Nova vest
Fudbal 0

19.10.2024.

13:18

Ispovest Dragiše Gudelja: "Bio sam mrtav tri minuta"

Dragiša Gudelj, koji je rođeni brat fudbalera Sevilje Nemanje Gudelja otkrio je šta mu se sve dogodilo i o njegovim srčanim problemima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Taj događaj ga je, posebno nakon što mu se kasnije desio i drugi srčani zastoj, nagovorio da zbog sopstvenog zdravlja prekine karijeru u 26. godini.

"Tri minuta sam bio mrtav, bez pulsa. Za mene je to bilo kao sekunda. Kad sam pao, ustao sam i pitao se "Šta mi se dogodilo? Mislio sam da me ne neko udario. Kasnije su mi rekli da sam bio bez svesti sedam minuta i tri minuta kardiorespiratornom arestu. Na snimku možete videti kako sam počeo da guram ljude i da im govorim da mi nije ništa", počinje tešku priču za španski AS Dragiša Gudelj.

Srpski fudbaler se prisetio tih momenata, kao i čoveka koji mu je pomogao na licu mesta.

"U mom slučaju ključna je bila brzina i koordinacija. Lekar, hitna pomoć, defibrilator... Sve je bilo jako brzo. Imao sam sreće što sam imao Božjeg anđela koji je učinio da tog dana budem s njegovim sinom na tribinama. To je Pepe Segura, kardiolog u bolnici u Kordobi i jedan od najboljih u Španiji, ujedno i veliki navijač Córdobe. Jedan sam mu od omiljenih igrača. On je moj drugi otac i s njim imam vrlo poseban odnos. Bio je prisutan i kad sam odlučio da prestanem da igram fudbal. Kad me je vidio kako padam, već je znao što se događa, nije oklevao i bez razmišljanja je ušao na teren, a zajedno sa doktorom Bretonesom iz Kordobe vrlo su mirno i iskusno rešili situaciju.Tri minuta daleko od života je puno, bio sam na rubu da se ne vratim ili da se vratim na drugi način. Hvala Bogu i njima, stigli su na vreme. Dugujem im svoj život".

Kada su mu se desili ovakvi problemi savet porodice je bio da momentalno ostavi fudbal.

"Posle prvog puta, moj brat nije gubio ni sekundu pokušavajući da me spreči da se vratim na teren. Pričao sam sa njim i kroz suze smo se prisetili šta se dešavalo sa Kristijanom Eriksenom, on je takođe prošao kroz to. Vremenom sam uspeo da povratim samopouzdanje. Počeo sa da treniram, testovi su govorili da imam zdravo srce. Počeo sam da mislim da je ta epizoda možda bila prva i jedina. Drugog dana kad sam bio u bolnici rekao sam doktoru, sportskom direktoru i predsedniku da ću se sigurno vratiti, bez sumnje. Počeo sam sezonu kao kapiten, fizički se dobro osećao. Ljudi se se pitali kako je moguće da posle svega opet mogu da igram i da treniram".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Alfa Romeo "menja ploču"

Sve više proizvođača odustaje od ranije zacrtanih ciljeva koji se tiču prelaska na potpuno električna vozila - poslednji u nizu koji se "pokajao" je Alfa Romeo.

B92

9:19

6 h

Novo Sport Video Menu