Nova vest
Fudbal 0

12.10.2024.

23:56

Akanđi: "Jedan od najgorih terena"

Švajcarski reprezentativci imali su šta da kažu na račun travnate podloge u Leskovcu na kojoj su potučeni od Srbije 2:0 u meču 3. kola Lige Nacija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Teren, istina, jeste bio loš, ali kako Švajcarcima, tako i igračima našeg tima koji su se, očito, bolje snašli po "oranici" u Leskovcu u večeri velike pobede.

Pojedini reprezentativci Švajcarske su, pored ostalog, pomenuli teren kao otežavajuću okolnost tokom borbe sa srpskim timom.

"Ne želim da ovo koristim kao izgovor, ali očito nije lako igrati po onakvom terenu. To je jedan od najgorih terena na kojima sam u životu igrao", rekao je Manuel Akanđi, ali ne smatra da je podloga bila glavni razlog poraza.

"Svakako moramo bolje da igramo, igrali smo dobro samo u prvih 20 minuta. Posle smo izgubili energiju. Moramo videti šta je bio problem, gde smo grešili. Ovo danas što smo uradili jednostavno nije bilo dovoljno", dodaje defanzivac Mančester sitija.

Golman Gregor Kobel je takođe pomenuo loš teren, ali i on, kao i Akanđi, ne msili da je to bio glavni razlog poraza.

"Počeli smo dobro. Teren je bio vrlo loš. Pokušali smo da igramo međutim zatvorili su Džaku. Nismo uspeli da se prilagodimo. Definitivno, loša utakmica za nas. Prevazići ćemo ovaj poraz brzo. Nismo bili dominantni sa loptom kao obično. Oni su odigrali dobar meč".

O stanju terena govorio je u studiju RTS i stručni konsultant te televizije Rade Bogdanović koji je podlogu na stadionu u Leskovcu nazvao njivom.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu