Nova vest
Fudbal 0

13.10.2024.

11:24

Danac "prebio" Jamala: "Samo sam želeo da mu poručim - ne bojim te se"

Defanzivac danske reprezentacije Viktor Kristijansen objasnio je taktiku čuvanja najboljeg španskog ofanzivca Lamina Jamala.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Fudbaler Lestera je na kraju uspeo da neutrališe Jamala, pri čemu često nije birao sredstva. Bio je čvrst, neretko i grub prema tinejdžeru koji je pred kraj meča morao da izađe iz igre usled jednog od brojnih startova direktnog čuvara. 


Kristijansen je za taj prekršaj sankcionisan žutim kartonom, a Jamal je kao sećanje sa utakmice poneo kontuziju i bol u mišiću zbog čega, kako stvari stoje, neće biti u stanju da igra meč sa Srbijom. 

Za utehu Kritijansenu u večeri poraza njegovog tima ostaje činjeniuca da je neutralisao supertalentovanog asa ili je makar minimizirao njegov pun potencijal. Nema problem sa tim što mu je taktika bila i da ga povredi ako je to potrebno.

"Samo sam želeo da mu poručim: "hej, tu sam, spreman sam za borbu, ne plašim te se", izjavio je posle meča defanzivac Danaca za "Ekstra Bladet".

Čak su i danski novinari primetili jasnu nameru Kristijansena da od starta igra žustro i na granici faula sa Jamalom, da ga napadne jako svaki put kad ovaj primi loptu. Na osnovu izjava defanzivca Lestera zaključili su da je on namerno, svakim startom, želeo da bije Jamala. 

"Uvek je teško definisati kriterijume za uspeh kada se boriš protiv veštog krila kakav je Jamal, jer svaki duel možeš da dobiješ 89 minuta, pa on na kraju može da postigne gol, a onda je isto. Kao da ga nisi dobro čuvao sve to vreme do gola", rekao je Kristijansen.

"On je vešt igrač, zaista je dobar u tako mladom dobu. Biće jedan od najboljih igrača još mnogo godina", dodao je.

Žuti karton koji je Kristijansen dobio za jedan od svojih startova nad Jamalom sprečiće ga da igra protiv Švajcarske u narednoj utakmici, koja ga očekuje u utorak.

Švajcarski krilni igrači mogu da odahnu...

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu