Nova vest
Fudbal 6

15.10.2024.

20:01

To je to – Tuhel preuzima Englesku!

Fudbalski savez Engleske dogovorio se sa nemačkim trenerom Tomasom Tuhelom oko toga da preuzme tu reprezentaciju, javio je Fabricio Romano.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Juanjo Martin

Fudbalski savez Engleske se raspitivao oko statusa Pepa Gvardiole nedugo nakon što je Geret Sautgejt podneo ostavku u julu, ali se sa Gvardiolom na kraju nije ni ušlo u ozbiljnije pregovore.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Sautgejt je podneo ostavku nakon što je sa reprezentacijom Engleske, za osam godina kao selektor, osvojio dve srebrne medalje na Evropskom prvenstvu (2021, 2024), bronzanu medalju u Ligi nacija 2019. godine i četvrto mesto na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Li Karsli je vršilac dužnosti selektora Engleske, a na svoje prve četiri utakmice zabeležio je tri pobede i poraz od Grčke.

Tuhel je sa Čelsijem 2021. godine osvojio Ligu šampiona, Klupsko svetsko prvenstvo i Superkup Evrope, sa Pari Sen Žermenom je osvojio francusku ligu dvaput (2019, 2020), dok je sa Bajern Minhenom osvojio Bundesligu 2023. godine.

Ovo će biti treći put da englesku reprezentaciju vodi stranac, nakon Šveđanina Sven-Goran Eriksona i Italijana Fabija Kapela.

Ozvaničenje odluke se očekuje u narednim danima.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu