih pozovemo...Ljudi, oni kostaju i to puuuuno kostaju. Piksi pogotovo.Cak i da nekim cudom odresimo kesu i angazujemo nekog od njih za velike pare, isti ovi koji ih sad prizivaju bi mracili kako nam se djeca ljece sms-ovima a tamo neki treneri guraca lopti naplacuju nekoliko utakmica godisnje, plus putovanja na utakmice da se poprica sa reprezentativcem, pa dnevnice, hotel...Sto to treba ijednom od gore navedenih?
Ima jedan majstor u Banjaluci koji kad ugovara posao kaze; ovo ti moze biti obavljeno brzo,kvalitetno i jeftino...izaberi dvoje. Tako je i sa selektorom.

Stefan

pre 6 godina

Србија нема будућност, па по логици ни српски фудбал ни остали спортови. Уживајте још мало у успесима осталих репрезентација, јер кад пресуши биће куку и леле.

Srboljub

pre 6 godina

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“


>>>Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gojko 12, 28. jun 2018 09:16) # Link komentara

Sve mi se cini da si Hrvat jer kod njih ovo preovladjuje na portalima.Dobrica Cosic ovo nikada nije izjavio ali je napisan ou romanu Deobe (1961) ali tamo ima sasvim drugu konotacijui znacenje

Demba Ba

pre 6 godina

Ima buducnost, ali nema bekove..
CB - Milenkovic, Veljkovic, Spajic, Savic, Nastasic (i sigurno jos nekog kog sam zaboravio)
LB - Rodic i ?? trebalo je Antonov, ali se raspao prosle sezone u Partizanu, nadam se da ce da se pronadje ove sezone..
RB - Gajic, ako bude standardan ove sezone u Bordou, ili ode negde gde ce imati sansu. (Ako zna neko jos nekog RB nek dopuni, ja zaista ne znam)
DM/CM - Milivojevic, Matic, Radoja (sad treba da ode iz Selte i da igra), Grujic (ako bude igrao negde, jer po meni ni na ovo prvenstvo nije trebao da podje), Sasa Lukic (ako i ove sezone napreduje kao prosle) i Maksa (valjda ce da ima minuta gde god).
AM - Sergej, Ljajic, Pantic (po meni ima potencijala, ali nije jos za A tim)
Wing - Tadic, Kostic, Radonjic, Zivkovic, Mijat.
CF - Mitrovic, Prijovic, Luka Jovic i neko od talentovanih klinaca, imamo ih, e sad kako ce da se razviju dalje - videcemo.
P.S. ako neko ima dopunu spiska, ali realno - ne sprdnju, neka dopuni.
Pozdrav.

DEX

pre 6 godina

Ne razumem kako je sad "sam plasman na Mundijal uspeh a sve preko toga premija", a Radomira Antica su smenili zato sto nije prosao grupu? Zasto su onda smenili Muslina, coveka koji nas je plasirao na Mundijal kad je to uspeh?Dokle vise opravdanja za neuspehe? Kad ce neko da se seti i sam preuzme odgovornost? Nema nade za nasu reprezentaciju dok se ne smeni kompletno rukovodstvo fudbalskog saveza kao i selektor.

Jokiši

pre 6 godina

Naravo da srpski fudbal ima budućnost! Osvajamo titulu u Qataru 2022. u finalu protiv Vijetnama dobijamo sa 3:2
Onda odbranjujemo titulu 2026. u SAD-u. Finale Srbija-Etiopija 2:0
I šlag na tortu, dobijamo domaćinstvo 2030.!
World Cup 2030 Serbia
Finale u Nišu:Srbija-Singapur 4:2
I tako... Tri svetske titule zaredom! 2022/2026/2030 Zapamtite dobro!

Gde ja živim

pre 6 godina

Veljko Paunović ili Slaviša Jokanović za selektora, mada možda i Piksi, jedno 3 psihologa u timu, Savez da se ne meša ni u šta pa da pričamo. Talenta nekog ima, ali mora da se radi. Ovako je samo presipanje iz šupljeg u prazno i arčenje para i živaca.

Glas razuma

pre 6 godina

Najveca uzdanica srpskog fudbala je Sergej Milinkovic Savic. O kakvom se asu radi i koliko nada u njega ima pokrice videli smo u njegovim dosadasnjim utakmicama za reprezentaciju. Inace kladio sam se na poslu da nece nista uraditi na SP. Nije dao gol, nije asistirao za gol. Nije nad njim sudjen penal. Uzeo sam 100 evra pre pola sata. Krstajicu, drugi put me pitaj ako ne znas.

w

pre 6 godina

Kada nemaš fudbalskog stila i nemaš regularnu ligu slaba je. Trebalo bi da fudbal vode ljudi poput Željka Pantića(ako ga i sad ne vodi) koji izražavaju svoje emocije bez ograničavanja prema neposrednom protivniku.

Riki Lugonjic

pre 6 godina

Kad se privatizuje, ima. Do tada, gledacemo Kokeze, Terzice, Vucelice, menadzere, premijere, predsednike, ministre, politikante, huligane, policiju...

MilošNS

pre 6 godina

Uz dobrog selektora i rukovodstvo ova generacija ima nadu da nešto više učinimo na sledećem većem takmičenju. Ali s obzirom da svi dobro znamo da ljudi iz našeg fudbalskog saveza (ne bitno da li su zvezdini ili partizanovi ljudi) uvek gledaju da izvuku maksimalnu korist za sebe male su šanse da se ikad išta promeni. Dokle god određeni upravljaju fudbalskim savezom naš fudbal nema svetlu budućnost.

Fake news

pre 6 godina

Kako nas (mediji) vode u propast pa to je sramota. A sto ne bi fudbal u Srbiji imao buducnost? Hrvatska je bila druga u grupi u kvalifikacijama i iza Islanda a gde su sad? Sta su uradili? Promenili trenera i stabilizovali situaciju i napravili sistem. Sta je resenje kod nas ne znam ali znam da be treba samo kukati. Pa mi smo bili svetski prvaci u mladjim kategorijama. Vidite koliko ljudi je bilo u Rusiji da gleda nase? Dajte malo optimizma, vere.

savicdr

pre 6 godina

Kakva ljudi budućnost evo Matić će se oprostiti, Stojković, Ivanović i Kolarov su verovatno prošlost znači ovaj tim nema budućnost već se mora praviti opet ispočetka novi, a upitan je kvalitet Milinkovića, Milenkovića, Veljkovića, Radonjića, Živkovića I opstalih.

rango

pre 6 godina

Imate budućnost komšije..dobro ste odigraali ovo prvenstvo s obzirom da nitko neutralan nije očekivao više od vas.Igrači su dali sve od sebe,jednostavno nedostatak kvaliteta je presudio ali to su mladi igrači i za 4 godine bit će konkutentniji,iskusniji a i možda se pojavi još koje igrač moji bi povezao odbranu s napadom jer vi jednostavno ne kontrolirate loptu kada je i imate u nogama.Puno sreće narednih godina i glavu gore.....

gojko 12

pre 6 godina

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“


>>>Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“.

Bre

pre 6 godina

Rajkovic,Dmitrovic
Gajic,Milenkovic,Veljkovic,Nastasic,Rodic,Kolarov,Matic,Sergej,Luka,Ljajic,Zivkovic,Radonjic,Mitrovic,Gacinovic,Maksimovic,Jovic,Prijovic,Tadic.aq
E sad ako se nemoze naci pismen selektor da od ove grupe momaka napravi tim koji ce igrati fudbal(znaci trougao,dupli pas,posed a bez bunarenja)onda nam stvarno nema spasa...

Dusan

pre 6 godina

Zaboravimo fudbal i fudblere! Iđamo košarku, vaterpolo, odbojku, Ivanu, Noleta i još mogo njih sa kojima se treba ponositi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeremija, 28. jun 2018 09:34)
Kosarka,vaterpolo i odbojka i nema dalje.

tunegde

pre 6 godina

Pod hitno na mesto selektora dovesti Vahida Halilhodzica ili nekoga sličnog koji će izbaciti sve menadžere u i oko tima i naterati igrače da se trude i zalažu i što je najvažnije- odstraniti manekene iz igre.

Moca

pre 6 godina

Ne bih se složio da je grupa bila laka kao što se sugeriše na kraju teksta. Glavni favorit za titulu kao i četvrtfinalista prošlog EP su ozbiljna konkurencija. Što se nas tiče, kvalitet generalno imamo ali je potrebno još uigravanja kao i iskusniji selektor, uz odstranjivanje nekih manje kvalitetnih igrača iz ekipe.

C i n i k

pre 6 godina

Zlatni sa N.Zelanda moraju odmah da igraju,nema drugog nacina.Moramo da dovedemo i Paunovica. Ova ekipa je bila limitirana jer iako su imali neku zelju izgleda da ne znaju. Otezavajuce je i sto nisu imali selektora i trenera, uspeh je sto su i otislibna SP ako cemo realno jer znamo kakav nam je i klupski fudbal.

Mitar

pre 6 godina

Nikad nije ni imao. Sami sebi smo ugasili, jer to zalaganje sinoć je bilo sramotno, kao da mi vodimo 2:0. Nažalost, mi se stalno ložimo na fudbal, a pojma nemamo. Znate kako se bori za svoju zemlju, tako što daš sve od sebe sve! Kao na svetskom prvenstvu 2002. u košarci. Protivnik u 1/4 finalu je bila Amerika. Divac i ekipa izašli na teren i poslali ih kući, eto tako se igra za svoju zemlju!

Vkci

pre 6 godina

Proći na SP ili ep je stvarno teško. A veliki je uspjeh samo i doći na veliku smotru. Šteta sto ste ispali jer draže mi je vas gledati nego bilo koga drugoga.

Lex

pre 6 godina

Ljudi bili smo SVETSKI PRVACI U20 i glupo je pricati o tome.Kolarov,Rukavina,Bane,Stojke...ta generacija odlazi ali imamo Milenkovica,Veljkovica,Rajkovica i jos par momaka...Sredina Sergej (moze on mnogo bolje),Andrija Zivkovic,Radonjic...Napad vec sada imamo mladog i vrhunskog Mitrovica,jos dodajte Luku Jovica,Saponjica itd. itd. Zaista imamo svetlu buducnost ali dok su nam predsednici Kokeze,Vazure,Terzici,Karadzici itd. srpski fudbal ide u propast

Sremac

pre 6 godina

Gledam sinoc HRT i slušam stušnog komentatora (bivšeg fudbalera Joška Jeličića). Kaže da je Srbija i na ovom prvenstvu prilično dobro igrala, da je nedostajalo malo sreće, ali i iskustva kod onih koji će vrlo brzo činiti okosnicu reprezentacije. Tvrdi da sa odlaskom Ivanovića, Kolarova, Tošića, Rukavine... a izbijanjem u prvi plan generacije koja je osvojila omladinsko svetsko prvenstvo Srbija može imati izuzetnu ekipu. Kao okosnicu te ekipe vidi Matića i Mitrovića (njime su svi njihovi komentatori oduševljeni). I na kraju, možda ono najvažnije, naglašava da se srpski fudbal mora odbraniti od mešetara i menadžera, koji su moćniji nego kod njih u Hrvatskoj.

majko mila...

pre 6 godina

Imam 40 godina i ove iste clanke citam bukvalno posle svakog EP i SP ako smo ucestvovali. Evo odgovora: 
N E M A M O, nikada nismo N I I M A L I.
(Bodibond, 28. jun 2018 08:18


sve isto, samo što ja imam 51.

Разум

pre 6 godina

Нема уз овакве људе у ФСС и тренере које постављају, нпр Крстајића који није смео да буде селектор јер нема искуство или нпр неког тренера из домаће лиге, сви знамо зашто.

Lika

pre 6 godina

Ovo je realno uspeh za nas fudbal, i po meni nisu se obrukali trebali su drugo poluvreme protiv Švajcaraca malo bolje da odigraju ali eto nisu i to je to.Brazil jednostavno ima mnogo dobrih fudbalera oni mogu tri slicna tima dovest na prvenstvo, njima je jedan Filipe Luis rezerva, igrac koji je igrao i igra u naj jacim Evropskim klubovima.

brarik

pre 6 godina

Kakva budućnost kad tim vode menadžeri, secikese, muljatori... Prvo, sam selektor je bruka i ne znam odakle mu obraz da prihvati funkciju?! Naročito se istakao sa oni bedžom zastave Srbije na sakou (nadam se da nije bio bežd SNS).. Pola igrača je u rep. samo u prolazu - bruka i sramota ko sve igra.. Srbija je država u kojoj liga nema kredibilitet, klubovi u dugovima do guše i funkcionišu preko nekih tamo računa, ovi igrači koji igraju u evropi su osrednja klasa i ništa posebno.. nemamo duh reprezentacije i dugo ga nećemo imati, naročito NE dok ne razgraničimo patriotizam i šovinizam..

Tatum

pre 6 godina

Naravno da nema budućnost. Manite nas više najglupljeg sporta na svetu i počnite da ulažete u košarku, vaterpolo, odbojku, rukomet, atletiku...ili još bolje da se ulaže u stvari od suštinskog životnog i društvenog značaja.

Svi do jednog vrede po 100 miliona, ej bre? Gde ode ovaj svet? Na stranu što su svi baletani i foliranti. Napraviš dve asistencije, slučajno daš gol i odmah vrediš milion.

Ustvari, kad malo bolje razmislim, ulažite samo u fudbal. Nivo ulaganja u neki sport je proporcionalan stepenu kriminala u istom. Zato nam je, primera radi, vaterpolo "normalan" iako se ništa ne ulaže u njega. I zato smo tu šampioni.

Pedu

pre 6 godina

Zavrnuti sve slavine fudbalu, i prepustiti to menadžerčićima i njihovim manekenima da finansiraju.
Lovu preusmeriti na nešto što daje rezultate....Španovićka, košarka, odbojka, vaterpolo.

Na fudbal zaboraviti totalno.

nikola1992

pre 6 godina

Ima! Ali osnovni preduslov za bilo kakve rezultate je dobar selektor. FSS je uzeo odlicne pare za ucesce na svetskom, isprsite se gospodo i dovedite nekoga sa iskustvom. Dajte mu ozbiljne pare. Za 200 hiljada evra godisnje nece niko da vam radi. Dmitrovic, milenkovic, veljkovic, sergej, grujic, radonjic, zivkovic, gacinovic, jovic... Imamo dobre mlade igrace, koji ce do sledeceg svetskog izrasti u ozbiljne, samo ako ovako nastave i ako ne bude ne daj boze nekih vecih povreda.

simeun

pre 6 godina

Ovo treba da bude podstrek za FSS, moraju pojačati sa radom, a posebno pojačati rad sa mladim naraštajima. Mislim da smo shvatili da možemo da igramo i sa najboljima, nismo ništa lošiji od Brazila a čak mislim da smo bolji i od Švicarske samo oni imali dosta iskusnijeg trenera. Ovaj tim nije loš,treba ih zadržati za sledeće kvalifikacije ,ali na ovakav način nikad nećemo stvoriti pobjednički mentalitet. Taj dio nam u fudbalu nedostaje, igramo bojažljivo a samim tim i nesigurno. Plašimo se, igramo kukavički, posle datog gola nismo znali šta dalje, bojimo se pobjede!!! Nemamo dugoročan plan, već od utakmice do utakmice, od prvenstva do
prvenstva!

Milan

pre 6 godina

Ja ne znam šta nam to ubacuju u "najjeftiniji hleb u Evropi" pa nas pred svako takmičenje i utakmicu hvata kolektivna euforija? I uvek nakon toga isto tako kolektivno hladjenje i depresija. Nismo za fudbal, nikada nismo ni bili i gotovo. Podatak da su u proseku najviša selekcija na Mundijalu govori u prilog tome da smo predodredjeni za neke druge sportove. Prespori smo mi za ovaj moderan fudbal, ali baš prespori.

johan

pre 6 godina

Sa ovakvim savezom nema. Od trenera do najviseg rukovodstva sve sami amateri i fudbalske neznalice. Ljudi koji sve to vode iz senke su profi, ali njih ne zanima fudbal.

uzimam.kokice

pre 6 godina

Nama prvo treba selektor sa vizijom, predsednik saveza koji nece da smenjuje kljucne ljude tik pred velika takmicenja i bolja domaca liga gde nece svi zivi igrati bunker na njivama. Eto to je to, prilicno jednostavno, ali ocigledno previse komplikovano za nas.

zex

pre 6 godina

Ovako, nisu krivi ni igraci a ni trener. Postoji neka visa sila u Srbiji.Neko ocigledno diktira sastav reprezentacije e zbog toga smo tu gde jesmo.Svi vec znamo da je Muslin smenjen zbog Sergeja, mnogo je bolje za Muslina sto je tako ispalo jer ONAKVA igra bi jos gore prosla u Rusiji.Nazalost mi nemamo hrabrosti da se pogledamo u oci da kazemo da nemamo kvalitet, Odgledao sam svaki mec kvalifikacija, toliko je to jadno izgledalo da je to bilo strasno za gledati.Imali smo srecu da nam je zapala veoma laka grupa e zbog toga smo platili danak ovih dana.Nikad gori fudbal nismo igrali nego za vreme Muslina i to svi znaju. Kasnije je dosla afera Sergej koji nam nije bio potreban, mnogi su mislili da Ljajic taj koji je bolji na toj poziciji ali jedno su zelje a drugo realnost, oboje su podbacili.Stojkovic najbolji nas igrac, bez obzira na neke kikseve, spasio nas mnogo puta.Matic realno nemoze da da da 100% nesme covek, cuva noge za premijer ligu.Nebih da analiziram sve igrace ali vreme je da se promeni ceo tim i trener.Oni momci koji su osvojili SP protiv Brazila, moraju biti nosioci Srbije u narednih 10godina.Danas su to vec odrasli ljudi, oni su veoma kvalitetni a to su i pokazali. Evo sinoc mi je bas zasmetalo sto je nas nabedjeni trener cekao kraj utakmice da pusti fantasticnog Luku Jovica, decko je igracina u Nemackoj igra zajedno sa Rebicem iz hrvatske i igraju izuzetno.Zivkovic i Radonjic izuzetna krila,Radonjic moze sve sa loptom zivkovic takodje izuzetan igrac.

Lucidni decko

pre 6 godina

Klasicno lozenje juce tekstovi idemo dobijamo i slicno. Danas imamo li buducnost, u odbranu orlova i slicno.. Sad pauza pa ponovno lozenje za 8 12 godina...

nemam pojma

pre 6 godina

Odgovor na ovo pitanje se sam daje, kada se u obzir uzme par cinjenica. Kao prvo, Srbija je po svim objektivnim merilima oduvek bila sportska nacija, ne postoji nijedan objektivan razlog zbog koga bi nasi sportisti briljirali u ekipnim sportovima, tenisu etc., a samo u fudbalu, sportu svih sportova, odjednom, eto, ne bi. Kao drugo, rezultat juniorske reprezentacije pokazuje da je buducnost srpskog fudbala u odlicnim rukama. Pa koja je onda razlika? Pa u tome sto je fudbal jedini sport u kome se vrte ogromne sume novca. Samim tim, fudbal predstavlja arenu u kojoj se, osim sporta, igra i interes velikog broja ljudi koji taj novac vrte. I tako se stvara apsurdna situacija u kojoj fudbal, koji zbog strasti navijaca i vaznosti tog sporta i omogucava generisanje tih ogromnih svota novca, potpada u drugi plan. Zato su ostali timovi igrali, a nas tim je bio na terenu zbog tendera. Nista mnogo bolji nisu bili Brazilci, pritiskali smo ih 10 minuta u 2. poluvremenu, nisu znali gde su. Ali brate, kad imas selektora koji ne menja igraca koji nije imao kontakt s loptom u prvom poluvremenu kao sto je Sergej, onda je jasno da to ne radi ni iz gluposti, ni iz neiskustva, vec iz svog i interesa drugih ljudi. Ima srpski fudbal buducnost, i te kako, i imace ga od onog dana kada ljudi iz senke, koji upravljaju savezom, shvate da ce zaraditi puno vise novca kada omoguce reprezentaciji da igraju kao jedan, i stave ponovo fokus na ono zbog cega su i oni na terenu, i mi pred ekranima - fudbal.

Miki

pre 6 godina

.."sa igračima iz najboljih evropskih klubova poput Mančester junajteda, Rome, Lacija, Zenita, Benfike"
Ajd još MUTD, ali ostali su prosek, a ne najbolji ev. klubovi

GanDra Šajkaš

pre 6 godina

Mi jesmo sportska nacija,ali I drugi su. Naravno da imamo buducnost ali treba promenuti pristup I nacin rada. Neka se ugledaju na Belgiju,zemlju koje nigde nije bilo skoro tri decenije,postave jedan sistem I toga se pridrzavaju svi. Za svaki uspeh treba vremena,ali cilj opravdava sredstva. Extra dobar strucnjak(a imam ih) dati mu vreme I poverenje I sacekati jedan ciklus. Tada sesti I videti gde smo....ovako,menjajuci selektore,nacin igre,formaciju,startnu postavu......pa to nigde ne vodi

Makaveli The DON

pre 6 godina

Nemamo Selektora to je problem,prvi put se u Srbiji pojavio moderan trener posle 20.godina,Vladan Milojevic mora da bude selektor ako mislimo napokon nesto da napravimo.

hipokrat

pre 6 godina

A pre par meseci, kad su Zvezda i Partizan prezimili, pisali ste o tome kako duvaju neki novi vetrovi. A da li znate da bismo prosli grupu samo da nisu svi pojurili napred u 90. protiv Svajcarske, ili samo da je Tosic oborio Sacirija na polovini terena. Samo to, i igrali bismo sa Svedskom za cetvrtfinale.
A da li ima buducnost? Ima onakvu kakvu dopuste politicari i huligani.

Pera

pre 6 godina

Fidbal je sahranio Miljanić. Kada se vratio iz Španije oformljen je kriminalni sistem u kome je važnija cena i prodaja od rezultata. A od tada A selekcija služi da podigne cenu igrača na tržištu. Omladinci koji još nisu pod šapom ponekad nešto i postignu, ali A selekcija nema šansu. Dokaz je i smena selektora pred samo prvenstvo. Zabraniti 1.ligu na 2 godine i uvesti čisto knjigovodstvo i odgovornog vlasnika. Zvezdu i Partizan ugasiti.

vladimir

pre 6 godina

U ponudjenoj anketi sam glasao sa ne. Ne zbog neke ljutnje, besa, inata. To je realno gledajući da smo država koja se stalno brojčano smanjuje a mladi odlaze. Ima tu i drugih faktora, ali ovaj je, čini mi se, presudan

Dženkins

pre 6 godina

Sve razumem ali zviždanje Brazilskoj himni stvarno veze s mozgom nema.Tako prijateljskoj zemlji da se zviždi je blago rečeno sramota.

Beretka

pre 6 godina

Mislim da ima. Treba samo biti uporan, forsirati ove igrace i ne menjati mnogo. Mora biti konstantnost i sa trenerom i sa igracima inace nema rezultata. Imamo mlad tim sa mladim selektorom koji je pocetnik ali barem igraci ga slusaju i drzi dobru atmosferu i igraju mu najbolji igraci. Tako da treba sve ovako nastaviti i doci ce rezultat. Ali ako menjamo selektora ponovo, menjamo igrace, menjamo taktiku, sistem onda sve ide ispocetka i necemo imati nikad rezultate. Zato treba ovako nastaviti, igraci su mladi i bice sve bolji i iskusniji. Jedino nam fali desni bek jer Ivanovic, Rukavina i Basta su prestari i mislim da oni nece vise igrati. Tosic takodje ali imamo Nastasica, Veljkovica i Milenkovica... Pogledajte samo Belgiju... Koliko godina vec imaju isti ovaj tim a poceli su da se uigravaju jos kad su bili veoma mladi. A ti igraci su bili vec vece zvezde u ranim 20im a nisu imali rezultate i tek sad su poceli igrati dobro kad su sazreli. Isto Svajcarska, Hrvatska...

kajverson

pre 6 godina

pustite kvalitetu .....stvari stoje drukcije....ako ce se dobro rezimirati koje su sve momcadi ispale ,rezultat je da ste medu najgorima....svi su svoje posljednje minute odigrali sa srcem i do kraja...grizli su ,,vi niste i zato ostaje gorak okus....mitrovicevo ispricavanje saciriu koji je vidno usao nabrijan,nitko da na toj utakmici od vasih igraca malo pokazao nekim karakterom i li necim za koga igrate ,,ni jednu iskru niste stvorili na terenu u tri utakmice ,te ono trckaranje po dres nakon utakmice.....meni ko hrvatu ,zao mi vas takve gledat.....iskreno

ProdigyCZ

pre 6 godina

Imace ako se oteraju svi stariji igraci osim Tadica,da njemu kapitenska traka,da sansa evropskim i svetskim prvacima,da se dovede Piksi ili Jokan za selektora,i Miloje bi bio pun pogodak ali je on sad potrebniji Zvezdi,a pre sve toga da na celu FSS budu fudbalski ljudi.Ali ja sad mlatim praznu slamu,naravno nista od toga se nece dogoditi.

Doktor

pre 6 godina

Evo sada hladne glave nekoliko komentara:
1. Čime je to Krstajić zaslužio da bude selektor nacionalnog tima? Ama baš ničim i zbog toga mora da ode i on i onaj koji ga je doveo. Čovek je svojim neiskustvom direktan krivac što nismo prošli grupu - npr. da nije brzopleto proćerdao remi protiv CH mi bismo prošli dalje (i izbegli onu bruku).
2. Mora se dovesti selektor sa znanjem i autoritetom,i to za ceo 4-godišnji ciklus. Npr. Paunović, Antić, Jokanović, ko od njih hoće da se ozbiljno prihvati tog posla. Cilj mora da bude jasan- da postanemo prvaci sveta (kao Paun sa mladima što je od prvog dana postavio cilj jasno i glasno).
3. Imamo mlade igrače koji su odlični, prvaci sveta, ali sa kojima se mora raditi, napraviti ozbiljan TIM koji će kroz kvalifikacije da pobeđuje redom i stekne samopouzdanje i da uđe u top 15 na fifa listi.
4. ovim matorima se redom zahvaliti (bane, kolarov, tošić, stojković), jedino zamoliti Matića da ostane kao kapiten i vođa (naravno i Tadića i Ljajića).
5. najteži zadatak- ponovo izgraditi kult reprezentacije, da se gine za taj dres a ne onako anemično ko juče.

Rukomet i fudbal isti recept za oporavak!

pre 6 godina

Ista stvar kao i s rukometom. Mlade selekcije prvaci, a A selekcija luzeri. Zaista treba celu šapionsku mladu selekciju promovisati u A, a ostalima se zahvaliti. Onda ih kaliti godinu, dve ili tri kroz mečeve sa drugim A timovima i stvoriti reprezentaciju za poštovanje. Ionako nemamo neke rezultate koje bi "žrtvovali" u tom periodu stvaranja novog tima.

pera puma

pre 6 godina

Stanje u fudbalu je ogledalo drzave. Odgovor na stanje u fudbalu je isti na pitanje zasto vozovi u Srbiji mile 30 na sat, mnogo sporije nego pre 70 - 80 godina.
Da ne pricamo na sta lice ostali stadioni, i tereni, pogledajmo samo stanje dva najveca 'stadiona' - ono se stadionima ne moze nazvati vec 30 godina.
Kad ulazite u JNA, smrdi urin na sve strane, oko 'rajka' blato.
A tek tereni... Jedini teren koji ima ugrađene grejace je zvezdin, to smo mi, poreski obveznici platili 'za univerzijadu' 450.000€ - naravno da to ne kosta toliko, ali toliko smo platili...
I, naravno da nije u funkciji, nije povezana kotlarnica jos od 2009, sad je to verovatno sve zardjalo, pa bi moralo ponovo da se kopa...
Nema fudbala dok prosecna plata ne bude 1000e, a to nece biti nikad, tako da... Nema svrhe loziti se...

Saša

pre 6 godina

Naravno da ima. Zavisi koja su očekivanja i šta smatrate pod "budućnost" koja bi zadovoljila očekivanja. Što se mene tiče uvek, ali uvek, biću lično veoma zadovoljan plasmanom kroz kvalifikacije i učešćem Srbije na takmičenjima od 32 svetkse ekipe. Meni bi tako nešto izgledalo kao dobra i svetla budućnost generalno, a to možemo.

milos

pre 6 godina

Svidelo se to nama ili ne ali Ljajic je igrao opustenije i bolje od Sergeja na primer. Tosic nije smeo da dopusti da primimo drugi gol protiv Svice. Start za crveni pa ko ga .... Malo bolja kondicija jer se videlo da smo nekako tromi i spori i zamolio bih ako iko od igraca cita ovo : NE DAVITE TOLIKO SA LOPTOM. Dva tri kontakta i dodaj a drugi nek prilaze za to vreme ili da se otkrivaju. Sve u svemu mnogo mnogo bolje nego pre!

BlueBlueBlue

pre 6 godina

Imamo jako dobru buducnost i trebamo samo da nastavimo sa radom i da napravimo pravi sistem. Milenkovic, Sergej, Jovic, Zivkovic su super talenti i trebaju svi da izvuku nesto pozitivno od ovog prvenstva i da nastave da rade, lepo je Kolarov rekao da nam samo treba sistem ako jedna Svajcarska moze da ucestvuje na svim velikim prvenstvima mozemo i mi!

Zivela Srbija.

igor

pre 6 godina

ako budemo imali milojevica za selektora da imamo biducnost nije navijacki covek zna posao a ovoaj nikoga nije trenirao i pravo u a selekciju Srbije nije trenirao ni seoski klub ali to je srbija !

uzas od zemlje

pre 6 godina

E sada konacno da se gleda fudbal bez sns Srbije. Bukvalno su mi ogadili fudbal nas predsednik i ostali koji su se umesali u sve ovo.
Jedna je moja Srbija, ali ovakvu i sa ovim ljudima na celu mi je sve tako mucna.

Wroom1975

pre 6 godina

Možemo mi mnogo više samo treba da razčistimo u glavama i da igramo isto i protiv svakog protivnika. Ono sinoć je bilo blaga katastrofa. Nejmar je u jednom trenutku stao sa loptom niko ga ne napada samo što nije pitao jel hoćete vi da igrate bre...

Ivan

pre 6 godina

Pozdrav iz Croatie, mislim da je Srbija ipak malo pokradena međutim bod protiv Švicarske bi bio dosta, sad ćete vidjet kako će Croatiu pokrast protiv Danaca, već VAR priprema scenario, moram reći da nas jednostavno ne vole ove iz ex YU, mislim da Srbija ima nogometnu budućnost samo pravi trener i bez pulitike. Pozdrav susjedima, samo Hajduk ST !

Milojle

pre 6 godina

Prednost dati novozelandjanima...Zivkovic, Maksimovic, Rajkovic, Jovic, Gacinovic, Veljkovic, SMS, dodati MIlenkovica i Radonjica ...Od iskusnijih zvati Tadica, Adema, Kostica i Matica. I krenuti u novi ciklus.

Kolarovu, Prijovicu, Mitrovicu (covek zvani treba mi 10 sansi da dam gol), Ivanovicu, Tosicu, Stojkovicu, Rukavini se zahvaliti. Imali su sansu i nisu nista pokazali.
(MaironDrake, 28. jun 2018 09:37)

Kako nisu nista pokazali? Kolarov je pokazao tetovaze.

mostarac hrvat

pre 6 godina

Sinoć je Joško Jeličić na HRT-u priličito nahvalio reprezentaciju Srbije, u smislu da ima tj.da on vidi da ima nekog ''štofa'' od kog se može graditi budućnost. Nije puno ni slagao, istoga sam mišljenja, ipak vi ste nakon dosta godina izbivanja bili na nekom velikom takmičenju pa je mislim sama pojava biti tu uspjeh. Nedavno sam rekao kako s jednom pobjedom možete očekivati plasman oko 20.mjesta! Jedino mi nisu jasni ovi koji su cijelo vrijeme tvrdili da su HRV i SRB tu negdje a kao neke parametre su uzeli klubove gdje igraju igrači i slične gluposti! Ma mislim ljudi, halo? HRV je prva liga svjetskog nogomete! Svako dobro u budućnosti pa da se još ponekad sretnemo. Derby je derby, jel tako?

babangida

pre 6 godina

Dmitro

Bleki-Velja-Nasta

Mijat-Maxa-Matic-Kolarov(rodic)

Tadic-Sergej

Mitar

Tu su jos zile, adem, radonja, luka, gruja.
Ovo jeste svetla buducnost za jos jedan ceo ciklus. Mislim da ce ovaj tim vrhunac dostici 2022. Katar je nas!

JPR24

pre 6 godina

Dajte Pauna, ili Jokana... U savezu dok selektor radi vi slobodno ne gledajte i idite na kafu, covek neka radi, na 4 godine minimalno. Eno Nemci ispadose, selektoru su produzili ugovor pre SPa, i da li ce ga isterati zbog neuspeha ? Dobro, on je vec uzeo jednom titulu, ali kako god, tu je za vise godina i ne menjaju kako im se cefne.
Potencijal imamo. Ali treba selektor, koji zna sta hoce, koji se razume u poslu, ne treba to da bude neki ekstra mega giga trener, samo da bude trener koji ima neko iskustvo sa modernim fudbalom, a Paun i Jokan su bas to. Krstajic je bez iskustva. Ovo sa Brazilom su bile kardinalne greske Krstajica. Svako iole normalan ne bi menjao toliko odbranu, ovi sto su odigrali prve dve, su se koliko toliko uigrali. U napadu je Kostic morao na klupu, Radonjic je tu bio potreban. Ljajica je trebao na klupu takodjer. Luka je trebao uz Matica... Ne kazem da bi i tako dobili, ali menjati pola odbrane ( videli smo rezultat toga) i to protiv Brazila, to je van svake pameti. U napadu je u 60 oj minuti trebao da stavi Jovica, uz Mitrovica, sve ili nista, cak je mozda trebao zameniti Mitra i staviti Prijovica i ubaciti Jovica i guraj... Nemcima je i golman otisao napred, nemas sta da izgubis vise, tako se pokusava, pa iako primis gol, pokusao si nesto.

Torcida

pre 6 godina

posljednja reprezentacija koja igra, dosadni, smorni fudbal kao nekad CCCP, grcka... je srbija. to je bez glave i repa, nasumični pokušaji? nedefinisano

zg tom

pre 6 godina

Koji ludi ždrijeb za Hrvatsku, ako dobijemo Dansku, slijedi ŠPA (možada i Rusi tko zna, to bi bila bolja opcija),kad bi se dobila i ŠPA/RUS protivnici u polufinalu su SEN,KOL,BEL/ENG, ŠVIC,ŠVE, u drugom kosturu su za polufinale FRA,ARG,BRA...........

tazo

pre 6 godina

Daj prestanite vise da iznosite svoje frustracije ovde... pogotovo ovi komentari kako se nasi ne trude za reprezentaciju koliko se trude za svoje klubove. Srbija je nakon prve runde 6. tim na ovom prvenstvu po trcanju.
Nadam se da ce se ovaj link otvoriti:
https://pbs.twimg.com/media/DgnQbJEWsAEG4Dv.jpg:large

Mizuno

pre 6 godina

Nisu problem fudbaleri i to dal imamo talenta . Problem je sistem koji je u nasoj drzavi... problem su politicari koji se mesaju u sve i svasta a nemaji nikakvu odgovornost najbolji pokazatelj je smena Muslina koji je bio prvi u grupi za kvalifikacije i samo neki strucnjak iz saveza da objasni zasto je smenjen Muslin a imao je rezultate.... tako da kada se sistem bude promenio u Srbiji( a nazalost to se jos nece u skorijoj buducnosti dogoditi) I vrednuje znanje i kvalitet a politicari budu odgovarali za prevare i malverzacije onda ima spasa za sve nas.....

?

pre 6 godina

(Nikola, 28. jun 2018 09:47)
И ти си ишао у школу па не знаш кад се употребљава - би - и - бих.

Nikola

pre 6 godina

Nema. Zna se za koje pozicije na terenu su visoki i skočni igrači a za koje su niži i okretniji igrači. Ali mi forsiramo bandere na svim pozicijama.

JPR24

pre 6 godina

Nisu mi jasni oni koji prizivaju Jokanovica, Paunovica ili Piksija za selektora. Cini se da oni cekaju pred vratima a mi samo treba da ih pozovemo...Ljudi, oni kostaju i to puuuuno kostaju. Piksi pogotovo.Cak i da nekim cudom odresimo kesu i angazujemo nekog od njih za velike pare, isti ovi koji ih sad prizivaju bi mracili kako nam se djeca ljece sms-ovima a tamo neki treneri guraca lopti naplacuju nekoliko utakmica godisnje, plus putovanja na utakmice da se poprica sa reprezentativcem, pa dnevnice, hotel...Sto to treba ijednom od gore navedenih? Ima jedan majstor u Banjaluci koji kad ugovara posao kaze; ovo ti moze biti obavljeno brzo,kvalitetno i jeftino...izaberi dvoje. Tako je i sa selektorom.
(Velibor, 28. jun 2018 11:25)

Neka kostaju. To nije problem. To se zove investicija. Ulozis pare u sposbne ljude, pustis ih da rade, prvi solidan rezultat ( ne treba tu da bude titula ), kontinuitet, i to donosi pare, od raznih sponzora, od boljih prijateljskih itd...

Live from Rostov

pre 6 godina

Ne vjerujem da je budućnost išta bolja ili perspektivnija od prošlosti i sadašnjosti, znači solidna europska reprezentacija koja se svake prijestupne plasira negdje i ne postigne ništa značajno. Zbog promjene formata Eura i Mundijala plasirat će se češće, ali bez nekog traga na samim prvenstvima. Bar za idućih 10tak godina ako je sudit po mladim talentima.

Negativni

pre 6 godina

@aca
Jedini si ti bot ovde.Nismi nikad izgledali nemocnije?Izgleda da nisi bio rodjen kad smo primali po 6 od Holandije ili Argentine ili ne pratis sport i igras samo lastiz ali znas da pljujes u dalj.Zbog ovakvih ti se smuci sto delimo isti vazduh.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coldplayer, 28. jun 2018 09:42)

I Holandija i Argentina su tada imale vrhunske reprezentacije, igrali su protiv nas punim gasom i zasluženo nas odvalili. Brazil nas je podcenio, Nejmar se šetao, čak nam je Felipe Luis provlačio loptu kroz noge...iz čistog zezanja i jačeg treninga su nas dobili 2-0. Ovako kukavičku, beskrvnu igru Srbija nikada nije pokazala. I ne vredjaj čoveka što ne misli onako kako se tebi svidja. Isuviše si arogantan i ljut, druže. Možda daš sam sebi ocenu kao SMS?

Aleksandar I

pre 6 godina

Ljudi sta se zaludjujete ni stara i mnogo veca zemlja nije imala rezultate u fudbalu sto se tice i klupskog i reprezentativnog...Evo da cu Vam primere koje ja pamtim,74 bili na SP, 76 EP (4 ekipe),78 SP nismo, 80 EP nismo,82 bili 84 bili, pa 86 i 88 nismo, 90 bili nas najveci uspeh koji ja pamtim,92 i 94 i 96 sankcije,98 i 2000 ucestovali, 2002 i 2004 nismo, 2006 jesmo,2008 ne secam se ,2010 jesmo, i od 2012 do 2018 nismo...
A sto se klupskog tice osim Zvezde 1990/91 mi uspehe nismo imali...Zvezda je najvise puta prezimila jel kao prvak je igrala najvise ,a na jesen su bila samo dva kola...Bilo je uspeha Zvezde 1979,bilo je dobrih utakmica svih nasih ekipa,ali to je veoma tanko...

VUK

pre 6 godina

Realno...u ovom trenutku su Brazil i Švajcarska bolje ekipe od nas...to nije razlog da odustanemo. Jedino što ne smemo nikada ponoviti je trčanje i zalaganje u drugom poluvremenu protiv Švajcarske i predaja na 1:0 za Brazil. Nek je protivnik bolji...zalaganje i požrtvovanje mora da bude do kraja. Kostarika je to najbolje pokazala .

Drca

pre 6 godina

Ako budu i dalje ovako morali pojedinci zbog menadzera da igraju , a ne zbog kvaliteta ....svakako je da nemamo nikakvu buducnost! Prost i jednostavan odgovor ! Zasto Sergej igra kada je ocajan? Cist primer kao suza da mora zbog menadzera ,jer samo corav ne vidi da je uzasan na terenu. Kad se bude igralo za grb , za drzavu Srbiju , a ne za menadzere i pare onda moze da bude buducnosti! Ali s obzirom da znamo koliko nasi oko fudbala vole lovu , sanse su minimalne.

MileB

pre 6 godina

Potrebna je smena generacija. Dovesti mlađe igrače iz omladinske selekcije, momke koji su rođeni šampioni, koji znaju kako je biti šampion sveta u fudbali, koji imaju pobednički mentalitet. Sa Ivanovićem, Kolarovim, Rukavinom i ostalima koji su svoje odradili da se pozdravimo i zahvalimo na onome što su uradili. Dovesti nekog perspektivnijeg trenera, mislim da Krstajić nema to što je potrebno da vodi ove momke. Osećam da će, ako ne ovo Evropsko prvenstvo, onda sledeće Svetsko prvenstvo biti preporod za srpski nacionalni fudbal i da ćemo imati "bombu" od reprezentacije. Potrebno je samo vreme

Kole

pre 6 godina

Mi moramo ligu dovest u red, prvo da bude regularna, drugo huligane proterat sa stadiona, da na stadion ljudi dolaze sa malom decom, da deca od malena zavole fudbal, mora se napravit fudbalskih igralista gde deca mogu besplatno da igraju fudbal i sutiraju loptu, a ne da placaju termine, besplatno imas na Adi i uglavnom dalje, medu zgradama ima koseva malo fudbaskih terena.Prisiljeni smo da saljemo decu u skolu fudbala a to je za nas u vecini opterecenje za budzet.

Navijač

pre 6 godina

Mislim da rezultat na SP nije presudan faktor! Sve je neko večer rekao Milojko Pantić. Srbija neće moći bez jednog Mamića, koji će vrlo brzo nedostajati i Hrvatskoj.

Big Salamy

pre 6 godina

Kakav je ovo naslov?
Pa naravno da ima budućnost.
Likovi koji ga vode nemaju budućnost.
Fudbal i talentovani klinci uvek imaju.

Draza_Olmajti

pre 6 godina

Dokle vise Zivadinovic? Ima li neko strucniji ili je poenta zivota postao rijaliti program? Uzas sta se namece u medijima i ko se sve propagira kao strucnjak,car,legenda,bard...

svarog

pre 6 godina

Nestručni štab zaboravlja da kaže da tim koji je igrao prvenstvo nije isti kao tim koji se kvalifikovao za prvenstvo.
'Važno je učestvovati' - reče svaki gubitnik.

milodar

pre 6 godina

od kada znam za sebe uspesi nasih fudbalera na svetskim prvenstvima su bili ovakvi ili slicni, kako u bivsoj drzavi, tako i u sadasnjoj. nista cudno, nista neocivano.

phrm

pre 6 godina

sada sam gledao komentare posle prve utakmice pa posle 3.
Uglavnom tu se vidi karakter naroda koji se menja kao na slavini topla i hladna voda.
Sergej i Muslin primer. POsle prve je bilo Sergej Zver ako sto je Muslin otisao a posle 2. i 3. pravda za Muslina.
Tako mi deluje i karakter fudbalera.
A bez karaktera slabo ide u zivotu, kad nemas stav , kad nemas svoje ja nego na osnovu nekih povrsnih stvari zakljucis sve.
Ja verujem da imamo buducnost ali ne zbog sistemskog rada nego zbog talenta za sport i zeljem za dokazivanjem nasih sportista. savez, politicare i afere to necu da nesto puno komentarisem. MOlim za objavu komentara,potrudio sam se :).

lazy lebovitz

pre 6 godina

1. Riješiti se "dinosaurusa" u ekipi: Ivanovića, Kolarova, Stojkovića, dovesti mlade željne dokazivanja i pred kojima su godine a nemaju status "zvijezde"
2. Dovesti stručnjaka koji će duži period raditi na konceptu igre, fudbalskoj filozofiji, modernom pristupu fudbalu
3. Raditi na kultu reprezentacije: osmisliti nove, originalne dresove koji će ostati kao prepoznatljiv simbol države (ako treba i putem javnog poziva da ko god hoće pošalje svoju viziju, pa da se izabere); slogan i navijačka himna reprezentacije; razni proizvodi sa nacionalnim motivima (kape, šalovi, majice, duksevi)
4.Biti strpljiv. Uspjeh ne dolazi preko noći, treba vremena da se ekipa uigra i dođe na svoje. Umjesto što sanjamo o jednom velikom uspjehu, bolje bi bilo da stremimo tome da smo stalni učesnici evropskih i svjetskih prvenstava, pa da u žreb ulazimo iz drugog ili prvog šešira.
Ima toga još, ali i ovo je solidan početak

Deyan

pre 6 godina

IMA!!! I to kakvu. Samo nam je sada potreban jedan prekaljeni trener.
Tipa Antic, Petkovic... mozda Veljko Paunovic .. I naravno, treneru odresene ruke ...

DG

pre 6 godina

Ne sprovodi se anketa sa narodom koji mijenja mišljenje kako vjetar duva!
Igramo odlično, samo još da otjeraju Muslina! Svima valja SMS samo nama ne valja. Konačno! Ipak, žao mi je što otjeraše čovjeka ali sad ćemo konačno igrati fudbal. Nas Čile i Maroko dobijaju u prijateljskim utakmicama, pa mi gola nećemo dati na prvenstvu. Ko se kladi vrijedi probati, Srbija ne daje gol kvota 35. Drugo je Njemačka, ona može gubiti prijateljske, oni igraju kad treba! Bravo Kolarove legendo! Konačno igramo fudbal. Dajte Brazil da se igramo! Igramo polufinale, ajmo momci! Ma naša igra je očaj. Pakujte se i kući, nema šta da tražite protiv Brazila. Musline vrati se! Sve ti je oprošteno! Muslin je bio u pravu! Da je on bio selektor, prošli bi grupu.

Dejan

pre 6 godina

Ima samo nam treba dobar stručnjak da sklopi puzle. Treba već sada napraviti tim koji će igrati narednih 10 godina zajedno. Nemože tim da se uigra za mesec dana. Što bi rekli kod nas, ne tovi se prase pred božić. Trebali bi da se ugledamo da Hrvate i Belgijance. Godinama im igrači igraju zajedno, i sada su došli da osvoje SP.

stevan

pre 6 godina

Kao prvo, naša struka ne valja ništa. Mi se pravimo da znamo sve, a naše znanje je prilično limitirano. Primer je sam gost u jutarnjem Milan Živadinović. Šta ćemo čuti opet od tog čoveka, šuplje priče o starletama i splavovima. Naši fudbaleri su delimično krivi zašto javnost ima takvu percepciju prema njima, ali moram priznati da me je Kolarov oduševio svojim igrama, iako je ranije prilično statičan bio. Ako ostane Krstajić i kompanija iz FSS, ne vidim ništa dobro u budućnosti. Sve treba u korenu da se seče i da se postavi sistem rada sa kojim A tim igra bez obzira na trenera (shodno sa kvalitetom igrača koje imamo) a oni su na nekim pozicijama vrhunski, a negde na nivou super lige. Sve u svemu nemamo tim, i ne igramo timski kao Hrvati recimo. Nemamo čak ni tu opsesiju, želju, volju da grizemo, budemo agresivni. Ako ti Brazil nije motiv šta jeste?! Bojim se da će se neke stvari nastaviti starim putem bez obzira na solidan kvalitet koji imamo.

Brka

pre 6 godina

Devedesete godine su označile početak teške kriminalizacije Srbije. Generacije su stasavale u beznađu i neodgovornosti, neradu i tzv. snalaženju. U životu "od danas do sutra" ka za vreme Turaka. Bez sistema. Sa večitim pomilovanjem kriminalca. Sa tabloidima i rijalitijima i elitom koja je u stvari antielita. Rat "u kojem Srbija nije učestvovala" i u kojem je na kraju "pobedila" NATO pakt, trajao je 10 godina. Srbima su izbili oružje iz ruku (JNA) i - zato danas nema rata, a i komšije su solidno naoružane pa bi rat Srba bio besmislen. Futbal je refleksija stanja u društvu...svi Internacionalni igrači su individualno odlični, ali kada ih stviš u Srpski TIM onda se vidi dubina poimanja zajedništva - taj takozvani "nacionalni interes" i pravi "patriotizam" - ljubav prema naciji i našem običnom Srbinu. Toga jednostavno nema. Zašto gubimo utakmice? Odgovor je: ne zbog lošeg mentaliteta, nego zbog odsustva mentaliteta. Mi NEMAMO mentalitet, yato padamo u malodušnost. Nema motivacije, a ne može je ni biti dokle god vlada kriminal a kriminalci se ne hvataju i ne kažnjavaju. Pa ko normalan želi da gori i izgori za takvu zemlju? Zbog para? Pare imaju, ovo drugo, mnogo važnije, nemaju.

nista o nicemu

pre 6 godina

Da. Bez Krstajica i SMS-a koji su dovedeni da bismo prosli grupu u najmanju ruku. Nismo to uradili, nek ga prodaju za 2000 evra nekome i vise nek se ne pojavljuje. Bez njih dvojice VIDIMO SE 2020te na Euru

Čvarkov

pre 6 godina

... Ima budućnost? Pa, mi smo u zoni sumraka, mi smo nebeski narod, prosvetitelji univerzuma... ma, dajte, kakv fudbal, kakvi bakrači, budućnost je u Karlingu!

Kontras

pre 6 godina

nastavak:

Utisci dobri:

Milenkovic, Bleki je maestralno odigrao za svoje godine, on je buducnost. Kolarov dobar, borben. Treba ga sacuvati bar za kvalifikacije i naredno EP ako se plasiramo, a verujem da hocemo. Tadic dobar. Mitrovic dobar, Srbija ima dobrog standardnog centarfora. Kostic, Tosic i Veljkovic solidni. Ljajic prosecan, moze on bolje i bice bolji. Nadam se da ce Zivkovic, Radonjic, Jovic i Gacinovic sa pomenutima ciniti okosnicu reprezentacije.

Da li srpski fudbal ima buducnost?

IMA AKO se sredi stanje u Savezu, klubovima, ligi koja je neregulatna skoro svake godine, sudijskoj organizacijiako se poradi na regularnosti. SKORO SVE mora da se menja.

Bitno je povezati ovo SP sa buducim EP i imati kontinuitet. Potrebno je zvati samo i iskljucivo igrace koji hoce i zele da daju 100 posto na terenu.

Neshvatljivo mi je da imas priliku da igras protiv Brazila na SP, a da se vuces ko mrcina. Moraju da pokazu zelju, nek se ugledaju na hrvate. Napraviti pobednicki, takmicarski mentalitet u fudbalu.

Selektoru se zahvaliti i traziti nekog novog trenera. Boljeg, stratega, autoriteta, motivatora.

Back in Black

pre 6 godina

Nema zato sto nemamo sistem,nemamo normalan savez,nemamo trenere,nemamo igrace.Igramo sporo,nemamo kreativne igrace sve samo zadnji vezni.

vol

pre 6 godina

perspektiva nije u vezi sa fudbalerima, niti su oni ključ uspeha. nemačka ima odličan tim ali su ispali. samo što je nemačka po nekada i prva, a mi nikada. nama fali nešto što ima nemačka, a nisu igrači. pozitivna selekcija u svim sferama!

Srdjan

pre 6 godina

Prvo je pitanje sta se podrazumeva pod “buducnost” srpskog fudbala. Ovo svetsko prvenstvo nista ne menja u odnosu na period pre prvenstva. Ono sto smo manje-vise ocekivali to se i ostvarilo, mozda smo mogli bolje protiv Svajcarske ali imajuci u vidu desavanja u FSS kao sto su smena selektora u poslednjem trenutku zbog znamo svi cega, pa do “banalne” stvari da se ne zna ko ce biti proizvodjac sportske opreme do poslednjeg casa, rezultat koji su momci postigli i nije los.

Dare

pre 6 godina

Moram da kazem da nema buducnost.Imamo talente, to nije sporno, imali smo ih i pre.Problem je sto nema ulaganja u rad sa talentima.Kod nas se i dalje radi po principu iz 70-tih godina.Tada se igrao dosta sporiji fudbal.Danas se igra brzi fudbal, raznovrsniji.Pogledajte samo Brazil, igrali su i na kratke i na duge pasove.Pa prvi gol je pao od pasa sa centra skoro.Ali igraju i kratko, dodaju se u protivnickom sesnaestercu.Igraci bez lopte se krecu, otvaraju, ubacuju u prazan prostor.Kod nas to nista nema.Citam, ljudi kritikuju Matica kao njegovi pasovi idu nazad i sa strane, nista napred.Pa nije to on kriv, nego nema igraca koji mu se otvara, niko se ne krece bez lopte.Igrac bez lopte treba da napada prazan prostor, da ulazi u kogucu sansu i da saigrac sa loptom moze da mu je ubaci u prostor..Opet pravi primer za to je prvi gol BrazilaCovek krenuo u prostor, ovaj sa centra ubacio u prazan prostor i gol.Mi to nemamo, i onda igracu sredine ne ostaje nosta drigo nego da pas ide u stranu ili nazad, dok se neko ne otvori.Kazem nemamo strucnjake koji to mogu da nauce decu.Danas u fudbal svi ulazu, zato oce zemlje koje pre nisu bile nista, igraju sad sve bolji fudbal.Iran, Korea, Maroko i slicni.Mora da se radi, mora da se ulaze.Sta mi ulazemo??Nista, radi se kao i pre 50 godina, imas talente i mislis, a evo generacije, kad dodje u seniore, razbijace.Nece, kod nas vec 15 godina imamo koliko toliko uspesne mladje generacije, ali oni nisu dovrsebi, i kad dodju u seniore, izgube se.Trebaju nam novi strucnjaci, trebaju skole fudbala, treba da se ulaze u njih i onda mozemo da pricamo o nekoj buducnosti. Ovako igeamo uvek isto, na neke duge lopte, cekamo prekid da bi dali gol. Igramo sporo i bez ideje u napadu, svaki igrac gleda samo da se otarasi lopte, i skine neku odgovornost sa sebe.A dodavanja idu u krug i nazad, kretanja u napadu nema, nego trckaranje u mestu.
Tako da ako se nesto ne promeni u sistemu, ja ne vidim neku buducnost.

bixente

pre 6 godina

Srpski fudbal, kao i srpsko drustvo, mora da dozivi katarzu da bi napredovao. Sve dok se u vrh fudbala/drustva postavljaju podobni a ne sposobni nema pomaka. Moguci je poneki bljesak ali sistematskog napretka nece biti.

Vela

pre 6 godina

A sta je svijetla buducnost? Ako pod tim podrazumjevate finale svjetskog i evropskog prvenstva, onda nemamo...a ako mislite na redovno ucesce na tim prvenstvima, onda imamo. Budimo realni, neka oni imaju kontinuitet igranja velikih takmicenja i ja sam zadovoljan, sve preko je bonus.

Aleksandar

pre 6 godina

Srpski fudbal je vec 20 godina FUJ !
Ako odmah ne promenimo bedni nacin na koji razmisljamo nika ali nikada se necemo oporaviti.

Simon

pre 6 godina

Ova generacija naših igrača je zaista dobra, i po ljudskim i po fudbalskim kvalitetima. Bez nekog potcenjivanja mislim da nama zapravo hitno teba novi selektor, autoritet, strateg, kao i predsednik FSS. Za FIFA sa ovim predsednikom FSS nismo interesantni uopšte a to moraš da budeš uvek. Neko ko će tamo imati osnovni respekt.

aco

pre 6 godina

Треба нам добар селектор који ће имати апсолутну слободу. Треба размислити и о странцу, најбоље Италијану или Немцу, ако је Пауновић недоступан. Битно је да се играчи уиграју, а не да у одлучујућој утакмици играмо са тројицом у одбрани који никад нису играли заједно.

mr.wolf

pre 6 godina

Naravno da ima, za 2 do 3 godine bicemo prvaci sveta.
Sada ozbiljno, sto se tice fudbala, nema tu mnogo price, fudbal i navijaci su ogledalo drzave. Kada drzava bude sredjena bice i nade za fudbal.
Na kraju krajeva, ima puno "precih" stvari od fudbala, koje dok ne postanu normalne, ne mozete ocekivati od fudbala bilo sta vise, ovo je bila premija, odigrali smo 3 utakmice na SP i to je to. Sledece ce biti veoma diskutabilno da li ve da se plasiramo, jer, ne verujem da ce se nesto drasticno promeniti u ovoj nazovi drzavi. Sto se tice talenta i znanja igraca, ima tu mayerijala da se kotiramo izmedju 15-20mesta na listi, ali.... treba svasta da se promeni da do toga dodje.

beograd

pre 6 godina

mnogo puta su nas izneverili tako da teško može da se desi izuzetak od ovog pravila, uvek nešto malo nedostaje ali to malo je izgleda mnogo, trener i atmosfera

pera

pre 6 godina

Ima buducnost ako Kokeza i Krstajic odu. I zamene ih neki sposobni ljudi. Ako ne odu nema buducnost.
Pogledante Hrvate. Sa konobarem na klupi ni Kosovo nisu mogli da pobede. Kad je dosao trener odrase Mesija.

Kajgana sa slaninom

pre 6 godina

Nadam se da ne.
Svako vece takmicenje na kom nema nase reprezentacije i politicko-privrednih delegacija koje se slepaju uz nju je bolja opcija za uzivanje u fudbalu.

Srx

pre 6 godina

Srpski fudbal ima buducnost ako ga napuste svi ljudi koji nemaju veze sa sportom.Krenuvsi od predsednika FSS, preko selektora koji dan jedan nije proveo kao trener.Uticaj raznoraznih menadzera se mora svesti na 0.Tad imamo sansu.

vlada

pre 6 godina

Apsolutno ima. Lepo je Aca Stojanovic rekao za Svajcarske novine uoci naseg meca sa njima da je Svajcarska favorit samo zato sto igraju zajedno vec 6-8 godina. Imaju kontinuitet. Treba zadrzati ovaj par stopera u kvalifikacijama (Milenkovic i Veljkovic) pa da se uigraju kako treba, na golu treba vec polako dati shansu nekom mladjem,Stojketu hvala za sve (najkonstantniji reprezentativac zadnjih 10 godina). Treba forsirati SMS-a, dodati mu i Maksimovica, uz Matica i Milivojevica za sredinu ne brinem. Mitar je pokazao koliko ujeda za reprezentaciju, a to se ne vidja cesto kod nas tako da mora da ostane starter, dok se ne pojavi neko bolji.

Mitar

pre 6 godina

Ako ćemo objektivno i realno, naš fudbal nikada nije bio vrhunski, niti će biti. Da bi to postao trebaju nam školovani treneri za rad sa mladima, a ne samozvani stručnjaci kao Živadinović i slični, koji iznose nerealne procene o mogućnostima našeg tima i time podižu očekivanja kod naroda. Nemamo igrače koji su nosioci igre u najvećim klubovima, a to govori o kvalitetu. Na ovom SP smo još i dobro prošli, makar smo uzeli 3 boda. Za nas je uspeh i sam plasman na veliko takmičenje, sve preko toga je samo bonus. I pre svega, da bi se stvari pokrenule, potrebna je dekriminalizacija fudbala u našoj zemlji. Ne samo fudbala, nego čitavog društva...

JT26

pre 6 godina

Pogledajte Sportsku Galaksiju Milojka Pantica na youtube-u. Tu su vam odgovori na ovo i mnoga druga pitanja u vezi fudbala, Srbije itd.

MRMOT

pre 6 godina

Ima, ali treba pustiti na miru onog ko bude radilo sa podmlađenom selekcijom.
Gledajte šta će Nemci da rade u naredmom periodu i prepišite, ne izmišljajte toplu vodu i rupe na saksiji.
I najbitnije-jedan selektor koji će imati podršku a ne da se pita cela nacija na čelu sa Karleušom.

Adam

pre 6 godina

Što se tiče igračkog kadra imaćemo uvek.Ali sa ovakvim ljudima u savezu i ovakvim osećajem odgovornosti (šta ima veze što nisam vodio ni jedan klub,mogu da vodim reprezentaciju i da mi prva zvanična utakmiza bude baš na mundijalu) nemamo niti ćemo ikada imati.

HM

pre 6 godina

Naš fudbal imaće budućnost kada cilj bude pobeda, a ne izložbe igrača. No, pošto u svim segmentima našeg društva nisu važni kvalitet obavljenog posla, opšti ciljevi društva i slično, već besomučno trpanje para u ko zna čije džepove, načekaćemo se za suštinske promene u fudbalu.

Mare

pre 6 godina

Ako se vec bavimo ozbiljnom temom poput ove, apsurdno je pitati ove ljude.
Srpski fudbal ce imati smisla ako se vrate već pobegli treneri kao što su Antić, Stanojević, Paunović itd. Pogledajte samo kako igraju Koreja, Iran, Maroko, tu se vodi racuna o svim detaljima, dakle znanje i posvecenost.
Paunovic je 2015. vodio racuna o najsitnijim detaljima do te mere da se prilikom izmene, igrac koji izlazi nalazio kod korner zastavice da bi trosio vreme, a da ne pricamo o kondiciji, uigranosti,tecnom protoku lopte i neizbezni motivacioni govori koji su prilagodjeni nasem temperamentu. Te godine psiholog reprezentacije je pre pocetka sampionata rekao da cemo biti prvaci sveta, dakle dobro radis, verujes, pobedjujes. E kada takvi ljudi budu vodili nas onda imamo cemu da se nadamo.

Deki

pre 6 godina

Glasao sam ne, iako želim da. Jednostavan razlog je to što naš narod ne želi drugačije. Sve u državi polazi od naroda ka vlasti i dalje. Mi prvo moramo da napravimo mnogo bolju ligu. Svi naši reprezentativci su školovani u našoj ligi (ima izuzetaka, Prijović, ranije Subotić), a to je liga u kojoj se igra veoma spor fudbal. Naša reprezentacija je pokušala nešto moderniji fudbal na ovom prvenstvu, ali se to ne menja tako lako. Da je Muslin trener, igrali bi protiv Brazila bunker i možda bi bolje prošli, ali ni to nije rešenje. Koreja je dobila Nemačku jer ljudi mnogo trče (slažem se da Nemci nisu jaki kao pre), ali tvrdim da mi ni ovakvu Nemačku ne bi dobili. Znači, privatizacija naše lige, ali to ne želi ova vlast, znači narod...

room 1408

pre 6 godina

Niti je imao,niti će imati.U budućnosti svaki nad plasman na veliko takmicenje(u kojim ćemo isključivo popunjavati broj),slavice se kao osvajanje istog.Fudbal je igra koju generalno mi Srbi ne znamo da igramo.Za uspeh u ovom sportu gde se obrću nenormalne pare treba da imaš:
1.Bazu igrača
2.Treba da imaš infrastrukturu
3.Treba da imaš struku,funkcionere kvalitetne
4.Treba da imaš financijsku moć
5.Treba da imaš kvalitetnu ligu(ne mora da bude u rangu lige 5,ali ni na nivou livada lige)
6.Treba da imaš ugled u svetu sto se tiče ovog sporta(fer sudjenje)
7.Treba da imaš jaku omladinsku školu fudbala(trening kampove,škole fudbala)
8.I na kraju sto je ujedno najbitnije treba da imas “moć” da oteras “menadžere”,”navijače”,”biznismene”,...iz ovog sporta,..
Znate kad će to biti?Mozda negde 4687 godine ako bude uopste na ovim prostorima naše nacije,...

Lokator

pre 6 godina

Kokeza, Krstajic i svi da se sklone iz srpskog fudbala i mozda fudbal ima buducnost.Mora da se trazi odgovornost Kokeze zbog smene Muslina.

Maksa

pre 6 godina

Svaki put ista stvar, no sad su preterali. Skupi se na gomilu veliki broj domaćih kvalitetnih igrača i onda in tretirate kao amatere bacajući ih na nestandardne pozicije i formacije. Takav jeste moderan fudbal koji treba da je fleksibilan, ali za takav sistem su potrebni i takvi stručnjaci! O korupcijama, menadžerskim uslovima više i ne treba trošiti reči.

DEX

pre 6 godina

Sigurno nema buducnosti sa ovakvim rukovodstvom. Najpre njih smeniti, zatim se izviniti Radomiru Anticu i dovesti ga ponovo na celo reprezentacije.

Ima

pre 6 godina

Rezultat koji smo postigli na SP uopste nije los iz dva razloga:
1. U poslednjih 20 godina smo samo jednom uspeli da prodjemo grupu i to generacija igraca kao sto su Mihajlovic, Savicevic, Mijatovic… Ni generacija Vidica, Milosevica, Kezmana i Stankovica nije prosla grupu. Ova generacija je ponovila taj rezultat, a dodatno nismo primili 6 golova na nekom velikom takmicenju.
2. Od balkanskih zemalja, na SP je prosla samo jos Hrvatska. Italijani se nisu ni plasirali, a Nemci su zauzeli poslednje mesto u grupi.

