Nova vest
Fudbal 21

16.10.2024.

15:20

"Gubimo velikog talenta, Hrvati će nam ga uzeti" VIDEO

Leon Grgić ove sezone odlično igra za sve kategorije Šturma iz Graca, a lokalni mediji upozoravaju FS Austrije savez da bi 18-godišnji napadač mogao da odabere da igra za Hrvatsku.

Izvor: Tportal

Profimedia/MI News/NurPhoto

"Želja mi je da budem prvotimac Šturma i da budem na oku HNS-u. U mojoj porodici su svi dinamovci, tako da pratimo i SHNL i Dinamo", rekao je početkom godine Leon Grgić, 18-godišnji napadač austrijskog prvoligaša.

On je ove sezone nastupao za prvu i drugu ekipu Šturma te u juniorskoj Ligi šampiona, a na deset utakmica postigao je osam golova.

Za prvi tim igrao je samo dvaput, ali je u jednom od ta dva nastupa dva dva gola u pobedi protiv Tirola 4:2.

Standardan je u drugoj ekipi Šturma, koja se takmiči u Drugoj ligi, a Austrijanci se boje da bi ga mogli izgubiti.

"Neshvatljivo je da Grgić nema mesta u prvoj ekipi, a forsira se Erendžan Jardimdži, koji je na pozajmici iz Hofenhajma i još nije postigao gol. Postavlja se pitanje zašto Šturm uporno posuđuje tinejdžere iz drugih klubova, kao što je slučaj s Lovrom Zvonarekom iz Bajerna, a ima svoje talente. Mnogo je igrača odabralo da igra za druge zemlje umesto Austrije i to se po svaku cenu treba izbeći s Grgićem", piše portal "90 Minuten".

Prema pisanju tog portala, HNS je prošle godine kontaktirao igrača i ponudio mu promenu državljanstva.

On je odluku odgodio, a sad se u priču uključila i BiH, budući da Grgić ima i jedne i druge korene.

Grgić trenutno igra za austrijsku U-21 reprezentaciju, ali mu promena reprezentativnog državljanstva ne bi prestavljala problem.

HNS je poslednjih nekoliko godia uradio odličan posao sa mladim igračima koji su mogli igrati za druge zemlje.

Tako su Hrvatsku odabrali Luka Sučić, Josip Stanišić, Gabriel Vidović, a nedavno i Petar Sučić, koji je takođe mogao da igra za BiH.

S druge strane, pored Sučića, Austrijanci su izgubili bitku i za Amara Dedića, Jusufa Gazibegovića i Merta Muldura, koji su odabrani da igraju za BiH, odnosno Tursku.

Takođe, Adis Jašić iz Volfsbergera je prošle godine odlučio da posle mladih selekcija Austrije zaigra za seniorski tim BiH.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu