Nova vest
Fudbal 0

24.10.2024.

15:09

Danci sa novim selektorom stižu na noge Srbiji

Doskorašnji trener Anderlehta Brajan Rimer (46) imenovan je za novog selektora reprezentacije Danske, saopštio je Fudbalski savez ove države.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Rimer će na klupi nacionalnog tima zameniti Kaspera Hjumlanda, koji je stupio sa te pozicije nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj. U međuvremenu, dok se tražio novi selektor, ekipu je na svim mečevima Lige nacija vodio Morten Viegorst.

Novi selektor Danaca debitovaće na klupi reprezentacije 15. novembra protiv Španije u Ligi nacija, a u okviru istog takmičenja, tri dana kasnije, gostovaće Srbiji.

Iza Rimera je solidno trenersko iskustvo, čak devet godina je radio u Kopenhagenu, doduše kao asistent i kao trener omladinaca, potom je bio pomoćnik u stručnom štabu engleskog Brentforda, a prvo samostalno iskustvo imao je u Anderheltu, gde se zadržao dve sezone.

Rimer je 19. septembra dobio otkaz u belgijskom klubu zbog nezadovoljavajućih rezultata.

Ipak, nije dugo čekao na novi angažman - dobio je najevću moguću čast i obavezu od strane Fudbalskog saveza svoje zemlje.

Prvi zadatak biće mu da održi reprezentaciju na drugom mestu Lige nacija u grupi u kojoj su, pored Španije i Srbije, i reprezentacija Švajcarske. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pobuna protiv AI

Članovi muzičkih grupa "ABBA", "Radiohead" i "The Cure" potpisali su protestno pismo protiv korišćenja umetničkih i autorskih ostvarenja za izgradnju alatki AI.

Tanjug

16:00

1 h

Novo Sport Video Menu