Nova vest
Fudbal 1

23.10.2024.

13:40

Srbija pred istorijskim uspehom – prva prepreka je BiH

Najbolja muška reprezentacija Srbije ostvarila je to posle 24 godine, a devojke sanjaju taj uspeh od dana kada se igra fudbal na ovim prostorima – plasman na Prvenstvo Evrope.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FSS

Prošle su izabranice selektora Dragiše Zečevića grupnu fazu na putu do samita najboljih u Švajcarskoj 2025. ali sada sledi ono najteže, najpre polufinalni mečevi baraža protiv Bosne i Hercegovine, a zatim u slučaju uspeha, dva meča sa jednom od najjačih evropskih reprezentacija, zemljom koja ima dugu tradiciju u ženskom fudbalu, Švedskom.

Pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Nije tajna, Srbija ima generaciju devojaka ogromnih mogućnosti, verovatno najbolju u istoriji ovog sporta u Srbiji, igračice koje nose dres klubova širom Evrope, iksustvo i mladost, želju i volju da ostvare ono što nije niko nikad pre njih.

Sa verom u sebe i optimizmom koji je umeren, ali neophodan za postizanje velikih rezultata, devojke posle dva dana rada u SC FSS u Staroj Pazovi odlaze u Bosnu i Hercegovinu gde ih u petak, 25. oktobra očekuje prvi od dva duela sa rivalom koji zaslužuje poštovanje.

FSS

"Spremni dočekujemo ovaj prvi, istorijski baraž i daćemo sve od sebe da napravimo istorijski uspeh. Pred nama je Bosna i Hercegovina, sistem takmičenja je takav da nam je prvi rival na papiru lakši, na rang listi smo ispred njih skoro 30 mesta. Od kako sam ja selektor, odigrali smo sa njima dva meča, pobedili smo 3:2 i 6:0 ali evropski skor nam je po jedna pobeda mi i oni, ali Srbija je imala kontinuitet dobrih rezultata i zato smo na rang list toliko ispred njih. One su ranije igrale baraž, upravo sa Švedskom, bile poražene sa po 5:0 a mi smo tada igrali sa Islandom. Nema potcenjivanja, moramo biti oprezni, alki prihvatamo ulogu favorita, ne bežimo od toga, idemo na pobedu", rekao je selektor Dragiša Zečević.

Jovana Damnjanović, igračica minhenskog Bajerna, ne krije da jedva čeka duele sa Bosnom i Hercegovinom, sve kao uvod u istorijske duele protiv Švedske.

"Spremne smo, pred nama su utakmice koje dugo čekamo. Žreb nam je prvo dodelio Bosnu i Hercegovinu, moglo je da bude i gore, ali sve može biti i mač sa dve oštrice, što znači da ne smemo da se opustimo. Gostovanje u Zenici neće biti lako, znamo kako one igraju, poznajemo se dobro, sve su to devojke koje poznajemo kroz naše karijere. Biće interesantna utakmica, ja međutim ne sumnjam da ćemo iz ovog dvomeča izaći kao pobednici. Sada mnogo ne razmišljamo i ne pričamo o potencijalnim mečevima sa Švedskom, moramo da se fokusiramo samo na prvu narednu utakmicu, a to je ova u Zenici. Tek kada prođe utorak i revanš sa Bosnom i Hercegovinom, nadam se posle dobro obavljenog posla, onda možemo da pričamo o Švedskoj. Uvek je najbolje ići korak po korak", jasna je Damnjanović.

FSS

Po dolasku u SC FSS i pred prvi trening devojke su pozdravili prva dama srpskog fudbala Sandra Sremčević, potpredsednica FSS i Bojan Pavićević, direktor svih ženskih i futsal selekcija FSS.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Vožnja i štednja – da, moguće je!

Bliže nam se hladniji meseci, a to znači i više vremena provedenog u kolima, putovanje za praznike i zimski odmori. Gorivo je stavka koja prilično utiče na kućni budžet, pa je zato odlična vest da vožnjom zapravo možete i da uštedite!

B92.net

12:43

3 h

Novo Sport Video Menu