Znaci ovo nije katastrofa nego uobicajeni tok stvari za nas. Ali ostaje zal zbog nacina na koji smo odigrali i propustene sanse (moguceg 1/8 finala sa Svedskom). Ono sto je bilo pogresno je smenjivanje iskusnog Muslina –koji je odveo reprezentaciju na SP i koji je apsolutno zasluzio da tamo i bude– i postavljanje neiskusnog Krstajica za najjace fudbalsko takmicenje?! Taktika koju je postavio je bila losa na sve tri utakmice. Buducnost srpskog fudbala postoji, ali samo ako ga vode strucni ljudi. Nije problem ni izgubiti od Brazila, ali smo odigrali sramotno. Sergej se nije ni video, a cena posle ovog prvenstcva moze samo da mu padne.

beli

pre 6 godina

kao i obično ovde je sve euforično ili tragično tragično a nije ni jedno ni drugo nego samo igra u kojoj se pobeđuje ili gubi.Ovaj rezultat nije nikakvo pitanje biti ili ne biti,fudbal se igrao i igraće se.Dakle ovakvi naslovi su potpuno nepotrebni.

smokibleki

pre 6 godina

Genralno FSS treba restruktuirati, mislim da se kvalitet nasih fudbalera ne dovodi u pitanje. Hvala momcima ,mislim da je ovo prvesto za pocetak sjajan uspeh .

cukce

pre 6 godina

Nema, zbog FSS-a i ljudi koji sede u njemu, smenise selektora koji nas je doveo posle 8 godina na veliko takmicnje i za selektora postavise coveka koji nije ni petlice trenirao! Pogledajte kakva imena sede na klupama ostalih selekcija, pogledajte na primer Iran koga je doveo za selektora. Drugi problem je u koji sve vise i vise verujem a to je da menadzeri preko FSS-a seletiraju tim. SMS se nije video. I dizanje tenzija u medijima pred utakmicu sa Svajcarskom je van svake pameti. Protiv Brazila se nije moglo, Brazil igrao sa 50%, a mi sansu nismo stvorili.

est

pre 6 godina

mozda bi i imao kad bi trener bio postavljen po zasluzi a ne po partijskoj vezi.
Da ne mislim na to zvezda partizan ja kao zvezdas bi bio presrecan da je Paunovic trenirao ali sto bi trenirao dobar iskusan trener.Srbija?

Spavac

pre 6 godina

Sinoc sam gledao ko zastupa startnih 11. Bavite se tom temom malo i sve ce vam biti jasno. Srbija buducnost nema. Zar je moguce da se niko zapitao nije kako je moguce da su transferi iz Srbije jedva milion evra, i to za najvece talente?? A u susednoj Hrvatskoj redovno preko 10 miliona. Apolon zna.. Pametnom dovoljno.

šetač

pre 6 godina

Cilj je bio jasan, „plasiranje u drugu faza takmičenja“. Cilj nije ispunjen. Zašto? Kažete „dali ste sve od sebe“. To znači da nemate kapacitet ili je nešto drugo u pitanju.

Koliko vidim uspešni ste u svojim klubovima, određene kapacitete ipak imate. Dakle ko je odgovoran? Onaj koji je postavio predsednika jer je birao selektora a taj predsednik poznato je da nema niti jednu kvalifikaciju da sedi na tom mestu. Nije bio vrhunski igrač, nije bio trener, selektor, nije obrazovan ne govori jezike, dakle jedno veliko ništa.

Selektor, nema trenersko iskustvo, nema kapacitet da vodi tim na ovako ozbiljnom takmičenju. Da vidimo stručni štab? Sve anonimusi jer koji ozbiljni profesionalac bi učestvovao u svemu ovom.
Oterali ste čoveka koji je ispunio cilj, odveo vas je u Rusiju a vi ga šutnuli jer želite da koristite reprezentaciju kao sajam da menadžeri izlože svoju robu.

Ono što je najstrašnije reprezentacija je is politizovana i koristi je onaj koji je na vrhu piramide za svoju dnevno-političku manipulaciju masama.

KIZO

pre 6 godina

jedina reprezentacija na ovo turniru, od ovih kao tradicionalno fudbalerskih, koja nije napravila nikakav napredak u mentaliteti i nacinu igre. Jos uvek se igra ona stara skola fudbala kvazi strucnjaka, spora, prepusti iniciativu protivniku nakon gola i cekaj na kontru, oni su bolji itd itd itd....ostali u vremenu negde pre 40 godina. Primer napredka u filozofiji igre su hrvati. Presli nekoliko nivoa iznad svih na balkanu. Igraju do kraja bez popustanja i bez straha, disciplina i uigrana igra. a srpska reprezentacija neko improviziranje i nada, da ce nekako uspeti.

lik

pre 6 godina

gledam sinoc...negde oko 65. minuta pa do kraja, brazilci se dodaju odprlilike na 30 m od naseg gola a nasi stoje u formaciji 4-4-2 i tako idu svi prema lopti. NIKO..AMA BAS NIKO ne pokusava da napadne igraca sa loptom...NIKO.
...oni nekom da budu UZOR!?!?!?..BLJAK!!!!!!
Nema tu srca ni duse ni zelje a ni znanja.
SVI su cekali da se utakmica STO PRE zavrsi.

Lipifi

pre 6 godina

Naš fudbal ima budućnost, ali nema dovoljno prostora da iznesem svoje mišljenje šta, u mojim očima, treba da se promeni.

Za početak bi bilo dobro da se angažuju pravi talenti, a ne igrači po preporuci menadžera i FSS.

jadeni

pre 6 godina

jucer je Josko Jelicic na htv2 u emisiji nakon utakmice dao bolji , racionalniji i smisleniji ofgovor na ovo i povezana pitanja od bilo koga u Srbiji, na portalima i sl. . Svakako pogledajte...i odgovor je naravno da ima..pod odredjenim uvjetima naravno.

Perex

pre 6 godina

Nisam od onih koji će odmah da pljuju, mislim da ova reprezentacije ima buducnost, ali ovo mi je zasmetalo: "Fudbaleri i stručni štab su uoči SP isticali da je sâm plasman na Mundijal veliki uspeh i da je sve preko toga premija, ali s obzirom na grupu i imena igrača ipak ostaje žal bar za plasmanom u osminu finala."
To da smo se plasirali znali smo od oktobra prosle godine i po ovoj logici nismo trebali ni da se spremamo za prvenstvo. A i ovim se zanemaruje loš učinak Mladena Krstarica na mestu selektora, neko bi iz ovog pomislio da nas je on odveo na Svetsko.
Sve u svemu, odigrali smo malo slabije od ocekivanja, pogotovo u drugom poluvreme protiv Švajcarske, za sta je najodgovorniji selektor za lošom taktikom, ali i to je nekako u javnosti ostalo u senci sudije i Albanaca. Krstajic je taj koga treba kriviti, a za ove igrače mislim da mogu napraviti neki veći uspeh u buducnosti, naravno uz dobrog trenera.

Paul Banyan

pre 6 godina

Ovo od kada smo razbijeni kao SFRJ je samo dokaz da smo mi ti koji krojili reprezentaciju zarad interesa onih koji drze ovaj sport u svojim rukama i to ide sa "kolena" na "koleno" u fudbalu necemo vise NIKAD NISTA uraditi

Мали Радојица

pre 6 godina

Увек нам је неко други крив: судија, (ПРЕ)ВАР, масони... Испали смо зато што немамо појма! Док смо овакви какви смо, за нас нема ни прошлости, ни садашњости, а камоли будућности!

banovo brdo

pre 6 godina

Sa ovakvim selektorom NE.Selektor koji nije imao viziju, nije imao znanje. Igraci su takvi kakvi su.Bolje nemamo.Ispali smo protiv Svajcarske na glupost i neiskustvo i neznanje selektora.Stalno je nesto eksperimentisao. Preskakali smo igru.Igrali dugim loptama na Mitrovica.Posle izlaska Milivojevica protiv Svajcarske primismo dva gola. Sta je hteo sa Veljkovicem? Zahvaliti se IVanovicu,Kolarovu, Tosicu, Rukavini i jos po nekom,dovesti iskusnog trenera stvoriti okosnicu tima od 14-15 igraca i kroz evro kfalifikacije napraviti tim za vece dalo na SP 2022 i 2026 sto su pokazali Svajcarci,Hrvati

Agasicles

pre 6 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pera puma, 28. jun 2018 09:01)

Gluposti (sto se tice tehnicke strane), kao da Srpski kosarkasi treniraju u zlatnim dvoranama u Vatikanu. Sve je to stvar mentaliteta i vaspitanja. I da im pruzis najbolje tehnicke uslove, opet bi stvorio samo par manekena i splavara koji ce da stede svoje pozlacene nogice. To jazavicarsko vaspitanje ce primeniti na njih njihovi menadzeri i roditelji. Ne mozes od Persijskog vaspitanja da napravis Spartu.

Zaista fudbalski ekspert

pre 6 godina

A pa što nebi imao.
Kao prvo moramo da smanjimo očekivanja. Nismo top nacija što se tiče fudbala (nikad nismo ni bili, pa čak ni kao Jugoslavija, gde smo bili dobri).
Imamo potencijal da se vratimo na taj nivo. Pristup igrača na ovom prvenstvu je za pohvalu.
Igra je delimično bila dobra.
Atmosfera je bila dobra.
Sve je bilo bolje nego još od 2002 godine.
Jel ste videli Radonjića kako je protutnjio po desnoj strani, Živković mali zna šta radi, Jović je jako dobar već sad, Mitar je zver, imamo stoperski par za narednih deset godina (Nasta, Veljković, Bleki),
tu je Sergej koji će tek pokazati šta zna.
Ljajić još uvek mlad iako ga je na sceni po osećaju već deset godina, Matić i Luka u najboljim godinama mogu još dva ciklusa da odigraju. Svilar i Rajković su tu mada je i Dmitrović mnogo jak, I možda je došlo njegovo vreme. Lukić nadolazi. Gacinovic mora I može da napreduje. Gruja čeka da se dokaže... Jedino mesto gde smo tanki su bekovi! Kad se povuku Bane, Kolarov i Rukavina moraćemo tu nešto izmisliti.

darko

pre 6 godina

naravno da imamo budućnost...u Valjevu,Dobanovcima...koja crna budućnost,imamo...ismevace te zbog Sacirija,Dzake,Behramija...to je naša budućnost rodjaci...mnoge reprezentacije plaču za igračima kakve naša zemlja ima a mi plačemo za stručnim ljudima koji će ih ukomponovati...Krstajić,Muslin,Petković i ostali fudbalski penzosi sa najvećim Kokezom treba da odu u Nepal i da se nikada ne vrate kako bi nam pomogli da napredujemo u BUDUĆNOST...ovako,sa ovim doktorima će nam biti bolje za nekih 20-30 godinaaaa...pozdrav

Trebinje

pre 6 godina

Ima buducnost,ukoliko na celo saveza dodje covjek sa dobrim namjerama,i ukoliko kriterijum za selektora ne bude lojalnost šefovima i menadzerima,vec znanje i autoritet,onda mozemo ocekivati nesto ,sve ostalo je instant bljesak...I da konacno ne igramo antifudbal,da napravimo dva dupla pasa,dvije krstene akcije ,da i mi docekamo da aplaudiramo ljepoti igre,da se u mladjim kategorijama stvaraju malo i ofanzivni igraci koji ce moci nesto sa loptom da urade,ljudi mi nemamo plejmejkera od Piksija,sve defanzivno orjentisani najbolji igraci.U nadi da cemo opet biti evropski brazilci,sportski pozdrav.

Salence

pre 6 godina

Kratka analiza nasih neuspeha:

1. Igraci su mediokriteti, a ne zvezde

2. Mediji proglasavaju mediokritete za zvezde

3. Mediokriteti to citaju, i sami pomisle da su zvezde

4. Mediokriteti odigraju katastrofalno

5. Mediji krive sudiju, travu, Albance, Vatikan, raspored planeta suncevog sistema, antisrpsku zaveru

6. Stavke od 1 do 5 se ciklicno ponavljaju, godinama i decenijama

Pitt

pre 6 godina

Prica o nasem fudbalu od nas pravi "hejtere" i tera nas da zakljucimo da je buducnost vec prosla.
I sve to zato sto mamini i tatini sinovi nezasluzeno uzivaju privilegije.
Vojska, policija, DB, aktuelne vlasti, lokalni profiteri, umisljeni strucnjaci, itd.
Dakle, nasa fuca je na licnom i amaterskom nivou.
Za omladinu koja ovo cita - ne postoji precizniji opis naseg fudbala. I ukoliko ga zaista volite upravo to je ono sto morate da menjate.
Srecno.

edi

pre 6 godina

Pa mozda povuci paralelu sa Hrvatskom, i kod nas menadjeri rade probleme ali kad dodje vrijeme za igrat ozbiljne utakmice nema povlastenih, u skoro 20 godina pamtim samo jednom da se mimo trenera islo gurat nekoga i odmah je uslijedio bojkot. Gledao sam sve tri utakmice Srbije i iskreno Brazil i Svicarska zasluzeno idu dalje ali isto tako Srbija je pokazala napokon da zna igrat nogomet, Svicarska je bila kljucna a tu ste poslije 70 min stali, premda po meni mislim da je smjena trenera koji vas je odveo na prvenstvo krajnje neozbiljna i amaterska i da se tu vec dalo naslutiti da nije to to.

miško

pre 6 godina

FSS ,Tole,Kokeza,Bjeka,Sava,Ranković,Krstajić svi iz opozicije Partizanove uprave,nedostajeNadj ,poraženi na izborima, udomljeni u FSS.Umesto odgovora.

Djoksa

pre 6 godina

Kad nam zadnji vezni i odbrambeni igrači ne budu najbolji igrači (igrači zadatka) već igrači koji imaju slobodu u igri (ofanzivni vezni i napadači) . E tad će nam i odbrana prestati da organizuje napad dubinskim loptama odnosno čuvenim "bunarenjem".

maksi

pre 6 godina

Kakva crna buducnost dok je prvi covek sampiona bio na poternici, dok se smenjuju razni tomislavi (u narodu poznati kao lovopi), kokeze i ostali sarlatani, koji zgrcu sebi ogrimnu lovu. Dok menadzeri haraju, deca se prodaju za smesne cifre, a od tih smesnih cifara jos smesnijr ostane klubu...dok ne budemo imali ozbiljan sistem i dok selektori koji te odvedu na prvenstvo ne budu dobijali poboljsan ugovor umesto otkaza, e dotle cemo biti ovakvi...

Panj 58

pre 6 godina

Susjedi pozdrav iz Rh. Dobro ste igrali ali lopta nike htjela u gol! Vama fali napadac! Mitrovic je strasan u skok igri ali nogom nula! Prespori ste u sesnajstercu, petljali su mjesto pokusavali iz prve sut

petar

pre 6 godina

Treba vam jedan ciklus s pravim izbornikom da postanete respektivna reprezentacija.I mi smo ispadali u grupnoj fazi natjecanja sa skoro istom momčadi kao sada.Propustili ste šansu s Švicarskom a Brazil je ipak bolji da bi protiv njih tražili prolaz u slijedeći krug.

DrEurić

pre 6 godina

Da
Ako se promeni siatem treninga i igre
Stvaranja igrača - kakav fudbal mi hoćemo da igramo, brz pokretljiv, brže oslobađanje lopte, više napadački - više akcija šansi
ili
spor - dodavanje oko centra i ispod ka golmanu, ispucavanje u prazno - igrači spori ali jaki u duelu -
Naravno tu je i savez i "struka"
Totalni "wipe" i instalacija u stvari unapređenje mladih na vodeće pozicije
Samo sveža krv koja je moderna može to
Žikine Šarenice tipa Živadinović treneri i Sergej 100 miliona igrači zaboraviti
Samo rezultat a ne veze i vika i dreka

Jeste

pre 6 godina

Imamo ekipu da svake dve godine barem ucestvujemo na velikom takmicenju,a iz takvog kontinuiteta i prolaz grupa.Posle toga je sve moguce...

samorealno

pre 6 godina

Evo bez ulizivanja kao vecina mojih zemljaka.

Na B92 navracam jos od 2008.i od tada uvijek ista prica.Sve ove godine precijenjujete svoje igrace i ne gledate realno na njih,bar velika vecina vas.
Kad se samo sjetim kako ste pisali "kakav bre Modric,Krasic je za njega klasa" ili "kakav Rakitic,Jovanovic je tri koplja ispred" i stotine takvih komentara.Te menađeri,te nemamo sistem,te Hrvati ginu za svoju reprezentaciju a nasi ne iako su po kvalitetu li-la.
Istina je brutalna a to je da ste europski prosjek i to ako,sve ove godine.
Sad se lozite na mlade sa Novog Zelanda isto ko sta smo se mi lozili na mlade kosarkase koji su osvajali prije par godina europska prvenstva a od njih je na kraju isplivao u kvalitetnog kosarkasa jedino Dario Saric.
Reprezentacija vam je upravo tamo gdje joj je mjesto a iskreno ne vidim ni da vam dolaze neki kvalitetni igraci,stavise,mislim da vas odlaskom Kolarova,eventualno Matica i jos pokojeg igraca,ceka jos gori period.
Dabogda se je prevario ali ako se gleda nepristrano to vam je cjela istina.
Budite ponosni na kosarku jer tu ste u svjetskom vrhu.

Objavite mi komentar

pre 6 godina

Nama fudbal kao sport uopste ne lezi, ne znam samo zasto se toliko palimo na ovaj sport i toliko para ulazemo kada smo bolji u kosarci,odbojci,vaterpolu, itd

Вељко

pre 6 godina

Budućnost ima,samo je pitanje kakva će biti.
Treba se okrenuti staroj školi fudbala,uvesti bivše asove u rad sa najmlađim selekcijama.Raditi mnogo više na tehnici i igri,a manje taktike i trčanja.
Decu treba naučiti prijemu(svim delovima tela),šutu,predaji lopte,driblingu,voleju,rolanju,udarcu glavom,centaršutu.
Onda ih pustiti da se pravilno razvijaju,da se igraju,ne opterećivati ih rezultatom.
Kada stignu do prvog tima(seniora)imaćete igrače koji se ne boje lopte,već je vole,žele,koji se igraju sa njom!
E onda i moja baba može da bude selektor!
Naravno,najbolji da igraju(oni koji najviše znaju),a ne mamini i tatini sinovi!
Jer ljudski rod ali i čitava priroda je napredovala prirodnom selekcijom!

el

pre 6 godina

Sto se tice kvalitetnih igraca, naravno da ima, sto se tice nacina vodjenja FSS, naravno da nema. Uz ozbiljan pristup i ozbiljno ulaganje dobili bi i ozbiljnu reprezentaciju, ali mislim da ova zemlja i ovaj narod imaju ozbiljnije probleme od toga da li ce fudbaleri Srbije proci grupu il ne. Cak i da se prica samo o sportu, i tu postoje ljudi koji zasluzuju vise paznje i sredstava od fudbalera.

Realno

pre 6 godina

Ljudi moji sve je to hleba i igara i hobi za gledaoce sa strane a zarada za profesionalne fudbalere. Oni sada ide svojim putem okrecu se inostranim klubovima..transferima..letovanjima..njima nista je fali a najvise propati obican narod koji to emotivno dozivljava. Evo od sutra toliko cemo svi biti ravnodusni kao da nismo ni igrali prvenstvo..znaci zivot ko zivot :) Bilo je malo radovanja malo psovanja malo plakanja i to je to :) Pre 8 godina bukvalno se desila Australija drugo polivreme kao Svajcarska ove godine..to jedno poluvreme koje nas je izbacilo prerano..posle 8 godina skroz isto..sto kazu samo kad bi vratili to jedno poluvreme da se opet odigra :) dug petiod ce proci do sledeceg..mozda 4 mozda 8 godina..samo da se ne desi opet neki tamo sledeci put Tunis ili neka Ukraina pa da opet drugo polivreme ne zeznemo ..a mozda i nece :) sve u svemu uzivajte narode moj budite sretni!

Kolovođa

pre 6 godina

Svako ima budućnost, pa i srpski fudba. Pitanje je samo kakvu. Sa ovakvim savezom i "stručnim" štabom teško da će ta budućnost biti svetla.

Matori Kesa

pre 6 godina

Fudbal je od uvek bio nacin da se okrecu veliki novci na Crno ! I to je jedini motiv ovih ljudi - sama igra, uticaj sporta na fizicko i dusevno zdravlje su u drugom planu !

tony

pre 6 godina

sa ovakvim igracima i sa onakvim fss-om - nema. kad se nadju ljudi koji ce igrati za drzavu i narod a ne za svoj dzep onda mozda i bude nesto. jedini spas za srpski fudbal je - dijaspora!

oz

pre 6 godina

Igramo prevazidjen fudbal, igramo sporo, nemamo kondicije, nemamo organizatore igre, nemamo alternativno resenje u napadu ako primarno zataji...

nortatem

pre 6 godina

nas problem nisu igraci, nego savez i strukture. sve reprezentacije sa uspehom su radile sistematski 5-10 godina pre uspeha (vidi FRA, GER, ESP, pa cak i SWI). kod nas: nista. i dok god nasi eksperti budu bili bata dora, zivadinovic, muslin i ostali, nama se crno pise: oni su definicija destruktivno-luzerskog fudbala, koji ne bazira na vrlinama, nego na sigurici i kukavicluku - a bez rizika nema uspeha. tako da, za sad, vazi: srpski fudbaleri imaju buducnost - srpski fudbal: ne. a mi, navijaci, smo magarci, koji ovo gledaju.

du@x

pre 6 godina

Ja sam stavio NE,razlog, katastrofalan rad saveza i sve ostale stvari koje se dešavaju u reprezentaciji a nemaju veze sa sportom.

Toni B.

pre 6 godina

Nema, jer je to privatna reprezentacija, to nije reprezentacija srpskog naroda nego pojedinaca. Krstajic je dobio posao preko veze ali i neki igraci takodje. Islo se samo na to da pojedini igraci daju gol da bi se bolje prodali, to je bila taktika nase reprezentacije. Rezultat u Rusiji je po meni ok s obzirom na okolnosti. Ako Krstaja ostane, to je znak da u nasem fudbalu nema vise sportskog duha, samo interes.

Jim Beam

pre 6 godina

Tim je generalno mlad, sem 2-3 igrača svi bi trebali da dočekaju sledeće svetsko prvenstvo. Problem je što će u međuvremenu prodefilovati 30ak igrača da bi se nabacila cena. Da odigramo sa ovim momcima sledeća dva ciklusa (EP i SP) i pustimo ih da se uigraju, bili bi barem 50% bolji. A ne da centralni bekovi prvi put zajedno igraju protiv Brazila, a momci na sredini da nemaju 45min zajedno na terenu pred SP. Švajcarci nemaju ništa bolji tim od nas, naprotiv, ali oni igraju u toj postavi jedno 5-6 godina i tačno se zna ko šta radi i šta se od koga može očekivati. Kada doguramo do tog nivoa, moći ćemo da prolazimo grupu realno. Za nešto preko toga, da se ne lažemo, trebaće nam dodatni kvalitet.

Krle

pre 6 godina

Klupski ili reprezentativni?
Klupski nema, dok god postoje Partizan i Zvezda u ovom obliku, i dok god fudbal sluzi za izvlacenje novca poreskih obveznika u privatne dzepove i u stranke, a dve grupe navijaca kao paravojske za zastrasivanje, dilovanje, reketiranje, obracunavanje, paljenje, rusenje. Pored toga, da bismo imali lige u fudbalu, mora da se promeni princip delegiranja funkcionera i sudija, da lige dobiju takmicarski smisao, da ljudi pocnu da dolaze na stadione, obicni ljudi s akupljenom kartom, a ne ovi sa znackama i unetom pirotehnikom i njihovi zaludeli sledbenici, da se decentralizuje fudbal itd itd.
Znaci, klupski fudbal nema perspektivu, a reprezentativnog ce uvek biti. Sirotinja ce uvek igrati fudbal da proba da zaradi i pobegne od sirotinje, izvoz dece ce se nastaviti, bice reprezentacije.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Naravno da ima. Sve zavisi kako ce se dalje razvijati karijere ovih mladih fudbalera ali potencijala itekako ima. Nemojmo se zavaravati i misliti da cemo imati neke velike rezultate ali za nas je uspeh i ako budemo redovni na velikim takmicenjima. Kod nas je najveci problem trenerski kadar i ljudi koji vode fudbal. Hrabre mladi strucnjaci koji su zanat ispekli preko. Ako se otarasimo bata Djore, Petka, Kokeze, Tola i ostalih mozemo mnogo.

Ivan

pre 6 godina

Dok menadzeri biraju selektora i tim, sto znaci zauvek, nema buducnosti naseg fudbala. Eto vam sad SMS, nije se video nigde al' koga briga, Kezman ce dobre pare da uzme, kad ga proda.

Stepski vuk

pre 6 godina

Imao bi buudcnost ako bi uspeo da se otrgne od politike i kriminala. Ili drugim recima, ako bi se smanjila korumpiranost. Za sada ne vidim da se to desava... :(

Mita

pre 6 godina

Tek kada se iz fudbala budu izbacili politika i menadzeri,onda ce fudbal imati buducnost.Posto se to nece desiti,onda je buducnost ocigledna.

ivcha1976

pre 6 godina

Uvek ista prica - tim od najboljih pojedinaca, ali gde je tim? Fudbal je kolektivni sport i bez timske igre dzaba pojedinci.
To je razlog zasto je Juzna Korea potukla Nemacku juce - igrali su svi kao jedan, borbeno, srcano, pojedinac je bio tu da odradi deo slagalice a tim da pobedi utakmicu.
Ja to nisam video kod nas, kod Argentine, kod Nemacke...zato i nismo tu gde mi predpostavljamo da bi trebali biti.

Filip

pre 6 godina

Ne. I to nije pitanje igrackog kadra, koji je uvek bio sasvim solidan, nego mentaliteta, pristupa igri, FSS, menadzerskog lobija, nestrucnih selektora itd

koča

pre 6 godina

Dokle god nam igraju igraci koje menadzeri stavljaju u tim ili golman koji se baca kao rukometni i OKRECE GLAVU OD LOPTE, nemamo mi sta da trazimo ovde...

profesor

pre 6 godina

Ima. Neka dovedu Keiroša ili nekog sličnog profesionalca, da odradi 4 godine kao što je slučaj sa Iranom, da unese disciplinu i trčanje koje ima smisla, i biće i rezultata.

skrba

pre 6 godina

totalno pogresan sport za nas srbe. izbacite biznis iz fudbala i bice bolje.
previse love se baca na ovaj sport. sta je sa drugim sportovima?

my way

pre 6 godina

Ne znam, ovo u principu jeste tim sastavljen od iskusnih zvezda kao sto su Matic, Tadic, Bane, Kolarov i momaka iz generacija svetskih i evropskih sampiona. Da se ispravno radilo to je trebalo bolje i pre svega mnogo uigranije da izgleda. Ta neuigranost je po meni bila najveca mana na ovom SP. Ne verujem da momci kao pojedinci nisu zeleli, ali fudbal je takva igra u kojoj da bi pokazao borbenost i zelju moras da znas kako treba da se boris i sta da radis, kako ti, tako i tvoji saigraci.

Kontras

pre 6 godina

Ovaj rezultat je upravo ono sto smo ocekivali od ove prosecne reprezentacije: par bodova i ispadanje u grupi. NISMO razocarali, jer ovo je ono sto smo mi i svet od ove nase reorezentacije ocekivali.

Utisci. Prvo losi:

Matic los, Sergej veliko razocarenje. Obratite paznju na prvi gol svajcaraca, Ivanovic nije usao u blok kod suta, naprotiv zalegao je i lopta je prosla bas tu. Da li je to uradio namerno, da li ima problema u vezi njega i da li zbog toga nije igrao protiv Brazila ne znam.

Taktika i igra slabi, sve se svodi na bunarenje na Mitrovica.

Selektor los, neiskusan. Nekoliko menadzerskih igraca. Nije ubacio Prijovica ni minut. Svajcarska nas je nadigrala.

Zalaganje slabo, nema zara, nema energije, protiv Brazila bledo i bezvoljno. Mozda su u oravu oni koji kazu da je reprezentaciji potreban psiholog. Nasa ekipa se NAJMANJE zalagala za svoju zemlju od svih reorezentacija. TO treba da se menja, da se stvori zelja.

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Takvo pitanje se postavlja svaki put, vec desetljecima. Ova sadasnja budućnost je pokazala odgovor iz pitanja proslosti :)

Milanstan

pre 6 godina

Naravno da imamo buducnost...
Samo treba da sjasu kokeza i ekipa i da se fudbalom bave ljudi koji imaju viziju a ne da reprezentaciju vodi neko bez ikakvog iskustva

konto

pre 6 godina

Nažalost, verovatno da ima istu budućnost kao što je imao i prošlost i sadašnjost. Nema žara u našoj igri, nema neke prepoznatljive tečnosti, igra nam je tvrda, spora, bezidejna. Kao nešto taktiziramo a u toj taktičnosti mi uvek izvučemo deblji kraj. Ja lično ne mislim da je problem u zalaganju, mislim da se momci trude i trče, problem je u samom mentalitetu i pristupu igri, načinu razmišljanja, nema hladne glave i vatre u srcu. Naravno, dok je menadžerskih kombinacija izlišno je bilo šta drugo i komentarisati.

Lupiga

pre 6 godina

U sustini tu su dva problema: 1) srpski fudbal ne vode oni koji znaju nego oni koji mogu (tj. oni koji imaju moc), 2) Srbija nije fudbalska velesila - moze da parira svima samo uz trud, rad i pozrtvovanje a ne da se ocekuje pomoc od "nadnaravnih" sila - kad svi shvatimo da lezemo u krevet koji smo sami napravili (i prestanemo da se zalimo na belosvetsku nepravdu) tek tad ce da bude bolje - i u fudbalu i u drzavi. Prvi korak u svakom oporavku je da se realno i trezveno prihvati situacija u kojoj se fudbal (ili drzava) nalazi: da se znaju prednosti, mane, sposobnosti, sklonosti - bez velikih "proklamacija". Kad konacno "obujemo" cipele koje su nam "po meri" (ni prevelike ni premale) moci cemo normalno da hodamo.

Navijač

pre 6 godina

Srpski fudbal nema nikakvu budućnost. Pogotovu nema sa ovim ljudima u FSS, sa trenerom bez dana trenerskog staža, sa ovakvim igračima koji na utakmicu za reprezentaciju idu kao u provod na nekom splavu. Nema budućnost u ovakvoj državi gde se prave vrednosti ne vrednuju. Imali smo priliku pre tri godine da se nešto uradi, da smo Paunovića i njehove klince prebacili u A selekciju. Ali nismo, rasturili smo ih po belom svetu i prodali u bescenje.

Jurasic Park

pre 6 godina

Fudbal koji je prrdstavljao Milan Zivadinovic je odavno izumro. Ocito da mu to niko nije javio. I to je jedini problem u nasem fudbalu kao i celom drustvu. Fali nam update.

Max

pre 6 godina

Pozdrav.Nisam iz Srbije mozda malo objektvnije stoga.Bilo mi je cudno sto je Srbija otjerala trenera a znam da se nije kvalifikovala na proslo svjetsko,drug mi je objasnio da imaju prejak tim koji preslabo igra i ne zove milinkovica-savica,oook.
Srbija dobar tim slaba na nekim pozicijama kao duo stopera i napad,stoga i formacija cini mi se logicno,prilicno neuigrana.Izuzetno dobar raspored,morali bar bod protiv Svajcarske,medjutim i da su prosli grupu ne djeluje kao tim koji ima niti stil igre niti zna da igra na rezultat,bar za sada.

Aleks

pre 6 godina

Nekad, za 500 godina, kada menadzeri ne budu krojili tim i sastav, kada najbolji strucnjak bude vodio nacionalni tim, kao sto je slucaj u vaterpolu, kosarci, odbojci.... igrace se pravi fudbal.

Darko

pre 6 godina

Veljka Paunovića za selektora i da ponovo okupi mladu generaciju. Dati mu slobodu. Stati iza njega. Matori manekeni da odu iz reprezentacije. Sistemski rad 4 godine i u Kataru da se nadamo najboljem. Samo tako ima nade.

Dragan BL

pre 6 godina

FSS: Kokeza, Tončev, Vazura, Šurbatović, Tole, Bjeka, Ćurković, Tončev...
Dok: Deki Stanković, Vidić, Moca Vukotić, Jokan, Piksi, Paunović...ne pitaju se ništa.
Menadžerisanje, procenti, kontrola grupa navijača zarad politike...eto, mislim da je stanje jasno. Da imamo talenata, imamo. Da li će nekad biti bolje, nadam se.

Sale

pre 6 godina

Nema buducnosti dok se sve iz korena ne promeni. Prvo treba iskoreniti korupciju iz fudbala. Srbija ima i Ronalda i Neymara, ali ta deca ako nemaju vezu ne mogu nikada zaigrati u najboljim nasim klubovima, a to je odskocna daska za dalje. Realno ovi sto sada igraju i koji su kao najbolji su prosecni igraci, cak i ispod proseka, a tu je jos i problem nase tradicionalne staticne igre kao pre 30 godina. Bez ofanzivnog fudbala i perfektne fizicke pripremljenosti igraca nema izgleda za uspeh u danasnjem fudbalu. Ovako kako je sada, mogu igrati na seoskim vasarima.

coldplayer

pre 6 godina

@aca
Jedini si ti bot ovde.Nismi nikad izgledali nemocnije?Izgleda da nisi bio rodjen kad smo primali po 6 od Holandije ili Argentine ili ne pratis sport i igras samo lastiz ali znas da pljujes u dalj.Zbog ovakvih ti se smuci sto delimo isti vazduh.

1a

pre 6 godina

Pa kad Kazemiro ispuca loptu u publiku iza naseg gola da je neko uhvati i prekine Oleee dodavanja u nedogled, mhmm ne znam sta da mislim, skeptican sam.

petar miric

pre 6 godina

Nazalost ovako ne. Potrudili su se, ali momci su deklasirani. Mozda treba posvetiti fudbalu manju paznju u Srbiji to bi ga mozda i uzdiglo, da ljudi primete da se paznja zasluzuje a ne daje bez pitanja.

Sunce Slobode

pre 6 godina

Mislim da ima. Da je glupo sada traziti povlacenje iz reprezentacije Matica, SMS-a i drugih. Realno je uspeh i sam plasman na SP. Na evropskom (na koje po meni moramo da se plasiramo) vec mozemo ocekivati da se prodje grupa.

Glista

pre 6 godina

Vreme je da klinci igraju za reprezentaciju i tacka. Mozda treba ostaviti 2-3 iskusna igraca koji hoce da ginu (Milivojevic, Mitrovic, Tadic), ostali u penziju. Ivanovic, Matic, Stojkovic, Rukavina, Kostic, pa i Kolarov, nemaju sta vise da daju ovoj ekipi. Milenkovic, Zivkovic, Radonjic, Grujic, SMS, Jovic...su buducnost ovog tima i treba im dati maksimalnu podrsku. Ljajic je odsvirao svoje i nikada nije pokazao da treba da bude u ekipi kao neko ko je kreator igre. Treba posebno obratiti paznju da nam ne odlaze u druge reprezentacije igraci poput Arnautovica ili Filipa Stojkovica, jer nam bas takvi hronicno nedostaju.
Selektor je posebna prica, a mi smo postali jedna od onih ekipa koju niko nece da preuzme, delom zbog nestrucnih ljudi u FSS, a delom zbog uticaja menadzera na sastavljanje ekipe. Dosta je bilo!

Nikola

pre 6 godina

Pa znaš šta stvarno igrači nisu krivi, čitav život uče, rade i žive da bih to radili, primaju plate i uživaju u privilegijama a ne znaju da rade ono što treba i što im je posao. Nisu krivi kao ni sve ostalo u ovoj zemlji!

Slavoljub

pre 6 godina

Igrači NISU krivi. Borili su se kao LAVOVI. Glavna odgovornosti je na treneru, koji treba da podnese ostavku, i na kompletnom rukovodstvu FSS, koje također treba raspustiti.

kladzom do bola

pre 6 godina

istine radi , dobro smo i prosli ., ako se uzme u obzir smena selektora , dovodjenje pocetnika da vodi tim , menjanje sistema igre , neuigranost , guranje sergeja ni krivog ni duznog da igra svski mec , stalne rokade u odbrani , ma dobro smo prosli .
Da bi imali buducnost , trebamo :
1. dovesti iskusnog trenera za selektora
2. napraviti plan u naredne 4,8 godina sa tim istim trenerom i ljudima iz saveza da se nebi ponovio antic , muslin
3. ne dozvoliti menadzerima da uticu na sastav ekipe


ps ima jos ali ja mislim da nema sanse da se ni ove 3 stavke odrade , tako da mogu sa sigurnoscu reci NE NEMAMO BUDUCNOST U FUDBALU

Boki

pre 6 godina

Za početak ostavka Kokeze. Neka dođe neko sposoban na čelo saveza i uradi ono što rade Belgijanci. Zatim da se dovede Veljko Punović. Da mu se niko ne meša u posao ako čovek sam ne zatraži. U ovom slučaju imamo svetlu budućnost.

Milan

pre 6 godina

Novinari ravnopravno ucestvuju u srozavanju ovog sporta. Umesto da budu britkog pera oni po portalima prave ankete ko je bio najbolji. U cemu najbolji? U najgoroj prikazanoj igri na mundijalu? Pa nismo mi slepci koji gledaju fudbal slusajuci komentatore. Selektor kaze da je zadovoljan time sto je izgubio? Pa da li je to sportista? Sport se igra da bi pobedio a ne da budes gubitnik. Sa ovakvim pristupom i ovom menazerijom u fudbalu cemo samo da tonemo.

neko nebitan

pre 6 godina

Ima buducnost sa mladim igracima kojima treba non stop startna postava da bi se uigrali i bili kao pravi tim. U formaciji 3-4-3:kolarov-veljkovic-milenkovic, radonjic-matic-gacinovic-zivkovic, sms-mitrovic-tadic. A branimo se u formaciji 5-4-1. sms i tadic malo iza mitrovica u kombinaciji sa krilnim zivkovic i radonjic. Bez ofanzivnih bekova jer nemamo dovoljno brze bekove....

Mare

pre 6 godina

Sad posle ovog svetskog prvenstva treba ubaciti u reprezintaciju veliku vecinu momaka koji su osvojili svetsko u21,da se vrati Paunovic na mesto selektora,i da se pozdravimo od stare garde Ivanovic,Rukavina,Kolarov.

dobi

pre 6 godina

@brarik ...
Da li je i tebi samom jasan tvoj komentar. Mozda bi bilo bolje da samo citas, a ne postavljas komentare. Gomila kontra opservacija od kojih niti jedna nema veze sa stvarnoscu.

kole

pre 6 godina

Nema sta tu puno da se prica. Da imamo svetske i evropske prvake do 20 godina-da. Talentovane generacije 1994-1997. Neki su napravili pogresne korake i nestali, tipa Saponjig, Gajic, Maksimovic, ali i dalje ima vremena za njih. Ono sto treba da se promeni je struka. Neko ko ce da postavi igru i sistem, da se zna ko sta radi na terenu, kako se napada, kako se brani, znaci jedan iskusan selektor koji je spreman da radi, i koji nece biti sklon uticaju od strane medija, menadzera, politicara i slicnih stvari.
A ako hocemo da krenemo korak vise mora se raditi na domacoj ligi, popraviti terene, privatizovati klubove i izbaciti politicare i huligane iz fudbala.

Tako je kako je

pre 6 godina

Ne slažem se sa mišljenjem da nemamo kvalitetne mlade igrače. Možda nemamo talente ekstra klase koji bi jednim potezom rešavali utakmice ali imamo čitav niz kvalitetnih igrača koji u dobro postavljenom sistemu mogu mnogo toga da pruže. Najbolji primer za tu tvrdnju je Paunovićeva generacija. Jedino nam u špicu napada nedostaje neki brži i eksplozivniji fudbaler sa boljom koncentracijom od Mitrovića. Ostale pozicije su manje više pokrivene za 2 do 3 kvalifikaciona ciklusa. E sad što treneri koji takav sistem umeju da postave (Milojević, Paunović...), ne dobijaju šansu ili ne žele da se prihate posla, drugi je par rukava.