Nova vest
Fudbal 1

13.10.2024.

12:05

Panenka u 90+4' – ne baš najpametniji potez VIDEO

Rervista San Lorenca Fransisko Fidriševski poželeo je da se junači u nadoknadi vremena na 1:1, kada je trebalo "samo" da pogodio mrežu gola Godoj Kruza iz penala.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Taj udarac trebalo je isprva da izvede Iker Muniain, međutim Fidriševski je ubedio bivšeg igrača Atletik Bilbaoa da bi bilo najbolje za sve da on izvede najstrožu kaznu.

Rezultat 1:1, nadoknada vremena, idealan trenutak da sebi prilepi etiketu junaka utakmice.

Fidriševski je pomislio i da bi bilo sjajno ako bi udarac bio nešto posebno, nešto drugačije, da pobednički trenutak ostane upamćen i po tom ličnom pečatu.

Pokušao je "Panenkom" da prevari golmana domaćeg tima i napravio kardinalnu grešku - poslao je loptu toliko sporo da je golman koji je već krenuo na jednu stranu uspeo da se pridigne i spreči da ona uđe u mrežu.

Trener San Lorenca Leandro Romanjoli bio je najblaže rečeno ljut zbog načina na koji je njegov igrač izveo kazneni udarac u tako delikatnom trenutku:

"Besan sam. Imali smo penal u poslednjem minutu i nismo ga dali. Trebalo je da osvojimo tri boda koja su nam zaista potrebna, a mi idemo kući sa samo bodom koji nam malo znači", bio je van sebe od besa trener gostiju.

Objasnio je da Fidriševski nije ni trebalo da izvede udarac, već Muniain.

"Igrao sam 20 godina... Uvek u svakom timu postoji igrač koji je određen da šutira penal. Kod nas je to Muniain. Ali na terenu ponekad igrači između sebe odluče ko će uzeti udarac. Da sam znao da će Fidriševski uzeti da šutira ušao bih na teren i rekao mu da to ne radi". 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu