Nova vest
Fudbal 5

31.3.2024.

8:52

Arteta pred meč sezone: Nivo fudbala koji igra Siti nije viđen do sada

Menadžer Arsenala Mikel Arteta veliča ekipu Pepa Gvardiole pred njihov međusobni duel u nedelju od 17:30 na "Etihadu", možda i ključnom u borbi za titulu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Tim iz Londona ima bod više od aktuelnog prvaka i priliku da u međusobnom duelu tu prednost uveća.

Pred Artetinim timom je, naravno, neverovatno komplikovan zadatak - pobediti Siti u gostima je za sve timove postala gotovo nemoguća misija.

"Velika utakmica je pred oba tima", svestan je važnosti izazova Arteta, koji je, kao što je poznato, trenerski zanat delimično ispekao i kod Gvardiole dok mu je pomagao u Sitiju.

"Ako pobedimo biće to ogroman podstrek za nas ali i posle ovog meča imamo još mnogo utakmica", dodao je.

Trka za titulu u Premijer ligi dugo nije bila ovako zanimljiva, uz tri tima u samom vrhu koje razdvaja samo bod. Pored Arsenala i Siti nada se i Liverpul koji je poravnat sa "građanima".

Problematičan po Arsenal pred meč sa Sitijem može biti njihov krajnje negativan niz sa narednim rivalom poslednjih godina: čak 12 od poslednjih 13 međusobnih duela Siti je porazio Arsenal.

EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Obećava, ipak, činjenica da je baš ove sezone Arsenal upisao taj jedan trijumf.

"Ako želite da osvojite Premijer ligu morate da pobedite svaku utakmicu, imam taj utisak. Ne verujem da će Arsenal i Liverpul prosipati mnogo bodova", kaže Pep Gvardiola pred veliki derbi.

"Iskustvo koje ima Liverpul u ovakvim situacijama, kvalitet Arsenala da pobeđuje ne znam koliko mečeva zaredom, da postiže mnogo golova... Zato je meč sa njima u nedelju finale. Ovo je finale", pruka je Gvardiole.

Siti je i dalje u igri da ponovi triplu krunu osvojenu prethodne sezone što će biti svojevrsni podvig čak i za tim takve klase. Pored trke za titulu, "građani" igraju četvrtfinale Lige šampiona (sa Realom) i polufinale FA Kupa (sa Čelsijem).

"Oni su podigli letvicu na nivo koji nije viđen dosad u fudbalu", hvali Arteta prvaka.

"Mi moramo da održimo naš nivo i to je ono što pokušavamo da radimo. Mi želimo da budemo na tom nivou na kom su oni i polako ga dostižemo. Pokušaćemo da budemo bolji od njih".


 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu