Nova vest
Fudbal 0

15.10.2024.

17:35

Nigerija bojkotuje meč u Libiji – fudbaleri bili zatočeni na aerodromu bez hrane i vode

Fudbalska reprezentacija Nigerije bojkotovaće utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Kup afričkih nacija protiv Libije, koja je trebala da bude na programu od 21 čas.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/xx/Victor Ihechi

Bojkot je usledio posle loše organizacije puta u Libiji, gde su igrači satima bili zatočeni na aerodromu, žalili su se na nedostatak hrane, vode i osnovnih uslova u Libiji.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Fudbalski savez Nigerije je prvo zapretio da meča neće biti, a potom je potvrdio svoju odluku.

Čarter let nacionalne selekcije, je umesto za Bengazi, bio preusmeren na međunarodni aerodrom Al Abrak, koji je udaljen skoro 250 kilometara od odredišta, bez alternativnog prevoza, igrači su tamo proveli više od 15 sati.

Afrička konfederacija je saopštila da je “u kontaktu sa libijskim i nigerijskim čelnicima”, pošto je obaveštena da je reprezentacija Nigerije nekoliko sati provela u neodgovarajućim uslovima na aerodromu gde su ih libijske vlasti navodno uputile da slete.

Disciplinska komisija započela je istragu protiv onih koji su prekršili pravila konfederacije i “biće preduzete odgovarajuće mere”.

Nigerijci su lideri Grupe D kvalifikacija za Kup afričkih nacija sa sedam bodova posle tri kola, a prate ih Benin sa šest i Ruanda sa dva poena, dok je Libija sa jednim bodom.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu