Nova vest
Fudbal 1

25.10.2024.

10:22

Španija ne zna šta će od talenata – golgeterska senzacija Evrope VIDEO

Napadač Porta Samu Omorodion (20) još jednom je bio strelac za Porto ove sezone i potvrdio ono što se o njemuj priča otkad se pojavio na velikoj sceni – da je čudo od napadača.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MANUEL FERNANDO ARAUJO

Ovaj stasiti momak, brz, visok, snažan (193 cm), čiji je debi za seniorski tim Španije samo pitanje vremena, postigao je osmi gol u desetoj utakmici koju je igrao ove sezone.

Pogodio je mrežu Hofenhajma za pečat u pobedi od 2:0 protiv Nemaca i trenutno je lider na liti golgetera Lige Evrope sa četiri pogotka.

U portugalskom šampionatu ima identičan golgeterski saldo, ali iz šest utakmica, i nastavlja da impresionira iz utakmice u utakmicu.

Selektor Španije Luis de la Fuente će ga vrlo verovatno pozvati na neko od narednih okupljanja, mada se to očekivalo i ranije.

Španski mediji već prognoziraju da bi snažni momak poreklom iz Nigerije, inače rođen u španskoj eksklavi u Africi Melilji, mogao da bude naslednik Morate na pozciji autentične "devetke". 

Više nego bilo ko drugi napadač se nameće kao rešenje za narednu deceniju u špicu reprezentacije. 

Za sada, deo je mlade reprezentacije "furije".

Izvesno je, ipak, da ćemo ga u najskorije vreme gledati u navali najjačeg španskog tima, kao deo "zastrašujuće" ofanzive uz Nika Vilijamsa i Lamina Jamala.

Njihov talenat i pre svega fizičku nadmoć teško da će bilo koja odbrana moći da isprati. 

Za Samua će, prirodno, uskoro početi da se raspituju i najveći evropski klubovi, pa će Porto kao i toliko puta do sada profitirati na sjajnom skautingu sa ovim fudbalerom.

Omorodion je trenutno "napola" u vlasništvu Porta i Atletika iz Madrida, ali to je samo trenutno, jer je portugalski klub platio 15 miliona evra i platiće ostatak, po dogovoru sa Madriđanima, za stoprocentno pravo nad ugovorom fudbalera.

Porto je već odredio obeštećenje za Samua – 100 miliona evra.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Sunovrat Mercedesa

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz objavio je danas da je u trećem kvartalu 2024. zabeležio značajan međugodišnji pad profita.

Tanjug

12:23

4 min

Novo Sport Video Menu