Nova vest
Fudbal 2

16.10.2024.

20:43

Španija pregazila Srbiju bez startera iz Barse, Reala i Atletika

Skoro nesvakidašnja situacija prethodila je utakmici Španije i Srbije u Ligi Nacija - selektor "furije" izdiktirao je startnu postavu u kojoj nije bilo niti jednog igrača tri najveća španska kluba.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Juan Carlos Caval

Tako nešto desilo se samo četiri puta u istoriji reprezentacije sa Pirineja, pišu španski mediji dan nakon nestvarno lagane pobede evropskih prvaka nad Piksijevom Srbijom.

De La Fuente je utakmicu krenuo bez igrača Real Madrida, Barselone i Atletiko Madrida.


Neke je izostavio prinudno, zbog povreda (Jamal, Karvahal), neki su taktički ostali na klupi (Pedri, Kubarsi), neki zbog sankcija (Le Norman), ali suština je da selektora Španaca uopšte ne boli glava ako kojim sllučajem na spisku nema igrača iz redova perjanica španskog fudbala. 

Za ovu reprezentativnu akciju, protiv Srbije, De La Funte je na raspolaganju imao samo trojicu igrača iz najvećih klubova - Pedrija i Kubarsija iz Barselone (ušli u drugom poluvremenu) i Rikelmea iz Atletiko Madrida (presedeo na klupi).

Zanimljivo, Španija nije imala predstavnika Reala za ovaj put - niti jednog.

Gomilanje elitnih stranaca u najvećem evropskom klubu, očito, ne utiče na pad kvaliteta reprezenatcije Španije jer izbor koji ima selektor van prestonice, u oba kluba, kao i u Barsi, toliki da uopšte ne mora ni da zove perjanice najjačih ekipa, ako to poželi.

"Uzbuđen sam reakcijom i porškom navijača u Mursiji i Kordobi, koaj je bila impresivna. Ponosan sam što živim u Španiji, što sam Španac i što imamo ovakve navijače. Ovde nema klubaštva, ovo je reprezntacija", poentirao je De La Fuente posle utakmice.

Španci su protiv Srbije meč počeli u sastavu: 

Raja (Arsenal), Kukurelja (Čelsi), Laport (Al Nasr), Vivijan (Atletik Bilbao), Pero Poro (Totenhem), Ruiz (PSŽ), Zubimendi (Real Sosijedad), Baena (Viljareal), Merino (Arsenal), Ojarsabal (Real Sosijedad), Morata (Milan).

I tako sastavljena selekcija, gotovo desetkovana, i bez udarnih igrača iz Reala, Barse i Atletika, bila je bauk za Srbiju, koja je u Kordobi sjajno prošla sa porazom od 3:0.

 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

The Verge

21:30

2 h

Novo Sport Video Menu