Nova vest
Fudbal 2

13.10.2024.

22:36

Austrija demolirala Norvešku u Lincu – Grčka sa Jovanovićem upisala još jednu recku VIDEO

Jednu od najboljih partija u skorijem vremenskom partija su pružili fudbaleri Austrije koji su na svom terenu ubedljivo savladali Norvešku sa 5:1.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Austrijanci su tako upisali najubedljiviju pobedu od starta novog ciklusa Lige nacija.

Dvostruki strelac je bio Marko Arnautović, dok su se jednom u listu strelaca upisali Linhart, Poš i Gregorič. 

Ovo je najteži poraz sa druge strane reprezentacije Norveške u Ligi nacija, čiji je jedini gol na ovom meču postigao Aleksander Serlot. 

Gledali smo jedno sadržajno prvo poluvreme u Lincu, gde je domaća reprezentacija kaznila propuštenu šansu Erlinga Halanda sa početka meča, kada je as Mančester sitija pogodio stativu. 

Akcija Austrijanaca je krenula od Lajmera koji je dodao loptu do Baumgartnera, ovaj je sjajno prosledio do Arnautovića, a igrač srpskih korena je fenomenalnim udarcem loptu pod prečku smestio u mrežu Nilanda. 

Nastavila je Austrija da napada, pa su posle gola izabranici Ralfa Rangnika propustili nekoliko izglednih šansi za povećanje prednosti. 

Pokazala je Austrija i nekoliko defanzivnih propusta, a to se najbolje videlo u finišu prvog poluvremena kada je Serlot bio sam posle jednog prekida i glavom savladao Penca za 1:1 i sa tim rezultatom se otišlo na veliku pauzu. 

U drugom delu meča na terenu je postojala samo jedna reprezentacija. 

Prvo je posle nesmotrenog poteze Hanke-Olsen oborio Baumgartnera u kaznenom prostoru za čist penal, koji je u gol pretvorio Marko Arnautović, kome je to bio drugi gol na ovom meču. 

Ovaj pogodak je totalno slomio otpor Norvežana koji su potom u kratnom vremenskom periodu još dva puta morali da vade loptu iz mreže. 

I to su oba gola postignuta glavom. 

Prvo je posle kornera koji je izveo Šmit, Filip Linhart je bio najviši u kaznenom prostoru i glavom smestio loptu u mrežu. 

Samo pet minuta kasnije Marsel Sabicer je sjajno video Poša na drugoj stativi, a ovaj štoper je glavom loptu poslao u suprotan ugao za četvrti gol Austrije na ovom meču. 

Tu nisu stali igrači Ralfa Rangnika koji su došli i do petog gola, koji je takođe postignut glavom i to je bilo delo Mikaela Gregoriča. 

Austrija je tako prvi put pobedila Norvešku posle 45 godina na svom terenu, a ova pobeda ih je dovela na prvom mesto grupe, gde imaju isti broj bodova kao i Norveška i Slovenija. 

U prvom meču novembarskog ciklusa Austrija će gostovati Kazahstanu, dok Norveška ide u Sloveniju. 

Standings provided by Sofascore

Nastavlja srpski trener Ivan Jovanović da beleži sjajne rezultate sa reprezentacijom Grčke u ovom ciklusu Lige nacija. 

Posle pobede nad reprezentacijom Engleske, Grci su na svom terenu sa 2:0 bili bolji od Irske. 

Na prepunom Jorgos Karaiskakis stadionu domaća reprezentacija je imala veliki broj šansi u prvom poluvremenu, koje se ipak okončalo bez golova. 

Međutim situacija se promenila u drugom delu meča kada je Anastasios Bakasetas na asistenciju Colisa u 48. minutu otključao mrežu Irske.

Dugo je ovaj rezultat bio na snazi, sve do samog kraja meča kada je Petros Mantalos potvdio pobedu Grka, koji su tako došli do 12. boda i tako sigurno obezbedili minimum baraž za plasman u A diviziju Lige nacija. 

Trenutno se nalaze na prvom mestu sa tri boda više od Engleske, a sledeći duel igraju kod kuće kada im upravo dolazi tim gordog albiona. 

Irskoj ostaje borba da nekako izbegne pad u C diviziju, za to će se boriti sa reprezentacijom Finske, koja je u ovom kolu poražena od Engleske. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu