Nova vest
Fudbal 2

21.10.2024.

8:57

Nejmar u suzama: "Vraćam se" VIDEO

Nakon godinu dana odsustva zbog povrede, ovog ponedeljka bi na teren trebalo da se vrati Nejmar da Silva (32).

Izvor: Index

Profimedia

Brazilski napadač je u avgustu 2023. prešao iz Pari Sen Žermena u saudijski Al Ahli, ali je već sredinom oktobra pokidao ukršteni ligament i meniskus.

Dosad je odigrao samo pet utakmica za saudijski klub, a svoj povratak je najavio u suzama.

"Znam da ste nestrpljivi, i ja sam, ali 21. oktobra se vraćam fudbalu. Ono što najviše volim u životu je da igram fudbal. Patim svaki dan kad sam daleko od fudbala. Vraćao sam se posle svake povrede i ranije, tako će biti i sada", rekao je Nejmar.

Nejmar se povredio nastupajući za reprezentaciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. protiv Urugvaja.

"To je ono što me najviše boli. Moj dolazak u Al Hilal, rođenje moje ćerke, sve se to događalo i činilo sjajnu godinu, a onda se dogodila povreda. Osetio sam veliku bol i odmah sam znao da je ozbiljno. Najvažniji u mom životu su prijatelji, porodica i fudbal", rekao je Nejmar brazilskim medijima.

Nejmar je otputovao u Ujedinjene Arapske Emirate na utakmicu Azijske lige šampiona protiv Al Aina, koja se igra od 18 časova.

Al Hilalu je išlo dobro i bez Brazilca, koji je plaćen 100 miliona evra po sezoni.

Predvođen srpskim reprezentativcima Sergejem Milinković-Savićem i Aleksandrom Mitrovićem, "polumesec" je osvojio duplu krunu u Saudijskoj Arabiji, dok je u ALŠ zaustavljen u polufinalu, upravo od Al Aina.

Nejmar je pre Al Hilala igrao za Santos, Barselonu i PSŽ. Skupio je 128 nastupa za Brazil, čiji je rekorder sa 79 postignutih golova.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu