Nova vest
Fudbal 0

12.10.2024.

20:35

Lalatovićeva Vojvodina izgubila od Zenita

Fudbaleri Vojvodine poraženi su na Gasprom areni od ekipe Zenita rezultatom 4:1 u prijateljskom susretu u Sankt Peterburgu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Novi trener Vojvodine Nenad Lalatović odlučio je da zaigra u nešto drugačijoj formaciji, u odsustvu Seida Koraća i Kolinsa Sičendžea, u poslednjoj liniji igrao je Medojević, uz Buteana i Crnomarkovića, dok su bočne pozicije zauzeli Lazar Nikolić i Lukas Baros.

Zenit je imao prvu šansu, u uvodnim minutima, Artur je gađao iskosa sa desne strane, lopta je prošla pored stative.

U devetom minutu, ruski tim je poveo, Sobolev je pobegao odbrani Vojvodine, a iako se na usporenom snimku jasno videlo da je bio u nedozvoljenoj poziciji, na ovoj utakmici nije bio VAR, a pomoćni sudija nije ništa signalizirao, te je napadač Zenita rutinski rešio situaciju jedan na jedan sa Rosićem.

Voša je uzvratila u 25. minutu kada je posle kornera sa leve strane, Đorđe Crnomarković je bio najviši u skoku i glavom je izjednačio na 1:1.

Do odlaska na odmor Zenit je uspeo da dođe do novog vođstva, u 39. minutu, domaći su izveli zaista lepu akciju po desnom boku, a nakon duplog pasa, Mantuan je asistirao za Soboleva u petercu za 2:1.

U nadoknadi vremena, domaći su stigli do trećeg gola, Sobolev je posle dva gola upisao efektnu asistenciju petom za Muantuana koji je ušao u šesnaesterac i pogodio dalji ugao po zemlji za 3:1.

Zenit je krenuo silovito i na startu drugog poluvremena, pošto je u 48. minutu Sobolev je ponovo maestralno asistirao za Lusijana koji je izašao sam na Gočmanca i pogodio dalji ugao uz samu stativu za 4:1.

Usledio je nešto mirniji period u kom su treneri odlučili da pruže šansu brojnim igračima sa klupe, a Nenad Lalatović je uveo Gočmanca i Đorđevića na poluvremenu, a potom i Depua i Mladenovića.

Voša je pokušavala da pronađe prostor na protivničkoj polovini, ali teško je dolazila do pravih prilika. Sredinom drugog poluvremena upravo je Depu gađao uskosa sa leve strane, ali pravo u golmana Zenita.

Do kraja nije bilo promene rezultata, a Vojvodina se u nedelju vraća u Novi Sad i nastavlja pripreme za predstojeći prvenstveni duel sa Jedinstvom sa Uba.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu