Nova vest
Fudbal 0

24.10.2024.

14:21

Argentinska posla – Rikelme uleteo na tribinu i sprečio tuču navijača VIDEO

Predsednik Boke Juniors Huan Roman Rikelme ušao je među navijače svog kluba kako bi ih primirio u jeku nereda na utakmici sa Himnasiom iz La Plate.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Reč je o četrvtfinalu Kupa Argentine odigrane u Rosariju, koji je na kraju završen pobedom Boke nakon boljeg izvođenja penala (1:1 u regularnom delu meča) – za šta je najzaslužniji golman gostiju Leandro Brej sa čak četiri odbranjena udarca sa "bele tačke".

Ali više se od samog rezultata i prolaza Boke u polufinale priča o neredima na tribinama.

Drugo poluvreme je kasnilo zbog izgreda u režiji navijača oba kluba, pa su jake snage policije bile angažovane da intervenišu, čak su i koristile suzavac ne bi li primirile "usijane glave".

U jednom momentu delovalo je da će masa Bokinih navijača da krene u juriš ka tribini na kojoj su se nalazile pristalice Himnasije, situacija je delovala vrlo izbiljno, ali baš tada je na scenu stupio Rikelme - svojim autoritetom, ali i fizičkom snagom je neke od najratobornijih navijača odgovorio od ideje da krenu na protivnike.

U momentu najveće tenzije na tribini policija je suzavcem preventirala eskalaciju nereda i to u momentu kada je Rikelme diplomatskim metodama pokušavao da obuzda masu.

Nagutao se suzavca bivši repreznetativac Argentine i legedna boke, ali vredelo je na kraju, navijači su ga poslušali i smirli strasti, da bi se na kraju svi zajedno radovali.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Nećemo to da dozvolimo"

Članovi muzičkih grupa "ABBA", "Radiohead" i "The Cure" potpisali su protestno pismo protiv korišćenja umetničkih i autorskih ostvarenja za izgradnju alatki AI.

Tanjug

16:00

25 min

Novo Sport Video Menu