Nova vest
Fudbal 1

17.10.2024.

12:18

"Rat" u kvalifikacijama za Mundijal – pretnje smrću posle sudijske lakrdije VIDEO

Fudbalska federacija Bahreina saopštila je da ta selekcija neće putovati u Indoneziju na meč kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Odgovorni u FS Bahreina strahuju za bezbednost svojih igrača, otuda su i doneli odluku da ne putuju na ovo gostovanje i sada se nadaju da će FIFA odrediti drugu zemlju za domaćinstvo utakmice.

Dve selekcije igrale su pre dve nedelje u Bahreinu, taj meč završen je rezultatom 2:2, a brzo posle toga igrači domaćeg tima su bili na udaru navijača Indonezije po društvenim mrežama.

U moru poruka bilo je i pretnji smrću, što je i navelo FS Bahreina da preispita odluku o gostovanju u Džakarti u martu naredne godine.

Ni FIFA, ali ni FS Indonezije, za sada, nisu komentarisale odluku koja je stigla iz Bahreina.

Tenzije su nastale zbog pomenute utakmice dva tima, odnosno gola koji su u 99. minutu postigli igrači Bahrina, za izjednačenje - tri minuta nakon što je istekla nadoknada vremena,

Gol domaćih izazvao je burne reakcije Indonežana, tolike da su jednog od igrača morali da da odvajaju da fizički ne nasrne na sudiju.

Iz FS Indonezije tvrde da je glavni sudija meča, Ahmed Al Kaf iz Omana, namerno pustio da se igra i nakon isteka dodatnog vremena, sve dok Bahrein nije dao gol.

Al Kaf je prethodno pokazao da će se meč igrati dodatnih šest minuta, a gol domaćih postignut je tri minuta nakon isteka tog vremena. 

"Veoma smo razočarani suđenjem. Utisak je da su sudije produžile meč onoliko koliko je bilo potrebno da Bahrein postigne gol", rečeno je iz FS Indonezije brzo posle ove kontroverzne utakmice.

Ova organizacija je uputila žalbu FS Azije kao i u FIFA.

Strasti su se samo rasplamsale posle utakmice i situacija je otišla u neželjenom pravcu. Veliki broj navijača Indonezije, gnevnih zbog ishoda meča, preko društvenih mreža su, sa lažnih naloga, počeli da upućuju pretnje fudbalerima Bahreina, što je uznemirilo sve u taboru ove selekcije. 

"Takvo ponašanje nije u skladuu sa principima, vrednostima i islamskim normama, niti odražava napredak zemalja", poručili su iz FS Bahreina.

Ubrzo, usledila je i objava da reprezentacija Bahreina neće putovati u Indoneziju zbog ovih pretnji.

Indonezija je inače poznata po nemirima navijača na stadionima. Jedna od najvećih takvih katastrofa desila se upravo u ovoj zemlji kada je 125 ljudi poginulo u stampedu tokom utakmice u gradu Malang.

Bahrein i Indonezija takođe imaju i istoriju kontroverznih međusobnih duela.

Pre tačno 12 godina Bahrein je pobedio Indoneziju 10:0 u meču kvalifikacija za Mundijal, što je odmah podgrejalo sumnje u regularnost jer je pobedničkoj ekipi bilo potrebno upravo ta kako bi prestigli Katar na tabeli.

FIFA je reagovala istragom međutim obe strane su negirale da je bilo mutnih radnji.

Ukoliko se Bahrein u martu ne pojavi u Indoneziji utakmcia će, kako stvari stoje, biti registrovana pobedom domaćih 3:0.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu