Nova vest
Fudbal 6

13.10.2024.

21:21

Tzv. Kosovo najavilo žalbu zbog parola na mečevima Srbije i Češke u Ligi nacija

Fudbalska federacija tzv. Kosova (FFK) najavila je žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) zbog parola protiv tzv. Kosova koje su se čule u utakmicama Lige nacija između reprezentacija Češke i Albanije i Srbije i Švajcarske.

Izvor: Beta

Profimedia

"FFK Kosova najoštrije osuđuje isticanje transparenta sa mapom tzv. Kosova prekrivenom srpskom zastavom i natpisom 'Nema predaje', kao i pozive protiv Kosova i Albanaca koji su se čuli tokom utakmice Srbija - Švajcarska i utakmici Češka - Albanija. Ti pozivi se kontinuirano dešavaju od navijača Srbije i nekih drugih zemalja koje su bliske takvim srpskim grupama i nemaju mesta u fudbalu i bilo kojoj sportskoj areni jer šire mržnju i podele", navodi se u saopštenju FFK.

FFK je navela da su ovakvi incidenti u potpunoj suprotnosti sa vrednostima koje predstavlja UEFA, a međunarodna fudbalska zajednica treba da posluži kao moćna platforma za promociju mira, suživota i jednakosti federacija.

"Fudbalski stadioni treba da služe kao arene za spektakl za prave navijače, a ne kao mesto za ispoljavanje iredentizma, rasizma i svih vrsta uvreda", navodi se u saopštenju i dodaje da FFK ostaje lojalana promociji vrednosti, poštovanja i solidarnosti u sportu.

Srbija je u subotu u Leskovcu pobedila Švajcarsku 2:0, a Češka je u petak u Pragu pobedila Albaniju 2:0.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu