Nova vest
Fudbal 2

15.10.2024.

9:12

Džeko: "Dosta više opravdanja"

Imao je svašta da keže najbolji fudbaler Bosne i Hercegovina Edin Džeko posle poraza od reprezentacije Mađarske u sklopu četvrtog kola Lige nacija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

ađari su u Zenici sa dva gola Dominika Soboslajia slavili rezultatom 2:0, a fudbaler Fenerbahčea je posle meča rekao.

"Promijenili smo, pokušali nešto drugačije jer nije bilo Demirovića i još dva igrača s Barišićem i Dedićem. Krenuli smo jako dobro, imali smo dvije šanse i htjeli smo da igramo. Nakon te dvije šanse, ne znam šta se desilo. Ušli smo u njihov ritam u kojem su igrali samo na duge lopte, a mi smo ušli u tu njihovu igru. Da li smo se plašili, ne znam, ali nije bilo potrebe jer smo dobro počeli. Na ovakvom nivou i u ovakvoj grupi, greške se kažnjavaju i svaka greška te košta, pa se moraš dobro poderati da bi postigao gol", rekao je Džeko za početak.

Džeko ističe da treba učiti iz grešaka, ali i da je dosta više opravdanja.

"Fudbal je igra grešaka. Da ih nema, ne bi bilo golova. Treba nekada i pogrešiti da bi sledeći put napravio nešto dobro. Ne treba se plašiti toga. Nije lagano jer je bilo toliko poraza u prošle dve godine. Danas se možda očekivala prva pobeda nakon dugo vremena i možda je i to uticalo da imamo pritisak. Kada igraš tako, teško možeš pobediti i desi ti se to da te neko kazni", ističe Džeko i dodaje:

"Idemo dalje, mislim da trebamo učiti iz grešaka, ali nama dugo treba da naučimo. I mi igrači trebamo se zapitati malo i da vidimo šta radimo na terenu. Trka, požrtvovanost, sve je to lepo, ali treba ubaciti nekad i malo više kvaliteta bez straha, pa i ako se pogreši, to je fudbal", zaključio je Džeko.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine posle četiri kola nalaze se na poslednjem mestu grupe sa svega jednim bodom, dok Mađarska ih trenutno ima pet.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu