Nova vest
Fudbal 1

21.10.2024.

13:45

Neviđen spektakl fudbalskih legendi: Vidićevi defanzivci ponizili napadače VIDEO

Nezapamćen fudbalski meč odigran je u Seulu proteklog vikenda pred 62.000 gledalaca.

Aleksandar Kovačević
Profimedia

U egizibicionom susretu najvećih legendi fudbala sa početka dvehiljaditih, legendarni defanzivci u ekipi "Štit junajted" uz pomoć nekih vezista su ponizili čuvene napadače iz tima "FK Koplje" – 4:1!

Za defanzivni "Štit junajted" igrali su: Van der SarKanavaro, Vidić, Ferdinand Maskerano, Pirlo, Bonuči, Pujol Ture, Rise, Sedorf.

Za ofanzivno "FK Koplje" igrali su: Kim Anri, Berbatov, Drogba, Teves Rivaldo, Kaka, Felaini Azar, Del Pjero, Figo.

Među rezervama su bili Karvaljo, Ševčenko, Park, Oven, Forlan...

Strelci za "Štit" su bili Ture, 48-godišnji Sedorf, koji je asistirao za vođstvo, Ju-Ho Park i Maskerano, da bi poraz "Koplja" ublažio Đi-Sung Park.

Kada je meč počeo, nije iznenadio nedostatak kohezije na obe strane terena, ali individualni talenat je i dalje bio jasno vidljiv.

Pirlo je bio efikasan sa loptom, Henri je vrlo brzo skinuo rđu, a Kaka je pokazao da su godine samo broj jer je odbio da beži od bilo kakvog izazova.  
 
"FK Koplje" je imalo veću prednost u napadu, ali je "Štit junajted" ipak prvo pronašlo mrežu, a Jaj Ture je ubacio loptu nakon proigravanja Klarensa Sedorfa u 15. minutu.  

Sedorf je udvostručio prednost tri minuta kasnije, šutem sa skoro sredine igrališta nakon što je golman Kim napustio gol-liniju.  
 


"Koplje" se borilo da pronađe pukotinu u oklopu "Šild junajteda", koji se udobno oslanjalo na odbrambene pozicije koje su držali toliko godina unazad u svojim danima slave.  
 
Svaki put kada je "Koplje" imao loptu unutar šesnaesterca, veterani defanzivci su se prilagođavali kako bi odbili svaku šansu za šut, ostavljajući golmana Van der Sara bez posla.  

Bez obzira na to kako su se igrači ponašali, podrška 62.000 navijača nastavila se tokom celog meča, a neki favoriti navijača poput Drogbe su se oglašavali kad god bi se približili lopti.
 
U drugom poluvremenu "Štit junajted" je brzo povećao prednost, a Park je u 57. minutu zatresao mrežu.


U međuvremenu, "Koplje" nije uspeo da savlada moćnu odbranu, a "Štit" je dodao još jedan gol kada je Maskerano pogodio iz tesnog ugla u 81. minutu i ​​povećao rezultat na 4:0.  
 
"Koplje" je konačno probilo "Štit" kada je Park ušao na teren i realizovao jedanaesterac u 85. minutu.

Seedorf, koji je ostavio snažan utisak u 48. godini, podelio je svoja razmišljanja o retkoj egzibicionoj igri.  
 
"Pre svega, to je bio najtopliji osećaj koji smo mogli da izrazimo. Uživali smo naravno. Kada smo igrali zajedno sa svim navijačima. Bilo je zabavno. Sve u svemu, bilo je to neverovatno iskustvo", rekao je Holanđanin.  

Legendi Ajaksa, Reala i Milana je prijalo i iskustvo van terena.

"Uživali smo što smo zajedno, pored mnogo džet-lega tokom večere i ručka, i moram reći da sam uživao u lokalnoj muzici. Svirali smo lokalne instrumente, probali smo korejsku hranu, uvek je lepo imati i malo veze sa lokalnom kulturom. Osim što smo zajedno, mnogo smo uživali i u tome".  
 
Dimitar Berbatov, koji je igrao protiv svojih bivših saigrača iz Mančester junajteda Vidića i Ferdinanda, ima sličan osećaj.

"Prvo želim da se zahvalim svima na dobrodošlici u protekla dva dana. Sve je bilo odlično i gostoprimstvo. I ljudi oko nas i svi koji su ovo činili da se osećamo kao kod kuće. I naravno sada zabavno igranje, viđanje starih prijatelja, pokušaj da pokažemo šta možemo", rekao je Bugarin.  
 
"I mislim, naravno, defanzivci, oni su pobedili, zasluženo. Na kraju dana, bilo je zabavno i nadam se da su svi uživali. Uvek je lepo videti stara lica, stare prijatelje, ljude protiv kojih si igrao, ali kada izađeš na teren, želiš da pobediš, to je takmičenje". 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu