Nova vest
Fudbal 0

17.10.2024.

12:56

Ekstremne bezbednosne mere – stiže Izrael

Gostovanje fudbalske reprezentacije Izraela u Pariz na meč Lige nacija sa Francuskom podigao je stepen angažovanosti policije na najviši nivo.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Francuska i Izrael igraće 14. novembra u okviru ovog 5. kola pomenutog UEFA takmičenja. 

Iz Pariza se već mogu čuti najave o rigoroznim bezbednosnim merama, koje stižu iz najviših policijskih funkcionera.

"To je meč visokog rizika. bićemo prisutni unutar samog stadiona, na zahtev organizatora utakmice, Fudbalskog saveza Francuske", kaže šef policije Pariza Loren Nunjez.

Prema njegovim rečima, pre za vreme i posle utakmice biće sprovedene "ekstremne bezbednosne mere" kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Utakmica se igra na stadionu "Francuska" u Sen-Deniju i očekuje se veliki broj navijača.

"Pripremamo se za sve scenarije, i na ulazak jakih snaga na tribine kako bi se predupredili eventilani incidenti", kaže Nunjez.

Francuskoj policiji ovo nije prvi put da podiže stepen gotovosti zbog izraelskih fudbalera. Već su imali "test" tokom olimpijskih igara kada su utakmicu igrali Mali i Izrael (1:1) na Parku Prinčeva.

Taj meč protekao je bez incidenata, upravo zbog prisustva jakih policijskih snaga, iako je bilo najava napada na izraelsku delegaciju u VIP loži i navijače na tribinama.

Belgija je čak morala da domaći meč sa Izarelom igra van svoje zemlje jer većina gradova u toj državi nije želela da bude domaćin protivničkom timu, zbog straha od nemira.

Umesto u Belgiji, dva tima igrala su u Mađarskoj.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Priča za Holivud: Kako FBI mami kriminalce

Prva istraga tzv. "pump and dump" šeme na američkom tržištu kriptovaluta rezultovala je hapšenjima i gašenjem prevarantskih altcoina, a veoma je zanimljiv i način na koji su istražioci došli do počinilaca.

Bug

16:00

27 min

Novo Sport Video Menu