Nova vest
Fudbal 0

23.10.2024.

15:57

Kad pre trener Džek Vilšir (32)

Džek Vilšir napustiće mesto glavnog trenera mladih fudbalera Arsenala (do 18 godina) kako bi u četvrtak preuzeo mesto trenera prvog tima Norič Sitija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/PETER POWELL

Vilšir (32) će u Noriču zameniti Narsisa Pelaha, koji je napustio klub u septembru kako bi preuzeo ulogu glavnog trenera u drugom klubu iz Čempionšipa, Stouk Sitiju (Stoke City). Njemu će to biti prvi samostalni trenerski angažman u seniorskom fudbalu.

Tamo će biti trener starijima od sebe poput 34- godišnjeg Ešlija Barnsa, odnosno vršnajcima Šejnu Dafiju i Grentu Hanliju.

Pretpostavlja se da je glavnu ulogu u ovom iznenađujućem transferu imao sportski direktor Noriča Ben Knaper koji je prethodno, do oktobra 2023. radio kao Arsenalov menadžer za pozajmice fudbalera drugim klubovima.

Vilšir je inače i sam prošao omladinsku školu Arsenala, pa potom ušao u prvi tim za koji je odigrao 197 utakmica pre no što je zbog serije povreda bio prisiljen da relativno rano okonča profesionalnu karijeru.

Juna 2022. preuzeo je Arsenalov mladi tim i iste godine sa njim došao do finala FA omladinskog kupa u kojem je poražen od Vest Hema.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Vožnja i štednja – da, moguće je!

Bliže nam se hladniji meseci, a to znači i više vremena provedenog u kolima, putovanje za praznike i zimski odmori. Gorivo je stavka koja prilično utiče na kućni budžet, pa je zato odlična vest da vožnjom zapravo možete i da uštedite!

B92.net

12:43

5 h

Android

Samsung potvrdio

Iščekivana Samsung Galaxy S25 serija, koja se očekuje početkom sledeće godine, sve više je u fokusu.

Gizmochina

17:29

55 min

Novo Sport Video Menu