Nova vest
Fudbal 0

16.10.2024.

18:35

Švajcarci već misle o meču sa Srbijom: "Biti ili ne biti"

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Murat Jakin svestan je da će opstanak njegovog tima u A Ligi nacija direktno zavisiti od ishoda meča sa Srbijom na domaćem terenu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Švajcarci će 15. novembra ugostiti naš tim i pokušati da se revanširaju za poraz iz Leskovca, ali će im, pored pobede (po mogućstvu od dva razlike), verovatno biti potreban i pozitivan ishod sa Špancima u poslednjoj rundi, makar remi.


Tada će Švajcarska gostovati Španiji, a Srbija će biti domaćin Danskoj.

Selektor "sajdžija" Jakin silno je motivisan da sačuva svoj tim u elitnoj grupi Lige nacija, odakle Švajcarska nikada nije ispala. Ne želi da mu taj neuspeh bude upisan u biografiju.

"Bio bih ekstremno razočaran, jer nikada nisam ispao u karijeri - ni kao igrač, ni kao trener. To bi bio baš negativan trentuak za nas, loš rezultat, koji nikako ne želim, a ne žele ga ni igrači", kaže Jakin.

Švajcarska je prvi bod osvojila tek u četvrtm kolu, remijem sa Danskom 2:2, i tako ostala u igri da prestigne Srbiju koja je trenutno treća u grupi.

Jakin je mnogo zadovoljniji utakmicom koju je njegov tim odigrao protiv Danske nego protiv Srbije dva dana ranije.

"Možemo biti zadovoljni igrom, ali ne oliko i rezultatom. Mnogo dobrih stvari sam video, ali smo bili ranjivi u odbrani. Posle poraza u Leskovcu bilo je potrebno da pokažemo reakciju", kaže Jakin.

Švajcarcima će, pišu tamošnji mediji, biti potrebna još jedna takva reakcija, za meč sa Srbijom, koji je, kako navode, "biti il ne biti" za Jakinov tim i za njihove pretenzije da se održe u elitnoj grupi Lige nacija.

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Tenis

Đerea zaustavio Pol

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Stokholmu, pošto je izgubio od 13. igrača sveta Amerikanca Tomija Pola posle dva seta, 6:2, 7:6.

Beta

22:39

3 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

The Verge

21:30

1 h

Novo Sport Video Menu