Nova vest
Fudbal 0

12.10.2024.

21:21

Dalić: "Loši smo bili, paničili smo, nisam srećan"

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić nije bio najsrećniji uprkos pobedi njegovog tima nad Škotskom 2:1 u 3. kolu Lige Nacija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Hrvate je pogledala sreća ovog puta, tačnije VAR, koji je poništio gol gostiju u petom minutu nadoknade. Opravdano.

"Najvažnija su tri boda, momcima čestitam i hvala navijačima. Nismo bili dobri, nisam presrećan sa utakmicom, puno smo grešili i puno je bilo loših stvari. U prvom delu kao da smo bili blokirani, ne znam zašto. Imali smo nepotrebne greške. Na kraju smo okrenuli, ali opet grčevita borba u zadnjih pet minuta, moramo bolje čuvati loptu i biti kvalitetniji. Tri boda su najvažnija, ali moramo biti bolji kao ekipa" - rekao je Dalić nedugo posle meča.


Matanović je konačno zabio "prvenac".

"Sreća pa smo dali taj gol brzo nakon što smo primili. Matanović je zabio ono što nije u protekle dve utakmice, ovaj gol mu puno znači, a i nama jer nas je vratio u igru. Nadam se da je to njegov početak sa golovima".

Dalić je svestan, ponovio je to, da je nejgov tim odigrao loše, da je bio nekako paralisan.

"Bilo je puno stvari koje nisu bile dobre, imao sam utisak kao da smo blokirani. Rekao sam im to na poluvremenu. "Dečki, odblokirajte se, zakočeni ste, ovo nije dobro!". Teška utakmica, ali tri boda su najvažnija.

Ivan Perišić igrao je na desnoj strani i ostavio odličan utisak

"Pripremali smo utakmicu, znali smo da je Robertson opasan u napadu. Uspeli smo da ga zaustavimo u nekoliko situacija, a nekad i nismo. Perišiću je svejedno da li je desno ili levo. Nedostaje mu još utakmica da uđe u pravu formu.

Hrvatska se povukla u završnici utakmice i sama sebi stvorila velike probleme.

"Nepotrebno povlačenje, najjača je obrana kad napadaš visoko, prepustili smo se stihiji i to me brine. Očito smo loše stajali u tom delu terena, olako smo puštali da izađu i onda se moraš braniti. Na sreću bio je ofsajd, ali moramo biti dominantni do kraja, agresivno i visoko napadati. Nismo to radili, dopustili smo da nam seju paniku dugačkim loptama, bila je panika u poslednjih nekoliko napada".

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu