Nova vest
Fudbal 9

30.3.2024.

21:40

Petković i Nevistić utišali Poljud u najvećem derbiju Hrvatske

Fudbaleri zagrebačkog Dinama savladali su kao gosti splitski Hajduk 1:0 u najvećem derbiju hrvatskog fuddbala i udaljili najvećeg rivala od titule.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Strelac jedinog gola bio je Bruno Petković u 38. minutu - i taj pogodak ispostavio se kao ključan za pobedu Zagrepčana na krcatom "Poljudu".

Hrvatski reprezentativac pokazao zbog čega je redovan kod Zlatka Dalića na spisku - u pomenutoj situaciji varkom tela, okrenut leđima, oslobodio se čuvara, potom napravio dva koraka i hirurški preciznim udarcem savladao golmana Hajduka.

Bio je to prelomni momenat 107. večitog hrvatskog derbija. 

Junak gostiju bio je i golman Ivan Nevistić koji je u nastavku meča sa nekoliko izvanrednih intervencija ključno doprineo da "modri" sačuvaju "minimalac".

U 45. minutu je, doduše, imao i sreće kada ga ja Moufi lobovao, tada je Bernauer stigao da sa gol-linije skloni loptu i sačuva svoj tim.

U drugom poluvremenu, odmah na startu, gosti su mogli da dupliraju vođstvo, ponovo je Petković bio pretnja Hajduka, ali je tada sreća pogledala domaći tim, pošto je najbolji napadač Zagrepčana pogodio stativu.

Nevistić je u 69. i 81. mintu zablistao i sa dve intervencije praktično sačuvao Dinamove nade da do kraja sezone može odbraniti titulu.

Najpre je fenomenalno zaustavio udarac Moufija, a potom i Kalinića, koji je iskoristio kiks Teofila-Katerina u odbrani, ukazala mu se velika prilika, međutim Nevistić je pročitao nameru iskusnog napadača i još jednom sačuvao svoj gol.

Dinamo je sada preskočio Hajduk na tabeli, ima i meč manje, i pet bodova manje od vodeće Rijeke - devet kola pre kraja.

Splićani kaskaju za Riječanima velikih sedam bodova i u nastavku sezone kao autsajderi u šampionskoj trci pratiće borbu Dinama i Rijeke za tron.


 

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu