Nova vest
Fudbal 0

12.10.2024.

22:41

Španija pokazala moć – Danci dobro prošli u Mursiji VIDEO

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je Dansku u Mursiji rezultatom 1:0 u meču 3. kola Lige Nacija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Strelac jedinog gola bio je Martin Zubimendi u 79. minutu u tako krunisao apsolutnu nadmoć i terensku inicijativu "furije" kroz čitav meč.

Odnos udaraca ka golu bio je 19:1 u korist ekipe Luisa de la Fuentea.

Zubimendi je uspeo da uradi ono što nisu pre njega udarne pesnice Španije Alvaro Morata i Lamin Jamal, čije je udarce ili čitao golman Danaca ili su odlazili preko i pored gola.

Tri velike prilike nisu iskoristili Morata i Jamal pred golom rivala u jeku velike inicijative domaćih koja je bila na snazi gotovo sve vreme.

Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Prvi Moratin pokušaj, u prvom delu, otišao je pored gola, potom je u drugoj situaciji, u drugom poluvremenu, takođe u situaciji kada je bio sam pred Šmajhelom, šutirao pravo u golmana Danaca.

Prethodno, krajem prvog dela meča, Jamal je bio u naletu, imao je čitav gol ispred sebe, međutim šutirao je preko prečke iz gotovo idealne pozicije.

Danci su nekim čudom uspeli da se sačuvaju skoro 80 minuta, a onda je na scenu stupio spasilac Zubimendi i efektnim volej udarcem konačno savladao "nesavladivog" Šmajhela.

Bio mu je to prvi gol u reprezentaciji.

Lopta je na putu do mreže zakačila jednog igrača gostiju, malo promenila pravac, dovoljno da zavara Šmajhela koji, doduše, nije najbolje odreagovao u toj situaciji i snosi deo odgovornosti za primljeni gol.

Bilo je nervoze u Mursiji u tom momentu, jer je gol Španaca bio na VAR proveri, ali je na kraju, ipak, stigla "presuda" u korist domaćih i potvrda gola, ispostavilo se pobedničkog - za lidersku poziciju u grupi.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu