Nova vest
Fudbal 0

24.10.2024.

9:20

Promesova karijera za film – gone ga zbog droge, on potpisao za novi klub

Holandski fudbaler Kvinsi Promes nastaviće nesmetano sa fudbalskom karijerom iako je u domovini osuđen na kaznu zatvora od sedam i po godina zbog učešća u švercu droge.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Srećna okolnost po Promesa bio je njegov boravak u Rusiji u vreme kada mu je izrečena presuda, tada je igrao za moskovski Spartak, a zbog prekida diplomatskih odnosa dve zemlje, Rusija ga nije izručila Holandiji.

U međuvremenu, tokom boravka u Emiratima, u Dubaiju, gde je sa Spartakom bio na pripremama, uhapšen je zbog počinjenog saobraćajnog udesa i tada su holandske vlasti zatražile od UAE da ga isporuče da odluži kaznu.

Međutim, kako ova država nema potpisan sporazum o ekstradiciji sa Holandijom, Promes je ostao u Dubaiju gde bi, kako stvari stoje, uskoro mogao da zaigra za tamošnjeg drugoligaša Dubai.

Pevi korak ka tome je već napravio potpisivanjem ugovora.

"Juče je Fudbalski savez registrovao Promesa za naš klub. Nadamo se da će debitovati na meču protiv Hate, ali konačnu odluku doneće naš trener. Mi držimo palčeve da se Kvinsijev debi desi i nadamo se debi tantnskom golu", poručio je izvršni direktor Dubaija Illie Čebanu.

Ovaj klub je već obavestio javnost da je potpisao ugovor sa holandskim fudbalerom.

Promes je za moskovski Spartak prethodno igrao od 2014. do 2018. i od 2021. do 2024. godine i postigao 114 golova na 235 utakmica.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu