Nova vest
Fudbal 26

15.10.2024.

22:40

Hrvati ispustili pobedu – Škotska odolela Portugaliji

Fudbaleri Hrvatske su remizirali sa Poljskom u Varšavi – 3:3, u okviru četvrog kola Lige nacija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Piotr Nowak

Hrvati su imali prednost od dva gola prednosti do završnice prvog poluvremena. Poljska je uspela da umanji zaostatak, a potom dođe do remija u drugom delu meča.

Poljaci su bolje ušli u meč i već u petom minutu došli do vođstva preko Zelinskog, koji je uspeo da savlada Livakovića posle asistencije Urbanskog za 1:0.

Ipak, nije dugo trajala radost domaće ekipe, već u 19. minutu je Borna Sosa poravnao rezultat, a samo pet minuta kasnije Sučić režirao preokret posle asistencije Baturine.

Odužio se Sučić za asistenciju pa je dva minuta kasnije proigrao Baturinu za 3:1. Ipak, do kraja prvog poluvremena Zalevski je smanjio zaostatak Poljaka – 3:2.

Sredinom drugog dela meča, Poljska je uspela da se vrati u egal, Levandovski je proigrao Simanskog za 3:3.

Hrvati su u 76. minutu istali sa igračem manje, pošto je Domagoj Livaković napravio oštar start i dobio direktan crveni karton. Umesto njega do kraja meča je branio Labrović.

U istoj grupi Škotska je uspela da odoli napadima Portugala i dođe do boda na domaćem terenu. Meč je završen bez golova 0:0.

Standings provided by Sofascore

tzv. Kosovo rutinski sa Kiprom – Severna Irska "uništila" Bugarsku

Kada je u pitanju C Divizija, Lige nacija, tzv. Kosovo je savladalo Kipar sa 3:0, golovima Rahmanija, Krasnićija i Sahitija.

U istoj grupi je Rumunija bila bolja od Litvanije sa 2:1.  Domaćin je poveo sa 1:0, ali Rumuni su došli do preokreta preko Razvana Marina i Denisa Draguša.

Severna Irska je deklasirala Bugarsku sa 5:0, a Belorusija i Luksemburg su podelili bodove – 1:1.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 26

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu