Nova vest
Fudbal 0

15.10.2024.

18:55

Bivši francuski reprezentativac ne izlazi iz suda – ovog puta zbog seksualnog napada

Suđenje bivšem kapitenu Monaka i francuskom fudbalskom reprezentativcu Visamu Ben Jederu za seksualni napad počelo je popodne u Nici.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER


Ben Jeder, drugi najbolji strelac u istoriji fudbalskog kluba Monako, stigao je danas u sud, nosio je crnu kapu na glavi i prekrio je lice rukom kako bi se sakrio od brojnih novinara i fotoreportera koji su ga čekali ispred suda.

Ben Jeder je 6. septembra upoznao jednu ženu, koja je pristala da uđe u njegov automobil. Fudbaler, koji je bio pod dejstvom alkohola, stavio ruku na ženinu butinu, pokušao je da je poljubi, a onda je pred njom masturbirao.

Žena je uplašena i šokirana odmah podnela tužbu, a Ben Jeder je uhapšen u gradiću na Francuskoj rivijeri, a posle toga i ubrzo pušten. On je priznao da je vozio automobil pod dejstvom alkohola, ali je snažno negirao bilo kakav seksualni napad. 

Njegovi advokati su naveli da 34-godišnji fudbaler namerava da preuzme odgovornost za svoje postupke, da žali što je do toga došlo i da mu je žao te žene.

Stavljen pod strogi sudski nadzor, protivno savetu tužilaštva koje je tražilo istražni pritvor, Ben Jederu preti zatvorska kazna od 10 godina.

U odvojenom slučaju, Ben Jederu će se 27. decembra suditi za psihičko nasilje nad suprugom, od koje se razvodi.

Takođe druga mlada žena ga je optužila za silovanje na leto 2023. godine, a te optužbe se još istražuju.

On je prošle godine u Sevilji osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od šest meseci zbog utaje poreza, a postupak se vodi i protiv njegovog bivšeg agenta.

Ben Jeder je bez kluba nakon što mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Monakom.

Prošle sezone postigao je 16 golova i imao je tri asistencije i pomogao ekipi da zauzme drugo mesto na tabeli iza šampiona Pari Sen Žermena.

U pet sezona za Monako odigrao je 201 utakmicu i postigao je 118 golova u svim takmičenjima.

Za reprezentaciju Francuske je od 2018. do 2022. godine odigrao 19 utakmica, postigao tri gola i osvojio je Ligu nacija.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu