Nova vest
Fudbal 0

27.10.2024.

22:35

Opšti haos u Brazilu: Tuča navijača na auto-putu, goreli autobusi – ima poginulih VIDEO

U žestokom sukobu između navijača brazilskih klubova Kruzeira i Palmeiras, koji se dogodio u ranim jutarnjim satima kod Sao Paula, jedan navijač je poginuo, a najmanje dvadeset je povređeno, prenose brazilski mediji.

Izvor: Index.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Oko 200 navijača učestvovalo je u sukobu na auto-putu, gde su se navijači Palmeirasa navodno sukobili s navijačima Kruzeira koji su se vraćali iz Kuritibe nakon poraza svog tima od Atletiko Paranaensea (0:3).

Tokom sukoba, jedan autobus je zapaljen, dok su na drugom polomljena sva stakla. U neredima je smrtno stradao jedan navijač Kruzeira, koji je preminuo od posledica teških opekotina koje su zahvatile 70 odsto njegovog tela, izveštava O Globo. Povređeno je 20 osoba, dok je nekoliko učesnika privedeno u policijsku stanicu.
 

Saobraćaj na ovom delu auto-puta bio je privremeno obustavljen radi bezbednosti putnika, a brazilski ministar sporta je zatražio oštre kazne za navijačke grupe umešane u incident.

Oba kluba oglasila su se saopštenjima u kojima su izrazila žaljenje zbog tragičnih događaja.

"Kruzeiro duboko žali zbog još jedne epizode nasilja među navijačima, ovog puta na autoputu Fernao Dias, koja je kulminirala smrću navijača Kruzeira i višestrukim povredama. U fudbalu, sportu koji ujedinjuje strasti i publiku, nema mesta nasilju. Moramo stati na kraj ovim krivičnim delima", naveo je klub iz Belo Horizontea.

Palmeiras je takođe izrazio oštro neslaganje s ovakvim incidentima.

"Sociedade Esportivo Palmeiras osuđuje scene nasilja koje su se dogodile u nedelju ujutro. Fudbal se ne može koristiti kao pozadina za tuče i smrti. Činjenice se moraju propisno istražiti, a zločinci moraju biti strogo kažnjeni", poručili su iz Palmeirasa.
 


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu