Nova vest
Fudbal 0

16.10.2024.

19:15

Englezi "klizećim startom" na Tuhela: "Crni dan za naš fudbal"

Engleski mediji i dobar deo javnosti u najmanju ruku nije najsrećniji zbog odluke Fudbalskog saveza da na mesto novog selektora imenuje nemačkog trenera Tomasa Tuhela.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Passion2Press/Markus Fischer

Pesimistini i kritički naslovi i tekstvi dominiraju u ostrvskim medijima nakon što je postalo jasno, u međuvremenu je to postalo i zvanično, da će Nemac preuzeti selekciju "tri lava".

"Da li je on zaista najbolji izbor za našu reprezentaciju?", pita se autor teksta u tiražnom Dejli Mejlu.

Isti list podseća da je prethodni selektor Geret Sautgejt vratio ekipi karakter i identitet uspesima na velikim takmičenjima, iako ga nisu svi voleli.


Pojedini mediji čak spekulišu da je Tuhelov dolazak "panična odluka" vođstva Fudbalskog saveza Engleske, samo kako bi se preduhitrio Mančester junajted koji je takođe želeo da ga dovede.

Dejli Mejl se nada da Tuhel neće doživeti istu sudbinu kao i Fabio Kapelo i Sven Goran Erikson koji su svojevremeno, za veliki novac, vodili Englesku bez zapaženih rezultata. 

Za većinu medija u Engleskoj problematična je i plata koju je FS Engleske namenio Tuhelu za godinu ugovora, čak pet miliona funti, uz podsećanje da su dve strane sklopile saradnju na samo 18 meseci.

"Savez se kocka sa Nemcem... ali Tuhel ima samo 18 meseci da dokaže da je dostojan uloge selektora", poruka je Dejli Mejla sa naslovne strane.

Tuhelu će mandat početi da teče od januara naredne godine i njegov primarni cilj biće da ekipu odvede na Mundijal 2026. godine.

Iako još nije ni krenuo sa radom, engleski mediji i deo javnosti imaju utisak da se ova saradnja neće završiti dobro po reprezentaciju koja taman što se vratila u sam vrh Evrope sa Sautgejtom

"Zbog ovog nam se sada smeje čitav svet", stoji u zaključku teksta u Dejli Mejlu povodom imenovanja Tuhela na mesto selektora Engleske.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Tenis

Đerea zaustavio Pol

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Stokholmu, pošto je izgubio od 13. igrača sveta Amerikanca Tomija Pola posle dva seta, 6:2, 7:6.

Beta

22:39

2 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

The Verge

21:30

1 h

Novo Sport Video Menu