Nova vest
Fudbal 3

14.10.2024.

18:00

"Narod je izgubio poverenje u nas, moramo da ga vratimo"

Fudbaler Srbije Nemanja Maksimović izneo je svoja očekivnaja pred duel četvrtog kola Lige nacija protiv reprezentacije Španije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"U fudbalu je najteže steći poštovanje, a mnogo lako se izgubi. Mislim da smo mi u prethodnim godinama radili jako da bi stekli to poštovanje. Narod, navijači i vi novinari ste izgubili veru u nas, pogotovo posle Evropskog prvenstva. Na nama je sada težak put, moramo da radimo jako svaki dan, da verujemo u nas i da vratimo to poverenje, pre svega naroda, a kako i vas novinara", rekao je Maksimović. 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Mislim da smo u ove tri utakmice na pravom putu, čeka nas još dugačak put, ali verujem da je sutrašnja utakmica da borbom i željom... Rezultat nije toliko bitan koliko je bitno kako ćemo mi da se predstavimo i koliko ćemo da damo energije i želje za svaku loptu. Mislim da ćemo samo tako uspeti da vratimo poverenje nacije u ovu ekipu i verujem da svi zajedno sutra možemo da odigramo dobru utakmicu".

Srbija je u prvom meču na stadionu Rajko Mitić odigrala nerešeno 0:0. 

"Utakmica koja nam je mnogo značila za samopouzdanje. Konačno posle dva poraza na velikim takmičenjima smo uspeli da ih pobedimo, bili smo jako motivisani, želeli smo da pokažemo da smo bolji od njih i da možemo da igramo protiv najboljih ekipa".

Maksimović se na kraju dotakao i atmosfere sa stadiona u Leskovcu, gde je Srbija savladala Švajcarsku sa 2:0. 

"Pre svega bih želeo da pohvalim publiku na stadionu u Leskovcu koja je bila sa nama od prvog do poslednjeg minuta i navijala fer i sportski. Mislim da je to pravi put i nadam se da ćemo sa ovim rezultatima uspeti da vratimo publiku i da na svakoj utakmici budu uz nas".

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

4 d

Aktuelno

Pali Instagram i Fejsbuk

Prema pisanju svetskih medija, veliki broj korisnika prijavio je večeras da ima problema sa društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

B92.net

20:04

20 min

Novo Sport Video Menu