Nova vest
Fudbal 10

13.10.2024.

9:25

Španija drastično oslabljena protiv Srbije

Posle meča sa Dancima hramajući je kroz hodnike stadiona u Mursiji pored novinara prošao Lamin Jamal i njegovo učšće za meč sa Srbijom je pod velikim znakom pitanja.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Juan Carlos Caval

Španski mediji navode da će stepen povrede, ako je uopšte u pitanju povreda, biti poznat u nedelju kada lekari španske reprezentacije budu pregledali mladog asa Barselone.

Ono što je sigurno - rizika neće biti.


Ako Jamal bude osećao i najmanju nelagodu u mišiću gotovo sigurno neće biti na raspolaganju selektoru De la Fuenteu za meč sa Srbijom (utorak 20.45) u Kordobi.

U ovom slučaju i te kako će se pitati i Jamalov klub Barselona.

U toku dana FS Španije će se konsultovati sa medicinskim timom Katalonaca i na osnovu eventualne dijagnoze biće doneta zajednička odluka o Jamalu koji je protiv Danske igrao do 93. minuta.

On je tokom meča često bio na udaru protivničkih igrača, trpeo je jake udarce Danaca koji ga nisu štedeli, otuda je na kraju "ranjen" izašao iz bitke i pod upitnikom za narednu utakmicu.

EPA-EFE/Juan Carlos Caval

Ako ga ne bude bilo u kombinaciji za meč sa Srbijom, bio bi to novi peh za Špance koji su već dobrano desetkovani izostankom nekih od najvažnijih aduta.

Podsetimo, Niko Vilijams je propustio ovo okupljanje zbog lakše povrede, van stroja će narednih nekoliko meseci biti Rodri i Karvahal, koji su nedavno operisani, a selektor Španaca ne može da računa ni na Danija Olma. Takođe zbog povrede.

Iz istog razloga nema ni Jeremija.

U timu protiv Srbije neće biti ni standardnog štopera i jednog od junaka sa EURO Le Normana koji je suspendovan zbog crvenog kartona dobijenog u meču sa Švajcarskom.

Konačno, slabija je i konkurencija na golu Španaca, jer nema prve opcije među stativama Unaja Simona (operisan posle EURO), koga, doduše odlično, menja Raja.

Španci, jasno je, čekaju Srbiju desetkovani, ali prema onome što su prikazali kao tim protiv Danske, u meču u kojem su sve vreme bili superiorni, evidetno je da raspolažu brojnim visoko kvalitetnim alternativnim opcijama, pa se o nekom slabijem timu koji čeka Piksijeve "orlove" ne može govoriti.

 

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Aktuelno

Odmah ažurirajte

Vreme je za ozbiljnu zakrpu za Firefox internet pregledač, a Mozilla je korisnicima isporučila ispravku za kritičnu ranjvost.

B92

8:15

4 h

Novo Sport Video Menu