Nova vest
Fudbal 0

13.10.2024.

19:54

Englezi u Helsinkiju popravili utisak sa Vemblija – Makedonci slavili u Jerevanu VIDEO

Englezi su se iskupili posle poraza od Grčke na svom terenu, jer su slavili na gostovanju reprezentaciji Finske rezultatom 3:1.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ovom pobedom došli su do devetog boda čime su se izjednačili sa Grcima na prvom mestu i tako su praktično došli na korak od minimum baraža za plasman u A diviziju. 

Pobedu Engleskoj su doneli Džek Griliš, Trent Aleksander-Arnold i Deklan Rajs, dok je Koskonen spasio čast Finske. 

Ako je na semaforu stajalo posle 90 i kusur minuta 3:1, Englezi nisu tako lako došli do ove ubedljive pobede, koja je po pruženom na terenu bila možda i nezaslužena. 

Nisu Englezi dominirali na ovom meču, iako za razliku od meča sa reprezentacijom Grčke u tim se vratio Hari Kejn koji je utakmicu u Helsinkiju počeo od prvog minuta. 

Imali su izabranici Lija Karslija dominaciju u posedu lopte, ali iz toga nisu puno prihodovali. 

Kao da je utakmica protiv Grčke ostavila traga na igračima gordog albiona koji nije puno pretio u prvom delu meča. Ali su iz prve prave prilike došli do gola. 

Velike zasluge za pogodak ima Angel Gomez koji je bio iznenađenje Karslija i deluje da je pogodio. 

Sjajno je fudbaler Lila proturio loptu ka Džeku Grilišu, a igrač Mančester sitija je izašao oči u oči sa golmanom Hradeckim, kojeg je savladao tako što je loptu posleo u donji desni ugao. 

Posle vodećeg pogotka Englezi su se svesno povukli i čekali grešku Finaca. 

Usledio je period bolje igre Finske, koja je pretila preko Keskinena i Jansena oni su mogli da donesu izjednačenje svom timu, ali se na poluvreme otišlo sa prednosti gostiju od jednog gola. 

Najbliži izjednačenju Finci su bili u 57. minutu kada je Keskinen dobro probio po levoj strani, vratio loptu u kazneni prostor, gde je Jensen sa nekih pet metara poslao loptu preko gola. 

Engleska je od tog trenutka pojačala ritam, videli su da ako nastave ovako bi mogli da prime gol, pa su krenuli sa dosta igrača na polovinu domaćina. 

Prelomni trenutak meča se desio u 74. minutu kada je Aleksander-Arnold prelepo pogodio rašlje gola Finske i tako iz slobodnog udarca kome je prethodio prekršaj Valte doneo Engleskoj prednost od 2:0. 

Pokušavali su Finci do kraja meča da nekako smanje vođstvo gostiju i uvedu ovaj meč u dramatičan finiš, ali im to nije pošlo za nogom, pa su tako Englezi odneli tri važna boda iz Helsinkija. 

Tačku na pobedu Engleske je stavio Deklan Rajs koji je pogodio u 84. minutu i tako na kraju doneo svom timu i ubedljivu pobedu. 

Čast Finske je spasio Koskonen koji je u finišu meča smanjio prednost Engleza. 

Englezi u poslednjem ciklusu mečeva ovog izdanja Lige nacija će gostovati Grčkoj, dok Finsku koja će se sa Irskom boriti za opstanak u B diviziji igrati sa Irskom u Dablinu. 

Standings provided by Sofascore

Reprezentacija Severne Makedonije je nastavila sa dobrim rezultatima. 

Sada je tim Blagoja Milevskog došao do nova tri boda i to na gostovanju nezgodnoj reprezentaciji Jermenije. 

Severna Makedonija je slavila sa 2:0, a golove na ovom meču su postigli Miovski u 72. i Alimi u 85. minutu.

Ova pobeda je mogla biti ubedljivija, ali je pogodak Serafimova u prvom poluvremenu poništen zbog ofsajda. 

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Makedonci su ovom pobedom praktično došli veoma blizu direktnog plasmana u B diviziju, jer na dva kola do kraja imaju šest bodova više od Jermenije koja se nalazi na drugom mestu. 

Da obezbedi i definitivan prolaz u B diviziju Severna Makedonija ima šansu već u sledećem kolu, kada će u novembru na svom terenu dočekati Letoniju. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu