Nova vest
Fudbal 0

13.10.2024.

16:25

Bijelsa: "Izjave Suaresa uticale na moj autoritet"

Selektor Urugvaja Marselo Bijelsa rekao je da je njegov autoritet doveden u pitanje, kada je fudbaler Luis Suares kritikovao njegov stil rada.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Suares, koji se u septembru povukao iz reprezentacije Urugvaja, rekao je početkom meseca da je Bijelsa podelio ekipu i da neki igrači razmišljaju da se povuku iz državnog tima.

Najbolji strelac urugvajske reprezentacije je u intervjuu za televiziju DSports zamolio navijače da ne kritikuju igrače kada stvari krenu po zlu, pošto će oni "eksplodirati" pod uslovima rada argentinskog trenera.

"Što se tiče toga kako je situacija uticala na mene, ne ignorišem šta se dogodilo i znam da je to na neki način uticalo na moj autoritet", rekao je Bijelsa, preneo je BBC.

Urugvaj je izgubio od Perua 0:1 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, ali je i dalje treći u grupi sa 15 bodova iz devet utakmica, iza Argentine i Kolumbije.

"Ono što se dogodilo tokom sedmice ne odražava niti objašnjava kako smo igrali, niti mislim da je imalo efekta, pošto je to bila nedelja sa mnogo žara. To nije promenilo ubeđenje kojim je utakmica pripremljena i način na koji su grupa i treneri radili. Priprema je bila ista kao i uvek", naveo je Bijelsa.

Suares je takođe kritikovao tretman fudbalera Agustina Kanobija, koji je morao da trenira kao rezerva i dodavač lopte tokom Kupa Amerike, a članovima stručnog štaba nije bilo dozvoljeno da se pozdravlja ili jede sa ekipom.

Bijelsa je u februaru 2022. godine dobio otkaz u Lidsu, a poznat je po intenzivnim treninzima i pedantnom radu tokom posla na Eland Roudu.

On je u maju 2023. godine postavljen za selektora Urugvaja, kako bi napravio jak tim za Mundijal 2026. godine.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu